* Ώρα Ταιλάνδης

* To Baht Σήμερα

* Search


* Calendar

Μάρτιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 [15] 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31




Τα ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση σας και είναι προσιτά για όλα τα βαλάντια .
Όσο δύσκολο κι αν είναι να μιλήσει κανείς για την εξωτική αυτή χώρα μέσα από μερικές μόνο λέξεις , τόσο εύκολο είναι να την περιγράψει με μία μόνο λέξη:

Φανταστική!

Η Ταϊλάνδη δεν είναι απλά ένας προορισμός που επιλέγει κανείς για να περάσει μερικές μέρες διακοπών και να δει «κάτι διαφορετικό».
Είναι ένα πραγματικό ταξίδι ζωής, από αυτά που λίγοι μπορούν να επαναλάβουν όχι γιατί είναι δύσκολα προσβάσιμη ή οικονομικά ασύμφορη, αλλά γιατί είναι τόσο πρωτόγνωρα και έντονα τα συναισθήματα που σου γεννά, που οι περισσότεροι προτιμούν να τα κρατήσουν μία και για πάντα καλά φυλαγμένα στο μυαλό και την καρδιά τους, όπως ένα υπέροχο όνειρο.

Γεωγραφικά, η Ταϊλάνδη βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, με το Λάος και την Καμπότζη στα ανατολικά της, τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Μαλαισία στα νότια και την Ανδαμανική θάλασσα με τη Μπούρμα ( Βιρμανία ) στα δυτικά της.
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι η Μπανγκόκ, ενώ η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα Ταϊλανδέζικα (σε όλα τα τουριστικά μέρη βέβαια οι κάτοικοι μιλούν -ή έχουν όλη της καλή διάθεση να μιλήσουν- Αγγλικά).

Το να μιλήσει κανείς για την ιστορία της Ταϊλάνδης είναι σα να μιλά για την ιστορία από καταβολής κόσμου, αφού η περιοχή υπολογίζεται ότι κατοικείται εδώ και 10.000 χρόνια, από την παλαιολιθική, δηλαδή, εποχή.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι στο απέραντο τοπίο της χώρας ο επισκέπτης θα συναντήσει διάσπαρτα αρχαιολογικά μνημεία και τεχνουργήματα μιας πάμπλουτης πολιτισμικής κληρονομιάς.
Ως βουδιστική χώρα, άλλωστε, οι ναοί και τα τέμπλα λατρείας του Βούδα βρίθουν στην περιοχή, συμβάλλοντας στον εξωτισμό του μέρους.
Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι, παρά την πίεση των Ευρωπαίων, η Ταϊλάνδη είναι το μόνο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας που απέφυγε τον αποικισμό, διατηρώντας έτσι ατόφια την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Τα αρχαία μνημεία, οι ναοί και οι εγκαταλειμμένες πόλεις όλα πιστοποιούν το θαυμάσιο παρελθόν της Ταϊλάνδης, ενός θαυμάσιου προορισμού για το ταξίδι σας.
Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς- αυτοί οι ιστορικοί θησαυροί βρίσκονται σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον- η Ταϊλάνδη απαρτίζεται από πληθώρα γραφικών νησιών και παραλιών και έχει 80 εθνικά πάρκα τα οποία φιλοξενούν πολλά είδη άγριας φύσης.
Οι Ταϊλανδοί φημίζονται για τη φιλική διάθεσή τους και το χαμόγελό τους, και θα μοιραστούν μαζί σας την όμορφη χώρα τους.

Η συναρπαστική, πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα της, η Μπανγκόκ, είναι το κέντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής στην Ταϊλάνδη.
Η Μπανγκόκ έγινε πρωτεύουσα του κράτους το 1782, κατά την πρώτη μοναρχία των Chakri.
Κοσμοπολίτικη και εκτυφλωτική, η Μπανγκόκ αποτελεί αναμφισβήτητα το πολιτικό, πολιτιστικό, εμπορικό και μορφωτικό κέντρο της χώρας.
Η πόλη είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσει κανείς μεταξωτά ρούχα και να επισκεφτεί τη πλωτή αγορά.
Επιτηδευμένα τουριστική, αλλά και με αξιοσημείωτη φυσική ομορφιά που συνδυάζει εντυπωσιακούς ναούς αλλά και γραφικά κανάλια, η Μπανγκόκ συναρπάζει το βλέμμα και τις αισθήσεις.
Η πόλη έχει πάνω από 400 ναούς-μοναστήρια,γνωστά ως wats.

Δυτικά της Μπανγκόκ είναι η Nathon Pathom, η παλαιότερη πόλη στην Ταϊλάνδη, στην οποία βρίσκεται το ψηλότερο βουδιστικό μνημείο στον κόσμο,το Phra Pathom Chedi.
Περισσότερα πολιτιστικά μνημεία βρίσκονται στην Ayuthaya, η οποία ήταν η πρωτεύουσα της χώρας για πολλούς αιώνες.
Τα ερείπια των ναών της, που χρονολογούνται από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, έχουν ανακυρηχθεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Κι όταν χορτάσετε από παραλίες και ακρογιαλιές, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τις δύο σημαντικότερες επαρχίες στα βόρεια της Ταϊλάνδης και σε υψόμετρο άνω των 300μ.
Το Chiang Mai ειναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊλάνδης, ιδρύθηκε το 1296.
Είναι η κυριότερη πόλη του βορρά και απέχει 700χλμ. από την Μπανγκόκ.
Έχει πολλά εξαιρετικά εστιατόρια, περίπου 300 ναούς-μοναστήρια, και είναι μια καλή βάση για τις εξορμήσεις στους κοντινούς λόφους.
Ξεχωρίζει ως θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο, αφού στις πεδινές περιοχές του συναντά κανείς την κοιλάδα του Shangri-la με τα μοναδικά εορταστικά έθιμα, τους εντυπωσιακότερους ιστορικούς ναούς, όπως ο Wat Phra Sing και ο Wat Suan Dok, αλλά και υπέροχους ντόπιους κατοίκους.

Ακόμα ψηλότερα, σε υψόμετρο 580μ., βρίσκεται η επαρχία Chiang Rai, γνωστή κυρίως για το χωριό Mae Sai με τις ενδιαφέρουσες ορεινές φυλές.
Αμέτρητα αξιοθέατα και εκεί, όπως το μνημείο του Βασιλιά Meng Rai, οι ναοί Wat Phra Sing και Wat Phra Kaeo,αλλά και το Κέντρο Ανάπτυξης της Ορεινής Φυλής Akha, που βρίσκεται λίγο πριν το χωριό της φυλής, με εκθέσεις χειροτεχνίας.
Εκεί θα συναντήσετε και κάποιες γυναίκες της φυλής Karen και συγκεκριμένα τις Padaung, που, όπως θα έχετε δει σε κάποια ντοκιμαντέρ, τοποθετούν στο λαιμό τους χρυσούς κρίκους για να μακραίνει, ως σύμβολο ομορφιάς.

Η Ταϊλάνδη είναι δικαιολογημένα διάσημη για τα νησιά της, τα διασημότερα εκ των οποίων είναι το Ko Samui που είναι και το είναι το ιδανικό νησί για χαλάρωση και το γνωστό και ως «Μαργαριτάρι του Νότου», το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο, πιο πυκνοκατοικημένο και περισσότερο τουριστικό νησί της Ταϊλάνδης .

Θα δυσκολευτείτε να αποχωριστείτε τις παραλίες τους με τα φοινικόδεντρα, αλλά όταν τα καταφέρετε και προχωρήσετε στο εσωτερικό τους θα ανακαλύψετε φυτείες καρύδων, ορυζώνες και τροπική βλάστηση.
Οι καταδύσεις και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι δημοφιλείς στην ακτή, όπου κάτω από την επιφάνεια του νερού βρίσκονται όμορφοι κοραλλιογενείς ύφαλοι.

Ο βουδισμός είναι η κύρια θρησκεία στην Ταϊλάνδη, και θα δείτε μοναχούς ντυμένους στα πορτοκαλί οπουδήποτε πηγαίνετε.
Το ταξίδι σας στην Ταιλάνδη, θα σας προσφέρει την δυνατότητα να ανακαλύψετε περισσότερο αυτή την συναρπαστική χώρα, όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και η φυσική ομορφιά συνδυάζονται ιδανικά, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

* Chat - Για  ερωτήσεις στα ανάλογα τοπικ του φόρουμ και όχι στο chat

Συγγνώμη, αυτή η ενότητα φωνών δεν υπάρχει.

* Σύνδεσμος Φίλοι της Ταϊλάνδης

Εγγραφή στον Σύνδεσμο "Φίλοι της Ταϊλάνδης"

* ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ= ath , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ= skg , BANGKOK= bkk , SAMUI= usm , CRABI= kbv , PHUKET= hkt , UDON THANI= uth,
SURAT THANI= urt , NAKON SI THAMMARAT= nst

* weather report

Click for Bangkok (Suvarnabhumi), Ταϊλάνδη Forecast

* Βοηθήστε το forum μας

*      Συνδεδεμένοι

  • Τελεία επισκέπτες: 1
  • Τελεία κρυφοί: 0
  • Τελεία χρήστες: 0

Δεν υπάρχουν χρήστες σε σύνδεση.

* Recent Posts

Απ: Φωτογραφία ημέρας από thailandgr
[Μάρτιος 12, 2024, 20:13:13 μμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από thailandgr
[Μάρτιος 01, 2024, 21:57:07 μμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από diamantis
[Φεβρουάριος 29, 2024, 09:53:56 πμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από diamantis
[Φεβρουάριος 29, 2024, 09:48:59 πμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από thailandgr
[Φεβρουάριος 29, 2024, 09:39:46 πμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από thailandgr
[Φεβρουάριος 25, 2024, 12:04:08 μμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από thailandgr
[Φεβρουάριος 25, 2024, 12:03:20 μμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από YanniF
[Φεβρουάριος 05, 2024, 19:31:00 μμ]


Απ: Φωτογραφία ημέρας από thailandgr
[Ιανουάριος 22, 2024, 20:39:14 μμ]


Απ: Γάμος στις Φιλιππίνες 2023 από panos96969
[Ιανουάριος 16, 2024, 23:32:08 μμ]

* Board Stats

  • stats Σύνολο μελών: 3904
  • stats Σύνολο μηνυμάτων: 69931
  • stats Σύνολο θεμάτων: 3402
  • stats Σύνολο κατηγοριών: 12
  • stats Σύνολο πινάκων: 172
  • stats Περισσότεροι συνδεδεμένοι: 1179

* Top Boards

* Travelchat