Αποστολέας Θέμα: Sisaket  (Αναγνώστηκε 804 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 443
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 11 Android 11
  • Browser:
  • Chrome 92.0.4515.166 Chrome 92.0.4515.166
Sisaket
« στις: Ιανουάριος 10, 2022, 20:37:15 μμ »
Η επαρχία Sisaket (ταϊλανδικά: ศรีสะเกษ) βρίσκεται στην κάτω βορειοανατολική Ταϊλάνδη, μια περιοχή που ονομάζεται Isan. Γειτονικές επαρχίες είναι (από τα δυτικά δεξιόστροφα): Surin, Roi Et, Yasothon και Ubon Ratchathani. Στα νότια συνορεύει με το Oddar Meancheay και Preah Vihear της Καμπότζης.

Καθώς το Sisaket συνορεύει με την Καμπότζη, υπάρχουν πολλά ερείπια Χμερ σε όλη την περιοχή και η ιστορία της πρωτεύουσας της επαρχίας πιστεύεται ότι χρονολογείται από την εποχή Angkorian. Το μεγαλύτερο από αυτά τα ερείπια στην περιοχή και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς των Χμερ που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, είναι ο Preah Vihear. Το Phra Vihan, όπως αναφέρεται στα ταϊλανδικά, είναι ένας ναός που κατασκευάστηκε στην κορυφή ενός βράχου που βρίσκεται πέρα ​​από τα σύνορα στην Καμπότζη, αλλά είναι πολύ πιο προσβάσιμος ως ημερήσια εκδρομή από το Sisaket, όπου το Εθνικό Πάρκο Prasat Khao Phra Wihan περιέχει μια σειρά από αξιοπρεπή αξιοθέατα πριν περάσετε τα σύνορα.

Τα πολλά ερείπια Χμερ που βρέθηκαν στην επαρχία δείχνουν ότι η περιοχή πρέπει να ήταν σημαντική για την αυτοκρατορία των Χμερ τουλάχιστον τον 12ο αιώνα, αν και προφανώς ήταν αραιοκατοικημένη. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ήταν γνωστή ως Sri Nakorn Lamduan (ศรีนครลำดวน.). Αργότερα η επαρχία ονομάστηκε Khukhan, από μια πόλη που χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα μ.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Boromaratchaut III of Ayudhaya.

Μετανάστες από το Λάος άρχισαν να αποικιζουν το βόρειο τμήμα της επαρχίας και το 1786 σχηματίστηκε η πόλη Σισάκετ, υπό την κυριαρχία του Κουχάν. Το Sisaket είναι μια από τις επαρχίες όπου υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος πληθυσμός των βόρειων Χμερ. Στην απογραφή του 2000 αναφέρθηκε ότι το 26,2 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να μιλήσει χμερικά. Αυτό είναι χαμηλότερο από την απογραφή του 1990, όταν αναφέρθηκε ότι το 30,2 τοις εκατό του πληθυσμού ήταν ικανό να μιλάει Χμερ. Η πλειοψηφία είναι άτομα που μιλούν Λάο.

Το Sisaket βρίσκεται στη βορειοανατολική σιδηροδρομική γραμμή από τη Μπανγκόκ προς το Warin Chamrap. Ο κύριος σταθμός του Sisaket είναι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Sisaket. Το Sisaket έχει συχνά δρομολόγια λεωφορείων από και προς τον Βόρειο Τερματικό Σταθμό Λεωφορείων  της Μπανγκόκ. Ο καλύτερος τρόπος (όχι όμως από οικονομική πλευρά) για να πάει κάποιος στην πόλη Sisaket από την Μπανγκόκ είναι αεροπορικώς με πτήση προς το Ubon και από εκεί οδικώς στο Σισάκετ ( κάτι παραπάνω από 1 ώρα). Το Σισάκετ δεν διαθέτει αεροδρόμιο.

Πλούσιο με ερείπια Χμερ, το Sisaket είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός. Εκτός από το ότι χρησιμεύει ως πύλη για να επισκεφθείτε το Preah Vihear (Phra Vihan), τον ναό Χμερ στην κορυφή του βράχου πέρα ​​από τα σύνορα στην Καμπότζη, η επαρχία έχει πολλά φρούτα, όπως rambutan και durian, τα οποία είναι διαθέσιμα στην αρχή της βροχερής εποχή. 
















Life is too short to be living somebody else's dream