ο Ουτοπικός δέν μίλησε ακόμα ? ......... :)
παιδια ζητω η τομ γιαμ κουνγκ.... καυτερη να σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι ...ειναι ηδονη...
(http://img30.imageshack.us/img30/4008/img0749sent.jpg)
(http://img687.imageshack.us/img687/958/250pxmangosteen.jpg)
(http://img213.imageshack.us/img213/435/40383520.jpg)τι ακριβως ειναι αυτο?ειναι αυτο που νομιζω? :P
Αυτό το μαύρο γιαλιστερό πράγμα που πουλάνε οι καντίνες στο δρόμο και φαίνεται να αρέσει πολύ στους Ταυλανδούς τι είναι;
To δεξί δεν θυμάμαι την ονομασία του, αλλά πρέπει να το φας ώριμο. Καθαρίζεις το εξωτερικό με μαχαίρι και μέσα έχει λευκή σάρκα με μαύρα μεγάλα κουκούτσια. Καταπληκτικό και αυτό!
Δηλαδη για να καταλαβω για το durien : βρωμαει πολυ αλλα εχει πολυ ωραια γευση??
Δηλαδη για να καταλαβω για το durien : βρωμαει πολυ αλλα εχει πολυ ωραια γευση??
Δηλαδη για να καταλαβω για το durien : βρωμαει πολυ αλλα εχει πολυ ωραια γευση??
Η γεύση του είναι τέλεια και δεν νομίζω ότι βρωμάει ... ( έχεις φάει γκοργκοτζόλα?)
Μια άμεση παρενέργεια είναι η εφίδρωση.
Δηλαδη για να καταλαβω για το durien : βρωμαει πολυ αλλα εχει πολυ ωραια γευση??
Αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει εθίζεσαι,είναι σκέτη απολαύσει.Αλλα προσοχή δεν πρέπει να φας πολύ γιατί έχει παρενέργειες.
Δοκίμασα την σούπα Nam Tok την πρώτη φορά που πήγα μπορώ να πω πως μου άρεσε μέχρι που έμαθα το βασικό συστατικό της σούπας όταν γύρισα πίσω στην Αθήνα!!! :D
Αίμα μοσχαριού η γουρουνιού ... στη σούπα , στην αντίστοιχη σαλάτα δεν μπαίνει ;)
Αίμα μοσχαριού η γουρουνιού ... στη σούπα , στην αντίστοιχη σαλάτα δεν μπαίνει ;)
Αιμα μοσχαριου η γουρουνιου?? ουαου!! ωμο η βρασμενο oytopike?
Τι ειδους παρενεργειες εννοεις agadioti?
Μια άμεση παρενέργεια είναι η εφίδρωση.
Δοκίμασα την σούπα Nam Tok την πρώτη φορά που πήγα μπορώ να πω πως μου άρεσε μέχρι που έμαθα το βασικό συστατικό της σούπας όταν γύρισα πίσω στην Αθήνα!!! :DΔεν υπάρχει σούπα nam tok. Τo nam tok (που σημαίνει καταρράκτης) φτιάχνεται απο ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος (οχι απαραίτητα χοιρινού) ψημένου, το οποίο αναμιγνύεται σε κατσαρόλα με δυόσμο, κρεμμύδι, λεμόνι, fish sauce, ζάχαρη και φυσικά chili.Τουλάχιστον έτσι το έχω δει να γίνεται και το επιβεβαιώνει η σύζυγος , που μου το φτιάχνει σε διάφορες παραλλαγές.
Υπάρχει και σαλάτα και σούπα ναμ-τοκ ;)Η Ταϋλανδέζα λέει οτι δεν γνωρίζει για σούπα. Για να το λες όμως , θα υπάρχει :)
Υπάρχει και σαλάτα και σούπα ναμ-τοκ ;)Η Ταϋλανδέζα λέει οτι δεν γνωρίζει για σούπα. Για να το λες όμως , θα υπάρχει :)
παιδια να κανω μια ερωτηση??Εχω λογο που ρωταω, μηπως ξερει κανεις...στην Ταυλανδη κυκλοφορει-πωλειται ουζο ή τσιπουρο σε καποιο μαγαζακι ή φαγηταδικο?Ή μολις εκανα μια ερωτηση-βλακεια???
To αριστερό ειναι dragon fruit::)Αυτό το μαύρο γιαλιστερό πράγμα που πουλάνε οι καντίνες στο δρόμο και φαίνεται να αρέσει πολύ στους Ταυλανδούς τι είναι;
Για βοήθησέ μας λιγάκι ...
αυτα μου αρεσανε
εχεισ δικιο...σωστος...το πρωτο ειναι γαριδες και καραβιδεσ ψημενες στα καρβουνα-μπαρμπεκιου.το δευτερο σαλατα πολυ δροσιστικη και καυτερη-στην συκκεκριμενη περιπτωση οχι καυτερη.το τριτο παπια πεκινου βραστη,οχι ψητη.το τεταρτο ρυζακι μαγειρεμενο με χοιρινο και αυγο σε γουοκ-το πλεον συνηθεσ πιατο .το πεμπτο ειναι ειδοσ νουντλς με αυγο και χοιρινο μαγειρεμενο σε γουοκ και αυτο.και το τελευταιο γαριδεσ τηγανισμενεσ με γλυκοξινη σαλτσα
καλα ειναι χαλια δεν πλησιαζεται
οσοι μαθουν πως γινεται αυτη η σαλτσα ψαριου δεν προκητε να ασχοληθουν ξανα με ασιατικη κουζινα!!!!
ส่วนผสมวิธีทำน้ำปลา Thai Food:How to make Fish sauce.
1.ปลาร้า 1 ส่วน* Pickled first.
2.เกลือเม็ด 3 ส่วน Salt tablets.
3.น้ำตาลทราย 1.5 ส่วน Sugar.
4.น้ำเปล่า 10 ส่วน Water.
5.หอมแดง Shallots.
6.ตะไคร้ Lemongrass.
7.ข่า Galingale
8.ใบแมงลัก Basil.
*ส่วน = section
วิธีการทำน้ำปลา Thai Food:How to make Fish sauce.
ขั้นแรกตั้งน้ำ 10 ส่วนให้เดือด นำปลาร้าไปต้มเคี่ยวให้ได้ที่คือให้เนื้อปลา ก้างปลา หัวปลา เละเข้ากันเป็นน้ำเนื้อเดียวกัน เมื่อได้แล้วนำไปใส่หม้อน้ำเดือด นำเกลือเม็ดมาคั่วให้ความชื้นหมดไปหรือสีเปลี่ยน เสร็จนำไปใส่หม้อต้มน้ำปลาร้า นำน้ำตาลทรายมาคั่ว ตอนที่คั่วใส่น้ำเปล่าลงไปนิดหน่อย เคี่ยวจนเหนียว สีของน้ำตาลจะเป็นตัวกำหนดสีของน้ำปลา ถ้าน้ำตาลเคี่ยวเป็นสีเข้มน้ำปลาสีก็จะเข้ม ต่อไปก็นำหัวหอมแดงมาคั่วพอได้ที่ก็ใส่ลงในหม้อต้มน้ำปลาร้า ใส่ใบแมงลักลงในหม้อต้มปลาร้า ทุบข่าและตะไคร้ใส่ลงในหม้อต้มปลาร้า รอให้น้ำเดือดสักพัก นำไปเทกรองเอาแต่น้ำ นำไปต้มให้เดือดอีกครั้ง เสร็จแล้วยกลงจากเตาพักให้เย็น กรอกใส่ขวด แล้วนำไปตากแดดไว้ 7 วันก็นำมารับประทานได้
First, the 10 parts water to boil the pot to boil the fermented fish at the fish to be soggy fish bone heads together as homogeneous water.
When you then add boiling radiator.
Salt to roast the grain moisture content to run out or change color.
Done to put the kettle sluttish Sugar to the beans.
When roasted to add a little water.
Boil until sticky.
Brown color determines the color of the sauce.
If the stew is a dark brown color will be dark sauce.
Next, the roasted shallot juice is not bad to put in boilers sluttish Add basil to the pot Egampeargr. Hammer, galangal, lemon grass, put the pot Egampeargr.
Wait a few minutes to boil water.
Used to filter only keeps water Bring to boil to boil again.
Finished rooms from heat to cool and then fill the bottle to the sun in seven days I used to eat.
δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ειναι πολυ νοστιμο.... .....................................................
Ραμπουτάν , φίλε μου και είναι πραγματικά τρέλλα .
δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ειναι πολυ νοστιμο....νομιζεις οτι αν το σπασεις θα βγει κανα νεογεννητο δρακακι
μονο και μονο που ξεκινάει από τη λέξη "κι" με χαλάει...
ωχ τι έχω φάει? κόπρανα αγελάδας????? όπως λέμε σ@...@ αγελάδας?οχι καλη μου,μην γινεσαι ωμη! ακου σκ@τ@...εσυ λεγε τα περιτωματα!!
(http://img861.imageshack.us/img861/2830/2554.jpg) (http://img861.imageshack.us/i/2554.jpg/)
Αστακός με Σκόρδο