Αποστολέας Θέμα: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?και λοιπες ερωτησεις  (Αναγνώστηκε 63142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billko

  • **
  • Μηνύματα: 56
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 19.0.1084.52 Chrome 19.0.1084.52
Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?και λοιπες ερωτησεις
« στις: Ιούνιος 07, 2012, 18:36:53 μμ »
Γεια Χαρα,

Σκοπευω να παω στη πολη Chiang Mai, Ταϋλανδη, οπου και θα με συναντησει ενας ξαδερφος μου που θα ερθει απο Αυστραλια, εκει. Ξερει τα κατατοπια στη Chiang Mai, γιατι εχει παει αρκετες φορες, οπως και σε αλλα μερη της Ταϋλανδης. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερει τι παιζει απο'δω, για να μου δωσει πληροφοριες περι...πτησεως, VISA, κλπ, και εδω ευτυχώς βρήκα το φορουμ εδω και ελπιζω να με βοηθησετε σε καποιες ερωτησεις. Σιγουρα θα σκεφτεστε γιατι δεν ψαχνω μονος μου τις πληροφοριες. Μολις απολυθηκα απο φανταρος, δυστυχως ο υπολογιστης μου ειχε χαλασει εδω και αρκετο καιρο, ειχαμε κοψει και το Internet, και επισης δεν εχω πολυ χρονο στη διαθεση μου απο εδω που μπαινω για να βρω τις πληροφοριες που χρειαζομαι. Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο περιεκτικος και συντομος γινεται.
Δεν εχω ταξιδεψει μεχρι τωρα με αεροπλανο(απλως δεν ειχε τυχει), ουτε εχω βγαλει Visa, μονος μου, για αλλη χωρα, και δεν ειμαι 100% ενημερωμενος με ολα τα στοιχεια. Μολις προεκυψαν. Ψαχνω στον λιγο αυτο χρονο που εχω, απλως δεν εχω αρκετο χρονο, στη διαθεση μου, και βιαζομαι, γιατι 29-30 Ιουνίου θα ηθελα να πεταξω για Chiang Mai. Πρεπει να ενημερωσω και τον ξαδερφο για να βγαλει και αυτος εγκαιρα τα εισητηρια του, Visa, κλπ, απο Αυστραλια που ειναι. Αν δεν προλαβω λογω γραφειοκρατικων, ή το εισητηριο ειναι εκτος προϋπολογισμου, το ταξιδι απο τελος Ιουνίου, παει για τελος Ιουλίου.

Θα μεινουμε στη Chiang Mai,  5 με 6 μηνες, μπορει και 8. Γενικα για τουρισμο, οχι τπτ δουλειες κλπ. Το ολο θεμα ετυχε ξαφνικα και καλουμαι να κλεισω αερ. εισητηρια για γυρω στις 29 με 30 Ιουνίου. Οσο πιο φθηνα εισητηρια γινεται. Μαλλον εισητηριο με την  Etihad(<500€ )  ή  Qatar(<663€) , αφου αυτες φαινονται οι πιο φθηνες απο το ψαξιμο απ'το airtickets.gr. Μπορει να κανω λαθος.

 1) Ποιο πεφτει πιο φθηνα, ποια ειναι η φθηνοτερη επιλογη, απ'ολα, πχ: να παρω 6μηνη βιζα(εαν παιρνω) απο εδω, ή να παρω 4μηνη, και μετα Visa-run, σε καποια γειτονικη χωρα, Vietnam κλπ.  Ποια ειναι η φθηνοτερη επιλογη. Μπορω να παω για 1μηνα που ειναι χωρις βιζα, και να ανανεωνω συνεχως, μεχρι 5-6 μηνες, για να γλιτωσω και κοστη Διαβατηριου, που για 5χρ=76€, 3χρ=65€ ?? 

 2) Ποσο κοστιζει στην Ελλάδα ο καθε μηνας(βιζας), και ποσο εκει, στη Ταϋλάνδη, που ειναι πιο φθηνα, για να εχω το κεφαλι μου ησυχο στους 5-6+ μηνες που θα μεινω.

 3) Λεω να παρω απλο εισητηριο, χωρις επιστροφη, και μετα τους 5-6μηνες στο Chiang Mai, να κλεισω απο εκει εισητηριο για να γυρισω Αθηνα. Οποτε το ερωτημα ειναι, μπορω να το κανω αυτο, και ποιας αερ. εταιριας να παρω και εξυπηρετει για να γυρισω Αθηνα, οι 2 φθηνοτερες εταιριες βεβαια.

 4) Απ'οσο ειδα, η Etihad και η Qatar, φαινονται η πιο φθηνες, γενικα. Αλλα η Qatar, φαινεται να εχει μικροτερο χρονο παραμονης στη 1η σταση της. Θυσιαζω, εως ενα σημειο, την ανεση, για το φθηνοτερο κοστος, αλλα εαν δεν ειναι υποφερτο, τοτε καλυτερα μια σχετικη ανεση.
Ποια εταιρια θα διαλεγατε, απ'τη εμπειρια σας.

 5) Πως κλεινει καποιος αερ. εισητηριο, χωρις να εχει Internet και πιστωτική κάρτα, αλλα μονο μετρητά, και χωρις μεσάζοντες που πιθανον να θελουν/παιρνουν το ποσοστο τους. Γενικα εαν θελω να κλεισω εισητηριο για 30 Ιουνίου, ή, 30 Ιουλίου, με την Etihad, ή με τη Qatar, πως το κανω. Πάω σε γραφεια τους ή μέσω τηλεφώνου ?? Και αν καποιος εχει Internet ή πιστωτική καρτα, παλι, ποια ειναι η φθηνοτερη λυση για να κλεισει εισητηριο ?

 6) Αυτο το ψαχνω καθως γραφω τωρα, αλλα ποσο καιρο κανει για να τακτοποιηθει το διαβατηριο + Βιζα, γιατι μεχρι 29-30 Ιουνιου, μενουν, μολις 3,5 εβδομαδες.

Αυτες οι ερωτησεις μου ερχονται προς το παρον, μιας και κυριως με αφορα το κοστος εισητηριου, Βιζας, και γενικα εξοδα/κοστη, αν μπορώ να περικοψω, εκτος, απο κοστος διαμονης και φαγητου, που δεν ανησυχω ιδιαιτερα. Οποτε, το ολο θεμα ειναι πως θα εχω/παω με Βιζα και μεσω αεροπλανου, στη Chiang Mai, οσο φθηνοτερα γινεται. Βεβαια εαν ειναι να περιμενει καποιος στο transit, 1 μερα, χωρις φαγητο, ασφαλεια και υπνο, τοτε ισως να πρεπει αλλη λυση...

Γενικα οποιαδηποτε βοηθεια, λογω λιγων πορων αυτη την εποχη, θα το εκτιμουσα παρα, παρα πολυ !!   :help:  :help:

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2012, 17:50:02 μμ από lostromos »



Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 07, 2012, 18:59:28 μμ »
Βίζα από την Ελλάδα θα πάρεις 2+1 μήνες. Μετά το τρίμηνο θα πας σε μία γειτονική χώρα, μάλλον στο Λάος, όπου θα ξαναπάρεις άλλους τόσους μήνες. Βέβαια μπορείς να πηγαίνεις και στο Mae Sai και να παίρνεις 15 μέρες την κάθε φορά.
Εισητήριο , αν δεν έχεις βίζα η ιντερνετ μπορείς να βγάλεις καταθέτωντας το ανάλογο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας και στέλνοντας φαξ.
Το διαβατήριο χρειάζεται 2-3 μέρες για να βγεί. Το ίδιο και η βίζα.
Θα σου έλεγα να δείς κατά πόσο μπορείς να βγάλεις εισητήριο επιστροφής ανοιχτό, διότι υπάρχει πιθανότητα να σου ζητήσουν εισητήριο επιστροφής στην Ταϋλάνδη, και τότε θα πρέπει να ψαχτείς για το τι θα κάνεις στην περίπτωση αυτή.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος lostromos

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4351
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 19.0.1084.52 Chrome 19.0.1084.52
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 07, 2012, 19:05:56 μμ »
λοιπον κοιτα το προβλημα σου ειναι η βιζα.θα ξεκινησω ομως με τα του εισητηριου

αυτην την στιγμη και λογω διακοπης αλλων αεροπορικων εταιριων,οι επιλογες ειναι μετρημενες.κατα καιρους βγαινουν καποιες προσφορες αλλα απο οτι φαινεται και προς το παρον δεν υπαρχει καποια.προσωπικα δεν εχω δει τετοιες τιμες που αναφερεις εσυ αλλα απο δικο μου ψαξιμο οι πιο φθηνες αυτην την εποχη ειναι etihad και egypt.περι αναμονης τωρα σε αεροδρομια μετεπιβιβασης.οτι πληρωνεις μαλλον παιρνεις οσο πιο φθηνο,με τις υπαρχουσες συνθηκες,τοσο περιοσσοτερη ωρα αναμονης.
παντως στην θεση σου επειδη ειναι πολλες οι μερες που θα εισαι κατω δεν νομιζω να μου ηταν προβλημα με τι θα πηγαινα.οποτε μην σε πολυ νοιαζει.

το πως κλεινεις εισητηριο.ειτε πας σε πρακτορειο και δινεις το χρημα,εφοσον δεν εχεις καρτα,τα χρηματα που παιρνει το γραφειο δεν ειναι πανω απο 50 ευρω.
δευτερη λυση αν εχεις καποια καρτα ειναι απο το ιντερνετ βρησκεις το εισητηριο σου,ειτε απο πρακτορειο,ειτε απο την ιδια την εταιρια και κανεις την κρατηση ειναι πανευκολο.
τριτη λυση να πας σε καποια αεροπορικη εταιρια και να κλεισεις απο εκει με τα χρηματα ανα χειρας.
επισης αν δεν εχεις καρτα μπορεις να πας και να βγαλεις μια προπληρωμενη καρτα σε οποιαδηποτε τραπεζα να βαλεις μεσα τα χρηματα του εισητηριου και να κανεις την συναλλαγη σου με οποιον τροπο θες ιντερνετ η μη.η καρτα αυτη λειτουργει ως πιστωτικη αλλα απλα δεν εχεις λογαριασμους στο σπιτι και τετοια.οσο βαζεις χρημα μεσα τοσο την χρησιμοποιεις.

γνωμη μου ειναι να ψαξεις καλα το ιντερνετ συνηθως βρικεις κατι σε καλη τιμη,λεγοντας καλη τιμη να ωφεληθεις κανα60-70 ευρω στην καλυτερη περιπτωση εκτος αν πετυχεις καμια προσφορα εταιριας και ν ατο κλεισεις μεσω ιντερνετ.

τωρα για την βιζα.εχεις δικαιωμα να μεινεις 30 μερες,απλα με το που κατεβαινεις στο αεροδρομιο σου βαζουν την βιζα δεν πληρωνεις κατι,μετα ομως μπορεις να την ανανεωσεις ανα μηνα αν δεν κανω λαθος με λιγα χρηματα σε καποιο ειδικο γραφειο,αλλα αυτο δεν μπορεις να το κανεις συνεχεια.η λυση που χρησιμοποιουν μερικοι ειναι να βγαινουν και να μπαινουν απο τα συνορα αλλα και αυτο δεν μπορεις να το κανεις παρα μονο 3-4 φορες και να το κανεις οδικως εχεις 15 μερες ενω με το αεροπλανο 30 μερες.
μπορεις να πας στην πρεσβεια της ταιλανδης εδω και να παρεις 3μηνη βιζα και μετα να κανεις κατι απο τα παραπανω και να κατσεις για 4-5 μηνες.
νομιζω οτι ο outopikos και ο ναμτοκ ειναι οι πιο καταλληλοι να μιλησουν μιας και ξερουν καλυτερα τα κατατοπια σε αυτα.
δεν ξερω τι γινεται γιατι απλα δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε την βιζα πολλαπλων εισοδων αλλα δεν νομιζω να ξεπερνα το οριο των 3 μηνων.

παιδια μια βοηθεια για τον φιλο,αν και οι πληροφοριες υπαρχουν στο αντιστοιχο θεμα εδω περα.

κατι αλλο επειδη ανεφερες να μην βγαλεις εισητηριο επιστροφης.αυτο δεν γινεται πρεπει να υπαρχει επιστροφη εστω και εικονικη αλλιως και στην καλυτερη περιπτωση να σε αφησουν απο εδω να φυγεις δεν θα σε αφησουν στην ταιλανδη να μπεις.κλεισε με εππιστροφη και απλα πληρωνεις το προστιμο στην εταιρια και αλλαχεις ημερομηνιες.οποτε κατι που θα πρεπει να δεις ειναι η καθε εταιρια τι προυποθεσεις εχει για τις ακυρωσεις εισητηριων και την αλλαγη τους


Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 07, 2012, 19:32:23 μμ »
μετα ομως μπορεις να την ανανεωσεις ανα μηνα αν δεν κανω λαθος με λιγα χρηματα σε καποιο ειδικο γραφειο,
Αυτό που θα πάρει σε αυτή την περίπτωση είναι μία εβδομάδα +1000 η 1900 μπατ. Το καλύτερο είναι να πάρεις την 2+1 από την πρεσβεία στην Αθήνα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • Thailand
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 07, 2012, 19:33:01 μμ »
Στο θέμα της βίζα ...

Τουριστική διπλής εισόδου δυσκολάκι να πάρεις απο Αθήνα

Θα πάρεις 2+1 (θα σου ζητησουν εισιτηριο)

Μετά προτείνω Βιεντιαν - Λαός για άλλη μια καπάκι 2+1

Μετά έχεις δικαιωμα 4 15νθημερα οδικώς βγες - μπες

Αρα φτασαμε το 8μηνο

Αμα θες να κατσεις παραπάνω , ψάχνεις για αλλα κολπα

Αυτό το +1 μηνα θα σου στοιχίζει 1900 μπατ

Αποσυνδεδεμένος lostromos

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4351
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 19.0.1084.52 Chrome 19.0.1084.52
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 07, 2012, 20:55:59 μμ »
να ρωτησω κατι γιατι παντα μπερδευομουν αυτα τα 4 δεκαπενθημερα δεν μπορουν να γινουν 4 χ 30 μερες αν μπαινοβγεις με αεροπλανο,βεβαιως τα εξοδα ειναι περισσοτερα αλλα γινεται;οποτε συνολο να φτασουμε 10 μηνες

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • Thailand
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 07, 2012, 21:12:45 μμ »
να ρωτησω κατι γιατι παντα μπερδευομουν αυτα τα 4 δεκαπενθημερα δεν μπορουν να γινουν 4 χ 30 μερες αν μπαινοβγεις με αεροπλανο,βεβαιως τα εξοδα ειναι περισσοτερα αλλα γινεται;οποτε συνολο να φτασουμε 10 μηνες

Κοίταξε θεωρητικά πάντα, γίνεται , αν και αντίθετο με τον νόμο (που πάντως είναι ανενεργός εδώ και χρόνια)

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

  • ***
  • Μηνύματα: 347
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 07, 2012, 21:33:19 μμ »

κατι αλλο επειδη ανεφερες να μην βγαλεις εισητηριο επιστροφης.αυτο δεν γινεται πρεπει να υπαρχει επιστροφη εστω και εικονικη αλλιως και στην καλυτερη περιπτωση να σε αφησουν απο εδω να φυγεις δεν θα σε αφησουν στην ταιλανδη να μπεις.κλεισε με εππιστροφη και απλα πληρωνεις το προστιμο στην εταιρια και αλλαχεις ημερομηνιες.οποτε κατι που θα πρεπει να δεις ειναι η καθε εταιρια τι προυποθεσεις εχει για τις ακυρωσεις εισητηριων και την αλλαγη τους


Όπως τα λέει ο Lostromos είναι.
Σίγουρα να πάρεις εισιτήριο με οκτάμηνη επιστροφή (ζήτα το πιό φθηνό) και όχι ανοιχτό, και να το πάρεις απο πράκτορα για να τον βρείς εύκολα στο τηλέφωνο όταν είναι να σου κάνεις την αλλαγή και θα πληρώσεις την αλλαγή στο αεροδρόμιο της Ταυλάνδης.
Και όπως λέει Ο Lostromos ρώτα τον πράκτορά σου για την αλλαγή του εισιτηρίου περίπου τί διαφορά ναύλου πληρώνεις ανάλογα με την εταιρεία, και εννοείται ότι δεν μπορεί απο τώρα να σου πεί πόσο θα πληρώσεις διαφορά διότι μπορεί να πληρώσεις μικρή διαφορά εάν έχει θέσεις αμέσως στο επόμενο ναύλο ή στον αμέσως πιό ακριβό κ.λ.π. (εξαρτάται  εάν έχει πολλές κενές θέσεις και εννοείται να κάνεις την αλλαγή όσο πιό γρήγορα μπορείς για να βρείς την πιό μικρή διαφορά χρημάτων, διότι όσο γεμίζει τόσο ακριβαίνει η αλλαγή.
Επίσης εάν σου πεί κάποιος ακόμα και πράκτορας μπορείς και  one way εισιτήριο να βγάλεις,  είναι λάθος.



Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!

Αποσυνδεδεμένος billko

  • **
  • Μηνύματα: 56
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Firefox 10.0.1 Firefox 10.0.1
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 08, 2012, 18:19:26 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ, ολους, για τη βοηθεια σας. Ομως επειδη ειναι η πρωτη μου φορα, και ειμαι και λιγακι αγχωμενος αν θα προλαβω, ετυχε αυτη την εποχη να μην εχω ουτε υπολογιστη, ουτε Internet ρε γαμωτο. Θα μπορουσα να ψαχνω, απλως θελω να γλιτωσω -τον οποιο- χρονο γινεται. Τελοσπαντον, ας τα παρουμε ενα-ενα.
Στη Chiang Mai, λογικα θα μεινουμε 5-6μηνες, 8 μηνες ειναι λιγακι απιθανο, αλλα εχει μια μικρη, μικρη πιθανοτητα, ποτε δεν ξερεις.
Σε ολο μου το post θα διαπιστωσετε οτι προσπαθω να κανω εναν λεπτομερη ελεγχο/αναλυση/καταγραφη ολων των εξοδων. πχ: 2εισητηρια=~1200-1300, ταδε=τοσο ...κλπ
Ο ξαδερφος απο Αυστραλια μου ειπε οτι αυτος πιθανον θα παρει 2+2. Μετα απο 2μηνες θα παει Burma για την ημερα για να ανανεωσει τη βιζα. Μετα απο 4μηνες, θα πεταξει για Vietnam και θα παρει αλλα 2+2 βιζα εαν χρειαστει, ή , θα παει Λαος για να ανανεωσει τη βιζα, οποιο εισητ φθηνοτερο.

Παράθεση από: namtok
Βίζα από την Ελλάδα θα πάρεις 2+1 μήνες. Μετά το τρίμηνο θα πας σε μία γειτονική χώρα, μάλλον στο Λάος, όπου θα ξαναπάρεις άλλους τόσους μήνες. Βέβαια μπορείς να πηγαίνεις και στο Mae Sai και να παίρνεις 15 μέρες την κάθε φορά.

Θα σου έλεγα να δείς κατά πόσο μπορείς να βγάλεις εισητήριο επιστροφής ανοιχτό, διότι υπάρχει πιθανότητα να σου ζητήσουν εισητήριο επιστροφής στην Ταϋλάνδη, και τότε θα πρέπει να ψαχτείς για το τι θα κάνεις στην περίπτωση αυτή.

Παράθεση από: Oytopikos
Στο θέμα της βίζα ...

Τουριστική διπλής εισόδου δυσκολάκι να πάρεις απο Αθήνα

Θα πάρεις 2+1 (θα σου ζητησουν εισιτηριο)

Μετά προτείνω Βιεντιαν - Λαός για άλλη μια καπάκι 2+1

Μετά έχεις δικαιωμα 4 15νθημερα οδικώς βγες - μπες

Αρα φτασαμε το 8μηνο

Αυτό το +1 μηνα θα σου στοιχίζει 1900 μπατ

1) Το +1 μηπως σημαινει: "επέκταση 30 ημερών απο τα immigration officeς στην Ταιλάνδη" , και αυτο ειναι που θα κοστιζει 1900μπατ εκει, και τις 2 φορες ?  Οποτε εννοεις, μετα την 2μηνη παω immigration office στη Ταυλανδη(η Chiang Mai εχει ?), πληρωνω 1900μπατ. Στη ληξη, παω βολτα στο Βιεντιαν-Λαος για άλλη μια βιζα καπάκι 2+1. Δηλαδη για τις επεκτασεις των βιζ(ι)ων ;)ΜΟΝΟ, πληρωνω  2 χ 1900 μπατ ?

2) Στο Βιεντιαν-Λαος  να παω αεροπορικως μαλλον εννοειτε για να μου δωσουν 2+1, αλλα απο τιμες παιδια, ποσο παει το αερ.εισητ, περιπου, για να ξερω.  Θα χρειαστω 2 αερ. εισητητρια, ή γυρναω με αλλο μεσο στη Chiang Mai ? Γενικα τιμες απο Chiang Mai-Vientiane, κανενα λινκ, infos να ψαξω ?

3) Υπαρχει ποτε καμια πιθανοτητα να αγορασω εισητηριο και μετα κατι να γινει και να μη μου δωσουν βιζα απο τη πρεσβεια στην Αθηνα, λεμε τωρα, και πανε τα λεφτα. Και πως τους δειχνεις οτι εχεις εισητηριο, πρεπει να το εχεις στο χερι, με ποιο τροπο, τους το αποδεικνύεις ?

4) Τα 4  χ 15νθημερα οδικώς βγες - μπες, που εννοειτε, στη Mae Sai, ετσι ? Πληρωνω κατι σ'αυτην την περιπτωση, σε κανα γραφειο, και φανταζομαι θα υπαρχουν τρενα, ή λεωφορεια που πανε, τιμες, περιπου ?

Παράθεση από: MAIKOA
Παράθεση από: lostromos
κατι αλλο επειδη ανεφερες να μην βγαλεις εισητηριο επιστροφης.αυτο δεν γινεται πρεπει να υπαρχει επιστροφη εστω και εικονικη αλλιως και στην καλυτερη περιπτωση να σε αφησουν απο εδω να φυγεις δεν θα σε αφησουν στην ταιλανδη να μπεις.κλεισε με επιστροφη και απλα πληρωνεις το προστιμο στην εταιρια και αλλαζεις ημερομηνιες. Οποτε κατι που θα πρεπει να δεις ειναι η καθε εταιρια τι προυποθεσεις εχει για τις ακυρωσεις εισητηριων και την αλλαγη τους.
Όπως τα λέει ο Lostromos είναι.
Σίγουρα να πάρεις εισιτήριο με 8μηνη επιστροφή (ζήτα το πιό φθηνό) και όχι ανοιχτό, και να το πάρεις απο πράκτορα για να τον βρείς εύκολα στο τηλέφωνο όταν είναι να σου κάνει την αλλαγή και θα πληρώσεις την αλλαγή στο αεροδρόμιο της Ταυλάνδης.
Και όπως λέει Ο Lostromos ρώτα τον πράκτορά σου για την αλλαγή του εισιτηρίου περίπου τί διαφορά ναύλου πληρώνεις ανάλογα με την εταιρεία, και εννοείται ότι δεν μπορεί απο τώρα να σου πεί πόσο θα πληρώσεις διαφορά διότι μπορεί να πληρώσεις μικρή διαφορά εάν έχει θέσεις αμέσως στο επόμενο ναύλο ή στον αμέσως πιό ακριβό κ.λ.π. (εξαρτάται  εάν έχει πολλές κενές θέσεις και εννοείται να κάνεις την αλλαγή όσο πιό γρήγορα μπορείς για να βρείς την πιό μικρή διαφορά χρημάτων, διότι όσο γεμίζει τόσο ακριβαίνει η αλλαγή.
Επίσης εάν σου πεί κάποιος ακόμα και πράκτορας μπορείς και  one way εισιτήριο να βγάλεις, είναι λάθος.

Πωπω ρε γαμωτο, τωρα αγχωθηκα. Ωρε φιλε μπλεξιματα, δεν το βλεπω να προλαβαινω για τελος Ιουνιου.
Ρε παιδια ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστω και εισητηριο επιστροφης, σιγουρο? Προς το παρον, εγω δεν εχω ιδεα ποτε θα γυρισω, μπορει να γυρισω στους 6μηνες, μπορει στους 7, μπορει στους 8, το πιθανοτεορ στους 6, αλλα δεν ξερω σιγουρα, πως κλεινω απο τωρα εισητηριο για τοτε.

5)  Βασικα ποιος ειναι ο πιο ευκολος και ο ποιο φθηνος τροπος, κατα προτιμηση χωρις μεσαζοντες που θα θελουν το ποσοστο τους, για να κλεισεις ΚΑΙ εισητηριο επιστροφης. Ο πιο φθηνος τροπος ποιος ειναι, αφου εχεις βρει απο καποια εταρεια φθηνα ειστητρια ??
Εαν σ'αυτο δεν εχω επιλογη, τοτε γιατι δεν πληρωνω ΚΑΙ το εισητηριο επιστροφης ΑΠΟ ΤΩΡΑ, σε καποια φθηνη εταιρια που θα παω ετσι και αλλιως, οπως: Etihad, Egypt, Qatar ... κλπ.  Οποτε αφου θα κλεισω που θα κλεισω με δαυτες για να παω Chiang Mai, τοτε γιατι δεν κλεινω και το εισητηριο επιστροφης.  Το θεμα ειναι, πως το κανω αυτο. Εσεις μιλατε με ταξιδιωτικες ορολογιες κλπ, ομως εγω δεν ειμαι μυημενος ακομα σ'αυτα.
Με τη λεξη πρακτορας, εννοεις της αερ.εταιριας, ή καποιου ταξιδιωτικου γραφειου ??  Μπορω να κανω ολη τη δουλεια χωρις καθολου μεσαζοντες, και ΝΑΙ να γλιτωσω οποιο κοστος ειναι να γλιτωσω. Χρειαζομαι οπωσδηποτε πρακτορα οταν ειναι να γινει η αλλαγη, που θα την πληρωσω στο αεροδρόμιο της Ταυλάνδης, απλως ρωταω γιατι δεν γνωριζω.

6) ΕΑΝ εκλεινα, ΠΧ: απο Etihad, μπορω να το κανω απο τα στοιχεια της εδω ? :
 
Οποτε, πρεπει να δω...τι προυποθεσεις εχει, η Etihad, η Egypt, και η Qatar(αφου αυτες φαινονται οι φθηνοτερες) για τις ακυρωσεις εισητηριων και την αλλαγη τους, ΣΩΣΤΑ ???

ΟΚ, πειτε οτι βρισκω απο καποια εταιρια, οπως: Etihad, Qatar ... κλπ,  2 φθηνα εισητ. ,  μπορω να κλεισω  ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,  2 εισητηρια, αλλα το επιστροφης να ειναι ανοιχτο. Βασικα ποια η διαφορα μεταξυ: εισητηριου 8μηνης επιστροφής  και του ανοιχτου ?

7) Εαν η μετεπιβιβαση διαρκει πολλες ωρες(12+), πως περνας το χρονο σου στο αεροδρομιο, σε πανε σε κανα ξενοδοχειο, απο φαγητο ?

8.) Απο Πειραια, ποιος ειναι ο φθηνοτερος τροπος για να πας αεροδρομιο? Παντως για Ιούνιο εχω καρτα, λεωφορειου+τραμ.

9) Αφου γυρισω Ελλαδα, μετα, μπορω να ξαναπαω Ταυλανδη, ξανα, για 2+1, και ποτε ?

Sorry για το κατεβατο, απλως υπαρχει μια ελλειψη γνωσης και χρονου και πιεζομαι ιδιαιτερα, αλλιως, το βλεπω τον αλλο μηνα, να παει να ...   >:(

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 08, 2012, 19:24:33 μμ »

1) Το +1 μηπως σημαινει: "επέκταση 30 ημερών απο τα immigration officeς στην Ταιλάνδη" , και αυτο ειναι που θα κοστιζει 1900μπατ εκει, και τις 2 φορες ?  Οποτε εννοεις, μετα την 2μηνη παω immigration office στη Ταυλανδη(η Chiang Mai εχει ?), πληρωνω 1900μπατ. Στη ληξη, παω βολτα στο Βιεντιαν-Λαος για άλλη μια βιζα καπάκι 2+1. Δηλαδη για τις επεκτασεις των βιζ(ι)ων ;) ,  ΜΟΝΟ, πληρωνω  2 χ 1900 μπατ ?

2) Στο Βιεντιαν-Λαος  να παω αεροπορικως μαλλον εννοειτε για να μου δωσουν 2+1, αλλα απο τιμες παιδια, ποσο παει το αερ.εισητ, περιπου, για να ξερω.  Θα χρειαστω 2 αερ. εισητητρια, ή γυρναω με αλλο μεσο στη Chiang Mai ? Γενικα τιμες απο Chiang Mai-Vientiane, κανενα λινκ, infos να ψαξω ?

3) Υπαρχει ποτε καμια πιθανοτητα να αγορασω εισητηριο και μετα κατι να γινει και να μη μου δωσουν βιζα απο τη πρεσβεια στην Αθηνα, λεμε τωρα, και πανε τα λεφτα. Και πως τους δειχνεις οτι εχεις εισητηριο, πρεπει να το εχεις στο χερι, με ποιο τροπο, τους το αποδεικνύεις ?

4) Τα 4  χ 15νθημερα οδικώς βγες - μπες, που εννοειτε, στη Mae Sai, ετσι ? Πληρωνω κατι σ'αυτην την περιπτωση, σε κανα γραφειο, και φανταζομαι θα υπαρχουν τρενα, ή λεωφορεια που πανε, τιμες, περιπου ?


1. Ναι. Για τις επεκτάσεις της βίζας πληρώνεις 1900 μπατ κάθε φορά. Για να πας στο Λάος όμως πρπεπει να πληρώσεις και βίζα για την χώρα(Γύρω στα 35$)συν τα έξοδα παραμονής εκεί. Σου συνιστώ να το συνδιάσεις με κανονική επίσκεψη, είναι πολύ όμορφη η Βιεντιάν.Επίσης θα πρέπει να πληρώσεις και τα έξοδα της βίζας για την Ταϋλάνδη.
2. Στη Βιεντιάν δεν πας με αεροπλάνο γιατί είναι ακριβό το εισητήριο. Δεν ξέρω πως ακριβώς πας από το Chiang Mai,η απόσταση πάντως από ότι θυμάμαι είναι 800 km. Βέβαια μπορείς να πάρεις αεροπλάνο για το Udon Thani και από εκεί να συνεχίσεις με λεωφορείο.
Την βίζα δεν θα στην δώσουν με μία επίσκεψη στη χώρα αλλά με αίτηση, όπως ακριβώς θα κάνεις και στην πρεσβεία της Ταϋλάνδης στην Αθήνα.Να έχεις υπόψη σου ότι καταθέτεις την αίτηση την πρώτη μέρα και παραλαμβάνεις διαβατήριο με τη βίζα την επόμενη.
3.Αν έχεις κάνει παραβάσεις ποινικής φύσης στην Ταϋλάνδη, πράγμα που δεν φαίνεται να ισχύει, αν δεν καταζητείσαι με διεθνές ένταλμα η κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει λόγος να μη σου δώσουν βίζα.Οι Ταϋλανδοί αγαπούν πολύ τους τουρίστες.
4. Το Mae Sai είναι το βορειότερο σημείο της Ταϋλάνδης. Χωρίζεται από το Tachileik της Burma, με ένα ποταμάκι. Σίγουρα θα πηγαίνει λεωφορείο από το Chiang Rai εκεί.Αν πας να μείνεις για 6 μήνες στην περιοχή του Chiang Mai, τότε σίγουρα θα επισκευτείς και το Chiang Rai, καθώς και το Χρυσό τρίγωνο. Πάντως το κόστος είναι μεγάλο αναλογικά για να πάρεις 15 μέρες βίζα. Και στο Tachileik εκτός από κλωτσιά στο στομάχι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να δεις. Άλλωστε δεν επιτρέπεται να μπείς αρκετά μέσα στη Μπούρμα, και θα πρέπει να επιστρέψεις στην Ταϋλάνδη πριν τις 5 το απόγευμα. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η διανυκτέρευση. Βέβαια ίσως και να έχουν αλλάξει αυτά από την τελευταία φορά που πήγα εκεί, πέρισυ τέτοια εποχή ήταν.
Μη βάζεις τόσα ερωτήματα. Φρόντισε να βγάλεις την βίζα από την Αθήνα, κλείσε και εισητήριο με ανοιχτή επιστροφή και πήγαινε να ζήσεις το όνειρό σου στον πανέμορφο Βορρά της Ταϋλάνδης.
Και κάτι άλλο. Μην ασχολείσαι με τουριστικά γραφεία. Τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά όταν βρίσκεσαι εκεί.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος billko

  • **
  • Μηνύματα: 56
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Firefox 10.0.1 Firefox 10.0.1
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 08, 2012, 19:29:31 μμ »
Παράθεση από: balitsas
καθαρά άποψή μου

αν είχα όοοοοολες αυτές τις ερωτήσεις θα πήγαινα σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να έχω άμεση απάντηση στις  άμεσες ερωτήσεις μου
αφού ευχαριστούσα τον υπάλληλο που θα με εξυπηρετούσε, θα πήγαινα και σε ένα άλλο για να διασταυρώσω τις πληροφορίες που μου έδωσε ο πρώτος
αν συμφωνούσαν, θα προχωρούσα
αν όχι, θα πήγαινα και σε τρίτο
η άποψή μου έχει να κάνει μόνο με την αμεσότητα των ερωτήσεων-απαντήσεων και σαφώς με την εμπειρία που έχει ένα πρακτορείο με τέτοια θέματα

OK, fair enough. Πιθανον να το κανω, απο αυριο. Ξερει καποιος κανα καλο ταξιδιωτικό γραφείο στο Πειραια ?

Εν τω μεταξύ, αν καποιος εχει απαντησεις για τις ερωτησεις, θα ηταν υπεροχο   :o


Αποσυνδεδεμένος billko

  • **
  • Μηνύματα: 56
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Firefox 10.0.1 Firefox 10.0.1
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 08, 2012, 19:52:17 μμ »
namtok, ευχαριστω για τις απαντησεις. Κοιτα, τοχ'ω λιγο να εξεταζω εως την παραμικρη λεπτομερεια τα πραγματα οσον αφορα τα ταξιδια, και μιλαμε για ταξιδι στη αλλη ακρη της γης.

Παράθεση από: namtok
Φρόντισε να βγάλεις την βίζα από την Αθήνα, κλείσε και εισητήριο με ανοιχτή επιστροφή και πήγαινε να ζήσεις το όνειρό σου στον πανέμορφο Βορρά της Ταϋλάνδης.
Και κάτι άλλο. Μην ασχολείσαι με τουριστικά γραφεία. Τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά όταν βρίσκεσαι εκεί.
Η απαντηση σου αυτη ηταν, θα ελεγα, λυτρωτικη, χαχαχα...

Το ολο θεμα τωρα ειναι πως κλεινω εισητήριο με ανοιχτή επιστροφή, αλλα θα μαθω που θα μου παει.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • Thailand
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 08, 2012, 21:16:52 μμ »


Το ολο θεμα τωρα ειναι πως κλεινω εισητήριο με ανοιχτή επιστροφή, αλλα θα μαθω που θα μου παει.


Παλιά υπήρχαν , τωρα όχι

Προτείνω να βγαλεις 12μηνο εισιτηριο (δεν το παρέχουν όλες οι εταιρίες) και να το αλλάξεις με το σχετικό πεναλτυ

Αποσυνδεδεμένος billko

  • **
  • Μηνύματα: 56
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 19.0.1084.56 Chrome 19.0.1084.56
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 12, 2012, 16:27:35 μμ »
12μηνο απο Etihad μου ειπε 1350+, καπου εκει. Τεσπα, πηρα 6μηνο απο Egypt, και ο θεος βοηθος.

Πηρα τη πρεσβεια και μου ειπαν οτι αυτοι δινουν 2+1, αλλα για Visa run κλπ, εξαρταται απο τους Thai, αν θα σε κρινουν αυτοι οτι μπορεις και συντηρεισαι κλπ, κατι τετοιο,τοτε it's OK. Ο ξαδερφος μου ειπε οτι μπορουμε να παμε και Vietnam με φθηνες πτησεις 50$.

Δεν ξερω για Αυστραλους που παιρνουν 2+2, αλλα,

 ειναι δυνατον, εκτος απο τα 2+1 απο Ελλαδα, να κανω Visa-run 2 φορες, που συνολικα σημαινει  >>

      2+1(Πρεσβεια Αθηνα)2+1(Λαος)  +  2+1(Vietnam)  =  9 μηνες  ??


           Why not    :o


Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • Thailand
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 12, 2012, 16:52:50 μμ »
12μηνο απο Etihad μου ειπε 1350+, καπου εκει. Τεσπα, πηρα 6μηνο απο Egypt, και ο θεος βοηθος.

Πηρα τη πρεσβεια και μου ειπαν οτι αυτοι δινουν 2+1, αλλα για Visa run κλπ, εξαρταται απο τους Thai, αν θα σε κρινουν αυτοι οτι μπορεις και συντηρεισαι κλπ, κατι τετοιο,τοτε it's OK. Ο ξαδερφος μου ειπε οτι μπορουμε να παμε και Vietnam με φθηνες πτησεις 50$.

Δεν ξερω για Αυστραλους που παιρνουν 2+2, αλλα,

 ειναι δυνατον, εκτος απο τα 2+1 απο Ελλαδα, να κανω Visa-run 2 φορες, που συνολικα σημαινει  >>

      2+1(Πρεσβεια Αθηνα)2+1(Λαος)  +  2+1(Vietnam)  =  9 μηνες  ??


           Why not    :o



Δεν είναι απίθανο , όπως επίσης και να δοκιμασεις double entry (2+1  + 2+1) από Λάος