Αποστολέας Θέμα: Η Πρωτεύουσα  (Αναγνώστηκε 10246 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Η Πρωτεύουσα
« στις: Μάιος 22, 2008, 00:50:50 πμ »
Η Μπανγκόκ ειναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και μεγαλύτερη πόλη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μενάμ, στις εκβολές του στον κόλπο του Σιάμ. Έχει πληθυσμό 6.355.144 κατοίκους.

Πολλές διώρυγες και παραπόταμοι διασχίζουν την πόλη και τη χωρίζουν σε μικρά νησιά, γι' αυτό την ονόμασαν και "Βενετία της Ανατολής". Κατά μήκος της όχθης υπάρχει ολόκληρη πλωτή πόλη από πλοιάρια και σχεδίες που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι.

Το παλιό τμήμα της πόλης είναι πυκνοκατοικημένο με στενά δρομάκια και διώρυγες ενώ το νέο έχει σύγχρονα κτίρια, μεγάλους δρόμους και πάρκα.

Τα ανάκτορα της Μπανγκόκ είναι χαρακτηριστικό δείγμα Σιαμέζικης αρχιτεκτονικής. Περίφημος ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα ή Βατ Πρα Καεό μαζί με το μεγάλο παλάτι. Ονομαστή είναι και η παγόδα Βατ Αρούν που έχει πύργο ύψους 75 μ, όπως επίσης και ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα γνωστός ως Βατ Πο.

Η Μπανγκόκ είναι το σημαντικότερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ταϊλάνδης. Εκεί λειτουργεί το Πανεπιστήμιο και από το λιμάνι της γίνεται το μεγαλύτερο μέρος εισαγωγών και εξαγωγών. Το αεροδρόμιό της (Suvarnabhumi Airport) είναι ένα από τα καλύτερα της Ανατολής και ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2006 (σε αντικατάσταση από το προηγούμενο αεροδρόμιο Don Muang στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας).

Κοσμοπολίτικη, χαώδης και εξωτική, δύσκολα θα την αγνοήσετε, ακόμα και αν μισείτε τις μεγαλουπόλεις, κάπου θα σας γοητέψει με την υπερβολή της. Το μεγάλο παλάτι Βατ Πρα Καο με το σμαράγδινο Βούδα, το εθνικό μουσείο με τα καλύτερα δείγματα τέχνης από ολόκληρη τη χώρα, το ξεχωριστό Vimanmek Teak Mansion, ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα κτίρια του κόσμου, οι βόλτες στα νερά του Τσάο Πράγια, του ποταμού που διασχίζει την πόλη, τα αμέτρητα κανάλια με τη καθημερινή ζωή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας, οι αμέτρητοι εξωτικοί ναοί, η πανδαισία χρωμάτων στις πλωτές αγορές, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα σας κρατήσουν για αρκετές μέρες στη Μπανγκόκ. Φυσικά δεν θα αντισταθείτε στον πειρασμό να επισκεφτείτε και τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα στο Siam Square που κάνουν τα δικά μας Village Parks να μοιάζουν με συνοικιακό σινεμά της προηγούμενης δεκαετίας! Τέλος η Μπανκόκ είναι ένα πολύ καλό μέρος για να πάρετε βίζες για τις γειτονικές χώρες (Λάος, Καμπότζη, Βιετνάμ κλπ), γρήγορα και αρκετά φτηνά.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες μένουν στην οδό Kao Sha, μια γειτονιά που συγκεντρώνει μικρά και οικονομικά ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, ανταλακτήρια, καφέ-μπαρ και ότι μπορεί να χρειαστεί ο ταξιδιώτης.

Η δημόσια συγκοινωνία στην Μπανκόκ είναι πάρα πολύ καλή με λεωφορεία, το skytrain, το μετρό που μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του και το πραγματικά γρήγορο Τσάο Πράγια Express (καραβάκι) που ανεβοκατεβαίνει το ποτάμι. Από την περιοχή Baglampu (που βρίσκεται η Kao Sha) προς / από το αεροδρόμιο δεν υπάρχει εύκολη συγκοινωνία και θα χρειαστεί να πληρώσετε το ακριβό airport bus (100 Baht) (No A2) ή να πάτε με τα λεωφορειάκεια που δρομολογούν διάφορα γραφεία (50 - 70 Baht) συνήθως στριμωγμένοι με το σακίδιό σας σε 9θέσια αυτοκίνητα. Μπορείτε να αποφύγετε όλα αυτά με το κλιματιζόμενο λεωφορείο της γραμμής Νο 59, το οποίο κάνει το δρομολόγιο αεροδρόμιο - Baglampu (20 Baht) σε μιάμιση ώρα (έναντι μιας ώρας των υπολοίπων) ή να χρησιμοποιήσετε ταξί (300 Baht τουλάχιστον + τα διόδια).



ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 22, 2008, 00:53:03 πμ »
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 15:48:28 μμ από thailandgr »

ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 24, 2008, 01:05:42 πμ »
ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (Σιάμ), στις εκβολές του ποταμού Μενάμ. Έχει 2.300.000 κάτ. (1996) - με τα προάστια 5.160.000. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της ΝΑ Ασίας και δίνει την εντύπωση ότι είναι χτισμένη πάνω σε νησιά με πολλά κανάλια, που αποτελούν και συγκοινωνιακές αρτηρίες. Γι' αυτό λέγεται και "Βενετία της Ανατολής". Σε αντίθεση με το κοντινό παρελθόν, που κανένας σύγχρονος δρόμος δεν υπήρχε, σήμερα διασχίζουν την πόλη φαρδείς λεωφόροι και υψώνονται επιβλητικά μεγάλα οικοδομήματα και καταστήματα. Το Μ. έχει βασιλικά ανάκτορα, πέντε πανεπιστήμια, βιομηχανίες, αεροδρόμιο. Στο εσωτερικό του παλατιού βρίσκεται ο ναός του Ουάτ Φρα Κέο, με το περίφημο άγαλμα του Βούδα που κάθεται σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια. Εξάλλου ο ναός Ουάτ Αρούν έχει πύργο ύψους 73 μ. Η πόλη έχει μουσεία, βιβλιοθήκες και αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο σιδηρόδρομων και αεροπλάνων.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 15:48:39 μμ από thailandgr »

ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 24, 2008, 01:06:09 πμ »
Αξίζει να επισκεφείτε:
Το Muang Boran, για μια περιήγηση στην ιστορική Ταϊλάνδη σε μικρογραφία, το Εθνικό Μουσείο, το Jim Thomson House, το μουσείο των επιστημών, το πλανητάριο, τον ζωολογικό κήπο Dusit Zoo, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ασίας, το Safari World, ένα τεράστιο πάρκο όπου ζουν ελεύθερα τα άγρια ζώα, τη φάρμα των κροκοδείλων και το Samphran Elephant Ground, πάρκο με ελέφαντες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 16:04:25 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος lost

  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Φύλο: Άντρας
    • Thailand - Ταϊλάνδη
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 14, 2008, 02:05:40 πμ »
Διάβασα πιο πάνω Ουάτ Φρα Κέο: Ο ναός ονομάζεται Βατ Πρα Καεό (Wat Phra Kaew), και είναι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μνημείο της Μπανγκόκ η διαφορετικά το δημοφιλέστερο.

Αποσυνδεδεμένος lost

  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Φύλο: Άντρας
    • Thailand - Ταϊλάνδη
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 16, 2008, 17:06:20 μμ »
Τα κύρια αξιοθέατα της Μπανγκόκ βρίσκονται στην νήσο Ρατανακοσίν που μπορεί κανείς να τα περπατήσει με τα πόδια και πιο συγκεκριμένα: Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Mahathat, Khao San Road, Suan Saranrom Park, National Museum, Wat Suthat, Giant Swing, Democracy Monument βρισκονται σχετικά κοντά το ένα στο άλλο.

Αποσυνδεδεμένος karabε

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 799
    • www.thai.gr
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 18, 2008, 19:56:15 μμ »
Το βρηκα και μου αρεσε



« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 18, 2008, 20:11:23 μμ από kyklades »

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 08, 2008, 03:11:35 πμ »
ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η πρωτευουσα της Ταιλανδης μοιαζει να εξουθενωνει τους επισκεπτες της. Ειναι μια τρομακτικη, χαωδης, συγχρονη αστικη εκταση, που φανταζει απεραντη. Η κινηση στους δρομους ειναι απεριγραπτη, η οχλοβοη ασταματητη και τα πληθη ενοχλητικα. Οι περισσοτεροι τουριστες ανυπομονουν να δραπετευσουν στις παραλιες του Νοτου η στις ζουγκλες και τα βουνα του Βορρα. Κριμα ομως, γιατι η εξοικειωση με την Μπανγκοκ αποκαλυπτει τις απολαυσεις μιας απο τις σπουδαιοτερες πολεις της Ασιας.

Το πληρες ονομα της Μπανγκοκ ειναι το μεγαλυτερο ονομα πολης στον κοσμο: Κρουνγκτεπμαχανακον Αμονρατανκοσιν Μαχινταραγιουταγια Μαχαντιλοκποπ Νοποσιν Ρατσατανιμπουριρομ Ουντομρατανιβετμαχασα Αμονφιμαν Αβατανσατιτ Σακατατιγια Βιτσανουκαμπρασιτ. Αυτο σημαινει: Πολη των Αγγελων, Μεγαλη Πολη των Αθανατων, Θαυμαστη Πολη των Εννεα Πετραδιων, Εδρα του Βασιλια, Πολη των Βασιλικων Ανακτορων, Κατοικια των Ενσαρκωμενων Θεων, Θεμελιωμενη απο τον Βισβακαρμαν κατ' εντολη του Ιντρα. Οι Ταιλανδοι την αποκαλουν συνηθως Κρουνγκ Τρεπ (Krung Threp) η Πολη των Αγγελων.
    Η Μπανγκοκ (bang σημαινει <<παραποταμιο χωριο>> και kok <<αγριελια>>) εγινε πρωτευουσα της Ταιλανδης το 1782, οταν ο Ραμα Α μετεφερε την πολη απο το Τον Μπουρι στην απεναντι οχθη του ποταμου Τσαο Πραγια, για να ενισχυσει την αμυνα εναντιον των Βιρμανων, οι οποιοι ειχαν ηδη λεηλατησει την πρωτευουσα Αγιουταγια. Χτιστηκαν τοτε μεγαλειωδη παλατια, ναοι και καναλια. Η περιοχη εκεινη, γνωστη ως νησι Ρατανακοσιν η παλια βασιλικη πολη, σωζεται σημερα και στεγαζει το Μεγαλο Ανακτορο, το Εθνικο Μουσειο και καποια απο τα πιο φημισμενα wat (συγκροτηματα ναων) της πολης.
    Η πολη εξαπλωθηκε γυρω απο το Ρατανακοσιν. Οι Κινεζοι εμποροι, κατ' εντολη του βασιλια, μετακινηθηκαν προς τα ανατολικα και δημιουργησαν ενα νεο οικισμο, τη σημερινη παλλομενη απο ζωντανια Τσαιναταουν. Ο βασιλιας Τσουλαλονγκορν (Ραμα Ε), επηρεασμενος απο τα ταξιδια του στην Ευρωπη, ανοιξε φαρδιες και δενδροφυτες λεωφορους και εχτισε νεοκλασικα οικοδομηματα, που θα δειτε κυριως στο Ντουσιτ, βορεια του Ρατανακοσιν.
    Η ξεφρενη αναπτυξη της αρχισε στα τελη της δεκαετιας του 1950 και απο τοτε συνεχιζεται με τους ιδιους σχεδον ρυθμους. Τα περισσοτερα καναλια (khlong), χαρη στα οποια η πολη ειχε χαρακτηριστει απο τους πρωτους Ευρωπαιους ταξιδευτες Βενετια της Ανατολης, καλυφτηκαν και στη θεση τους κατασκευαστηκαν δρομοι. Χτιστηκαν σειρες μονοτονων εμπορικων καταστηματων, ενω αργοτερα εμφανιστηκε και η φρενιτιδα των πολυωροφων γραφειων, των ξενοδοχειων και των πολυκατοικιων με ελαχιστο η και καθολου πολεοδομικο σχεδιασμο.
    Σημερα, η Μπανγκοκ σφυροκοπα τις αισθησεις των επισκεπτων με το ελεγχομενο χαος της. Αν ομως διαπερασει κανεις την εξωτερικη επιφανεια αυτης της μεγαλουπολης, ο πληθυσμος της οποιας ανερχεται στα δωδεκα εκατομμυρια κατοικους περιπου, θα βρει μερη εκπληκτικης ομορφιας και χαρης. Μια πλειαδα μεγαλοπρεπων και περιτεχνων ταιλανδεζικων αρχιτεκτονηματων συνδεει την πολη με το παρελθον της, ενω οι αστραφτεροι, μοντερνοι και μερικες φορες αποκοσμοι ουρανοξυστες στρεφουν το βλεμμα στο μελλον. Λιγο πιο περα απο τους φρενηρεις, μποτιλιαρισμενους δρομους βρισκονται τα ησυχα, φιδωτα soi (σοκακια) με τα ξυλινα σπιτακια που παραπεμπουν σε μικρες γειτονιες. Μια βολτα με το εναεριο μετρο της πολης σας επιφυλασσει πανοραμικη θεα σε παρκα, σε οργιωδεις τροπικους κηπους και πελωριες αποικιακες επαυλεις που διεφυγαν του εκσυγχρονισμου της πολης. Η κυρια υδατινη αρτηρια, ο ποταμος Τσαο Πραγια, θα σας αποκαλυψει μια πιο γαληνια οψη της πολης. Αξιζει να τον εξερευνησετε μαζι με το λαβυρινθο των κλονγκ του, ειτε με τα κοινα ποταμοπλοια η με οργανωμενη πλωτη περιηγηση.
    Αυτο που πραγματικα γοητευει ειναι οι αντιφασεις της Μπανγκοκ. Ειναι ενα μερος οπου το σκανδαλιστικο, το φρικτο και το τρομακτικο συνυπαρχουν με την αγνοτερη ομορφια. Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει η Sukhumvit Road, μια κεντρικη λεωφορος στο ανατολικο κομματι της πολης, που καταφερνει να συναρπασει τον επισκεπτη με την εναλλαγη των σκηνων απο την καθημερινη ζωη της πρωτευουσας.
    Τη νυχτα, η πολη μεταμορφωνεται στο ζωηροτερο πυρηνα ψυχαγωγιας της Ασιας. Εξοχα ταιλανδεζικα εστιατορια στεγαζονται μεσα σε παραδοσιακα σπιτια, ενω η διεθνης κουζινα της Μπανγκοκ συγκαταλεγεται στις καλυτερες του κοσμου. Εξεζητημενα νυχτερινα κεντρα, κακοφημα μπαρ και αλλοι χωροι διασκεδασης βρισκονται διασπαρτα σε ολη την πολη. Το μονο πραγμα που δεν προσφερει η Μπανγκοκ στον επισκεπτη ειναι η ανια.
    Το μποτιλιαρισμα ειναι ενα μονιμο προβλημα. Ευτυχως, τα ταξι ειναι φτηνα. (Βεβαιωθειτε οτι ο οδηγος εχει ενεργοποιησει το ταξιμετρο. Αν αρνηθει, βγειτε εξω και παρτε αλλο ταξι - δεν θα δυσκολευτειτε να βρειτε.) Πολλοι ντοπιοι, αλλα και καποιοι περιπετειωδεις τουριστες προτιμουν τα ταξι-μοτοσικλετες που ελισσονται με ανεση μεσα στην κινηση. Ειναι ενα γρηγορο αν και επικινδυνο μεσο μετακινησης. Τα tuk tuks (τουκ τουκ), τα γραφικα τριτροχα ταξι, που οφειλουν το ονομα τους στο θορυβο που κανουν οι μικρες μηχανες τους, ειναι πολυ διασκεδαστικα για μικρες διαδρομες, αλλα συνηθως πιο ακριβα (και πιο επικινδυνα) απο τα ταξι. Φρονιμο θα ηταν να συμφωνειτε την τιμη εκ των προτερων. Το συγχρονο εναεριο μετρο (Skytrain) ειναι το πιο αποτελεσματικο και το πιο ευχαριστο μεσο μετακινησης.
    Συχνα τα ξενοδοχεια οργανωνουν περιηγησεις στην Μπανγκοκ. Σε γενικες γραμμες δεν κοστιζουν ακριβα και συνηθως ειναι ο καλυτερος τροπος για να δειτε την πολη, εαν δεν εχετε πολυ χρονο.   
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 08, 2008, 03:27:21 πμ από Thailander »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

...

  • Επισκέπτης
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 08, 2008, 19:53:04 μμ »
To Μεγάλο παλάτι στη Μπανγκόκ

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2011, 07:03:38 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 15:13:46 μμ »
Κοντά στο Democracy Monument και αρκετά κοντά στο Μεγάλο Παλάτι και το Wat Pho, βρίσκεται η Khaosan Road και το Soi Ramboutri.

Khaosan Road








Soi Ramboutri


















https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

  • **
  • Μηνύματα: 73
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 25, 2013, 23:17:09 μμ »
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 25, 2013, 23:20:44 μμ από lostromos »
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 13 Android 13
  • Browser:
  • Chrome 110.0.5481.154 Chrome 110.0.5481.154
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 20, 2023, 16:51:48 μμ »
Η Μπανγκόκ στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πιο ακριβών πόλεων για πολυτελή διαβίωση για το 2023

Η κατάταξη Top15 έχει ως εξής:
1. Σιγκαπούρη
2. Σαγκάη
3. Χονγκ Κονγκ
4. Λονδίνο
5. Νέα Υόρκη
6. Μονακό
7. Ντουμπάι
8. Ταϊπέι
9. Σάο Πάολο
10. Μαϊάμι
11. Μπανγκόκ
12. Τζακάρτα
13. Παρίσι
14. Ζυρίχη
15. Τόκιο

Ο δείκτης Lifestyle της Julius Baer κατατάσσει τις 25 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου αναλύοντας κατοικίες, αυτοκίνητα, πτήσεις business class, οικονομικές σχολές, fine dining και άλλες πολυτελείς δραστηριότητες.

ΥΓ. Για αυτούς που θεωρούν την Ταϊλάνδη μια φθηνή χώρα για να ζεις, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα...

Πηγή: naftempotiki.gr
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

  • ****
  • Μηνύματα: 625
  • Φύλο: Άντρας
  • Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • OS:
  • Android 13 Android 13
  • Browser:
  • Chrome 112.0.5615.135 Chrome 112.0.5615.135
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 21, 2023, 13:51:10 μμ »
Ναι για Πολυτελή διαβιωση ,επαναλαμβάνω  ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ...
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 13 Android 13
  • Browser:
  • Chrome 110.0.5481.154 Chrome 110.0.5481.154
Απ: Η Πρωτεύουσα
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 21, 2023, 16:14:08 μμ »
Το κατάλαβα αυτό αλλά έτσι ανεβαίνουν και οι τιμές και στην κανονική διαβίωση... ;)
Life is too short to be living somebody else's dream