Αποστολέας Θέμα: Γκολφ στην Ταϊλάνδη  (Αναγνώστηκε 3138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος meine_klaus

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 150
  • Φύλο: Άντρας
Γκολφ στην Ταϊλάνδη
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 20:37:08 μμ »

Η Ταϊλάνδη αποτελεί έναν από τους σημαντικούς προορισμούς των απανταχού γκόλφερ, μιας και διαθέτει πολλά γήπεδα, ορισμένα από τα οποία είναι εφάμιλλα ή και καλύτερα των ευρωπαϊκών. Ετσι η χώρα εκτός από τις φυσικές της ομορφιές, τους ευγενικούς και γελαστούς κατοίκους και την εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή προσφέρει στον επισκέπτη πολλές ευκαιρίες για σπορ με κυρίαρχο -και σε επίπεδο πρωταθλητισμού- το γκολφ. Η Ταϊλάνδη είναι επίσημο μέλος του The Global Golf Tourism Organization και απευθύνεται σε μια συνεχώς αυξανόμενη και κυρίως εύπορη ομάδα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιζητούν την ποιότητα στην παραμονή τους, την ψυχαγωγία τους και τους, διεθνών προδιαγραφών, χώρους άθλησής τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη τουριστική αγορά γνωρίζει διεθνώς σημαντική ανάπτυξη και στους κόλπους της περιλαμβάνεται η εξωτική Ταϊλάνδη ως αναπόσπαστος προορισμός.

Τόσο η πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκόκ όσο και πολλές ηπειρωτικές πόλεις αλλά και νησιά διαθέτουν πολλά γήπεδα με άρτιες εγκαταστάσεις και εξωτικό περιβάλλον. Ο μεγάλος αριθμός των γηπέδων γκολφ προφυλάσσει τους παίκτες από φαινόμενα «συνωστισμού» στα γήπεδα, κατι που σημαίνει παράδεισο για τους γκόλφερ. Παράλληλα διοργανώνονται εκδρομές για μια παρτίδα γκολφ στα καλύτερα γήπεδα της χώρας, δίπλα σε σμαραγδένιες θάλασσες ή στην παραδεισένια βλάστηση της ηπειρωτικής χώρας, σε συνδυασμό με επισκέψεις και ξεναγήσεις των παικτών στα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα των αντίστοιχων περιοχών.

Γκολφ στη Μπανγκόκ


Η πρωτεύουσα της χώρας διαθέτει μεγάλο αριθμό γηπέδων τόσο μέσα στην πόλη όσο και γύρω από αυτήν. Ο επισκέπτης γκόλφερ, αφού απολαύσει το αγαπημένο του σπορ, μπορεί να χαρεί την πόλη. Η πρωτεύουσα διατηρεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό την πολιτιστική της ταυτότητα και συνεχίζει να αποτελεί το καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο της χώρας. Το Μεγάλο Παλάτι με τις χρυσές κορυφές και τα αστραφτερά του χρώματα -έργο εξαιρετικής ταϊλανδικής αρχιτεκτονικής- οι πολλοί ναοί, τα μουσεία, η θαυμάσια ξενοδοχειακή υποδομή, τα πολυτελή εμπορικά κέντρα και η πικάντικη μα τόσο γευστική κουζίνα είναι μερικά από τα φημισμένα θέλγητρα της πόλης.

Στην Μπανγκόκ και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περισσότερα από σαράντα γήπεδα γκολφ και επομένως είναι καλύτερα κάποιος να ξεκινήσει από εκεί την περιήγησή του. Πέρα από τα παγκοσμίως γνωστά γήπεδα Alpine Golf & Sports Club και Thai Country Club, στα οποία έχουν διεξαχθεί παγκόσμια meetings και στα οποία για να παίξεις πρέπει να είσαι μέλος, υπάρχουν πολλά γήπεδα τα οποία είναι πολύ καλού επιπέδου και αξίζει κανείς να τα επισκεφθεί. Ορισμένα από αυτά είναι το Summit Windmill Golf Club, το Bangpakong Riverside Country Club και το Krung Kavee Golf Course. Στο Navatanee Golf Course, το οποίο ας σημειωθεί ότι φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γκολφ του 1975, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γίνονται δεκτά μόνο μέλη.

Γκολφ στο Πούκετ


Το Πούκετ, εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο σαγηνευτικούς εξωτικούς προορισμούς, έχει αποκτήσει διεθνώς πολύ καλή φήμη για την παροχή μοναδικών διακοπών για γκολφ. Με εξαιρετικές και μοντέρνες εγκαταστάσεις, υποδομές και δρόμους, τα γκολφ κλαμπ του είναι πολύ γνωστά. Το νησί Πούκετ βρίσκεται περίπου 860 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ, είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και συνδέεται αεροπορικώς με την Μπανγκόκ. Συχνά αποκαλείται και το μαργαριτάρι της θάλασσας του Ανταμαν ή το μαργαριτάρι του Νότου. Το Πούκετ διαθέτει αρκετά γήπεδα γκολφ με πρώτο και καλύτερο το μοναδικό από πλευράς σχεδιασμού και φυσικού περιβάλλοντος, Blue Canyon Country Club. Το Blue Canyon Country Club είναι ουσιαστικά δύο γήπεδα. Το ένα με πίστες που περιβάλλονται από «φαράγγια» και το άλλο με πίστες που περιβάλλονται από «λίμνες». Τα συγκεκριμένα γήπεδα γκολφ, όντας και από τα καλύτερα της χώρας, είναι μάλλον τσιμπημένα στις τιμές τους αλλά αξίζει κανείς να παίξει εκεί έστω και μια φορά. Για τους παίκτες που ψάχνουν πιο οικονομικά γήπεδα υπάρχουν οι λύσεις των Laguna Phuket Golf Club και Mission Hills Phuket Golf Club. Οι τιμές στα δύο αυτά γήπεδα κυμαίνονται περίπου στο μισό των τιμών του Blue Canyon Country Club, χωρίς να υστερούν κατά πολύ σε ποιότητα.

Γκολφ στην Πατάγια


Το εξοχικό θέρετρο της Πατάγια βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ, περίπου δύο ώρες απόσταση με το αυτοκίνητο. Εκεί μπορεί να βρει κανείς πάνω από είκοσι γήπεδα γκολφ. Παλαιότερα η Πατάγια ήταν μια ήσυχη πόλη με γαλήνιες παραλίες, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Οι κάτοικοί της είχαν ως κύρια ασχολία την αλιεία. Σήμερα είναι μια ζωηρή πόλη με πολύ έντονη νυχτερινή ζωή και πλήθος από μπαράκια, beach bars και εστιατόρια. Είναι εξίσου δημοφιλής προορισμός τόσο για οικογένειες όσο και για μεμονωμένα άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των συνεχιζόμενων νέων επενδύσεων η Πατάγια αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή της Ταϊλάνδης. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της Πατάγια: είναι το παγκοσμίου επιπέδου Laem Chabang Country Club το οποίο έχει σχεδιάσει ο γνωστός σχεδιαστής γηπέδων γκολφ Jack Nicklaus, το Amata Spring Country Club, το Burapha Golf Club και το St Andrews 2000 Golf Club.

Γκολφ στο Τσιάνγκ Μάι

Το Τσιάνγκ Μάι βρίσκεται στη βόρεια Ταϊλάνδη και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της χώρας. Το 1996 γιόρτασε την 700ή επέτειό του. Σε απόσταση μιας ώρας με το αεροπλάνο από την Μπανγκόκ, είναι εύκολα προσβάσιμο. Το ορεινό περιβάλλον προσφέρει στους επισκέπτες ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς. Οι τουριστικοί οδηγοί αναφέρονται σε αυτό ως το «Ρόδο του Βορρά» λόγω των καταπληκτικών του λουλουδιών και της εντυπωσιακής τροπικής ζούγκλας που το περιβάλλει. Στην ευρύτερη περιοχή και στα γύρω δάση κατοικούν ακόμα τοπικές φυλές που συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γη και να διατηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Το Τσιάνγκ Μάι είναι έδρα δέκα εξαιρετικών γηπέδων γκολφ προσφέροντας στον επισκέπτη μια πλειάδα διαφορετικών επιλογών. Ορισμένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της περιοχής είναι το Green Valley Club, το Royal Chiang Mai Club και το Lanna Golf Club.

Γκολφ στο Κο Σαμούι Πατάγια


Το Κο (νησί) Σαμούι, με τη μοναδική αίσθηση ενός ειδυλλιακού τροπικού νησιού, προσφέρει ένα ήρεμο και χαλαρωτικό διάλειμμα για γκολφ. Οι κατάλευκες αμμουδερές παραλίες του που αγκαλιάζουν τα γαλαζοπράσινα νερά είναι γεμάτες με πανύψηλους κοκοφοίνικες. Εκεί θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία. Στο Σαμούι υπάρχουν ενδιαφέροντα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς, από παλαιά αγάλματα του Βούδα μέχρι καινούργιους χρυσοποίκιλτους ναούς. Αποτελεί την τέλεια επιλογή για να πάρει ο επισκέπτης μια καλή γεύση για το τι εστί «τουρισμός για γκολφ» στην Ταϊλάνδη. Το νησί φιλοξενεί το Santiburi Samui Country Club, που είναι γήπεδο επιπέδου πρωταθλητισμού και έχει καταπληκτική θέα στον ωκεανό και στο κοντινό νησί Πάνγκαν. Σίγουρα αποτελεί μια πολύ ελκυστική εμπειρία γκολφ που κάποιος θα τη θυμάται για καιρό. Το συγκεκριμένο γήπεδο άνοιξε το 2003 και είναι πραγματικά μοναδικό. Βρίσκεται σε μια απόσταση δεκαπέντε λεπτών με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Νάθον του νησιού και το συγκρότημα που το φιλοξενεί έχει άνετα δωμάτια, πολύ καλές υπηρεσίες για τους παίκτες και ένα πολύ καλό εστιατόριο με μια μεγάλη ταράτσα. Στο νησί υπάρχει και το Bophut Hills, άλλο ένα γήπεδο γκολφ, σε μια καταπράσινη και ήσυχη τοποθεσία.

Γκολφ στην περιοχή Καντσαναμπούρι στον ποταμό Κβάι

Το να παίξει κάνεις γκολφ στον ποταμό Κβάι είναι μια φανταστική εμπειρία που πρέπει να αποκομίσει όποιος επισκεφθεί την Ταϊλάνδη. Ο Κβάι βρίσκεται στην περιοχή Καντσαναμπούρι, το τέταρτο μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ταϊλάνδης, στα δυτικά της Μπανγκόκ και συνορεύει με την Μπούρμα. Στις απαρχές μιας ορεινής περιοχής, ο ποταμός Κβάι προσφέρει ένα σπάνιο τοπίο για να παίξει κάποιος γκολφ. Εδώ είναι η ακριβής τοποθεσία «Της Γέφυρας του Ποταμού Κβάι», που αναφέρεται σε βιβλία και ταινίες. Η γύρω περιοχή είναι γνωστή για την τραχιά ομορφιά της, με τα βουνά και τα ποτάμια να έχουν «εμπνεύσει» τη δημιουργία γηπέδων γκολφ. Οι τεχνητές λίμνες της περιοχής, οι καταρράκτες, οι σπηλιές, τα εθνικά πάρκα και οι ήρεμοι παραπόταμοι αποτελούν μια μοναδική εικαστική σύνθεση που δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση στους επισκέπτες γκόλφερ.

Γκολφ στο Χούα Χιν


Η περιοχή του Χούα Χιν και του Τσα Αμ βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ταϊλάνδης σε απόσταση λιγότερη των τριών ωρών με το αυτοκίνητο από τη Μπανγκόκ ή περίπου μία ώρα με το αεροπλάνο. Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για γκολφ τόσο για τους εύπορους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες, καθώς διαθέτει υπέροχα γήπεδα. Συγχρόνως το Χούα Χιν έχει καταφέρει να ενσωματώσει, εδώ και πολλά χρόνια, τις σύγχρονες ανέσεις χωρίς να υποκύψει στην άκρατη εμπορευματοποίηση άλλων θερέτρων.

Το Χούα Χιν αναπτύχθηκε τουριστικά πολύ νωρίς και τώρα φιλοξενεί έξι θαυμάσια γήπεδα γκολφ στη γύρω περιοχή, ενώ δύο νέα γήπεδα έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν πολύ σύντομα. Τα δύο καλύτερα γήπεδα γκολφ του Χούα Χιν είναι το Springfield Country Club και το Royal Hua Hin Golf Club. Το γήπεδο Springfield το έχει σχεδιάσει ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής γηπέδων γκολφ Jack Nicklaus ενώ το Royal Hua Hin Golf Club είναι το παλαιότερο της Ταϊλάνδης (ιδρύθηκε το 1924).

Γκολφ στο Κχάο Γιάι

Οι διακοπές για γκολφ στο Κχάο Γιάι δεν είναι τόσο γνωστές στους περισσότερους τουρίστες. Ωστόσο, αυτή η ενδιαφέρουσα περιοχή διαθέτει μερικά θαυμάσια γήπεδα γκολφ. Το καινούργιο Kiriyiama Golf Resort είναι ανάμεσα στα καλύτερα της Ταϊλάνδης. Αξίζει να σημειωθεί πως και το συγκεκριμένο γήπεδο είναι σχεδιασμένο από τον Jack Nicklaus. Αν είστε στο Κχάο Γιάι και δεν μένετε στο συγκεκριμένο θέρετρο, ένας γύρος γκολφ στο γήπεδο αυτό είναι «επιβεβλημένος». Απέχει μόλις δυόμισι ώρες με αυτοκίνητο από την Μπανγκόκ και είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να παίξετε μερικούς γύρους στην πανέμορφη εξοχή και συγχρόνως να έχετε μια έξοχη περιποίηση σε ένα από τα θαυμάσια resort της περιοχής.

http://www.golfinthailand.com/
http://www.golfasian.com/
http://www.thailandgolfzone.com/


Kill me again or take me as I am, for I shall not change
---------------------------------------------------------------