Αποστολέας Θέμα: Επικαιρότητα  (Αναγνώστηκε 49290 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 62.0 Firefox 62.0
    • Thailand
Απ: Επικαιρότητα
« Απάντηση #75 στις: Οκτώβριος 29, 2018, 17:56:35 μμ »


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της εταιρίας Lion Air με 189 επιβαίνοντες που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στην Ινδονησία λίγα λεπτά μετά από την απογείωσή του από την Τζακάρτα.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας διευκρίνισε ότι η επαφή με το αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air που εκτελούσε την πτήση JT610 χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωση και πρόσθεσε ότι το πλήρωμα ρυμουλκού που έβγαινε από το λιμάνι της Τζακάρτας ανέφερε πως το είδε καθώς έπεφτε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι συνετρίβη», απάντησε με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου ο Γιούσουφ Λατίφ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για την τύχη του αεροσκάφους της Lion.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar24, ο οποίος καταγράφει δεδομένα για τις αεροπορικές πτήσεις σε πραγματικό χρόνο, το αεροσκάφος είναι ένα Boeing 737 Max 8. Συντρίμμια που πιστεύεται πως ανήκουν στο αεροσκάφος, ανάμεσά τους καθίσματα επιβατών, βρέθηκαν κοντά σε μια υπεράκτια πλατφόρμα διύλισης πετρελαίου στη θάλασσα της Ιάβας, δήλωσε στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pertamina.

Συντρίμμια βρέθηκαν επίσης κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το Μπόινγκ όταν χάθηκε η επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο έδαφος, δήλωσε ο Μουχάμαντ Σιάουγκι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. «Δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσον υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε ο Σιάουγκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε ότι δεν καταγράφηκε ακόμη σήμα από τον πομπό εντοπισμού έκτακτης ανάγκης του αεροσκάφους.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών της Ινδονησίας είπε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει ποια ήταν τα αίτια της συντριβής. Εξήγησε ότι για αυτό θα χρειαστεί διεξοδική ανάλυση των δεδομένων που περιέχονται στα «μαύρα κουτιά», όπως αποκαλούνται ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης στην ορολογία των αερομεταφορών.

Επίσης «θα συλλέξουμε όλα τα δεδομένα από τον πύργο ελέγχου», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, ο Σεργιάντο Τιαχιόνο. «Το αεροσκάφος είναι τόσο σύγχρονο που μεταδίδει τα δεδομένα του, θα τα μελετήσουμε κι εμείς. Αλλά το σημαντικότερο είναι (να βρεθούν) τα μαύρα κουτιά», συμπλήρωσε.

Οι αρχές της Αυστραλίας επίσης δεν έχουν καταγράψει σήματα από τον πομπό εντοπισμού έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου ως τώρα, όπως ενημέρωσαν τις ινδονησιακές όταν τους υποβλήθηκε σχετικό αίτημα, σημείωσε ο Σιάουγκι.

Η προσπάθεια ανάκτησης των συντριμμιών του αεροσκάφους και των μαύρων κουτιών θα είναι η δεύτερη που θα χρειαστεί να κάνουν στη θάλασσα και σε μεγάλο βάθος οι ινδονησιακές αρχές. Η πρώτη τέτοια επιχείρηση ήταν εκείνη μετά τη συντριβή ενός Airbus της AirAsia στη θάλασσα της Ιάβας τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Μπόινγκ, η αμερικανική βιομηχανία που κατασκευάζει το αεροσκάφος που κατέπεσε, διαβεβαίωσε ότι είναι ενήμερη για τις πληροφορίες σχετικά με το δυστύχημα και «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση. Σύμφωνα με τον Σιντού Ραχάγιου, επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, το πλήρωμα του αεροσκάφους «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν αυτό «χαθεί από τα ραντάρ».

Το 737 απογειώθηκε από την Τζακάρτα περί τις 06:20 κι αναμενόταν να προσγειωθεί στην Πανγκάλ Πινάν, την πρωτεύουσα του νησιού Μπανγκά, περί τις 07:20, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή», ανέφερε νωρίτερα ο Έντουαρντ Σιράιτ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στον οποίο ανήκει η Λάιον, προσθέτοντας πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου αργότερα εντός της ημέρας. «Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα», πρόσθεσε.

airnews

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8501
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 64.0 Firefox 64.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Τρομακτικές καταστροφές από το τσουνάμι
« Απάντηση #76 στις: Δεκέμβριος 23, 2018, 10:17:18 πμ »
Τρομακτικές καταστροφές από το τσουνάμι - Πτώματα παντού - 168 νεκροί και 745 τραυματίες


Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός στην Ινδονησία. Πτώματα παντού από το φονικό τσουνάμι. Συγκλονιστικές εικόνες που θυμίζουν... "αποκάλυψη".

Σε 168 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 745 στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα στην Ινδονησία από το τσουνάμι που έπληξε χθες Σάββατο τις ακτές τους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Ο Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης 30 αγνοούμενοι.
Σύμφωνα παράλληλα με το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων ANTARA, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, 9 ξενοδοχεία και δεκάδες σκάφη.
Επίσης όπως μεταδίδει το ANTARA, η Παντεγκλάντ στην επαρχία Μπάντεν είναι η περιοχή που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.
Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, προσθέτει, είναι οικισμοί και τουριστικές περιοχές κατά μήκος ορισμένων ακτών στις: Τανγιούνγκ Λεσούνγκ, Σούμουρ, Τελούκ Λάντα, Πενιμπάνγκ και Καρίτα.



Το ηφαίστειο έφερε τσουνάμι

Το τσουνάμι προκλήθηκε από “υποθαλάσσια κατολίσθηση ως αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Ανάκ Κρακατάου” και επιδεινώθηκε από μια ασυνήθιστη πλημμυρίδα, λόγω της πανσέληνου, είπε ο Νουγκρόχο.
“Αυτός ο συνδυασμός προκάλεσε ένα απότομο τσουνάμι που έπληξε την ακτή”, τόνισε, προσθέτοντας ότι η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία διεξάγει έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη.



“Δεν σημειώθηκε σεισμική δόνηση και η έκρηξη του Ανάκ Κρακατόα επίσης δεν ήταν τόσο μεγάλη”.
Όπως είπε στο Metro TV τα τσουνάμι που προκαλούνται από εκρήξεις ηφαιστείων είναι “σπάνια” και πως το τσουνάμι του Πορθμό Σούντα δεν ήταν αποτέλεσμα σεισμού.
Οι ινδονησιακές αρχές αρχικά είχαν υποδείξει ότι το κύμα δεν ήταν τσουνάμι αλλά πλημμυρίδα και ζήτησαν από τον πληθυσμό να μην πανικοβληθεί.
“Ήταν ένα λάθος, ζητάμε συγγνώμη”, έγραψε στο Twitter o Νουγκρόχο.
Η υπηρεσία ανέφερε ότι εξακολουθεί να συγκεντρώνει πληροφορίες, σημειώνοντας ότι “υπάρχει πιθανότητα ο απολογισμός των θυμάτων και των καταστροφών να αυξηθεί”.



Ηφαιστειακή στάχτη ύψους 500 μέτρων!

Η έκρηξη του Κρακατόα δημιούργησε μια στήλη ηφαιστειακής στάχτης που εκτιμάται ότι έφτασε έως και τα 500 μέτρα ύψος.
Ανακοίνωση της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (BMKG) ανέφερε ότι “το τσουνάμι έπληξε αρκετές περιοχές στον Πορθμό Σούντα, ανάμεσά τους παραλίες στην επαρχία Παντεγκλάνγκ, Σέρανγκ και Νότιο Λαμπούνγκ”.
Ο Ένταν Περμάνα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Παντεγκλάνγκ δήλωσε στο Metro TV ότι η αστυνομία παρέχει άμεση βοήθεια σε θύματα στο Τανζουνγκ Λεσουνγκ στην επαρχία Μπάντεν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στην Τζακάρτα, καθώς οι εργαζομένοι έκτακτης ανάγκης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο.
“Πολλοί αγνοούνται”, σημείωσε ο Περμάνα.



Προειδοποίηση προς κατοίκους και τουρίστες

Οι αρχές προειδοποίησαν κατοίκους και τουρίστες στις παράκτιες περιοχές γύρω από τον Πορθμό Σούντα να παραμείνουν μακριά από τις παραλίες και πως μια προειδοποίηση πλημμυρίδας παραμένει σε ισχύ.

Το Κρακατόα είναι ηφαιστειακό νησί το οποίο βρίσκεται στον Πορθμό της Σούνδας, ανάμεσα στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα. Το όνομα χρησιμοποιείται για την ομάδα νησιών η οποία αποτελεί τα κατάλοιπα ενός μεγαλύτερου νησιού το οποίο καταστράφηκε από την κατακλυσμιαία έκρηξη του 1883. Στην καλδέρα του που σχηματίστηκε το 1883 αναδύθηκε το 1927 ένα νέο νησί, το Ανάκ Κρακατάου (στα ινδονησιακά “παιδί” του Κρακατάου), το οποίο είναι ενεργό ηφαίστειο.
Είναι ένα από τα 127 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας.
Το τσουνάμι έρχεται ακριβώς σχεδόν 14 χρόνια μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας, με απολογισμό θυμάτων 226.000 νεκρούς σε 13 χώρες, εκ των οποίων περισσότερους από 120.000 στην Ινδονησία.
Η έκρηξη του Κρακατάου το 1883 είχε προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 36.000 ανθρώπων από μια σειρά από τσουνάμι.

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8501
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Επικαιρότητα
« Απάντηση #77 στις: Ιούλιος 14, 2019, 13:10:49 μμ »
Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στην Ινδονησία   
Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε νοτιοανατολικά της πόλης Τερνέιτ, στο αρχιπελάγους των Μολούκων, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 168 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Τερνέιτ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα. 
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 443
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Επικαιρότητα
« Απάντηση #78 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 01:33:26 πμ »
Μπαλί: τουρίστες που δεν σέβονται τους περιορισμούς COVID

11 Ιανουαρίου 2021

Το να σκουπίζεις τους δρόμους, να κάνεις push-ups, να πληρώνεις πρόστιμα είναι μερικές από τις κοινωνικές τιμωρίες που περιμένουν τους τουρίστες που δεν φορούν μάσκες, δεν διατηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή δεν φορούν ρούχα σε κοινή θέα.

Ο Gusti Agung Ketut Suryanegara, επικεφαλής του οργανισμού δημόσιας τάξης της περιφέρειας Badung (Satpol PP), θεωρεί ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι οι κανόνες ισχύουν μόνο για τους ντόπιους. Σύμφωνα με τον αξιωματικό, το 80% των παραβατών που πιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα χωρίς μάσκα, χωρίς κράνος ή μόνο φορώντας εσώρουχα ήταν αλλοδαποί. Ο κανόνας λέει ότι κάθε άτομο που πηγαίνει έξω πρέπει να φορά μάσκα προσώπου. Διαφορετικά, υπόκεινται σε πρόστιμα. Και αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει και τους τουρίστες. Ο Suryanegara έχει βαρεθεί με ξένους - κυρίως Ευρωπαίους και Ρώσους - που παραβιάζουν τα πρωτόκολλα υγείας.

"Είναι σαν να μην είμαστε τίποτα στα μάτια τους, μερικές φορές θα γελάσουν καθώς κάνουν κοινωνικές τιμωρίες […] ακόμα κι αν τους επιβάλλεται να πληρώσουν πρόστιμα, ίσως είναι πολύ φθηνό για αυτούς". Η ποινή για τη μη χρήση μάσκας είναι πρόστιμο 100.000 IDR (7,19 $).

Ο κυβερνήτης του Μπαλί, Wayan Koster, ανακοίνωσε ότι από την περασμένη Παρασκευή, σε ξένους τουρίστες που δεν φορούν κατάλληλη μάσκα προσώπου, θα απαγορεύεται η είσοδος σε τουριστικούς χώρους και εστιατόρια. Το να προσποιείται ότι δεν μπορεί να μιλήσει Αγγλικά ή να μην έχει χρήματα για να πληρώσει το πρόστιμο δεν θα είναι πλέον αποδεκτή δικαιολογία.

Αυτές οι ανησυχίες είναι κατανοητές, δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από κοροναϊούς στο Μπαλί και σε άλλες περιοχές της Ινδονησίας. Από σήμερα και μέχρι τουλάχιστον τις 25 Ιανουαρίου, η Ινδονησία θα επιβάλει αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς στο Μπαλί και σε ορισμένες ζώνες της Ιάβα, συμπεριλαμβανομένης της Τζακάρτα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Ο υπουργός Οικονομικών Airlangga Hartarto ανακοίνωσε ότι η απόφαση έπρεπε να ληφθεί λόγω της επιβάρυνσης των τοπικών νοσοκομείων. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα σημείωσε την υψηλότερη αύξηση στις λοιμώξεις με 8.854 νέες περιπτώσεις μόνο την Τετάρτη.
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 443
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Επικαιρότητα
« Απάντηση #79 στις: Ιανουάριος 15, 2021, 18:35:57 μμ »
Σεισμός 6,2R στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας

Το νησί Sulawesi της Ινδονησίας συγκλονίστηκε από σεισμό μεγέθους 6,2 λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ανατρέποντας τα κτίρια και τραυματίζοντας εκατοντάδες. Οι αναφορές ενημερώνονται συνεχώς καθώς οι διασώστες αναζητούν στα ερείπια. Από νωρίς το απόγευμα, τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί…οι θύματα αναμένεται να αυξηθούν.

Χιλιάδες εκκένωσαν τα σπίτια τους στο Δυτικό Σουλαουέσι. Αρκετά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, υπέστησαν σοβαρές ζημιές και πολλά σπίτια ισοπεδώθηκαν σε παράκτιες περιοχές. Ένα νοσοκομείο υπέστη μερική ζημιά και αναφορές αναφέρουν ότι περισσότεροι από δώδεκα ασθενείς και το προσωπικό παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια. Η περιοχή χτυπήθηκε αρχικά από σεισμό 5,9 μεγέθους χθες. Κατέστρεψε πολλά κτίρια, αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.
Life is too short to be living somebody else's dream