thai.gr

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ => ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΤΙΜΕΣ-ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Oytopikos στις Ιούνιος 30, 2015, 21:45:22 μμ

Τίτλος: Ryanair ανακοίνωση
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιούνιος 30, 2015, 21:45:22 μμ
Με ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της πως για τις συναλλαγές τους θα γίνονται μόνο μετρητά καθώς οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονται πλέον δεκτές.

«H Ryanair, η αγαπημένη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης επιβεβαίωσε σήμερα, (30 Ιουνίου) πως οι ‘Έλληνες πολίτες θα μπορούνε να αγοράζουνε εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι πελάτες με Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αντιμετωπίζουνε  υψηλά ποσοστά απόρριψης των πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών τους για οποιαδήποτε αγορά μέσω του Ryanair.com, λόγο των πρόσφατων capital controls που έχουνε επιβληθεί από την κυβέρνηση. Η Ryanair δίνει πλέον την δυνατότητα στους ‘Έλληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν, να αγοράζουνε τα εισιτήριά τους με μετρητά στα εκδοτήρια της Ryanair στα αεροδρόμια.

Οι ξένοι πολίτες δεν επηρεάζονται  από τα capital controls τα οποία έχουνε επιβληθεί στους ‘Έλληνες πολίτες και μπορούνε να αγοράσουν τα εισιτήριά τους στο Ryanair.com χωρίς κανέναν περιορισμό. Η Ryanair θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και να ενημερώνει όλους τους επηρεασμένους πελάτες και κατοίκους Ελλάδας για τυχόν αλλαγές», αναφέρει η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.
Τίτλος: Απ: Ryanair ανακοίνωση
Αποστολή από: thailandgr στις Ιούλιος 09, 2015, 19:41:04 μμ
Ryanair: Προσβολές δίχως τέλος για τους Έλληνες και την κυβέρνηση τους!

(http://i.imgur.com/PQKFanH.jpg)
Οι ουρές είναι σήμερα από το αεροδρόμιο μπροστά από το γκισέ της Ryanair

Ονομάζεται Michael O'Leary και είναι διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.
Σήμερα, προσέβαλλε με τον χειρότερο τρόπο τους έλληνες αποκαλώντας μας ένα μάτσο παράφρονες αλλά και τεμπέληδες που κάθονται σε ένα καφέ αραχτοί και περιμένουν από τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους να πληρώσουν για λογαριασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair υποχρεώθηκε να δέχεται μόνο μετρητά από τους έλληνες για τα εισιτήριά τους αφού οι πιστωτικές κάρτες και οι χρεωστικές δεν μπορούν να χρσιμοποιηθούν λόγω των capital controls.

«Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από την λιτότητα», είπε.

Και συνέχισε: «Όπως πάθαμε και μάθαμε στην Ιρλανδία, μπορεί να λες μεγάλα λόγια αλλά όταν την επόμενη εβδομάδα θα δανειστείς από του Γερμανούς για να πληρώσεις τους δασκάλους και τις συντάξεις και όλα τα άλλα καταλαβαίνεις ότι είσαι σε αδιέξοδο».

(http://i.imgur.com/v4LDgMu.jpg)
Μόνο με μετρητα οι πληρωμές για την αγορά εισιτηρίων από την Ryanair

«Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί».

Και πρόσθεσε: «Υπόσχονται στους ανθρώπους τους μισθούς και συντάξρις το οποίο εμείς αντιληφθήκαμε πριν από χρόνια ότι για να συμβεί πρέπει να δανειστείς από τους Γερμανούς».

Κατέληξε: «Αν θέλεις να δανειστείς από τους Γερμανούς πρέπει να πιείς το πικρό ποτήρι».'


πηγη: Telegraph



***

Υπενθυμίζεται η Ryanair έχει ιστορία σε επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Το 2007 όταν επιχειρούσε να αποκτήσει ολιγοπωλιακό έλεγχο στο χώρο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών είχε στραφεί εναντίον της Κομισιόν γιατί δεν τιμώρησε (επαρκώς) την Ελλάδα στην περίπτωση των λεγόμενων “παράνομων” επιδοτήσεων της Ολυμπιακής.

Το πραγματικό μίσος της εταιρείας για τη χώρα μας όμως γιγαντώθηκε το 2013 όταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αρνήθηκε να μειώσει τους φόρους που καταβάλλει η εταιρεία. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο επεσήμανε ότι έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη, ενώ έκανε λόγο για πρακτικές κανιβαλισμού από την πλευρά της Ryanair».

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρόσφατων δηλώσεων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά στην Ελλάδα καθώς δεκάδες χρήστες ζητούν να ξεκινήσει μποϊκοτάζ εναντίον της εταιρείας.

Τίτλος: Απ: Ryanair ανακοίνωση
Αποστολή από: averel στις Ιούλιος 10, 2015, 00:19:08 πμ
Το 2007 είχε δίκιο, προσπαθώντας να σπάσει το μονοπώλιο της Ολυμπιακής στην Ελλάδα..  Και καλά έκανε, γλυτώσαμε από τα ελλείματά της και τους εγκάθετους τους κομματικούς.  Καλό μας έκανε.
Ουτε ήμουνα, ούτε  είμαι, ούτε θα γίνω πελάτης της.
Εμένα δε με προσέβαλε σύμφωνα με τα λεγόμενα του άρθρου.
Επίθσηε δε με πειράζει να με λένε μ@λ@κ@, φτάνει να μην είμαι...
Τελος, θα πρέπει όσοι παραθέτουν άρθρα, να προσέχουν να παραθέτουν μό ο το γεγονός και όχι κρίσεις ήοτιδήποτε άλλο....σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που υποτίθεται είναι η δουλειά τους...... :-X
Τίτλος: Απ: Ryanair ανακοίνωση
Αποστολή από: kosa στις Ιούλιος 10, 2015, 01:52:10 πμ
 Οι εξωτερικές παρεμβάσεις η  κρίσεις στο υπέρτατο αγαθό της δημοκρατίας  του  εκλέγειν   και εκλέγεστε.

Ιδιαίτερα  ανθρώπων, οι  οποίοι   μιλούν  μέσα από το πρίσμα οικονομικών,  προσωπικών η μονοπωλιακών συμφερόντων, με  συμμετοχή τους σε εταιρία που αναζητά  να πάρει έναντι  πινακίου φακής  περιφερειακά  και όχι μόνο αεροδρόμια  της χώρας . 
Όχι μόνο προσβλητική, αλλά  κακεντρεχής  και υποβολιμιαία είναι.

Καλό θα ήταν οι Συν Έλληνες,  να απαντήσουν στον εν λόγο κύριο με την αποχή τους  από  τις δραστηριότητες  του  αερομεταφορέα αυτού.

 Όσο  για την διάλυση του εθνικού αερομεταφορέα,  μαζί με τη απώλεια λόγο κρίσης  κάποιων εταιρειών, συνέβαλαν  μόνο στη  σταθεροποίηση προς τα ανώτατα  όρια   σε  πάρα πολλούς  προορισμούς. 
Πέρα από  οποιεσδήποτε στρεβλώσεις υπήρχαν. 

Η εξαγορά  του από την MIG  έναντι συνολικού ύψους 177,2 εκατ. ευρώ
Όταν το κόστος για ένα  747 είναι 367.8 εκατομμύρια $  και ενός 737 ανέρχεται σε   96 εκατ.$,  θυμηδία προκαλούν.
(http://www.boeing.com/company/about-bca/#/prices)

Αυτές  ήταν και  είναι  οι περίφημες  ιδιωτικοποίησεις στην χώρα μας.
Για μιάν  παρόμοια “επένδυση” ενδιαφέρεται  ο κύριος και  με την  άρνηση της παρούσας κυβέρνησης  να συμβάλει σε αυτό,  δυσαρεστείται  σφόδρα.



(Αναφερόμενος αναλυτικότερα στα κέρδη για τη χώρα μας από την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε ότι μέχρι σήμερα η Ολυμπιακή κόστιζε στους Έλληνες φορολογούμενους 350 εκατ. ευρώ το χρόνο. Επίσης, πέρα από τα 177,2 εκατ.ευρώ που θα εισπράξει από τους επενδυτές ως αρχικό τίμημα το Δημόσιο αλλά και πέρα από το επιπλέον σημαντικό ποσό που θα εισρεύσει από την πώληση των πρόσθετων στοιχείων του ενεργητικού, θα υπάρξουν έσοδα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο, από την καταβολή σπατοσήμου, εισφορών στο ΙΚΑ και φόρων μισθωτών υπηρεσιών.)

Άλλο ανεκδοτάκι αυτό.
Τίτλος: Την ακύρωση περίπου 2.000 πτήσεων έως τα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Ryanair
Αποστολή από: thailandgr στις Σεπτέμβριος 16, 2017, 12:22:33 μμ
Την ακύρωση περίπου 2.000 πτήσεων έως τα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Ryanair
Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην ακύρωση 40 - 50 πτήσεων ημερησίως για ένα διάστημα 6 εβδομάδων

(https://i.imgur.com/hwuQO08.jpg)

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair γνωστοποίησε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην ακύρωση 40 - 50 πτήσεων ημερησίως για ένα διάστημα 6 εβδομάδων, έως τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή 1.680 έως 2.100 πτήσεις.
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να βελτιώσει τη συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων της, ωστόσο η είδηση προκάλεσε την οργή των πελατών της.
«Ακυρώνοντας λιγότερο από το 2% των πτήσεων κατά τη διάρκεια των έξι προσεχών εβδομάδων (έως την έναρξη των χειμερινών δρομολογίων στις αρχές Νοεμβρίου), μπορούμε (...) να αποκαταστήσουμε το επίπεδο της ακρίβειά μας στο επίπεδο του ετήσιου στόχου μας, του 90%» εξήγησε ο Ρόμπιν Κιέλι, επικεφαλής επικοινωνίας της Ryanair, σε ένα δελτίο Τύπου.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους διευκρίνισε ότι το ποσοστό συνέπειας του προγράμματος των πτήσεών της «μειώθηκε κάτω του 80% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου» εξαιτίας των καθυστερήσεων που οφείλονται σε αύξηση της κυκλοφορίας, αύξηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, των άσχημων καιρικών συνθηκών και της υποχρέωσης της εταιρείας να εκπληρώνει το καθήκον της στο να δίνει άδειες στους κυβερνήτες και τα πληρώματα.
«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη στον μικρό αριθμό των πελατών μας που θα επηρεαστούν από τις ακυρώσεις και θα κάνουμε το καλύτερο για να τους βρούμε μια άλλη πτήση και/ή να τους αποζημιώσουμε συνολικά», επέμεινε ο Κιέλι.
Η συγγνώμη ωστόσο της εταιρείας δεν ικανοποίησε τους πελάτες της, πολλοί εκ των οποίων σήμερα εξέφρασαν την οργή τους στο Twitter.
Ένας εξ αυτών έκανε λόγο για την «απόλυτη ντροπή», καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τις ακυρώσεις την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου του Δουβλίνου, δύο πτήσεις από το Τουρ και το Νιουκάστλ ακυρώθηκαν ήδη σήμερα και άλλες θα ακυρωθούν αύριο Σάββατο, μεταξύ άλλων με προορισμό το Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Άμστερνταμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP
Τίτλος: Απ: Ryanair ανακοίνωση
Αποστολή από: thailandgr στις Αύγουστος 25, 2018, 12:14:45 μμ
Η Ryanair βάζει τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή βάρους 10 κιλών

Η αεροπορική εταιρία Ryanair βάζει τέλος στη δωρεάν μεταφορά μίας χειραποσκευής βάρους 10 κιλών ανά επιβάτη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρακτική αυτή θα λάβει τέλος τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, θα επιτρέπεται στους επιβάτες να έχουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροσκάφους μία «μικρή προσωπική τσάντα», την οποία θα τοποθετούν κάτω από το μπροστινό τους κάθισμα.
Εάν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να έχει και μία χειραποσκευή μεσαίου μεγέθους, βάρους έως 10 κιλά, θα χρειάζεται στο εξής να πληρώσει.
Ειδικότερα, το κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 6 έως 8 ευρώ, αν θέλει να μεταφέρει τη χειραποσκευή στην καμπίνα και να την τοποθετήσει στον χώρο αποθήκευσης πάνω από τα καθίσματα.
Εναλλακτικά, το κόστος θα είναι 8 έως 10 ευρώ, προκειμένου η συγκεκριμένη αποσκευή να παραδοθεί και να μεταφερθεί στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.
Η Ryanair αναφέρει ότι προχωρά σε αυτή την αλλαγή επειδή παρατηρούνταν καθυστερήσεις στις πτήσεις, καθώς οι επιβάτες μετέφεραν πολλές χειραποσκευές.
Προσθέτει επίσης ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς με το νέο σύστημα η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως 10 κιλών είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα χρέωση για μία κανονική αποσκευή.
Τέλος, αναφέρει ότι αυξάνει τον επιτρεπόμενο μέγεθος για όλα τα είδη αποσκευών.
Με πληροφορίες από Reuters