thai.gr

ΤΑΥΛΑΝΔΗ => ΒΟΡΕΙΑ ΤΑΥΛΑΝΔΗ => Chiang mai => Μήνυμα ξεκίνησε από: ผู้เข้าชม στις Μάιος 22, 2008, 17:43:35 μμ

Τίτλος: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: ผู้เข้าชม στις Μάιος 22, 2008, 17:43:35 μμ
(http://i161.photobucket.com/albums/t217/apteraplayer/map-chiang-mai-thailand.gif)

Η πρωτεύουσα του Βορρά, η Τσιανγκ Μάι, είναι μια παλιά μαγευτική πόλη με ξεχωριστή ιστορία, που ήταν κάποτε το κέντρο ενός ανεξάρτητου ταϊλανδικού βασιλείου. Αξίζει να την επισκεφθείτε γιατί ο Βορράς έχει μια ιδιαίτερη γοητεία: η αρχιτεκτονική, η διάλεκτος, η κουζίνα, τα ήθη και τα έθιμα είναι διαφορετικά από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.
Chiang Mai (στa ταϊλανδικά เชียงใหม่), επίσης  γράφεται μερικές φορές ως "Chiengmai", είναι η μεγαλύτερη και πολιτιστικά ή πιό σημαντική πόλη στη βόρεια Ταϊλάνδη, και είναι η πρωτεύουσα της ομόνυμης επαρχίας. Βρίσκεται περίπου 700 χλμ  βόρεια της Μπανγκόκ, μεταξύ μερικών εκ των υψηλότερων βουνών  της χώρας.Η πόλη είναι κτισμένη παραπλεύρως του ποταμού Ping,που είναι ένας σημαντικός παραπόταμος του ποταμού Chao Phraya .Τα τελευταία χρόνια, η Chiang Μαι έχει γίνει όλο και περισσότερο σύγχρονη πόλη, αν και στερείται την κοσμοπολίτικη φύση της Μπανγκόκ. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ξένους επισκέπτες που έρχονται κάθε έτος.Η ιστορική σημασία προέρχεται από τη σημαντική στρατηγική θέση της σε έναν αρχαίο εμπορικό δρόμο. Πολύ πριν από τη σύγχρονη εισροή των ξένων επισκεπτών, η πόλη αποτελούσε  ένα σημαντικό κέντρο για διάφορα αγαθάόπως ομπρέλες, το κόσμημα (ιδιαίτερα ασημένια) και τη ξυλογλυπτική. Η περιοχή  έχει έναν πληθυσμό 150.000, αλλά επεκτείνεται τώρα σε διάφορες γειτονικές περιοχές. Αυτή η μητροπολιτική περιοχή έχει έναν πληθυσμό σχεδόν 700.000 ανθρώπων, το σχεδόν μισό σύνολο  της επαρχίας Η ίδια η πόλη υποδιαιρείται σε 4 περιοχές: Nakhon Ping, Srivijaya, Mengrai, και Kavila Nakhon. Οι πρώτες τρεις περιοχές είναι στη Δυτική Όχθη, ενώ η Kavila βρίσκεται στο ανατολικό πίσω μέρος του ποταμού Ping. H περιοχή Nakhon καλύπτει τη βόρεια πλευρά της πόλης. Το Srivijaya, Mengrai, και η Kavila καλύπτουν τη δύση, το νότο, και την ανατολική πλευρά αντίστοιχα

Ο βασιλιάς Mengrai ίδρυσε την πόλη  (που σημαίνει  "νέα πόλη") το 1296. Ο Mengrai κατασκεύασε μια τάφρο και έναν τοίχο γύρω από την πόλη για να τον προστατεύσει από τις επιδρομές από τη Βιρμανία. Με την πτώση στη δύναμη του βασίλειου Lannathai, η πόλη έχασε τη σημασία και συχνά καταλήφθηκε από είτε από Βιρμανόυς είτε από Ταϊλανδούς από την Ayutthaya. Ως αποτέλεσμα των πολέμων που τελείωσαν με την πτώση της Ayutthaya τον Απρίλιο του 1767, οι υπόλοιποι κάτοικοί  εγκατέλειψαν την πόλη από το 1776 έως 1791.

H πόλη έγινε τυπικά μέρος του Σιάμ το 1774, όταν και την  ξαναπήρε ο ταϊλανδός βασιλιάς Taksin από τη Βιρμανια.Η Chiang Μαι αυξήσε τους πολιτιστικούς, εμπορικούς και οικονομικούς όρους για να υιοθετήθει την παρούσα κατάστασή του ως  η ανεπίσημη πρωτεύουσα του βόρειου τμήματος της Ταϊλάνδης, δεύτερη μόνο στην εθνική σημασία μετά την Μπανγκόκ.

Το έμβλημα της πόλης παρουσιάζει το chedi  στο κέντρο του, ως τη σημαντικότερη θέση της λατρείας στη  Chiang Μαι.Απο κάτω είναι τα σύννεφα που αναφέρονται στο μέτριο κλίμα στους λόφους της βόρειας Ταϊλάνδης. Κατωτέρω είναι ένα naga, το μυθολογικό φίδι που λέγεται ότι είναι η πηγή του ποταμού Ping. Επάνω από τα κεφάλια του naga είναι μίσχοι ρυζιού, η σημαντικότερη συγκομιδή που αναφέρεται στη γονιμότητα της περιοχής.

H πόλη έχει παραπάνω απο 300 βουδιστικούς ναούς με πιο φημισμένο τον Wat Phrathat Doi Suthep κτισμένο το 1383.Στην περιοχή λαμβάνουν χώρα πάρα πολλά φεστιβάλ

Μετά το παραδεισένιο και μικροσκοπικό Μάε Χονγκ Σον, η πολύχρωμη και πολύβουη Τσιανγκ Μάι επαναφέρει τον ταξιδιώτη στην άνεση και στους διαφορετικούς ρυθμούς της πόλης. Απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα από τα πολυτελέστατα σύγχρονα συγκροτήματα ξενοδοχείων και χρησιμοποιήστε την πόλη σαν βάση για καθημερινές εκδρομές. Τριγύρω υπάρχουν τεράστια εθνικά πάρκα, όπου θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε από κοντά τη μοναδική χλωρίδα και την πανίδα της χώρας. Ατελείωτες καταπράσινες εκτάσεις, με λίμνες, καταρράκτες και ξύλινες γέφυρες. Ταΐστε τα ψάρια, χαζέψτε τα παράξενα πουλιά που θα συναντήσετε, βγάλτε φωτογραφίες τα εξωτικά λουλούδια που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί και έχετε το νου σας για να δείτε τις πολύχρωμες σαύρες που συχνάζουν στους μεγάλους κορμούς δέντρων και των οποίων η ράχη μοιάζει με ουράνιο τόξο. Αυτό που θα σας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πόσο καθαρά, καλοδιατηρημένα και οργανωμένα είναι όλα. Μοιάζουν με ιδιωτικούς κήπους που ανοίγουν τις πόρτες τους μόνο σε εξέχοντες καλεσμένους.

Οσους ναούς και αν έχετε δει ως τώρα, πρέπει να δείτε και μερικούς ακόμη, οι οποίοι θα σας ανταμείψουν με την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπειά τους. Το βράδυ βγείτε στην πόλη, δοκιμάστε τη γευστικότατη τοπική κουζίνα και παρακολουθήστε τα παραδοσιακά χορευτικά σόου που προσφέρουν αρκετά από τα εστιατόρια.

Η Τσιανγκ Μάι διαθέτει μεγάλη αγορά και, προτού ξεχυθείτε στα μαγαζιά, θυμηθείτε ότι η πόλη είναι φημισμένη για τις οικοτεχνίες της, όπου η παραδοσιακή τέχνη μεταφέρεται αυτούσια από γενιά σε γενιά. Αξίζει λοιπόν να αγοράσετε ξυλόγλυπτα, αλλά και χειροποίητα αντικείμενα, τα οποία θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές. Εκτός από αυτά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ρούχα, παπούτσια, γυαλιά, αθλητικά είδη, ασημένια κοσμήματα και τα φημισμένα μεταξωτά για τα οποία φημίζεται η χώρα. Και, αν οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων δεν επαρκούν για τα ψώνια σας, επιδοθείτε στο αγαπημένο σας σπορ και το βράδυ, μια και η υπαίθρια αγορά της Τσιανγκ Μάι ­ εκεί όπου θα βρείτε και τις καλύτερες «μαϊμούδες» που κυκλοφορούν ­ παραμένει ανοικτή ως τα μεσάνυχτα

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πόλη οδικώς,σιδηροδρομικώς ή αεροπορικώς.Το ταξίδι οδικώς διαρκεί 10-12 ώρες ενώ με τρένο η διαρκεια είναι 12-15 ώρες.Το αεροδρόμιο δέχεται 28 πτήσεις καθημερινώς απο διάφορες πόλεις της Ταιλάνδης.Η διάρκεια της πτήσης απο Μπανγκόκ είναι 70 λεπτά.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: lost στις Ιούνιος 17, 2008, 14:14:57 μμ
Είναι ο επόμενος προορισμός μου στην Ταϊλάνδη. Βασικά με ενδιαφέρει να δω τα μνημεία που βρίσκονται εντός των τειχών του Τσιάνγκ Μάι, έπειτα το Wat Phra That Doi Suthep στον κοντινό λόφο.
Από εκεί στο Doi Suthep-Doi Pui National Park και Doi Ithanon National Park (το σπουδαιότερο του ταξιδιού μου αξιοθέατου).
Αν προλάβω: Mae Hong Son, Chiang Rai και Mae Sai (μια γρήγορη είσοδο στην Βιρμανία για λίγο!).
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Markos στις Ιούνιος 17, 2008, 17:22:07 μμ
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ταϋλάνδη!!!
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Thailander στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 02:21:24 πμ
Πρωτος σταθμος για τους περισσοτερους επισκεπτες στη Βορεια Ταιλανδη ειναι το Τσιανγκ Μαι, η καρδια του αρχαιου βασιλειου Λανα που ευημερησε απο το 1250 εως το 1860. Κατα μηκος της οχθης του ποταμου Πινγκ και μεσα στην παλια πολη θα συναντησετε περικομψα θρησκευτικα κτισματα, πολιτιστικα κεντρα με επιδειξεις τοπικων χορων και μουσικης, φεστιβαλ, καθως και μια πολυ πρωτοτυπη κουζινα.

Το Τσιανγκ Μαι βρισκεται σε μια πλουσια κοιλαδα, αναμεσα σε ποταμια και καταπρασινους λοφους. Δεδομενου οτι βρισκεται σε μεγαλυτερο υψομετρο απο την Μπανγκοκ και τις αλλες πολεις του νοτου, διαθετει ξηρο και δροσερο κλιμα που αρεσει ιδιαιτερα στους επισκεπτες.
    Αυτο ομως που κανει την πολη, και γενικοτερα ολη τη Βορεια Ταιλανδη, τοσο φιλικη και ευχαριστη ειναι οι ανθρωποι της. Η καλλιεργεια, η αξιοπρεπεια και η εμφυτη ευγενεια τους αποδιδονται συχνα στη σχεση της πολης με το ανεξαρτητο βασιλειο Λανα.
    Σ' εναν πολυσυχναστο αλλα πολυ στενο εμπορικο δρομο της οδου Παε, που συνδεει τον ποταμο Πινγκ με την πυλη Τα Παε, βρισκονται αρκετοι μικροι αλλα πολυ σημαντικοι ναοι.
    Το Βατ Σαεν Φανγκ ειναι ενα τυπικο δειγμα βιρμανικου διακοσμου. Απο την αλλη μερια του δρομου θα δειτε τα τρια βιχαν του Βατ Μπουπαραμ. Αλλοι δυο αξιοσημειωτοι ναοι βρισκονται λιγο πιο δυτικα, επι της Tha Phae Road, στο δρομο για την ανακαινισμενη ομωνυμη πολη. Το Βατ Μαχαβαν και στην απεναντι πλευρα του δρομου το Βατ Τσεντοβαν.
    Η Tha Phae Road καταληγει σε μια μεγαλη πλατεια, οπου δεσποζει η προσφατα ανακαινισμενη Πυλη Τα Παε, η επισημη εισοδος στην παλια πολη. Το μερος προσφερεται για ενα διαλειμμα σε καποιο απο τα πολυ καλα καφε και εστιατορια που θα δειτε τριγυρω.
    Οι ναοι της περιτειχισμενης πολης βρισκονται διασπαρτοι, και θα χρειαστει να νοικιασετε τρικυκλο ποδηλατο-αμαξακι (σαμλορ) η τουκ τουκ η καποιο αλλο μεσο μεταφορας για να τους δειτε ολους.
    Το Βατ Τσα Σι Πουμ (Chaiyaphum Rd.) αξιζει μια γρηγορη ματια για τα κτιρια του. Το συγκροτημα ναων Βατ Πα Παο (Mani Noppharat Rd.) ακριβως εξω απο τα βορειοανατολικα τειχη, ειναι καπως δυσκολο να εντοπιστει, γι' αυτο και ελαχιστοι το επισκεπτονται. Το Βατ Τσιανγκ Μαν (Ratcha Phakhinai Rd.), εντος των τοιχων της πολης, ηταν καποτε η κατοικια του βασιλια Μενγκραι.
    Δυο μικροτερα μνημεια που αξιζουν μια γρηγορη σταση ειναι το Βατ Ντουανγκ Ντι (Phra Pok Klao Rd.) και το Βατ Παν Ταο στον ιδιο δρομο. Διπλα στο Βατ Παν Ταο βρισκεται το πελωριο ερειπωμενο τσεντι του Βατ Τσεντι Λουανγκ υψους 90 μετρων το οποιο καταστραφηκε κατα το ημισυ σε σεισμο. Το Λακ Μουανγκ Σραιν του Τσιανγκ Μαι βρισκεται επισης στο χωρο του ναου, κατω απο ενα πελωριο καουτσουκοδεντρο.
    Το διασημοτερο κτιριο του Τσιανγκ Μαι ειναι το συγκροτημα ναων Βατ Πρα Σινγκ η <<μοναστηρι του αρχοντα λιονταριου>> (Singharat Rd.), στο εσωτερικο του οποιου υπαρχει και το κεντρικο αγαλμα του Βουδα, το Πρα Μπουντα Σινγκ.
    Υπαρχουν και δυο μικροτεροι ναοι που αξιζουν μια επισκεψη, το Βατ Παπονγκ και το Βατ Πουακ Χονγκ (Samlan Rd.).

Περιπατος στην καρδια του Τσιανγκ Μαι

Αυτος ο περιπατος μακρια απο τις πολυσυχναστες περιοχες, θα σας δωσει την ευκαιρια να εξερευνησετε τις διαφορετικες οψεις του κεντρικου Τσιανγκ Μαι, απο τη γαληνη της πρωτης εκκλησιας της πολης μεχρι την οχλοβοη της αγορας Βαροβoτ και απο τους ξεφρενους ρυθμους της Tapae Rd. μεχρι την αυρα και την ηρεμια των ναων.
    Ξεκινηστε απο την Πρωτη Εκκλησια του Τσιανγκ Μαι, στην ανατολικη οχθη του ποταμου, και διασχιστε την γεφυρα Ναβαρατ απο τη βορεια (δεξια) πλευρα της. Μετα το αστυνομικο τμημα και περιπου στα 150 μετρα θα διασχισετε μια γεφυρα θα κατεβειτε απο το αριστερο μερος και θα στριψετε δεξια μετα τα σκαλια προς την αγορα Βαροβοτ (Warowot Market). Περιπλανηθειτε ελευθερα στην αγορα, αρκει να μη χασετε τον προσανατολισμο σας και να θυμοσαστε πως να επιστρεψετε στον κεντρικο δρομο.
    Η Tha Phae Road ειναι μια πολυσυχναστη οδος στην καρδια της εμπορικης συνοικιας του Τσιανγκ Μαι οπου θα βρειτε πολλα καταστηματα και μαγαζια με χειροτεχνηματα. Κατα μηκος του δρομου και στα δεξια σας θα συναντησετε το Βατ Σαεν Φανγκ΄ προσεξτε ενω διασχιζετε την Chang Moi Road, καθως η κυκλοφορια των αυτοκινητων αλλαζει προς τη δεξια πλευρα του δρομου (ελεγξτε αριστερα προτου περασετε). Λιγο πιο κατω στον ιδιο δρομο θα δειτε το Βατ Τσεντοβαν.
    Στο ακρο της Tha Phae Road θα βρεθειτε στην πιο τουριστικη περιοχη της Πυλης Τα Παε. (Tha Phae Gate). Αφου περασετε το κτιριο των Αποφοιτων του Αμερικανικου Πανεπιστημιου και την Εκκλησια της Κοινωνιας των Πιστων του Τσιανγκ Μαι, αφηστε τον κεντρικο δρομο και στριψτε δεξια στο δρομακι Rachadamnoen Soi 5 , κατοπιν αριστερα στο κοκκινο λιθοστρωτο μονοπατι Mun Muang 5, δεξια στη Ratcha Phakinai Road και παλι αριστερα στα φαναρια. Συνεχιστε ευθεια μεχρι να φτασετε στο Μνημειο των Τριων Βασιλιαδων.
    Συνεχιστε ευθεια νοτια κατα μηκος της Phra Pok Klao Road και θα φτασετε στο Βατ Τσεντι Λουανγκ. Περπατηστε 100 μετρα ακομα, στριψτε αριστερα στη διασταυρωση, περαστε απο το Μητροπολιτικο Αστυνομικο Τμημα του Τσιανγκ Μαι και θα καταληξετε στο τελευταιο αξιοθεατο αυτου του περιπατου και πιο διασημο συγκροτημα ναων του Τσιανγκ Μαι, το Βατ Πρα Σινγκ (Wat Phra Sing).

Αξιζει να δειτε:
- Aγορα Βαροβοτ
- Βατ Τσεντοβαν
- Πυλη Τα Παε
- Μνημειο των Τριων Βασιλιαδων
- Βατ Τσεντι Λουανγκ
- Βατ Πρα Σινγκ

Πληροφοριες: Chiang Mai National Tourist Office, 105/1 Chiang Mai-Lamphun Rd., Chiang Mai.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Thailander στις Σεπτέμβριος 23, 2008, 01:59:24 πμ
Μουσεια του Τσιανγκ Μαι

Η ιστορια και κουλτουρα του Τσιανγκ Μαι (και της Ταιλανδης) εχουν την τιμητικη τους σε μια σειρα μουσειων που βρισκονται στην πολη. Τα εκθεματα που θα συναντησετε ειναι αλλοτε ταπεινα και αλλοτε εκκεντρικα, ενω τα ειδη κυμαινονται απο παραδοσιακες συλλογες εθνικων μουσειων, μεχρι εκθεσεις συγχρονης τεχνης, αφιερωματα στη ζωη των ορεσιβιων φυλων και διαφορες ιδιαιτερα πρωτοτυπες παρουσιασεις.

- Εθνικο Μουσειο του Τσιανγκ Μαι
  Αυτο το μικρο αλλα αξιοσημειωτο μουσειο στα περιχωρα της πολης, πανω στον πολυσυχναστο <<υπεραυτοκινητοδρομο>>, ειναι το κυριως          θησαυροφυλακιο τεχνης και χειροτεχνιας του Τσιανγκ Μαι και της Βορειας Ταιλανδης. Εχει στοχο να γινει οχι μονο βιτρινα των τοπικων τεχνων αλλα και κεντρο επιμορφωσης για Ταιλανδους και ξενους επισκεπτες. Το πιο συναρπαστικο εκθεμα ειναι το πελωριο κεφαλι ενος Βουδα, το οποιο, αν κρινουμε απο τις πρωτοφανεις διαστασεις του, πρεπει ν' ανηκε σ' ενα εξισου γιγαντιο αγαλμα.

- Μουσειο Συγχρονης Τεχνης του Τσιανγκ Μαι
  Το πιο προσφατο αποκτημα της πολιτιστικης σκηνης της ιστορικης αυτης πολης ειναι αυτο το μουσειο, που βρισκεται στο χωρο του Πανεπιστημιου του Τσιανγκ Μαι. Το μουσειο επιχορηγει επισης καλλιτεχνικα εκπαιδευτικα εργαστηρια, τα οποια μπορειτε να παρακολουθησετε ειτε στα ταιλανδεζικα ειτε στα αγγλικα.

- Μουσειο Πουλιων του Πολεμου
  Αλλη μια προσφατη προσθηκη στα τοπικα μουσεια ειναι τα Πουλια του Πολεμου (Warbirds), μια συλλογη ανακαινισμενων πολεμικων κυριως αεροσκαφων, η οποια φιλοξενειται σε χωρο του Διεθνους Αεροδρομιου του Τσιανγκ Μαι.

- Μουσειο Φυλων
  Σε μια πανεμορφη τοποθεσια με θεα μια λιμνη, στο βορειο κομματι της πολης, βρισκεται το μικρο αλλα γοητευτικο Μουσειο Φυλων. Φιλοξενει εκθεματα σχετικα με τις κυριοτερες ορεσιβιες φυλες της Βορειας Ταιλανδης.

Πληροφοριες: Chiang Mai National Museum, Highway 11 (Κλειστα Δευτ.-Τρ.).
                   Chiang Mai Contemporary Art Museum, Nim Man Hemin Rd. (Κλειστα Δευτ.-Τρ.).
                   Warbirds Museum, Απεναντι απο την εισοδο του Διεθνους Αεροδρομιου του Τσιανγκ Μαι. (Κλειστα Σαββ.-Κυρ.).
                   Tribal Museum, Chang Puak Rd., Ratchamangkala Park. (Κλειστα Κυρ.).

Αλλα αξιοθεατα στο Τσιανγκ Μαι

- Ζωολογικος κηπος του Τσιανγκ Μαι
   Στο δυτικο ακρο της πολης, στους προποδες των βουνων, βρισκεται ο δευτερος μεγαλυτερος ζωολογικος κηπος της Ταιλανδης, με μια αρκετα καλη συλλογη αγριων ζωων απο την περιοχη, μεταξυ των οποιων μαιμουδες, κροκοδειλους, μικροσκοπικα ελαφια, και ασιατικους ελεφαντες, οι     οποιοι θα αρπαξουν με την πρωτη ευκαιρια την μπανανα που θα τους προσφερετε. (Huay Kaeo Road).

- Βατ Τσετ Γιοτ
  Απ' ολα τα θρησκευτικα οικοδομηματα του Τσιανγκ Μαι, το σπουδαιοτερο ισως, σε ορους τοπικης ιστοριας, ειναι αυτο το παραξενο στην οψη chedi με τα επτα βελη. (Superhighway)

- Βατ Κου Ταο (Chang Puak Road).

- Βατ Σουαν Ντοκ <<μοναστηρι των λουλουδιων>> (Suthep Road).

- Βατ Ου Μονγκ
  Ενα απο τα πιο φημισμενα μοναστηρια της Ταιλανδης εκτος πολης, βρισκεται στα ορια του Τσιανγκ Μαι και στους προποδες ενος μαγευτικου βουνου. Γινονται μαθηματα διαλογισμου στα αγγλικα απο μια ομαδα Δυτικων μοναχων. (Suthep Road).
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: thailandgr στις Σεπτέμβριος 17, 2009, 08:59:17 πμ
events στην πολη

http://www.city-now.com/index.php?lang=English
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: dstergio στις Νοέμβριος 02, 2010, 19:29:52 μμ
Chiang Mai - Στις 10 κορυφαίες πόλεις του Lonely Planet για το 2011.

http://www.lonelyplanet.com/usa/new-york-city/travel-tips-and-articles/76165?affil=twit
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: tieland05 στις Νοέμβριος 07, 2010, 13:57:17 μμ
κατοικος chiang mai για τον επομενο ενα μηνα :)
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: MIKE12 στις Αύγουστος 24, 2011, 20:44:01 μμ
Γεια σας. Θα παω τον αλλο μηνα (γυρω στις 20 Σεπτεμβριου για 20 ημερες) Ταυλανδη για 4η φορα και σκεφτομε να παω στο Τσιάνγκ Μάι. Θα ηθελα να μου πειτε αν ξερεται,αξιζει τον κοπο να παω οδικως απο Μπανγκοκ ή να παω με αεροπλανο.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: namtok στις Αύγουστος 24, 2011, 20:52:51 μμ
Εγώ έχω κάνει το ταξίδι αυτό με νοικιασμένο αυτοκίνητο 2 φορές και το απόλαυσα. Με την έννοια οτι σταμάτησα αρκετές φορές στο δρόμο και έκανα διάφορες παρακάμψεις.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: MIKE12 στις Αύγουστος 24, 2011, 20:59:08 μμ
μπορεις να μου πεις αν θυμασε τα top της διαδρομης ποια  ειναι.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: thanaposto στις Αύγουστος 25, 2011, 13:48:51 μμ
μπορεις να μου πεις αν θυμασε τα top της διαδρομης ποια  ειναι.
φιλε μου προσεχε με τι λεωφορειο θα πας,εγω πριν μια εβδομαδα το εκανα (πηγα ισααν) με ενα λεωφορειο 430 μπατ και μαρτυρησα την ωρα και την στιγμη,12 ωρες με 19 βαθμους απο το aircondition,υπαρχουν καποια πολυ καλα λεωφορεια με 600 μπατ.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: namtok στις Αύγουστος 25, 2011, 18:51:48 μμ
μπορεις να μου πεις αν θυμασε τα top της διαδρομης ποια  ειναι.
Δεν έχω σημειώσει top.Όμως έχω μείνει ένα βράδυ στο Tak, και την άλλη μέρα επισκεύτηκα και το Mae Sot. Κάποια άλλη φορά πέρασα και από το Lop Buri. Υπάρχουν πολλά μέρη, που περιμένουν να τα ανακαλύψεις πάντως.Εσύ φτιάχνεις το ταξίδι.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: MIKE12 στις Αύγουστος 26, 2011, 11:45:43 πμ
Το πιο πιθανο να νοικιασω και εγω αυτοκίνητο,το μονο που φοβαμε ειναι που οδηγανε αντιθετα και δεν ξερω αν προσαρμοστω γρηγορα. Σας ευχαριστω πολυ.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: namtok στις Αύγουστος 26, 2011, 11:54:08 πμ
Αν κάνεις ένα ταξίδι το συνηθίζεις. Στη Bangkok είναι ζόρικα τα πράγματα.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: ggonholidays στις Νοέμβριος 12, 2012, 11:56:58 πμ
θα είμαι Τσιανγκ Μαι μόνο για 2 μέρες τον επόμενο Φεβρουάριο. Επειδή ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και οι επιλογές πάρα πολλές τι μου προτείνετε να κάνω οπωσδήποτε? Ποιές εκδρομές να κλείσω και ποιά αξιοθέατα μέσα στη πόλη πρέπει οπωσδήποτε να δώ?  Ξέρω ότι μέσα σε 2 μέρες δεν προλαβαίνω και πολλά γιαυτό θέλω να διαλέξω τα πιο αξιόλογα.
Επίσης καλό street food που βρίσκω? Δυστυχώς δεν θα είμαι στη πόλη Κυριακή που γίνεται το night market.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Νοέμβριος 12, 2012, 12:07:15 μμ
θα είμαι Τσιανγκ Μαι μόνο για 2 μέρες τον επόμενο Φεβρουάριο. Επειδή ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και οι επιλογές πάρα πολλές τι μου προτείνετε να κάνω οπωσδήποτε? Ποιές εκδρομές να κλείσω και ποιά αξιοθέατα μέσα στη πόλη πρέπει οπωσδήποτε να δώ?  Ξέρω ότι μέσα σε 2 μέρες δεν προλαβαίνω και πολλά γιαυτό θέλω να διαλέξω τα πιο αξιόλογα.
Επίσης καλό street food που βρίσκω? Δυστυχώς δεν θα είμαι στη πόλη Κυριακή που γίνεται το night market.


H νυχτερινή αγορά λειτουργεί καθημερινά.Στους γύρω δρόμους θα βρεις street food αλλά και μέσα στον στεγασμένο χώρο το food court.

Την Κυριακή γίνεται σε άλλο χώρο το sunday market.

2 μέρες είναι αμαρτία σε αυτήν την πόλη.Γνώμη μου να κάνεις μια επίσκεψη στο κοντινό Wat Phrathat Doi Suthep (http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=4663.0) και τον υπόλοιπο χρόνο να εξερευνήσεις την πόλη.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: ELGEO2 στις Νοέμβριος 12, 2012, 16:57:42 μμ
οσο αφορα τις αγορες της πολης θα πω οτι η αγορα του σαββατοβραδου  ειναι μια αγορα που γινεται στην οδο wua lai απεναντι  απο την chiang mai gate .ενας  στενος  δρομος  οπου πας σκουντωντας ο ενας τον αλλο.
η αγορα της κυριακης ειναι πιο απλωμενη και φυσικα πολυ μεγαλη .οι ιδιοι πραγματευτες του σαββατοβραδου  ειναι και εδω.ξεκιναει απο την pae gate και απλωνεται στους γυρω δρομους εντος της παλιας πολης.
.η οδος Ratchadamnoen και τα γυρω στενα ειναι φουλ απο κοσμο.
αλλα  η γνωμη η δικη μου ειναι οτι οι αγορες του σαββατοβραδου και της κυριακης  ειναι υποδιαιστερες της κανονικης βραδυνης αγορας που γινεται καθημερινα κοντα στο ποταμι.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: namtok στις Νοέμβριος 12, 2012, 19:13:12 μμ
οσο αφορα τις αγορες της πολης θα πω οτι η αγορα του σαββατοβραδου  ειναι μια αγορα που γινεται στην οδο wua lai απεναντι  απο την chiang mai gate .ενας  στενος  δρομος  οπου πας σκουντωντας ο ενας τον αλλο.
η αγορα της κυριακης ειναι πιο απλωμενη και φυσικα πολυ μεγαλη .οι ιδιοι πραγματευτες του σαββατοβραδου  ειναι και εδω.ξεκιναει απο την pae gate και απλωνεται στους γυρω δρομους εντος της παλιας πολης.
.η οδος Ratchadamnoen και τα γυρω στενα ειναι φουλ απο κοσμο.
αλλα  η γνωμη η δικη μου ειναι οτι οι αγορες του σαββατοβραδου και της κυριακης  ειναι υποδιαιστερες της κανονικης βραδυνης αγορας που γινεται καθημερινα κοντα στο ποταμι.
Έχω πάει και στις τρείς αγορές. Η Κυριακάτικη είναι ατελείωτη με πάρα πολλά πράγματα, που δεν είδα στις άλλες. Το night bazaar είναι τουριστική ατραξιόν και είναι πανάκριβη.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: ggonholidays στις Νοέμβριος 13, 2012, 13:03:23 μμ

2 μέρες είναι αμαρτία σε αυτήν την πόλη.Γνώμη μου να κάνεις μια επίσκεψη στο κοντινό Wat Phrathat Doi Suthep (http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=4663.0) και τον υπόλοιπο χρόνο να εξερευνήσεις την πόλη.

Το ξέρω ότι είναι πολύ λίγο αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει διαφορετικά το πρόγραμμα.

Στο Wat Phrathat Doi Suthep φαντάζομαι μπορώ να πάω εύκολα με ταξί αφού είναι κοντά στη πόλη ή πρέπει να κλείσω οργανωμένο τουρ?

Επίσης θα ήθελα να κλείσω μια εκδρομή για να δώ κυρίως τη φύση στο βορρά(βλάστηση, αγρια πανίδα κλπ) και παραδοσιακά χωριά. Από ότι έχω δει υπάρχουν πολλές επιλογές. Είμαι μεταξύ δύο, η πρώτη είναι στο Χρυσό τρίγωνο και η άλλη στη Τσιαγκ Ραι. Ποιά από τις δυο μου προτείνετε? ή μηπως καλύτερα κάποια άλλη? (είναι μεγάλο το δίλημμα)  ;D
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: namtok στις Νοέμβριος 13, 2012, 14:00:43 μμ
Το ξέρω ότι είναι πολύ λίγο αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει διαφορετικά το πρόγραμμα.

Στο Wat Phrathat Doi Suthep φαντάζομαι μπορώ να πάω εύκολα με ταξί αφού είναι κοντά στη πόλη ή πρέπει να κλείσω οργανωμένο τουρ?

Επίσης θα ήθελα να κλείσω μια εκδρομή για να δώ κυρίως τη φύση στο βορρά(βλάστηση, αγρια πανίδα κλπ) και παραδοσιακά χωριά. Από ότι έχω δει υπάρχουν πολλές επιλογές. Είμαι μεταξύ δύο, η πρώτη είναι στο Χρυσό τρίγωνο και η άλλη στη Τσιαγκ Ραι. Ποιά από τις δυο μου προτείνετε? ή μηπως καλύτερα κάποια άλλη? (είναι μεγάλο το δίλημμα)  ;D
Καλά θα πάς για δύο μέρες μόνο και θες να πας και στο τρίγωνο και στο Chiang Rai, που στην ουσία είναι το ίδιο? Ακολούθησε τη συμβουλή του ουτοπικού. Δεν έχεις επιλογές. Στο Doi Suthep μπορείς να πας με νοικιασμένο μηχανάκι η με ταξί η πικ άπ.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: halfway inn στις Ιανουάριος 13, 2013, 14:42:31 μμ
CHIANG MAI: In Love with Lanna

(http://s1.postimage.org/fxhz7vaen/Chiang_Mai_In_Love_with_Lanna.jpg) (http://postimage.org/)

Shangri La Chiang Mai invites Thai citizens and expats residing or working in Thailand to sample the unique Lanna culture with a relaxing stay at the city resort.

Rates start at Bt 4,000 per night and include accommodation, buffet breakfast at Kad Kafe, unlimited Wi-Fi plus health club and pool access.
A minimum of two night's stay is required and don't forget to flash your ID card upon check in.
Call: (053) 253 888 or e-mail: reservations.slcm@shangri-la.com.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: android στις Ιανουάριος 16, 2015, 19:34:45 μμ
Αληθεύει ότι αξίζει να επισκεφθεί κανείς την περιοχή αυτή, μονάχα κατά τους "χειμερινούς" μήνες (Νοέμβρη έως Γενάρη) ;

Έχω ακούσει από αρκετούς ότι μονάχα τότε είναι όμορφα τα τοπία, εκεί.
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: ZORBAS στις Ιανουάριος 17, 2015, 15:18:03 μμ

Το chiang rai ειναι ομορφο ολες τις εποχες του χρονου και το χρυσο τριγωνο ειναι κοντα στο mae sai στην τελευται πολη της ταιλανδης με την μεγαλυτερη αγορα. Απο το mae sai οδικως σε 20 χιλιομετρα ειναι το χρυσο τριγωνο οπως και τα βουνα toi tung και toi mae salong με παραδοσιακα χωρια των aka και inko
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Μάιος 19, 2015, 16:17:17 μμ


Τον γύρο των απωανατολικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν οι εικόνες μιας νεαρής Κινέζας από το Χονγκ Κονγκ η οποία έκανε γυμνή bungee jumping στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης- ωστόσο, τα σχόλια είναι περισσότερο αρνητικά παρά θετικά!

Το βίντεο ανέβηκε σε ταϊλανδέζικο site κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα μέσα στον μήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για 17χρονη που ισχυρίστηκε ότι ήταν μοντέλο και ότι το «γυμνό άλμα» χρειαζόταν για βίντεο για τη δουλειά τους. Η ίδια φαίνεται πως φορούσε στην αρχή μπικίνι, το οποίο έβγαλε λίγο πριν πηδήξει.

Σημειώνεται πως το Τσιάνγκ Μάι θεωρείται πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, και οι αρχές δεν αντιμετωπίζουν θετικά προκλητικές ενέργειες, που μπορεί να βλάψουν τη φήμη της περιοχής. Ως εκ τούτου, μετά την κυκλοφορία του βίντεο έγινε αστυνομική έρευνα και συνελήφθη ο διαχειριστής της εγκατάστασης, που ομολόγησε ότι το συμβάν έλαβε χώρα στις 6 Μαΐου και ζήτησε συγνώμη, καθώς δεν πίστευε ότι το βίντεο θα γινόταν viral. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε πρόστιμο, ενώ, σύμφωνα με το shangaiist.com, η κοπέλα θεωρείται ότι έχει εγκαταλείψει ήδη τη χώρα, ωστόσο αναζητείται.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/05/19/bungee-jumping_n_7310664.html
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιούνιος 02, 2017, 19:15:06 μμ
Γιατί όλοι οι συνταξιούχοι πάνε να ζήσουν σε αυτό το χωριό τηςΤαϊλάνδης;


Ένα συνηθισμένο πρωινό στο Chiang Mai της Ταϊλάνδης, η Marie Frederickson ξυπνά με τους ήχους του καμπαναριού του ναού που καλούν τους μοναχούς Βουδιστές να ξεκινήσουν τον καθημερινό διαλογισμό και τις προσευχές τους. Αυτό το τελετουργικό είναι μία από τις πολιτιστικές παραδόσεις που η Frederickson, η οποία κατάγεται από τη Βοστόνη και ζει ως ήμι-συνταξιούχος ομογενής στην Ταϊλάνδη τα τελευταία 15 χρόνια, δε θεωρεί δεδομένη.

«Ερωτεύτηκα αμέσως το μέρος. Τον κόσμο, το φαγητό, τις τέχνες, το τοπίο. Τα πάντα, βασικά», σχολιάζει. Η θέα στις καλλιέργειες ρυζιού, τα κοτόπουλα, τις αγελάδες και τους περιστασιακούς νεροβούβαλους που περνούν από το παράθυρο της κουζίνας στο παραδοσιακό της σπίτι, απλά συνεισφέρει σε αυτό το αίσθημα, προσθέτει.

Στα 73 της, η Frederickson, η οποία χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως μια «πολύ, πολύ δραστήρια συνταξιούχο κυρία», αποφάσισε να μετακομίσει στην Ταϊλάνδη, μετά από ένα ταξίδι που είχε κάνει εκεί με τον μικρότερο αδερφό της και τη γυναίκα του, το οποίο και την έκανε να κολλήσει με το μέρος. Σήμερα, η Frederickson απασχολείται με τα χόμπι που απασχολούνται οι περισσότεροι συνταξιούχοι: διάβασμα, κηπουρική, ζωγραφική και μαγείρεμα. Επίσης εργάζεται ως εθελόντρια στην τοπική θεατρική ομάδα και ως διαφημίστρια στην εταιρεία του συγκάτοικού της, Best Tuk Tuk Tours.Το Chiang Mai, το οποίο έχει το παρατσούκλι «Το Ρόδο του Βορρά», θεωρείται κατά γενική ομολογία η πολιτιστική και πνευματική καρδιά της χώρας. Προσφέροντας δεκάδες πράγματα να κάνεις, μεταξύ της αφθονίας των όμορφων ναών του, τον γοητευτικών καφέ στις όχθες του ποταμού και και των νεοεμφανιζόμενων εμπορικών κέντρων με multiplex και βιοτεχνικά καφέ, το Chiang Mai βλέπει τα τελευταία χρόνια σταθερή άνοδο στην κοινότητα των συνταξιούχων εκπατρισμένων του.


«Αν πας εκεί απλά για να ζήσεις ως συνταξιούχος, το Chiang Mai είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για να το κάνεις», λέει ο Steven LePoidevin, ένας Καναδός ομογενής και πρώην κάτοικος του Chiang Mai. «Οι άνθρωποι πάνε στην Ταϊλάνδη, είτε μιλάμε για την Bangkok είτε για τα νησιά, για αμέτρητους λόγους. Αλλά στο Chiang Mai πάνε συγκεκριμένα επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί εκπατρισμένοι. Και το κόστος ζωής είναι ίσως ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο».

Το International Living έβαλε το Chiang Mai στη λίστα με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθείς στο εξωτερικό για το 2017, χάρη στο χαμηλό κόστος υγειονομικής περίθαλψης και στο κλίμα του, καθώς και στη συνολική ποιότητα ζωής που προσφέρει.

chiang mai

Το Chiang Mai Expats Living Guide υπολογίζει πως ζουν περίπου 40.000 καταγεγραμμένοι ομογενείς, παρότι σύμφωνα με τον LePoidevin στην πραγματικότητα πρέπει να ζουν πάνω από 60.000. Ο ίδιος λέει πως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο μείγμα εθνικοτήτων, αλλά η πλειοψηφία τους αποτελείται από Αυστραλούς, Βορειοαμερικανούς και Βρετανούς.

«Μετά από σχεδόν 15 χρόνια, ακόμα δεν τα έχω δει όλα», λέει η Marie Frederickson για το ειδυλλιακό χωριό. «Λατρεύω τους ντόπιους. Το χαμόγελό τους, τους θρύλους τους, τις προκαταλήψεις τους και την αίσθηση γενναιοδωρίας που έχουν. Η λίστα είναι ατελείωτη».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost US.

http://www.huffingtonpost.gr/2017/06/02/life-taxidi-giati-oloi-oi-syntaxiouxoi-pane-na-zhsoun-se-ayto-to-xwrio-ths-tailandis_n_16919500.html
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Οκτώβριος 23, 2017, 14:48:52 μμ
Ένα απίστευτο φαινόμενο παρουσιάστηκε στον ουρανό της Ταϊλάνδης στην περιοχή Chiang Mai και προκάλεσε την έκπληξη του κόσμου.

Το φαινόμενο ονομάζεται ονομάζεται fire rainbow και συμβαίνει όταν το φως του ήλιου περνάει μέσα από κρυστάλλους πάγου. Ουσιαστικά ήταν σαν να καλύφθηκε ολόκληρος ο ουρανός με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η ομορφιά της φύσης του φαινομένου είναι απίστευτη και σίγουρα ο κόσμος που το είδε δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Οκτώβριος 20, 2018, 18:37:03 μμ
Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια βρίσκεται ένας 23χρονος Βρετανός που έκανε διακοπές στην Ταϊλάνδη κατηγορούμενος ότι βανδάλισε ιστορικό φρούριο του 13ου αιώνα.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός που ισχυρίζεται ότι ήταν μεθυσμένος, "πιάστηκε" από τις κάμερες ασφαλείας του δρόμου να χαράσσει στο μνημείο τις λέξεις "Scouser Lee". Αρχικά, όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, είχε γράψει ανορθόγραφα "Scousse Lee", αλλά επέστρεψε και το διόρθωσε γράφοντας "Scouser Lee" Μαζί του

Όπως ο ίδιος δήλωσε, έπινε όλη την ημέρα γιατί είχε λάβει άσχημα νέα από την οικογένειά του στο Λίβερπουλ και ήταν πολύ στεναχωρημένος. Αναφέρει ότι ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν αντιλήφθηκε τι έκανε. «Είδα κάτω το σπρέι, το σήκωσα και έγραψα σ' έναν τοίχο. Το άλλοι πρωινό η αστυνομία με μετέφερε στο τμήμα. Είμαι τρομοκρατημένος. Δεν ξέρω τι θα συμβεί τώρα», ανέφερε ο νεαρός από το Λίβερπουλ.

«Συγγνώμη που προσέβαλα τον λαό της Ταϊλάνδης, υπήρξα ένας ηλίθιος». Μία 23χρονη Καναδέζα που ήταν μαζί του και ζωγράφισε το "Β" στον τοίχο συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο σημείο όπου οι δύο νέοι παραδέχτηκαν το παράπτωμά τους για το οποίο κινδυνεύουν με 10 χρόνια φυλάκιση αλλά και 23.500 λίρες πρόστιμο.

Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιανουάριος 09, 2019, 07:22:12 πμ


Ποιες είναι οι πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα


Στην έρευνα του TravelSupermarket  οι ειδικοί έβαλαν κάτω από το μικροσκόπιό τους εκατό πόλεις του πλανήτη μας μετρώντας τον αριθμό των πάρκων, γυμναστηρίων, σπα, Yoga και pilates studio, χορτοφαγικών εστιατορίων και καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα που διαθέτουν, καθώς και τις ώρες ηλιοφάνειας και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, φιγουράρει η Πόλη του Φωτός και του έρωτα, που βαθμολογείται με 61,9 στα 100 καθώς διαθέτει πάνω από 894 σπα, τουλάχιστον 1.305 ρεστοράν για χορτοφάγους και άλλα 150 «βιολογικά παντοπωλεία».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης με σκορ 59,6 και επτά σπα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και 307 χορτοφαγικά εστιατόρια, ενώ τρίτη έρχεται η Βαρκελώνη με 1.350 εστιατόρια για vegans, 510 σπα και 32 studio yoga και pilates. Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Πατάγια (επίσης στην Ταϊλάνδη), το Βανκούβερ, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, η Λισαβώνα, το Ντενπανσάρ της Ινδονησίας και το Μπουένος Άιρες.

Όσο για την Ελλάδα, που πριμοδοτείται από την υψηλή ηλιοφάνεια και το σχετικά χαμηλό κόστος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της, εκπροσωπείται με το Ηράκλειο (16,12 βαθμοί) στην 38η θέση, τη Ρόδo στην 45η (15,62) και την Αθήνα (14,73 βαθμοί) στην 50η, πολύ πίσω από την Κωνσταντινούπολη που φιγουράρει στην 21 θέση αλλά μπροστά από το Λονδίνο που έρχεται 67ο και καταιδρωμένο, έστω κι αν διαθέτει 4.000 χορτοφαγικά ρεστοράν και 665 σπα.

Στις τρεις τελευταίες θέσεις από την άλλη βρίσκονται το Αρτβίν της Τουρκίας, το Μαρακές και το Σιάμ Ρεάπ της Καμπότζης, καθώς δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε έναν βαθμό!

https://www.ethnos.gr/kosmos/14513_poies-einai-oi-pio-ygieines-poleis-toy-planiti-se-poia-thesi-brisketai-i-athina
Τίτλος: Απ: Η πρωτεύουσα του Βορρά
Αποστολή από: Oytopikos στις Μάρτιος 24, 2019, 08:52:57 πμ