Αποστολέας Θέμα: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης  (Αναγνώστηκε 17551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 01:35:09 πμ »
Η Βορεια Ταιλανδη ειναι μια πανεμορφη περιοχη με μαγευτικα τοπια βουνων και κοιλαδων, εξαιρετη τεχνη και, βεβαιως, τις δυο πρωτευουσες του αρχαιου βασιλειου Λανα. Η Βορεια Ταιλανδη ηταν ανεκαθεν ενας κοσμος ξεχωρος απο την υπολοιπη χωρα, γεωγραφικα και συναισθηματικα, με μια χαρακτηριστικα δικη του αισθηση μεγαλοπρεπειας και ιδιαιτερου στιλ. Απο ιστορικης αποψης, ο Βορρας κατορθωσε να παραμεινει ανεξαρτητος απο τον ελεγχο του Σιαμ μεχρι τις αρχες του 20ου αιωνα και ανηκε διοικητικα σ' ενα ξεχωριστο βασιλειο που ονομαζοταν Λανα, γνωστο και ως <<βασιλειο του 1.000.000 ορυζωνων>>.

Ο Βορρας φημιζεται για τα συναρπαστικα τοπια του με τους καμπυλογραμμους λοφους, τα πανυψηλα βουνα, τους αγριους ποταμους, την πυκνη ζουγκλα και αλλα φυσικα γνωρισματα που δεν υπαρχουν πουθενα αλλου στη χωρα. Οι ανθρωποι της περιοχης συνιστανται απο μια τεραστια ποικιλια εθνοτητων, η ταυτοτητα των οποιων διατηρειται στις πιο απομερες ορεινες γωνιες αυτου του τοπου. Ειναι φυλες που εχουν συνδεσει την υπαρξη τους με διαφορα ειδη χειροτεχνιας και αλλων παραδοσιακων καλλιτεχνικων εκφρασεων. Καποτε ελεγαν οτι οι ανθρωποι εκει θεωρουσαν τους εαυτους τους ανωτερους απο τους κατοικους των πεδινων της Μπανγκοκ και των κεντρικων πεδιαδων (κυριως για την ομορφια των γυναικων τους), αν και αυτη η αντιληψη δεν επικρατει πλεον.
    Η μεγαλυτερη πολη ειναι η παλια πρωτευουσα του βασιλειου Λανα, το Τσιανγκ Μαι, ενα μερος με ιδιαιτερο πολιτιστικο ενδιαφερον, καλη αγορα και παραδοσιακη κουζινα. Το Τσιανγκ Μαι εχει γνωρισει τεραστια αναπτυξη τα τελευταια χρονια, ενω παραμενει η ψυχη του Βορρα και ο νουμερο ενα τουριστικος προορισμος στην περιοχη.
    Νοτια και νοτιοανατολικα του Τσιανγκ Μαι βρισκονται οι ιστορικες πολεις Λαμπουν και Λαμπανγκ, που διαθετουν μερικα απο τα κομψοτερα δειγματα αρχιτεκτονικης των Μον και των Βιρμανων, ενω προσθετο αξιοθεατο αποτελει το κεντρο εκπαιδευσης ελεφαντων που βρισκεται στο δρομο για το Λαμπανγκ.
    Δυτικα του Τσιανγκ Μαι βρισκονται οι αλλοτε απομονωμενες πολεις Μαε Χονγκ Σον και Παι, που προσφερονται για πεζοπορια και ραφτινγκ ποταμου.
    Βορεια του Τσιανγκ Μαι βρισκονται το Τσιανγκ Ραι και η περιβοητη περιοχη που ειναι γνωστη ως Χρυσο Τριγωνο, η οποια καποτε ηταν εδρα των ισχυροτερων λαθρεμπορων οπιου στον κοσμο. Περα απο αυτους τους προορισμους με την ευκολη προσβαση, υπαρχουν οι μικροτερες πολεις που εκτεινονται κατα μηκος του ποταμου Μεκονγκ, οπως οι Τσιανγκ Σαεν και Τσιανγκ Κονγκ, καθως και εκεινες της ενδοχωρας που σπανια επισκεπτονται οι ξενοι, οπως οι Παγιαο, Πραε και Ναν.
    Αν ειστε λατρεις της περιπετειας, ο Βορρας θα σας αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.


ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 22:35:39 μμ »
Εθνικα παρκα του Βορρα

Τα εθνικα παρκα της Βορειας Ταιλανδης ειναι ορεινα ησυχαστηρια με κρυσταλλινα και δροσερα νερα, μακρια απο την τροπικη ζεστη που επικρατει στα χαμηλοτερα υψομετρα. Τα καλυτερα απο αυτα εχουν ευκολη προσβαση απο το Τσιανγκ Μαι και προσφερονται για στιγμες χαλαρωσης και ηρεμιας.

Το πιο γνωστο ειναι το Ντοι Ιντανον, 58 χλμ. νοτιοδυτικα του Τσιανγκ Μαι, στο δρομο για το Μαε Σαριανγκ. Εκει θα συναντισετε τρεις θεαματικους καταρρακτες, χωρια ορεσιβιων φυλων και θα καταληξετε στην κορυφη του ψηλοτερου βουνου της Ταιλανδης (2565 μ.) απ' οπου η θεα κοβει πραγματικα την ανασα.
    Το Εθνικο Παρκο Ντοι Σουτεπ-Ντοι Πουι, εκτασης 261 τετρ. χλμ., ειναι το μεγαλο καυχημα του Τσιανγκ Μαι, καθως λιγες συγχρονες πολεις στη νοτιοανατολικη Ασια εχουν ενα τοσο μαγευτικο φοντο. Το παρκο διαθετει κοιτωνες η μπανγκαλοου για διανυκτερευση καθως και ενα τελεφερικ το  οποιο καταλιγει στο χρυσο ναο Βατ Ντοι Σουτεπ με τα 304 σκαλια.

Γυρω απο το Τσιανγκ Μαι

Οπως ειναι φυσικο για μια απο τις πιο δημοφιλεις τουριστικες περιοχες της Ταιλανδης, τα περιχωρα του Τσιανγκ Μαι ειναι γεματα ατραξιον, τις οποιες μπορειτε να επισκεφτειτε με ιδιαιτερη ευκολια, χαρη στην αψογη τουριστικη υποδομη της πολης. Εχετε να επιλεξετε αναμεσα σε γραφικες και θεαματικες διαδρομες σε ορεινες δροσερες περιοχες, δεκαδες μεγαλειωδεις ναους, και ατελειωτες ευκαιριες για ψωνια.

Το χωριουδακι των Χμονγκ Ντοι Πουι ειναι ιδιαιτερα τουριστικο, ο τροπος ζωης παραμενει παραδοσιακος και υπαρχουν αρκετες ενδιαφερουσες ατραξιον. Αξιζει μια επισκεψη.

- Χωρια χειροτεχνιας

Το Τσιανγκ Μαι εχει τη φημη του μεγαλυτερου χειροτεχνικου κεντρου της νοτιοανατολικης Ασιας, φημη την οποια μονο το νησι Μπαλι της Ινδονησιας μπορει να συναγωνιστει.
    Το καλυτερο μερος για να μαθετε γι' αυτες τις τεχνες (και ν' αδειασετε το πορτοφολι σας) ειναι ο Highway 1006, μεταξυ του Τσιανγκ Μαι και του χωριου μεταξουργιας Σαν Καμπαενγκ, ενας δρομος μηκους 18 χλμ. με περισσοτερα απο 50 μαγαζια και εργοστασια. Εκει θα εχετε την ευκαιρια, παντα με το καταλληλο παζαρι, ν' αγορασετε τα προιοντα σε πολυ καλες τιμες (η τουλαχιστον καλυτερες απο της Μπανγκοκ).
    Λιγα χιλιομετρα πριν απο το Σαν Καμπαενγκ βρισκεται το χωριο της ομπρελας Μπο Σανγκ, που ονομαζεται ετσι απο τις πολλες βιοτεχνιες ομπρελοποιιας που διαθετει.
    Υπαρχουν κι αλλα χωρια κοντα στο Τσιανγκ Μαι που παραγουν ειδη χειροτεχνιας, οπως το Μουανγκ Κουνγκ που βρισκεται 10 χλμ. νοτια της πολης απο τον Highway 108 και φημιζεται για την ποιοτητα των κεραμικων του, ιδιως των γιγαντιων κανατων νερου (nam ton). Στο Χανγκ Ντονγκ, 13 χλμ. απο το Τσιανγκ Μαι, τα μαγαζια και οι παγκοι πουλανε κυριως ψαθινα ειδη. Το Μπαν Ταβαι και τα γειτονικα του χωρια φημιζονται για τα ξυλογλυπτα τους, τα οποια μαλιστα εξαγονται σε ολο τον κοσμο.

- Κοιλαδα Μαε Σα

Ο μεγαλυτερος και διασημοτερος χωρος στην κοιλαδα ειναι οι Βοτανικοι Κηποι της βασιλισσας Σιρικιτ, με μια πλουσια ποικιλια ορχιδεων και αλλων φυτων που ευδοκιμουν στη Βορεια Ταιλανδη.
    Δημοφιλης σταθμος ειναι και το Κεντρο Ελεφαντων του Μαε Σα, στη μεση της κοιλαδας, διπλα σ' ενα ποταμι και στη σκια ενος πανυψηλου δασους.
    Λιγο πριν το κεντρο ελεφαντων αξιζει να κανετε μια σταση στον καταρρακτη Μαε Σα, ο οποιος κατεβαινει ορμητικα μεσα απο τα δεντρα σε οκτω επιπεδα, διπλα απο ενα κεντρο ενημερωσης επισκεπτων.

- Στο δρομο Τσιανγκ Μαι-Λαμπουν

Κυριοτερα αξιοθεατα: Χωρος ανασκαφων Βιανγκ Κουμ Καμ
                             Ινστιτουτο Λεπρας Μακιν

- Προς τα νοτιοδυτικα

Αμεσως μετα την κωμοπολη Σαν Πα Τονγκ, 24 χιλιομετρα νοτια του Τσιανγκ Μαι, υπαρχουν πολλες ξυλινες μαντρες, οπου καθε Σαββατο πρωι διοργανωνεται η μεγαλυτερη αγορα ζωων της Βορειας Ταιλανδης.
    Στη διασταυρωση για το Εθνικο Παρκο Ντοι Ιντανον, που θα συναντησετε περιπου 58 χιλιομετρα νοτια του Τσιανγκ Μαι, βρισκεται η κωμοπολη Τσομ Τονγκ με το υπεροχο και τελεια διατηρημενο Βατ Πρα Τατ Σι Τσομ Τονγκ.

Πληροφοριες: Doi Suthep-Doi Pui National Park 105/1 Chiang Mai-Lamphun Rd., Chiang Mai.
                   Mae Sa Valley Ιδιες με τις παραπανω.
                   Queen Sirikit Botanical Gardens, Old Sameong Rd., Mae Sa Valley.
                   Mae Sa Elephant Camp, Mae Sa Valley.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 27, 2008, 23:51:06 μμ »
Μαε Σαριανγκ

Μια απο τις πιο δημοφιλεις οδικες διαδρομες απο το Τσιανγκ Μαι ειναι προς τα νοτιοδυτικα, μετα τη διασταυρωση για το Εθνικο Παρκο Ντοι Ιντανον, προς τη νωχελικη πολη Μαε Σαριανγκ. Ο ιδιος δρομος συνεχιζει κατοπιν βορεια μεχρι το δημοφιλες Μαε Χονγκ Σον και επιστρεφει κυκλικα στο Τσιανγκ Μαι μεσω της ομορφης πολης Πλαι, την οποια ελαχιστοι τουριστες επισκεπτονται. Η εκδρομη αυτη διασχιζει κυριως την επαρχια Μαε Χονγκ Σον, απο τις πιο ορεινες περιοχες της χωρας και με την πιο ποικιλομορφη ισως πληθυσμιακη συνθεση, καθιστωντας την περιοχη ακομη πιο ενδιαφερουσα, καθως αναμεσα στους λοφους και τα βουνα ζουν διασπαρτες γυρω στις δεκα ορεσιβιες φυλες, οπως οι Καρεν, οι Χμονγκ, οι Λισου και οι Λαχου.

Το Μαε Σαριανγκ, 188 χλμ. νοτιοδυτικα του Τσιανγκ Μαι, ειναι μια ασημαντη κωμοπολη με λιγους ξενωνες και μικρα καφε, πολλα απο τα οποια εχουν θεα στο γραφικο ποταμο Γιουαμ. Δεν υπαρχουν πολλα να δει κανεις, ομως ειναι μια καλη αφετηρια για να εξερευνησετε την περιοχη.

Κυριοτερα αξιοθεατα Μαε Σαριανγκ:
- Βατ Σρι Μπουνρουανγκ & Βατ Τσονγκ Σουνγκ (Mae Sariang Rd.)
- Βατ Τσονγκ Καμ (Wai Wueska Rd.)
- Χωρια ορεσιβιων φυλων, Μαε Λα Νοι & Κουν Γιουαμ.
- Ποταμια για ραφτινγκ, Σαλβιν, Τανβλιν & Γιουαμ

Πληροφοριες: Tourist Police Office, Singhanat Bamrung Rd., Mae Hong Son.

Μαε Χονγκ Σον

Το Μαε Χονγκ Σον, ενας ανθηρος εμπορικος κομβος κρυμμενος στα βουνα κοντα στα συνορα με το Μιανμαρ (Βιρμανια), εχει εξελιχτει προσφατα σε δημοφιλη τουριστικο προορισμο, χαρη κυριως σε μια καμπανια που χρηματοδοτει η κυβερνηση και στην οποια η πολη και η περιοχη παρουσιαζονται ως η μυστηριωδης και χαμενη  Σανγκρι-Λα της Ταιλανδης. Αν και η διαφημιση δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με την πραγματικοτητα, ωστοσο το Μαε Χονγκ Σον, 369 χλμ. νοτια του Τσιανγκ Μαι, αποτελει την ιδανικη βαση για τις εξερευνησεις σας στα βουνα, τους ποταμους, τα χωρια των ορεσιβιων φυλων, αλλα και στα κοντινα σπηλαια και καταρρακτες. Η πολη διαθετει επαρκη ξενοδοχειακη υποδομη, καθως και καφε, εστιατορια και μαγαζια με σουβενιρ.

Το χωριο ηταν για πολλα χρονια τοπος εξοριας κυβερνητικων αξιωματουχων που επεφταν σε δυσμενεια, μεχρι που εφτασε να αποκαλειται <<Σιβηρια της Ταιλανδης>>. Σημερα, το μερος σφυζει απο ζωη ειναι γεματο τουριστες με σακιδια στον ωμο, παραθεριστες, ταξιδιωτικα γραφεια και τοπικες επιχειρησεις που οργανωνουν εξορμησεις στα βουνα και οτιδηποτε αλλο μπορει κανεις να φανταστει, προκειμενου να αδειασουν τις τσεπες των τουριστων και των επισκεπτων.
    Μπορειτε να δειτε τις περισσοτερες ατραξιον μεσα σε μια μονο μερα, ξεκινωντας απο την εκπληκτικη λιμνη Τσονγκ Καμ, δυο μονο τετραγωνα απο τον κεντρικο δρομο.
    Απο την κορυφη του λοφου Ντοι Κονγκ Μου, στο δυτικο ακρο της πολης, θα απολαυσετε πανοραμικη θεα στην κοιλαδα.

Κυριοτεροι ναοι:
- Βατ Τσονγκ Κλανγκ
- Βατ Τσονγκ Καμ
- Βατ Ντοι Κονγκ Μου
- Βατ Μοιτου
- Βατ Πρα Ναν
- Βατ Καμ Κορ
- Βατ Χουα Βιανγκ

Πληροφοριες: Ιδιες με Μαε Σαριανγκ.

Γυρω απο το Μαε Χονγκ Σον

Η περιηγηση στα απομερα χωρια των ορεσιβιων φυλων γυρω απο το Μαε Χονγκ Σον ειναι μια δημοφιλης δραστηριοτητα. Ο τοπικος πληθυσμος αποτελειται κυριως απο Σαν, αλλα και απο αλλες μειονοτητες οπως οι Καρεν, Λαβα, Λαχου, Λισου και Μεο. Τα περισσοτερα ξενοδοχεια, οι ξενωνες  και τα ταξιδιωτικα γραφεια οργανωνουν εκδρομες σ' αυτα τα χωρια, που ειναι σαφως λιγοτερο εμπορευματοποιημενα απο τα αλλα γυρω απο το Τσιανγκ Μαι και Τσιανγκ Ραι.

Κυριοτερες ατραξιον:
- Θερμες Πηγες Πα Πανγκ
- Εκδρομες με σχεδιες στον ποταμο Παι
- Χωριο Να Σοι της φυλης των Σαν το οποιο εχει γινει ενας αμφιλεγομενος μαγνητης τουριστων λογω της εκμεταλλευσης των γυναικων της φυλης Παντουανγκ, οι οποιες μακραινουν το λαιμο τους με μπρουτζινους κρικους και ποζαρουν χαμογελαστες για φωτογραφιες, αφου πληρωσετε βεβαια ενα ποσο για την εισοδο σας στο χωριο. Αυτη η βαρβαρη τακτικη ειχε εκλειψει, ομως προσφατα αναβιωσε για χαρη του τουρισμου.
- Καταρρακτες Πα Σουα
- Χωριο Μαε Αου των Χμονγκ- Κινεζων, οπου καποτε η κυρια ενασχοληση ηταν η παραγωγη οπιου. Θα πρεπει να ειστε προσεκτικοι σ' εκεινη τη διαβοητη και ταραχωδη περιοχη, που βρισκεται ακριβως απεναντι απο το πρωην στρατοπεδο του βασιλια του οπιου Κουν Σα.
- Ταμ Πλα <<σπηλια των ψαριων>>
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 02:09:29 πμ »
Εθνικο παρκο Ταμ Λοτ

Τα συναρπαστικα σπηλαια του Εθνικου Παρκου Ταμ Λοτ προσελκυουν ολοενα και περισσοτερους επισκεπτες που κινουνται μεταξυ Μαε Χονγκ Σον και Παι. Οι περισσοτεροι ερχονται για το πιο διασημο σπηλαιο του παρκου, το Ταμ Λοτ, εναν υπογειο θαυμαστο κοσμο με σταλακτιτες και σταλαγμιτες, που αρχικα κοβοταν στη μεση απο τον ποταμο Ναμ Λανγκ.

Θα χρειαστειτε οπωσδηποτε οδηγο για τις επισκεψεις σας στο Ταμ Λοτ και στα υπολοιπα δεκα περιπου σπηλαια του παρκου. Με τη συνοδεια ενος επαγγελματια οδηγου μπορειτε να διεισδυσετε στο μεγαλειο του Ταμ Ναμ Λανγκ, ενος σπηλαιου μηκους 19 χιλιομετρων, απο τα μακρυτερα της νοτιοανατολικης Ασιας. Μια ομαδα τεσσαρων Αυστραλων ερασιτεχνων σπηλαιολογων, χαθηκαν και περιπλανιοταν για αρκετες μερες μεσα στο σπηλαιο μεχρι τελικα να βρουνε το δρομο και να καταφερουν να επιστρεψουν στην επιφανεια με ασφαλεια. Η συγκεκριμενη εμπειρια συνιστα, πλεον, μια προειδοποιηση για τους υπολοιπους.
    Ενα ακομη σπηλαιο γεματο προκλησεις ειναι το Πηγαδι των Πνευματων, το οποιο οφειλει το ονομα του στο σχημα και στις τρομοκτικες διαστασεις του. Με πλατος 91 μετρα και βαθος πανω απο 182 μετρα, θεωρειται το μεγαλυτερο φυσικο ανοιγμα που υπαρχει στην Ταιλανδη.

Πληροφοριες Tham National Park: 105/1 Chiang Mai-Lamphun Rd., Chiang Mai.

Παι & περιχωρα

Αυτη η φαινομενικα αδιαφορη κωμοπολη ειναι χτισμενη σε μια πανεμορφη τοποθεσια, μεσα σε μια φαρδια κοιλαδα πλαισιωμενη απο καταπρασινα βουνα. Ειναι ενα απο τα καλυτερα μερη της χωρας για να αποδρασει κανεις απο τα πληθη των τουριστων και να απολαυσει τα θαυματα της φυσης σκοπευοντας κυριως στη χαλαρωση, κατι που αποζητουν ολοι οι επισκεπτες, εξοντωμενοι απο τις περιηγησεις απο ναο σε ναο και απο την υπερβολικη δοση κουλτουρας και αξιοθεατων. Οσο για τους Ταιλανδους πιστευουν ουτως η αλλως στην αξια των λεξεων sanuk (διασκεδαση) και mai pen rai (δεν πειραζει). Ειναι γεγονος οτι δυσκολα θα βρειτε αλλη πολη που να συνοψιζει καλυτερα αυτα τα χαρακτηριστικα, γι' αυτο επωφεληθειτε και αφεθειτε σ' ενα σκηνικο ζηλευτης φυσικης ομορφιας.
    Υστερα απο μιση ωρα περιπατο δυτικα της πολης βρισκεται το συγχρονο Βατ Πρα Τατ Μαε Γιεν, στην κορυφη ενος λοφου και με υπεροχη θεα στην κοιλαδα του Παι, ιδιως τις πρωινες ωρες οταν η ατμοσφαιρα ειναι δροσερη και διαυγης.

Γυρω απο το Παι

Η πεζοπορια, το ραφτινγκ και οι περιπατοι πανω σε ελεφαντα ειναι οι δημοφιλεστερες δραστηριοτητες για να εξερευνησετε τη γυρω υπαιθρο. Οι εκδρομες περιλαμβανουν διανυκτερευσεις σε χωρια ορεσιβιων φυλων, καθως και συντομο διαπλου του ποταμου Παι με σχεδια η διωρη βολτα πανω σε ελεφαντα.
    Οι δεινοι πεζοποροι μπορουν να κανουν μια επταημερη διαδρομη απο το Παι μεχρι το Μαε Χονγκ Σον, διασχιζοντας περιοχες της ενδοχωρας που σπανια αντικριζουν οι ξενοι επισκεπτες.
    Μια απο τις καλυτερες εξορμησεις για ραφτινγκ ειναι η τριημερη εκδρομη με φουσκωτες βαρκες απο το Παι στο Μαε Χονγκ Σον, την οποια οργανωνει η εταιρεια Thai Adventure Rafting.

Βορεια του Τσιανγκ Μαι

Μετα το Τσιανγκ Μαι, πολλοι επισκεπτες παιρνουν λεωφορειο η ταξι κατευθειαν για το Τσιανγκ Ραι. Ωστοσο, αν θελετε περισσοτερη περιπετεια, μπορει να προτιμησετε την εξωτικη διαδρομη μεχρι το Τα Τον και στη συνεχεια το ταξιδι με ποταμοπλοιο μεχρι το Τσιανγκ Ραι η ακομα και την περιπλανηση με μοτοσικλετα στην καρδια του Χρυσου Τριγωνου με αφιξη στο Τσιανγκ Ραι μεσω Μαε Σαλονγκ.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Κεντρο εκπαιδευσης ελεφαντων Τσιανγκ Νταο
- Κωμοπολη Ταμ Τσιανγκ Νταο. Υπαρχει ενας στενος δρομος που οδηγει δυτικα σ' ενα πελωριο ασβεστολιθικο βουνο, το Ντοι Τσιανγκ Νταο στα 2.285 μ., με την τριτη ψηλοτερη κορυφη στη χωρα.
- Σπηλαια Ταμ Νουμ & Ταμ Μα
- Χωριο Τα Τον. Εκει σχηματιζει καμπυλη ο ποταμος Κοκ, που αποτελει το νοτιοτερο συνορο του περιβοητου Χρυσου Τριγωνου.
- Βατ Τα Τον. Απο εδω μπορειτε να κανετε πεζοπορια, χωρις να χρειαζεται οδηγος, στα χωριουδακια των ορεσιβιων φυλων, αν και θελει προσοχη, γιατι η περιοχη παραμενει αντρο λαθρεμπορων οπιου. Συνηθως δεν πειραζουν τους ξενους, ομως καλο θα ηταν να μην τους κανετε πολλες ερωτησεις και να μη φωτογραφιζετε τα φορτωμενα μεχρι πανω φορτηγακια τους!
- Διαδρομη στον ποταμο Κοκ.

Chiang Dao Elephant Training Center: Hwy. 107 μεταξυ Mae Taeng και Chiang Dao. 
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 02:29:45 πμ »
Τσιανγκ Ραι & περιχωρα

Αυτη ειναι μια απο τις αρχαιοτερες πολεις στην Ταιλανδη. Ιδρυθηκε το 1262 απο το βασιλια Μενγκραι ως επικεντρο του πρωτου ανεξαρτητου βασιλειου στη χωρα και κεντρο του βασιλειου Λανα. Μετα απο 34 ενδοξα χρονια, ο Μενγκραι μετεφερε την πρωτευουσα του νοτια στο Λαμπουν και κατοπιν στο Τσιανγκ Μαι. Το Τσιανγκ Ραι εγκαταλειφτηκε, ενω αργοτερα αποτελεσε αντικειμενο συγκρουσεων μεταξυ Σιαμ και Βιρμανιας, μεχρι το 1786 που ενσωματωθηκε στο βασιλειο του Σιαμ.

Το Τσιανγκ Ραι, 180 χλμ. βορειοανατολικα του Τσιανγκ Μαι, ειναι μια πολη μετριου μεγεθους γεματη ξενωνες, ξενοδοχεια, καφε, αχαρη αστικη αρχιτεκτονικη αλλα και αρκετα ενδιαφεροντα αξιοθεατα στην ιστορικη συνοικια στις οχθες του ποταμου Κοκ.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Βατ Πρα Καεο (Trirat Rd.)
- Χα Πρα Καεο (Αιθουσα του πολυτιμου Βουδα)
- Βατ Πρα Σινγκ (Singhakhrai Rd.)
- Βατ Τσετ Γιοτ (Chet Yot Rd.)
- Βατ Ντοι Τσομ Τονγκ (Winitchaikul Rd.)
- Μορφωτικο Κεντρο Ορεσιβιων Φυλων (620 Thanalai Rd.)

Πεζοπορια γυρω απο το Τσιανγκ Ραι
Υπαρχουν στην πολη πανω απο 20 πρακτορεια και ξενωνες που οργανωνουν πεζοποριες με συνοδεια οδηγων, κυριως στους λοφους γυρω απο τα χωρια ορεσιβιων φυλων Ντοι Τουνγκ, Μαε Σαλονγκ και Τσιανγκ Κονγκ, κοντα στον ποταμο Μεκονγκ.
    Μπορειτε και μονοι σας να ξεκινησετε για μια διαδρομη στον ποταμο Κοκ ακολουθωντας τα σηματοδοτημενα μονοπατια απο χωρια οπως το Μπαν Ρουαμιτ η μπορειτε να ξεκινησετε απο καποιον απο τους δημοφιλεις ξενωνες στους λοφους δυτικα του Μαε Τσαν η απο το Μαε Σαλονγκ.

Μαε Σαλονγκ
Αυτο το απομερο και συμπαθητικο χωριουδακι δυο ωρες περιπου βορειοδυτικα του Τσιανγκ Ραι δεν ειναι σημερα πια το ανομο αντρο λαθρεμπορων οπιου, που ηταν καποτε, ωστοσο εξακολουθει να μοιαζει μ' ενα χαριτωμενο χωριουδακι απο μπαμπου καπου στο Γιουναν της Κινας, ενω γενικα η κινεζικη επιρροη ειναι εμφανης και πιο εντονη απο την ταιλανδεζικη. Ο συγχρονος ναος ψηλα στο Μαε Σαλονγκ προσφερει υπεροχη θεα στα δασοσκεπαστα βουνα.

Πληροφοριες: 448/16 Singhaklai Rd., Amphoe Muang, Chiang Rai.

Χρυσο Τριγωνο & Σοπ Ρουακ

Η περιοχη με τους λοφους και τα βουνα, οπου η Βορεια Ταιλανδη συνορευει με το Λαος και το Μιανμαρ, αποκαλειται Χρυσο Τριγωνο, μια ονομασια που της προσδιδει μια συναρπαστικη αυρα μυστηριου. Για χρονια η περιοχη πρωταγωνιστουσε σε κατασκοπικα μυθιστορηματα, ταινιες με θεμα τα ναρκωτικα και αρθρα περιοδικων για τους βαρονους του οπιου και τους παρανομους στρατους.

Κατα παραδοση, το επικεντρο του Χρυσου Τριγωνου ειναι ενα χωριουδακι με το ονομα Σοπ Ρουακ, στην πραγματικοτητα ωστοσο η περιοχη απλωνεται σε αποσταση εκατονταδων χιλιομετρων και για χρονια ηταν το παγκοσμιο κεντρο του εμποριου οπιου και ηρωινης. Το μεγαλυτερο μερος της καλλιεργιας οπιου εχει περασει σημερα τα συνορα προς το Μιανμαρ (Βιρμανια) και το Λαος, οπου πολλοι μικροκαλλιεργητες συνεχιζουν να παραγουν παρανομα ναρκωτικα, τα οποια στη συνεχεια μεταφερονται λαθραια στο Τσιανγκ Μαι και την Μπανγκοκ και απο εκει στη Δυση.
    Δυστυχως, η προσφατη εμφανιση του μαζικου τουρισμου εχει καταστρεψει ο,τι καλαισθητο και ρομαντικο υπηρχε καποτε στο Σοπ Ρουακ. Οι εποχες, οπου μπορουσε κανεις να περασει μοναχικες νυχτες σε απλες ξυλινες καλυβες με θεα το Χρυσο Τριγωνο και την πανσεληνο, εχουν περασει. Ο κανονας τωρα ειναι τα πολυτελη ξενοδοχεια, ενω οι περισσοτεροι επισκεπτες ερχονται στο Σοπ Ρουακ με τουριστικα πουλμαν και προλαβαινουν μονο να τραβηξουν μερικες φωτογραφιες και να ψωνισουν φτηνα σουβενιρ απο τους ντοπιους μικροπωλητες. Στους φακους τους ποζαρουν παιδακια που ανηκουν δηθεν, σε ορεσιβιες φυλες και φορουν επιτηδες φανταχτερα ρουχα, ενω οι ιδιοκτητες των πολυτελων καταλυματων αδικα κρεμανε ταμπελες που διαφημιζουν μεγαλες εκπτωσεις στα σχεδον αδεια ξενοδοχεια τους (η <<ασπρους ελεφαντες>>, συμφωνα με μια ταιλανδεζικη εκφραση που παραπεμπει σε μια μεγαλη και αχρηστη επενδυση).
    Το στοιχημα στο οποιο επρεπε να ανταποκριθει η πολη πριν απο λιγα χρονια ηταν η ανεγερση ενος τεραστιου ξενοδοχειου και καζινο απο Ταιλανδους επενδυτες, στο σημειο εκεινο που σχηματιζεται η κορυφη του Χρυσου Τριγωνου, αμεσως μετα τα συνορα του Μιανμαρ, το οποιο απευθυνοταν σε ευπορους Ταιλανδους και Κινεζους τζογαδορους.
    Υστερα απο δεκαετιες ρομαντισμου και μυστηριου, ηρθε ο καιρος για να καταλαγιασει η φημη του Χρυσου Τριγωνου.

Πληροφοριες Golden Triangle & Sop Ruak: Ιδιες με Τσιανγκ Ραι.





ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 03, 2008, 01:15:41 πμ »
Μαε Σαι

Το Χρυσο Τριγωνο, ετσι οπως αντιπροσωπευεται απο το Σοπ Ρουακ, μπορει να μην ειναι ο,τι πιο αυθεντικο εχετε δει ποτε, ομως υπαρχουν πολλα μερη τριγυρω που αξιζουν να τα εξερευνησετε, οπως, π.χ., το Μαε Σαι, η βορειοτερη πολη της Ταιλανδης. Το Μαε Σαι ειναι ενα ανεπτυγμενο αστικο κεντρο με τσιμεντενια ξενοδοχεια και μοντερνα εμπορικα συγκροτηματα, ωστοσο αναδυει πολυ περισσοτερο μυστηριο και ρομαντισμο απο το Σοπ Ρουακ χαρη στην τοποθεσια του πανω σε μια γεφυρα που αποτελει το περασμα στο Μιανμαρ (Βιρμανια).

Το επικεντρο του Μαε Σαι ειναι η γεφυρα που διασχιζει τον ποταμο Σαι και καταληγει στη βιρμανικη πολη Τατσιλεκ. Οι ξενοι πρεπει να αφησουν τα διαβατηρια τους στη βιρμανικη υπηρεσια αλλοδαπων και κατοπιν να παρουν αδειες για να περασουν στο Τατσιλεκ.
    Υπαρχει ενας δρομος που πηγαινει δυτικα προς το Ντοι Τουνγκ περνωντας απο διαφορα χωρια φυλων Σαν, Ακα και Λαχου, μεχρι που φτανει στο μοναστηρι του 10ου αιωνα Βατ Πρα Τατ Ντοι Τουνγκ.
    Σε μικρη αποσταση απο το μοναστηρι βρισκεται η Βασιλικη Επαυλη Ντοι Τουνγκ, ενα θερινο ανακτορο που χτιστηκε το 1988 για τη μητερα του βασιλια. Μεχρι το θανατο της, το 1995, η βασιλομητωρ ειχε ενεργο ρολο στα προγραμματα αναδασωσης και ενθαρρυνε τους γεωργους των ορεσιβιων φυλων ν' αναπτυξουν εναλλακτικες καλλιεργειες αντι για οπιο. Ελπιδα ολων ηταν οτι η παρουσια της βασιλικης οικογενειας στην περιοχη θα εσπρωχνε τα χωραφια οπιου πισω στο Μιανμαρ, μακρια απο τα βλεμματα του λαου. Σημερα, παρ' ολο που το εμποριο ναρκωτικων εχει μειωθει σημαντικα, καλο θα ηταν οι επισκεπτες να μην απομακρυνονται απο τους κεντρικους δρομους και να προτιμουν εξορμησεις μονο με ντοπιο οδηγο.

Τσιανγκ Σαεν

Το Τσιανγκ Σαεν ειναι μια ησυχη, χαριτωμενη κωμοπολη σ'ενα ειδυλλιακο τοπιο στις οχθες του ποταμου Μεκονγκ. Βρισκεται 785 χλμ. βορεια της Μπανγκοκ και 580 μετρα πανω απο το επιπεδο της θαλασσας. Τα αξιοθεατα της περιλαμβανουν καποια ενδιαφεροντα ιστορικα ερειπια. Η πολη αποτελειται απο μερικα, σχεδον ερημα, δρομακια με λιγα μαγαζια για τα απολυτως απαραιτητα αγαθα και απλους ξενωνες που φιλοξενουν ενα σταθερο κυμα τουριστων χαμηλου προυπολογισμου. Ειναι ενα πανεμορφο μερος, γεματο σκιερα δεντρα και με μια σπανια για τοσο πολυσυχναστη περιοχη χαλαρωτικη ατμοσφαιρα. Το Τσιανγκ Σαεν μπορει να μην εχει σπουδαια μνημεια ουτε πολυτελη καταλυματα, ομως η γαληνη και η ησυχια του εγγυουνται μια τελεια αποδραση.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Εθνικο Μουσειο του Τσιανγκ Σαεν
- Βατ Τσεντι Λουανγκ (Chiang Saen Rd.)
- Βατ Πα Σακ
- Βατ Πρα Τατ Τσαμ Κιτι & Βατ Τσαμ Τσανγκ
- Βατ Πρα Καο Παν
- Βατ Πρα Μπουατ
- Βατ Μουνγκ Μουανγκ
- Βατ Πρατσαο Λαντονγκ <<ναος του ενος εκατομμυριου χρυσων ραβδων>>
- Βατ Σαο Κιεν

Πληροφοριες: Τοπικο τουριστικο γραφειο Τσιανγκ Σαεν, Hwy. 1096, Chiang Saen.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 01:45:20 πμ »
Τσιανγκ Κονγκ

Το Τσιανγκ Κονγκ ειναι αλλη μια νωχελικη κωμοπολη στη νοτια οχθη του Μεκονγκ, μεσω της οποιας οι ταξιδιωτες περνουν στο Χουαι Σαι του Λαος, στην απεναντι οχθη του ποταμου. Η πολη αποτελειται στην ουσια απο τρια χωρια στη σειρα, το καθενα εκ των οποιων διατηρησε τα μοναστηρια του, καθως οι εμπορικες τους περιφερειες εχουν συγχωνευτει με τα χρονια. Σημερα προκειται για μια μεθοριακη αναπτυσσομενη πολη.

Οι ταξιδιωτες μπορουν να βγαλουν βιζα για το Λαος, να περασουν με το φεριμποτ απεναντι στην πολη Χουαι Σαι και απο εκει να συνεχισουν προς την ενδοχωρα. Προνοηστε να βγαλετε βιζα στην Πρεσβια του Λαος στην Μπανγκοκ, αν και μπορειτε επισης να βγαλετε γρηγορα μεσω των ξενωνων του Τσιανγκ Κονγκ, με το απαραιτητο βεβαια αντιτιμο.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Βατ Λουανγκ
- Βατ Πρα Καεο
- Ψαροχωρι Μπαν Χατ Κραι

Παγιαο

Το Παγιαο ειναι μια ησυχη κωμοπολη που σπανια επισκεπτονται τουριστες. Ειναι χτισμενο σε μια υπεροχη τοποθεσια στις οχθες μιας μεγαλης λιμνης και εχει εκπληκτικη θεα στα βουνα περα απο τη λιμνη. Οι περισσοτεροι το προσπερνουν βιαστικα μεσα σε καποιο λεωφορειο, ομως στην πραγματικοτητα το Παγιαο ειναι ενα πολυ ευχαριστο μερος για μια σταση, με καποιους πραγματικα εντυπωσιακους ναους πλαι στη λιμνη.

Το Παγιαο εχει οφεληθει ιδιαιτερα απο τη μεγαλη λιμνη Παγιαο γλυκου νερου, που ευνοει την αναπτυξη μιας μεγαλης γκαμας αθλητικων δραστηριοτητων, αλιειας, αλλα και οικονομικων ευκαιριων, οπως ειναι τα ιχθυοτροφεια που διακρινονται ευκολα απο τη δημοτικη αποβαθρα. Πισω απο τα ηρεμα νερα της λιμνης υψωνεται το Ντοι Μπουσακαρουν, ενα βουνο υψους 1.826 μετρων, που δινει στο Παγιαο οψη ελβετικου ορεινου χωριου. Περα απο το βουνο ξεκινα η κοιλαδα του ποταμου Βανγκ, η οποια συνεχιζει νοτια προς τα ποταμια και τις κοιλαδες του Τσιανγκ Μαι.
    Η οχθη της λιμνης ειναι ανεπτυγμενη, με πεζοδρομο, δημοφιλεις ψαροταβερνες, ενα δημοσιο παρκο με εγκαταστασεις αθλησης και ενα κεντρο ενοικιασης θαλασσιων ποδηλατων η σκαφων για εξορμησεις στη λιμνη. Οι ελαχιστοι επισκεπτες που σταματουν σε αυτη την κωμοπολη δεν αποκλειεται να συναντησουν στο δρομο τους νεανικες παρεες φιλικων Ταιλανδων φοιτητων που θελουν να εξασκησουν τα αγγλικα τους ξεναγωντας τους στους ναους του κεντρου της πολης.
    Το μεγαλυτερο θρησκευτικο αξιοθεατο του Παγιαο ειναι το Βατ Σι Κομκαν με το πολυτιμο αγαλμα του Βουδα, ηλικιας 400 ετων, το Πρα Τσαο Τον Λουανγκ.

Ναν

Προκειται για μια απομακρυσμενη και ελαχιστα γνωστη στους επισκεπτες πολη και επαρχια κοντα στα συνορα με το Λαος, η οποια διαθετει ομως τετοια ρουστικ γοητεια και χαρακτηρα, που μπορει να ικανοποιησει τις αναγκες ενος ταξιδιωτη για πολλες εβδομαδες. Καποιοι λενε οτι θυμιζει Τσιανγκ Μαι πριν απο μερικες δεκαετιες, ενω αλλοι τη βλεπουν σαν ενα ξεχωρο κοσμο, που θα προτιμουσαν να παραμεινει αγνωστος στους τουριστες. Η μικρη αυτη πολη περιβαλλεται απο ομιχλωδη βουνα και πλουσιες κοιλαδες με ορυζωνες.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Εθνικο Μουσειο του Ναν
- Βατ Πρα Τατ Τσανγκ Καμ (Phakwang Rd.)
- Βατ Πουμιν
- Βατ Πραγια Που (Suriyaphong Rd.)
- Βατ Σουαν Ταν (Mahayat Rd.)
- Βατ Νονγκ Μπουα
- Βατ Πρα Τατ Τσαε Χαενγκ

Πληροφοριες: Tourist Information Centre, District Offices, Suriyaphong Rd., Nan.

Πραε

Η επαρχιακη πρωτευουσα Πραε ειναι μια πολυσυχναστη εμπορικη πολη πανω στον ποταμο Γιομ, που ευημερει εδω και χρονια χαρη στην εκμεταλλευση των φυσικων της πορων και κυριως του ανθρακα και του ξυλου. Παρ' ολο που το τικ τεινει να εξαφανιστει τελειως, το Πραε εχει αναπτυξει παραλληλα τη βιομηχανια του ραταν, καθως και την παραγωγη των χειροποιητων μπλε αγροτικων πουκαμισων, που συμβολιζουν την αγροτικη καταγωγη των περισσοτερων πολιτων.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Βατ Τσομ Σαβαν (Ban Mai Rd.)
- Βατ Πρα Μπατ (Charoen Muang Rd.)
- Βατ Πρα Νον (Wichairacha Rd.)
- Επαυλη απο τικ Μπαν Πρατουπ Τσαι στα δυτικα του κεντρου της πολης
- Βατ Πρα Τατ Τσοου Χαε με το αγαλμα που λεγεται οτι εκπληρωνει ευχες Πρα Τσαο Ταν Τσαι (Chaw Hae Rd.)
- Πραε Μουανγκ Πι, 18 χλμ. απο την Πραε απο μια παρακαμπτηριο του Highway 101, αμεσως πριν απο την πινακιδα του 143ου χιλιομετρου

Λαμπανγκ

Ευκολα μπορειτε να κανετε μια ημερησια εκδρομη απο το Τσιανγκ Μαι στην ιστορικη πολη Λαμπανγκ, που φημιζεται για τους βιρμανικου ρυθμου ναους της, τις ιππηλατες αμαξες και το Βατ Πρα Τατ Λαμπανγκ Λουανγκ. Το Λαμπανγκ εχει αναπτυχθει απιστευτα τα τελευταια χρονια και σημερα ειναι η δευτερη μεγαλυτερη πολη της Βορειας Ταιλανδης. Ιδρυθηκε αρχικα τον 7ο αιωνα, ενω καποια ιχνη της μακραιωνης κληρονομιας του σωζονται στον πυρηνα της παλαιας πολης, κοντα στις οχθες του ποταμου Βανγκ.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Βατ Πρα Καεο Ντον Ταο (Suchada Rd.)
- Επαυλη απο τικ Μπαν Σαο Νακ <<σπιτι με τις πολλες κολονες>> (Phra Kaeo Rd.)
- Βατ Πα Φανγκ (Prabhat Rd.)
- Βατ Τσεντι Σαο (Khong Rd.)
- Βατ Πρα Τατ Λαμπανγκ Λουανγκ, το κυριοτερο αξιοθεατο 25 χλμ. νοτια της πολης
- Βιχαν Ναμ Ταμ
- Βιχαν Πρα Πουτ
- Κεντρο εκπαιδευσης νεαρων ελεφαντων, 37 χλμ. απο το Λαμπανγκ στο δρομο για το Τσιανγκ Μαι

Πληροφοριες: Lampang Tourist Office, 2nd Floor, District Office Bldg., Rawp Riang Rd., Lampang.

Λαμπουν

Νοτια του Τσιανγκ Μαι, σε αποσταση 26 χιλιομετρων, βρισκεται η αρχαια και σχεδον ερημη πολη Λαμπουν. Η ιστορικη πρωτευουσα της αυτοκρατοριας Χαριπουντσαι ειναι σημερα μια ησυχη πολη με ξυλινα σπιτια διπλα στο ποταμι και με αξιολογους ναους, που χρονολογουνται πριν απο την ιδρυση του βασιλειου Λανα.

Κυριοτερα αξιοθεατα:
- Εθνικο Μουσειο Λαμπουν
- Βατ Κουκουτ
- Βατ Πρα Τατ Χαριπουντσαι με το μουσειο του ναου και το μεγαλυτερο του ειδους του στον κοσμο βιρμανικου στιλ καμπαναριο
- Βατ Πρα Γιουν

Πληροφοριες: 105/1 Chiang Mai-Lamphun Rd., Chiang Mai.
                    Lamphun National Museum: Inthayongyot Rd., opposite Wat Phra That Haripunchai. (Κλειστα Δευτ.-Τρ.)

Αλλα αξιοθεατα στη Βορεια Ταιλανδη

- Ορεσιβια φυλη Μραμπι. Μια απο τις πιο αποτραβηγμενες φυλες. Ανακαλυφτηκαν πριν απο καποιες δεκαετιες και χριζουν αντικειμενο εντονου προσηλυτισμου απο Αμερικανους ιεραποστολους. Αποκαλουνται και <<πνευματα των κιτρινων φυλλων>>. Μπορειτε να την επισκεφτειτε απο Πραε η Ναν, τουριστικα πρακτορεια και ξενοδοχεια μπορουν να σας βρουν οδηγο.

- Χωριο Κινεζων μεταναστων Νονγκ Μπουα στα βορεια της Ναν, με το ναο Βατ Νονγκ Μπουα.

- Πολη Πα Σανγκ στα νοτια του Λαμπουν.

- Φουρνοι καπνων του Φανγκ, του Τσιανγκ Σαεν, του Πραε και του Παγιαο.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος kikiv

  • **
  • Μηνύματα: 51
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 17:08:17 μμ »
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου για τη Βόρεια Ταυλάνδη,Ειδικα για όποιον θέλει να γνωρισει και άλλους προορισμούς εκτός απο τα κλασσικά.
Σε ευχαριστούμε πολυ και μακάρι να τις χρησιμοποιήσουμε γρήγορα....

Αποσυνδεδεμένος 0lvi0

  • *
  • Μηνύματα: 3
  • OS:
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 3.6.7 Firefox 3.6.7
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 25, 2010, 13:05:09 μμ »
 :o

one of these days my dreams will c0me true!

συγχαρητητρια για τις πληρέστατες πληροφορίες
ντίν0ς

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 02:38:11 πμ »
Μερικές φωτογραφίες απο το Chiang Mai. Ξεκινάω με το Doi Suthep.









Το Chiang Mai όπως φαινεται απο το Doi Suthep.




































https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος zografos

  • ***
  • Μηνύματα: 579
  • Φύλο: Άντρας
  • LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 03:32:00 πμ »
Καταπληκτικες φωτο!! Ευγε Κωστα!!

Eπισης υπαρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία για το ναο στο DOI SUTHEP .......... Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, ο βασιλιάς πείστηκε να χτίσει το ναό, όταν ο μοναχός Sumana του παρουσίασε ένα κόκκαλο/λείψανο του ιστορικού Βούδα. Aφήσε στη μοίρα να αποφασίσει τη θέση του, και έδεσε το λείψανο στην πλάτη ένος ελέφαντα και τον αφησε ελευθερο να περιηγηθει. Για μέρες ο ελέφαντας τριγυρνουσε μέσα στη ζούγκλα,ακολουθουμενος από άνδρες του βασιλιά, μέχρι που έφτασε την κορυφή του Ντόι Suthep.Εκει ο ελεφαντας πεθανε,Κι'ετσι ο βασιλιάς εύκολα συμφώνησε να χτιστει εκει ο ναος.Η κατασκευη άρχισε το 1386 και ολοκληρώθηκε μέτα απο λίγα χρόνια...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 27, 2011, 04:10:20 πμ από zografos »
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 871
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 8.0.552.237 Chrome 8.0.552.237
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 10:43:20 πμ »
μπραβο  παιδια εξαισια ολα
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 11:49:30 πμ »
Πολύ κοντά στο ναό υπάρχει βιοτεχνία επεξεργασίας νεφρίτη (jade). Εκεί σκαλίστηκε και το άγαλμα του  Σμαραγδένιου Βούδα στο προηγούμενο post.







https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 28, 2011, 00:53:20 πμ »








Night Bazaar































https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1412
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Πολεις & χωρια της Βορειας Ταιλανδης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 28, 2011, 00:57:18 πμ »
Wat Chedi Luan







https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?