Αποστολέας Θέμα: μπανγκοκ - κραμπι με τραινο  (Αναγνώστηκε 3620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

  • **
  • Μηνύματα: 195
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
μπανγκοκ - κραμπι με τραινο
« στις: Οκτώβριος 31, 2012, 19:22:52 μμ »
δεν ηξερα σε ποιο σημειο του φορουμ να το γραψω αυτο και αποφασισα να το γραψω εδω!!!σιγα σιγα θα γραψω και την γενικοτερη εμπειρια μου απο την ταυλανδη!!!

σκεφτομασταν με την γυναικα μου εαν θελαμε αεροπλανο η τρενο...
μετα απο μερικες μερες σκεψης οσο ακομα ειμασαν ελλαδα αποφασισαμε το τρενο για να παρουμε εικονες απο την ταυλανδη αφου ειναι η πρωτη μας φορα εδω!!μαζεψαμε πληροφοριες απο το http://www.seat61.com/Thailand.htm#.UEEbSDLizIw οπου εχει και βιντεο απο τα τρενα και τα βαγονια!!!

δεν ειχαμε κλεισει εισητηρια απο αθηνα και τα αφησαμε για τελευταια σχεδον στιγμη.μεγαλο λαθος γιατι πεσαμε πανω σε μια γιορτη χορτοφαγιας και ετσι σε οσα ταξιδιωτικα γραφεια και αν πηγαμε μας ελεγαν οτι δεν υπαρχει a class sleeper aircondion .ευτυχως σκεφτηκαμε να παμε μεχρι τον σταθμο να ρωτησουμε και εκει και για καλη μας τυχη βρηκαμε και μαλιστα φθηνοτερα απ οσο μας εδιναν την b class τα γραφεια.

περναγαν οι μερες (6) στην μπανγκοκ και ετσι εφθασε η ωρα να αναχωρισουμε για τον σταθμο ο οποιος ηταν κοντα στο ξενοδοχειο...19.00 επρεπε να ειμαστε στον σταθμο και στις 18.00 ξεκινησαμε δυστηχως με ταξι αντι για bts.ειχαν περασει 40 λεπτα και μεις ειχαμε διανυσει 2 τετραγωνα με το ταξι...
κατεβηκαμε αρων αρων απο το ταξι και πηγαμε στο bts.ευτυχως ειχαμε ξαναπαει για το εισητηριο και ετσι ξεραμε που να παμε!αλλαξαμε και στο silom και πηραμε mrt και περναμε απο τον ελεγχο και αρχισαν τα ιου ιου και να σου ανοιξε βαλιτσες να δουμε τι εχεις μεσα...

τελικα φθασαμε 5 λεπτα πριν φυγει το τραινο...βρηκαμε το βαγονι και την καμπινα μας και επιτελους χαλαρωσαμε!!!!


το δωματιο μικροσκοπικο αλλα αρκετο για ενα ζευγαρι!!δυστηχως οι πολλες βαλιτσες μας επιαναν ολο το χωρο και με δυσκολια μετακινουμασταν!!
μολις ξεκινησε το τραινο ηρθε μια πανεξυπνη χοντρουλα ταυλανδη να μας παρει παραγγελια για βραδινο και πρωινο.διαλεξαμε τα menu που μας φανηκαν ωραιοτερα και ξαπλωσαμε στον καναπε/κρεββατι να χαζεψουμε την μπανγκοκ απο το παραθυρο μας!!στην αρχη ηταν καπως σοκαριστικο το θεαμα!!!
πολλες πολλες μικρες καλυβες που στην καλυτερη ειχαν κατι για οροφη γεματες νερο και λασπες και μεσα ανθρωπους με παιδια,σκυλια,μηχανακια να κοιμουνται ολοι μαζι!!!αυτο κρατησε κανα 10λεπτο μετα το τοπιο αρχιζε να αλλαζει σιγα σιγα .
ηρθε και το φαγητο(μετριο) και συγκεντρωθηκαμε εκει!!ταυτοχρονα με το φαγητο μπηκε και ενας πλανοδιος με ενα κουβα με κατι χυμους που τους πουλαγε 50 μπατ...νομιζαμε στην αρχη πως ηταν του τραινου και οτι ηδη τους ειχαμε πληρωσει και ομως δεν θελαμε να τους παρουμε βλεπωντας ποιος μας τους δινει...

τελικα φαγαμε,φορεσαμε τις πυτζαμουλες μας και ξαπλωσαμε στα ανετα κρεββατια μας!!!
καθως βραδυ δεν ειχαμε καθαρη εικονα για το τι βλεπαμε παρα μονο σκιες αλλα και αυτες ηταν αρκετες για να χαλαρωσουμε!!που και που εβγαινα απο την καμπινα μας και πηγαινα στην αρχη του βαγονιου οπου επιτρεποταν το καπνισμα και καπνιζα κανα τσιγαρακι!!κανεις και δημοσιες σχεσεις εκει με τους υπολοιπους καπνιστες!!

το περιεργο ηταν οταν καποια στιγμη αποφασησουμε πως θελουμε κατι γλυκο...πανω στην φουρια μας να προλαβουμε το τραινο δεν αγορασαμε τιποτε απο την καντινα του σταθμου η καποιο 7-11 εκτος απο νερο που παντα κουβαλαμε μαζι μας!!
και που λετε αρχιζουμε να πηγαινουμε προς το μπροστα μερος του τραινου μπας και βρουμε ενα bar που ειχαμε διαβασει...ανοιγαμε και κλειναμε πορτες που ενωνουν βαγονια αλλα τιποτα...το να βαγονι μετα το αλλο...πορτες και πορτες και πορτες μεχρι που πετυχαμε εναν του τραινου που κοιμοτανε αναμεσα σε κατι τετοιες πορτες και μας εδιωξε φωναζοντας!!!φτου ξανα παλι πισω αυτη την διαδρομη!!την καναμε και απο την αντιθετη πλευρα μπας και βρουμε τιποτα αλλα ματαια!!!τελικα την βγαλαμε με το νερακι μας ολο το βραδυ!!!

αφου ειχαμε κοιμηθει αρκετες ωρες το πρωινο φως του ηλιου μας ξυπνησε...
ξαφνικα ολα διαφορετικα...οπου και αν κοιταζα απο το παραθυρο ολα πρασσινα!!!δεν ειχα ξαναδει τοσο πρασσινο...
(δυστυχως δεν μπορουσα να βγαλω φωτογραφιες γιατι δεν ανοιγε το παραθυρο και ο ηλιος εκανε αντανακλαση στο τζαμι και δεν φαινοτανε τιποτα)
ειχε παει 6 και στις 7 θα φθαναμε...περιμεναμε λοιπον το πρωινο μας...να φαμε γρηγορα γρηγορα και να ετοιμαστουμε για να κατεβουμε...
αμ δε ομως...εκοβα βολτες στον διαδρομο μπας και δω καποιον και τον ρωτησω αλλα τιποτα...καποια στιγμη καποιος φανηκε και με ενημερωσε για τις 2 ωρες καθυστερηση...πφφφφφφ!!!δεν μας πειραξε ομως γιατι ειχαμε ωραια θεα...
οντως αργοτερα ηρθε το πρωινο και κατι τις 9.30 φθασαμε surat thani.

και καπου αρχιζει ενας μικρος γολγοθας...μετα απο 14 ωρες στο τραινο μας βαλανε αρον αρον σε ενα αρχαιο πουλμανακι σαν και αυτα που βλεπουμε σε ατι ταινιες που στοιβαζονται 100 ανρθρωποι και κρεμονται και απ εξω...ευτυχως εμεις ειμασταν οσες και οι θεσεις...αυτο το πουλμανακι μας πηγε μια βολτα 30 λεπτα τουλαχιστον μεχρι εναν σταθμο οπου μας κατεβασε και επρεπε να περιμενουμε 30 λεπτα ακομα να μπουμε σε αλλο...εκει ειχε να αγορασουμε χυμους και κατι να φαμε αλλα πανακριβα...μετα απο 30 λεπτα ηρθε ενα βανακι και μας πηρε ελπιζοντας οτι με αυτο θα φθασουμε κραμπι...
αμ δε ομως...σταματησε σε εναν highway μετα απο 15 λεπτα και μας παρεδωσε σε ενα αλλο πουλμαν οπου δεν ειχε θεσεις για τις βαλιτσες μας το οποιο ηταν μαλιστα 2οροφο και επρεπε να παμε τις βαλιτσες μας στον 2ο οροφο οπου δυστυχως δεν υπηρχε και 2αδα για να κατσουμε μαζι!!!ηταν σεδον ολες οι θεσεις γεματες και στις περισσοτερες κοιμοντουσαν διαφοροι και επρεπε να τους ξυπνησουμε για να κατσουν στην θεση τους και να κατσουμε και μεις...
τελικα με τα πολλα καταφεραμε και κατσαμε κοντα αλλα οχι μαζι!!
αυτο το ταξιδι κρατησε 2-3 ωρες...το καλο ηταν οτι οι θεσεις ηταν αρκετα ανετες και ξαπλωναν πολυ οποτε κοιμηθηκαμε λιγακι εκει.
οταν φθασαμε επιτελους στο κραμπι επρεπε να η να παραουμε τηλεφωνο το ξενοδοχειο να στειλει καποιους να μας παρει η να περιμενουμε λιγο να μας παει καποιο ταξι...τελικα περιμεναμε 15-20 λεπτα μεχρι που ηρθε καποιος και μας πηγε!!!

και ναι επιτελους μετα απο 10 λεπτα ειμασταν στο ξενοδοχειο μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


εντυπωσεις και συμπερασματα!!!!!!!!!!!
ωραιο το ταξιδι με τραινο και το προτεινω και σε αλλους,πολυ χαλαρωτικο και ιδιαιτερο,τα κραββατια πολυ ανετα αλλα οπωσδηποτε να εχετε μαζι σας μερικα φαγωσιμα,να εχετε μακρυμανικο γιατι το βραδυ με το air condiotion κανει πολυ κρυο και ας το κλεισετε ειδικα στο πανω κραββατι και να μην χρειαζεται να παρετε λεωφορεια μετα η τουλαχιστον να εχετε κανονισει να παρετε μονο ενα!!!αυτες οι αλλαγες και οι αναμονες ηταν πραγματικα πολυ κουραστικες!!!

αντζυ-σταθης!!!