εγγραφα για γαμο

<< < (6/49) > >>

thailandgr:
πολιτικός γάμος

www.weddinginfo.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΘΗΝΑΣ 63 10552 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.210 5277000-5242551-5242369-5242166


Άδεια Πολιτικού Γάμου ( ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ )
Αρμόδια Υπηρεσία: Διεύθυνση Μητρώων Δημοτολογίου
Τμήμα Πολιτικών Γάμων
Τηλέφωνo:  210 3634745
Δικαιολογητικά
1. Ληξιαρχική πράξη γέννησης
2. Υπεύθυνη Δήλωση (Συμπληρώνεται στο γραφείο Πολιτικών Γάμων)
3. Για τους διαζευγμένους: Ληξιαρχική πράξη γάμου στην οποία να αναφέρεται η λύση του γάμου (απο το ληξιαρχείο του τόπου τέλεσης του προηγούμενου Γάμου)
Ληξιαρχική πράξη θανάτου, εφόσον υπάρχει θάνατος.
Αγγελία γάμου δημοσιευμένη σε ΜΙΑ ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα (2 φύλλα της εφημερίδας, ένα για τον κάθε ενδιαφερόμενο)
Φωτοτυπία ταυτότητας και αποδεικτικό κατοικίας
4. Για την παραλαβή της κάθε άδειας, απαιτείται παράβολο 15€ απο δημόσιο ταμείο.Για την τέλεση Πολιτικού Γάμου, πρέπει να πληρωθεί τέλος 75€ για τους δημότες της Αθήνας και 100€ για τους μη δημότες. Το παραπάνω τέλος, πληρώνεται κατόπιν συννενόησης με το αρμόδιο γραφείο Πολιτικών Γάμων.
Η άδεια πολιτικού γάμου για κάθε ενδιαφερόμενο εκδίδεται στο Δήμο της τελευταίας κατοικίας του.
Για τους ανήλικους κάτω των 18 ετών χρειάζεται δικαστική απόφαση.
Για την κατάθεση των εγγράφων και την παραλαβή της άδειας πρέπει να προσέρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος με την ταυτότητά του.
Η άδεια πολιτικού γάμου εκδίδεται σε 8 ημερολογιακές μέρες.
Για τους Έλληνες που έχουν γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια, στο  Κάιρο ή στην Κων/πολη ισχύει το πιστοποιητικό βαπτίσεως του Πατριαρχείου.




Άδεια Πολιτικού Γάμου ( ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ)
Αρμόδια Υπηρεσία: Διεύθυνση Μητρώων Δημοτολογίου
Τηλέφωνo:  210 3634745
Δικαιολογητικά1. Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας
2. Βεβαίωση του προξενείου τους στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν κώλυμα γάμου(μεταφρασμένη στα Ελληνικά)
3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης (μεταφρασμένη στα Ελληνικά)
4. Αγγελία γάμου ,δημοσιευμένη σε μια ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα (2 φύλλα της εφημερίδας, ένα για τον κάθε ενδιαφερόμενο).Τα ονόματα των αλλοδαπών στην εφημερίδα θα αναγράφονται στα Ελληνικά και ως τόπος κατοικίας η Αθήνα.
Δικαίωμα για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου έχουν όλοι οι αλλοδαποί που μένουν νόμιμα στην Ελλάδα έστω και προσωρινά. Για χώρες της Ε.Ε. η παραμονή είναι ελεύθερη.




Αδεια πολιτικού γάμου για έλληνες του εξωτερικού
Αρμόδια Υπηρεσία: Διεύθυνση Μητρώων Δημοτολογίου   
Τηλέφωνo:  210 3634745
Δικαιολογητικά:
1.  Aίτηση/Υπ. Δηλ. Ν. 1599/86
2.  Αστυνομική ταυτότητα
3.  Ληξιαρχική πράξη γέννησης
4.  Πιστοποιητικό γέννησης
5.  Αγγελία γάμου δημοσιευμένη σε μια ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα (ένα αντίτυπο για τον κάθε ενδιαφερόμενο)
6.  Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ/ΟΤΕ)
7.  Παράβολο 15 Ευρώ
Για τους ανήλικους απαιτείται δικαστική απόφαση.
Για τους διαζευγμένους απαιτείται ληξιαρχική πράξη προηγούμενου γάμου που να αναφέρεται η λύση του.
Για του χήρους απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου

meine_klaus:
Χτές πήγα στην Δημαρχεία και τα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζονται για την έκδοση άδειας γάμου είναι:
1.   Αίτηση την οποία κάνεις στην Δημαρχεία
2.   Ληξιαρχική πράξη γέννησης 
3.   Υπεύθυνη δήλωση
4.   Φωτοτυπία ταυτότητας
5.   Διαζευκτήριο για τους χωρισμένους
6.   Παράβολου δημοσίου 15€
7.   Το φύλλο της ημερήσιας τοπικής εφημερίδας που θα γράφει για τον γάμο
8.   Δημοτική ενημερότητα
9.   Μια φωτοτυπία του διαβατηρίου της κοπέλας ή πιστοποιητικό γεννήσεως μεταφρασμένο στα Ελληνικά από την Ελληνική πρεσβεία

Αυτά τα ολίγα μου ζήτησαν…. Επισυνάπτω και το χαρτί που μου έδωσαν

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

jimi:
μην τον τρελλενεται τον ανθρωπο το τελευταιο στοιχειο που αναφερεις εννοω αντιγραφο διαβατηριου της κοπελας η οτιδηποτε εγγραφο που την αφορα δεν ισχυει και δεν εχει και λογο να ισχυει οι ανθρωποι στο δημαρχειο δεν καταλαβαν οτι ο γαμος δεν θα γινει στην ελλαδα αλλα στην ταυλανδη οποιοδηπουε εγγραφο της κοπελας δεν τους αφορα και αυτο το γραφω υπευθυνα και μετα βεβαιωτητος.

meine_klaus:
Παράθεση από: jimi στις Οκτώβριος 30, 2008, 13:55:37 μμ

μην τον τρελλενεται τον ανθρωπο το τελευταιο στοιχειο που αναφερεις εννοω αντιγραφο διαβατηριου της κοπελας η οτιδηποτε εγγραφο που την αφορα δεν ισχυει και δεν εχει και λογο να ισχυει οι ανθρωποι στο δημαρχειο δεν καταλαβαν οτι ο γαμος δεν θα γινει στην ελλαδα αλλα στην ταυλανδη οποιοδηπουε εγγραφο της κοπελας δεν τους αφορα και αυτο το γραφω υπευθυνα και μετα βεβαιωτητος.


Αγαπητέ φίλε jimi φυσικά και διευκρίνισα στους ανθρώπους εκεί το ότι ο γάμος δεν θα γίνει στην Ελλάδα αλλά στην Ταϊλάνδη. Η άδεια γάμου πρέπει να γράφει τα στοιχεία της κοπέλας και πρέπει να τα έχουν από κάποιο επίσημο χαρτί είτε αυτό είναι το αντίγραφο του διαβατηρίου είτε είναι το πιστοποιητικό γέννησης. Αυτά τουλάχιστον μου ζήτησαν εμένα, αν εσάς δεν σας τα ζήτησαν χαίρομαι που θα ταλαιπωρηθείτε ή ταλαιπωρηθήκατε λιγότερο και επίσης ποτέ μην είσαι βέβαιος για τίποτα διότι ζούμε στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει λογική σε τίποτα…

thairg:
Και σε εμενα τα ιδια ζητησαν με τον φιλο meine_klaus.Ειναι απαρετητο το ονομα τησ κοπελας στην αδεια γαμου

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα