Αποστολέας Θέμα: Visa ταυλανδεζας  (Αναγνώστηκε 4104 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Andrs

  • *
  • Μηνύματα: 1
  • OS:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
Visa ταυλανδεζας
« στις: Ιανουάριος 07, 2014, 00:12:44 πμ »
Μηπως ξερετε τι χαρτια χρειαζονται για να ερθει μια κοπελα απο ταυλανδη ελλαδα;;;



thai.gr

Visa ταυλανδεζας
« στις: Ιανουάριος 07, 2014, 00:12:44 πμ »


Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Chrome 31.0.1650.63 Chrome 31.0.1650.63
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 07, 2014, 09:32:52 πμ »
upporting documents for a visa application

 share  Print  Email
Supporting documents for a visa application

1. Visa application form
2. Two recent (40 x 60 m.m or 1.6 x 2.4 inches) un-retouched photos in white or sky-blue background
3. Passport expiring at least 3 months after the scheduled return date (+copy)as well as previous passports if there are.
4. * Identity Card, Work Permit, Residence Permit (+copy)
5. * Letter of employment (original) or evidence of business ownership, such as Business Registration Certificate (+copy) and Income Tax Payment Certificate or Receipt (true copy)
6. Six month old bank statements or bank account booklets copied and certified by the Bank or original document from the bank (in English) indicating balance (exact amount)
7. Round-trip flight booking (+copy)
8. Confirmed hotel reservation (+copy)
9. Travel health insurance with minimum coverage the equivalent of 30,000 Euro(+copy)
10. Tourist visa holders must be able to prove possession of the equivalent of 50 Euro   for each day of their stay within the Schengen area.
11. For business meetings/partners and persons staying at the residence of Greek citizens: Invitation issued by the host (with verified signature) which should be sent to the Embassy by fax or e-mail prior to the day of application. (The original may be sent by post).
12. * For persons under 20 years old;  Parents’ consent permitting visa issuance and travel.
13. * For students; Letter from school / university  (original)
14. * For Thai seamen and persons going to work or study in Greece; Police Clearance Certificate  and Medical Examination Certificate verifying no contagious diseases
15. For wives of Greek citizens; Family status Certificate from respective Greek municipality
16. Any other documents supporting the purpose and circumstances of the trip.

Note that applicants may be also required to go through an interview
Applicants must apply in person.

***You may visit our website:  http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/thailand-en

Remarks

- * No. 4, 5, 12, 13, 14 All Thai documents must be translated into English by certified translators and be seen and certified at the Department of Consular Affairs, Chang Wattana Road
- (original) means original document, (+copy) means copied documents to be attached with applications after their originals have been produced to the visa officer.
- Normally, it takes about 7 working days to process Visa Applications. Time may vary.


http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/thailand-en/visas/supporting-documents-for-visa-application.html
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

thai.gr

Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 07, 2014, 09:32:52 πμ »


Αποσυνδεδεμένος labiko

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 639
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Mozilla Mozilla
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 07, 2014, 16:44:42 μμ »
καλα τα γραφει ο kosa, αλλα ριχτε και μια ματια στο φορουμ, σελιδες πολλες για αυτό το ζητημα, ας προσπαθήσουμε να μη ρωτάμε τα ιδια και τα ιδια.

Αποσυνδεδεμένος ταξιδιωτης χχ σειρας

  • **
  • Μηνύματα: 77
  • OS:
  • Linux / Sony Ericsson ST25i Linux / Sony Ericsson ST25i
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 08, 2014, 08:15:51 πμ »
Καλό θα ήταν πάντως κάποια βασικά ερωτήματα που απασχολούν πολλούς να απαντηθούν ολοκληρωμένα και να κλειδώθουν οι απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος JOHN15

  • *
  • Μηνύματα: 6
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Mozilla Mozilla
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 22:07:33 μμ »
Καλή χρονιά
Ο μοναδικός τρόπος να πάρει εγγυημένα visa η κοπέλα είναι ο γάμος. Η Ελλάδα έχει τους Ευρωπαϊκούς νόμους και με τον γάμο η visa είναι εύκολη .Η  διαδικασία απατεί πολύ τρέξιμο (πολύ χαρτούρα) και αρκετά έξοδα. Εκτός γάμου για να της δοθεί visa θα πρέπει να αποδείξει πως έχει στρωμένη ζωή στην Ταυλάνδη και ότι όντως έρχετε σαν τουρίστας. Πρόκειτε δηλαδή να επιστρέψει όπως γίνετε με όλους τους τουρίστες. Αδελφέ σημείωσε το εξής ωστόσο. Η πρόξενος έχει την δυνατότητα να εγκρίνει ή όχι την visa κατά το δοκούν. Άμα δεν γουστάρει δεν την δίνει. Αυτό δεν το λέω στο άσχετο. Στην είσοδο της πρεσβείας μας στην Bangkok υπήρχε αναρτημένο ένα ΦΕΚ (Φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) που ανέφερε αυτό ακριβώς : Ότι η έγκριση  της visas είναι στην διακριτική ευχέρια των εκάστοτε προξενικών αρχών. Αυτά το 2010 που κάναμε με την σύζυγο τα χαρτιά μας.

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Chrome 31.0.1650.63 Chrome 31.0.1650.63
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 11, 2014, 09:58:04 πμ »
εφοσον   το ατομο το οποιο  ζητα την  βιζα  τηρει τις προυποθεσεις  η βιζα  δινεται,  σε αντιθετη  περιπτωση  δινονται   στον ενδιαφερωμενο  εγραφως οι λογοι αποριψης.
ισως   στην διακριτικη ευχαιρια του προξενου   να   βρισκεται  εαν δεν τηρηται  καποιοσ  απο τους  ορους
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος android

  • **
  • Μηνύματα: 154
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 40.0.2214.111 Chrome 40.0.2214.111
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 13, 2015, 22:09:53 μμ »
Έχω 2-3 απορίες, αν γνωρίζει κάποιος, ας με βοηθήσει :)

Supporting documents for a visa application

1. Visa application form
2. Two recent (40 x 60 m.m or 1.6 x 2.4 inches) un-retouched photos in white or sky-blue background
3. Passport expiring at least 3 months after the scheduled return date (+copy)as well as previous passports if there are.
4. * Identity Card, Work Permit, Residence Permit (+copy)
5. * Letter of employment (original) or evidence of business ownership, such as Business Registration Certificate (+copy) and Income Tax Payment Certificate or Receipt (true copy)
6. Six month old bank statements or bank account booklets copied and certified by the Bank or original document from the bank (in English) indicating balance (exact amount)

7. Round-trip flight booking (+copy)
8. Confirmed hotel reservation (+copy)
9. Travel health insurance with minimum coverage the equivalent of 30,000 Euro(+copy)
10. Tourist visa holders must be able to prove possession of the equivalent of 50 Euro   for each day of their stay within the Schengen area.
11. For business meetings/partners and persons staying at the residence of Greek citizens: Invitation issued by the host (with verified signature) which should be sent to the Embassy by fax or e-mail prior to the day of application. (The original may be sent by post).
12. * For persons under 20 years old;  Parents’ consent permitting visa issuance and travel.
13. * For students; Letter from school / university  (original)
14. * For Thai seamen and persons going to work or study in Greece; Police Clearance Certificate  and Medical Examination Certificate verifying no contagious diseases
15. For wives of Greek citizens; Family status Certificate from respective Greek municipality
16. Any other documents supporting the purpose and circumstances of the trip.


Kαταρχήν, για μια ανύπαντρη κοπέλα, η οποία έχει έναν Έλληνα φίλο και θέλει να έρθει για διακοπές εδώ, πόση χρονική ισχύ έχει αυτή η visa; Πόσο καιρό μπορεί να μείνει στην Ελλάδα;

Το "Six month old bank statements or bank account booklets copied and certified by the Bank or original document from the bank (in English) indicating balance" πρέπει να δοθεί κι από την πλευρά του Έλληνα;

Στο "Any other documents supporting the purpose and circumstances of the trip" τί μπορεί να συμπεριλαμβάνεται; Γιατί έχω ακούσει πως μέχρι και αποσπάσματα από συχνές συνομιλίες στο facebook μπορεί να προσκομίσει κάποιος/κάποια, ώστε να ληφθούν υπόψιν.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 4404
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 35.0 Firefox 35.0
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 14, 2015, 19:01:08 μμ »
τα παραπανω εγγραφα ειναι για αυτον που κανει την αιτηση για την βιζα.αρα η ενδιαφερομενη κοπελα πρεπει να εχει λογαριασμο στην τραπεζα τουλαχιστον 6 μηνων και αναγραφομενο καποιο ποσο μεσα ωστε να μπορει να ερθει εδω και να εχει χρηματα,νομιζω οτι πρεπει και αυτα τα χρηματα πρεπει να υπαρχουν καποιο διαστημα μεσα και οχι για παραδειγμα να βαλεις εσυ για αυτην μονο και μονο για την βιζα.αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

απο εκει και περα επειση συνηθως περνανε απο συνεντευξη θα πρεπει να αποδειξει η κοπελα οτι απλα ερχεται για διακοπες και θα ξαναγυρισει πισω,δεν νομιζω οτι αποσπασματα απο facebook γινονται δεκτα.

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 40.0.2214.111 Chrome 40.0.2214.111
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 17, 2015, 01:02:52 πμ »
  Επειδή μάλλον πρέπει να  είμαι ίσως  από τους  λίγους που έχω κάνει χρήση της  βίζας σε 4   διαφορετικές περιπτώσεις  για να σε βοηθήσω περισσότερο.
  Λοιπόν  σημαντικότερο  όλων είναι  να  αποδειχθεί εργασιακή σχέση  της  κυρίας  και  μέσω του τραπεζικού της λογαριασμού  καταβολή μισθοδοσίας άλλωστε αυτό εξυπηρετεί και η εξάμηνη ανάλυση του λογαριασμού της.
  Άρα  τα ζητούμενα 5 και 6 είναι τα σημαντικότερα  χωρίς  τα  υπόλοιπα να είναι μικρότερης  σημασίας.
  Από τον Έλληνα  είναι απαραίτητη η  πρόσκληση (έντυπο υπάρχει στο αστυνομικό  τμήμα   της περιοχής σου), όπου  δηλώνεις  ότι   είσαι υπεύθυνος,   για την διατροφή,  την παραμονή     την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  καθώς  και τον επαναπατρισμό της  κυρίας   με την λήξη της  βίζας.
 Φωτοτυπία  του διαβατηρίου σου    πρώτη σελίδα καθώς  και  η είσοδοι και έξοδοι  σου στην χώρα προς συνάντηση σας   φωτογραφίες κοινές  η  με πρόσωπα  της  οικογενείας της .
 Όσο για την διάρκεια παραμονή της  για πρώτη  φορά.
 Καλό είναι να μην ζητάτε περισσότερο από μήνα ( συνήθως  15-20 ημέρες) ώστε  να δικαιολογείται  η άδεια απουσίας της από την εργασία της.
 Σε επόμενη  αίτηση,  αφού εγκριθεί η πρώτη και   δεν δημιουργηθεί  πρόβλημα  με την  καταστρατήγηση του χρόνου παραμονής,  μπορεί να αιτηθεί  μεγαλύτερη παραμονή.
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος android

  • **
  • Μηνύματα: 154
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.93 Chrome 45.0.2454.93
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 17, 2015, 17:54:22 μμ »
Καλησπέρα σας.

Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, στην έγκριση της visa, το ότι η κοπέλα δεν έχει ταξιδέψει ποτέ, κατά το παρελθόν, στο εξωτερικό;
Ρωτάω επειδή έχω ακούσει πως εγκρίνεται πιο εύκολα εάν ο αιτών/η αιτούσα έχει ξανα-ταξιδέψει στο εξωτερικό, και αντιστοίχως πως δύσκολα θα εγκρίνουν την visa σε άτομα που θέλουν να πάνε πρώτη φορά στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας προς στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση απόρριψης, χάνονται τα χρήματα της visa και της ταξιδιωτικής ασφάλειας (ίσως και της κράτησης του ξενοδοχείου), όπως καταλαβαίνω, σωστά;
Είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα;
Η αίτηση που θέλουμε να κάνουμε είναι για διαμονή -το πολύ- μιας εβδομάδας.
Γνωρίζει κάποιος από εδώ, πρόσωπα και καταστάσεις, ή έστω έχει παραπάνω εμπειρία σε αυτά τα θέματα, με την ελληνική πρεσβεία στην Bangkok, όπως ο φίλος kosa;
Θα άξιζε, στο επόμενό μου ταξίδι, να επισκεφθώ ο ίδιος την πρεσβεία, ώστε με κάποιο ΘΕΜΙΤΟ τρόπο να "σιγουρέψω" την έγκριση της αίτησης της κοπέλας μου (η οποία θα γίνει μετά από λίγους μήνες) ; Ή κάτι τέτοιο είναι ανώφελο/αχρείαστο;

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10580
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 40.0 Firefox 40.0
    • Thailand
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 17, 2015, 18:39:22 μμ »
Καλησπέρα σας.

Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, στην έγκριση της visa, το ότι η κοπέλα δεν έχει ταξιδέψει ποτέ, κατά το παρελθόν, στο εξωτερικό;
Ρωτάω επειδή έχω ακούσει πως εγκρίνεται πιο εύκολα εάν ο αιτών/η αιτούσα έχει ξανα-ταξιδέψει στο εξωτερικό, και αντιστοίχως πως δύσκολα θα εγκρίνουν την visa σε άτομα που θέλουν να πάνε πρώτη φορά στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας προς στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση απόρριψης, χάνονται τα χρήματα της visa και της ταξιδιωτικής ασφάλειας (ίσως και της κράτησης του ξενοδοχείου), όπως καταλαβαίνω, σωστά;
Είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα;
Η αίτηση που θέλουμε να κάνουμε είναι για διαμονή -το πολύ- μιας εβδομάδας.
Γνωρίζει κάποιος από εδώ, πρόσωπα και καταστάσεις, ή έστω έχει παραπάνω εμπειρία σε αυτά τα θέματα, με την ελληνική πρεσβεία στην Bangkok, όπως ο φίλος kosa;
Θα άξιζε, στο επόμενό μου ταξίδι, να επισκεφθώ ο ίδιος την πρεσβεία, ώστε με κάποιο ΘΕΜΙΤΟ τρόπο να "σιγουρέψω" την έγκριση της αίτησης της κοπέλας μου (η οποία θα γίνει μετά από λίγους μήνες) ; Ή κάτι τέτοιο είναι ανώφελο/αχρείαστο;

Η κοπέλα πληρεί τις προυποθέσεις ή όχι ?

Αυτο είναι το πρώτο ερώτημα

Αποσυνδεδεμένος android

  • **
  • Μηνύματα: 154
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.93 Chrome 45.0.2454.93
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 17, 2015, 19:20:16 μμ »
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στον λογαριασμό τράπεζας και την σταθερή εργασία της, φυσικά.

Αυτές τις προϋποθέσεις εννοείς;


Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10580
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 40.0 Firefox 40.0
    • Thailand
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 17, 2015, 19:51:25 μμ »
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στον λογαριασμό τράπεζας και την σταθερή εργασία της, φυσικά.

Αυτές τις προϋποθέσεις εννοείς;

Ναι ακριβώς ,

οπότε αν είναι εντάξει , ας πάει να κάνει την αίτηση της.


Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.93 Chrome 45.0.2454.93
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 18, 2015, 22:12:50 μμ »
4. * Identity Card, Work Permit, Residence Permit (+copy)
5. * Letter of employment (original) or evidence of business ownership, such as Business Registration Certificate (+copy) and Income Tax Payment Certificate or Receipt (true copy)
6. Six month old bank statements or bank account booklets copied and certified by the Bank or original document from the bank (in English) indicating balance (exact amount)

τα σημαντικοτερα  ειναι αυτα  εαν αυτα καλυπτονται συν την δικη σου υπευθηνη δηλωση   στο αστυνομικο  τμημα περι προσκληση αλλοδαπου.
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

thai.gr

Απ: Visa ταυλανδεζας
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 18, 2015, 22:12:50 μμ »