πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;

Αποστολέας Θέμα: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;  (Αναγνώστηκε 3226 φορές)

Αποσυνδεδεμένος panos96969

  • *
  • Μηνύματα: 4
  • OS:
  • iOS 5.0.1 iOS 5.0.1
  • Browser:
  • Safari 5.1 Safari 5.1
Θελω να φερω Φιλιππινεζα στην Ελλαδα. Δεν μπορω να την παντρευτω γιατι δεν εχει διαζυγιο. Επομενως θελω να την φερω σαν εργαζομενη. Αν δε βρεθει καποια αλλη δουλεια να την προσλαβω εγω. Ευχαστω πολυ οποιον μπορει να βοηθησει και να μου δωσει πληροφοριες και ονοματα - διευθυνσεις γραφειων - ανθρωπων που ασχολουνται με το ατιμειμενο. Επισης οποιος ξερει ποσα λεφτα και χρονος απαιτουνται. Ευχαριστω



Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8795
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 36.0 Firefox 36.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 08, 2015, 14:19:41 μμ »
Βασικα πρεπει να μιλησεις με την πρεσβεια για το τι απαιτειται ωστε να την καλεσεις ως εργαζομενη στην Ελλαδα
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος lostre

  • **
  • Μηνύματα: 102
  • OS:
  • Android 4.2.2 Android 4.2.2
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 08, 2015, 15:19:56 μμ »
Νομίζω ότι πρέπει να πας στο δήμο που ανήκεις και να κάνεις αίτηση και να ζητάς την συγκεκριμένη κοπέλα και η απάντηση θα έρθει περίπου μετά από ένα χρόνο. Έτσι ήταν τουλαχιστον  πριν 5 χρονια

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

  • **
  • Μηνύματα: 155
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 36.0 Firefox 36.0
Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 09, 2015, 17:26:14 μμ »
To παραβολο ειναι 10.000 πεσος, μη επιστρεψιμο σε περιπτωση απορριψης, για αιτηση θεωρησης βιζας εργασιας (ΤΥΠΟΥ d).  Εννοειται οτι πρεπει να συμπληρωσει στην αιτηση τα στοιχεια του μελλοντικου εργοδοτη. Την αιτηση τη βρισκεις στο σαιτ της πρεσβειας στη Μανιλα.
Μη στειλεις email. Kαλυτερα να μιλησεις με το ΥΠΕΞ, τμημα θεωρησεων Ασιας ή με ειδικο δικηγορο

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 40.0.2214.115 Chrome 40.0.2214.115
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 09, 2015, 22:39:38 μμ »
A - 1. ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΕΡΓΟΥ

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα Άρθρα 14, παράγραφος 167 και 15, παράγραφος 168 του
Ν.3386/2005 και στο Άρθρο 669 της Απόφασης του Υπουργού Εξωτερικών με Α.Π.
3497.3/550/ ΑΣ 4000 της 30/12/2005, σε αλλοδαπό, υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος επιθυμεί
να απασχοληθεί στην Ελλάδα με σχέση εξηρτημένης εργασίας, σε συγκεκριμένο εργοδότη και για
συγκεκριμένο είδος απασχόλησης, μπορεί να χορηγηθεί, μετά από αυτοπρόσωπη παρουσία και
σχετική συνέντευξη, εθνική θεώρηση με αναφορά, στη ζώνη εθνικών στοιχείων
«ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» της αυτοκόλλητης θεώρησης, της μνείας «Ν.3386/05-ΑΡΘΡΟ 15».
Η εν λόγω θεώρηση χορηγείται αφού περιέλθει στο Προξενείο, από την αρμόδια υπηρεσία
Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είτε ταχυδρομικώς, είτε, μετά
από αίτηση του ενδιαφερομένου εργοδότη και υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνει τα έξοδα
αποστολής, μέσω ταχυμεταφοράς των ΕΛΤΑ ή ιδιωτικών εταιριών:
Η σχετική Πράξη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία
εγκρίνεται η απασχόληση για παροχή εξηρτημένης εργασίας σε συγκεκριμένο εργοδότη,
επικυρωμένο αντίγραφο της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ή υπεύθυνη δήλωση, με
θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εργοδότη από δημόσια υπηρεσία, από την οποία να
προκύπτει το είδος και το διάστημα της απασχόλησης καθώς και ότι η αμοιβή του είναι ίση με τις
μηνιαίες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, όπως καθορίζονται με την εκάστοτε Εθνική Γενική
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,
και ο ενδιαφερόμενος αλλοδαπός αφού κληθεί και υπογράψει την ανωτέρω αναφερόμενη σύμβαση
εξηρτημένης εργασίας, προσκομίσει στην αρμόδια Προξενική Αρχή:

Πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης για θεώρηση μακράς
παραμονής71, συνοδευόμενη από μία πρόσφατη, έγχρωμη, φωτογραφία του αιτούντος, η οποία θα
πρέπει να πληροί τις σχετικές προδιαγραφές που τάσσονται από τον ICAO72 και περιλαμβάνονται
στο «Παράρτημα 2» της Εγκυκλίου.

Διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο αναγνωρισμένο από τη χώρα μας, σύμφωνα με τα
αναφερόμενα στον "Πίνακα ταξιδιωτικών εγγράφων που επιτρέπουν τη διέλευση των εξωτερικών
συνόρων και τα οποία μπορεί να διαθέτουν θεώρηση73
", με χρονική διάρκεια ισχύος η οποία πρέπει
να υπερβαίνει κατά τρεις μήνες την καταληκτική ημερομηνία ισχύος της θεώρησης, περιέχει
τουλάχιστον δύο κενές σελίδες και έχει εκδοθεί εντός της προηγούμενης δεκαετίας (Άρθρο 12,
παράγραφος 1, του Κώδικα Θεωρήσεων).

Αντίγραφο ποινικού μητρώου των αλλοδαπών Αρχών με το οποίο πιστοποιείται η ποινική
κατάσταση του αιτούντος. Σε περιπτώσεις που υφίσταται τελεσίδικη δικαστική απόφαση,
ανεξαρτήτως ποινής, και προκειμένου να διακριβώνεται η συνάφεια του αδικήματος με λόγους που
δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ζητείται ειδική αιτιολογία και σταθμίζονται
επί μέρους παράμετροι όπως η βαρύτητα του αδικήματος, η υποτροπή και η εν γένει παραβατική
συμπεριφορά του υπηκόου τρίτης χώρας.

Ιατρικό πιστοποιητικό από αναγνωρισμένο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, από το οποίο να
προκύπτει ότι δεν πάσχει από νόσημα ικανό να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα
με τα διεθνή δεδομένα και την Παγκόσμια Οργάνωσης Υγείας, καθώς και από άλλες λοιμώδεις,
μεταδοτικές ή παρασιτικές ασθένειες, οι οποίες επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για την προστασία της
δημόσιας υγείας74
.
Ταξιδιωτική ασφάλιση, με διάρκεια ισχύος ίση, κατ’ ελάχιστον, με τη χορηγούμενη
θεώρηση, με την οποία καλύπτονται τα έξοδα που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση
επαναπατρισμού για ιατρικούς λόγους, για επείγουσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα ή/και έκτακτη
νοσοκομειακή περίθαλψη.

Εφόσον διαπιστωθεί, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του αιτήματος χορήγησης θεώρησης, ότι δεν
πληρούνται οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις ή δεν κατατίθενται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η
Προξενική Αρχή θα πρέπει να απορρίπτει το αίτημα και να εφοδιάζει τον ενδιαφερόμενο με έγγραφη
αιτιολογημένη βεβαίωση απόρριψης του αιτήματος. Στην περίπτωση αυτή η Προξενική Αρχή οφείλει
να ενημερώνει εγγράφως την Περιφέρεια για την σχετική απόρριψη, εκθέτοντας αναλυτικά τους
ουσιαστικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή και αιτείται την ανάκληση της εγκριτικής απόφασης
(Πράξη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία εγκρίνεται η
απασχόληση για παροχή εξηρτημένης εργασίας σε συγκεκριμένο εργοδότη

Για   τον καλώντα:


Η αίτηση για μετάκληση με σχέση εξαρτημένης εργασίας συνοδεύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος της προηγούμενης χρήσης, από το οποίο θα προκύπτουν ακαθάριστα έσοδα 20.000 €, ανά άτομο, στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν είναι επιτηδευματίας.
Στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι επιτηδευματίας και λειτουργεί επιχείρηση οποιασδήποτε νομικής μορφής να προκύπτει ότι έχει πραγματοποιήσει την προηγούμενη χρήση ακαθάριστα έσοδα κατ' ελάχιστο ποσό 60.000 € που θα αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος εφόσον πρόκειται για ατομική επιχείρηση ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας νομικού προσώπου, εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, προς τον φορέα που απευθύνεται, στην οποία βεβαιώνεται η ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων.
 Η αρμόδια υπηρεσία παραλαβής της αίτησης μετάκλησης παραλαμβάνει φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι επιχείρηση η αίτηση συνοδεύεται και από στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει συνάφεια της ειδικότητας του πολίτη τρίτης χώρας με το αντικείμενο της επιχείρησης.  
 Εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση εργασίας στην κοινή υπουργική απόφαση της παρ.1 του άρθρου 11 και τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν είναι πλήρη, ο οικείος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τηρώντας τη χρονολογική σειρά πρωτοκόλλησης, εκδίδει απόφαση με την οποία παρέχει την έγκρισή του για την απασχόληση του πολίτη τρίτης χώρας στο συγκεκριμένο εργοδότη και αποστέλλει αυτή στην αρμόδια προξενική αρχή συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία , αν πρόκειται για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση ή αλιεργάτες αντίστοιχα.
Οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές όταν απορρίπτουν για οποιοδήποτε λόγο τη χορήγηση θεώρησης εισόδου για εργασία είτε βραχείας είτε μακράς διάρκειας, ενημερώνουν σχετικά την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία μπορεί να προχωρήσει εξ υπαρχής στη μετάκληση άλλου εργαζόμενου για λογαριασμό του ίδιου ή άλλου εργοδότη βάσει σειράς προτεραιότητας.
Ομοίως οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όταν διαπιστώνουν ότι ο εργοδότης έχει παραβεί τις υποχρεώσεις σύμφωνα με το ν.4251/2014.
Στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της περιφερειακής ενότητας τηρείται μητρώο εργοδοτών, το οποίο περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο εργοδότη ή επωνυμία επιχείρησης, επάγγελμα ή κατηγορία δραστηριότητας της επιχείρησης, διεύθυνση κατοικίας ή έδρας της επιχείρησης, τηλέφωνα επικοινωνίας, αριθμός και ειδικότητες μετακαλούμενων κατ' έτος πολιτών τρίτων χωρών και η χώρα προέλευσης αυτών και επισημείωση για τους εργοδότες που έχουν παραβεί τις υποχρεώσεις τους, ιδίως δε την υποχρέωσή τους ως προς την εξασφάλιση κατάλληλου καταλύματος στους εποχικά εργαζόμενους.


« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 09, 2015, 22:44:28 μμ από kosa »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

  • **
  • Μηνύματα: 155
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 36.0 Firefox 36.0
Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 10, 2015, 17:32:13 μμ »
oι Αποκεντρωμενες Διοικησεις υποκεινται σε καταργηση αρα θα εχουμε μεταφορα αρμοδιοτητων και πιθανως αλλαγη νομοθεσιας

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 40.0.2214.115 Chrome 40.0.2214.115
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 11, 2015, 22:36:55 μμ »
Περιφέρεια

Στην περίπτωση αυτή η Προξενική Αρχή οφείλει  να ενημερώνει εγγράφως την Περιφέρεια
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

thai.gr

Απ: πως μπορω να φερω κοπελα απο Φιλιππινες στην Ελλαδα;
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 11, 2015, 22:36:55 μμ »