Αποστολέας Θέμα: Νεα απο Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 143982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 64.0 Firefox 64.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #195 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 03:51:47 πμ »

Διάσωση στη Ταϊλάνδη: Το μη δοκιμασμένο κοκτέιλ νάρκωσης για να σώσουν τα παιδιά

"Οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδαμινές" σύμφωνα με τον έμπειρο σπηλαιοδύτη και γιατρό από την Αυστραλία, που είχε αναλάβει την νάρκωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Άγνωστες πτυχές της διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους της ποδοσφαιρικής ομάδας Wild Boars από το δαιδαλώδες σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, φέρνει στο φως βιβλίο του ερευνητή δημοσιογράφου Liam Cochrane.

Σ' αυτό περιγράφονται λεπτομέρειες της μεγάλης και εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης που στήθηκε από μια τεράστια πολυεθνική ομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από δέκα μέρες υπεράνθρωπων προσπαθειών, γεμίζοντας ανακούφιση και χαρά όλη την υφήλιο.


Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, τα αγόρια και ο νεαρός προπονητής τους, οι οποίοι εντοπίστηκαν από Βρετανούς σπηλαιοδύτες οκτώ ημέρες μετά την εξαφάνισή τους, περνούσαν την ώρα τους και με παιχνίδια. Βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης, που τους έκαναν παρέα μέχρι να καταστρωθεί το σχέδιο της διάσωσής τους, τους είχαν δείξει πώς να χαράξουν μια τεράστια σκακιέρα στο έδαφος με μαχαίρια κατάδυσης και να βγάζουν πιόνια από λάσπη.

Έπαιζαν για ώρες υπό το φως των λαμπτήρων την ώρα που έξω από το σπήλαιο το κλίμα ήταν "παγωμένο" και υπήρχε διάχυτη ανησυχία, καθώς απορρίπτονταν το ένα μετά το άλλο τα σχέδια απεγκλωβισμού. Με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει και τα πράγματα να αναμένονται να χειροτερέψουν, οι διασώστες αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να δράσουν άμεσα.

Μάλιστα προκειμένου να ηρεμήσουν οι γονείς, τους είπαν ότι τα παιδιά θα εκπαιδεύονταν στην κατάδυση και τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι κάθε αγόρι θα ήταν δεμένο με έναν εύκαμπτο αεραγωγό και θα κολυμπούσε με έναν δύτη μπροστά του και έναν πίσω του. Αυτό όμως δεν ήταν αλήθεια.

Όσοι είχαν βρεθεί μέσα στις πλημμυρισμένες σήραγγες γνώριζαν ότι ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες ένα παιδί που ποτέ δεν έχει κάνει κατάδυση, να περάσει από την λασπώδη και με πολλά εμπόδια διαδρομή και να βγει ζωντανό. Η μόνη ελπίδα ήταν να τα ναρκώσουν, να τους βάλουν μάσκες με οξυγόνο και να τις κολλήσουν με σιλικόνη πάνω στο πρόσωπό τους και να αφήσουν τους ειδικούς σπηλαιοδύτες να τα μεταφέρουν έξω.

Αλλά ήταν ζωτικής σημασίας οι μάσκες να τοποθετηθούν σφικτά αλλιώς θα κινδύνευαν να πνιγούν. Υπήρχε θέμα με το μέγεθος των μασκών ωστόσο. Βρέθηκαν δεκάδες μάσκες αλλά οι περισσότερες ήταν για ενήλικες. Μόνο τέσσερις ήταν κατάλληλες για παιδιά ωστόσο υπήρχαν αμφιβολίες αν και αυτές ταίριαζαν στα μικρότερα αγόρια.


Όσον αφορά στη νάρκωση, την ανέλαβε ένας έμπειρος σπηλαιοδύτης από την Αυστραλία, ο Δρ. Ρίτσαρντ Χάρις, αναισθησιολόγος. Το ζωτικό ερώτημα γι' αυτόν ήταν ποιο κοκτέιλ φαρμάκων θα χρησιμοποιούσε για να κρατήσει τα παιδιά αναίσθητα αλλά ασφαλή για τις τρεις ώρες που θα διαρκούσε η επιχείρηση. Αυτός ο τρόπος διάσωσης δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ πριν και έτσι δεν υπήρχε καταγεγραμμένος κανένας κανόνας που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

Αποφάσισε να τους δώσει ένα συνδυασμό τριών φαρμάκτων. Πρώτα θα τους έδινε ένα δισκίο Xanax (αγχολυτικό) για να τα χαλαρώσει. Στη συνέχεια θα έβαζε κεταμίνη σε ένα μυ του ποδιού (πέντε χιλιοστόγραμμα ανά κιλό σωματικό βάρους) για να κοιμηθούν. Η κεταμίνη δρα γρήγορα αλλά διαρκεί μόνο μία ώρα, κάτι που σημαίνει ότι οι δύτες θα έπρεπε να έχουν μαζί τους γεμισμένες από πριν σύριγγες για να τους κάνουν ένεση και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το τελευταίο φάρμακο, η ατροπίνη θα μείωνε την έκκριση σάλιου, από το οποίο θα μπορούσαν να πνιγούν και χορηγήθηκε επίσης με ενέσιμη μορφή στο πόδι. Ο Δρ. Χάρις δεν ήταν βέβαιος ότι τα φάρμακα θα λειτουργούσαν. "Νόμιζα ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδενικές", παραδέχτηκε αργότερα.


Όταν έφτασε η μεγάλη ώρα της εξόδου, ο προπονητής των παιδιών κλήθηκε να αποφασίσει ποιοι θα έβγαιναν πρώτα. Αυτός επέλεξε τα αγόρια, τα σπίτια των οποίων ήταν πιο μακριά. "Σχεδιάζαμε ότι μόλις βγουν θα πάρουν τα ποδήλατά τους και θα πάνε σπίτι τους, ενημερώνοντας και τους γονείς των υπόλοιπων παιδιών" δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της περιπέτειας, δείχνοντας ότι κανείς από τους Αγριόχοιρους δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε.

Με την διαδικασία να προχωράει και τα παιδιά να βγαίνουν ένα-ένα σώα το ηθικό αναπτερώθηκε ενόψει και της επιχείρησης για τα υπόλοιπα. Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν. Την ώρα που ένας δύτης κολυμπούσε σε ένα εντελώς πλημμυρισμένο σημείο της διαδρομής, το παιδί που κουβαλούσε ξύπνησε. Έπρεπε να του κάνει ένεση, κρατώντας παράλληλα το αγόρι. "Σύριγγες υπήρχαν παντού και προσπαθούσα να τις αρπάξω", δήλωσε ο εν λόγω δύτης.
Πηγή:

Daily Mail

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 64.0 Firefox 64.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #196 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 11:44:29 πμ »
7:06

Τοξικό νέφος ανάγκασε τις αρχές της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης να κλείσουν τα σχολεία για την υπόλοιπη εβδομάδα και όσοι σχεδίαζαν να γιορτάσουν το Σεληνιακό Νέο Έτος, την ερχόμενη εβδομάδα, κλήθηκαν να περιορίσουν τη χρήση πυροτεχνημάτων.

Η ποιότητα του αέρα στην Μπανγκόκ βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα καθώς η ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων της ατμόσφαιρας PM 2,5 υπερβαίνει το επίπεδο ασφαλείας σε 41 περιοχές της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου της Ρύπανσης.

Τα PM 2,5 είναι ένας συνδυασμός από υγρά σταγονίδια και στερεά σωματίδια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν σκόνη, καπνό και αιθάλη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (ΑQI).

Όσο πιο μικρή διάμετρο έχουν τα αιωρούμενα σωματίδια τόσο πιο επιβλαβή αποδεικνύονται για την υγεία, γιατί «τρυπώνουν» ευκολότερα στον οργανισμό μέσω της αναπνοής. Τα PM2,5 σημαίνει ότι έχουν διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα airvisual.com που μετράει τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης σε όλες τις πόλεις του κόσμου, ο σημερινός AQI το μεσημέρι στην Μπανγκόκ ήταν 175, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Τα μαθήματα σε περισσότερα από 400 δημόσια σχολεία στην Μπανγκόκ ματαιώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ενώ σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και στις γύρω επαρχίες θα είναι κλειστά αύριο και την Παρασκευή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πουτιπόνγκ Πουνακάν στους δημοσιογράφους.

«Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση το Σάββατο και την Κυριακή για να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξει ανάγκη να κλείσουμε όλα τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι κάποιες εξετάσεις μαθητών που ήταν προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο πιθανόν να αναβληθούν.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση-τεχνητή βροχή, έλεγχος στις μετακινήσεις των φορτηγών και ξέπλυμα με μάνικα των δρόμων-έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.

https://www.tanea.gr/2019/01/30/world/tailandi-ekleisan-ta-sxoleia-stin-mpangkogk-logo-tis-rypansis/

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 64.0 Firefox 64.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #197 στις: Φεβρουάριος 06, 2019, 07:37:14 πμ »


Σώζοντας τον Χακίμ: Η ιστορία ενός ποδοσφαιριστή που είχε φωνή

Δημοσιεύτηκε στις 06/02/2019  Balla.com.cy



Ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής του Μπαχρέιν, μέχρι που πήρε θέση στις διαδηλώσεις του 2011. Βασανίστηκε και διέφυγε στην Αυστραλία. Το Νοέμβριο, ενώ έκανε ταξίδι του μέλιτος, συνελήφθη στην Ταϊλάνδη κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν. Χθες, ξυπόλητος και με αλυσίδες στα πόδια, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο. Ζητάει να μην εκδοθεί πίσω στο Μπαχρέιν γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Υποτίθεται ότι θα ήταν η πιο ευτυχισμένη εκδρομή της ζωής τους. Ο Χακίμ κι η σύζυγός του (η οποία κρατάει την ανωνυμία της για λόγους που θα καταλάβετε αργότερα) έφτασαν στις 27 Νοεμβρίου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Ήταν το ταξίδι του μέλιτος για το ζευγάρι. Ήταν επίσης κι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 5 χρόνια που ο Χακίμ θα έφευγε από την Αυστραλία, το μέρος που έγινε το σπίτι του. Ο Χακίμ Αλ-Αραϊμπί προέρχεται από το Μπαχρέιν και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Δεν γνωρίζουμε πόσο καλός είναι, ούτε έχει και κάποια σημασία για την ιστορία μας, αλλά έφτασε μέχρι και την εθνική ομάδα της χώρας.

Ο Χακίμ, όπως κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, πήρε μέρος στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης του 2011 με τον αδερφό του να έχει έντονο ρόλο. Στο Μπαχρέιν τα βασικά αιτήματα ήταν η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι πολιτικές ελευθερίες των Σιιτών. Μετά όμως από τα όσα έγιναν, το καθεστώς εκεί φρόντισε να βάλει στο στόχο όποιους αθλητές είχαν συμμετοχή στις πορείες. Ο Αλ-Αραϊμπί συνελήφθη το 2012 για τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις κι όπως υποστηρίζει βασανίστηκε. Πολλά από τα χτυπήματα ήταν στα πόδια με στόχο να του κόψουν την καριέρα. Το 2014, με τις διώξεις από το καθεστώς να μην έχουν τελειώσει, διέφυγε και ζήτησε άσυλο ως πρόσφυγας στην Αυστραλία. Ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια και έγινε δεκτός ως μόνιμος κάτοικος μερικά χρόνια αργότερα. Συνέχισε φυσικά να παίζει μπάλα εκεί ως αμυντικός σε διάφορες ομάδες με τελευταία την Πάσκο Βέιλ, ημιεπαγγελματική ομάδα της Αυστραλίας. Τουλάχιστον άλλοι έξι ποδοσφαιριστές έφυγαν από τη χώρα για να γλιτώσουν τις διώξεις.

Το γεγονός ότι διέφυγε από το Μπαχρέιν δεν σημαίνει βέβαια ότι πίσω στην πατρίδα τον ξέχασαν. Οι αρχές της χώρας τον είχαν κατηγορήσει για βανδαλισμό σε ένα αστυνομικό τμήμα μαζί με άλλους διαδηλωτές, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Λέει μάλιστα ότι την ώρα του γεγονότος έπαιζε σε ποδοσφαιρικό αγώνα ο οποίος μάλιστα προβλήθηκε ζωντανά και από την τηλεόραση. Πιο τέλειο άλλοθι δεν γίνεται. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τις αρχές να προχωρήσουν σε δίκη, που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε ως παρωδία. Ο Χακίμ καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη δέκα ετών για τον βανδαλισμό. Χωρίς να έχει την υπηκοότητα, αλλά με την επίσημη ιδιότητα του πρόσφυγα ο Χακίμ ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία, χωρίς να σταματάει να μιλάει για τα πράγματα στην πατρίδα του. Για παράδειγμα, κατηγόρησε τον τότε πρόεδρο της Π.Ο. της χώρας (και τώρα πρόεδρο της Ασιατικής Ομοσπονδίας της ΦΙΦΑ) Σεΐχη Σαλμάν Μπιν Ιμπραχίμ Αλ-Καλίφα ότι δεν στήριξε τους ποδοσφαιριστές που κατηγορήθηκαν τότε. Φρόντισε μάλιστα στις εκλογές για την προεδρία της ΦΙΦΑ όπου ο Σαλμάν ήταν υποψήφιος απέναντι στον Ινφαντίνο (φαντάσου αγαπητέ αναγνώστη τον Ινφαντίνο να είναι «ο καλός» της υπόθεσης) να μιλήσει για τα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Το να καταφέρεσαι εναντίον μέλους της (πολύ μεγάλης) βασιλικής οικογένειας δεν είναι πάντα το καλύτερο. Αυτός όμως το έκανε. Ο Σαλμάν έχασε κι αν, μεταξύ μας, ελάχιστοι από τους ψηφοφόρους επηρεάζονται από τέτοια κριτήρια, σίγουρα δεν τον συγχώρεσε.

Επιστρέφοντας στην αρχική μας ιστορία, ο Χακίμ για πρώτη φορά έφυγε από την Αυστραλία πιστεύοντας ότι θα ζήσει μερικές χαρούμενες μέρες με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πήρε διαβεβαιώσεις από την αστυνομία της Αυστραλίας ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα σε αυτό. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Συνελήφθη με το που έφτασε από τις αρχές της Ταϊλάνδης, καθώς εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα από την Ίντερπολ μετά από αίτημα του Μπαχρέιν, κάτι που υποστηρίζεται ότι είναι εκτός κανόνων καθώς σε περιπτώσεις προσφύγων η Ίντερπολ βάση κανονισμού αρνείται τα αιτήματα της χώρας προέλευσης. Όντως, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, η Ίντερπολ απέσυρε αυτό το αίτημα στη συνέχεια, αλλά ήταν ήδη αργά. Η πρώτη νύχτα του ζεύγους στο ταξίδι του μέλιτος δεν ήταν σε κάποιο ξενοδοχείο δίπλα σε αμμουδιές και όμορφες παραλίες. Ήταν σε ένα κελί. Η σύζυγος του Χακίμ έμεινε μαζί του στο κελί για περίπου 2 εβδομάδες, μέχρι που ο Χακίμ μεταφέρθηκε στη φυλακή κι αυτή δεν μπορούσε να είναι μαζί του. Για την ασφάλειά της έχει επιστρέψει πίσω στην Αυστραλία, προσπαθώντας από εκεί να κάνει το αίτημα γνωστό, πάντα κρατώντας την ανωνυμία της. Μέχρι πρόσφατα δεν είχε μιλήσει μαζί του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κάποιον τρόπο.

Το Μπαχρέιν ζητάει την έκδοσή του κι η Ταϊλάνδη εξετάζει το αίτημα, ενώ ο Χακίμ εκλιπαρεί να μην τον στείλουν πίσω γιατί όπως λέει θα πέσει θύμα βασανιστηρίων στην καλύτερη και θα τον σκοτώσουν στη χειρότερη. Οι αρχές της Ταϊλάνδης παρά τις εκκλήσεις της Αυστραλίας ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν το αίτημα του Μπαχρέιν. Ο Χακίμ παρουσιάστηκε στις 4 Φεβρουαρίου στο δικαστήριο ξυπόλητος και με δεμένα τα πόδια (αρχική εικόνα κειμε΄νου) λες και ήταν ο πιο επικίνδυνος κακοποιός, για να απαντήσει αν δέχεται ή όχι το αίτημα έκδοσης.

Πολύς κόσμος έχει πάρει θέση. Ο Κρεγκ Φόστερ, ο Αυστραλός διεθνής ποδοσφαιριστής με καριέρα και στην Αγγλία είναι από τους σημαντικότερους υποστηρικτές, καθώς βρίσκεται στην Ταϊλάνδη στηρίζοντας τον ποδοσφαιριστή (μπορείτε να δείτε κι εδώ τις δηλώσεις του στο CNN). Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Τζέιμι Βάρντι, ο Γκάρι Λίνεκερ κι ο Ρόμπι Φάουλερ είναι μεταξύ αυτών που έχουν πάρει θέση προσπαθώντας να κάνουν το θέμα ακόμα πιο γνωστό. Το hashtag #SaveHakeem στα social media παίρνει όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα και οι πιέσεις στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αυξάνονται. Οι αρχές εκεί λένε ότι είναι καθαρά θέμα της δικαιοσύνης. Ο Χακίμ θα περάσει ακόμα 60 ημέρες σε ένα κελί καθώς χθες ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του ενάντια στο αίτημα του Μπαχρέιν.

Η Αυστραλία ζητάει να επιστραφεί πίσω ο Χακίμ και συνεχίζει τις πιέσεις, αλλά υπάρχει θέμα καθώς δεν είναι ακόμα υπήκοός της και το status του ως πρόσφυγα δεν αναγνωρίζεται από την Ταϊλάνδη. Στο πρόσφατο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι έχουνε εκδοθεί από την Ταϊλάνδη, κάτι που σίγουρα δεν είναι καθησυχαστικό. Μεταξύ τους κινέζοι αντικαθεστωτικοί, Χριστιανοί του Πακιστάν, ενώ το 2014 η Ταϊλάνδη επέστρεψε πίσω στον Μπαχρέιν έναν άνθρωπο που είχε πάρει μέρος στα γεγονότα του 2011. Το μαρτύριο του Χακίμ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον για ακόμα δύο μήνες και ίσως αυτή η καθυστέρηση να είναι καλή ώστε να γίνει ακόμα περισσότερο ενεργοποίηση του κόσμου διεθνώς.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 64.0 Firefox 64.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #198 στις: Φεβρουάριος 10, 2019, 03:03:53 πμ »
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν δεκάδες ντόπιοι και τουρίστες στις παραλίες Rayong και Mae Rumbpueang της Ταϊλάνδης, όπου ξεβράστηκαν δύο ακέφαλα πτώματα ανδρών.

Τα κύματα έβγαλαν τα δύο πτώματα στην αμμουδιά ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και το κεφάλι μιας γυναίκας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον τρεις. Οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση αποδίδουν τα ευρήματα σε εγκληματική ενέργεια, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστό αν οι τρεις θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους. Το πρώτο ακέφαλο πτώμα ενός άντρα εντοπίστηκε στην παραλία Mae Rumbpueang, χωρίς ρούχα. Στο σώμα του είχε τρία τατουάζ με αγγλικά ρητά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, ο άντρας έχασε τη ζωή του πριν από περίπου μία εβδομάδα. Το δεύτερο ακέφαλο πτώμα βρέθηκε στην παραλία Rayong και ανήκε επίσης σε άντρα που άγνωστοι είχαν πετάξει στη θάλασσα μόνο με το εσώρουχό του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δεύτερος νεκρός είχε βρει τον θάνατο πριν από περίπου 10 ημέρες. Την ίδια ημέρα, ένας ψαράς εντόπισε το κεφάλι μίας γυναίκας και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Το κεφάλι βρέθηκε στην περιοχή Phra Pradaeng, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ.

 Οι αρχές της Ταϊλάνδης εκτιμούν ότι το κεφάλι έπλεε στο νερό της θάλασσας για αρκετές ημέρες. Το μακάβριο εύρημα εστάλη στο νοσοκομείο για νεκροψία.

Πηγή: www.lifo.gr

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 65.0 Firefox 65.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #199 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 06:03:35 πμ »


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του πρόσφυγα ποδοσφαιριστή από το Μπαχρέιν Χαμίμ Αλ Αραϊμπί, ο οποίος κρατήθηκε σε φυλακή της Ταϊλάνδης για περισσότερο από δύο μήνες, μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί εναντίον του από το κράτος του Κόλπου.

Ο 25χρονος Αλ Αραϊμπί, ο οποίος διέφυγε από το Μπαχρέιν το 2014 και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στην Αυστραλία, απελευθερώθηκε και βρίσκεται πια στη Μελβούρνη.

Οι αρχές της χώρας του τον είχαν κατηγορήσει, ερήμην του, για «εγκλήματα» που διαπράχθηκαν κατά τις διαμαρτυρίες του 2011 στην Αραβική Άνοιξη, κατηγορίες που ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο Αλ Αραϊμπί συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ το Νοέμβριο του 2018, ύστερα από ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν.

Η σύλληψή του προκάλεσε ευρεία διεθνή καταδίκη. Το Μπαχρέιν, υπό βαριά διπλωματική πίεση, συμφώνησε να παραιτηθεί από την αξίωσή του να επιστρέψει από την Ταϊλάνδη.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, έγραψε δύο φορές στον ομόλογό του στην Ταϊλάνδη για να προτρέψει την απελευθέρωση του Αλ Αραϊμπί, ενώ η υπουργός Εξωτερικών, Μαρίς Πέιν, ταξίδεψε στην Μπανγκόκ για να πιέσει προσωπικά για την απελευθέρωσή του.

naftemporiki

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 65.0 Firefox 65.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #200 στις: Φεβρουάριος 19, 2019, 10:47:28 πμ »


Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ο 69ος τελικός διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Κόσμος θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπανγκόκ, η Τζούλια Μόρλεϊ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Διοργάνωσης Μις Κόσμος, δήλωσε: "Είμαι κατενθουσιασμένη που προσκλήθηκα να διοργανώσω τον τελικό της Μις Κόσμος στην Ταϊλάνδη. Δεδομένου του πλούτου του πολιτισμού και της φιλοξενίας της Ταϊλάνδης, η "Γη των χαμόγελων" είναι η τέλεια τοποθεσία για να υποδεχτεί τις 130 καλλονές που θα μετάσχουν στα καλλιστεία αυτά.

"Ο θεσμός, που πρωτοδιοργανώθηκε το 1951 στη Βρετανία από τον 'Ερικ Μόρλεϊ, έχει εμπνεύσει χιλιάδες νέες γυναίκες για να χρησιμοποιήσουν το ταλέντο τους προκειμένου να στηρίξουν τους φτωχούς, τους ασθενείς και τους μη προνομιούχους μέσω του φιλανθρωπικού του προγράμματος 'Beauty With A Purpose' (Ομορφιά και με σκοπό)", αναφέρουν οι οργανωτές των καλλιστείων στην ιστοσελίδα τους. Ο παλαιότερος και μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ομορφιάς δεν αντιπροσωπεύει τα παραδοσιακά καλλιστεία, αλλά μάλλον μια πλατφόρμα για γυναίκες από όλο τον κόσμο μέσα από την οποία αναπτύσσουν δράση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι διοργανωτές νιώθουν υπερηφάνεια για τη φιλανθρωπική προσήλωση της διοργάνωσης καθώς εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για καλούς σκοπούς.
Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8499
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 65.0 Firefox 65.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #201 στις: Μάρτιος 11, 2019, 13:24:55 μμ »
Ταϊλανδός κροίσος ζητά γαμπρό για την κόρη του-Αμοιβή 300.000 δολάρια
Ο Ταϊλανδός εκατομμυριούχος, Άαρον Ρόντθονγκ είναι έτοιμος να δώσει σε όποιον παντρευτεί τη 26χρονη κόρη του, Καρνίτας, 315.000 δολάρια και να μεταβιβάσει την περιουσία της και το μερίδιό της στις οικογενειακές επιχειρήσεις στο όνομά του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Ταϊλανδός εκατομμυριούχος, Άαρον Ρόντθονγκ είναι έτοιμος να δώσει σε όποιον παντρευτεί τη 26χρονη κόρη του, Καρνίτας, 315.000 δολάρια και να μεταβιβάσει την περιουσία της και το μερίδιό της στις οικογενειακές επιχειρήσεις στο όνομά του, σύμφωνα με την Daily Mail.



Ο εκατομμυριούχος πατέρας είπε ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην εθνικότητα του υποψήφιου γαμπρού και ότι αναζητά κάποιον που θα εργάζεται σκληρά, που θα βοηθήσει ώστε να γίνει ευτυχισμένη η κόρη του, έναν άνθρωπο που θα αναλάβει την επιχείρησή του, θα διαφυλάξει και θα διασφαλίσει να συνεχιστεί το έργο του. Κανένα άτομο με πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν μπορεί να είναι υποψήφιο.

Ο 58χρονος εκατομμυριούχος έχει φρουτοπαραγωγικές εκτάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην επαρχία Chophon της νότιας Ταϊλάνδης.

Ο εκατομμυριούχος ανέλαβε να πάρει τη μοίρα της κόρης του στα χέρια του και ανέλαβε δράση για αυτό που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του μέλλοντός της.

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8499
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 65.0 Firefox 65.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #202 στις: Μάρτιος 14, 2019, 13:19:07 μμ »
Thailand celebrates National Elephant Day
Η ετήσια Εθνική Ημέρα του Ταϊλανδού ελέφαντα πραγματοποιείται στις 13 Μαρτίου για να γιορτάσει και να προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης για πιο συντονισμένες προσπάθειες για να σωθούν τα είδη και να προστατευθεί το περιβαλον που ζουν οι ελεφαντες , .

Η Ταϊλάνδη βλέπει μια σοβαρή πτώση στον πλυθησμο των ζωων  με λιγότερους από 3.000 άγριους ελέφαντες να έχουν μείνει στο βασίλειο






























Source: http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30365755
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Android 9 Android 9
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #203 στις: Απρίλιος 10, 2019, 03:00:57 πμ »
Ο 24χρονος Ronnakorn Romruen ομολόγησε πως βίασε την 26χρονη Γερμανίδα Miriam Beelte μετά την άφιξή της στο ειδυλλιακό νησί Koh Si Chang, στην ανατολική Ταϊλάνδη, την περασμένη Κυριακή.

Ο δράστης, ο οποίος είναι τοξικομανής δήλωσε πως την παρενόχλησε σεξουαλικά και όταν εκείνη αρνήθηκε να ενδώσει στις πράξεις του, την ακολούθησε στο δάσος όπου την έριξε στο έδαφος και τη χτύπησε πριν τη βιάσει.

Λίγες ώρες μετά τη φρικιαστική πράξη του, ομολόγησε στην αστυνομία πως δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα συνθλίβοντας το πρόσωπό με ένα βράχο.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να κρύψει το πτώμα της κάτω από φύλλα ανάμεσα στα βράχια.

Βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας δείχνει τα τελευταία λεπτά του θύματος και το δράστη να την ακολουθεί, επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης:

Όπως ισχυρίστηκε στις Αρχές, βρισκόταν υπό την επήρεια μεθαμφεταμίνης, ενώ όταν επέστρεψε στο σπίτι του, έπλυνε τα ρούχα του, προσπαθώντας να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία. Έπειτα, κάπνισε και είδε τηλεόραση.

Το πτώμα της άτυχης τουρίστριας, σύμφωνα με την Daily Mail, βρέθηκε από ντόπιους λίγες ώρες αργότερα.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν ωστόσο να φθάσουν στα ίχνη του αδίστακτου δολοφόνου. Στην παρουσίαση της υπόθεσης, οι Αρχές ανάγκασαν το δράστη να κάνει αναπαράσταση του φονικού.

Pronews

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Android 9 Android 9
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #204 στις: Απρίλιος 10, 2019, 15:49:38 μμ »

 
Στις φλόγες τυλίχθηκε ξενοδοχείο 57 ορόφων και εμπορικό κτήριο στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.


Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Centara Grand και στην πλατεία Centralworld στις 6 μ.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη. Από το κτήριο ξεπήδησαν μαύροι καπνοί εγκλωβίζοντας ανθρώπους μέσα στο κτίριο.

Τουλάχιστον ένας άνδρας πέθανε πέφτοντας από τον έκτο όροφο για να ξεφύγει από τη φωτιά, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Συγκλονιστικά βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης


Real

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #205 στις: Απρίλιος 16, 2019, 03:14:21 πμ »
H Ρεμπέκα Φόλτον, από τη Σκωτία είναι μια αρκετά δημοφιλής, 25χρονη instagrammer.
 Πριν λίγο καιρό ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη και τώρα, σύμφωνα με τον πατέρα της, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο το Πουκέτ και η ζωή της κινδυνεύει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, μια λοίμωξη έχει προσβάλλει τον εγκέφαλό της και «κάθε μέρα είναι όλο και πιο αδύναμη» ενώ ο πατέρας της προσπαθεί να συγκεντρώσει 25.000 λίρες προκειμένου η κοπέλα να μπορέσει να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρουν οι Τimes. Δηλώνει μάλιστα απογοητευμένος και «αηδιασμένος» από την πλήρη έλλειψη στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση και την πρεσβεία.

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών είναι πως η Φόλτον παρουσίασε αρχικά μια μόλυνση στο αυτί της και αυτή στη συνέχεια προχώρησε στον εγκέφαλο ενώ το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. «Η κατάσταση της είναι περίπλοκη» όπως δήλωσε ο πατέρας της στον Independent.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι γιατροί περιμένουν ακόμη τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων την Τρίτη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την καλλιέργεια του εγκεφαλονωτιαίου υγρού προκειμένου να αναγνωριστεί το βακτήριο που εκτιμάται πως έχει προσβάλει τον εγκέφαλο της 25χρονης η οποία είναι  καταστολή τον περισσότερο καιρό.


Ο πατέρας της κοπέλας ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη μόλις ενημερώθηκε για το   πρόβλημα υγείας που είχε η κόρη του ενώ αμέσως ξεκίνησε μια εκστρατεία προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει 25.000 λίρες για να μεταφερθεί η κόρη του στην Αγγλία αφού φυσικά αδυνατεί να ταξιδέψει με εμπορική πτήση. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περί τις 20.000 λίρες. Το δε συνολικό κόστος μεταφοράς της στη βρετανία εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 60.000 λίρες.

Αδιαφορία από τη βρετανική κυβέρνηση

Η Φόλτον το τελευταίο διάστημα ταξίδευσε σε Ασία και Αυστραλία. Όταν έφτασε στην Ταϊλάνδη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Εισήχθη στο νοσοκομείο αλλά ακόμη δεν είχε εκδοθεί η άδεια εργασίας για την οποία είχε κάνει αίτηση και είχε εγκριθεί, ώστε να μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτικής κάλυψη στην Ταϊλάνδη.

Ο βρετανός βουλευτής Πωλ Μαστερτον, ο οποίος εκλέγεται στην περιφέρεια όπου ζει ο πατέρας της Φόλτον ενημερώθηκε για το θέμα και επικοινώνησε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Είναι μια φρικτή κατάσταση για έναν γονιό. Το γραφείο μου έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια» και όπως είπε έχει επικοινωνήσει και με όλους τους αρμόδιους. «Πρέπει να φέρουμε πίσω τη Ρεμπέκα».


Από την πλευρά του το Υπ.Εξωτερικών δηλώνει πως το τοπικό προξενείο συμβουλεύει και στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον πατέρα της Φόλτον.

Ο πατέρας ωστόσο, υποστηρίζει πως τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε μέχρι την Τετάρτη καθώς η πρεσβεία θα είναι κλειστή για τους εορτασμούς τους Σονγκραμ (η Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης).

Ο ίδιος σχολίασε την απάντηση ως «απαράδεκτη» αλλά και ετεροχρονισμένη.

Πηγή: Independent , Τhe Times


https://www.huffingtonpost.gr/entry/demofiles-instagrammer-epeste-eykefalike-molense-sten-tailande_gr_5cb43f11e4b0ffefe3b2fc46

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #206 στις: Απρίλιος 17, 2019, 15:24:37 μμ »

Μυστήριο: Σκύλος βρέθηκε να κολυμπάει σε απόσταση 200χλμ από την ακτή


Δεν πίστευαν στα μάτια τους εργάτες σε γεωτρύπανο στη μέση της θάλασσας όταν είδαν έναν σκύλο να κολυμπά κοντά στην εγκατάσταση, καθώς η πλησιέστερη ακτή απείχε περίπου 200 χιλιόμετρα.

Το σκυλάκι κολυμπούσε κοντά στις εγκαταστάσεις, παγωμένο και τρέμοντας από το κρύο και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς βρέθηκε εκεί.

Εργάτης της πλατφόρμας αυτής, που βρίσκεται ανοιχτά της Ταϊλάνδης, δήλωσε στα Μέσα ότι συνάδελφός του είδε το σκυλί να κολυμπά προς το μέρος τους και άπλωσε μια ράβδο για να πιαστεί. Όμως λόγω των κυμάτων αυτό αποδείχθηκε δύσκολο με τον τετράποδο επισκέπτη να γλιστρά συνεχώς.

"Φοβηθήκαμε ότι εάν άφηνε τη ράβδο δύσκολα θα το σώζαμε. Κινηθήκαμε γρήγορα για να προλάβουμε να το βοηθήσουμε." Όση ώρα προσπαθούσαν να τον βγάλουν από την θάλασσα, ο σκύλος συνεργαζόταν άψογα και τους κοιτούσε.

"Είχε θλιμμένο βλέμμα. Μας κοίταζε σαν να μας εκλιπαρούσε για βοήθεια. Δεν γινόταν να μην το βοηθήσουμε".

Οι εργάτες έριξαν ένα σκοινί γύρω από το λαιμό του σκύλου για να τον τραβήξουν επάνω. Αμέσως τον ξέπλυναν με καθαρό νερό και του έδωσαν να πιει. Στη συνέχεια του έδωσαν ένα ρόφημα ηλεκτρολυτών για να τον βοηθήσουν.

Το νέο του όνομα είναι Boonrod που σημαίνει επιζών.

Ο Boonrod επεστράφη αργότερα στην ξηρά και τον ανέλαβε μία φιλοζωική εταιρεία. Προσωρινά φιλοξενείται σε ένα σπίτι μέχρι να επανέλθει και ανακτήσει τις δυνάμεις του. Σε περίπτωση που δεν τον αναζητήσει κανείς ο εργάτης έχει δηλώσει πως θα το υιοθετήσει.

https://www.news247.gr/kosmos/tailandi-skylos-vrethike-na-kolympaei-se-apostasi-200chlm-apo-tin-akti.6713790.html

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8499
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #207 στις: Μάιος 01, 2019, 21:58:03 μμ »
Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς παντρεύτηκε στρατηγό!

Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς παντρεύτηκε στρατηγό!
Ο γάμος ανακοινώθηκε σήμερα, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί πότε τελέσθηκε
Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν ανακοίνωσε σήμερα ότι νυμφεύτηκε την σύντροφό του, στρατηγό Σουτίντα Βατζιραλόνγκορν, στην Ταϊλάνδη.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε έγινε ο γάμος του 66χρονου βασιλιά με τη 40χρονη πρώην αεροσυνοδό στην οποία τα τελευταία χρόνια είχε ανατεθεί η διοίκηση της προσωπικής φρουράς του Βατζιραλόνγκορν, όταν ακόμη ήταν πρίγκιπας διάδοχος.
Οι τελετές της επίσημης στέψης του Μάχα Βατζιραλόνγκορν, που είναι επίσης γνωστός με τον επίσημο τίτλο «βασιλιάς Ράμα Ι’», έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Μαΐου, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι, ο οποίος κυβέρνησε επί 70 χρόνια.

Ορισμένοι αναλυτές και ξένα μέσα ενημέρωσης είκαζαν ότι η Σουτίντα συνδεόταν ρομαντικά με τον βασιλιά, όμως το παλάτι ουδέποτε παραδέχτηκε ότι υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ τους.
Ο βασιλιάς την προήγαγε στον βαθμό του στρατηγού τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ της απένειμε και τον βασιλικό τίτλο «Τανμπουγίνγκ», που είναι αντίστοιχος της «Λαίδης».
Η Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά.
Με την τρίτη, τη Σριράσμι, την οποία είχε παντρευτεί κρυφά το 2001, χώρισε το 2014.



Πηγή: newsit.gr


"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #208 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 16:56:37 μμ »
Το 2018, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης παρουσίασε την πρωτοβουλία «Thailand 4.0» με το όραμα να ενισχύσει την τοπική οικονομία ως μία οικονομία βασισμένη στην αξία, καινοτόμα και δυναμική. Έτσι, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας θα παρέχει στους Ταϊλανδούς πολίτες 15 εκατομμύρια ψηφιακά διαβατήρια υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας, χάρη στη συνεργασία της με την κοινοπραξία DGΜ, η οποία περιλαμβάνει την Gemalto, μια εταιρία του ομίλου Thales, καθώς και τις Data Products Toppan Forms Ltd. και MultiCert. Το συγκεκριμένο είναι το μεγαλύτερο project που ανέλαβε ο Όμιλος το 2019.

Οι Ταϊλανδοί πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο βιομετρικό έγγραφο 64 σελίδων που θα περιλαμβάνει ένα ψηφιακό εξώφυλλο με μια λεπτή, ελαστική επιφάνεια φτιαγμένη από πολυανθρακικό υλικό, καθώς και ένα πλαίσιο με μια δεύτερη φωτογραφία του πολίτη και μία έγχρωμη υπεριώδη φωτογραφία.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας που προτείνει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Οι πολίτες θα μπορούν να ωφεληθούν από τις μέγιστες επιδόσεις του ασφαλούς ενσωματωμένου λογισμικού για γρήγορη διασυνοριακή διέλευση. Επιπλέον, η κοινοπραξία DGM θα εφαρμόσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού διαβατηρίου υψηλής ασφάλειας, το οποίο θα συμμορφώνεται με την Πράξη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ταϊλάνδης.

Πέρα από το νέο διαβατήριο, οι Ταϊλανδοί πολίτες θα επωφεληθούν από μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία στην έκδοση διαβατηρίων. Το έργο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες εγγραφής σε 22 υπάρχοντα σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την χώρα, με προοπτική για τη δημιουργία 15 νέων σημείων ώστε να αποκτούν οι Ταϊλανδοί πολίτες τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

«Ο Όμιλος Thales έχει αναπτύξει μερικά από τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά διαβατήρια παγκοσμίως, υποστηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για την εξασφάλιση μιας γρήγορης και ασφαλούς διασυνοριακής διακίνησης με τη βοήθεια βιομετρικών στοιχείων. Είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε σήμερα την Ταϊλάνδη σε αυτόν τον κατάλογο, βοηθώντας το Υπουργείο Εξωτερικών της να ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας και να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία των Ταϊλανδών πολιτών. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά ώστε να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε ένα ηλεκτρονικό διαβατήριο που να ανταποκρίνεται στις μοναδικές απαιτήσεις τους και να ξεπερνά το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που συνιστά ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας.» - Massimo Marinzi, Διευθύνων Σύμβουλος, Thales Thailand


Πηγή: Reporter.gr

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 70.0 Firefox 70.0
    • Thailand
Απ: Νεα απο Ταιλανδη
« Απάντηση #209 στις: Οκτώβριος 27, 2019, 06:47:40 πμ »


Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται ακόμα οι συγγενείς της 70χρονης Phinij Sopajorn από την Ταϊλάνδη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή – σύμφωνα με τους γιατρούς – στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Μάλιστα το νοσοκομείο έδωσε στην οικογένεια την άδεια – αφού διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας – να πάρουν την σορό της προκειμένου να πραγματοποιήσουν την κηδεία της.

Σύμφωνα με τα έθιμα των Βουδιστών στην Ταϊλάνδη το άψυχο σώμα της 70χρονης Phinij Sopajorn έμεινε στον ναό για τρεις ημέρες πριν την τελετή και στην συνέχεια θα έπρεπε να οδηγηθεί στην αποτέφρωση.

Ωστόσο, πριν η σορός μπει στον καυστήρα, σύμφωνα με ένα ακόμα έθιμο, ένας από τους συγγενείς – στην προκειμένη περίπτωση ο σύζυγός της – θα πρέπει να πλύνει το πρόσωπο της νεκρής. Εκείνη την στιγμή ο άνδρας που της έπλενε το πρόσωπο παρατήρησε ότι η 70χρονη ανέπνεε και τα μάτια της τρεμόπαιζαν.

Μετά το σοκ οι συγγενείς κάλεσαν βοήθεια με αποτέλεσμα να έρθουν οι γιατροί οι οποίοι επανάφεραν στην ζωή την 70χρονη, η κατάσταση της υγείας της ωστόσο παραμένει κρίσιμη.
https://www.larissanet.gr/2019/10/24/sok-se-kideia-nekri-anastithike-ligo-prin-tin-apotefrosi/