Αποστολέας Θέμα: Γαμος φιλιππινεζας στην Ελλαδα + επομενες ενεργειες για μονιμη διαμονη  (Αναγνώστηκε 2354 φορές)

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Mac OS X 10.12 Mac OS X 10.12
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Ανοιγω αυτο το θεμα, γιατι οσο και αν δεν ξερετε να πειτε, και οσο και αν λεμε οτι δεν γινεται, εγω το θετω, οτι μπορει να γινει, και ναι μεν δεν εχετε ισως αμεση εμπειρια πανω σε αυτο, μπορειτε ομως με ολη την υπολοιπη συσσωρευμενη εμπειρια σας η οποια και ειναι πολυτιμη, να μου πειτε πως θα αναδιοργανωθουν οι διαδικασιες,
αν φιλλιπινεζα που ταιριαζουμε, καταφερω να ερθει Ελλαδα με τουριστικη βιζα, και γινει γαμος στην Ελλαδα.
Θελω να ξεκινησουμε απο αυτη τη βαση, κι οχι ‘δεν γινεται’, ‘τι το ψαχνεις’, ‘αδυνατον’, και ‘χαλαμε τα λογια μας’. Αν ειναι να πουμε τετοια, ας μην πουμε τιποτε.
Εγω σας λεω οτι μπορει οταν ερθει η στιγμη, μπορει και να το πετυχω. Αν δε το πετυχω, τα ξερω, τα εχετε πει....Αν ομως πετυχω, εκει θελω να ξερω πως παει, και τι πρεπει να γινει, να ειμαστε καθολα ενταξει και νομιμοι σε ολα μας...
Απο εκει και μετα λοιπον.

Με την απιστευτη βοηθεια του humsepyaar1, σε αυτο το θεμα
http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=13305.15
εχει γινει μια τρομερη καταγραφη για το τι πρεπει να κανει κανεις, για να παντρευτει και να φερει την πινεζα του στην Ελλαδα.

Εδω λοιπον, θελω να βοηθησετε ολοι οσο μπορειτε, εστω να εκτιμησετε, να καταγραψουμε τις διαδικασιες, αν η φιλιππινεζα ερθει Ελλαδα με τουριστικη visa απο τις Φιλλιπινες, και κατα την διαρκεια της τουριστικης βιζας γινει ο γαμος εδω στην Ελλαδα.

Ελπιζω στην βοηθεια σας.
Να καταγραψουμε βημα-βημα, εναν μπουσουλα,
απο τη στιγμη που θα πατησει το ποδι της στην Ελλαδα, μεχρι που θα φυγει,
μεχρι να ερθει μετα οριστικά.

Ελπιζω, οσο και αν δεν ξερετε επακριβως, με την εμπειρια και τις εκτιμησεις σας, να βοηθησετε να κανουμε αυτη την χρησιμη καταγραφη.
Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων.



Αποσυνδεδεμένος akis51

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 280
  • Φύλο: Άντρας
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
1. Ειδικό Ληξιαρχείο δήλωση γάμου. (Λεπτομέρειες έχουν ήδη γραφεί.. π.χ. προσοχή με μητρώνυμο),

2. Δήμο, άνοιγμα μερίδας,

3. Εαν θα μείνετε Ελλάδα στην Δ.Ο.Υ για να βγεί ΑΦΜ της,

4. Με όλα τα πρωτότυπα στο ΙΚΑ για να την περάσεις ως μέλος στο βιβλιάριο.

5. Μετάφραση στο ΥΠ.ΕΞ. Μοναστηράκι, τού Γάμου από Ειδ. Ληξ. για να δηλώσει τον γάμο της στο NSO στις Φιλιππίνες.
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Δήλωση τού γάμου της στο NSO είναι δικό ΤΗΣ θέμα να το κρίνει και αποφασίσει διότι - όπως ξέρεις - ΔΕΝ υπάρχει
    διαζύγιο στις Φιλιππίνες παρά μόνο μετά από πολύχρονη και πανάκριβη διαδικασία !

Κράτα Επικυρωμένα αντίγραφα των παραπάνω !




Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

  • **
  • Μηνύματα: 79
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Το προβλημα ειναι συνθετο :
1.θα της δωσουνε  την βιζα ? ειναι πολυ δυσκολο να παρει βιζα στις μερες μας, την κουνιαδα μου ηθελα να φερω σαν τουριστρια και τελικα  δεν της δωσανε
2.καπου διαβασα οτι χρειαζεται αδεια παραμονης για να βγει η αδεια γαμου
3.Ρωτα στην Φιλιππινεζικη πρεβεια,αν μπορεις να παντρευτεις εκει εχοντας τουριστικη βιζα η καλη σου ,σε περιπτωση που οντως χρειαζεται η αδεια παραμονης.

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
1. Ειδικό Ληξιαρχείο δήλωση γάμου. (Λεπτομέρειες έχουν ήδη γραφεί.. π.χ. προσοχή με μητρώνυμο),

2. Δήμο, άνοιγμα μερίδας,

3. Εαν θα μείνετε Ελλάδα στην Δ.Ο.Υ για να βγεί ΑΦΜ της,

4. Με όλα τα πρωτότυπα στο ΙΚΑ για να την περάσεις ως μέλος στο βιβλιάριο.

5. Μετάφραση στο ΥΠ.ΕΞ. Μοναστηράκι, τού Γάμου από Ειδ. Ληξ. για να δηλώσει τον γάμο της στο NSO στις Φιλιππίνες.
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Δήλωση τού γάμου της στο NSO είναι δικό ΤΗΣ θέμα να το κρίνει και αποφασίσει διότι - όπως ξέρεις - ΔΕΝ υπάρχει
    διαζύγιο στις Φιλιππίνες παρά μόνο μετά από πολύχρονη και πανάκριβη διαδικασία !

Κράτα Επικυρωμένα αντίγραφα των παραπάνω !

Ακη ειλικρινα ευχαριστω.

Θα προσπαθησω να αρχισω να δημιουργω εδω εναν νεο οδηγο, με βαση τον αλλον τον αμιγως φιλιππινεζικο,
και να λετε οποιος θελει τι χρειαζεται αλλαγη ή ψαξιμο.

Για το μητρωνυμο τι ακριβως να προσεχτει; Απλα να δηλωθει οπωσδηποτε, και να γραφτει σωστα;

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10661
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
    • Thailand
Το προβλημα ειναι συνθετο :
1.θα της δωσουνε  την βιζα ? ειναι πολυ δυσκολο να παρει βιζα στις μερες μας, την κουνιαδα μου ηθελα να φερω σαν τουριστρια και τελικα  δεν της δωσανε
2.καπου διαβασα οτι χρειαζεται αδεια παραμονης για να βγει η αδεια γαμου
3.Ρωτα στην Φιλιππινεζικη πρεβεια,αν μπορεις να παντρευτεις εκει εχοντας τουριστικη βιζα η καλη σου ,σε περιπτωση που οντως χρειαζεται η αδεια παραμονης.

Σε γάμους που έχουν γίνει στην Ταϊλανδική πρεσβεία στην Αθήνα , χρειαζόταν βίζα έγκυρη .... όχι άδεια παραμονής...

Αυτό τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Το προβλημα ειναι συνθετο :
1.θα της δωσουνε  την βιζα ? ειναι πολυ δυσκολο να παρει βιζα στις μερες μας, την κουνιαδα μου ηθελα να φερω σαν τουριστρια και τελικα  δεν της δωσανε
2.καπου διαβασα οτι χρειαζεται αδεια παραμονης για να βγει η αδεια γαμου
3.Ρωτα στην Φιλιππινεζικη πρεβεια,αν μπορεις να παντρευτεις εκει εχοντας τουριστικη βιζα η καλη σου ,σε περιπτωση που οντως χρειαζεται η αδεια παραμονης.

Χρησιμες παρατηρησεις, να σαι καλα.

Νομιζω οτι καποιο αλλο μελος ειχε πει εδω στο φιλλιπινεζικο κομματι του φορουμ, αλλα για περιπτωση κοπελας απο Ταυλανδη,
οτι (χοντρικα οπως το θυμαμαι) 'αμα ερθει στην Ελλαδα με καποιο τροπο οτι θες κανεις-και γαμο'(πχ και τουριστικη βιζα).

Παντως, πιστευω οτι αν δεν μπορεις με τουριστικη βιζα με νορμαλ τροπο, εναλλακτικα τουλαχιστον να μπορει να γινει στην πρεσβεια.

Αν ξερεις καποιος κατι επ'αυτων ας το πει.

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Σε γάμους που έχουν γίνει στην Ταϊλανδική πρεσβεία στην Αθήνα , χρειαζόταν βίζα έγκυρη .... όχι άδεια παραμονής...

Αυτό τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια

Αρα, με εγκυρη τουριστικη βιζα, γινονταν γαμος και στην Ταϊλανδικη πρεσβεια, σωστα;
Ολα καλα τοτε!

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Με τη βοηθεια σας ξεκινω λοιπον εναν αναλυτικο οδηγο βημα-βημα.
Σιγουρα εχει λαθη, θελει προσθηκες, χρειαζεται διευκρινησεις.
Αλλα θα βελτιωθει στην πορεια, οπως ετοιμασαμε και τον αλλο οδηγο.
Σε καποια σημεια εχω ηδη βαλει ερωτησεις/εκκρεμοτητες.
Καντε σας παρακαλω ενα reply και προσθεστε/αλλαξτε/απαντηστε σε οτι μπορειτε, απλα βαλτε bold για να ξερουμε τι αλλαχτηκε.
Καλη μας αρχη, και μακαρι να φτιαξουμε χρησιμες οδηγιες προς ναυτιλομενους!


-----------------------------------------------

ΟΔΗΓΟΣ


1.   Ο ΑΝΤΡΑΣ παει στον ΔΗΜΟ/ΚΕΠ και παιρνει
-   αδεια γαμου 
-   πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-   ληξιαρχικη πραξη γεννησης

Επιπρόσθετες προετοιμασίες:
Αγορά βέρες και δαχτυλίδι γάμου.
Συνενοηση για το που/ποτε/πως θα γινει ο γαμος
Ευρεση κουμπαρου
Κανονισμα τραπεζι και τα συναφη
Αεροπορικο εισητηριο για την επιστροφη της κοπελας στην ληξη της τουριστικης βιζας
Χρήματα για ολες τις διαδικασιες(εκρεμμει υπολογισμος)

2. Αφιξη της γυναικας στην Ελλαδα με τουριστικη visa, ει δυνατον της μεγαλυτερης χρονικης διαρκειας

3.  ΓΑΜΟΣ: Στον ΔΗΜΟ του άντρα, ή στην ΠΡΕΣΒΕΙΑ στις Φιλιππίνες
Τι χαρτια χρειαζονται;

4. Ειδικό Ληξιαρχείο δήλωση γάμου. (Λεπτομέρειες έχουν ήδη γραφεί.. π.χ. προσοχή με μητρώνυμο)
(δεν είναι το Ληξιαρχειο στον Δημο του αντρα;;;; είναι κατι άλλο το ειδικο ληξιαρχειο; )

5. ΔΗΜΟΣ: ανοιγμα μεριδας

6. Στην Δ.Ο.Υ για να βγεί ΑΦΜ της,

7. Με όλα τα πρωτότυπα στο ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥγια να την περάσεις ως μέλος στο βιβλιάριο- προστατευομενο μελος

8. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
παμε για την εκδοση αδειας παραμονης   στην Αποκεντρωμενη Διοικηση της περιοχης με τα παρακατω δικαιολογητικα :
ληξιαρχικη πραξη γαμου απο το ειδικο ληξιαρχειο
χαρτι ΔΕΗ για την διευθυνση σου ,
φωτοτυπια του διαβατηριου ολοκληρου,
4 φωτογραφιες που θα ειναι γραμμενες και σε δισκακι  cd-rom και υποβαλλεις την αιτηση για αδεια παραμονης.
--->>(ποσο καιρο κανει συνηθως να εξετασει το αιτημα η Αποκεντρωμενη; και να εκδοσει την προσωρινη αδεια παραμονης; - για ποσα ετη; και μετα απο ποσα χρονια μπορει η κοπελα να αποκτησει μονιμη αδεια; )

9. Η τουριστικη βιζα ληγει, η γυναικα φευγει πισω για Φιλιππινες

------
--->>Ερωτηση: ποτε/πως ξαναρχεται η κοπελα στην Ελλαδα; Για την 2η και οριστικη φορα επιστροφης και μονιμης πλεον διαμονης; Φανταζομαι ότι πλεον με τον γαμο στην Ελλαδα θα είναι αυτονοητη η αμεση εκδοση βιζας στην Πρεσβεια
------

10. VISA (2) – Τι χρειαζεται πλεον σε αυτό το βημα;;;;
 Στελνεις στην γυναικα σου  – ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ VISA :
- Πιστοποιητικό Εγγραφής τού Ληξιαρχείου,
- το Οικογ. Κατάστασης
- φωτοτυπια ταυτοτητας επικυρωμενη σε ΚΕΠ  στην γυναικα σου με courrier UPS( ειναι η φθηνοτερη )
και αυτη ξεκιναει την διαδικασια εκδοσης της Βιζας της.
(Αυτά όμως τα 3 χαρτια δεν χρειαζονται μετάφραση,θα χρησιμοποιηθουν στην Ελληνικη Πρεσβεια)



------

ΚΟΣΤΗ
Αεροπορικα εισητηρια γυναικας, πηγαινε ελα – 3 ταξιδια (να ερθει, να φυγει, να ξαναρθει;)
Βερες
Τραπεζωμα
Εξοδα γαμου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Πάντα μετά από την έκδοση οποιοιδήποτε εγγράφου , να βγάζετε 2 φωτοτυπίες/αντιγραφα.

------
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!
Το διαβατηριο πρεπει να βγει με το πατρικο της ονομα ,
ιδιο με αυτο της αδειας γαμου > πιστοποιητικο γαμου > ληξιαρχικη πραξη γαμου  που παιρνουμε απο το ειδικο ληξιαρχειο
-το ΛΑΘΟΣ - Η που μπορει να προκαλεσει -ουν ταλαιπωριες, που συνηθως γινεται στην καταχωρηση σε ολες τις Ελληνικες υπηρεσιες. οι Φιλιππινεζοι εχουν για μεσαιο ονομα το  επιθετο της μανας και οχι το ονομα πατρος που χρησιμοποιουμε οι Ελληνες.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΜΑΣ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2016, 12:16:01 μμ από cool11 »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10661
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
    • Thailand
Δεν χρειάζεται να φύγει όταν λήξει η βιζα της,αφού θα έχεις καταθέσει χαρτιά στην περιφέρεια , θα λάβει το προσωρινό χαρτί

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Δεν χρειάζεται να φύγει όταν λήξει η βιζα της,αφού θα έχεις καταθέσει χαρτιά στην περιφέρεια , θα λάβει το προσωρινό χαρτί

Σε ευχαριστω για τα πολυ καλα νεα!!!!

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

  • **
  • Μηνύματα: 155
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
εγω παντως θα ελεγα να κανεις καμια βολτα κατω πριν επιχειρησεις να την φερεις εδω

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Mac OS X 10.12 Mac OS X 10.12
  • Browser:
  • Firefox 51.0 Firefox 51.0
Δεν εχω καταφερει να ξεκαθαρισω, αν οντως μπορει να γινει γαμος στην πρεσβεια των Φιλλιπινων.
Εκανα καποια τηλεφωνα, εστειλα και μερικα emails, αλλα τιποτε...

Ισως μιλησω με κανενα περιφερειακο προξενειο, μπορει αυτοι να ειναι πιο προσβασιμοι/προσεγγισιμοι....

Αποσυνδεδεμένος tass79

  • *
  • Μηνύματα: 6
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 51.0 Firefox 51.0
Λοιπόν όσοι θέλετε να κάνετε γάμο στην ελλάδα , επειδή θα παντρευτώ και εγώ με φιλιππινέζα τον ερχόμενο απρίλιο , το έψαξα και για ελλάδα , πρώτα θα χρειαστέιτε τουριστική βίζα για εκείνη ,και δεύτερον να έχει ήδη το legal capacity και ότι ειναι άγαμη , όταν έρθει πάτε στην πρεσβεία Φιλιππίνων και τα μεταφράζουν - επικυρώνουν , μετά στο υπουργείο εξωτερικών για μία αλλη επικύρωση , και κατόπιν στο δήμο για αίτηση , γενικά δεν ειναι δύσκολη διαδικασία , το μόνο πρόβλημα η Βίζα .

Προσοχή όμως θα πρέπει να έχει ήδη τα χαρτιά μαζι της απο τις φιλιππίνες διότι αμα πάτε στην πρεσβεία τους εδώ θα κάνουν 40 μέρες πάνω κάτω να τα ετοιμάσουν , έαν τα έχει μαξιμούμ 1 εβδομάδα ...Εγώ τελικά θα κάνω το γάμο στις φιλιππινές λόγω ότι δουλεύει στο Ντουμπάι και δεν έχει το χρόνο να βγάλει εδω το legal capacity...

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 52
  • OS:
  • Mac OS X 10.12 Mac OS X 10.12
  • Browser:
  • Firefox 51.0 Firefox 51.0
Λοιπόν όσοι θέλετε να κάνετε γάμο στην ελλάδα , επειδή θα παντρευτώ και εγώ με φιλιππινέζα τον ερχόμενο απρίλιο , το έψαξα και για ελλάδα , πρώτα θα χρειαστέιτε τουριστική βίζα για εκείνη ,και δεύτερον να έχει ήδη το legal capacity και ότι ειναι άγαμη , όταν έρθει πάτε στην πρεσβεία Φιλιππίνων και τα μεταφράζουν - επικυρώνουν , μετά στο υπουργείο εξωτερικών για μία αλλη επικύρωση , και κατόπιν στο δήμο για αίτηση , γενικά δεν ειναι δύσκολη διαδικασία , το μόνο πρόβλημα η Βίζα .

Προσοχή όμως θα πρέπει να έχει ήδη τα χαρτιά μαζι της απο τις φιλιππίνες διότι αμα πάτε στην πρεσβεία τους εδώ θα κάνουν 40 μέρες πάνω κάτω να τα ετοιμάσουν , έαν τα έχει μαξιμούμ 1 εβδομάδα ...Εγώ τελικά θα κάνω το γάμο στις φιλιππινές λόγω ότι δουλεύει στο Ντουμπάι και δεν έχει το χρόνο να βγάλει εδω το legal capacity...


Ευχαριστουμε για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες!

Αναφορικα με το γαμο στην Ελλαδα, αν ερθει με τουριστικη βιζα,
που μπορει να πραγματοποιηθει;;;;;
Οπουδηποτε; Ναό/Δημαρχείο; Πρεσβεία; Προξενείο;

Αποσυνδεδεμένος fronimitis

  • *
  • Μηνύματα: 13
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 60.0 Firefox 60.0
Βάσει προσωπικής εμπειρίας, σας λέω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος πολίτης Φιλιππίνων μια τουριστική βίζα για την Ελλάδα, δηλαδή μια Schengen Visa για Ε.Ε.
Η ελληνική πρεσβεία (αλλά και άλλες πρεσβείες άλλων χωρών της Ε.Ε., λιγότερο ή περισσότερο) ζητάει αποδείξεις για σταθερή εργασία, με μεγάλο εισόδημα, με τραπεζικές καταθέσεις (και προέλευση των χρημάτων - κινήσεις), όπως και άλλα συμπληρωματικά μπορεί να έχει για την ισχυροποίηση του αιτήματος, π.χ. ακίνητη περιουσία, πιστωτική κάρτα, κλπ. Και, όταν λέω για σταθερή εργασία με μεγάλο εισόδημα, εννοούν π.χ. γιατρός, δικηγόρος, κλπ., όπως χαρακτηριστικά μου είπαν. Και όλα αυτά παρότι θα έστελνα επίσημη πρόσκληση και θα αναλάμβανα τα έξοδά της στην Ελλάδα.
Τελικά, πήγα και την παντρεύτηκα... Στο Hong Kong όμως, γιατί αν τυχόν στραβώσει το πράγμα, στις Φιλιππίνες δεν υπάρχει διαζύγιο...