Αποστολέας Θέμα: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 33675 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 53
  • OS:
  • Mac OS X 10.12 Mac OS X 10.12
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 21:43:34 μμ »
Στην λιστα των χωρων προς διερευνηση, ξεχασα Ιαπωνια/Κορεα....
Πχ Φιλιππινεζα που δουλευει στην Ιαπωνια ή Κορέα....

Και αναμενω με πολυ ενδιαφερον απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα πιο πανω...

Ελπιζω σε ενα site σαν κι αυτο να βρεθουν μελη να συνεισφερουν με την εμπειρια τους, απο πρακτικης αποψεως.
Γιατι κι εδω στο θεμα μας, δεν υπαρχει εξαιρεση, φαινεται οτι 'θεωρια' και 'πραξη', οντως διαφέρουν.

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 871
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 23:37:43 μμ »
Μία  από τις αγαπημένες μου ταινίες λέγεται:  ¨Εις το Όνομα του Πατρός" του Τζιμ Σέρινταν  με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις.

Ζητώ συγνώμη εάν τα ελληνικά  μου δεν είναι τόσο καλά ώστε να  δώσουν σε κάποιους   να καταλάβουν ότι:
Σημασία   έχει   η εθνικότητα κάποιου και  το διαβατήριο της  χώρας προέλευσης  και όχι ο τόπος μόνιμης η πρόσκαιρης διαμονής  η εργασίας.
Για αυτόν που  κατάγεται από τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία , την Ταΐλάνδη,  το Βιετνάμ  η  οποιαδήποτε άλλη χώρα,  ισχύουν οι προϋποθέσεις  του διαβατηρίου που έχει στην κατοχή του.

Δεν υπάρχει καμιά  διαφορά  μεταξύ θεωρίας και πράξεως  αλλά   τήρηση  κανόνων και προϋποθέσεων.
Αν   δεν  είναι  εμμονή τότε είναι μια άσκοπη συζήτηση αναζητώντας κάτι που δεν είναι εφικτό χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων.
Δεν θα συνεχίσω σε αυτήν την συζήτηση την θεωρώ άσκοπη,
Το μόνο που θα πω  είναι  προσοχή στις σειρήνες  και   τις  συμβουλές  ανθρώπων που δεν διαθέτουν ούτε την εμπειρία ούτε την γνώση απλώς αναλώνονται  σε  ατραπούς που  μπορεί να  αποδειχθούν στο τέλος επιζήμιες.
Αν σε κάποιους δεν αρέσουν οι απαντήσεις δυστυχώς  όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας  αλλά και αυτόν που ρωτά  δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε  ώστε να γίνουμε αρεστοί.
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος Argiemarg

  • *
  • Μηνύματα: 14
  • Φύλο: Άντρας
  • think positive
  • OS:
  • Android 6.0.1 Android 6.0.1
  • Browser:
  • Chrome 44.0.2403.133 Chrome 44.0.2403.133
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 01:28:18 πμ »
Επειδη μου αρεσει να ξερω ολες τις εναλλακτικες επιλογες που εχω οταν ασχολουμαι ενδελεχως και σοβαρα με ενα θεμα,
ανοιγω αυτο το θεμα που δεν αφορα μεν αποκλειστικα τις Φιλιππίνες (δηλαδη θα μπορουσε να ανοιχτει και για το Βιετναμ/Ινδονησια κλπ), αλλα ολες τις γνωστες ασιατικες χωρες με προσιτες/απλες/αξιολογες γυναικες,  σαν κι αυτες που δεν εχουμε στην Ελλαδα.
Το ζητούμενο: η ευκολη, γρηγορη, διχως ταλαιπωριες εκδοση τουριστικης βιζας προς την Ελλαδα.

Με στόχευση σε υπήκοους απο χώρες:
Φιλιππινες, Βιετναμ, Κινα, Χονγκ Κονγκ, Ταιβαν, Ινδονησία,
θα ηθελα να ξερω, οι υπηκοοι των ανωτερω χωρων, ευρισκομενοι για εργασία ή άλλους λόγους σε χώρες οπως:
1) Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταιβαν,     καθως και  2) Ενωμενα Αραβικα Εμιρατα, Κουβειτ, Ντουμπάι, αλλα και 3) χωρες Μεσης Ανατολης (Ιορδανια-Ισραηλ-Λιβανος)
σε ποιες χωρες - απο οσα γνωριζετε, μπορουν ευκολα να πεταξουν προς Ελλαδα χωρις πολλα-πολλα.

Γιατι οπως καταλαβα, η ανυπερβλητη δυσκολια στα ορια του σαδισμου εναντιον των Ελληνων/Ευρωπαιων Πολιτων για αρνηση εκδοσης τουριστικης visa για κοπελες που μας ενδιαφερουν σοβαρα, εχει να κανει οχι με την εθνικοτητα της κοπελας αυτη καθεαυτη, αλλα το που μενει η κοπελα (συνηθως βεβαια οι πιο πολλες μενουν στην χωρα τους).

Για να γινει περισσοτερο κατανοητο το σκεπτικο μου, και να μπορεσετε και να συνδραμετε πιθανως και εσεις πιο αποτελεσματικα με τις γνωσεις σας,
πχ μπορει για μια Φιλιππινεζα να ειναι σχεδον αδυνατον να παρει τουριστικη βιζα προς Ελλαδα αν μενει στις Φιλιππινες,
αλλα πιθανως αν δουλευει σε Κινα/Χονγκ Κονγκ/Ταιβαν ή κάποιο απο τα ανωτερω αραβικα κρατη,
η ιδια Φιλιππινεζα να μπορει ευκολα/απλα/γρηγορα να παρει τουριστικη βιζα στην Ελλαδα,
απευθυνομενη προφανως οχι στην ανεκδιηγητη πρεσβεια στη Μανιλα,
αλλα στις αντιστοιχες ελληνικες πρεσβειες/προξενεια σε Κινα/Χονγκ Κονγκ/Ταιβαν/Ντουμπαι/Κουβειτ/Εμιρατα ή του Ισραηλ/Ιορδανιας/Λιβανου κλπ.



Καταρχήν είναι πλέον γνωστό και κατανοητό  (προς όλα τα μέλη της συζήτησης αυτής) πως εάν κάποιος επιθυμεί τουριστική βίζα προς χώρα της Σένγκεν οι προϋποθέσεις  στην αίτηση είναι συγκεκριμένες και ίδιες από όλα τα κράτη μέλη....έστω ότι η κοπέλα είναι από τις Φιλιππίνες και δεν σας (αρέσει) ο τρόπος που βγάζει τουριστικές βίζες η πρεσβεία μας στη Μανίλα θα αλλάξει κάτι ως προς της προϋποθέσεις της αίτησης για τουριστική βίζα προς χώρα Σένγκεν εάν η κοπέλα αυτή με διαβατήριο Φιλιππίνων κάνει την ίδια αίτηση στο Τόκιο ή στο Ντουμπάι...;?;
Φυσικά και όχι και γιατί να έπρεπε κιόλας.
Ή έχεις της προϋποθέσεις ή όχι....είσαι υπήκοος Φιλιππίνων Ταϊλάνδης κλπ οι προϋποθέσεις είναι οι ίδιες (ανεξάρτητα που κατοικείς πλέον ) το διαβατήριο σου είναι το ένα και το  αυτό και το θέμα λήγει εκεί.
Εάν και εφόσον οι προϋποθέσειςυπάρχουν (και είναι κάπως δύσκολες) στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει μόνο 15 ημέρες για την πρώτη φορά που θα πάρει βίζα για χώρα της Ευρώπης.
Κοίτα όμως ποιο είναι το πρόβλημα.
Ρωτάς,από ποια χώρα είναι εύκολο να σου έρθει μια κοπέλα που δεν έχεις βρει ακόμα;!!;
Και έστω ότι την έχεις βρει,αφού δεν μπορείς να πας εσύ εκεί θα την βρεις μέσω ίντερνετ, και έστω ότι την βρίσκεις και θέλει να έρθει να είναι μαζί σου (για 15 ημέρες) εκεί ξαναγυρνάμε στο ίδιο αρχικό στάδιο....προϋποθέσεις για βίζα Σένγκεν....
1)  Εάν η κοπέλα αυτή είναι ευκατάστατη και ανήκει στην ανώτερη κλάση κλπ δηλαδή έχει εισοδήματα περιουσίες δουλειά με λίγα λόγια πραγματικά ανήκει στο 0.5% των Φιλιππίνων κατοίκων που ΜΠΟΡΟΎΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ διακοπές στην Ευρώπη και πανέυκολα καλύπτει της προϋποθέσεις Σένγκεν  ΦΥΣΙΚΆ  και θα της δώσουν τουριστική βίζα μια και ξέρουν ότι σκοπός της είναι ο  τουρισμός και η επιστροφή στην πατρίδα της....εάν μια τέτοια κοπέλα θέλει να σε επισκεφτεί.....κανένα πρόβλημα...Θα πάρει βίζα σε μισή μέρα.
2)   Εάν η κοπέλα που επιθυμείς να σε επισκεφτεί στην Ελλάδα είναι μια κοπέλα που ζει με τον βασικό μισθό των Φιλιππίνων και ΔΕΝ τηρεί τις προϋποθέσεις ή σχεδόν τις τηρεί αλλά δεν πήθει για το ότι είναι δυνατόν να κάνει τουρισμό στην Ευρώπη....και της κάνει και πρόσκληση κάποιος που δεν τον έχει καν συναντήσει στην ζωή της .....ΔΕΝ..... θα της δώσουν βίζα πολύ απλά.
Είναι σαν να λες ότι ένας Έλληνας που ζει με 100 ευρώ το μήνα πάει στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα να τους ζητήσει τουριστική βίζα για το Λας Βέγκας.
Στην περίπτωση Νο2 που η κοπέλα έχει όλες ή σχεδόν όλες της προϋποθέσεις η φυσική παρουσία (στην Ελληνική πρεσβεία της Μανίλας) του ενδιαφερόμενου που προσκαλεί την κοπέλα στην Ελλάδα + όποιες φωτογραφίες κοινές από παλιά που στοιχοιωθετούν βάθος χρόνου γνωριμίας+ποιότητας/σχέσης φυσικά και λειτουργούν καταλυτικά στην όλη διαδικασία.....με λίγα λόγια οι πρεσβείες ξέρουν την δουλεία τους και έχουν δει και ακούσει πολλά μα  πάρα πολλά...Στα είπαν και άλλοι αυτά εδώ μέσα....Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται ούτε μέσω γνωριμιών μέσω ίντερνετ ούτε με το τηλέφωνο εάν ήταν έτσι η μισή Ασία θα ήταν στην Ευρώπη ήδη.
Για όσους είναι ειλικρινείς έχουν πραγματικά σχέση με  μια κοπέλα στην άλλη άκρη του πλανήτη  και έχουν αποδείξει τα του λόγου τους με έργα και ντοκουμέντα υπάρχουν τρόποι να πείσουν την πρεσβεία για έκδοση βίζας για το ήμισυ τους....Ακόμα πάλι  στην τελική παντρέυεσαι Μανίλα ή όπου είναι η κοπέλα τέλος πάντων και όλα καλά φτιάχνεις τα χαρτιά και γυρνάτε μαζί Ελλάδα ....
Συγνώμη αλλά αυτό που σκέφτεσαι δεν γίνεται γιατί πολύ απλά θα μπορούσε να το ισχυριστεί ο οποιοδήποτε κακοπροαίρετος που ήθελε αύριο να φέρει τον/την οποιονδήποτε από την κάθε άκρη της γης....Δεν σε ξέρω δεν θέλω να σε προσβάλω το αντίθετο μάλιστα....Αλλά έχω δει και εγώ προσωπικά τα όσα....Ελληναράς με το μωράκι του(12πόντο τακούνι,μίνι με τον ποπό σχεδόν έξω φουλ τατουάζ και ο Έλληνας 40+ χρόνια διαφορά ηλικίας  και χρυσές αλυσίδες σαν του σκύλου) στην Ελληνική πρεσβεία στην Μπανγκόκ πρωί πρωί ή μάλλον κατευθείαν από το μπαρ που έκλεισε ....Ε τι ήθελε ο άνθρωπος βίζα για το μωράκι του για την Ελλάδα,έλεος  δεν γίνονται αυτά.
Φαντάζομαι πόσες παρόμειες περιπτώσεις έχουν δει οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί και τι ακούν κάθε μέρα στα τηλέφωνα από Ελλάδα,προσπάθησε να μπεις στην θέση τους,για αυτόν τον λόγο υπάρχουν οι προϋποθέσειςτης Σένγκεν και για αυτόν τον λόγο αυτοί που θέλουν να πάρουν την βίζα για την αγαπημένη τους και έχουν εμπειρία  σου λένε (και μαζί τους σου λέω και εγώ) ότι αυτά ΔΕΝ γίνονται από το τηλέφωνο και το ίντερνετ....Εσύ επανειλημένα λες ότι ψάχνεις τον έυκολο τρόπο την εύκολη λύση για το πιο δύσκολο πρόβλημα και όμως δεν είναι δύσκολο να φέρεις την  γυναίκα που θέλεις να μοιραστείτε την ζωή σου....Το δύσκολο είναι να την βρεις....άμα την βρεις ή εάν την έχεις ήδη βρει δεν θα σε φόβιζαν τα δύσκολα ούτε θα σε ένοιαζε να ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω το πιο εύκολο από όλα θα ήταν να πας εκεί και να την φέρεις μαζί σου (γάμο) .....όπως πολλοί το έχουν κάνει...άλλοι (ίσως λίγοι) έφεραν την γυναίκα τους με τουριστική βίζα.....Το μόνο σίγουρο και στης 2 περιπτώσεις είναι 2 βασικά και κοινά στοιχεία.....
Και τα παιδιά που παντρεύτηκαν στην Ταϊλάνδη και τα παιδιά που έφεραν της κοπέλες τους στην Ελλάδα με βίζα για να παντρευτούν εδώ, είχαν το ίδιο κοινό στόχο και ελπίδα ότι βρήκαν τον άνθρωπο τους και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να προσπαθήσουν να είναι μαζί....όφειλαν στον εαυτό τους και στην κοπέλα που είχαν αφήσει 11.000 χλμ μακριά να προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την κοινή πορεία στην ζωή.
Αφού λοιπόν βρεις την γυναίκα που θέλει να έρθει να είναι μαζί σου στην Ελλάδα και εφόσον δεν είναι Hi-So (πλούσια τουρίστρια κλπ) και εφόσον δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για βίζα, εσένα δεν σε νοιάζει αφού κανείς δεν σε εμποδίζει να φέρεις την σύζυγο σου στην χώρα σου...Το θέμα μας λοιπόν είναι το εξής... υπάρχει αυτή η γυναίκα που θέλεις να είσαστε μαζί..;?; εάν την έχεις βρει και θέλετε να είστε μαζί απόδειξε το στην πρεσβεία στην Μανίλα  με την παρουσία σου εκεί μαζί με την κοπέλα σου....εάν όλα πάλι είναι δύσκολα καλά στέφανα που λένε....Πάντως συγνώμη που θα το πω αλλά βίζα για νύφη test drive και σχέση  δια αλληλογραφίας δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει,τουριστική για 15 ημέρες με όλες της προϋποθέσεις να πληρούνται και μόνο.

Είναι σκοπός ζωής του ανθρώπου να ταξιδέυει όπως ο Οδυσσέας...αρκεί να μην λησμονήσει την Ιθάκη του...

Αποσυνδεδεμένος diamantis

  • ***
  • Μηνύματα: 533
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 6.0.1 Android 6.0.1
  • Browser:
  • Chrome 54.0.2840.85 Chrome 54.0.2840.85
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 06:46:03 πμ »
Argiermag  πολύ κατατοπιστικος, μετά από τέτοια ανάλυση νομίζω πως πρέπει να λύθηκαν οι απορίες

Αποσυνδεδεμένος android

  • ***
  • Μηνύματα: 254
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 5.0 Android 5.0
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 14:20:38 μμ »
Φίλε  kosa, διαβάζοντας και κατά το παρελθόν διάφορες προσωπικές εμπειρίες στο ζήτημα 'έκδοση visa' θυμάμαι πρόχειρα μια περίπτωση κοπέλας από την Ταϋλάνδη, που ασκούσε το επάγγελμα της γιατρού, τηρούσε όλες τις "προϋποθέσεις" που θέτει η συνθήκη Σένγκεν και παρόλα αυτά δεν έγινε δεκτή η αίτησή της, για άγνωστο λόγο. Φαίνεται λοιπόν πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν ισχύει η λύση του 'by-the-book' κι αυτό είναι το περίεργο. Συν του ότι εδώ μέσα αλλά και σε άλλους ιστότοπους διαβάζουμε κάθε τόσο για την έλλειψη επαγγελματισμου (το γράφω όσο πιο κομψά γίνεται) που παρατηρείται στην ελληνική πρεσβεία της Bangkok, για παράδειγμα. Μέχρι και για "διευκόλυνση"  μέσω τηλεφωνικών επαφών πολιτικών γραφείων μεταξύ Αθήνας και Bangkok έχουμε διαβάσει, κατά καιρούς, ώστε να βγει μια τουριστική Visa!!

Από την άλλη, εάν στο παρόν νήμα ο φίλος που θέτει ερωτήσεις σκοπεύει να ψάξει για περιπτώσεις "νύφης-delivery εξ Ασίας", προφανώς και κάτι σκέφτεται λανθασμένα, το έχει δει λάθος το πράγμα από την αρχή του, αν προσμένει κάτι τέτοιο, εννοείται...
Αλλά όχι και να θεωρηθεί ο άνθρωπος μαστρωπός ή τέλος πάντων κακόβουλος που ψάχνει κοπέλες για εκμετάλλευση. Μια σύζυγο λογικά ψάχνει και πάνω σε αυτό προσπαθεί να βρει λύσεις και απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

  • **
  • Μηνύματα: 155
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 17:00:45 μμ »
Φίλε  kosa, διαβάζοντας και κατά το παρελθόν διάφορες προσωπικές εμπειρίες στο ζήτημα 'έκδοση visa' θυμάμαι πρόχειρα μια περίπτωση κοπέλας από την Ταϋλάνδη, που ασκούσε το επάγγελμα της γιατρού, τηρούσε όλες τις "προϋποθέσεις" που θέτει η συνθήκη Σένγκεν και παρόλα αυτά δεν έγινε δεκτή η αίτησή της, για άγνωστο λόγο.

Ετσι ειναι στη χωρα μας. Οπου μπορουμε. Κι απο την αλλη οι Γαλλοφωνοι "προσφυγες" να κατακλυζουν τον τοπο μας και να διεκδικουν επιδοματα και δωρεαν διαμονη σε νεοκτιστα διαμερισματα στη Κηφισια

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 871
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 17:02:57 μμ »
Φίλε  kosa, διαβάζοντας και κατά το παρελθόν διάφορες προσωπικές εμπειρίες στο ζήτημα 'έκδοση visa' θυμάμαι πρόχειρα μια περίπτωση κοπέλας από την Ταϋλάνδη, που ασκούσε το επάγγελμα της γιατρού, τηρούσε όλες τις "προϋποθέσεις" που θέτει η συνθήκη Σένγκεν και παρόλα αυτά δεν έγινε δεκτή η αίτησή της, για άγνωστο λόγο. Φαίνεται λοιπόν πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν ισχύει η λύση του 'by-the-book' κι αυτό είναι το περίεργο. Συν του ότι εδώ μέσα αλλά και σε άλλους ιστότοπους διαβάζουμε κάθε τόσο για την έλλειψη επαγγελματισμου (το γράφω όσο πιο κομψά γίνεται) που παρατηρείται στην ελληνική πρεσβεία της Bangkok, για παράδειγμα. Μέχρι και για "διευκόλυνση"  μέσω τηλεφωνικών επαφών πολιτικών γραφείων μεταξύ Αθήνας και Bangkok έχουμε διαβάσει, κατά καιρούς, ώστε να βγει μια τουριστική Visa!!

Από την άλλη, εάν στο παρόν νήμα ο φίλος που θέτει ερωτήσεις σκοπεύει να ψάξει για περιπτώσεις "νύφης-delivery εξ Ασίας", προφανώς και κάτι σκέφτεται λανθασμένα, το έχει δει λάθος το πράγμα από την αρχή του, αν προσμένει κάτι τέτοιο, εννοείται...
Αλλά όχι και να θεωρηθεί ο άνθρωπος μαστρωπός ή τέλος πάντων κακόβουλος που ψάχνει κοπέλες για εκμετάλλευση. Μια σύζυγο λογικά ψάχνει και πάνω σε αυτό προσπαθεί να βρει λύσεις και απαντήσεις.


Αγαπητέ φίλε τις  ίδιες περίπου ερωτήσεις είχες θέσει και εσύ στις αρχές του 2015 όταν το έψαχνες το θέμα  και τις  ίδιες περίπου απαντήσεις πήρες

Η περίπτωση της  γιατρού αφορά εμένα τον ίδιο.
Την ανέφερα  σε πολλές περιπτώσεις ως παράδειγμα   για το πως η Πρεσβεία μας  εκεί  όχι μόνο εξαντλεί τα  όρια και τις προϋποθέσεις, αλλά   σε δύο από  τις περιπτώσεις που με αφορούσαν,   υπερέβαλε.
Φυσικά  μετά    τηλέφωνο μου στην πρεσβεία,   στο οποίο και  ανέφερα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο απόρριψης και ζήτησα εγγράφως τον λόγο, σε επανέλεγχο  της,  η αίτηση έγινε  αυτομάτως δεκτή.

Μάλλον δεν διάβασες όλο το κείμενο μου.

Όσον αφορά δε το πολιτικό μέσο  στο παρελθόν είχε κάποιο  βοηθητικό ρόλο  αλλά  όχι πάντα,  φυσικά μιλάμε για αρκετά  χρόνια πριν.
Όσο για  την έλλειψη επαγγελματισμού στην Πρεσβεία μας  δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου  και την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές για διαφόρους λόγους
Θα έλεγα  ότι εξυπηρετήθηκα  σε αρκετά καλό  βαθμό.
Φυσικά δεν  ζήτησα τίποτα παράλογο  η κάτι που  έχριζε  παράτυπης η παράνομης συνδρομής.

 Κανένας  δεν  υπονόησε  περί μαστρωπίας η  άλλης  μη νόμιμης πράξης  για τον φίλο.
 Απλώς προσπαθούμε  να του δώσουμε να καταλάβει ότι: Η είναι κακώς πληροφορημένος, η  ότι έχει στρεβλή σκέψη η γνώση για  τον τρόπο γνωριμίας και γάμου  με κοπέλες από αυτήν την περιοχή του πλανήτη.

Ούτε είμαι αντίθετος περί τον γνωριμιών  μεσώ ίντερνετ.
Γνωρίζεις μια κοπέλα την επισκέπτεσαι, ζεις μαζί της κάποιο διάστημα,  την ξανασκέπτεσαι, τα βρίσκεται  και προχωράτε.
Τώρα  το  γνωρίζω κάποια στο ίντερνετ,  την προσκαλώ έρχεται , εάν μου κάνει την κρατώ, εάν δεν μου κάνει την στέλνω πίσω και φέρνω άλλη και εμένα  για  test drive μου κολλάει. 
Αν ο φίλος θέλει σώνει και καλά test drive εκεί είναι η αντιπροσωπία ας την μπει στον κόπο να ταξιδεύσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2017, 17:04:59 μμ από kosa »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 53
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 13, 2017, 12:01:54 μμ »
Να ευχαριστησω για μια ακομη φορα, για την πολυτιμη συνεισφορα με τις γνωσεις και την εμπειρια σας, σε αυτο το θεμα.

Εχω την εντυπωση, οτι δεν λεμε διαφορετικα πραγματα, αλλα απλα ο καθενας προσθετει την οπτικη του γωνια, που αλλωστε ειναι και ζητουμενο οταν ψαχνεις ενα θεμα.

Αν θα ηθελα να πω καποια ενσταση, σε οσα αναφερθηκαν, και μπορω να το πω οντας για πραγματα που γνωριζω,
ειναι οτι παρα τους προσεκτικες διατυπωσεις, πολλες φορες, ειδικα εμεις οι ελληνες, ειμαστε, πως να το πω, ανθρωποι ευκολοι στους χαρακτηρισμους.
Ομως, δεν θα πρεπε, γιατι κανεις δεν ξερει ο αλλος τι φορτιο κουβαλαει, τι εμπειριες εχει απο τη ζωη,
και γιατι ψαχνεται προς συγκεκριμενη κατευθυνση.
Και δεν ειναι ευκολο να κρινεις 'εξ ιδιων τα αλλοτρια', δεν ειναι οτι 'αυτος ο δρομος ειναι ο σωστος, ο αλλος ειναι ο λαθος'.
Δεν ειναι ουτε σκοπιμο, ουτε ωφελει νομιζω σε κατι, να 'αδειαζει' κανεις και να ξεδιπλωνει ολη τη ζωη του εδω.
Με εναυσμα καποια βασικα στοιχεια, μπορει να γινει, και γινεται νομιζω, και γι'αυτο ευχαριστω ειλικρινα, καλη κουβεντα.

(παρενθεση)
Πχ δεν ξερεις αν ο αλλος, τα βαζει κατω και βλεπει οτι το νταραβερι με το να πας εκει για γαμους,
βγαινει στο 8χιλιαρο, ενω αν η κοπελα ερχονταν εδω(αν σταθει δυνατο αυτο), θα βγαινε στο 3χιλιαρο...

Ή αν ο αλλος εχει φαει μια ολοκληρη ζωη τα χιλιομετρα με το κουταλι, εχει δωσει τα ρεστα του,
και πλεον παθαινει αλλεργικο σοκ σε νεα ταξιδια, χιλιομετρα(αεροπορικα-οδικα κλπ), και οποιεσδηποτε νεες συνθηκες σε μια αλλη χωρα, ας ειναι και να του χαριζαν κι ενα εκατομμυριο που λεει ο λογος...

Ή αν ο αλλος εχει φαει τετοιο μανικι με ελληνικη γραφειοκρατια στη ζωη του-οσο λιγοι, που θελει πλεον την ελαχιστη δυνατη ταλαιπωρια...

Ή αν ο αλλος εχει χαρακτηρα-διαμαντι στις γυναικες, και οποια τον ειχε διπλα της θα μακαριζε την ωρα και τη στιγμη που την επελεξε...καμια σχεση με φτηνες και ευκολες σχεσεις δηλαδη...

Τα πραγματα λοιπον δεν ειναι παντα τοσο απλα, και δεν χρησιμευει και πουθενα να μπαινουν ευκολα οποιεσδηποτε τυπου 'ταμπελες'...α το θελει ετσι, α το θελει αλλιως...

(κλεινει η παρενθεση)




Αλλα για να επανελθω στο θεμα μας.
Επειδη για μενα ο σκοπος ειναι να βρεθει μεν καλη κοπελα, αλλα οχι να περασω (για μια ακομη φορα-no comments here) τον ταραχο της ζωης μου απο διαδικασιες/εξοδα/ταλαιπωριες/γραφειοκρατιες,
θελω να το παω αντιστροφα.

Πχ, εχω κόσμιες και πολιτισμενες online συζητησεις αυτο τον καιρο, αν και αυτο αλλαζει δυναμικα συνεχεια, με:
- φιλιππινεζα που μενει/ζει στο Ισραηλ (εργασια)
- φιλιππινεζα μενει/ζει στο Κουβειτ (εργασια)
- κοπελα ινδονήσια που μενει στη χωρα της
- φιλιππινεζα που ζει/εργαζεται στα Εμιρατα
και ουτω καθεξης.

Ειναι το ιδιο δυσκολο για ολες να ερθουν Ελλαδα;
Εγω θα ηθελα να ξερω -αν ειναι δυνατον- καποιες πληροφοριες πανω σε αυτο,
ωστε την τελικη μου επιλογη για κοπελα, να συνεκτιμησω εστω και με μικρη βαρυτητα,
και τον εν λογω παραγοντα.

Σιγουρα, κανεις δεν μπορει να ξερει τα παντα ολα τι παιζει σε καθε πρεσβεια, το ποσο ελαστικα ή αυστηρα χειριζονται τα αιτηματα κλπ.
Αλλα γι'αυτο υπαρχει και η 'συλλογικοτητα' των φορουμ, και εδω ειναι και η δυναμη τους αν θελετε: συλλογικη κατατεθημενη εμπειρια, στη διαθεση ολων, χωρις αυτο φυσικα να σημαινει οτι κι εδω δεν ελλοχευουν κακοτοπιες οπως και στην πραγματικη ζωη. Κοντα στο νου κι η γνωση...

Το γεγονος οτι μιλαμε για νομιμες καταστασεις, δεν σημαινει ειναι παντου το ιδιο δυσκολα.
Και ειδικα οτι εχει να κανει σε σχεση με Ελλαδα, ολοι ξερουμε ποσο 'νερο' παιρνει...
Πχ πας το αμαξι σου σε ενα κρατικο ΚΤΕΟ και μπορει να σε κοψει επειδη ειναι καφρος ο δημοσιος υπαλληλος για ηλιθια αφορμη, και πας σε αλλο κρατικο ΚΤΕΟ και περνας αερα-πατερα...ελληνικες υπηρεσιες και οι δυο...
Ομοιως στους δρομους, ο ενας αστυνομικος μπορει να σε γραψει για το x χαζο παραπτωμα με το αυτοκινητο, ο αλλος να μη δωσει σημασια...
Ολοι τους νομους εφαρμοζουν, αλλα βλεπετε ποσοι διαφοροποιηση υπαρχει...απο μερα μεχρι νυχτα.

Ετσι εχουν τα πραγματα λοιπον.
Και θα θελα να ξερω, που ειναι ευκολοτερα/ταχυτερα για να παρει η κοπελα ενα αεροπλανο και να ρθει Ελλαδα...τοσο απλα...
Εκτος αν η καταγωγη της καθεμιας, την 'καταδιωκει' σε ολο τον κοσμο, και δεν εχει να κανει + με την εκαστοτε ελληνικη πρεσβεια σε καθε χωρα, αλλα επιτρεψτε μου να μην το πιστευω αυτο...

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 871
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 13, 2017, 17:32:46 μμ »

Εκτος αν η καταγωγη της καθεμιας, την 'καταδιωκει' σε ολο τον κοσμο, και δεν εχει να κανει + με την εκαστοτε ελληνικη πρεσβεια σε καθε χωρα, αλλα επιτρεψτε μου να μην το πιστευω αυτο...


Αυτή είναι η απάντηση  δυστηχώς η ευτυχώς  όσο και να μην το πιστεύεις.
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

  • **
  • Μηνύματα: 155
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 14, 2017, 15:36:37 μμ »
εγω παντως ειμαι υπερ της συνθηκης. Σαφως ειναι ενα τοιχος προστασιας το οποιο απολαμβανει η χωρα μας λογω της Ευρωπαϊκης Ενωσης οπως και το ισχυρο διαβατηριο , νομισμα  κλπ. Αλλα δεν εχω καμια  εμπιστοσυνη στο δημοσιο που το ξερω και απο μεσα.
 Προσωπικα δε θα εκανα κατι σοβαρο με γυναικα η οποια θα ειχε προβλημα να βγαλει βιζα. Αλλα αν  καποιος το θελει, το θεωρω πολυ λογικο και αναγκαιο να το παλεψει μεχρι τελους. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη το καταφερει

Αποσυνδεδεμένος cool11

  • **
  • Μηνύματα: 53
  • OS:
  • Mac OS X 10.12 Mac OS X 10.12
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 14, 2017, 17:29:25 μμ »
εγω παντως ειμαι υπερ της συνθηκης. Σαφως ειναι ενα τοιχος προστασιας το οποιο απολαμβανει η χωρα μας λογω της Ευρωπαϊκης Ενωσης οπως και το ισχυρο διαβατηριο , νομισμα  κλπ. Αλλα δεν εχω καμια  εμπιστοσυνη στο δημοσιο που το ξερω και απο μεσα.
 Προσωπικα δε θα εκανα κατι σοβαρο με γυναικα η οποια θα ειχε προβλημα να βγαλει βιζα. Αλλα αν  καποιος το θελει, το θεωρω πολυ λογικο και αναγκαιο να το παλεψει μεχρι τελους. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη το καταφερει

Ακριβως αυτο.
Επειδη ακομη δεν εχω καταληξει καπου οσον αφορα συγκεκριμενο προσωπο,
κι επειδη 'καλυτερο το προλαμβανειν παρα το θεραπευειν',
γι'αυτο κι εγω το ψαχνω αναποδα, που ειναι ευκολοτερα να κοιταζω.

Παντως, διαφορα ρωτησα, αλλα ειδικα για το μεγαλο κεφαλαιο 'ΚΙΝΑ', περιμενα καποιος να εχει μια ειδικοτερη απαντηση...

Αποσυνδεδεμένος kosa

  • ****
  • Μηνύματα: 871
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 14, 2017, 20:00:04 μμ »
Ρε  φίλε cool11 για το όνομα του θεού.

Στο είπαμε μία φορά κόσμια 2,  3,   4 φορές.

Εεεεε   νισάφι πια  τι ψάχνεις ρε  φίλε.
 
Μιλάμε  για ανθρώπινα όντα αγαπητέ κύριε, για  γυναίκες, όχι για κρέας  η άλλο αντικείμενο  που μας  ρωτάς συνεχώς  από  που είναι ποιό καλά, ποιό εύκολα,  και που η καλύτερη  ποιότητα να ψωνίσεις.

Τι ρατσιστική  νοοτροπία  είναι αυτή;

Ρωτάς,   σου απαντάμε,  δεν σου αρέσει η απάντηση και το συνεχίζεις.

Έχεις βεβαία και κάποιους που συνδαυλίζουν  τις   εμμονές σου.
Αυτούς  ειδικά, που με τα γραπτά τους, για να μην του  κατονομάσω τώρα αλλά εάν χρειαστεί  θα το κάνω. 
Δείχνουν όχι μόνο   το   κομματικό  χώρο στον οποίον ανήκουν, που ποσώς με ενδιαφέρει, αλλά και την απέχθεια τους προς τις χώρες αυτές  και τους κατοίκους  των.
Μιλώντας  υποτιμητικά   για ανθρώπους,  χώρες,   γιατί  έτσι κάποιος τους είπε η  κάπου το διάβασαν.
Ρωτώ και πάλι, μιάς  και  μερικοί από αυτούς  τους συμβούλους  μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν με τις  ίδιες ερωτήσεις που και εσύ κάνεις.

Έχουν φέρει η προσπαθήσει να φέρουν έστω μια κοπέλα εδώ;

Νομίζω πως  όχι, αλλά δίνουν συμβουλές  που όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά σε μπελά  μπορεί εύκολα να βάλουν κάποιον.

 Άλλος κύριος μιλά  για το δημόσιο που το γνωρίζει καλά από μέσα.

 Να το επαναλάβω  μήπως  το κατανοήσετε   καλύτερα.
Όλες  οι  αιτήσεις και  η εγκεκριμένες  βίζες καταχωρούνται  on line από το 2010 και μετά σε  μια κεντρική βάση και ελέγχονται  από τις Βρυξέλες.
 Επίσης    κατά καιρούς γίνεται έλεγχος σε κάθε πρεσβεία  από   διεθνή επιτροπή.
 Ποιος υπάλληλος λοιπόν θα το διακινδύνευε  να δώσει βίζα  εκτός προϋποθέσεών με  50 ευρώ στο διαβατήριο;

Εάν παρ ελπίδα  γνωρίζει κάτι περισσότερο, εδώ είμαστε  να μας το αναφέρει με στοιχεία  όμως .
Τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν.


 Μιλάς  για  Χριστιανή.
Γνωρίζεις τις διαφορές  μεταξύ Ορθόδοξων,  Καθολικών, Λουθηριανών, Προτεσταντών  και πολλών άλλων.
Μόνο στις Φιλιππίνες υπάρχουν 12 διαφορετικά  δόγματα.

Μιλάς  για Κίνα ξέρεις το ποσοστό των Χριστιανών εκεί; Σε ποιά  δόγματα ανήκουν;

 Εν αρχή ο άνθρωπος.

 Βρές  τον άνθρωπο και  έλα μετά να συζητήσουμε  σε μια βάση.

Θα παρακαλούσα  τους διαχειριστές να κλειδώσουν το θέμα  δεν έχει να προσφέρει κάτι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 14, 2017, 20:07:50 μμ από kosa »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος tarutao

  • *
  • Μηνύματα: 6
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 11:47:52 πμ »
Γυναίκα με ντελίβερι  στο  σπίτι  ψάχνει  ο  cool 11,   έλεος  αν  δεν  κάνει  κανείς  2-3  ταξίδια  να  την  δεί   από  κοντά  (και  να  τον  δεί)
πρίν  παντρέυτει,  oύτε   online  παραγγελεία   απο  το  e-bay  να ήταν

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

  • **
  • Μηνύματα: 119
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 13:17:03 μμ »
Καμμια μανα δεν στελνει την κορη της να παντρευτει στο εξωτερικο ,εναν αγνωστο !
εκτος αν ειναι πο@τανα

εχουμε και λεμε

1 ταξιδι φτανει και περισσευει
και ας ειναι αλλης κουλτουρας ανθρωποι ,
με διαφορετικες ηθικες αξιες και συμπεριφορες ,

η πεπατημενη λοιπον μετα απο πολυ διαβασμα σε φορουμ και απο την προσωπικη μου εμπειρια
εχει ως εξης και ας το εμπεδωσει ο παρων και ο καθε μελλοντικος γαμπρος :
Φιλιππινεζα που ψαχνει συζυγο στην αλλοδαπη  ερχεται στην Ελλαδα μονο ως συζυγος,
επειδη δεν πληρει τις προυποθεσεις για την χορηγηση βιζας,αυτες που τις πληρουν απλα δεν ψαχνουν.
Φιλιππινεζα συζυγος μονο με γαμο στις Φιλιππινες ,περαιτερω αναλυση δεν εχει νοημα,

γενικα η επιλογη αυτη εν ολιγοις απαιτει :
χρονο : 6 - 8 μηνες long distance love , 21 ημερες στις Φιλιππινες  > 2 εβδομαδες ο γαμος + 1 εβδομαδα μελια
χρημα : 4-6.000 ευρω το κατωφλι
αντοχη : στα ταξιδια και στην ζεστη
υπομονη : ατελειωτη χαρτουρα
τυχη βουνο : αυτη και αν δεν χρειαζεται  ;D

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

  • **
  • Μηνύματα: 155
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
Απ: Χώρες με εύκολη τουριστική βίζα προς Ελλάδα
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 14:53:23 μμ »
Καμμια μανα δεν στελνει την κορη της να παντρευτει στο εξωτερικο ,εναν αγνωστο !
εκτος αν ειναι πο@τανα

εχουμε και λεμε

1 ταξιδι φτανει και περισσευει
και ας ειναι αλλης κουλτουρας ανθρωποι ,
με διαφορετικες ηθικες αξιες και συμπεριφορες ,

η πεπατημενη λοιπον μετα απο πολυ διαβασμα σε φορουμ και απο την προσωπικη μου εμπειρια
εχει ως εξης και ας το εμπεδωσει ο παρων και ο καθε μελλοντικος γαμπρος :
Φιλιππινεζα που ψαχνει συζυγο στην αλλοδαπη  ερχεται στην Ελλαδα μονο ως συζυγος,
επειδη δεν πληρει τις προυποθεσεις για την χορηγηση βιζας,αυτες που τις πληρουν απλα δεν ψαχνουν.
Φιλιππινεζα συζυγος μονο με γαμο στις Φιλιππινες ,περαιτερω αναλυση δεν εχει νοημα,

γενικα η επιλογη αυτη εν ολιγοις απαιτει :
χρονο : 6 - 8 μηνες long distance love , 21 ημερες στις Φιλιππινες  > 2 εβδομαδες ο γαμος + 1 εβδομαδα μελια
χρημα : 4-6.000 ευρω το κατωφλι
αντοχη : στα ταξιδια και στην ζεστη
υπομονη : ατελειωτη χαρτουρα
τυχη βουνο : αυτη και αν δεν χρειαζεται  ;D


τα ειπες ολα ευθεως, χωρις σποντες και υπαινιγμους