Αποστολέας Θέμα: Απαλλαγή από Visa σε εποχή covid-19  (Αναγνώστηκε 1215 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

 • ***
 • Μηνύματα: 434
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
 • Browser:
 • Safari 10.0 Safari 10.0
Απαλλαγή από Visa σε εποχή covid-19
« στις: Δεκέμβριος 11, 2020, 11:38:51 πμ »
Πρόταση απαλλαγής από την υποχρέωση τουριστικής βίζας 45 ημερών θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο

Από Caitlin Ashworth 11-12-2020
Αφού ο πρωθυπουργός είπε στους αξιωματούχους να βιαστούν και να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη, η πρόσφατη πρόταση για παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης κατά την άφιξη για τουρίστες από 30 σε 45 ημέρες προχωρά γρήγορα και θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι 15 ημέρες που προστίθενται στην απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης προορίζονται να αντισταθμίσουν την καραντίνα 2 εβδομάδων που απαιτείται για όσους εισέρχονται στη χώρα. Αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα δελεάσει περισσότερους ξένους επισκέπτες. Προς το παρόν, οι ξένοι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη μόνο με την προ-εκδοθείσα τουριστική βίζα 60 ημερών ή τη νέα Ειδική Τουριστική Βίζα, η οποία επιτρέπει μια παραμονή 90 ημερών που μπορεί να παραταθεί δύο φορές, προσθέτοντας έως και περίπου 9 μήνες.

Η Ταϊλάνδη πήγε από τα τέλη Μαρτίου έως τον Οκτώβριο χωρίς μια άφιξη ξένων τουριστών. Από τότε, υπήρξαν μερικές πτήσεις με άτομα που εισέρχονται στην Ειδική Τουριστική Θεώρηση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα. Για να επιταχυνθούν τα πράγματα, ο πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha διέταξε πρόσφατα τους αξιωματούχους να επισπεύσουν τη διαδικασία χαλαρωτικών περιορισμών για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Tanee Sangrat.

Η εξαίρεση θεώρησης 45 ημερών θα ισχύει για 56 χώρες και επικράτειες που επί του παρόντος υπάγονται στο καθεστώς εξαίρεσης θεώρησης 30 ημερών. Η εξαίρεση θα χορηγηθεί επίσης σε χώρες που έχουν διμερείς συμφωνίες με την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων Χονγκ Κονγκ, Λάος, Μακάο, Μογγολία, Ρωσία, Βιετνάμ, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή και Περού. Η Μιανμάρ και η Καμπότζη δεν θα λάβουν την εξαίρεση θεώρησης 45 ημερών, παρόλο που έχουν διμερείς συμφωνίες με την Ταϊλάνδη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών συζήτησε πρόσφατα την πρόταση με την επιτροπή του Κέντρου για την κατάσταση του Covid-19 που επικεντρώθηκε στην ελάφρυνση των περιορισμών. Συμφώνησαν να προχωρήσουν και να παρουσιάσουν την πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μόλις το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση και δημοσιευτεί στη Βασιλική Εφημερίδα, η εξαίρεση θεώρησης 45 ημερών θα ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021

Παρατήρηση δική μου: Κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προσελκύσουν τουρίστες στο Βασίλειο αλλά με υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών με έξοδα του ταξιδιώτη...

https://thethaiger.com/hot-news/visa/45-day-tourist-visa-exemption-proposal-to-be-presented-to-cabinet


Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

 • ***
 • Μηνύματα: 434
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
 • Browser:
 • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Απαλλαγή από Visa σε εποχή covid-19
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 13, 2020, 16:09:23 μμ »
Ο πρωθυπουργός παραγγέλνει χαλάρωση της εισόδου για χώρες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και παρατεταμένη βασική παραμονή τουριστικής βίζας 45 ημερών

Carla Boonkong & Pranee O 'Connor

Καθώς η Ταϊλάνδη ξεκινά όλο το εικοσιτετράωρο την ασφάλεια στα σύνορά της με τη Μιανμάρ και το Λάος, οι υπουργοί κινήθηκαν για να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι δεν υπάρχει απειλή για ένα δεύτερο κύμα του ιού στο βασίλειο. Αντίθετα, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τους περιορισμούς στους εισερχόμενους ξένους τουρίστες, σε μια κίνηση έκπληξη.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan ocha είπε στο Υπουργείο Εξωτερικών να μειώσει τους περιορισμούς στους ξένους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη, εκδίδοντας δωρεάν τουριστικές βίζες και μια εκτεταμένη έκδοση της βίζας χαμηλότερης βαθμίδας από 30 ημέρες σε 45 ημέρες για να επιτρέψει μια περίοδο καραντίνας 14 ημερών. Αυτό θα ισχύει για όλες τις χώρες που είχαν προηγουμένως σύστημα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων πολλών δυτικών χωρών. Η κίνηση έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι ανταποκρίνονται σε μια αύξηση των τοπικών λοιμώξεων που αναφέρθηκαν από Ταϊλάνδης υπηκόους που επέστρεφαν από τη σκηνή της νυχτερινής ζωής στην πόλη Tachileik της Μιανμάρ, η οποία ήρθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prayut Chan ocha, κινήθηκε για να καθησυχάσει το ταϊλανδέζικο κοινό την Τρίτη όταν είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα δεύτερου κύματος κοροναϊού στο βασίλειο, εξηγώντας ότι το πρόβλημα ήταν μολυσμένοι άνθρωποι που έφτασαν από τη Μιανμάρ και ορισμένες τοπικές λοιμώξεις. Συμπίπτει με τις ειδήσεις ότι ο στρατηγός Prayut διέταξε τη χαλάρωση των περιορισμών στις δωρεάν τουριστικές βίζες, οι οποίοι θα διατεθούν και πάλι στις χώρες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, ενώ η θεώρηση 30 ημερών παρατείνεται σε 45 ημέρες για να επιτρέψει την περίοδο καραντίνας των 14 ημερών.
Η Ταϊλάνδη πιέζει μπροστά με κινήσεις για να ανοίξει ξανά, σταδιακά, στον ξένο τουρισμό με περισσότερη πρόσβαση σε ξένους επισκέπτες παρά το ξέσπασμα του Covid-19 στο Τσιάνγκ Ράι και στο Τσιάνγκ Μάι, που οδήγησαν οι γυναίκες της Ταϊλάνδης και οι εργαζόμενοι ψυχαγωγίας ενηλίκων που επέστρεψαν από την πόλη Tachileik της Μιανμάρ.
Την Τρίτη, αναφέρθηκε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες στο Υπουργείο Εξωτερικών να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των περιορισμών στους ξένους που έρχονται στην Ταϊλάνδη ως τουρίστες.

Δωρεάν τουριστική βίζα 30 ημερών για παράταση σε 45 ημέρες

Αυτό θα περιλαμβάνει ένα καθεστώς δωρεάν βίζας και παράταση της τουριστικής βίζας με κλιμακωτή κλίμακα από 30 σε 45 ημέρες για να επιτρέψει την περίοδο καραντίνας. Η κίνηση θα εφαρμοστεί σε 56 εγκεκριμένες χώρες στο πλαίσιο του καθεστώτος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αλλά αυτό μπορεί ακόμη και να δει περαιτέρω ευελιξία, καθώς οι εμβολιασμοί ξεκινούν τους επόμενους μήνες και μέσα στο 2021, παγκοσμίως. Η πρωτοβουλία επιβεβαιώθηκε από τον Jaturon Chaiyakham, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφέρεται επίσης ότι η Ειδική Τουριστική Βίζα, η οποία επιτρέπει έως και εννέα μήνες διαμονής, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους υποψήφιους επισκέπτες στην Ταϊλάνδη σε οποιαδήποτε χώρα. Ο αριθμός αυτών των θεωρήσεων που εκδίδονται εξακολουθεί να είναι κάτω από 1.000, ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός κινείται για να εξουδετερώσει τους φόβους για ένα 2ο κύμα του ιού στην Ταϊλάνδη μετά από 38 μολύνσεις που συνδέονται με τη Μιανμάρ.

https://www.thaiexaminer.com/thai-news-foreigners/2020/12/08/thai-pm-orders-easier-visas-waiver-countries-extended-tourist-visa/
Life is too short to be living somebody else's dream