Αποστολέας Θέμα: Συνταξιοδοτική βίζα για Ταϊλάνδη (εποχή Covid-19)  (Αναγνώστηκε 946 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 11 Android 11
  • Browser:
  • Chrome 87.0.4280.141 Chrome 87.0.4280.141
Συνταξιοδοτική βίζα για Ταϊλάνδη (εποχή Covid-19)
« στις: Οκτώβριος 20, 2021, 23:32:58 μμ »
Απαίτηση για ασφάλεια υγείας 3.000.000 μπατ

Σε μια αναθεώρηση των κανόνων για τις μη μεταναστευτικές βίζες ΟΑ, οι αλλοδαποί θα πρέπει πλέον να αγοράσουν ασφάλεια υγείας με κάλυψη τουλάχιστον 3 εκατομμύρια μπατ για υπηρεσίες ενδονοσοκομείου, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για μακροχρόνια διαμονή στην Ταϊλάνδη, δηλαδή 8 φορές περισσότερο από τα 400.000 μπατ που απαιτούνταν προηγουμένως.

Η θεώρηση ΟΑ είναι επίσης γνωστή ως θεώρηση συνταξιοδότησης (ή θεώρηση Geeza). Σύμφωνα με το Thai PBS World, ο νέος κανόνας ανακοινώθηκε χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Υγείας Satit Pitutacha, λέγοντας ότι η αύξηση της ασφάλισης είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι, εάν ένας ταξιδιώτης αρρωστήσει κατά τη διάρκεια ενός έτους στη χώρα, τα διαθέσιμα ασφαλιστικά χρήματα είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι θα λάβει την κατάλληλη θεραπεία. Η μαζικά αυξημένη απαίτηση ασφάλισης αφορούν αλλοδαπούς με μη μεταναστευτική βίζα, συμπεριλαμβανομένων των O και A Visas που διαμένουν έως και ένα χρόνο εντός της Ταϊλάνδης. Λόγω του αυστηρού συνοριακού ελέγχου που έκλεισε την είσοδο σχεδόν σε όλους, μόλις 3.768 εκπατρισθέντες και ξένοι ταξιδιώτες έλαβαν μη μεταναστευτικές βίζες όλο το 2021 και το 2020.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια μπορούν να αγοραστούν από τη χώρα καταγωγής τους ή εντός της Ταϊλάνδης, αλλά ορίζουν ότι η κάλυψη πρέπει να διατηρεί αυτό το ελάχιστο ποσό των 3 εκατομμυρίων μπατ ή του ισοδύναμου, εάν το συμβόλαιο εκδίδεται σε ξένο νόμισμα. Η ανακοίνωση πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί με δυσαρέσκεια και αντιδράσεις από διεθνείς ταξιδιώτες που ελπίζουν να κάνουν την Ταϊλάνδη το σπίτι τους μακροπρόθεσμα ή τουλάχιστον για ένα χρόνο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εκείνους που ελπίζουν να συνταξιοδοτηθούν στην Ταϊλάνδη, καθώς τα ασφάλιστρα εκτοξεύονται μόλις ο αιτών περάσει μια ορισμένη ηλικία, αυξανόμενα εκθετικά με την ηλικία υπό την παραδοχή ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες και ατυχήματα.


Life is too short to be living somebody else's dream