Αποστολέας Θέμα: Ο θησαυρός της Καμπότζης  (Αναγνώστηκε 13861 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Ο θησαυρός της Καμπότζης
« στις: Μάιος 25, 2008, 23:13:23 μμ »
όνομα Βασίλειο της Καμπότζης


κάτοικοι 12..491.000 (2001)

πρωτεύουσα Πνομ Πενχ

γλώσσα Χμερ, Γαλλικά οι μορφωμένοι.

Θρησκεία Βουδιστές 95%

πολίτευμα Συνταγματική Μοναρχία

Ώρα: GMT+7 (5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα)

Ηλεκτρική τάση: 220 V 50 Hz, όταν είναι διαθέσιμη, πολλά ξενοδοχεία έχουν δικές τους γεννήτριες, οι πρίζες ήταν συμβατές με τα ευρωπαϊκά φις στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Μέτρα & σταθμά: μετρικό σύστημα

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 15:22:15 μμ από thailandgr »



ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 25, 2008, 23:13:35 μμ »
Ταξιδιωτικά έγγραφα

Οι κάτοχοι ελληνικών (ευρωπαϊκών) διαβατηρίων μπορούν να πάρουν βίζα 30 ημερών κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ ή το αεροδρόμιο του Siem Reap. Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ για 7 τουλάχιστον μήνες, να έχετε μαζί σας μια φωτογραφία ταυτότητας και 20 δολάρια Η.Π.Α. Βίζα μπορείτε να πάρετε επίσης και στα χερσαία σύνορα με την Ταϊλάνδη στο Poipet και στο Krong Koh Kong. Στα σύνορα αυτά μπορείτε να πληρώσετε και με Baht. Αν ερχόσαστε από το Βιετνάμ ή το Λάος πρέπει να έχετε ήδη τη βίζα για να περάσετε τα σύνορα. Βίζα μπορείτε να βγάλετε εύκολα στη Μπανγκόκ, στη Βιεντιάνε, στο Ανόι ή στο Χο Τσι Μινχ.

http://www.cambodiaevisa.com/europe/el/

Passport, Visa and Airport tax

A passport and visa are required. Tourists and business travelers may purchase a Cambodian visa valid for one month at the airports in Phnom Penh and Siem Reap. Both require a passport-sized photograph. A departure tax is charged on all domestic and international flights.
 
Airport Tax
From Phnom Penh International  - Airport in Phnom Penh
International Departure Tax US$25 per person and domestic US$6 per person

From Siem Reap International - Airport in Siem Reap
International Departure Tax US$25 and Domestic US$6 per person

The entry points to obtain Visa
Airports:

    * Phnom Penh International Airport
    * Siem Reap International Airport

Cambodia-Vietnam border:

    * Bavet International Check Point (Svay Rieng Province)
    * Kha Orm Sam Nor International Check Point (Kandal Province)
    * Koh Rohka International Check Point (Prey Veng Province)

Cambodia-Thailand border:

    * Cham Yeam International Check Point (Koh Kong Province)
    * Poi Pet International Check Point (Banteay Meanchey Province)
    * Osmach International Check Point (Odor Meanchey Province)

  Now available !!!
 
Application for Visas and Fee

    *

      It is required for the visa applicants to submit passport, application forms, a recent passport-style color photograph, and such other documents as determined by the status of stay.
    * Single entry visa fee for tourist:    US$ 20
    * Single entry visa fee for business:  US$ 25

Visa Type
Tourist & Business Visas:

    *

      Visitors from countries not under Visa Exemption Agreements must apply for a Tourists or business visa valid for one month at the points of entry.
    * Siem Reap International Airport

Visa K:

    *

      Visa K can be issued to a Cambodian national entering the Kingdom on a foreign passport. (The applicant has to provide well-documented evidence, such as proof that one's parents were Cambodian).

Visa Exemption:

    *

      The nationals of the Philippines and Malaysia do not need a tourist visa and many stay in Cambodia for 21 and 30 days respectively.

Visa extension
Tourist & Business Visas:

    *

      The tourist (T) and business (E) visas can be extended at the Immigration Department, National Police. The Diplomatic (A), Official (B) and Courtesy (C) visas can be extended at the Consular Department, Ministry of Foreign Affairs. A tourist visa can be extended only once for up to one month (single entry).

A business visa can be extended for:

    * One month (Single entry)
    * Three months (Multiple entry)
    * Six months (Multiple entry)
    * One year (Multiple entry)
    * Overstayers will be fined US$ 5 per day.
http://www.tourismcambodia.com/News/e-visa/
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 15:22:29 μμ από thailandgr »

ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 25, 2008, 23:14:03 μμ »
Καλύτερη εποχή



Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε την Καμπότζη είναι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι χαμηλά και η βροχή είναι σχετικά σπάνια. Από το τέλος Φεβρουαρίου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν για να φτάσουν τους 40 βαθμούς τον Απρίλιο. Η υγρή εποχή που ξεκινά τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο δεν είναι τόσο κακή εποχή, οι βροχές είναι καταρρακτώδεις αλλά μικρής διάρκειας, με συχνά διαλείμματα ηλιοφάνειας και η ζέστη είναι λιγότερη αλλά με πολύ υγρασία. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε απομονωμένες περιοχές στην υγρή εποχή η λάσπη και οι κατολισθήσεις θα σας δυσκολέψουν.
Τα Χμερ ή Καμποτζιανά είναι η επίσημη γλώσσα της Καμπότζης. Ανήκει στην αυστροασιατική γλωσσική οικογένεια. Ως γλώσσα είναι επηρεασμένη από τα Σανσκριτικά, ενώ σχηματίζει γλωσσικό δεσμό μαζί με την ταϊλανδική, τη λαοτινή, την Τσαν και τη βιετναμέζικη στη νοτιοανατολική Ασία.


Πολ Ποτ: ο «άγιος» των βουνών
Πολλοί Kαμποτζιανοί έρχονται στον τάφο του ηγέτη των Ερυθρών Χμερ προδοκώντας σε κάποιο θαύμα

Μόνο τα τζιτζίκια και τα βατράχια διαταράσσουν την ησυχία στην απομακρυσμένη περιοχή των όρων Ντάνγκρεγκ. Ο νοτισμένος άνεμος των μουσώνων είναι γεμάτος μαύρες πεταλούδες. Μιλώντας για τον πόλεμο και τις πληγές του, ένας χωρικός με το όνομα Σομ Νέουμ, ντυμένος μόνο μ' ένα βρώμικο σάρονγκ, παραμερίζει τις καλαμιές και οδηγεί τον επισκέπτη του σ' ένα μικρό ξέφωτο. Εδώ, κάτω από μια πρόχειρη στέγη, βρίσκεται ο τάφος ενός από τους πλέον αιμοσταγείς δικτάτορες όλων των εποχών, του Πολ Ποτ, ο οποίος πέθανε πριν από τρία χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια κατεστραμμένη χώρα.

Από το 1975 έως το 1979, ο Πολ Ποτ κυβέρνησε την Kαμπότζη ως επικεφαλής της κυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ, υπεύθυνης για το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων τουλάχιστον. Η χώρα δεν επούλωσε ποτέ τις πληγές της. Μπροστά στον τάφο, ο κ. Σον Νέουμ, 40 ετών, γονατίζει και με το χέρι του καθαρίζει τη σκόνη και τα φύλλα που τον καλύπτουν. «Ο Πολ Ποτ ήταν καλός άνθρωπος», λέει.
Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας θα είχαμε επισκεφτεί το Sihanoukville, το παραθαλάσσιο θέρετρο με τις παραλίες που θυμίζουν τροπικό νησί, ή θα ανεβαίναμε τον Μεκόνγκ με κατεύθυνση το Λάος (υπάρχει τακτική συγκοινωνία στο ποτάμι), με μια στάση στο Kratie. Εκεί μπορεί κανείς να δει τα μοναδικά δελφίνια στον κόσμο που ζουν σε γλυκό νερό. Αν ταξιδεύετε τη στεγνή εποχή (χειμώνα) τότε μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα Βορειοανατολικά, στην επαρχία Ratanakiri και με οδηγό να επισκεφτείτε τα μειονοτικά χωριά, αντίστοιχα με αυτά της Β. Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.

http://cam-shafted.blogspot.com/2006/10/search-terms-or-cam-shafted-hits.html
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 15:22:40 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 25, 2008, 23:15:28 μμ »
Αυτο ειναι ενα απο τα κεντρικοτερα σημεια της πολης. Τα περισσοτερα ξενοδοχεια, εστιατορια για ξενους ειναι μαζεμενα εδω, ακριβως απεναντι απο το ποταμι. Να πω οτι η Πνομ Πενχ ειναι αρκετα μικρη και συμμαζεμενη πολη, το κεντρο της και η περιοχη γυρω απο το ποταμι μπορει να περπατηθει ανετα. Αν βαριομαστε να περπατησουμε υπαρχουν ταξι-μηχανακια (τα λενε μοτοντοπς και αναγνωριζονται ανετα απο το κασκετο στο κεφαλι!) η τουκ-τουκς (μεγαλυτερα και πιο ανετα απο αυτα της Μπανγκοκ). Ταξι με ταξιμετρο δεν υπαρχουν. Συγκριτικα με την Μπανγκοκ ειναι χωριο και θα μπορουσε ανετα να ειναι προαστιο της. Η νυχτερινη ζωη ειναι συγκεντρωμενη γυρω απο το δρομο 51.
Δεν ειναι πια τοσο επικινδυνη οσο ηταν πριν μερικα χρονια. Τα πραγματα εχουν βελτιωθει αισθητα. Παρολα αυτα για να μην παρω κανενα στο λαιμο μου, Καμποτζη ειναι αυτη, μεχρι πριν απο μερικα χρονια ειχαν πολεμο οποτε καταλαβαινετε οτι η φτωχεια των ανθρωπων αυτων ειναι οχι μονο φανερη αλλα και ικανη να τους ωθησει να κανουν τα παντα. Λιγη προσοχη το βραδυ και ειδικα αν εχουμε πιει και μερικες μπυρες Angkor η Beer Lao (παρεπιπτοντος μια απο τις καλυτερες μπυρες της ΝΑ Ασιας) παραπανω.



Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 25, 2008, 23:15:43 μμ »
Συνεχιζω με πλανα απο την "αγρια δυση" της Καμποτζης.
Καμαρωστε το απιστευτο, βγαλμενο απο εναν αλλο, ξεχασμενο αιωνα, το τοπικο "high-speed" ferry επι το εργον, διασχιζοντας ενα απο τα αμετρητα ποταμια της Καμποτζης. Ολα τα λεφτα ο ευρηματικος τροπος συνενωσης των καικιων με απλες ταβλες ξυλου και ο ανορθοδοξος τροπος κινησης του πλωτου κατασκευασματος με 2 μηχανες απο πισω. Οπως βλεπετε στο βαθος, η γεφυρα ειναι σχεδον ετοιμη και μολις γινουν τα εγκαινια, αυτο το θρυλικο πλωτο θα περασει οριστικα πλεον μετα απο ποιος ξερει ποσα χρονια λειτουργιας στο βαρυ χρονοντουλαπο της ιστοριας. Μουσειακο κειμηλιο κατα τη γνωμη μου, του αξιζει μια θεση στο εθνικο μουσειο τους οπως επισης αξιζει και διπλωμα ευρεσιτεχνιας στον πολυμηχανο εφευρετη του. Μου ειπαν ιστοριες με το πλωτο να αρχιζει να μπαζει νερα στα μεσα του ποταμου, φορτωμενο με καθε λογης οχημα και το "πληρωμα" να βαζει στο φουλ τις "μηχανες" για να προσεγγισει στερια μια ωρα αρχυτερα και πριν γινει το μοιραιο. Αυτη η δουλεια γινεται σε 4 διαφορετικα ποταμια στα νοτια της χωρας πηγαινοντας προς Πνομ Πενχ (και ποιος ξερει σε ποσα αλλα ακομη μερη της ενδοχωρας) στα οποια μολις τωρα κατασκευαζονται γεφυρες με τη βοηθεια των γιαπωνεζων. Συμπληρωματικα να πω οτι ανεβηκα και εγω πανω, πρωτον γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη και δευτερον γιατι ξερω κολυμπι!



Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 25, 2008, 23:16:10 μμ »
Η φωτο ειναι τραβηγμενη πανω στο "φερρυ" και με φατσα το "λιμανι" τη στιγμη της αναχωρησης. Πρωτη φορα στη ζωη μου ειδα κυκλοφοριακη συμφορηση τετοιου μεγεθους μεσα σε μια λιμνη λασπης. Επισης πρωτη φορα ειδα αυτοκινητο να ξεκιναει με την εξατμιση και τους 4 τροχους κυριολεκτικα βυθισμενους μεσα στη λασπη...well done! Πολλα αυτοκινητα ειχαν αναγκαστικα αλυσιδες και πατιναρανε μεσα στις λασπες. Ενας χαμος στην κυριολεξια, τα παραθυρα μας φυσικα ερμητικα κλειστα. Ο δρομος καθαριζοταν στα δυσκολα του σημεια απο κατι τυπους με τρυπημενα ρουχα, βουτηγμενους απο πανω μεχρι κατω μεσα στη λασπη, οι οποιοι με μια τσαπα/φτυαρι/τσουγκρανα (ουτε που θυμαμαι και λιγη σημασια εχει), χερια και ποδια, "στρωνανε" μεσα στη βροχη τη λασπη για να μπορει να περασει το επομενο αυτοκινητο. Ολα αυτα με ανταλλαγμα κατι πενταροδεκαρες που τους διναν οι οδηγοι. Ακομη και τα χαρτονομισματα που κρατουσαν στα χερια τους ηταν μεσα στη λασπη.
Παρατηρηστε το υπερβαρο φορτηγο στο βαθος το οποιο εχει "κατσει" απο τη μια πλευρα και εχει γυρει επικινδυνα. Με εναν αλλον Αμερικανο το χαζευαμε για πολυ ωρα και περιμεναμε την ωρα και τη στιγμη που θα τουμπαριζε ολοκληρο (τελικα δεν εγινε). Επισης απορουσαμε και με την απαθεια των ντοπιων οδηγων οι οποιοι απτοητοι και με το χαμογελο στα χειλη καναν αγωνα μεσα στη λασπιλα...εκεινη τη στιγμη δεν μπορουσα να μην φανταστω τι θα γινοταν αν οι οδηγοι ηταν Ελληνες!

Η μετακινηση με πλωτο ειναι τροπος ζωης στην Καμποτζη. Οι μεγαλυτερες πολεις συνδεονται μεταξυ τους και με καραβακι περα απο τα κλασσικα μεταφορικα μεσα δηλαδη αεροπλανο (σπανια με εξαιρεση το δρομολογιο Pnom Penh-Siem Reap), λεωφορειο, τρενο (πιο γρηγορα πας περπατωντας) και ταξι. Τα ταξι δεν ειναι οπως τα κλασσικα ταξι με ταξιμετρο που φανταζεστε αλλα κατι Toyota Camrys τα οποια συνηθως δεν αναχωρουν μεχρι να συμπληρωθει ο μαγικος αριθμος 8! (4 ατομα πισω και 4 μπρος!!).
Πολλοι ξενοι προκειμενου να ταξιδεψουν σε πιο ανθρωπινες συνθηκες αγοραζουν 2 θεσεις στο ταξι! Οι αντιθεσεις που βλεπει κανεις εν τω μεταξυ στο δρομο ειναι κραυγαλεες, θα δειτε πολυτελεστατα Lexus να κινουνται πανω σε καροδρομους που μετα βιας περνανε 2 αυτοκινητα και να προσπερνανε παπακια που κουβαλανε ζωντανο γουρουνι δεμενο ανασκελα στην πισω θεση του συνοδηγου (τι τραβανε τα αμοιρα και αυτα).

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 25, 2008, 23:16:59 μμ »
Ειπε κανεις οτι η Καμποτζη δεν εχει παραλιες?
Μπορει η Ταυλανδη να υπερτερει σε χρωματα νερου αλλα η Καμποτζη προσφερει αυτο που στην Ταυλανδη ειναι πια δυσευρετο. Δηλαδη απατητες, παρθενες και ερημικες παραλιες. Επισης ησυχια και εναν απο τους φιλικοτερους λαους της Νοτιανατολικης Ασιας.
Χιλιομετρα ακτων μας περιμενουν να τις εξευρενησουμε στα νοτια της Καμποτζης. Μερικα μερη εχουν γνωρισει μεγαλη αναπτυξη οπως το Σιχανουκβιλ το οποιο πολλοι λεγανε και λενε οτι θα ειναι το νεο Πουκετ. Κατα τη γνωμη μου απεχει πολυ ακομα απο αυτο το σημειο. Τεραστιες παραθαλλασιες εκτασεις με αμμο αντεχουν ακομη στο χρονο...αντε να δουμε για ποσο ακομα. Σε πολλες απο αυτες, η προσβαση ειναι αδυνατη γιατι δεν υπαρχουν καν δρομοι. Νησακια στα νοτια της Καμποτζης μας περιμενουν για να ζησουμε τις δοξες του Ροβινσωνα Κρουσου. Ουτε δρομοι, ουτε μηχανακια, ουτε ιντερνετ καφε, ουτε μαγαζια, ουτε μπαρς, ουτε ξαπλωστρες στην παραλια, ουτε 7/11, ουτε κραχτες να μας πρηζουν, ουτε τιποτα. Μονο απλες καλυβες και ενα ταβερνακι για τα βασικα.




Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 25, 2008, 23:17:26 μμ »
Καλυβα που κοστολογειται με το αστρονομικο ποσο των 10 δολλαριων. Πολυ απλη βεβαια, μην περιμενετε να δειτε τιποτα το ιδιαιτερο μεσα. Ενα κρεββατι, μια κουνουπιερα, μια τουαλετα και ενας νιπτηρας. Αντε και ενας ανεμιστηρας αν ειμαστε τυχεροι παρολο που πολυ συχνα δε χρειαζεται, ας ειναι καλα το θαλασσινο αερακι.
Αλλα οταν αναπαυομαστε στην αιωρα της φωτογραφιας δε θα ηταν αχαριστια να ζηταμε τις ανεσεις του σπιτιου μας?  :wink:


Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 25, 2008, 23:18:06 μμ »
Καθομουνα που λετε σε ενα απο τα πιο κυριλε εστιατορια της Πνομ Πενχ και χαζευα το μενου. Σε καποιο σημειο βλεπω "fried tarantula with sweet sauce"  :Shock:  . Δεν πολυπιστεψα οτι επροκειτο περι του γνωστου εντομου, υπεθεσα απλως οτι ηταν μια απλη τοπικη σπεσιαλιτε και για καποιο λογο την ονομασανε ταραντουλα. Επειδη ομως με ετρωγε η περιεργεια να μαθω περισσοτερα, φωναζω τον ευγενεστατο σερβιτορο για να με διαφωτισει. Προς μεγαλη μου εκπληξη επιβεβαιωσε αυτο που ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου. Τα αραχνοειδη λοιπον συνηθιζονται στην Καμποτζη και δε θα χρειαστει να ψαξουμε και πολυ για να τα βρουμε. Ηξερα οτι στην Ταυλανδη τρωνε ενα σωρο πραγματα απο μεταξωσκωληκες μεχρι ακριδες, οτι στο Βιετναμ τρωνε σκυλους αλλα αραχνες ηταν η πρωτη μου φορα.
Ουτε συμπτωση να ηταν αλλα την επομενη που πηρα το λεωφορειο για το βορρα, καναμε σταση σε μια ξεχασμενη πολη στην ενδοχωρα της Καμποτζης και επεσα φατσα-καρτα με τις λιχουδιες.




Ελα, ελα κοσμε παρτε τωρα που σπαρταραει!! Με το φρεσκοτατο κρεμμυδακι απο πανω για αρωμα  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 25, 2008, 23:19:10 μμ »
Συνεχιζουμε με πλανα απο την ιστορικη πρωτευουσα της Καμποτζης. Πιο συγκεκριμενα βρισκομαστε στην καρδια της Πνομ Πενχ, διπλα απο το ποταμι. Καμαρωστε λοιπον το περιφημο Royal Palace. Προκειται ενος συγκροτηματος κτιριων τα οποια παρουσιαζουν εκπληκτικη οπτικη ομοιοτητα με το Wat Phra Kaew της Μπανγκοκ. Με μια σημαντικη διαφορα. Στην Μπανγκοκ γινεται χαμος και δε θα περνουσα πια ουτε απεξω ενω στην Πνομ Πενχ λιγοι τουριστες για την ωρα. Μπορουμε να επισκεφτουμε ολα τα κτιρια μεσα σε 2 ωριτσες το πρωι και αν εχουμε χρονο η διαθεση το εθνικο μουσειο στεγαζεται ακριβως διπλα σε ενα πολυ ομορφο κτιριο. Αν μεινουμε σε οποιοδηποτε απο τα ξενοδοχεια της προκυμαιας, ειναι πολυ ευκολο να περπατησουμε μεχρι το Παλατι. Εχετε υποψη σας επισης οτι στην Καμποτζη η λατρεια για το Βασιλια δε φτανει σε καμια περιπτωση στα επιπεδα της Ταυλανδης. Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δεν πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι. Ο δεοντας σεβασμος ειναι παντα απαραιτητος εξαλλου θα δειτε τη φωτογραφια του σε πολλους δημοσιους χωρους (ξενοδοχεια κτλ).




Απολαυστε δειγμα γαλλικης αρχιτεκτονικης στην πρωτευουσα, απολλειμα της αποικιοκρατιας. Ξεχασμενο κτιριο πολυ κοντα στο παλατι περιμενει υπομονετικα την αναπαλαιωση η το...γκρεμισμα του. Ζητω συγνωμη για το αντιαισθητικο της φωτογραφιας με το σαραβαλο μπροστα αλλα δε γινοταν αλλιως και ηθελα οποσδηποτε να αποθανατισω αυτο το κτιριο. Γενικα θα δειτε πολλα τετοια κτιρια  ιδιαιτερα στην πρωτευουσα. Ενα απο τα γνωστοτερα κτισματα γαλλικης αρχιτεκτονικης που αναπαλαιωθηκαν με εξαιρετικα αποτελεσματα ειναι το ταχυδρομειο της Πνομ Πενχ οπως και το ταχυδρομειο της Σαιγκον στο Βιετναμ.

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 25, 2008, 23:19:26 μμ »
Τα πλανα ειναι παρμενα απο το Tuol Sleng η Security prison S21. Προκειται για ενα μουσειο πλεον το οποιο δειχνει με αρκετα ωμο τροπο τις θηριωδιες που διεπραξαν ο Πολ Ποτ και τα τσιρακια του. Παρελαβαν ενα πρωην σχολειο και το μετετρεψαν σε στρατοπεδο συγκεντρωσεως, ανακρισεως και βασανιστηριων ανταξιο των ναζιστικων. Ενα πραγματικα καταθλιπτικο κτιριο.

Εξω απο το κτιριο το θεαμα ειναι επισης καπως λυπηρο. Μετα την περιηγηση στο μουσειο, στην εξοδο μας περιμενουν για ελεημοσυνη διαφοροι σακατηδες, θυματα του Πολ Ποτ η απλως θυματα απο ναρκες.



« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 08, 2009, 09:52:13 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 25, 2008, 23:19:39 μμ »
 Αλλο ενα μακαβριο θεαμα αυτην τη φορα απο τα Killing fields στο Choeung Ek λιγο εξω απο την πρωτευουσα. Παντου ομαδικοι ταφοι και στην εισοδο ενα μνημειο γεματο νεκροκεφαλες για να μας θυμηζει το μελανο παρελθον. Να πω επισης οτι killing fields υπαρχουν σε πολλες πολεις της Καμποτζης αλλα αυτο εδω ειναι το μεγαλυτερο. Αν πεσει στα χερια σας η ομωνυμη ταινια Killing fields μην τη χασετε.






Μεσα στο προηγουμενο κτιριο βρισκονται καμια δεκαρια οροφοι γεματοι νεκροκεφαλες απο τα θυματα. Προσεξτε μερικα κρανια που ειναι χαραγμενα απο τα χτυπηματα των φρουρων. Πρεπει να ειναι καποιος πολυ αναισθητος για μην αισθανθει ουτε καν ενα σφιξιμο στην καρδια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 22, 2009, 11:23:45 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 25, 2008, 23:20:12 μμ »
Ενω δε χωραει καμια αμφιβολια για την ομορφια του αριστουργηματος της Ανγκορ Βατ, εμενα προσωπικα ο αγαπημενος μου ναος ειναι ο ναος Bayon με τα χαρακτηριστικα προσωπα διασπαρτα σε ολες τις προσοψεις. Ενας πραγματικα υπεροχος ναος που δεν πρεπει να μας ξεφυγει με τιποτα. Βρισκεται αρκετα κοντα στο ναο της Ανγκορ, μερικα λεπτα με τουκ-τουκ. Η καλυτερη ωρα για να τον δουμε ειναι νωρις το πρωι με την ανατολη του ηλιου. Δε συνισταται για αυτους που δεν μπορουν να ξυπνησουν πρωι. Αντιθετως η Ανγκορ Βατ που βλεπει δυτικα προσφερεται καλυτερα για ηλιοβασσιλεμμα γιατι η σκια του ηλιου οταν ανατελει "σκοτεινιαζει" την δυτικη προσοψη του ναου. Ο ναος Bayon ειναι ισως ο πιο δημοφιλης αμεσως μετα την Ανγκορ Βατ και για αυτο προτεινα προηγουμενως το πρωινο ξυπνημα. Εναλλακτικα και εφωσον αντεχετε τη ζεστη, αν θελετε να γλιτωσετε την πολυκοσμια μπορειτε να πατε οταν οι περισσοτεροι τουριστες τρωνε μεσημεριανο. Ο ναος Bayon ειναι αρκετα μεγαλος αλλα συνορευει με ενα σωρο αλλους ναους οποτε ετοιμαστειτε για ποδαροδρομο. Γενικα σε αυτην την περιοχη υπαρχει ενα ολοκληρο συμπλεγμα ναων και η Ανγκορ Βατ αποτελει απλως την κορυφη της πυραμιδας. Περιττο να πω οτι οι ναοι αυτοι στην πλειοψηφια τους ακολουθουν αρχιτεκτονικη Χμερ απο το περιφημο Βασιλειο των Χμερ που γνωρισε τεραστια ακμη σε ολοκληρη την ΝΑ Ασια πριν απο περιπου χιλια χρονια.










Αν προσεξετε προσεκτικα αυτα τα προσωπα υπαρχουν παντου στο ναο και ειναι χαρακτηριστικα του στυλ Bayon.


Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Ο θησαυρός της Καμπότζης
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 25, 2008, 23:20:30 μμ »
Υπαιθριοι μπαρμπερηδες στην Πνομ Πενχ. Τους ειδα σε ενα σοκακι κοντα στο Βασιλικο παλατι. Ολοι στη μια πλευρα του δρομου ο ενας διπλα απο τον αλλον. Πελατεια αρκετη αλλα νομιζω κουρευουν/ξυριζουν μονο νωρις το πρωι αυτους που πηγαινουν στη δουλεια. Απιστευτο θεαμα!


Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.7 Firefox 3.0.7
    • Thailand
Angkor Wat
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 22, 2009, 11:24:44 πμ »