Πρόταση για μια επόμενη συνάντηση μας... μετά το νέο έτος.... και αφού επιστρέψουμε από της διακοπές μας. 
ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Τώρα μπορείτε να πάρετε και εσείς σε ένα γοητευτικό και ασυνήθιστο ταξίδι..
Ταξίδι στο χρόνο και τις γεύσεις…Ταξιδέψτε στην Αρχαία Ελλάδα…Ζήστε και απολαύστε το φαγητό, το πολτό και την ενδιαφέρουσα συζήτηση σε ένα αρχαίο ελληνικό συμπόσιο.
Το εστιατόριο «Αρχαίων Γεύσεις» με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια αναβιώνει την αρχαία ελληνική κουζίνα.
Αιφνιδιάζει με το επτάκλινο συμπόσιο. Πρόκειται για δείπνο με τον αρχαίο ελληνικό τρόπο.
Σε πολυτελή ανάκλιντρα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο δοκιμάζετε νέες υπέροχες γεύσεις της αρχαίας ελληνικής κουζίνας
ανταλλάσοντας απόψεις με τους συνδαιτυμόνες σας.
Με αρχαίους ελληνικού χιτώνες και σανδάλια, στεφανωμένοι με κισσό, ξαπλωμένοι στο πολυτελές ατομικό ξύλινο ανάκλιντρό σας, μπορείτε να απολαύσετε και εσείς δείπνο και ποτό για αρκετές ώρες. Χαλαροί σε μια ειδικά διαμορφωμένη ατμόσφαιρα μπορείτε να χαρείτε τα εδέσματα και τις συζητήσεις με τους συνδαιτυμόνες σας.
Βρίσκεστε στο εστιατόριο Αρχαίων Γεύσεις στο Μεταξουργείο, δηλαδή στον Κεραμεικό της Αρχαίας Αθήνας. Με την είσοδο σας έχουν σπεύσει να σας υποδεχθούν ο οινοχόος και η αμφίπολος. Σας οδηγούν στην ιματιοθήκη. Εκεί η θεραπαινίδα σας δίνει ποδήρη χιτώνα και σανδάλια. Σας πλένει τα πόδια και τα χέρια με μυρωμένο νερό. Μαζί με τα ρούχα σας αφήνετε την καθημερινότητα για μια μοναδική εμπειρία
Το δείπνο έχει αρχίσει με άκρατο οινόμελο. Προσφέρονται τα «προοίμια του δείπνου» (ορεκτικά). Λάχανα ποικολοτερπή, τάριχος αντακαίος, αστακός αλίπαστο, βολβοί. μέσα σε σπάνια κεραμικά πιάτα παρουσιάζονται απολαυστικά εδέσματα – λαγός, κάπρος που έχουν αφροδίσιες ιδιότητες. Η διαδικασία της κράσης μίξης του οίνου με νερό ολοκληρώνεται σε κρατήρα (μεγάλο αγγείο) από τον οινοχόο. Και τώρα πίνετε σε κύλικες (πλατύχειλα ειδικά ποτήρια κρασιού) απολαμβάνοντας τον δροσερό οίνο. Τα στεφάνια από κισσό στο κεφάλι των συντρόφων (δηλαδή αυτών που συντρώγουν) δηλώνουν όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης τον πλούτο και την αφθονία των εδεσμάτων.
O «συμποσίαρχος», ο βασιλεύς του συμποσίου, έχει ήδη εκλεγεί με τη χρήση «αστραγάλου» ή δια βοής ή δι’ανατάσεως των χειρών! Αυτός διευθύνει τις συζητήσεις, επιβάλλει ποινές και απονέμει βραβεία. Γιατί το πνευματικό μέρος του συμποσίου είναι εξίσου σημαντικό.
Όπως λέει και ο Αριστοτέλης,
το χάρισμα του λόγου αναπληρώνει ακόμη και την έλλειψη της φυσικής ομορφιάς. Οι συζητήσεις ποικίλλονται με αινίγματα, γρίφους, ανέκδοτα, αποφθέγματα, «παιδιές» (παιχνίδια) κ.λ.π Για όλα αυτά σας παρέχονται σχετικά βοηθήματα.
Σε αφθονία και ποικιλία προσφέρονται «παντοδαπά τραγήματα», ξηροί καρποί δηλαδή, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, φουντούκια, «μελιτώματα» (γλυκίσματα) και «οπώραι» (φρούτα). Αναθυμιάσεις από αρωματικά βότανα που καίγονται ευωδιάζουν το περιβάλλον. Ενίοτε αυλητρίδες και κιθαρωδοί με ήχους της αρχαίας ελληνικής μουσικής δημιουργούν ατμόσφαιρα ακόμα πιο ευχάριστη και χαλαρωτική.
Φεύγοντας παίρνετε μαζί σας τον χιτώνα και τα σανδάλια,

αλλά και την ανάμνηση μιας αλησμόνητης βραδιάς. Ικανοποίησή μας θα είναι αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες σας και σας οδηγήσαμε σωστά σε αυτό το ταξίδι. Εσείς δοκιμάσετε με νέα πρωτότυπη εμπειρία. Άλλωστε «
εν καινόν εγχείρημα, καν τολμηρόν η, πολλών παλαιών εστι χρησιμώτερον»- μια καινούρια προσπάθεια και αν ακόμη είναι τολμηρή είναι πολύ πιο χρήσιμη από πολλές παλιές..(Αντιφάνης, 4ος αι. π.Χ)
http://www.arxaion.gr