Αποστολέας Θέμα: Η πρωτη φορα ( κι οχι τελευταια)  (Αναγνώστηκε 3654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

  • *****
  • Μηνύματα: 1158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Mac OS X 10.5.6 Mac OS X 10.5.6
  • Browser:
  • Safari 3.2.1 Safari 3.2.1
Η πρωτη φορα ( κι οχι τελευταια)
« στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 21:22:17 μμ »
Θα σας πω κι εγω για την πρωτη φορα...
Ηταν χειμωνας του 2006 και συζητουσα με τον φιλο μου που θα παμε διακοπες κοντα στις χριστουγεννιατικες γιορτες...Αποφασισαμε εξωτερικο γιατι πλεον τα πραγματα στην Ελλαδα ειναι τοσο χαλια που συμφερει να πας εξω παρα καπου γραφικα.Επειδη τον προηγουμενο χειμωνα ειχαμε παει Πραγα,εξαιρετικο μερος αλλα ΤΡΕΛΟ ΚΡΥΟ ειπαμε να διαλεξουμε κατι πιο...καλοκαιρινο.
Μπαλι προτεινε ,μεσα εγω. Ψαχναμε φωτογραφιες απο παραλιες και βρισκαμε εξαιρετικα ξενοδοχεια με ωραιες πισινες.Οχι ομως παραλιες σουπερ και οσες φωτο ειδαμε ηταν με κυμα και πλαστικα μπουκαλια στην αμμο! Να πας στην αλλη ακρη του κοσμου για να εισαι σε βρωμικη παραλια ειναι...κοροιδια.
Προτεινει Ταυλανδη, ναι μεν καλη ιδεα αλλα η ιστορια με το τσουναμι , αθελα μου, με επηρρεαζε καπως αρνητικα.Δεν ειναι κατι που συμβαινει συχνα αλλα ξερετε...
Κλεινουμε για αρχες Δεκεμβρη Μπανγκοκ και Πουκετ για περιπου 10 μερες με Thai.
Απο τη μερα που ειδα το ονομα μου στο εισιτηριο με τον προορισμο δεν μπορουσα να το πιστεψω.
Περασε ο καιρος και ενα βραδυ πριν ετοιμασα βαλιτσα με καλοκαιρινα ,σανδαλια κτλ, ειμαι και ατομο της ζεστης, ηταν η καλυτερη μου.
Παμε στο Ελ.Βενιζελος, η διαδρομη με τον προαστιακο να ειναι ατελειωτη. Φτανουμε...μπαινουμε στο αεροπλανο και χωρις υπερβολη ενιωθα σα να εχουμε φτασει Ταυλανδη. Ωραιο προσωπικο, κι οταν λεω ωραιο δεν εννοω μονο στα προσωπα , αλλα εβλεπα ωραια χρωματα στις στολες τους, ατελειωτα χαμογελα και ενα καλοσορισμα που πολυ θα ζηλευαν οι δικες μας αεροπορικες.
Το ταξιδι απλα τελειο.Μου αρεσει να ταξιδευω με αεροπλανο και δεν ειχα κανενα προβλημα στο οτι θα ημασταν μεσα για 9 ωρες.
Ειδα ταινιες, κοιμηθηκα ελαχιστα γιατι ειχα υπερενταση, εφαγα βεβαιως βεβαιως οτι προσεφεραν και ηταν ολα υπεροχα.
Κατα την προσγειωση αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η κινηση στους δρομους, μιλαμε για 6-7 το πρωι. Για ποιο πηξιμο μιλαμε εμεις εδω??

Κατεβαινουμε απ το αεροπλανο με μια χαρα..και σκαει στα μουτρα μας αυτη η ζεστη του φουρνου.Οσοι δεν εχετε παει...οταν μαγειρευετε στον φουρνο στους 200 βαθμους ανοιξτε την πορτα του και θα καταλαβετε τι περασαμε. Μας περιμενε ατομο απ το γραφειο και μας μετεφερε στο ξενοδοχειο.
Στη διαδρομη χαζευα σα μικρο παιδι.ολα μου φαινοντουσαν περιεργα και πολυ καθαρα! Αυτο που με ενοχλησε ηταν οτι στο βανακι ειχε τρομερο κρυο.Οι ανθρωποι ειναι τρελοι.Βαζουν τον κλιματισμο λες και θα χαλασουν τα κρεατα, απορω δεν κρυωνουν?δεν ανατριχιαζουν?

συνεχιζεται...




Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

  • *****
  • Μηνύματα: 1158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.6 Firefox 3.0.6
Απ: Η πρωτη φορα ( κι οχι τελευταια)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 23:32:35 μμ »
Επισης δεν περιμενα σε καμια περιπτωση να δω τοσους ουρανοξυστες ( ειχα αλλη αποψη για την πολη).
Το ξενοδοχειο μας ηταν το Imperial Queen’s Park, http://www.imperialhotels.com/queenspark/index.html  πολυ κοντα σε σταθμο skytrain, στην ουσια μεσα σε παρκο.Εντυπωσιακο lobby, πολυ ωραια δωματια ( θα γραψω στο αντιστοιχο topic ).Πρωτη εντυπωση ηταν πολυ θετικη. Ειχαμε ενα πολυ καλο δωματιο με θεα στην πολη που το βραδυ ειδικα ηταν μαγεια ,ο ενας τοιχος ηταν ολος τζαμι και νομιζες οτι καποια στιγμη θα σκασει ο spiderman…
Για να ειμαι ειλικρινης ειχα κατι ζαλαδες απ το ταξιδι και συνεχεια νομιζα οτι κανει σεισμο!
Ειχαμε ξεναγηση στην πολη, τα ανακτορα και τα βασικα αξιοθεατα της πολης. Ενα σωρο φωτογραφιες και στιγμες ανεπαναληπτες. Ενα ονειρο. Ειναι τρομερο γιατι δεν ξερεις τι να βγαλεις φωτο.τι να πρωτοπρολαβεις??
Γελουσα με τα αυτοκινητα , οδηγουν απ την αλλη πλευρα του δρομου και επρεπε να το μαθω αλλα παντα εκανα λαθος.Οι κυλιομενες σκαλες ειναι και αυτες αντιστροφα απ οτι τις εχουμε στην Ελλαδα.Μικροπροβληματα προσαρμογης που καταλαβαινεις οτι εισαι...αλλου.Ζεστη ζεστη ζεστη, υγρασια, ζεστη και ζεστη.

Φαγητο  ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ
Χρωματα, αρωματα, μυρωδιες , γευσεις. Οι ανθρωποι ειναι καλλιτεχνες.Δεν τους νοιαζει να ικανοποιησουν την πεινα, τους νοιαζει πρωτα να χορτασει το ματι και μετα το στομαχι.

Η βολτα στο ποταμι εμπειρια, βλεπεις τα ξυλινα σπιτια πανω στο ποταμι με παιδια να πλενουν τα ρουχα τους στα βρωμικα νερα και απο πανω να ορθωνεται ενα θηριο-ξενοδοχειο ....Οι αντιθεσεις ειναι τρομερες, σαν ειρωνεια.

Ομορφια ΠΑΝΤΟΥ
Χαμογελα στο δρομο, στα μαγαια, οι φτωχοι στο ποταμι- παροτι φτωχοι δε βγαζουν μιζερια,λατρευουν τον Βασιλια περισσοτερο απ τη ζωη τους και η ζωη...συνεχιζεται...

Εμπορικα Κεντρα ΧΑΟΣ
Τι να πρωτοδεις? Τι να πρωτοπαρεις?
Siam paragon, απ τα αγαπημενα για βολτα και ενα καφε , δεν ψωνιζεις εκει αλλα κανεις καλο window shopping και γνωριζεις μαρκες που εκομα δεν εχουν ερθει Ελλαδα.
ΜΒΚ ζαλαδα ! πολυ καλες τιμες σε ολα τα πραγματα και καλα εστιατορια. Εκει ναι...μπορεις να ψωνισεις σαν ανθρωπος.

Clubbing- Ποτο
ΒEDSUPPERCLUB Αγαπημενο μερος τελικα... Απλη διακοσμιση, σχεδον ανυπαρκτη αλλα τρομερα  events, μεγαλη επιτυχια οι βραδιες με r&b parties και House μουσικη.

Ενα βραδυ πηγαμε για ποτο στο πολυσυζητημενο Sky Bar στο Lebua , παθαμε πλακα με τη θεα και το ξενοδοχειο. Πολυ καλα ποτα..ιδιως κοκτειλς ολα με μεζουρα που χαζευεις τον barman και λες τι κανει...Εδω στην Ελλαδα μπορει να μην εχω δει ποτε να χρησιμοποιουν μεζουρα ( κι οπου την χρησιμοποιουν το ποτο κανει 15 ευρω και βαλε). Για πλακα λεγαμε οτι καποια στιγμη θα θελαμε να μεινουμε σε αυτο το υπεροχο ξενοδοχειο ( ονειρο που πραγματοποιηθηκε στο δευτερο ταξιδι μας).

Mαθαμε το coffeworld http://www.coffeeworld.com/index.asp με πολυ καλο καφε που με την πρωτη γουλια το ματι γινεται γαριδα. Δε μπορει να ανοιξει ενα καταστημα κι εδω?

Μασαζ
Λιωσαμε.Λογικο γιατι ολη μερα γυρνουσαμε και ημασταν πτωμα το βραδυ.Μερικα διαλειμματα για μασαζ μεσα στη μερα ειναι απαραιτητα.
Εχω τοσα να πω που τα ξεχναω.. Σε μια τοσο μεγαλη πολη κανεις δεν ειχε προθεση να μας εξαπατησει, να μας κλεψει , δεν ειχαμε κανενα απολυτως προβλημα.

3 βραδια στη Μπανγκοκ περασαν τοσο γρηγορα ...αλλα ετοιμαστηκαμε για Πουκετ....Και με πιο καλοκαιρινη διαθεση...