Αποστολέας Θέμα: Ταξιδιωτικος Οδηγος Υγειας.  (Αναγνώστηκε 1192 φορές)

Doctortilac

  • Επισκέπτης
Ταξιδιωτικος Οδηγος Υγειας.
« στις: Μάιος 01, 2009, 10:24:04 πμ »
 Βιετνάμ

Το Βιετνάμ εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής της νοτιοανατολικής Ασίας, ακριβώς νότια του Τροπικού του Καρκίνου. Το κλίμα του είναι γενικά τροπικό με μία περίοδο ξηρασίας από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

Το Βιετνάμ είναι μία από τις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες. Οι τουριστικές εγκαταστάσεις δεν είναι καλές, αλλά βελτιώνονται. Οι υπηρεσίες υγείας στο Hanoi και την πόλη Ho Chi Mihn είναι ικανοποιητικές, χωρίς να φτάνουν το επίπεδο των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών. Έξω από τις μεγάλες πόλεις, η ιατρική φροντίδα είναι κατώτερης ποιότητας. Στο Hanoi διατίθενται υπηρεσίες υγείας από κλινικές που είναι στελεχωμένες από ξένους γιατρούς.

Όσοι επιθυμούν να βγάλουν βίζα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις. Διαβάστε προσεκτικά την αίτηση και εάν έχετε απορίες επικοινωνήστε με την πρεσβεία της χώρας.
Εμβόλια και ελονοσία
Κίτρινος πυρετός

Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό από ταξιδιώτες ηλικίας άνω του ενός έτους που προέρχονται από μολυσμένες περιοχές.
Αλλα εμβόλια

Ανάλογα με τον προορισμό σας, τους ατομικούς παράγοντες κινδύνου και το χρόνο παραμονής σας, ίσως χρειαστεί να εμβολιαστείτε κατά της ηπατίτιδας Α και Β, του τυφοειδούς πυρετού, της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας, της λύσσας ή της γρίπης. Επίσης πρέπει να ελέγχετε, να παρακολουθείτε και να τηρείτε πιστά το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού σας (διφθερίτιδα, τέτανος και άλλες συνηθισμένες παιδικές ασθένειες).
Ελονοσία

Ο κίνδυνος ελονοσίας υπάρχει σε όλη τη χώρα, εκτός από τις αστικές περιοχές, το δέλτα του Red River και τις παράκτιες κοιλάδες βόρεια του Nha Trang. Περιοχές υψηλού κινδύνου είναι οι δύο νοτιότερες επαρχίες της χώρας, οι Ca Mau και Bac Lieu, και οι περιοχές των υψιπέδων κάτω των 1.500 μέτρων νότια του 18οΝ. Οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από το P. Falciparum, το οποίο στις περισσότερες περιοχές έχει υψηλή ανθεκτικότητα στη χλωροκίνη και τη σουλφαδοξίνη-πυριμεθαμίνη.

Συνιστώμενη προφύλαξη: μεφλοκίνη

Επειδή κανένα ανθελονοσιακό φάρμακο δεν είναι 100% αποτελεσματικό, εάν έχετε ταξιδέψει σε μια περιοχή που θεωρείται επικίνδυνη σε ό,τι αφορά την ελονοσία και εμφανίσετε πυρετό ή συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης εντός τριών μηνών από την επιστροφή στο σπίτι σας, αναζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα.
Αλλα προβλήματα υγείας
Νοσήματα μεταδιδόμενα από τα έντομα

Τα κουνούπια μεταδίδουν διάφορες ασθένειες, όπως ελονοσία, δάγγειο πυρετό και ιαπωνική εγκεφαλίτιδα. Επομένως, όποτε συναντήσετε έντομα, καλό είναι να ακολουθήσετε τα ατομικά μέτρα προστασίας σας εναντίον τους.
Νοσήματα μεταδιδόμενα με την τροφή και το νερό

Αρκετά νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα Α και ο τυφοειδής πυρετός, μεταδίδονται μέσω των ανθυγιεινών διαδικασιών επεξεργασίας των τροφίμων και με την κατανάλωση μολυσμένου νερού. Οι προφυλάξεις που αναφέρονται στις τροφές και στα ροφήματα θα σας προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην αποφυγή ασθενειών. Μπορεί να χρειαστεί και η συνταγογράφηση κάποιων αντιδιαρροϊκών φαρμάκων από το γιατρό σας.

Η φυματίωση εμφανίζεται σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες. Εντούτοις, στο Βιετνάμ η συχνότητα των κρουσμάτων ανέρχεται σε >100 ανά 100.000 πληθυσμό και έτσι συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Όσοι σκοπεύουν να μείνουν περισσότερο από τρεις μήνες πρέπει να κάνουν μια φυματινοαντίδραση mantoux πριν από την αναχώρησή τους. Επίσης, να αποφύγουν, αν είναι δυνατόν, τα μέρη με έντονο συνωστισμό και τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η σχιστοσωμίαση μεταδίδεται στις λίμνες με γλυκό νερό και στους ποταμούς από προνύμφες που διαπερνούν την επιφάνεια του υγιούς δέρματος και εισέρχονται στο σώμα.

Η ομάδα αίματος μεγάλου ποσοστού του ασιατικού πληθυσμού είναι Ρέζους θετικό. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί Ρέζους αρνητικό.
Τρέχοντα ιατρικά προβλήματα

1 Αυγούστου 2001: Από την αρχή του έτους έχουν αναφερθεί 14.000 περιπτώσεις δάγγειου πυρετού με 38 θανάτους. Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στους κατοίκους των επαρχιών κοντά στο δέλτα του ποταμού Mekong, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών An Giang, Tieng Gia και Ben tre. Κρούσματα παρατηρήθηκαν και στην κεντρική επαρχία Ha Tihn. Για τους ταξιδιώτες συνιστάται η λήψη των απαραίτητων ατομικών μέτρων προστασίας κατά των εντόμων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 thai.gr

Ταξιδιωτικος Οδηγος Υγειας.
« στις: Μάιος 01, 2009, 10:24:04 πμ »