Αποστολέας Θέμα: η γωνια του ποδοσφαιρου  (Αναγνώστηκε 151363 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 45.0 Firefox 45.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #300 στις: Μάιος 03, 2016, 17:19:36 μμ »

Βισάι Στριβανταναμπράβχα: Η αλεπού από την Ταϊλάνδη

Όταν αγόρασε τη Leicester City, ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Εκείνος είπε πως θα την οδηγήσει στο πρωτάθλημα της Premier League. Το 2014 διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει στην προσεχή τριετία. Ο Βισάι Στριβανταναμπράβχα ήταν κύριος και μάλιστα, σε πολύ οικονομικές τιμές. Αυτή δε, είναι μόνο η αρχή.



Πηγαίνει στο γήπεδο με το προσωπικό του ελικόπτερο. Από το 2013 έως σήμερα, μεταφέρει με το ιδιωτικό του jet μοναχούς Βουδιστές από ναό της Bangkok στην πόλη Leicester, για να "φτιάξουν" το karma της ομάδας. Πες, πες, η δουλειά έγινε. Απ' όταν ανέλαβε τη Leicester City έως σήμερα, ο Vichai Srivaddhanaprabha είδε την ομάδα του και την επιχείρηση του να θριαμβεύουν. Από το βράδυ της Δευτέρας (2/4) είναι και ο υπεύθυνος για ένα από τα μεγαλύτερα "θαύματα" του παγκοσμίου αθλητισμού. Δεν το λέω εγώ. Ο Gary Lineker το είπε, πρόσφατα. Τι; Πως "αν πάρει το πρωτάθλημα η Leicester θα πρόκειται για τον πιο απροσδόκητο θρίαμβο, στην ιστορία των ομαδικών σπορ".

Ο ίδιος βέβαια, είχε αμφισβητήσει την πρόσληψη του Ranieri (με δηλώσεις, με τιτιβίσματα, με... τα πάντα), πριν αναγνωρίσει πως άνθρωπος είναι και αυτός, άρα κάνει τα λαθάκια του. Αν δεν ήταν ο Srivaddhanaprabha (για τους φίλους Vichai) τίποτα από αυτά δεν είχε συμβεί, με την επένδυση που είχε κάνει το 2010 να είναι 1000% επικερδής και επιτυχημένη. Και να σκεφτείς ότι είναι ακόμα στην αρχή.

 

Η αλήθεια είναι πως το όνομα του ήταν... κομματάκι πιο απλό έως τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε η βασιλική οικογένεια της πατρίδας του αποφάσισε να αποδώσει κάποιου είδους τιμή στην οικογένεια του, για όσα είχε κάνει για την Ταϊλάνδη. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, ο -παλαιότερος μονάρχης του κόσμου- Βασιλιάς Bhumibol μετονόμασε την οικογένεια (είναι παντρεμένος με την Tippy και έχουν τέσσερα παιδιά) από Raksriaksorn σε Srivaddhanaprabha ("το φως του προοδευτικού μεγαλείου"), γεγονός που δημοσιεύτηκε και στην "Royal Thai Government Gazette". Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας φυσικά και δήλωσε ότι επρόκειτο για τεράστια τιμή. Αυτομάτως προέκυψαν διευκρινίσεις επί του πώς προφέρεται αυτό το Srivaddhanaprabha. Η ουσία βέβαια, δεν άλλαξε. Μόνο τα χαρτιά του ανθρώπου μας χρειάστηκαν κάποιες μεταποιήσεις, ενώ τοποθετήθηκε μπροστά στα "αρχηγεία" της επιχείρησης του, το άγαλμα ενός Garuda, για να ξέρουν όλοι την τιμή που έχει αποδοθεί. Τι είναι όμως, το Garuda. Μυθικό ανθρωπόμορφο πουλί που εμφανίζεται ως θεότητα στον Ινδουισμό και το Βουδισμό και αποτελεί το εθνικό σύμβολο του έθνους. Μια μορφή του αποτελεί το οικόσημο της βασιλικής οικογένειας. Πόσο πιο σοφός αισθάνεσαι τώρα; Ας γυρίσουμε στο θέμα μας.

Ο Srivaddhanaprabha είναι ο υπ' αριθμόν 612 πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με... καθαρή αξία που φτάνει τα 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια -σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Forbes, αυτή που έγινε για το 2016. Ο 58χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του "King Power International Group" (ναι, θα τον έλεγες συγκεντρωτικό), είναι ο "βασιλιάς" στο χώρο του duty free! Ξεκίνησε με ένα κατάστημα, στη Mahatun Plaza, στο κέντρο του Bangkok το 1989. Πουλούσε ταϊλανδέζικες χειροτεχνίες. Ακολούθησε δεύτερο κατάστημα, στο μοναδικό τότε διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, το Don Muang, για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών που δεν είχαν χρόνο. Τα δυο καταστήματα έγιναν τρία, τέσσερα και τώρα πια έχει χάσει το λογαριασμό. Στο μεσοδιάστημα, πριν ιδρύσει την King Power, δεν τον ήξερε άνθρωπος στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, με τα κέρδη του να φτάνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα. Αυτό άλλαξε άρδην το 2001, με την άνοδο του Thaksin Shinawatra στην εξουσία.

Ο Κροίσος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ήταν που αποφάσισε να δημιουργηθεί δεύτερο αεροδρόμιο στο έθνος, το Suvarnabhumi. Έκανε εγκαίνια το 2006. Ο Shinawatra έμελλε να είναι η γνωριμία που άλλαξε τη ζωή του Srivaddhanaprabha. Πώς; Του έδωσε το μονοπώλιο στα καταστήματα του νέου αεροδρομίου. Ήταν το τελευταίο πράγμα που έκανε, πριν ανατραπεί το 2007 από στρατιωτικό πραξικόπημα. Εκείνη την περίοδο, ο νυν ιδιοκτήτης της Leicester City ήταν στο Νο21 με τους πλουσιότερους Ταϊλανδούς, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 220 εκατ. ευρώ. Είχε ήδη συνάψει σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της χώρας του και έδινε εκατομμύρια σε φιλανθρωπικές ενέργειες που διαχειριζόταν ο Βασιλιάς. Για αυτό και επιβίωσε μετά την ανατροπή του Shinawatra. Είχε... κάνει την αλλαγή, εγκαίρως. Μετά, πήρε το μονοπώλιο και στο άλλο αεροδρόμιο και πλέον είναι ο τέταρτος πλουσιότερος κάτοικος της Ταϊλάνδης (σε σύγκριση με το 2015 "ανέβηκε" 102 θέσεις στο συνολικό πίνακα).

 

Αν σου θυμίζει κάτι το όνομα "Shinawatra" θα γίνει γιατί πρόκειται για τον τύπο που είχε αγοράσει τη Manchester City το 2007, μετά την εκδίωξη του από την πατρίδα του (δεν ήταν ακριβώς οπαδός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), για να την πουλήσει ένα χρόνο αργότερα. Και επειδή κάνω αυτό το ταξίδι στο παρελθόν, να σου πω ότι ο πρώτος Ταϊλανδός που επένδυσε στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρίας ζυθοποιίας στη χώρα (Chang), ο οποίος σύναψε χορηγική συνεργασία με την Everton, για πρώτη φορά το 2004. Μετά τον Srivaddhanaprabha, η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρία κονσερβοποιημένου τόνου στην Ταϊλάνδη (Thai Union Group) αγόρασε τη Sheffield Wednesday, ενώ μια άλλη κοινοπραξία, της οποίας ηγήθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία επεξεργασμένων θαλασσινών, επένδυσε στη Reading FC. Θα μου πεις "και τι κατάλαβαν;". Δώσε μου ένα λεπτό να σου εξηγήσω κάποια άλλα πράγματα και θα φτάσω και εκεί.

Για να καταλάβεις πώς ο Srivaddhanaprabha βρίσκεται στους πιο πλούσιους κατοίκους του πλανήτη, θα χρειαστεί να σου πω ότι το Suvarnabhumi Airport είναι το δωδέκατο πιο... πολυάσχολο στον κόσμο (στην κατηγορία "Ασία" βρίσκεται στο #6). Το 2015 διαχειρίστηκε 53 εκατομμύρια επιβάτες, άνοδος της τάξης του 13.96% από το 2014 και εξυπηρετεί 95 αεροπορικές εταιρίες. Δημιουργήθηκε το 2010, οπότε παρατηρήθηκε αδυναμία ικανοποίησης των αναγκών από το Don Muang, ένα από τα πιο παλιά διεθνή αεροδρόμια του πλανήτη και το πιο παλιό στην Ασία (άνοιξε το 1914). Το 2015 πέρασαν από εκεί 21 εκατ. επιβάτες για εσωτερικές πτήσεις και 9.170.681 για διεθνείς, με την άνοδο σε σύγκριση με το 2014, να φτάνει το 29.76%. Τα νούμερα αυξήθηκαν κατακόρυφα, χάριν των Κινέζων τουριστών. Κοντολογίς, ένα μπουκάλι νερό να αγόραζαν μόνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ο Srivaddhanaprabha και πάλι θα ήταν πλούσιος. Αλλά δεν ασχολείται μόνο με αυτά.

Έχει και τρία εμπορικά κέντρα στην Bangkok (ένα είναι 12.000 τετραγωνικά μέτρα), των 9 εκατ. κατοίκων. Πόλη που ανήκει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, παγκοσμίως, με περισσότερους από 15 εκατ. επισκέπτες. Βάσει των χρημάτων που ξόδεψαν οι τουρίστες, η Bangkok έγινε το 2013 η τέταρτη πιο επικερδής πόλη -σε αυτόν τον τομέα-, μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι -χάρη στη διακίνηση 14.3 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτά και με αυτά, αντιλαμβάνεσαι ότι ο Srivaddhanaprabha είχε την οικονομική δύναμη να ηγηθεί της κοινοπραξίας που ενδιαφέρθηκε για την αγορά της Leicester FC, τον Αύγουστο του 2015. Πού την ήξερε τη Leicester City;

Άκου: πέραν του polo, σπορ που λατρεύει και ασχολείται επισταμένως (έχει παίξει στην ίδια ομάδα με τους Πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ), είχε από μικρός μια ειλικρινή αγάπη για το ποδόσφαιρο. Λάτρευε να παρακολουθεί τα ματς της Manchester United στην τηλεόραση και ήξερε όλους τους παίκτες. Ώσπου... ανακάλυψε τη Leicester, όταν παρακολούθησε τον τελικό του League Cup, στο Wembley (και τη νίκη επί της Middlesbrough) και δεν δίσταζε να ξυπνά το χάραμα για να παρακολουθήσει το νέο του έρωτα. Όταν λοιπόν, προέκυψε η δυνατότητα να τον κάνει δικό του (τον έρωτα), δεν την προσπέρασε. Και όπως εξελίσσονταν οι "Foxes" από ομάδα δεύτερης κατηγορίας σε διεκδικητές του τίτλου, εξελισσόταν και αυτός ως επιχειρηματίας.

Ο τότε ιδιοκτήτης, Milan Mandarić, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και για διαφθορά στο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να καταδικαστεί, αναζητούσε χέρια να δώσει την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, αφού δεν έφταναν χρήματα στα δικά του χέρια. Η τιμή πώλησης έφτασε τα 51 εκατ. ευρώ, με τον Vichai Raksriaksorn και τον γιο του, Aiyawatt να είναι τα νέα αφεντικά (ως υπεύθυνοι της κοινοπραξίας Asian Football Investments). Ο Σέρβος διατήρησε μια θέση στο ΔΣ. Για την ακρίβεια, παρέμεινε στους μετόχους και επανατοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου, από την οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2011 για να πάει στη Sheffield Wednesday. Βέβαια, πριν ανακοινωθεί η πώληση ήταν εκείνος που την είχε διαψεύσει μετά βδελυγμίας. Εν πάση περιπτώσει, πέραν των 51 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Ταϊλανδός για την αγορά, στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα έχει επενδύσει άλλα 180 εκατ. ευρώ. Το φετινό ρόστερ άξιζε 47 εκατ. ευρώ. Είναι το τρίτο μικρότερο της λίγκας. Της λίστας ηγείται η Manchester United (272 εκατ. ευρώ).

Να σου πω ωστόσο, ότι μετά την περυσινή "σωτηρία" και έως τώρα, τα έσοδα έχουν φτάσει στα 132 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 91 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εκκρεμεί βέβαια, η καταμέτρηση αυτών που θα πάρουν για την κατάκτηση -πέρυσι η Chelsea είχε λάβει 125 εκατ. ευρώ. Και δεν θέλω να σου πω τι θα γίνει με τη συμμετοχή στο Champions League ή το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Premier League, έτσι; Θα αρκεστώ στο ότι ο ιδιοκτήτης όχι μόνο δεν βάζει, αλλά "βγάζει" από αυτήν την ιστορία.

Όσοι τον είχαν πει "τρελό" το 2010, οπότε ενημέρωσε πως "στόχος μας είναι το πρωτάθλημα", προφανώς και τώρα δεν έχουν πολλά να προσθέσουν. Σε αυτό το γκρουπ άνηκε και ο γιος του, Aiyawatt, πράγμα που ομολόγησε στο Channel 3 της Ταϊλάνδης. "Δεν το πίστευα, γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι. Δεν εξαρτώνται δηλαδή, όλα από όσα γίνονται στο γήπεδο. Βέβαια, τα καταφέραμε και είμαι χαρούμενος". Όχι, δεν είπε αν ο πατέρας του θα αλλάξει τακτική φέτος και θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να κρατήσει τους παίκτες-κλειδιά, αλλά και για να προσθέσει φρέσκο ταλέντο. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Vichai δεν εμφανίζεται ποτέ να κάνει κάποιο σχόλιο και δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Αυτό το ρόλο τον έχει αφήσει στον κανακάρη του, ο οποίος διευκρίνισε ότι "η Leicester δεν είναι ομάδα που πουλάει παίκτες, για να αγοράσει άλλους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κορμό".

 

Μια εβδομάδα πριν την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, ο Srivaddhanaprabha πήρε στο προσωπικό του jet (αυτό που αγόρασε από τη γυναίκα του Bernie Ecclestone, για 55 εκατ. ευρώ) μοναχούς Βουδιστές από το Bangkok (για την ακρίβεια, από το ναό Phra Maha Mondop) στην Leicester. Στο πρόγραμμα των εργασιών προβλεπόταν να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας και να κάνουν τελετές, με σκοπό να μεταδώσουν θετικό karma. Έδωσαν την ευλογία τους στα χώματα των "Foxes" που στη συνέχεια της φάσης, δεν έχασαν στην έδρα τους, το King Power Stadium, από τους Everton, Arsenal και Manchester United. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες ξεκίνησαν με το 5-3 επί της United, με τους David Nugent και Jamie Vardy να φορούν περιδέραια που τους άφησαν οι μοναχοί, μετά το ματς. Δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αυτό το ταξίδι. Από το 2013 ανέπτυξε ο ιδιοκτήτης τη συνήθεια να καλεί μοναχούς Βουδιστές στην αγγλική πόλη (περί τους δέκα ήταν φέτος σε όλα τα εντός έδρας ματς), για να... φτιάξουν το karma. Διαδικασία που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, σωστά;

Μετά τη ρελάνς που έκανε πέρυσι η Leicester City, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο Jamie Vardy εξήγησε στην Telegraph ότι "το μυστικό αυτής της ιστορίας είναι η μοναχοί που μας επισκέφτηκαν στα αποδυτήρια. Ο ιδιοκτήτης μας τους έφερε από την Ταϊλάνδη για να μας ευλογήσουν. Εμφανίστηκαν, ενώ βάζαμε τα ρούχα της δουλειάς, για το ματς με τη United. Είχαν στα χέρια τους κλαδιά, τα οποία έβαλαν σε άγιο νερό και μετά μας... μαστίγωσαν στα πόδια και τις πατούσες. Δεν το έκαναν με δύναμη, αλλά ήταν... σαν να είχαμε βγει από το ντους. Είχαμε νερά παντού. Αυτή είναι η κουλτούρα στην Ταϊλάνδη και τους ευχαριστούμε για ό,τι μας έδωσαν". Ενόσω είναι οι Βουδιστές μοναχοί στην περιοχή, δεν επιτρέπονται οι γυναικείες παρουσίες "για να μην μπουν σε πειρασμό".

Ένας εκ των μοναχών, ο Phra Prommangkalachan είχε επισημάνει στην Telegraph ότι "το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι πνευματική στήριξη, που πιστεύουμε ότι βοηθά τους παίκτες να 'χουν καλή υγεία, να αποφεύγουν τους τραυματισμούς και να είναι συγκεντρωμένοι. Ανεξάρτητα από ό,τι κάνουμε εμείς, εκείνοι πρέπει να αποδίδουν καλά, για να κερδίζουν". Δεν παρακολουθούν τα παιχνίδια (έχουν δουλειά στα αποδυτήρια, να προσεύχονται) και πλέον, όταν περπατούν στην πόλη όλοι ζητούν την ευχή τους. "Στην αρχή, ούτε ο κόσμος, μηδέ οι παίκτες ήταν σίγουροι για το ρόλο μας. Μετά, μας συνήθισαν και τώρα πιστεύω πως εκτιμούν τη συνεισφορά μας. Συγκεντρωνόμαστε όλοι σε μια θετική δύναμη και έχουμε δει ότι "δουλεύει".

Διαβεβαίωσε ότι ο "Khun Vichai είναι αφοσιωμένος Βουδιστής και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτή τον βοήθησε να συγκεντρώσει τη στήριξη που έγινε η δύναμη της ομάδας. Η Leicester City επωφελήθηκε από το καλό karma. Είναι επίσης, πολύ έξυπνος άνθρωπος και ξέρει πώς να διοικεί την ομάδα, πώς να είναι όλοι ενωμένοι. Τα αποτελέσματα είναι η επιτυχία τους". Ένα από τα παραδείγματα της ευφυούς προσέγγισης που έχει στα πράγματα, είναι ότι η μεταφορά στα εκτός έδρας ματς, δεν στοιχίζει πάνω από 15 ευρώ. Όσοι δε, κλείνουν θέση, παίρνουν δώρο μια φανέλα και ένα κασκόλ της ομάδας. Η αύξηση των εισιτηρίων ήταν η ελάχιστη, όταν προκρίθηκαν οι "Foxes" στην Premier League, ενώ σεβάστηκε την παράδοση του συλλόγου στο έπακρο. Έδειξε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο να επιτύχει η ομάδα, από το να εκμεταλλευτεί τον κόσμο της.

 

Όσοι τώρα, διαταράσσουν τις ισορροπίες που προσπαθούν να δημιουργήσουν, απομακρύνονται. Χαρακτηριστική ήταν η απόλυση των τριών παικτών James Pearson, Tom Hopper και Adam Smith, οι οποίοι είχαν την έμπνευση να καταγράψουν τον Μάιο του 2015 σε video τις ερωτικές περιπτύξεις με κυρίες που παρέχουν έρωτα επί πληρωμή στην Bangkok, όπου είχε μεταβεί η ομάδα στο πλαίσιο συνεργασίας με την τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης, για να "ανοίξει" το κοινό της. Αυτό το video με κάποιο τρόπο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο (η Daily Mail έγραψε πως οι ίδιοι οι παίκτες το έστειλαν σε φίλους τους), περιείχε και ρατσιστικά σχόλια και το τέλος της συνεργασίας ήταν αναπόφευκτο.

Το αυτό ίσχυσε και για το συμβόλαιο του προπονητή, Nigel Pearson, τύπος που στις 29/4 του 2015 είχε αποκαλέσει δημοσιογράφο "στρουθοκάμηλο", "ηλίθιο" και "ανόητο", μετά την ήττα από την Chelsea. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε τέτοια συμπεριφορά. Στη σχετική λίστα, υπήρχε και το "άντε γαμ... και πέθανε" σε άλλον ρεπόρτερ. Ήταν όμως, η τελευταία. Στις 30/6 απολύθηκε, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει ότι "η επαγγελματική σχέση μεταξύ του Pearson και του διοικητικού συμβουλίου, δεν είναι πια βιώσιμη". Και ναι, το "τετέλεσθαι" είχε να κάνει και με το γιο του, εκ των πρωταγωνιστών του sex video. Για αντικαταστάτης του, επελέγη ο Claudio Ranieri. Ήταν ο τέταρτος προπονητής, επί των ημερών του Vichai.

 

Επί σειρά ετών ήταν άλλες οι ομάδες που είχαν κάνει τις επενδύσεις τους στις ασιατικές χώρες. Που πήγαιναν εκεί για φιλικά προετοιμασίας, που έκαναν πλήθος άλλων ενεργειών για να αυξήσουν τη βάση των φιλάθλων -και μαζί τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων με το logo τους. Πρώτες και καλύτερες σε αυτό το παιχνίδι, ήταν η Manchester United, η Arsenal (έχει ακαδημία στο Bangkok) και η Liverpool και απήλαυσαν τους καρπούς προσπάθειας δεκαετιών... μέχρι πέρυσι. Τον τελευταίο χρόνο, ο ανταγωνισμός έγινε μεγαλύτερος και πλήθος οπαδών "αλλαξοπίστησαν". Η Wall Street Journal και το BBC κατέγραψαν αυτήν την... αλλαγή κατεύθυνσης, σε ρεπορτάζ που δημοσίευσαν τις τελευταίες ημέρες και φιλοξενούσαν φωτογραφίες και videos, με κατοίκους της Ταϊλάνδης που ομολογούσαν ότι απήλαυσαν τη διαδρομή από τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, την περασμένη σεζόν έως την κατάκτηση του τίτλου.

Δεν σου είπα όμως, τι έκανε όταν έχανε η ομάδα του πέρυσι. Εξαφανιζόταν στους διαδρόμους του γηπέδου και ο Alex Hylton (stand up κωμικός και αθλητικός συντάκτης, που εργάστηκε για εννέα μήνες -έως τον Μάρτιο του 2015- ως προσωπικός βοηθός του αφεντικού) έψαχνε να τον βρει. Τις καλές ημέρες, στις νίκες, ξόδευε χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει την ακριβότερη σαμπάνια για τους καλεσμένους του. Στην τελευταία άνοδο, κέρασε δείπνο όλη την ομάδα στο πιο ακριβό εστιατόριο του δυτικού Λονδίνου και έδωσε στον καθένα από 1500 λίρες, για να παίξει σε ιδιωτική λέσχη. "Οι συμπατριώτες του υποκλίνονται όταν τον βλέπουν. Πέφτουν στα γόνατα. Είναι λίγο σουρεαλιστικό, αλλά αντιλαμβάνεσαι πως στη χώρα του έχει ξεπεράσει το ανθρώπινο status. Είναι αφοπλιστικά ειλικρινής και κάποιοι εκ των συνεργατών του, τον έχουν χαρακτηρίσει ως αγενή". Κάτι άλλο που λένε όσοι τον ξέρουν, είναι πως το γεγονός ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις είναι το σημαντικότερο, ως προς τη διασφάλιση των κεκτημένων.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, στο φετινό οίστρο της Leicester City ο λαός της Ταϊλάνδης ανταποκρίθηκε στο βαθμό που... άδειαζαν οι δρόμοι της πόλης, στις ώρες των ματς. Φίλαθλοι που ήταν δηλωμένοι ως οπαδοί των Manchester United, Chelsea και Liverpool, έβαζαν την μπλε φανέλα (οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν στα ύψη, με την King Power να προτείνει τις online παραγγελίες από τη Μεγάλη Βρετανία) και μαζεύονταν στα σημεία όπου μπορούσαν να απολαύσουν το ματς. Ένα από αυτά, ήταν στα αρχηγεία της King Power. Oι "Foxes" έγιναν η σταχτοπούτα που όλοι ήθελαν να δουν να γίνεται βασίλισσα και φυσικά, το γεγονός ότι ο Srivaddhanaprabha είναι Ταϊλανδός, έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτήν την... αλλαγή. Αυτός ο Ταϊλανδός φρόντισε από την αρχή να επενδύσει και στις υποδομές του συλλόγου, ενώ από το τέλος του 2015 δημιουργήθηκαν τα ποδοσφαιρικά καμπ, που αφορούσαν τα ταξίδια προπονητών σε ομάδες της ασιατικής χώρας, για να τους διδάξουν τα μυστικά του σπορ. Οι καλύτεροι νέοι, ταξίδευαν στη Μεγάλη Βρετανία, για σεμινάρια.




http://www.sport24.gr/Columns/longform/visai-strivantanampravxa-h-alepou-apo-thn-tailandh.4037662.html

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #301 στις: Οκτώβριος 02, 2016, 08:52:24 πμ »



Μία φτωχογειτονιά στην Ταϊλάνδη δείχνει τον δρόμο για τη μετατροπή χώρων σε όμορφα γήπεδα ποδοσφαίρου, έστω κι αν δεν είναι και τόσο... ίσια.


Τα πρώτα γήπεδα ποδοσφαίρου υπό... γωνία, τα πρώτα γήπεδα με διαφορετικές κατευθύνσεις, τα πρώτα γήπεδα με τεθλασμένες γραμμές, τα πρώτα πολυγωνικά γήπεδα είναι γεγονός και ήρθαν να προσφέρουν χαρά στους παίκτες που θα τα χρησιμοποιήσουν στην Ταϊλάνδη.

Η εταιρία "AP Thailand", σε συνεργασία με τη "CJ Worx", εργάστηκαν με στόχο να αναπλάσουν μικρούς χώρους στη φτωχογειτονιά Χλονγκ Τόεϊ, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

Τομείς όπου δεν χωρούσε ένα κανόνικό γήπεδο, συνηθισμένου παραλληλόγραμμου σχήματος, αλλά χωρούσε ένα διαφορετικό γήπεδο, με γωνίες, στραβό, αλλά το ίδιο λειτουργικό για τα παιδιά που ήθελαν να αθληθούν.

Το πρότζεκτ "Ασυνήθιστα Ποδοσφαιρικά Γήπεδα" έχει ως μότο "ο χώρος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου" και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν περιορίζεται από τοίχους πολυκατοικιών και εμπόδια.

Κενοί χώροι και σκουπιδότοποι μεταμορφώθηκαν και έγιναν ποδοσφαιρικά γήπεδα, έστω κι αν δεν έχουν μόνο τέσσερις πλευρές. Το έδαφος έχει βαφτεί κόκκινο, ενώ οι γραμμές γκρι για να υπάρχει αντίθεση.

http://www.reporter.com.cy/sports/football-international/article/118557/ta-straba-gpeda-tis-ta%CF%8Alandis-video-

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 17η έκδοση του ετήσιου δείπνου που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διοργανώνει, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την UNICEF.

Ένα δείπνο, παρουσία των Μουρίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Ρούνεϊ και Πογκμπά. Θα γίνει στο Old Trafford και στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ του περασμένου έτους, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 230.000 λίρες για τη UNICEF.

Η εκδήλωση επιτρέπει οπαδούς να βρεθούν δίπλα στα ινδάλματά τους, ενώ γίνονται επίσης δημοπρασίες αντικειμένων και δίνονται βραβεία, που υπογράφονται από τους παίκτες. Αυτή την φορά, τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο της UNICEF στην Ταϊλάνδη, τη στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη των παιδιών στη χώρα, όπου το 25 τοις εκατό δεν αρχίζουν το σχολείο.

«Αυτό που τράβηξε την προσοχή μου από τότε που ανέλαβα προπονητής, είναι η αφοσίωση, προσήλωση και το πάθος των οπαδών μας σε ό, τι κάνουμε. Είναι θεμελιώδες το δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν μια καλή εκπαίδευση και με τη βοήθεια και τη γενναιοδωρία των οπαδών μας, μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας τη διαφορά για χιλιάδες παιδιά στην Ταϊλάνδη», είπε ο Πορτογάλος προπονητής της Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #303 στις: Οκτώβριος 06, 2016, 14:38:53 μμ »
Η Ταϊλάνδη μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα δύο παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας ισάριθμα under.

Σήμερα αγωνίζεται στην έδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που δεν σκόραραν στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξαν εντός, το οποίο επίσης έληξε under.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #304 στις: Οκτώβριος 24, 2016, 16:24:48 μμ »

Χωρίς.... συνθήματα το Αυστραλία - Ταϋλάνδη!

Σε μια ασυνήθιστη συμφωνία έφτασαν οι Ομοσπονδίες της Αυστραλίας και της Ταϋλάνδης, αφού αποφάσισαν να μην ακούγονται συνθήματα στο μεταξύ τους ματς.


Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει στο πλαίσιο των προκριματικών του Mundial του 2018 στην Ρωσία και η απόφαση πάρθηκε έτσι ώστε να αποτελέσει φόρο τιμής στον Βασιλιά της Ταϋλάνδης. Οι δύο Ομοσπονδίες συμφώνησαν επίσης στο ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να φοράνε μαύρα, γκρι ή λευκά ρούχα για να μπουν στο γήπεδο. Οι Ταϋλανδοί βρίσκονται σε πένθος εξαιτίας του θανάτου του, Bhumibol Adulyadej, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών και ήταν Βασιλιάς τα τελευταία 70 χρόνια. Η ομοσπονδία της Ταϋλάνδης ζήτησε να το ματς, που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Νοεμβρίου, να αλλάξει ημερομηνία, όμως οι Αυστραλοί ήθελαν να διεξαχθεί κανονικά.

http://www.gazzetta.gr/football/article/997153/horis-synthimata-aystralia-taylandi

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #305 στις: Νοέμβριος 07, 2016, 20:21:11 μμ »

Κοντά σε ομάδα της Ταϊλάνδης ο Εσιέν!




Σε προχωρημένες επαφές επί αγγλικού εδάφους με την Μουάνγκτονγκ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο Μάικλ Εσιέν. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους συλλόγους της Ταϊλάνδης με έξι πρωταθλήματα στο παλμαρέ της.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών δεν οδήγησε σε συμφωνία, ωστόσο έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού για την Πέμπτη.

Ο Εσιέν, ο οποίος παραμένει δίχως ομάδα από τον περασμένο Μάιο δεν σκοπεύει να κρεμάσει τα παπούτσια του και μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του με την Μέλμπουρν Βίκτορι, ψάχνει για μία ακόμη ευκαιρία ακόμη και επί ασιατικού εδάφους!

http://www.gazzetta.gr/football/article/1004750/konta-se-omada-tis-tailandis-o-esien

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #306 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 11:29:38 πμ »
H λήξη της συνεργασίας μεταξύ Football League και Capital One άφησε... ορφανή τη χορηγία του League Cup που τελεί υπό την αιγίδα της λίγκας.



photo

hosting


Οι ιθύνοντες δεν κατάφεραν να βρουν χορηγό για τη σεζόν 2016-2017 και γι' αυτό η διοργάνωση ονομάζεται απλά EFL Cup, ωστόσο μετά από έντονες και πολύμηνες διαπραγματεύσεις κατάφερε να "κλείσει" συμφωνία για του χρόνου.

Η Football League υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020 με την εταιρία ενεργειακών ποτών από την Ταϊλάνδη "Carabao Energy Drink", με συνέπεια η διοργάνωση να λανσαριστεί ξανά με την ονομασία Carabao Cup.

Η λίγκα ζητούσε 6.400.000 ευρώ ετησίως από τις εταιρίες με τις οποίες συζητούσε για την ονοματοδοσία και εν τέλει εξασφάλισε 6.700.000 ευρώ από την ταϊλανδική εταιρία.

http://www.sport24.gr/football/England/to-periergo-neo-onoma-toy-agglikou-league-cup.4361142.html


Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 49.0 Firefox 49.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #307 στις: Νοέμβριος 16, 2016, 08:56:07 πμ »
Την χειρότερη εμφάνισή της από τότε που ανέλαβε ο Άγγελος Ποστέκογλου, πραγματοποίησε προχθές βράδυ (Τρίτη 15/11) στην Μπαγκόνγκ, η εθνική ομάδα της Αυστραλίας και είναι πολύ τυχερή που επιστρέφει από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), σε έναν αγώνα που έπρεπε να χάσει και μάλιστα... πανηγυρικά!

Παθητική και με αμέτρητα λάθη, μια ενδεκάδα σε λήθαργο, οι Σοκκερούς, είχαν προβλήματα σε όλες τις γραμμές τους και από την τρίτη θέση της βαθμολογίας όπου «υποβιβάστηκαν», βλέπουν όλο και πιο μακριά την τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου ξεκίνησε τον προχθεσινό αγώνα με τους Ράιαν, Ντέκενεκ, Σμιθ, Σέινσμπουρι, Σπιράνοβιτς, Γιέντινακ, Μόι, Λέκι, Κρουζ, Ρόγκιτς, ΜακΛάρεν, και θα πρέπει να το... μετάνοιωσε, αφού η εικόνα που παρουσίασαν οι διεθνείς ήταν αποκαρδιωτική και η χειρότερη των τελευταίων ετών!

Οι δικαιολογίες για πρόβλημα εγκλιματισμού των διεθνώνς πέφτουν στο κενό, αφού η αποστολή στο «θερμό» Μπαγκόνγκ, είχε δέκα μέρες για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα με τον καιρό...

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι η υπεροψία της εθνικής και η υποτίμηση της «μικρής», ποδοσφαιρικά, Ταϊλάνδης, η οποία έδωσε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό μάθημα στους πρωταθλητές Ασίας, που τώρα κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη και εκτός Μουντιάλ, αφού αν κερδίσουν τα 4 από τα 5 προκριματικά παιχνίδια που απομένουν, θα πρέπει να παίξει εκτός με την Ιαπωνία!

Απέναντι σε μια Αυστραλία, που έμοιαζε σκιά του καλού εαυτού της, η Ταϊλάνδη, πήρε τον πρώτο της βαθμό με την ισοπαλία του 2-2, αλλά αδικείται κατάφωρα, μια και το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν άνετη νίκη της...

Γρήγορο, τεχνικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, από τους γηπεδούχους, με τους Αυστραλούς να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό τους.

Άκαρπη για μια ακόμη φορά οι επιθετικοί Κρουζ, Λέκι, με την επιμονή στην χρησιμοποίηση τους να προκαλεί πλέον ερωτηματικά (ο Κρουζ, δεν έχει παίξει ούτε ένα παιχνίδι φέτος με την ομάδα του στην Γερμανία) με τον αρχηγό Γιέντικακ να δίνει και πάλι λύσεις με επιτυχή εκτέλεση πέναλτι (το δεύτερο αυστηρό).

Η Ταϊλάνδη ισοφάρισε με τον Τερασίλ Ντάνγκντα και πήρε προβάδισμα με πέναλτι του εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης, πριν γράψει το τελικό 2-2 ο Γιέντινακ.

Σαν αλλαγές χρησιμοποιήθηκαν οι Μίλιγκαν, Μπερνς και Ιρβάιν.

*Σε άλλα παιχνίδια του προκριματικού ομίλου μας: Ιαπωνία-Σαουδική Αραβία 2-1, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Ιράκ 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Μετά από πέντε παιχνίδια)

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 10

ΙΑΠΩΝΙΑ 10

Αυστραλία 9

Η.Α.Εμιράτα 9

Ιράκ 3

Ταϊλάνδη 1

*Οι δύο πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018, με τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους Ομίλους τους, να δίνουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους, με την νικήτρια να αντιμετωπίζει την 5η ομάδα του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, για το εισιτήριο του Μουντιάλ.

http://neoskosmos.com/news/el/node/57949

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 53.0 Firefox 53.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #308 στις: Μάιος 07, 2017, 08:54:27 πμ »
Από τον Ιανουάριο έχει να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο ματς ο Λαουτάρο Ρινάλντι.

Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα και το "τριφύλλι" επί τεχνικής διεύθυνσης Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία  Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει... τύχη στους "πράσινους".

Κοινώς δεν τον... βλέπει ο Έλληνας τεχνικός που ενόψει της ερχόμενης σεζόν κι ανεξάρτητα απο την υπόθεση ανανέωσης του Λέτο, έχει ζητήσει την απόκτηση και σεντερ φορ. Επειδή βέβαια το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και όχι  μεγάλο για να έρθει στραικερ θα πρέπει να φύγει ο Ρινάλντι κι αυτό δεν είναι η πιο ... εύκολη δουλειά για τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο. Πόσο μάλλον όταν ο Ρινάλντι δεσμεύεται με τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Το Contra.gr ωστόσο έμαθε κι αποκαλύπτει  πως ομάδα από την Ταϊλάνδη ρώτησε ήδη για τον Αργεντινό επιθετικό του Παναθηναϊκού. Άλλωστε στην συγκεκριμένη χώρα της Ασίας έχουν μεγάλη πέραση οι παίκτες από την χώρα του Μαραντόνα και του Μέσι.

Το θέμα δεν "κολλάει" στις απολαβές του Νοτιοαμερικάνου φορ. Άλλωστε οι Ταϊλανδοί του δίνουν σχεδόν τα διπλά  χρήματα από όσα λαμβάνει από το "τριφύλλι". Περίπου στις 600.000 ευρώ...

Το θέμα "κολλάει" στο γεγονός ότι ο Ρινάλντι δεν είναι ελεύθερος και δεν έχει βρεθεί ακόμη η "χρυσή τομή". Έχει άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Οι Ταϊλανδοί δεν έχουν αποσύρει σε καμία περίπτωση το ενδιαφέρον που έχουν δείξει, παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση και περιμένουν τις εξελίξεις... ελευθερίας του Ρινάλντι για να προχωρήσουν στην τελική φάση.

contra

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 56.0 Firefox 56.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #309 στις: Οκτώβριος 24, 2017, 16:30:19 μμ »

Ο αγώνας μεταξύ Μπανγκόγκ Σπορτς Κλαμπ και Σάτρι Ανγκθόνγκ για το Κύπελλο Ταϊλάνδης έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι με το σκορ να είναι 19-19.

Η επόμενη εκτέλεση ήταν για τους γηπεδούχους, με τον τερματοφύλακα να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Η μπάλα όμως βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο αντίπαλος πορτιέρε άρχισε να πανηγυρίζει. Ενώ ζητοκραύγαζε απομακρύνθηκε από την εστία του, με την  μπάλα να παίρνει ανάποδα φάλτσα και τα καταλήγει στα δίχτυα του. Για την ιστορία η Σάτρι Ανγκθόνγκ αστόχησε στη δική της εκτέλeση και η ομάδα της Μπανγκόγκ πήρε την πρόκριση.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 56.0 Firefox 56.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #310 στις: Νοέμβριος 10, 2017, 14:59:10 μμ »
Πρωταθλητής στην Ταϊλάνδη με την Buriram United ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, της Κέρκυρας και της ΑΕΛ, δύο παιχνίδια πριν από το τέλος, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Ντιόγκο, έχει βάλει 23 γκολ σε 27 παιχνίδια, ενώ ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Jaja, σε 33 ματς έχει 32 τέρματα! Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε έξαλλα από την Buriram United, η οποία σε 32 παιχνίδια μετρά 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 10, 2017, 21:41:50 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 57.0 Firefox 57.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #311 στις: Ιανουάριος 08, 2018, 02:49:54 πμ »

Λεπτομέρειες για την έρευνα που έχει ξεκινήσει σχετικά με την υπόθεση χειραγώγησης τεσσάρων αγώνων μέσα στο 2017, η οποία ταλανίζει την Ταϊλάνδη δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Σομιότ Πουπανγκμουάνγκ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και του αρχηγού της Αστυνομίας, Τσακτίπ Τσαϊγίντα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FAT, ανάμεσα στα 12 άτομα που συνελήφθησαν βρίσκονται πέντε ποδοσφαιριστές και δύο αξιωματούχοι από την πρώτη κατηγορία της χώρας, με τον αρχηγό της Αστυνομίας να υπογραμμίζει ότι τέσσερις παίκτες της Σιάμ Νέιβι και ένας της Νακόν Ρατσασίμα φέρονται να εισέπραξαν περίπου 5.000 ευρώ για να συμμετέχουν στην χειραγώγηση αγώνα.

«Η προσπάθεια για καθορισμό αποτελεσμάτων αγώνων είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό νωρίτερα. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο, καθώς είναι σαν μία ασθένεια του σώματός μας που πρέπει να εξαφανιστεί», ήταν τα λόγια του κ. Πουπανγκμουάνγκ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αστυνομία για την πολύτιμη συνεισφορά της στην έρευνα, η οποία βασίστηκε και σε στοιχεία της Sportradar.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαϊγίντα σημείωσε ότι και οι 12 συλληφθέντες είναι υπό κράτηση, καθώς παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων, τονίζοντας ότι οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ για τους ποδοσφαιριστές η ποινή πάει στο μισό, δηλαδή πέντε χρόνια.

skai

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 57.0 Firefox 57.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #312 στις: Ιανουάριος 24, 2018, 06:33:51 πμ »
Την απόκτηση του Σαϊνσάβιτ Σανάβιτ ανακοίνωσε ο Απόλλων Λάρισας που θα ενισχύσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός γίνεται ο πρώτος παίκτης από την Ταϊλάνδη που έρχεται στον ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της χώρας του, έρχεται με το παρατσούκλι το «πουλί» στη Λάρισα κι αναμένεται να προσφέρει λύσεις στο επιθετική γραμμή των κυανόλευκων.

Ο ποδοσφαιριστής θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοινώνει την απόκτηση του 27χρονου διεθνή Ταιλανδου ποδοσφαιριστή Saensanit Chanawit (Σαινσάνιτ Σανάβιτ).

Ο Σαινσανιτ παίζει στην θέση του μπαλαντέρ (10αρι), είναι δεξιοποδαρος, με δυνατό σουτ και μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ σκοράρει και σαν «κρυφός» σέντερ φορ.

Είναι γεννημένος στις 13/09/1991 και προέρχεται από γεμάτες χρονιές στην Σούπερ Λιγκ της Ταϊλάνδης.

Το τελευταίο εξάμηνο αγωνιζόταν στην Σαραμπουρι Τρου της Σιρατσα, από όπου έρχεται στην Λάρισα.

Είναι ο πρώτος Ταιλανδος ποδοσφαιριστής που πατάει το πόδι του, στην Ελλάδα.

Το παρατσούκλι του είναι Bird (Μπερτ).

Η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας τον καλοσωριζει στην ομάδα μας και του εύχεται να είναι γερός και να βοηθήσει την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας».

http://www.sportlarissa.gr/



free image hosting

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 59.0 Firefox 59.0
    • Thailand
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #313 στις: Μάρτιος 28, 2018, 17:35:54 μμ »
 Ο μοναδικός Ταϊλανδός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Τσαναουίτ Σαενσανίτ, παραδέχεται ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του Απόλλωνα Λάρισας, ξεχωρίζει από την ελληνική κουζίνα το σουβλάκι κι απολαμβάνει Βέρτη κι Αργυρό.


Ήταν από τις πιο... παράξενες αφίξεις στη Λάρισα κατά την παρελθούσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο. Ο Απόλλων ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσαναουίτ Σαενσανίτ.

Τι εστί, όμως, Τσαναουίτ Σαενσανίτ; Είναι 21 ετών και προέρχεται  από την Ταϊλάνδη. Όπως, υποδηλώνει, κι ο αριθμός που φέρει στην πλάτη είναι μέσος. Φορά το "10" στους νεοφώτιστους στη Football League.

Ακόμη δεν έχει αγωνιστεί πολύ με τους Θεσσαλούς. Μετρά μόλις 14 λεπτά συμμετοχής στην εκτός έδρας ήττα από τον Πανσερραϊκό για την 21η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας όταν και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Παπουτσογιαννόπουλου.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Ασιάτη και η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να στραφεί γύρω από το "κονέ" που έφερε το "γάμο". Ένας Ταϊλανδός στη Λάρισα! Ποιος έκανε το "προξενιό";

"Με έφερε στην Ελλάδα ο Νταμιάν Μπελόν (Γάλλος πρώην μέσος των Βέροιας, Παναιτωλικού, Αιγινιακού και Παναργειακού). Έχει μια ακαδημία στην Ταϊλάνδη, με ξεχώρισε και μου είπε να δοκιμάσω την ευρωπαϊκή πρόκληση".

Αφού λύθηκε η πρώτη απορία, επόμενο βήμα ήταν τι γνώριζε ο Σαενσανίτ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι γνώριζε - εάν γνώριζε - για τον Απόλλωνα Λάρισας πριν φορέσει τη φανέλα του;

"Είχα ακούσει για το ελληνικό πρωτάθλημα. Βασικά, γνώριζα την Εθνική Ελλάδας. Είναι μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα. Είχα δει τον τελικό του Euro 2004 με την Πορτογαλία στην τηλεόραση. Για τον Απόλλωνα Λάρισας δεν γνώριζα απολύτως τίποτα. Ο πρόεδρος, το προσωπικό της ομάδας και οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί μαζί μου. Με έβαλαν στο κλίμα της ομάδας από την πρώτη ημέρα".

Αγωνιζόμενος στην πατρίδα του έκανε το πρώτο βήμα εκτός συνόρων αυτής. Και μάλιστα όχι κάπου κοντά. Σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο. Μίλια μακριά. Ποιες διαφορές εντόπισε στο αγωνιστικό κομμάτι;

"Το ελληνικό πρωτάθλημα, στην κατηγορία που αγωνίζομαι, παίζεται πολύ στη δύναμη. Είναι, αλήθεια. Οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που έχω δει, δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τη χώρα μου. Αλλά, ο κόσμος στην Ελλάδα πηγαίνει περισσότερο στο γήπεδο. Κι αυτό είναι πιο όμορφο".

Στο ρόστερ του Απόλλωνα Λάρισας είναι ο μοναδικός ξένος. Η χρήση αγγλικής γλώσσας από τον Ταϊλανδό δεν είναι και η πλέον εύγλωττη. Πώς γίνεται η συνεννόηση; Ο ίδιος έχει την απάντηση

"Είναι μια ομάδα που αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες. Γνωρίζω ελάχιστα αγγλικά, για να συνεννοούμαι. Φυσικά, υπάρχει και η γλώσσα του σώματος και βοηθά στις προπονήσεις".

Έστω και λίγους μήνες στη χώρα μας, έχει καταφέρει να ενταχθεί στη νοοτροπία. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά ή μέσω της συναναστροφής του με συμπαίκτες του. Αλλά και μέσω της κουζίνας και της μουσικής!

"Μου αρέσει η ελληνική κουζίνα. Μου αρέσει η χωριάτικη σαλάτα και το σουβλάκι. Ακούω κι ελληνικά τραγούδια. Μου αρέσουν πιο πολύ το "Ξημερώματα" του Αργυρού και το "Ψέματα" του Βέρτη".

Του έχουν "κολλήσει" παρατσούκλι και είναι το προφανές! Άλλωστε, όπως εξηγεί έχει μόνον έναν συμπατριώτη του στην πόλη της Θεσσαλίας.

"Όλοι με φωνάζουν ο "Ταϊλανδός". Στη Λάρισα υπάρχει ακόμη ένας συμπατριώτης μου. Δεν υπάρχουν άλλοι. Αλλά, στις άλλες πόλεις υπάρχουν Ταϊλανδοί και μιλάω μαζί τους. Τον ελεύθερο χρόνο μου πίνω καφέ, βλέπω ταινίες ή ακούω μουσική".

Αφού εκδηλώνει το θαυμασμό του για την αρχαία ελληνική ιστορία, ομολογεί ότι δεν έχει προλάβει να θαυμάσει πλήρως την πολιτιστική "κληρονομιά".

"Δεν έχω επισκεφθεί πολλά αρχαία μνημεία στην Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο της Λάρισας".

Ο Απόλλων Λάρισας θα παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία. Ο ίδιος, όμως, τι σκέφτεται να κάνει; Να συνεχίσει να κυνηγά το ευρωπαϊκό του όνειρο είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας, ή να επιστρέψει στην πατρίδα του;

"Θέλω να εξαντλήσω τις πιθανότητες που έχω για το ευρωπαϊκό μου όνειρο. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου".







http://www.sport24.gr/interviews/o-tailandos-toy-apollwna-larisas-trelainetai-gia-soyvlaki-verth-kai-argyro.5134506.html

Αποσυνδεδεμένος paris1973

  • **
  • Μηνύματα: 159
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 65.0.3325.181 Chrome 65.0.3325.181
Απ: η γωνια του ποδοσφαιρου
« Απάντηση #314 στις: Απρίλιος 17, 2018, 01:15:06 πμ »
Yπαρκτό είναι το ενδιαφέρον για τους Πράσινους από Όμιλο ξένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιείται στην Αγγλία και τη νοτιοανατολική Ασία, ο οποίος μάλιστα έχει υποβάλει ήδη στον Γιάννη Αλαφούζο την πρότασή του! O επικεφαλής του ομίλου είναι ο Ταϊλάνδος, Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ.

Πρόκεται για τον 63χρονο ιδρυτή-πρόεδρο της Empire Asia Group, ο οποίος ηγείται του φαντ, Pan Asia Investments, το οποίο έχει έδρα την Ελβετία.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η πρώτη απόπειρα του Πιεμπονγκσάντ για να μπει στο ποδόσφαιρο, στο οποίο έτσι και αλλιώς έχει παρουσία. Το όνομά του έχει αναφερθεί χορηγικές συμφωνίες αφορούν τη Μάντσεστερ Σίτι, την Κάρντιφ, την Πόρτσμουθ και τη Ρέντινγκ. Έχει επίσης συνάψει συνεργασία με την Τσέλσι και τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο. Στις 26 Μαρτίου εξαγόρασε το 90% των μετοχών της βελγικής Μουσκρόν

Όσον αφορά το επιχειρηματικό του προφίλ, είναι μηχανολόγος μηχανικός, γι'αυτό και ασχολήθηκε με τον κατασκευαστικό τομέα. Έχει διασυνδέσεις στη Μέση Ανατολή αναλαμβάνοντας μεγάλα έργα στη Σαουδική Αραβί