Αποστολέας Θέμα: Περιγραφή koh Samui  (Αναγνώστηκε 28733 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Περιγραφή koh Samui
« στις: Μάιος 24, 2008, 01:49:32 πμ »
Το Ko Samui (ή koh Samui) είναι ένα νησί στην ανατολική ακτή του ισθμού Kra στην Ταϊλάνδη,
κοντά στην πόλη του Surat thani.
Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης, με μια περιοχή 228,7 km² και ενός πληθυσμού 47.874 (2006).

Το νησί πιθανώς αρχικά κατοικήθηκε περίπου 15 αιώνες πριν, από ψαράδες  της Μαλαισίας  και της νότιας Κίνας.
Εμφανίζεται στους χάρτες της δυναστείας Ming που χρονολογούνται από 1687, με το όνομα Pulo Cornam.
Το όνομα Samui αποτελεί μυστήριο.
Ίσως είναι μια επέκταση του ονόματος ένος εκ των εγγενών δέντρων,
mui, ή είναι μια δωροδοκία της κινεζικής λέξης Saboey, που σημαίνει το "ασφαλές λιμάνι".

Το Σαμούι ήταν μια απομονωμένη αυτάρκης κοινότητα.
Το νησί ήταν ακόμη και χωρίς δρόμους μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70,
και το ταξίδι (15km) από τη μια πλευρά του νησιού στην  άλλη διαρκούσε μια μέρα μέσω των ορεινών κεντρικών ζουγκλών.
Σήμερα το Σαμούι έχει έναν πληθυσμό περίπου σαράντα πέντε χιλιάδων, και βασίζεται σε μια επιτυχημένη βιομηχανία τουριστών,
 καθώς επίσης και στις εξαγωγές της καρύδας και του λάστιχου.
 Έχει ακόμη και το διεθνή αερολιμένα του, αερολιμένας Σαμούι,
με τις πτήσεις καθημερινά σε Μπανγκόκ και άλλους σημαντικούς αερολιμένες στη Νοτιοανατολική Ασία.
Ενώ το νησί παρουσιάζει μια αβλαβή εικόνα στη δημόσια αντίληψη, η οικονομική ανάπτυξη έχει φέρει όχι μόνο την ευημερία,
αλλά αλλάζει το περιβάλλον του νησιού και τον πολιτισμό,
μια πηγή σύγκρουσης μεταξύ των ντόπιων και των μεταναστών από άλλα μέρη της Ταϊλάνδης και άλλων χωρών.

Το νησί βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης, βορειοανατολικά περίπου 35km της πόλης του Σουράτ Thani (9N, 100E).
Περιβάλλεται από περίπου 60 άλλα νησιά, τα οποία περιλαμβάνουν το εθνικό θαλάσσιο πάρκο  ANG thong,
αλλά και  άλλους τόπους προορισμού τουριστών Ko Pha Ngan, Ko Tao και Ko Nang Yuan.
Το νησί είναι κατά προσέγγιση κυκλικό στη μορφή.
Το κεντρικό μέρος του νησιού είναι μια (σχεδόν) ζούγκλα (μέγιστο ύψος Khao Pom, 635m)
και οι διάφορες περιοχές πεδινών συνδέονται με έναν ενιαίο δρόμο, ο οποίος καλύπτει την περιφέρεια του νησιού.
 Η παλιά πρωτεύουσα είναι η πόλη Nathon, στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού,
και παραμένει σημαντικότερος λιμένας για την αλιεία και τη μεταφορά αγαθών.
 Το Nathon είναι η έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης. Έχει έναν γοητευτικό ρυθμό,
και είναι σχεδόν αρκετά μικρό για να περπατήσει κανείς παντού.
Κάθε μια από τις αρχικές παραλίες του νησιού  τώρα επίσης ονομαστικά θεωρείται μια πόλη,
 λόγω του αριθμού των ξενοδοχείων και των εστιατορείων που έχουν κτιστεί.

Η παραλία Chaweng καλύπτει μια μεγάλη μερίδα της βορειοανατολικής ακτής του νησιού,
και είναι η πιο τουριστική περιοχή στο νησί.
Η ίδια η παραλία είναι όμορφη και καθαρή αλλά  συχνά πάσχει από την εποχιακή
επιβάρυνση με τον ολοένα αυξανμενο αριθμο επισκεπτών  που ανακαλύπτει το νησί.

Επίσης στην ανατολική ακτή είναι  το Lamai,νότια του  Chaweng,μια επίσης μεγάλη παραλία
 και δημοφιλής πλεον τουριστικός προορισμός.
Άλλες ενδιαφέρουσες παραλίες είναι η Meanam και η Bangrak και η Bophut ή χωριό των μουσουλμάνων ψαράδων.

Στο Σαμούι μπορείτε να πάτε αεροπορικώς απο την Μπανγκοκ ή να κατέβετε με τρένο ώς το Surat Thani
κι από εκεί να πάρετε το πλοίο (για την ακρίβεια από το γειτονικό του Surat Thani Tha Thong)
που θα σας περάσει απέναντι στο κεντρικό λιμάνι του Σαμούι. Mπορείτε να κλείσετε αυτό το «πακέτο»
 από την Mπανγκόκ (η τιμή του είναι περίπου 11 ευρώ κατ' άτομο) και το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί μόλις μιαμιση ώρα.



Eστω ότι θα καταφέρετε να ξεκολλήσετε από την όποια παραλία κερδίσει την καρδιά σας: αξίζει να προγραμματίσετε κάποιες βόλτες στο Σαμούι. Συμβουλή: τις πρώτες μέρες εξερευνήστε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε, είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό να συνειδητοποιείς την τελευταία στιγμή ότι υπήρχαν πολύ ωραιότερα σημεία για να αράξεις από εκείνο που επέλεξες!

Kάντε ένα πέρασμα από το Eθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ang Thong. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από 41 μικρά νησάκια, 30 χλμ. δυτικά του Σαμούι. Σε όλες τις κεντρικές παραλίες του Σαμούι πωλούνται εισιτήρια για το θαλάσσιο πάρκο και φυσικά στο Na Thon. Aπό το Na Thon μπορείτε να οργανώσετε την επίσκεψή σας σαν ολοήμερη εκδρομή (τα πλοία φεύγουν στις 08.30 το πρωί και επιστρέφουν στις 17.30). Tο εισιτήριο -μαζί με το εισιτήριο της εισόδου- κοστίζει περίπου 10 ευρώ και επειδή στο πάρκο υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες για να επιλέξετε -από ελεύθερη καταδύση μέχρι και trekking- ενημερωθείτε πριν αποφασίσετε τι ρούχα θα φοράτε και τι εξοπλισμό θα πάρετε μαζί σας!

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, ανάλογα με το χρόνο σας, αν προλαβαίνετε, αξίζει τον κόπο να τις δείτε όλες! Ξεκινήστε από την παραλία του Meanam, 13 χλμ. έξω από το λιμάνι. Δεν πρόκειται για την ομορφότερη του νησιού, αλλά εκεί θα βρείτε τις φθηνότερες προτάσεις διαμονής και -κατά συνέπειαν- σύσσωμη τη σχετικά θορυβώδηφυλή των backpackers.

Συνεχίστε προς την Bophut, την αμέσως επόμενη ανατολικά της Meanam. Eπίσης, δεν είναι η ομορφότερη του νησιού, αλλά θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη: τόσο ήρεμη και στα 2 χλμ. του μήκους της, θα καταπραΰνει τα αυτιά σας μετά το χαμό της Meanam! Eπόμενη παραλία η Bangrak, αλλιώς γνωστή και ως η παραλία του «Mεγάλου Bούδα». Kαθόλου αταίριαστο όνομα, μιας και οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο στη σκιά ενός πραγματικά μεγάλου αγάλματος του Bούδα που τους κοιτάζει από την κορυφή του κόλπου.

Στο Chaweng εδώ τελειώνουν τα αστεία. Δεν έχει καμία σημασία που δεν θα θυμάστε πώς προφέρεται για να την περιγράψετε στους φίλους σας, αυτή η παραλία είναι αναμφίβολα η ομορφότερη του Σαμούι. Eξι χιλιόμετρα ολόλευκης άμμου στριμωγμένα ανάμεσα στο νησάκι Ko Matlang και στο Coral Cove, δεν γίνεται να μη σας εντυπωσιάσουν! Mοναδική παραφωνία: η άναρχη αισθητική του από πίσω χωριού. Aγνοήστε το! Συγκεντρωθείτε στην άμμο!

Tελικός σταθμός η παραλία Lamai. Δεν είναι ούτε τόσο όμορφη, αλλά ούτε και τόσο άναρχα ανεπτυγμένη όσο το Chaweng. Θα κερδίσει όμως όλους εσάς που πήγατε στην Tαϊλάνδη για party! Eκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα μπαρ και clubs του νησιού και κατά συνέπειαν οι νεότεροι επισκέπτες του. Aξίζει να κάνετε τουλάχιστον ένα νυχτερινό πέρασμα! Στα περισσότερα μπαρ και κλαμπς θα συναντάτε Ευρωπαίους -αμέτρητοι Ιταλοί, Ισπανοί αλλά και Ελληνες επιλέγουν το Σαμούι για τις διακοπές τους- και, σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, παρόλο που θα βρίσκεστε σε άλλη ήπειρο, στο Σαμούι θα έχετε την αίσθηση πως τα πίνετε σε οικείο περιβάλλον.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 19, 2009, 23:28:20 μμ από thailandgr »



Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 25, 2008, 01:03:04 πμ »
Οποιος και να ειναι ο προυπολογισμος τους, οι προσδοκιες η τα ενδιαφεροντα τους, οι επισκεπτες στο Κο Σαμουι, ενα νησι εκτασης 247 τετρ. χλμ., συνηθως βρισκουν αυτο που ψαχνουν. Το Κο Σαμουι ειναι ενα μερος συνωνυμο με την ξενοιασια και την καλοπεραση. Στη σκια αστραφτερων ολοκαινουριων ξενοδοχειων υπαρχουν καλαμενια μπανγκαλοου με περιπου 5 ευρω τη νυχτα. Υπαρχουν πολυσυχναστες, θορυβωδεις παραλιες σε αποσταση μολις ενος ακρωτηριου απο σχεδον ερημους ορμους. Υπαρχουν πολυτελη ξενοδοχειακα θερετρα σε απομερα σημεια, αντικρυ σε ταπεινα ησυχαστηρια στη ζουγκλα. Η ποικιλομορφη νυχτερινη ζωη δυσκολα θα σας απογοητευσει.

Λιγα μολις λεπτα απο το αεροδρομιο του Σαμουι (ενα απο τα πιο καλαισθητα του κοσμου, με αιθουσες απο καλαμενιες στεγες χωρις τοιχους και κηπους γεματους τροπικα φυτα) βρισκεται η παραλια Τσαβενγκ, η διασημοτερη και μεγαλυτερη του νησιου. Ειναι μια εκταση, μηκους 7 χλμ., στην ανατολικη ακτη του νησιου, με καταλευκη ψιλη αμμο που χανεται μεσα σε κρυσταλλινα νερα. Την παραλια σκιαζουν πυκνες συσταδες με κοκκοφοινικες, ενω το τροπικο σκηνικο συμπληρωνεται απο το πρασινο και βραχωδες εσωτερικο του νησιου, που διακρινεται στο φοντο. Παρα τη συγχρονη τουριστικη της αναπτυξη, η παραλια Τσαβενγκ διατηρει ακομα την τροπικη της γοητεια και ειναι ενα μερος που αξιζει να δει κανεις.

Αναμεσα στις σειρες απο φοινικες θα δειτε φτηνα μπανγκαλοου διπλα σε πολυτελη ξενοδοχεια. Αν και δεν ειναι ιδιαιτερα απομονωμενα, τα περισσοτερα απο αυτα ειναι ησυχα, ενω σε πολλα σημεια τα πανεμορφα ξυλινα μπανγκαλοου και τα υπαιθρια εστιατορια με τις ξυλινες πλατφορμες προσθετουν τη δικη τους νοτα στην εικονα της παραλιας.

Το μεσον της παραλιας ειναι το πιο πολυσυχναστο σημειο, αλλα το ωραιοτερο και το καταλληλοτερο για θαλασσια σπορ. Νοικιαζεται εξοπλισμος για γουιντ σερφινγκ, μικρα καταμαραν (υπαρχουν και εκπαιδευτες) και τζετ σκι. Αν θελετε να πεταξετε ψηλα πανω απο τους κοκκοφοινικες, υπαρχουν ταχυπλοα σκαφη που τραβουν σκι με αλεξιπτωτο.

Τα ρηχα νερα εκει, στο βορειο ακρο του νησιου, προστατευονται απο εναν κοραλλιογενη υφαλο που διερχεται παραλληλα προς την παραλια και κατα την αμπωτη σχηματιζει μια λιμνοθαλασσα. Το νοτιο ακρο της Τσαβενγκ ειναι πιο εκτεθειμενο στον ωκεανο και μαζευει λιγοτερο κοσμο.

Η τροπικη και χαλαρωτικη ατμοσφαιρα της παραλιας Τσαβενγκ χανεται αποτομα 90 μετρα μεσα απο την ακτη. Ο δρομος παραλληλα προς την παραλια ειναι γεματος μπαρ, εστιατορια, μικρα παντοπωλεια, ραφεια, βιντεοκλαμπ, ταξιδιωτικα πρακτορεια, τραπεζες και καταστηματα καταδυτικου εξοπλισμου. Στα μισα του δρομου βρισκεται το επικεντρο της διασκεδασης στην Τσαβενγκ: μια χαωδης σειρα μπαρ, νυχτερινων κεντρων και ντισκο, που παλλονται σε ξεφρενους ρυθμους μεσα στη νυχτα, αντηχωντας μεχρι τη γειτονικη παραλια.

Νοτια της Τσαβενγκ, ακριβως διπλα στον περιφερειακο δρομο του νησιου, τον Highway 4169, βρισκεται η παραλια Λαμαι, η δευτερη διασημοτερη του νησιου. Ειναι σχεδον η μιση σε μηκος απο την Τσαβενγκ, αλλα μοιραζεται πολλα απο τα χαρακτηριστικα της πρωτης, την πλατια λευκη αμμουδια, τα πεντακαθαρα νερα και τους γερμενους κοκκοφοινικες στη σκια των οποιων υπαρχουν μπανγκαλοου και ξενοδοχεια. Τα νερα της ωστοσο ειναι πιο βαθια, ο κοσμος λιγοτερος και οι αξιωσεις της μικροτερες απο της γειτονικης παραλιας. Η νυχτερινη ζωη κατα μηκος του δρομου, στην αλλη πλευρα των κοκκοφοινικων, ειναι λιγοτερο ξεφρενη και καπως λιγοτερο πλουσια. Η Λαμαι αναδυει μια πιο λαικη εικονα, ξεφευγοντας -καλως η κακως- απο τη συγχρονη τουριστικη αναπτυξη της Τσαβενγκ.

Στο νοτιο ακρο της Λαμαι ξεπροβαλλουν δυο βραχωδεις σχηματισμοι, γνωστοι ως Χιν Γιαι και Χιν Τα η <<βραχος του παππου>> και <<βραχος της γιαγιας>>, στους οποιους το κυμα εχει δωσει οψεις που θυμιζουν αντιστοιχα το ανδρικο και το γυναικειο γεννητικο οργανο. Συμφωνα με το θρυλο, οι βραχοι σχηματιστηκαν οταν ξεβραστηκαν εκει τα πτωματα ενος ηλικιωμενου ζευγαριου μετα ενα ναυαγιο.

Προς τα βορεια της Λαμαι, μετα την παραλια Τσαβενγκ, ο βοηθητικος Highway 4171 διασχιζει ενα ακρωτηρι μεσα απο βραχωδη τοπια και απομερους ορμους, μεχρι που φτανει στην ησυχη και καμπυλωτη παραλια Τσοενγκ Μον, οπου παλιες και εγκαταλελειμμενες μαουνες μεταφορας ρυζιου εχουν μετατραπει σε καταλυματα πρωτης ταξεως, προσθετοντας μια πρωτοτυπη νοτα σ' εναν απο τους πιο ελκυστικους κολπους του νησιου. Προς την ακρη του ακρωτηριου, μετα ενα χωματοδρομο, βρισκεται το Λαεμ Σαμρονγκ, ενας καβος με κοφτους βραχωδεις ορμισκους και αναμεσα τους εκτυφλωτικα λευκες αμμουδιες, στις οποιες εχει προσβαση κανεις απο στενα μονοπατακια.

Απο το Λαεμ Σαμρονγκ ο δρομος περνα διπλα απο το Μεγαλο Βουδα, ενα χρυσο αγαλμα υψους 12 μετρων, πανω σ' ενα νησακι που συνδεεται με την ξηρα μ' ενα μικρο υπερυψωμενο δρομο, στην κορυφη μιας σκαλας με ζωηρα χρωματα και naga (ναγκα). Το αγαλμα υψωνεται πανω απο την Μπανγκρακ η Παραλια του Μεγαλου Βουδα, μια στενη ακτη 3 χλμ. με χοντρη καφετια αμμο και ρηχα, θολα νερα - οχι απο τις ωραιοτερες παραλιες του Σαμουι.

Μετα το βραχωδη καβο της η Μπανγκρακ δινει τη θεση της στην παραλια Μποπουτ, που ειναι περισσοτερο γνωστη για το πανεμορφο και απλοικο χωριουδακι της (που πιστευεται οτι ειναι ο πρωτος οικισμος του Σαμουι), παρα για την αμμουδια και τα νερα της. Οι γερμενοι κοκκοφοινικες και οι καταπρασινοι λοφοι στο φοντο προσθετουν στη γοητεια του τοπιου. Την παραλια προτιμουν επισκεπτες που αναζητουν γαληνη και ηρεμια, καθως και τη φιλικη ατμοσφαιρα μιας μικρης κοινοτητας. Στο χωριο Μποπουτ, λιγη ωρα με τα ποδια απο την παραλια, υπαρχουν γραφικα ξυλινα κτισματα που εχουν μετατραπει σε ευρωπαικου τυπου εστιατορια.

Απο την Μποπουτ και την Μπανγκρακ μπορειτε να νοικιασετε ταχυπλοα για το Κο Πανγκαν, το Κο Ταο και τα αλλα νησια του αρχιπελαγους.

Δυτικα της Μποπουτ, μολις περασετε ενα ακρωτηρι, μπορειτε να στριψετε δεξια στο χωριο Μαεναμ για να βγειτε στην παραλια Μαεναμ, μια απομερη, ελαφρως καμπυλωτη και στενη ακρογιαλια 5 χλμ. με λευκη αμμο και πεντακαθαρα νερα. Η θαλασσα εδω ειναι ηρεμη και βαθια και προσφερεται για βολτες με μικρα καταμαραν η γουιντ σερφινγκ (μπορειτε να νοικιασετε στην παραλια). Τα τριγυρω παραθαλασσια εστιατορια εχουν πολυ καλη θεα στο Κο Πανγκαν.

Ο γραφικος Highway 4169 ακολουθει τη βραχωδη βορεια ακτογραμμη του νησιου, διπλα απο χωρια και κολπους προστατευμενους απο κοραλλια, μεχρι που στριβει προς τα νοτια με κατευθυνση το πολυσυχναστο λιμανι και εμπορικο κεντρο του Κο Σαμουι, το Νατον.

Η πλειοψηφια των επισκεπτων φτανουν στο λιμανι του νησιου με πλοιο απο το Σουρατ Τανι. (Υπαρχει επισης ενα πορθμειο οχηματων νοτια του Αταον, στο Τονγκ Γιανγκ.) Δεν υπαρχει αλλος λογος να παραμεινετε στο Νατον, εκτος ισως για μια ενημερωση στο γραφειο του Οργανισμου Τουρισμου της Ταιλανδης στο βορειο ακρο της πολης.

Οι ακτες στα δυτικα και νοτια του Κο Σαμουι φημιζονται περισσοτερο για την απομονωση τους, παρα για τις αμμουδιες τους. Ο Highway 4169 διασχιζει ενα γραφικο λοφωδες τοπιο στο εσωτερικο του νησιου μετα το Νατον μεσα απο φυτειες κοκκοφοινικων μεχρι την ανατολικη ακτη, στο μουσουλμανικο χωριο Χουα Τανον, κοντα στη Λαμαι.

Για να επισκεφτειτε τη νοτια ακτη, παρτε τον Highway 4170 αμεσως πριν απο το χωριο Μπαν Σακετ. Κατα μηκος της βραχωδους ακτης θα δειτε μια σειρα πολυτελων τουριστικων θερετρων. Στην ακρη ενος ακρωτηριου στον κολπο Αο Τονγκ Κρουτ τα κυματα λουζουν το εντυπωσιακο Βατ Λαεμ Σο, ενα chedi στολισμενο με εκατονταδες αστραφτερα κιτρινα πλακιδια. Οι πανυψηλοι κοκκοφοινικες, λιγα μολις μετρα απο τα κρυσταλλινα νερα, δημιουργουν ενα ειδυλλιακο σκηνικο στην παραλια Λαεμ Σετ, στη νοτιοανατολικη πλευρα του νησιου.

Μολις 1,5 χιλιομετρο βορεια της διασταυρωσης μεταξυ του Highway 4169 και του περιφερειακου δρομου βρισκεται το Βατ Κουναρααμ, γνωστο για το μακαβριο θεαμα του Λουανγκ Πορντεανγκ, ενος μοναχου που πεθανε, ενω διαλογιζοταν, πριν απο 25 χρονια κι εγινε <<μυστηριωδως>> μουμια. Θα τον δειτε να καθεται ακομα σε σταση λωτου.

Το ψηλοτερο σημειο της βραχωδους ενδοχωρας του Σαμουι ειναι η κορυφη του Καο Γιαι (636 μετρα), κοντα στο κεντρο του νησιου. Το νησι αποτελειται απο πολλα μονοπατια, τα οποια σκαρφαλωνουν σε πλαγιες μεσα απο πυκνη ζουγκλα και διπλα σε ρυακια και καταρρακτες. Μπορειτε να φτασετε με τα ποδια σε σημεια με εκπληκτικη πανοραμικη θεα η να πατε με ελεφαντα στους ορμητικους καταρρακτες. Ενας απο τους ωραιοτερους ειναι ο Ναμουανγκ, που ξεχυνεται απο εναν κατακορυφο βραχο και καταληγει 80 μετρα πιο κατω σε μια σμαραγδενια λιμνουλα. Οι καταρρακτες ειναι ιδιαιτερα θεαματικοι στα τελη της εποχης των βροχων, το Νοεμβριο και το Δεκεμβριο.

Ο καλυτερος τροπος για να μετακινηθειτε γυρω απο το νησι ειναι με αυτοκινητο η μοτοσικλετα (με πολυ προσοχη ομως κατα την οδηγηση μοτοσικλετας καθως το Κο Σαμουι εχει απο τα μεγαλυτερα ποσοστα θανατηφορων ατυχηματων παγκοσμιως λογω του κακου οδοστρωματος και των μεθυσμενων οδηγων. Συνιστουντε εμπειροι οδηγοι). Μπορειτε να νοικιασετε οχηματα σε γραφεια στο Νατον, την Τσαβενγκ, τη Λαμαι και αλλες παραλιες.

Πληροφοριες: 5 Talad Mai Rd., Surat Thani & βορειο ακρο του Νατον στο Κο Σαμουι.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος jeros

  • @
  • *
  • Μηνύματα: 22
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 19, 2009, 09:37:53 πμ »
Πολες επισης πληροφοριες με ολα τα ξενοδοχεια της περιοχης κ εδω

www.samui.org/map/maplarge.htm

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5 Firefox 3.5
    • Thailand
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 11, 2009, 19:21:43 μμ »
Το ψαχνα καιρό , το βρήκα μόλις.

http://www.massagesamui.com/

Απίστευτη εμπειρία σε προσιτές τιμές.



kachakohchang

  • Επισκέπτης
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 11, 2009, 19:25:17 μμ »
Το ψαχνα καιρό , το βρήκα μόλις.

http://www.massagesamui.com/

Απίστευτη εμπειρία σε προσιτές τιμές.




[off-topic]Κατι αντιστοιχο στο Phuket υπαρχει?[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2009, 19:30:37 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5 Firefox 3.5
    • Thailand
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 11, 2009, 19:31:26 μμ »
Αυτό το συστήνω μετά απο καθημερινές επισκέψεις όσο διάστημα έμεινα Σαμούι.

[off-topic]Στο Πούκετ δεν με ενθουσίασε κάποιο όσο αυτό , ωστε να μπορέσω να το συστήσω[/off-topic]

Αποσυνδεδεμένος traveler3

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 14, 2009, 23:21:15 μμ »
Επειδη ειναι κλειδωμενο το θεμα για τον καιρο στο Σαμουι κανω την ερωτηση σε αυτο το θεμα.Λοιπον θελω να παω Σαμουι 20-25 Νοεμβριου.Διαβασα οτι τον Νοεμβριο ο καιρος στο Σαμουι ειναι χαλια και επειδη θελω να παω στις παραλιες  του Σαμουι στο An thong national park στο Koh tao και στο Πανγκαν ημερησιες εκδρομες.Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να βρεχει συνεχεια να μεινω μεσα στο ξενοδοχειο και τελικα να ξενερωσω και να απογοητευτω απο το Σαμουι ??? ????Μηπως τελικα ειναι καλυτερα να παρακαμψω το Σαμουι?Οχι τιποτε αλλο να μην "φαω" το ταξιδι (5 ωρες)απο Κραμπι για Σαμουι τσαμπα και να καταληξω μεσα σε ενα ξενοδοχειο....Θα φρικαρω >:( >:( >:( :'( :'(!Απλα περιγραψτε μου πως ειναι ο καιρος τον Νοεμβριο.Περιμενω τα φωτα σας εμπειροι Ταιλανδοπληκτοι ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
    • Thailand
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 14, 2009, 23:27:42 μμ »
Επειδη ειναι κλειδωμενο το θεμα για τον καιρο στο Σαμουι κανω την ερωτηση σε αυτο το θεμα.Λοιπον θελω να παω Σαμουι 20-25 Νοεμβριου.Διαβασα οτι τον Νοεμβριο ο καιρος στο Σαμουι ειναι χαλια και επειδη θελω να παω στις παραλιες  του Σαμουι στο An thong national park στο Koh tao και στο Πανγκαν ημερησιες εκδρομες.Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να βρεχει συνεχεια να μεινω μεσα στο ξενοδοχειο και τελικα να ξενερωσω και να απογοητευτω απο το Σαμουι ??? ????Μηπως τελικα ειναι καλυτερα να παρακαμψω το Σαμουι?Οχι τιποτε αλλο να μην "φαω" το ταξιδι (5 ωρες)απο Κραμπι για Σαμουι τσαμπα και να καταληξω μεσα σε ενα ξενοδοχειο....Θα φρικαρω >:( >:( >:( :'( :'(!Απλα περιγραψτε μου πως ειναι ο καιρος τον Νοεμβριο.Περιμενω τα φωτα σας εμπειροι Ταιλανδοπληκτοι ;) ;)

Στο εθνικό πάρκο πολύ δύσκολο για Νοέμβρη , έχω την εντύπωση οτι θα είναι κλειστό.

Στο Πανγκάν άνετα.

Όσο για τον καιρό , μην τα ξαναλέμε ...

Ποτέ δεν είναι τίποτε σίγουρο.

Αλλά και η βροχή , έχει την ομορφιά της  ;)

Αποσυνδεδεμένος traveler3

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 00:07:18 πμ »
Δηλαδη κανενα μπανακι θα παιξει ????Καμια εκδρομη ????οχι τιποτε αλλο για την φουκαριαρα την μανα μου.....Δηλαδη θα εχει θαλασσοταραχη,μουσωνες.Αρχιζω και φοβαμαι :-\ Παει και το εθνικο παρκο-κριμα και αδικο-το χασαμε το παρκο πατριωτη!!!!!

Αποσυνδεδεμένος tas67

  • *****
  • Μηνύματα: 1354
  • Φύλο: Άντρας
  • life is either a daring adventure or nothing
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 00:28:03 πμ »

Μαμά σου  ? ? ? ? ?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 15, 2009, 00:35:22 πμ από tas67 »

Αποσυνδεδεμένος traveler3

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 00:45:17 πμ »
που λεει ο λογος ρε πατριωτη ;).μην αγχωνεσαι παω alone σαν την καλαμια στον καμπο.. ::)γι αυτο λεω θα φρικαρω.μονος μεσα σε ενα ξενοδοχειο-δωματιο και εξω να βρεχει.τι θα κανω ???

Αποσυνδεδεμένος tas67

  • *****
  • Μηνύματα: 1354
  • Φύλο: Άντρας
  • life is either a daring adventure or nothing
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 01:08:08 πμ »

αααααα  είπα κι εγώ   ;D ;D

Μην αγχώνεσε για τίποτα , και να βρέχει ακόμα είναι πανέμορφα , θα το καταλάβεις ,

άσε που δεν υπάρχουν "στάνταρ" αν θα βρέχει η οχι ,

χαλάρωσε λοιπόν διότι και παρέα θα βρεις , και θα περάσεις τέλεια .....

Στη Maenam έχουμε και τον Χρήστο που μένει μόνιμα ,

ειναι περίπου κάνα πεντάλεπτο με το παπί απο Chaweng ,

να πας να τον βρεις να χτυπήστε και καμιά μπυρίτσα  .

http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,1770.0.html

Αποσυνδεδεμένος traveler3

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 01:29:20 πμ »
Εννοειτε οτι θα τον βρω αλλωστε και αυτος πατριωτης γκαστερμπαιτερ στην φαμπρικα της Ταιλανδης ειναι.Το μονο ασχημο ειναι οτι γενικα σε ολη την εκδρομη μου στα νησια(και Πουκε και Σαμουι) επειδη δεν οδηγω μηχανακι ή αυτοκινητο θα δυσκολευτω πολυ στις μετακινησεις ή γενικα θα ξεπουληθω στους τουκ τουκ(που δεν μου το επιτρεπουν τα οικονομικα μου).Αλλα κατι θα γινει.Ελπιζω να με βοηθησει και ο Χρηστος.Θα του στειλω και email και θα τον παρω και τηλεφωνω οταν θα ειμαι κατω

Αποσυνδεδεμένος tas67

  • *****
  • Μηνύματα: 1354
  • Φύλο: Άντρας
  • life is either a daring adventure or nothing
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 01:55:06 πμ »

Και έτσι να είναι μην αγχώνεσαι ,

υπάρχουν δρομολόγια με λεωφορεία , με "αγροτικά" με μικρό αντίτιμο ,

και στο κάτω κάτω , αν μείνεις στο κέντρο δεν θα χρειάζεσαι πολλές μετακινήσεις .

θα σε ενημερώσει εξάλλου και ο Χρήστος , είναι καλό παλικάρι .

Αποσυνδεδεμένος jimi

  • ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 904
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.71 Chrome 11.0.696.71
Απ: Περιγραφή koh Samui
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 28, 2011, 14:12:59 μμ »
Κειμενο στην εφημεριδα Καθημερινη 28/5/2011                                                                                                                                                                                    Μία ατελείωτη παραλία
                                                                                                                      Κείμενο: Ηλέκτρα Σαμοΐλη


Oταν γυρίζεις τα νησιά της Tαϊλάνδης, δυστυχώς, το Σαμούι είναι ένα από τα τελευταία που επισκέπτεσαι. Στο νότο της χώρας, σχετικά μακριά, είναι πιθανό να την πατήσεις και να μην προλάβεις να του αφιερώσεις εκεί όσες μέρες θα μπορούσες, εκτός κι αν κάποιος φίλος σε έχει ενημερώσει σχετικά. Aδικο! Tο Σαμούι είναι μάλλον ο καλύτερος προορισμός χαλάρωσης στην Tαϊλάνδη - κι έχει πολλούς τέτοιους. Υπάρχουν πολλοί που πήγαν για μία εβδομάδα και δεν κατάφεραν να ξεκολλήσουν πριν περάσουν δύο μήνες!

Eυνοημένο μετά το τσουνάμι του Δεκεμβρίου (χωρίζεται από το «πληγωμένο» -από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κυρίως- Πούκετ και τον Iνδικό Ωκεανό από μια φαρδιά λωρίδα γης), παραμένει ένας μικρός παράδεισος.

Oσο ευρύς είναι ο… κύκλος των ανθρώπων που το επισκέπτονται (από σκληροπυρηνικούς backpackers μέχρι... καλοσιδερωμένους εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ), άλλο τόσο ευρείες θα είναι και οι επιλογές σας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στη διαμονή και στο φαγητό. H αλήθεια είναι πως στο Σαμούι μπορεί να μην υπάρχουν πλέον τόσο πολλά μπανγκαλόους των 200 μπατ (κάπου 4 ευρώ!), αλλά αν θέλετε να μείνετε πάμφθηνα, θα βρείτε εξίσου εύκολα κατάλυμα όσο και για να μείνετε σε κάποιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

Για την ακρίβεια, ένα πράγμα θα σας απασχολήσει: αν ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού σας είναι αρκετά υψηλός κι αν η ποσότητα αντηλιακού που πήρατε είναι αρκετή. Επίσης ένα μόνο πράγμα θα σας πτοήσει: εκείνη η άδεια των 2 εβδομάδων θα σας φαίνεται πολύ λίγη! Aπό την πρώτη μέρα θα καταλάβετε ότι δεν θα μετακινηθείτε και πολύ από τις παραλίες!

Πώς θα φτάσετε

Kατ' αρχάς υπάρχει ο πολύ εύκολος τρόπος, που σημαίνει ότι παίρνετε το αεροπλάνο από το «Eλ. Bενιζέλος», πετάτε ώς την Mπανγκόκ (η Thai έχει πτήσει 3 φορές την εβδομάδα και το εισιτήριο μετ' επιστροφής κοστίζει περίπου 600 ευρώ) κι από εκεί με την Bangok Airways (τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Σαμούι) πληρώνετε άλλα 135 ευρώ περίπου για το εισιτήριό της εσωτερικής σας πτήσης μετ' επιστροφής.

Ωστόσο, αν πηγαίνετε για πρώτη φορά στην Tαϊλάνδη, ή αν θέλετε να κένετε μεγαλύτερη οικονομία και έχετε χρόνο, μπορείτε να έχετε μιαν εικόνα της χώρας. Αξίζει τον κόπο να κατέβετε με τρένο ώς το Surat Thani κι από εκεί να πάρετε το πλοίο (για την ακρίβεια από το γειτονικό του Surat Thani Tha Thong) που θα σας περάσει απέναντι στο κεντρικό λιμάνι του Σαμούι. Mπορείτε να κλείσετε αυτό το «πακέτο» από την Mπανγκόκ (η τιμή του είναι περίπου 11 ευρώ κατ' άτομο) και το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί μόλις δυόμισι ώρες.

Aν φτάσετε στο αεροδρόμιο, θα μετακινηθείτε προς το υπόλοιπο νησί με τα mini buses που εκτελούν σχετικά συχνά δρομολόγια από το αεροδρόμιο (το εισιτήριο κοστίζει περίπου 3 ευρώ), ενώ με το πλοίο θα αποβιβαστείτε στο Na Thon, το κεντρικό λιμάνι του Σαμούι.

Eχετε υπ' όψιν σας ότι η εποχή αυτή, μαζί με τα Χριστούγεννα, είναι από τις καλύτερές του, πράγμα που σημαίνει ότι θα δείτε αρκετό κόσμο, αλλά μη σας ανησυχήσει: ο έτερος άσος που κρύβει στο μανίκι του το Σαμούι είναι ότι όλο και κάποιο σημείο του παραμένει ανεξερεύνητο. Εξάλλου, είναι τόσα πολλά τα σημεία διαμονής μεταξύ των οποίων θα επιλέξετε, που σε κάποιο θα έχετε την ησυχία σας!

Γυρνώντας το νησί...

Eστω ότι θα καταφέρετε να ξεκολλήσετε από την όποια παραλία κερδίσει την καρδιά σας: αξίζει να προγραμματίσετε κάποιες βόλτες στο Σαμούι. Συμβουλή: τις πρώτες μέρες εξερευνήστε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε, είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό να συνειδητοποιείς την τελευταία στιγμή ότι υπήρχαν πολύ ωραιότερα σημεία για να αράξεις από εκείνο που επέλεξες!

Kάντε ένα πέρασμα από το Eθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ang Thong. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από 41 μικρά νησάκια, 30 χλμ. δυτικά του Σαμούι. Σε όλες τις κεντρικές παραλίες του Σαμούι πωλούνται εισιτήρια για το θαλάσσιο πάρκο και φυσικά στο Na Thon. Aπό το Na Thon μπορείτε να οργανώσετε την επίσκεψή σας σαν ολοήμερη εκδρομή (τα πλοία φεύγουν στις 08.30 το πρωί και επιστρέφουν στις 17.30). Tο εισιτήριο -μαζί με το εισιτήριο της εισόδου- κοστίζει περίπου 10 ευρώ και επειδή στο πάρκο υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες για να επιλέξετε -από ελεύθερη καταδύση μέχρι και trekking- ενημερωθείτε πριν αποφασίσετε τι ρούχα θα φοράτε και τι εξοπλισμό θα πάρετε μαζί σας!


Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, ανάλογα με το χρόνο σας, αν προλαβαίνετε, αξίζει τον κόπο να τις δείτε όλες! Ξεκινήστε από την παραλία του Meanam, 13 χλμ. έξω από το λιμάνι. Δεν πρόκειται για την ομορφότερη του νησιού, αλλά εκεί θα βρείτε τις φθηνότερες προτάσεις διαμονής και -κατά συνέπειαν- σύσσωμη τη σχετικά θορυβώδηφυλή των backpackers.

Συνεχίστε προς την Bophut, την αμέσως επόμενη ανατολικά της Meanam. Eπίσης, δεν είναι η ομορφότερη του νησιού, αλλά θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη: τόσο ήρεμη και στα 2 χλμ. του μήκους της, θα καταπραΰνει τα αυτιά σας μετά το χαμό της Meanam! Eπόμενη παραλία η Bangrak, αλλιώς γνωστή και ως η παραλία του «Mεγάλου Bούδα». Kαθόλου αταίριαστο όνομα, μιας και οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο στη σκιά ενός πραγματικά μεγάλου αγάλματος του Bούδα που τους κοιτάζει από την κορυφή του κόλπου.

Στο Chaweng εδώ τελειώνουν τα αστεία. Δεν έχει καμία σημασία που δεν θα θυμάστε πώς προφέρεται για να την περιγράψετε στους φίλους σας, αυτή η παραλία είναι αναμφίβολα η ομορφότερη του Σαμούι. Eξι χιλιόμετρα ολόλευκης άμμου στριμωγμένα ανάμεσα στο νησάκι Ko Matlang και στο Coral Cove, δεν γίνεται να μη σας εντυπωσιάσουν! Mοναδική παραφωνία: η άναρχη αισθητική του από πίσω χωριού. Aγνοήστε το! Συγκεντρωθείτε στην άμμο!

Tελικός σταθμός η παραλία Lamai. Δεν είναι ούτε τόσο όμορφη, αλλά ούτε και τόσο άναρχα ανεπτυγμένη όσο το Chaweng. Θα κερδίσει όμως όλους εσάς που πήγατε στην Tαϊλάνδη για party! Eκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα μπαρ και clubs του νησιού και κατά συνέπειαν οι νεότεροι επισκέπτες του. Aξίζει να κάνετε τουλάχιστον ένα νυχτερινό πέρασμα! Στα περισσότερα μπαρ και κλαμπς θα συναντάτε Ευρωπαίους -αμέτρητοι Ιταλοί, Ισπανοί αλλά και Ελληνες επιλέγουν το Σαμούι για τις διακοπές τους- και, σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, παρόλο που θα βρίσκεστε σε άλλη ήπειρο, στο Σαμούι θα έχετε την αίσθηση πως τα πίνετε σε οικείο περιβάλλον.

Αν θα μείνετε σε κάποιο από αυτά τα μέρη ή αν θα επιλέξετε να κινείστε συνεχώς ανάμεσα σε όλα αυτά είναι δική σας επιλογή. Ούτως ή άλλως, άπαξ και φροντίσετε το θέμα των εισιτηρίων, τα οικονομικά δεν θα σας ταλαιπωρήσουν, με δεδομένο ότι το Σαμούι, όπως και η υπόλοιπη Ταϋλάνδη ενδείκνυνται για κάθε τσέπη. Αντιθέτως, αυτή η ευελιξία στα χρήματα που μπορεί κανείς να χαλάσει είναι που ενθαρρύνει τόσους και τόσους επισκέπτες του νησιού να επιστρέφουν κάθε χρόνο.

สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ