Αποστολέας Θέμα: VISA  (Αναγνώστηκε 135214 φορές)

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8823
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 16:34:52 μμ »
Kαι ο σχετικος "νομος"


<a href="http://documents.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=8654831&amp;access_key=key-1l484z4w5j0c5z2i7azt&amp;page=1" target="_blank" class="new_win">http://documents.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=8654831&amp;access_key=key-1l484z4w5j0c5z2i7azt&amp;page=1</a>
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Jim

  • **
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 16:39:38 μμ »
 :( :( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος jimi

  • ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 906
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 18:14:11 μμ »
λεφτα θελουν γιαυτο ;)πιο πολλες θεωρησεις πιο πολλα λεφτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2008, 19:37:20 μμ από Jello Biafra »
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος Jello Biafra

  • Ειδικός
  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 371
  • Φύλο: Άντρας
  • Pattaya is the end of the road
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 19:36:35 μμ »
Ηρθε η ωρα  να παντρευτητε να μην τρεχετε στα συνορα συνεχεια,γι αυτο αλλαξαν το νομο  ;D
visa ελευθεριας ή visa γαμου
After 10 years in Thailand, I don't have the spirit anymore to go back.
        Frans Vilenick


Αποσυνδεδεμένος teosep

  • ****
  • Μηνύματα: 607
Απ: Visa
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 19:47:08 μμ »
Παιδια συγγνωμη, αν καταλαβα καλα, οι 30 μερες που παιρνεις κατα την αφιξη σου στην Ταιλανδη , προερχομενος απο Αθηνα (Ε.Ε) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΕΙ ,αυτο που αλλαζει ειναι το συνεχες μπες βγες μεσω Λαος , Καμποτζης η Βιρμανιας για τηνσυνεχη ανανεωση της 30μερης βιζας.

Αρα το μετρο αγγιζει αυτους που θελουν να μεινουν περαν του ενος μηνος.

Περιμενω διευκρυνηση

Αποσυνδεδεμένος Markos

  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 1399
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 19:54:55 μμ »
Πολύ σωστά το κατάλαβες.
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος jojo

  • *
  • Μηνύματα: 36
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 03:49:24 πμ »
Να υπενθυμίσω σε όλους τους φίλους που πρόκειται να μείνουν στην Ταϊλάνδη πάνω από 30 μέρες να βγάλουν βίζα εγκαίρως.
Ειδικά σε αυτούς που μένουν εκτός Αθηνών η έχουν ξένη υπηκοότητα και χρειάζεται να προσκομίσουν και άλλα έγγραφα για την έκδοση βίζας
Όταν στην Ταϊλάνδη λένε 30 μέρες χωρίς βίζα εννοούν 28 για την ακρίβεια.
Επίσης να προσέχετε όταν έχετε πάρει 60ημερη βίζα κατά την είσοδο σας στην Ταϊλάνδη στον ελέγχω διαβατηρίων να μην σας βάλουν ‘κατά λάθος’ σφραγίδα για παραμονή 30 ημερών.
Είναι κρίμα να πληρώσετε κατά την αναχώρηση σας από Ταϊλάνδη 10 Ευρώ για κάθε μέρα παραπάνω παραμονής

ΕΕΕΕΕΕΕΕπππππππ..... Πως μπορεί να γινει αυτο????
Ταξιδεύω 6 χρόνια τώρα,πάντα με 2μηνη visa απο εδώ,(και επέκταση για άλλο 1 μήνα εκεί),και ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο.Ομως επειδή ποτέ δεν ξέρεις ;D ???,μια ενημέρωση δεν βλάπτει.

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 323
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 10:52:47 πμ »
Παιδια συγγνωμη, αν καταλαβα καλα, οι 30 μερες που παιρνεις κατα την αφιξη σου στην Ταιλανδη , προερχομενος απο Αθηνα (Ε.Ε) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΕΙ ,αυτο που αλλαζει ειναι το συνεχες μπες βγες μεσω Λαος , Καμποτζης η Βιρμανιας για τηνσυνεχη ανανεωση της 30μερης βιζας.

Αρα το μετρο αγγιζει αυτους που θελουν να μεινουν περαν του ενος μηνος.

Περιμενω διευκρυνηση
Απαντησε ηδη ο φιλος mgreek απλα για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις να ξεκαθαρισουμε οτι το 15ημερο υσχυει  για αυτους που μπαινοβγαινουν απο χερσαια συνορα. Αν αντιθετως μπεις στη χωρα με πτηση τοτε παιρνεις 30 μερες. Παιδια το θεμα δεν ειναι τοσο χρηματικο εξαλλου απο το 30ημερο η το 15ημερο δε βγαζανε λεφτα οι Ταυλανδοι αφου η θεωρηση των 30 ημερων ηταν δωρεαν. Ισα-ισα που τα λεφτα αντι για τους Ταυλανδους τα βγαζουν οι γειτονικες χωρες οπως Καμποτζη η Λαος οπου ειναι απαραιτητη η βιζα για εισοδο και δεν εχουν δωρεαν αδειες εισοδου οπως η Ταυλανδη. Η αλλαγη του νομου ηταν θεμα χρονου να γινει και εχει ως αποκλειστικο σκοπο να δυσκολεψει τη ζωη σε μονιμους "τουριστες" που χρησιμοποιουσαν μεχρι τωρα τις 30 μερες για μονιμη παραμονη στη χωρα. Τα καλα νεα ειναι οτι για τους παντρεμενους με Ταυλανδες ο νομος σα να χαλαρωσε καπως.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 05, 2008, 10:54:35 πμ από Louis de Funès »

Αποσυνδεδεμένος Jim

  • **
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 15:59:23 μμ »
Τα καλα νεα ειναι οτι για τους παντρεμενους με Ταυλανδες ο νομος σα να χαλαρωσε καπως
πολύ σωστά 

Δηλαδη?
Διαφωτιστε μας, εχει να κανει και η αλλαγη του συγκεκριμενου νομου?

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 323
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 16:33:29 μμ »
Μεχρι τωρα για να παρει βιζα καποιος παντρεμενος με Ταυλανδη επρεπε να δειξει με χαρτια οτι εχει ελαχιστο μηνιαιο εισοδημα 40.000 Μπατ. Τωρα αυτο που χρειαζεται ειναι τραπεζικη καταθεση σε Ταυλανδικη τραπεζα 400.000Μπατ. Σημειωτεον οτι τα 400.000 Μπατ καταθεση ηταν ο προηγουμενος νομος πριν τα 40.000 Μπατ μηνιαιο εισοδημα, απλως για καποιο λογο αποφασισαν να επαναφερουν τον παλιο νομο σε ισχυ. Πολυ καλα καναν   ;D :D

Αποσυνδεδεμένος Jim

  • **
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 2.0.0.18 Firefox 2.0.0.18
Απ: Visa
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 08, 2008, 13:15:08 μμ »
Τα άσχημα νέα είναι οτι  απο σήμερα δεν ισχύει πλεόν η εγκριση βίζας 30 ημερών όταν μπαινοβγαίνεις απο τα σύνορα.Θα παίρνεις βίζα μόνο για 15 ημέρες

θα ηθελα να παραθεσω το ακριβες κειμενο mail που μου εστειλε ο φιλος μου
απο thai που βρισκεται αυτη την στιγμη χωρις να αναιρει την παραπανω παραθεση
διοτι ισχυει οπως και εχει παρουσιαστει, αλλα για να συζητησουμε το τι συμβαινει.

date   Sat, Dec 6, 2008 at 2:01 PM
subject   visa trip

"File mou ,
simera vriskomai sto Nong Kai . synora me to Laos meso tou potamou Mekong. to proi piga sto immigration office gia plirofories.
mou eipan pos mporo na kano mia volta sto Laos k' na epistrepso dinontas mou etsi allous 2 mines, k' isos meta akoma 1 paratasi 1 minos.  Tora eho programma auriona peraso sto Laos k' na do ti mporo na kano.
"

Post Merge: Δεκέμβριος 08, 2008, 01:20:34
Να συμπληρωσω οτι εγινε αμεσως αφου τον ενημερωσα για την αλλαγη του νομου.
πηγε την επομενη μερα και τους ρωτησε και του ειπαν τα παραπανω.
Μηπως ειναι κατι απλο του στυλ δεν εχει τεθει σε ισχυ ακομα?
 ???
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2008, 13:20:34 μμ από Jim »

Αποσυνδεδεμένος ios

  • **
  • Μηνύματα: 132
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Απ: Visa
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 08, 2008, 13:36:04 μμ »
Μήπως πάει στην ταιλανδική πρεσβεια στη Vientiane για να παρει τουριστική βίζα; Αλλιώς 2+1 μήνες πως εξηγούνται;

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10786
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 08, 2008, 13:56:34 μμ »
Η μόνη περίπτωση να συμβαίνει αυτό είναι να πάει στην πρεσβεία,όπως λεει η φίλτατη Ios.

Αποσυνδεδεμένος teosep

  • ****
  • Μηνύματα: 607
  • OS:
  • Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
Απ: Visa
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 08, 2008, 14:10:20 μμ »
Παιδια να δωσω μια αλλη διασταση στο ολο ζητημα της βιζας.

Λοιπον απ'οτι καταλαβαινω το ολο θεμα εχει να κανει με τα παιδια που θελουν να μεινουν στη Ταιλανδη περα των 30 ημερων, που παιρνεις κατα την εισοδο σου στη χωρα.

Το πιο απλο ειναι να πας να ζητησεις βιζα 60 ημερων στη Ταιλανδικη πρεσβεια στην Αθηνα και μετα εχεις δικαιωμα αν θελεις να κατσεις κι αλλο στην Ταιλανδη(και εχει ληξει η βιζα των 60 ημερων) να πας να ζητησεις απο το immigration της Μπανγκοκ π.χ αλλες 30 ημερες.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ενας ευκολος και οχι μπελαλιδικος τροπος για να κατσεις 3 μηνες στη Ταιλανδη. Απο κει και περα εχεις το δικαιωμα να ξανα κανεις αιτηση για αλλη μια 3μηνια κλπ,κλπ.

Αυτα μου τα ειπανε σημερα μετα απο επικοινωνια που ειχα με την Ταιλανδικη πρεσβεια.

Αποσυνδεδεμένος Jim

  • **
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
Απ: Visa
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 13:13:53 μμ »

Το πιο απλο ειναι να πας να ζητησεις βιζα 60 ημερων στη Ταιλανδικη πρεσβεια στην Αθηνα και μετα εχεις δικαιωμα αν θελεις να κατσεις κι αλλο στην Ταιλανδη(και εχει ληξει η βιζα των 60 ημερων) να πας να ζητησεις απο το immigration της Μπανγκοκ π.χ αλλες 30 ημερες.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ενας ευκολος και οχι μπελαλιδικος τροπος για να κατσεις 3 μηνες στη Ταιλανδη. Απο κει και περα εχεις το δικαιωμα να ξανα κανεις αιτηση για αλλη μια 3μηνια κλπ,κλπ.

Αυτα μου τα ειπανε σημερα μετα απο επικοινωνια που ειχα με την Ταιλανδικη πρεσβεια.

αυτο ακριβως εκανε ο φιλος μετα την διμηνη πηγε immigration , βολτα στο λαος και πηρε αλλη μια διμηνη και εχει δικαιωμα για αλλον ενα που μαλλον ειναι 1900μπατ

Αρα υπαρχει ακομα τροπος μιας ωραιας τριμηνης++ διαμονης  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 09, 2008, 13:17:05 μμ από Jim »

thai.gr

Απ: Visa
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 13:13:53 μμ »