Αποστολέας Θέμα: VISA  (Αναγνώστηκε 105387 φορές)

Συνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10580
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 13:26:16 μμ »
Παιδιά σε αυτό το τόπικ θα παρακαλέσουμε να γράφονται μόνο εξακριβωμένες πληροφορίες.Θέλουμε όλα τα μέλη να ενημερώνονται σωστά και υπεύθηνα.

Άρα δεν μπορούμε να αναφέρουμε σε αυτό το τόπικ παράνομους τρόπους απόκτησης βίζα.

Στην  παραπάνω λοιπόν περίπτωση λέμε και κλείνουμε εδώ το θέμα,οτι μετά την δίμηνη τουριστική βίζα και την παράταση ενός μηνός απο το ιμιγκρέσιον,ο φίλος μας θα πρέπει να επισκέπτηκε την Ταιλανδική πρεσβεία στην γειτονική χώρα.

Όσα μηνύματα παραπληροφορούν θα σβήνονται.

www.thai.gr Team

thai.gr

Απ: Visa
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 13:26:16 μμ »


Αποσυνδεδεμένος rialdo

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
Απ: Visa
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 15:16:46 μμ »


Τα άσχημα νέα είναι οτι  απο σήμερα δεν ισχύει πλεόν η εγκριση βίζας 30 ημερών όταν μπαινοβγαίνεις απο τα σύνορα.Θα παίρνεις βίζα μόνο για 15 ημέρες

http://www.thaivisa.com/latest/thai-immigration-changes-the-rules-for-all-foreigners.html

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1703911&tstart=0

http://www.global-report.com/pattaya/?l=en&a=349761



Παράθεση
Thai Immigration changes the rules for all foreigners       PDF        Print        E-mail
Thursday, 04 December 2008
30-days border runs now only 15 days

In order to limit the amount of foreigners using "back-to-back" border runs,  Thai Immigration has issued a new regulation regarding the 30 days tourist exemption.

 

Effective immediately, travellers without visa will get only 15 days of stay if they are arriving via a land border checkpoint from a neighboring country.
 

Discuss this news in our forum:

 

Passengers arriving via an international airport will obtain a 30 days stay, and for them there is no change.

 

Travellers with Malaysian passports will obtain a 30 days stay.

 

This police order number 778/2551 is today confirmed by Royal Thai Police, Immigration Bureau, in Bangkok.

Σήμερα πήρα την πρεσβεία τηλ. για να ρωτήσω αν ισχύει αυτό κ μου είπαν όχι, ισχύουν οι 30 μέρες.
 μάλιστα όταν επέμενα αν είναι σίγουροι..απάντησαν  ''την πρεσβεία πήρατε,αν δεν ξέρουμε εμείς ποιος ξέρει?"
Παιδιά μπερδεύτηκα..Βοήθεια.

thai.gr

Απ: Visa
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 15:16:46 μμ »


Αποσυνδεδεμένος jimi

  • ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 906
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Απ: Visa
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 17:14:30 μμ »
μπορεις σε παρακαλω να γραψεις τι ακριβως ρωτησες στην πρεσβεια?ακριβως ομως.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2008, 17:22:27 μμ από jimi »
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Συνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10580
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 17:46:45 μμ »
Αυτή την στιγμή ισχύουν οι 15 μέρες.   ΤΕΛΟΣ
30 μέρες μόνο αεροπορικώς...

Όσοι δεν το πιστεύετε,ελάτε μια βολτίτσα μέχρι την Καμπότζη,να μας κάνετε και παρέα.

Εκτός απο τα σύνορα,αυτο διασταυρώθηκε απο το ιμιγκρέσιον στο Τρατ και απο την Ταιλανδική πρεσβεία στην  Phnom Pehn.

Αποσυνδεδεμένος rialdo

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
Απ: Visa
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 21:23:18 μμ »
Αφου διαβασα το συγκεκριμένο ποστ πήρα και ρωτησα
θα ειμαι ταιλανδη και θα βγω απ την χώρα οταν ξαναμπώ για πόσο ανανεώνετε η βίζα?
απάντησαν 30 μερες,συγκεκριμένα είπαν ότι είναι σαν να μπαίνεις για πρώτη φορά.Άρα 30 μέρες.
Τους ειπα λοιπον οτι διαβασα στο ιντερνετ οτι ο νομος αλλαξε στις 4 δεκεμβρου και οι 30 μερες εγιναν 15.
και μου την ειπαν κιολας οτι στην πρεσβεία πηρατε κυρια μου,αν δεν ξέρουμε εμεις ποιος ξέρει..
δεν με ρώτησαν όμως αν βγω αεροπορικός.δεν διευκρινιστικε κάτι τέτοιο.

Δηλαδή αν βγεις απ την χώρα αεροπορικός ισχύουν οι 30 και αν βγεις αλλιώς ισχύουν οι 15?

Δεν αμφισβητώ κάτι απο αυτά που λέτε,για να εξηγούμε...
Απλα δεν θέλω να την πατήσω oπως πέρσι που πληρώσαμε ,στο αεροδρόμιο ,τις παραπάνω μέρες χρυσές.

 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2008, 00:48:22 πμ από rialdo »

Αποσυνδεδεμένος jimi

  • ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 906
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Απ: Visa
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 23:11:01 μμ »
συγγνωμη αν καταλαβες κατι τετοιο αλλα ουτε και εγω σε αμφισβητω σε καμια περιπτωση!η ερωτηση μου ηταν ειλικρινεις χωρις καμια ειρωνια απλα για να καταλαβω τι γινεται.τα παιδια που ειναι αυτη την στιγμη κατω λενε 15 αρα αυτο ισχυει στην πραξη.φιλικα θα σου ελεγα παρε 60 μερες απο αθηνα ωστε να εισαι ησυχη.η διχογνωμια στις υπηρεσιες οπως καταλαβες δεν ειναι μονο ελληνικο προνομιο.προφανως ο υπαλληλος που σου μιλησε εχει παρει τα χουγια μας :D
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Συνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10580
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 19, 2008, 14:10:57 μμ »
Για να τελειώσουμε μια και καλή με το θέμα που άνοιξε σας βάζω την φωτογραφία,που τράβηξα σήμερα στα σύνορα με την Καμπότζη

Η ανακοίνωση αυτή είναι τοιχοκολλημένη σε διάφορα σημεία


Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 324
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
Απ: Visa
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 09:17:40 πμ »
Εντελως πληροφοριακα χθες φιλος μου πηρε τουριστικη double entry απο την Ταυλανδικη πρεσβεια στο Λαος η οποια με "εξυπνη" χρηση μπορει να δωσει μεχρι και 6 μηνες νομιμης παραμονης στην Ταυλανδη. Το συνολικο κοστος απο πρακτορειο στην Μπανγκοκ το οποιο αναλαμβανει τα παντα (βιζα, μετακινηση, κτλ) ανερχεται στα 6,900Β. Οσοι ψαχνεστε για ημιμονιμη παραμονη στη χωρα κοιταξτε το   ;)

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8712
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 11:39:38 πμ »
Το λεγαμε οτι θα αρχισουν να εφευρισκουν διαφορους τροπους αντικαταστασης των παλιων "visa run".
Κλεφτες θα γινουν αυτοι που ειχαν τα πρακτορεια ?
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 324
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
Απ: Visa
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 11:51:51 πμ »
Συναδελφε δεν ειναι κατι καινουργιο αυτα τα ταξιδια απο τα πρακτορεια. Οπως λες βεβαια τα ταξιδια μεταλλασσονται αραια και που αναλογα με τις συνθηκες. Για παραδειγμα η Ταυλανδικη πρεσβεια του Λαος για πολυ καιρο εθεωρειτο απο τις πιο "σφιχτες" στις βιζες και παλαιοτερα τα πρακτορεια στελνανε πελατες Μαλαισια. Οι καιροι αλλαξανε ομως, τωρα φαινεται πως το Λαος ειναι καλο μερος για βιζα. Επισης κατσαμε και τα βαλλαμε κατω χτες με το φιλο μου και υπολογισαμε οτι αν το ταξιδι αυτο το κανεις μονος σου χωρις τη βοηθεια του πρακτορειου το κοστος ειναι ισο η μεγαλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8712
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 11:54:34 πμ »
Ετσι ακριβως ειναι.
και μην ξεχναμε οτι αμα σε πανε "πακετο" καποιο κερδος θα εχεις , ειτε στην αναμονη στα συνορα  ειτε στην "εξυπηρετηση" στην καθε πρεσβεια , κλπ κλπ .
Το ειχα πει και στους αλλους 2 συνναδελφους που πηγαν προ λιγων ημερων για την επεκταση να κοιταγαν για κατι τετοιο ....

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος ios

  • **
  • Μηνύματα: 132
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
Απ: Visa
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 05, 2009, 12:30:59 μμ »
Ακούγεται ότι τώρα υπάρχει αλλαγή και στην επέκταση της τουριστικής βίζας από το immigration office. Αντί για 1 μηνα που έdειναν, τώρα δίνουν 15 μέρες. Γνωρίζει κανεις αν πραγματικά ισχύει αυτό? Δεν μιλάω για την αλλαγή που έγινε για visa run αλλα για τους 2+1 μήνες τουριστικής βίζας που τώρα λένε ότι είναι 2 μήνες +15 μέρες.

Αποσυνδεδεμένος rialdo

  • *
  • Μηνύματα: 28
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 1.0.154.43 Chrome 1.0.154.43
Απ: Visa
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 14, 2009, 17:32:07 μμ »

Επίσης να προσέχετε όταν έχετε πάρει 60ημερη βίζα κατά την είσοδο σας στην Ταϊλάνδη στον ελέγχω διαβατηρίων να μην σας βάλουν ‘κατά λάθος’ σφραγίδα για παραμονή 30 ημερών.

Δηλαδη ειναι κατι που διακρινετε εύκολα?
προσπαθώ να δω τισ προηγούμενες σφραγιδες μου των 30 ημερων και δεν καταλαβενεις κ πολλα :-\ :-\ ..για τις 60 μερες ειναι διαφορετικη σφραγιδα?
 η΄ γραφουν απλα το νουμερο 30-60 :-\ :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8712
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 14, 2009, 17:52:55 μμ »
Απλα πρεπει να προσεξεις τι γραφει στο UNTIL .




Η διαφορα αναμεσα στις 2 ημερομηνιες πρεπει να ειναι 59 ημερες
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Markos

  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 1401
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 1.0.154.43 Chrome 1.0.154.43
Απ: Visa
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 20, 2009, 22:09:39 μμ »
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξήσουν την διάρκεια της Visa σε 90 ημέρες για να δώσουν ώθηση στον τουρισμό.

Το ανέφερε εχθές 19.01.2009 ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης σε Αυστραλιανή εφημερίδα:
http://www.smh.com.au/travel/thailand-looks-to-scrap-visa-fees-to-boost-tourism-20090119-7kif.html

Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

thai.gr

Απ: Visa
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 20, 2009, 22:09:39 μμ »