Αποστολέας Θέμα: VISA  (Αναγνώστηκε 123162 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Ambassador

  • *
  • Μηνύματα: 18
  • Φύλο: Άντρας
VISA
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 10:35:13 πμ »
θα ήθελα να σας συγχαρώ για το σαϊτ σας και λόγο πείρας να μου επιτρέψετε να προσθέσω και διορθώσω μερικές από της πληροφορίες που δίνετε.

Διεύθυνση Πρεσβείας –
Μαραθωνοδρόμου 25 - 15452 Παλαιό Ψυχικό
τηλ: 210-6710155 - 6749065 fax: 210-6749508
Ώρες λειτουργίας Προξενικού Τμήματος 09.00-13.00

Τα περισσότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονται βίζα για την παραμονή τους μέχρι 30 ημέρες αλλά όχι όλα.
Τα νεώτερα μέλη όπως – Βουλγαρία – Κύπρος – Τσεχία – Εσθονία  και άλλα κράτη πρώην ανατολικού μπλοκ χρειάζονται βίζα. 

ΤΑΪΛΑΝΔΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΤΑΤ)
Παναγή Τσαλδάρη 354 – Καλλιθέα
Τηλ. 210-9409808
Fax  210-9409811
Website – www.thailandtourism.gr

Βίζα:
Οι Ελληνες καθώς επίσης και όλοι οι πολίτες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν χρειάζονται βίζα για την παραμονή τους μέχρι 30 ημέρες. Για την πέραν των 30 ημερών παραμονή τους απαιτείται βίζα του εκδίδει η Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Αθήνα, Μαραθονοδρόμων 28 Ν. Ψυχικό τηλ: 6710155 εσωτ. 1.
Τα διαβατήριά σας πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημέρα που θα φτάσετε στη χώρα της Ταϊλάνδης και να υπάρχει εισιτήριο επιστροφής.
Κατά την είσοδό σας στη χώρα πρέπει να έχετε συμπληρώσει την ειδική κάρτα που θα παραλάβετε από το πλήρωμα του αεροπλάνου και θα την παραδώσετε μαζί με το διαβατήριό σας κατά τον έλεγχο. Η κάρτα αυτή θα σφραγιστεί και θα σας επιστραφεί, πρέπει να την διατηρείται σε καλή κατάσταση σε όλη την παραμονή σας στη χώρα και θα την παραδώσετε κατά την έξοδό σας από τη χώρα στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου.

Υγειονομικοί Κανόνες:
Δεν χρειάζεται εμβολιασμός κατά την επίσκεψή σας στην Ταϊλάνδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ BANGKOK
Thai Wah Tower II, 21/159 South Sathorn Road
Bangkok 10120 - Thailand
Τηλ: 0066 2 6791462 fax: 0066 2 6791463

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ιδρύθηκε το 1982 από τον Ταϊλανδικό Οργανισμό Τουρισμού με στόχο την προστασία και την ασφάλεια των τουριστών.
Ξενόγλωσσοι αστυνομικοί βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.
Η έδρα της είναι στη Bangkok στη διεύθυνση
Tourism Police Centre, Umicohouse Bld, Soi Lang Suan. Plohen Chit Rd
Τηλ: 0066 2 652 1721-6

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2017, 11:14:04 πμ από thailandgr »



Αποσυνδεδεμένος xifias

  • *
  • Μηνύματα: 6
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 04, 2008, 02:03:07 πμ »
αν εγω θελω να παω να κατσω πχ 2 μηνες πρεπει να  κανω κατι με τη visa?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10681
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 04, 2008, 02:04:47 πμ »
αν εγω θελω να παω να κατσω πχ 2 μηνες πρεπει να  κανω κατι με τη visa?
Για 2 μήνες έχεις την δυνατότητα να εκδώσεις βίζα απο την πρεσβεία στην Αθήνα,στέλνοντας το διαβατήριό σου ταχυδρομικώς

Αποσυνδεδεμένος Ambassador

  • *
  • Μηνύματα: 18
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 04, 2008, 10:01:44 πμ »
Για την έκδοση τουριστικής βίζας πρέπει να συμπληρώσεις μία αίτηση στα Αγγλικά την οποία μπορεί να σταλεί με e-mail από την Πρεσβεία σε σένα και είναι  σε .Doc μορφή. Την αποθηκεύεις στο PC σου, το ανοίγεις και το εκτυπώνεις.
Επίσης χρειάζεται μία φωτογραφία έγχρωμη πρόσφατη, το διαβατήριο σου, 25 Ευρώ και τα στέλνεις όλα πακέτο ΜΟΝΟ ΜΕ COURIER στην πρεσβεία.
Σε 2-3 μέρες ξανά δίνεις εντολή στον courier να παραλάβει το διαβατήριο σου. 

Αποσυνδεδεμένος Ambassador

  • *
  • Μηνύματα: 18
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Visa
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 05, 2008, 12:30:11 μμ »
Να υπενθυμίσω σε όλους τους φίλους που πρόκειται να μείνουν στην Ταϊλάνδη πάνω από 30 μέρες να βγάλουν βίζα εγκαίρως.
Ειδικά σε αυτούς που μένουν εκτός Αθηνών η έχουν ξένη υπηκοότητα και χρειάζεται να προσκομίσουν και άλλα έγγραφα για την έκδοση βίζας
Όταν στην Ταϊλάνδη λένε 30 μέρες χωρίς βίζα εννοούν 28 για την ακρίβεια.
Επίσης να προσέχετε όταν έχετε πάρει 60ημερη βίζα κατά την είσοδο σας στην Ταϊλάνδη στον ελέγχω διαβατηρίων να μην σας βάλουν ‘κατά λάθος’ σφραγίδα για παραμονή 30 ημερών.
Είναι κρίμα να πληρώσετε κατά την αναχώρηση σας από Ταϊλάνδη 10 Ευρώ για κάθε μέρα παραπάνω παραμονής

Αποσυνδεδεμένος ios

  • **
  • Μηνύματα: 132
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Visa
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 15, 2008, 19:32:34 μμ »
 Μήπως ξέρετε για 4 ή 5 μήνες τουριστική βίζα τι πρέπει να κάνει κάποιος; Παίρνει 3 μήνες από Αθήνα με διπλό re-entry και από Ταιλάνδη μετά την λήξη των 3 μηνών πάει σε γειτονική χώρα για να πάρει βίζα για άλλους τρεις ή μπορεί να το κανονίσει από Αθήνα ώστε να μην χρειαστεί να βγει από Ταιλάνδη; και μπορει να γίνει η όλη διαδικασία στην Αθήνα σε μια μέρα;

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10681
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 16, 2008, 00:50:22 πμ »
Μήπως ξέρετε για 4 ή 5 μήνες τουριστική βίζα τι πρέπει να κάνει κάποιος; Παίρνει 3 μήνες από Αθήνα με διπλό re-entry και από Ταιλάνδη μετά την λήξη των 3 μηνών πάει σε γειτονική χώρα για να πάρει βίζα για άλλους τρεις ή μπορεί να το κανονίσει από Αθήνα ώστε να μην χρειαστεί να βγει από Ταιλάνδη; και μπορει να γίνει η όλη διαδικασία στην Αθήνα σε μια μέρα;
Πρέπει να πάρετε βίζα απο την ταιλανδική πρεσβεία στην Αθήνα
 
Διεύθυνση Πρεσβείας

Μαραθωνοδρόμου 25 - 15452 Παλαιό Ψυχικό
τηλ: 210-6710155 - 6749065 fax: 210-6749508
Ώρες λειτουργίας Προξενικού Τμήματος 09.00-13.00

Αυτή η βίζα είναι 60 ημερών

Μετα μπορείτε να κάνετε επέκταση 30 ημερών απο τα immigration officeς στην Ταιλάνδη.

O χάρτης για το γραφείο στην ΒΚΚ

 02-287-3101 τηλ.
Ανοικτά 08:30-16:00 σαββατοκύριακα,εθνικες γιορτές κλειστά
διαβατήριο, 1 photo (3x4cm), 1,900B κόστος
Χρειάζεται υπομονή συνήθως έχει αρκετό κόσμο.



Αρα δεν μπορειτε να κάνετε όλη την διαδικασία απο την Αθήνα

Για παιρετέρω διαμονή θα πρεπει να εξέλθετε απο το κράτος και να επισκεφτείτε κάποια γειτονική χώρα.

Επιφυλασσόμαστε να γράψουμε τις λεπτομέρειες για την βίζα που παίρνεις απο τα γειτονικά κράτη τις προσεχείς μέρες
Posted By www.thai.gr Team
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2008, 19:29:49 μμ από kyklades »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10681
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 16, 2008, 17:59:34 μμ »
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα immigrations checkpoints στην χώρα και να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την βίζα


http://www.immigration.go.th/nov2004/en/base.php

Επίσης αυτό πιστεύω οτι είναι μια γρήγορη λύση για να βγεις και να ξαναμπείς με 30 μέρες στην Καμπότζη όταν έχεις βάση την ΒΚΚ.Κόστος 2200 Μπατ.

http://www.jackgolf.com/en/




๋ฌ็โฮษ๋ฮ

  • Επισκέπτης
Απ: Visa
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 16, 2008, 19:24:43 μμ »
αυτό το θέμα που συζητάμε είναι ιδιαιτερα ευαισθητο , υπάρχουν αρκετοι τρόπο αλλα κανένας δεν είναι ολοκληρωτικά νόμιμος οποτε πάντα κρέμεσαι στην διακριτική ευχέρεια του υπαλληλου που σε εξυπηρετεί ... οποτε θεωρώ ότι είναι κακό να μπλέκεσαι σε προβληματάκια με την χωρα που σε αγκαλιάζει με την φιλοξενία της :)

αν χρειαστείς κάτι περαιτέρω μην διστάσεις να μας μιλήσεις εκ νέου Posted By www.thai.gr Team
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2010, 18:10:36 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος ios

  • **
  • Μηνύματα: 132
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Visa
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 26, 2008, 22:11:11 μμ »
Ευχαριστώ πολύ. Είχα ακούσει ότι μετά από την λήξη της 3μηνης βίζας μπορείς να πας στην ταιλανδική πρεσβεία κάποιας γειτονικής χώρας και να πάρεις καινούρια 3μηνη βίζα. Μάλιστα ότι μπορείς συνολικά να πάρεις βίζα 3 φορές από 3 μήνες. Δεν ισχύει αυτό; Σύμφωνα με τους κανονισμούς, εννοείται.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8785
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 19:29:35 μμ »
Thai Visa


<a href="http://documents.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=2081627&amp;access_key=key-10125bbgit6v1vyfus3c&amp;page=&amp;version=1" target="_blank" class="new_win">http://documents.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=2081627&amp;access_key=key-10125bbgit6v1vyfus3c&amp;page=&amp;version=1</a>   
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8785
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 05, 2008, 23:55:20 μμ »
Visa για να μεινεις ενα χρονο ( και βαλε ) και να φοιτησεις σε σχολη να μαθεις Ταυλανδικα
Αρχικα ειναι για 90 μερες και μετα την επεκτεινεις για χρονο



http://studyinthailand.org/
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8785
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 05, 2008, 23:57:34 μμ »
immigration
http://immigration.go.th/


Fees (adjusted):
Residence certificate (TM. 15)
Arrival prior to immigration act: 19,000.- Baht per piece
Residence certificate (TM. 16)

    * For shared investment or special investment: 191,400.- Baht
    * For employment or expert: 191,400.- Baht
    * For foreigner married to Thai national: 95,700.- Baht
    * For foreign head of family taking care of children of Thai nationality: 95,700.- Baht
    * For spouse of foreign resident in the Kingdom: 95,700.- Baht
    * For children of foreign resident in the Kingdom or of Thai nationals:
          o Underage: 95,700.- Baht
          o Adult: 191,400.- Baht
    * For non-quota immigrants (original resident): 95,700.- Baht

Residence certificate (TM. 17)

    In case of damage or loss or insufficient space in passport: 1,900.- Baht per piece

Re-entry permit endorsement

    1,900.- Baht per piece

Non-quota immigrant visa outside the annual quota for immigrants admitted to the Kingdom:

          o Single entry: 1,900.- Baht
          o Multiple entries within 1 year: 3,800.- Baht

Visa

    * Transit visa: 800.- Baht
    * Tourist visa: 1,000.- Baht
    * Non-immigrant visa:
          o single entry: 2,000.- Baht
          o multiple entries within 1 year: 5,000.- Baht
          o multiple entries within 3 years for holders of passports or other travel documents from the Asia-Pacific cooperation group who travel in and out of the Kingdom for business:
    * Immigrant visa: 1,900.- Baht
    * Non-quota immigrant visa:
          o single entry: 1,900.- Baht
          o multiple entries within 1 year: 3,800.- Baht

Appeal in Reference to Section 22

    (persona non grata) each person 1,900 baht

Application for extension of temporary stay

    1,900 baht per time

Appeal in Reference to Section 36

    (revoked visa) 1,900.- Baht per person

Application for re-entry permit

    * Single entry: 1,000.- Baht
    * Multiple entries within remaining period of admission: 3,800.- Baht

Application for permanent residence in the Kingdom

    7,600.- Baht per person

Request for verification of nationality

    800 baht per person

Note

The ministerial order 27 (2003) was issued according to the 1979 immigration act and announced in the Royal Gazette, Decrees vol. 120, part 59a, on June 27, 2003 and has been enforced since August 26, 2003.
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8785
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Visa
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 00:06:01 πμ »
<a href="http://documents.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=3113207&amp;access_key=key-2cojwl727x9ys3o5ipxy&amp;page=1&amp;version=1" target="_blank" class="new_win">http://documents.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=3113207&amp;access_key=key-2cojwl727x9ys3o5ipxy&amp;page=1&amp;version=1</a>
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10681
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 14:51:21 μμ »
Τα άσχημα νέα είναι οτι  απο σήμερα δεν ισχύει πλεόν η εγκριση βίζας 30 ημερών όταν μπαινοβγαίνεις απο τα σύνορα.Θα παίρνεις βίζα μόνο για 15 ημέρες

http://www.thaivisa.com/latest/thai-immigration-changes-the-rules-for-all-foreigners.html

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1703911&tstart=0

http://www.global-report.com/pattaya/?l=en&a=349761



Παράθεση
Thai Immigration changes the rules for all foreigners       PDF        Print        E-mail
Thursday, 04 December 2008
30-days border runs now only 15 days

In order to limit the amount of foreigners using "back-to-back" border runs,  Thai Immigration has issued a new regulation regarding the 30 days tourist exemption.

 

Effective immediately, travellers without visa will get only 15 days of stay if they are arriving via a land border checkpoint from a neighboring country.
 

Discuss this news in our forum:

 

Passengers arriving via an international airport will obtain a 30 days stay, and for them there is no change.

 

Travellers with Malaysian passports will obtain a 30 days stay.

 

This police order number 778/2551 is today confirmed by Royal Thai Police, Immigration Bureau, in Bangkok.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2008, 16:31:14 μμ από thailandgr »

thai.gr

Απ: Visa
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 14:51:21 μμ »