Αποστολέας Θέμα: Συνταγές  (Αναγνώστηκε 24045 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10745
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Συνταγές
« στις: Μάιος 22, 2008, 11:45:50 πμ »


Τομ γιαμ γκουνγκ-Tom Yum Goong (Εθνική σούπα)

Υλικά
1 λίτρο νερό
250 γρ.γαρίδες καθαρισμένες(κρατάμε μόνο την ουρά ακαθάριστη)
5 μικρά μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
2 μοσχολέμονα(limes)
1 λεμονόχορτο
3 φύλλα απο μοσχολέμονο
2 κουτ.σούπας σάλτσα ψαριού
5-6 φυλλαράκια κόλιαντρο
3-4 πιπερίτσες τσίλι
1 κουταλιά πάστα τσίλι(nam prig pow)

Εκτέλεση 
Η εκτέλεση ειναι πολύ απλή.Βράζουμε  όλα τα υλικα για περιπου 5 λεπτά.Στο τέλος πριν σερβίρουμε βάζουμε την σάλτσα ψαριού,τα φύλλα κόλιανδρου και την πάστα τσίλι.Αναλόγως πόσο καυτερή θέλουμε την σούπα βάζουμε και τις ανάλογες πιπερίτσες(άμα τις αφήσουμε ολόκληρες θα χουμε λιγότερο πικάντικο αποτέλεσμα).

Φυσικά υπάρχουν και άλλα υλικά όπως το γκάλανγκαλ(πιπερόριζα),γάλα,κρέμα γάλακτος ή ντομάτες που συναντούμε σε διάφορες παραλλαγές της σούπας.


<a href="http://www.youtube.com/v/aLEKApTtNKM" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/aLEKApTtNKM</a>



Αποσυνδεδεμένος karabε

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 814
    • www.thai.gr
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 22, 2008, 11:48:51 πμ »
Ουτοπικε δεν ξερω αν ηταν tom yam,παντως μια γαριδοσουπα που πηγα να φαω (ζηλεψα απο το tilak),εκανα τρεις ωρες να σβησω την καψα της. Ειχα μουδιασει ολοκληρος.
P.S. Περηφανευομαι κιολας  οτι τρωω καυτερα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10745
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 22, 2008, 11:54:05 πμ »
Σομ Ταμ(Η διάσημη σαλάτα)

Tam mak hoong που είναι γνωστό καλύτερα στα ταϊλανδικά SOM ΤΑΜ είναι μια πικάντικη papaya σαλάτα που προέρχεται από το Λάος και την περιοχή Isan της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Mak houng είναι η λέξη στην διάλεκτο Λαος-Ισαν για papaya και tam σημαίνει κάτι που έχει διαλυθεί στο γουδί." Το ταϊλανδικό όνομα σημαίνει κυριολεκτικά "σφυροκοπημένο ξινό".Η σομ ταμ τρώγεται παραδοσιακά με το κολλώδες ρύζι ως γεύμα, ως πικάντικο φυτικό συμπλήρωμα, ή ως πρόχειρο φαγητό . Η σαλάτα σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, και συνοδεύεται συχνά με φλοιούς χοιρινού κρέατος και ωμά λαχανικά ή ψητό κοτόπουλο. Το κύριο συστατικό είναι ξυμένη, πράσινη papaya.Χρησιμοποιείται το τσίλι,χυμός γλυκολέμονου,ζάχαρη απο φοίνικα, το σκόρδο, η σάλτσα ψαριών, τα συντηρημένα σε άλμη καβούρια , η κόλλα γαρίδων, ενώ τα φασόλια,τα φυστίκια και οι ντομάτες είναι προαιρετικά. Τα συστατικά σφυροκοπιούνται έπειτα σε ένα κονίαμα και ένα γουδοχέρι για να συγχωνεύσουν τις γεύσεις. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του πιάτου, μερικά γίνονται με καρότο ή με αγγουρι αντί papaya.

<a href="http://www.youtube.com/v/GnmQFZIXtJg" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/GnmQFZIXtJg</a>

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 323
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 22, 2008, 11:55:51 πμ »
Καλυτερα συναδελφε βαλλε τη συνταγη για τη Σομ Ταμ Ται αντι για τη Σομ Ταμ Ισααν. Τη Σομ Ταμ Ισααν ξενος δεν την ακουμπαει
Ιδιαιτερα αν περιεχει τη περιφημη σαλτσα ψαριου μετα τις απαραιτητες ζυμωσεις. Επισης προσοχη στα καβουρια. Μπορει να ειναι μεσα σε αλμη αλλα τα σερβιρουν αψητα και υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να κουβαλανε βακτηριδια. Εχουν συμβει περιστατικα τροφικης δηλητηριασης. Μην πατε μακρια απλως παρατηρηστε τους Ταυλανδους που μετα απο μια ξεγυρισμενη σομ ταμ παραπονιουνται οτι ποναει το στομαχι τους και τρεχουν στην τουαλετα!
Εγω προσωπικα τρωω και απολαμβανω μονο τη Σομ Ταμ Ται που ειναι χωρις αψητα καβουρια και χωρις τη βρωμερη σαλτσα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10745
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 22, 2008, 11:56:28 πμ »
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Υλικά
100 γρ φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
250 γραμ.Noodles
2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
1 σκόρδο τουρσί
2 κ. σ. πάστα τάμαριν
Κόκκινο πιπέρι
1 ,5 κ.σ ζάχαρη από κοκοφοίνικα.
100 γραμ τόφου
1 αβγό
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ.Αποξηραμένες γαρίδες
2 κ.σ. ραπανάκι τουρσί
2 πιπεριές τσίλι
2 κ.σ.καβουρντισμένο φιστίκι
Λάδι για το τηγάνισμα Νερό για να μαλακώσουν τα τσίλι Για το σερβίρισμα Φρέσκο κόλιανδρο Σχινόπρασο Φύτρα σόγιας Πιπεριά Μοσχολέμονο Καβουρδισμένο φιστίκι Κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάτε από τη σός, Σε ένα μπολ, ρίχνετε πάστα από τάμαριν, 2 μεγάλες κουταλιές νερό, διαλύετε καλά και ανακατεύετε.

Παίρνετε τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, τις κόβετε κομμάτια με ένα ψαλίδι και τις ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσουν για μισή ώρα.

Ψιλοκόβετε 1 κεφαλάκι σκόρδο τουρσί και το ρίχνετε σε γουδί μαζί με τις μαλακωμένες πιπεριές. Προσθέτετε τη σος τάμαριν χτυπάτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα σαν μαρμελάδα.

Ανάβετε τη φωτιά και ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει για 5 λεπτά. Τη φυλάτε σε ένα μπολάκι.

Μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αφού τα σπάσετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου μισή ώρα και να μαλακώσουν.

Κόβετε σε τετραγωνάκια το τοφου.

Ρίχνετε σε ένα γουόκ λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί μέχρι να καπνίσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το τόφου , προσέχοντας να μη κολλήσει. Μόλις το τόφου αρπάξει λίγο, προσθέτετε τις γαρίδες, σπάτε ένα αυγό στη μέση του γουόκ και ανακατεύετε.

Προσθέτετε τα noodles ανακατεύετε και ρίχνετε τη σάλτσα από ταμαριν που ετοιμάσατε προηγουμένως, ανακατεύετε και ρίχνετε 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας, 2 χουφτίτσες ραπανάκι τουρσί, αποξηραμένες γαρίδες, 2 κουταλιές καβουρδισμένο φιστίκι, τη φύτρα σόγιας και σερβίρετε.

Για τη γαρνιτούρα Σχινόπρασο στην άκρη, τριμμένο φιστίκι, φύτρα σόγιας, λίγο κόλιανδρο, πιπεριά ψιλοκομμένη, χυμό από μοσχολέμονο, ζάχαρη και κόκκινο πιπέρι.

Αποσυνδεδεμένος Ambassador

  • *
  • Μηνύματα: 18
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 03, 2008, 14:08:53 μμ »
Κοτόπουλο Satay (Satay Kai)
Κοτόπουλο στήθος            200   γραμμάρια
ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
Γάλα καρύδας               60   ml
Ρίζες κολίανδρου, ψιλοκομμένες      2   κουταλιές της σούπας
Κάρυ σκόνη               ½   κουταλάκι του γλυκού
Κουρκουμάς (turmeric) σκόνη      ½   κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη               2   κουταλάκια του γλυκού
Σάλτσα για ψάρι            ½   κουτάλι της σούπας
Φυτικό λάδι               2   κουταλιές της σούπας
(2-4 μερίδες)

Σάλτσα από φιστίκια για Satay (Nam Jim Satay)
Φυτικό λάδι               3    κουταλιές της σούπας
Κόκκινη πάστα κάρυ            2   κουταλιές της σούπας
Κολίανδρος αλεσμένος         ½   κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο αλεσμένο            ½   κουταλάκι του γλυκού
Γάλα καρύδας               2   φλιτζάνια
Χοντροκομμένα φιστίκια         ¾   φλιτζανιού
Ζάχαρη               2   κουταλιές της σούπας
Χυμός τάμαριντ (tamarind) ή λάιμ (lime)   2   κουταλιές της σούπας
Αλάτι                  1   κουταλάκι του γλυκού

Κοτόπουλο Satay και Σάλτσα από Φιστίκια
SATAY ΚΑΙ & NAM JIM SATAY

Κοτόπουλο Satay (Satay Kai)

1.   Τεμαχίστε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες έτοιμο για σουβλάκι.
2.   Ανακατέψτε όλα τα υλικά για της μαρινάδας και αναμείξτε τη με το τεμαχισμένο κοτόπουλο. Μαρινάρετε το κοτόπουλο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
3.   Περάστε κάθε λωρίδα μαριναρισμένου κοτόπουλου σε ένα καλαμάκι μπαμπού το οποίο θα έχετε μουσκέψει σε νερό.
4.   Ψήστε στη σχάρα ή στην κατσαρόλα έως ότου γίνει, χωρίς όμως να χάσει την υγρασία του. Σερβίρετε ζεστό με σαλάτα αγγούρι. (Ή Achat, βλ. συνταγή στη σελ. 14)

Σάλτσα από φιστίκια για Satay (Nam Jim Satay)
1.   Ρίξτε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε. Προσθέστε την πάστα κάρυ όταν το λάδι θα έχει ζεματίσει και τηγανίστε έως ότου ευωδιάσει, προσέχοντας να μη κάψετε το κάρυ. (Σε μέτρια φωτιά)
2.   Μετά από ένα περίπου λεπτό, προσθέστε τα ξηρά μπαχαρικά και συνεχίστε να τηγανίζετε για ένα με δύο ακόμη λεπτά.
3.   Προσθέστε γάλα καρύδας και τα υπόλοιπα από τα υλικά εκτός από τον χυμό τάμαριντ και το αλάτι. Αφήστε τα συστατικά στην κατσαρόλα να πάρουν βράση για μερικά λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει λίγο.
4.   Προσθέστε ανάλογα χυμό τάμαριντ και αλάτι. Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγο γλυκιά γεύση με μια υποψία ξινού και αλμυρού. Το βασικό άρωμα αυτής της σάλτσας είναι ο συνδυασμός κάρυ και καρύδας.

 
Φύλλο για σπρινγκ ρολς         12   
Χοιρινό αλεσμένο            1   φλιτζάνι
Αυγά                  1   ολόκληρο
Νουντλς από φασόλια (ή beanthread)   60   γραμμάρια
Πράσινο λάχανο ψιλοκομμένο      1   φλιτζάνι
Φύτρα φασολιού            1   φλιτζάνι
Σκόρδο κομμένο            1   κουταλιά της σούπας
Πάστα αλεύρι με νερό            ½   φλιτζάνι
Πιπέρι χοντροκομμένο         1-2   κουταλάκια του γλυκού
Σάλτσα σόγιας               2   κουταλιές της σούπας
Λάδι για τηγάνισμα            4   φλιτζάνια
(4 μερίδες)

Τηγανητά Σπρινγκ Ρολς
PO PIA THOT


1.   Μουσκέψτε τα νουντλς σε νερό έως ότου μαλακώσουν και κόψτε τα σε μικρά μήκη.
2.   Ανακατέψτε μαζί το αλεσμένο χοιρινό, το αυγό, το λάχανο, τα φύτρα φασολιού, το χοντροκομμένο πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας και τα νουντλς και αφήστε τα στην άκρη.
3.   Ζεματίστε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και τηγανίστε το κομμένο σκόρδο έως ότου ευωδιάσει, έπειτα προσθέστε το μείγμα και τηγανίστε μέχρι να γίνει. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
4.   Όταν έχει κρυώσει, γεμίστε τα φύλλα ζύμης των σπρινγκ ρολς με το μείγμα και σφραγίστε τα με την πάστα αλευριού.
5.   Τηγανίστε τα σπρινγκ ρολς σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα και στραγγίξατε. Σερβίρετε ζεστό με σάλτσα δαμάσκηνο.

Συμβουλές…
Αυτό το πιάτο προέρχεται από το Βιετνάμ και οι σάλτσες ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Η σάλτσα που είναι πιθανότερο να βρείτε εύκολα στη χώρα σας είναι η σάλτσα δαμάσκηνο συσκευασμένη. Εάν βρίσκετε τη σάλτσα δαμάσκηνο πολύ γλυκιά και όχι αρκετά πικάντικη, απλά τη ζεσταίνετε και προσθέτετε λίγο ξύδι μαζί με ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές τσίλι.

Αποσυνδεδεμένος trelamenos

  • **
  • Μηνύματα: 132
  • Φύλο: Άντρας
  • Οταν ο Θεος ειχε κεφια δημιούργησε την Ταυλανδη
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 03, 2008, 16:18:32 μμ »
Φανταστικο ποστ

αντε να βρουμε και το αναλογο τιλακ να μας μαγηρεψει
 ;D ;D ;D


Εγω παντος θα κανω προσπαθεια να τις δωσω στην γυναικα μου .


« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 03, 2008, 16:20:59 μμ από kyklades »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10745
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 08, 2008, 17:07:50 μμ »
Σούπα με κοτόπουλο και γκάλανγκαλ
TOM KHA GAI


ΥΛΙΚΑ
5 γρ. γκάλανγκαλ(ταιλανδέζικο τζίντζερ)
2 φλυντζάνια γάλα καρύδας
1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3 στήθη κοτόπουλου(κομμένα σε κύβους)
1 κουτ. ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι
2 κουτ. ζωμό ψαριού
1 κουτ. καστανή ζάχαρη
ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το γκάλανγαλ ή το περνάμε απο τρίφτη.Τοποθετούμε στη συνέχεια σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα καρύδας και τον ζωμό,ανακατεύοντας περιστασιακά,σε χαμηλή θερμοκρασία,μέχρι να μειωθούν αρκετά τα υγρά.
Σε τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές για 5 λεπτά,ρίχνουμε την ζάχαρη και την σάλτσα ψαριού και κατόπιν προσθέτουμε το υλικό απο την κατσαρόλα.
Μετά απο περίπου 8 λεπτά και αφού έχει <<δέσει>> η σάλτσα μας,αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον φρέσκο κόλιαντρο.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 10745
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 28, 2008, 12:34:56 μμ »
Thai μοσχάρι με κόκκινο κάρυ (Lemongrass beef curry)

Υλικά

    *  200 γρ. μοσχάρι σε λωρίδες
    * 1 κουτ. γλ. κόκκινο κάρυ
    * 1/2 κουτ. γλ. πάστα γαρίδας (sour paste)
    * 5 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
    * 2 φύλλα μοσχολέμονου (lime) ψιλοκομμένα
    * 1 κομμάτι λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
    * 50 γρ. φασολάκια Κένυας
    * 2 κουτ. σούπας λάδι με σκόρδο
    * 2 πιπερίτσες chili φρέσκες
    * 1 κουτ. γλ. fish sauce
    * 1 κουτ. γλ. σόγια
    * 1/2 κουτ. γλ. oyster sauce
    * 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
    * 1 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη
    * λίγο κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το γουόκ(ή τηγάνι) και το ζεσταίνουμε για πέντε λεπτά. Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες, όπως και το φρέσκο chili. Κόβουμε τα φασολάκια σε μικρά κομμάτια. Και ψιλοκόβουμε το λεμονόχορτο και τα φύλλα lime.

Στη συνέχεια βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι με σκόρδο στο γουόκ και μόλις κάψει, σοτάρουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το κόκκινο κάρυ και την πάστα γαρίδας και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά, το γάλα καρύδας, τα φασολάκια, το λεμονόχορτο, τα φύλλα lime και το φρέσκο chili. Τέλος, προσθέτουμε την oyster sauce, τη σόγια, τη fish sauce, ένα κουταλάκι άσπρη και ένα μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.

Σερβίρουμε το φαγητό μας, γαρνίροντας με λίγο γάλα καρύδας και κόλιανδρο.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8805
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 02, 2008, 21:08:01 μμ »
Κοτόπουλο Ταϊλάνδης

Υλικά

* 650 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε στενόμακρα κομμάτια
* 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (2,5 εκ. περίπου) τριμμένη
* 4 κουταλιές πάστα με βάση το κάρυ (όχι πολύ καυτερή)
* 1 1/3 της κούπας γάλα καρύδας
* 1 φλιτζανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
* 2 κουταλιές σόγια σως (ελαφριά)
* 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μοσχολέμονου τριμμένα (φρέσκα ή αποξηραμένα)

Ετοιμασία

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας με την σώγια σως και την πιπερόριζα.
2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφού σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου τα βγάζουμε σε μία πιατέλα.
3. Στην συνέχεια ρίχνουμε την πάστα κάρρυ και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου.
4. Προσθέτουμε το μοσχολέμονο και το βασιλικό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας με ρύζι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8805
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 02, 2008, 21:08:21 μμ »
Γαρίδες με καυτερή σάλτσα Ταϊλάνδης

Υλικά

* 1/2 κιλό γαρίδες
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
* 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
* 1 κουταλιά κορνφλάουερ
* 50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες)
* 2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως
* 2 κουταλιές σόγια σως
* 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
* Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Ετοιμασία

1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προς το τέλος προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού.
5. Διαλύουμε σε 3 κουταλιές νερού το κορνφλάουερ, την τσίλλι σως και την σόγια σως και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
6. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να δέσει. Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα φέσκου βασιλικού.
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8805
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 02, 2008, 21:08:39 μμ »
Μοσχαράκι Ταϊλάνδης

Υλικά

* 650 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε στενόμακρα κομμάτια
* 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
* 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
* 4 κουταλιές καυτερή πάστα με βάση το κάρρυ
* 1 1/3 της κούπας γάλα καρύδας
* 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
* 2 κουταλιές σόγια σως (ελαφριά)
* 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μοσχολέμονου ψιλοκομμένα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
* 230 γρ. φασολάκια πλατιά κομμένα στην μέση
* 1 κουταλιά λάδι

Ετοιμασία

1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο (να μην πάρει χρώμα).
2. Βάζουμε το κρέας και μόλις τηγανιστεί λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα φασολάκια)και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσουν τα φασολάκια αλλά όχι να μαλακώσουν πολύ (15 λεπτά περίπου).
4. Σερβίρουμε το κρέας μας με ρύζι
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8805
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 02, 2008, 21:08:58 μμ »
Ταυλανδέζικα ζυμαρικά

Υλικά

* Mισό πακέτο λινγκουίνι
* 6 άσπρα μανιτάρια
* Mία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
* 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 1/2 κούπα φύτρα φασολιού
* 1/2 σκελίδα σκόρδο
* 1 κουταλιά όυστερ σως
* 3 κουταλιές σόγια σως
* Λίγο τριμμένο τζίντζερ
* Λίγο κάρυ
* Λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι
* 1/2 κύβο για ζωμό κότας
* 1/2 κούπα γάλα σόγιας
* 4 κουταλιές σπορέλαιο

Ετοιμασία
# Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν αλ ντέντε.
# Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, κρατώντας μόνο μερικά φύτρα για το γαρνίρισμα.
# Τσιγαρίζουμε στο λάδι σε μεγάλο τηγάνι πρώτα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
# Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στο μεταξύ έχουμε σουρώσει τα ζυμαρικά μας.
# Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του, ρίχνουμε τα στραγγισμένα λινγκουίνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα από το μείγμα.
# Γαρνίρουμε με λίγα φύτρα.
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8805
  • Φύλο: Άντρας
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 02, 2008, 21:10:10 μμ »
Ταϊλανδέζικες Γαρίδες Stir-Fry

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 2 άτομα

Υλικά:
· 1 κσ Ελαιόλαδο
· 1 Πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
· 4 Καλαμπόκια Μωρά BLUE DRAGON κομμένα στα 4 (Baby Corn Cobs)
· 50g Αρακάς
· 200g Γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
· 1 κγ Σως Ψαριών BLUE DRAGON (Thai Fish Sauce)
· 120g Σως Stir-Fry Κόκκινου Κάρυ BLUE DRAGON (Stir-Fry Red Curry Sauce)

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτετε την πιπεριά και τα μωρά καλαμπόκια. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.
2. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και τηγανίζετε για ακόμα 1-2 λεπτά.
3. Σερβίρετε με ρύζι ή νουντλς.
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Συνταγές
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 23:56:21 μμ »
Mai Tai

Υλικα:

- 1 1/3 μεζ. ελαφρυ ρουμι

- 2/3 μεζουρας Τριπλ σεκ

- 1 κουταλι γρεναδινη

- 1 κουταλι σιροπι πικραμυγδαλο

- 1/2 κουταλακι ζαχαρη

- 1 κουταλακι χυμο λαιμ

Εκτελεση:

Χτυπατε στο σεικερ με παγο το ρουμι, το τριπλ σεκ, το σιροπι πικραμυγδαλο, την ζαχαρη και τον χυμο λαιμ. Εν συνεχεια σουρωνετε σε ενα ποτηρι με θρυμματισμενο παγο και βαζετε το ενα κουταλι με την γρεναδινη. Διακοσμειτε σε ενα κερασακι μαρασκινο, μπηγμενο σε ενα τριγωνικο κομματι ανανα.

Καλη επιτυχια!
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

thai.gr

Απ: Συνταγές
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 23:56:21 μμ »