Αποστολέας Θέμα: Αδεια εργασίας-visa  (Αναγνώστηκε 14403 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10786
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
  • Thailand
Αδεια εργασίας-visa
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 11:40:15 πμ »
Εάν θέλετε να εργαστείτε στην Ταϊλάνδη, χρειάζεστε μια άδεια εργασίας. Εντούτοις, προτού να μπορέσετε να εργαστείτε  πρέπει να  εκδοθεί μια θεωρημένη βίζα. Αυτό πρέπει να προυπάρχει για να υποβάλει κανείς αίτηση για μια άδεια εργασίας. Μπορεί να αποκτηθεί πριν από την άφιξή σας. Επίσης συχνά μπορεί να τακτοποιηθεί στην Ταϊλάνδη μετά από την άφιξή σας ή εάν είστε στην Ταϊλάνδη ήδη και πρέπει να αναχωρήσετε για διάφορους λόγους μπορεί να τακτοποιηθεί σε ένα ταϊλανδικό προξενικό γραφείο σε μια γειτονική χώρα. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

ΒΗΜΑ 1ο
Οι απαιτήσεις για απόκτηση θεωρημένης βίζας εκτός Ταιλάνδης.Για να πάρετε την βίζα από μια πρεσβεία της χώρας στο εξωτερικό  χρειάζεστε μια επιστολή με την  επικεφαλίδα της επιχείρησης που δηλώνει τα εξής:
1.Στον υποψήφιο έχει  προσφερθεί  μια θέση εργασίας
2.Τα αιτήματα της  επιχείρησης ότι στον υποψήφιο δίνεται μια θέση εργασίας και πρέπει να εκδοθεί βίζα
3.Την εγγύηση  της επιχείρησης οτί  ξέρει,πως  το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι αξιόπιστο,νομοταγές και ότι θα σεβαστούν τους νόμους και το τελωνείο του βασίλειου της Ταϊλάνδης.

Γενικά πρέπει να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την θεώρηση αρκετές ημέρες πριν ταξιδέψετε  στην Ταϊλάνδη. Το προξενείο ή ο προξενικός ανώτερος υπάλληλος μπορεί επίσης να ζητήσει τα αντίγραφα των εγγράφων εγγραφής από την επιχείρηση που πρόκειται να εργαστείτε. Πριν από το να υποβάλετε αίτηση για τη θεώρηση, μπορείτε  να ζητήσετε από  ένα ταιλανδέζο υπάλληλο της επιχείρησης που εσείς προγραμματίζετε να εργαστείτε  να απασχοληθεί για τις κλήσεις στο ξένο Υπουργείο στην Μπανγκόκ για να ανακαλύψει ακριβώς ποια έγγραφα απαιτούνται σε αυτήν την περίπτωση ωστε να παρασχεθούν αυτά σε σας.Πρόσφατα τα προξενεία έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν νέα θεώρηση την επόμενη φορά που θα πάνε(σφραγίζουν ακόμη και αυτό το μήνυμα δίπλα στη θεώρηση). Επίσης από 9/11, στους νόμους της χώρας  σχετικά με τις θεωρήσεις, τις άδειες επανεισόδου, κ.λπ. έχουν αλλάξει και είναι καλύτερο να προσπαθήσει να πάρει τις πιό πρόσφατες πληροφορίες από το βασιλικό ταϊλανδικό ξένο Υπουργείο έτσι ώστε έχετε όλα τα έγγραφα που θα χρειαστείτε.

Χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι αλλοδαποί που ήταν προηγουμένως στην Ταϊλάνδη επιδιώκουν επανέκδοση βίζας  σε ένα από τα ταϊλανδικά προξενεία σε μια γειτονική χώρα. Αυτά είναι είτε στην chi Penang,στην  Kota Baru, στην Phnom Penh,στην Κουάλα Λουμπούρ,στη Σινγκαπούρη,στη Ho  Minh,στο Ανόι είτε στη Μανίλα. Οι βασιλικές ταϊλανδικές πρεσβείες και τα προξενεία στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία μπορούν επίσης να εκδώσουν την απαραίτητη θεώρηση. Όλες αυτές οι προξενικές διαδικασίες μπορούν να εκδώσουν την απαραίτητη θεώρηση και όλες είναι έμπειρες στη διαδικασία. Η μια τρέχουσα εξαίρεση σε αυτήν την γρήγορη επεξεργασία είναι το Χογκ Κογκ.Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες για το προξενείο στο Χογκ Κογκ που είχε πάντα μια φήμη για την ύπαρξη δύσκολο. Το προξενείο έχει εκεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό απόρριψης.

Εν πάση περιπτώσει πάντα κάνουμε ΕΛΕΓΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑ! Αλλαγή όρων γίνεται πολύ συχνά. Εάν είστε στην Μπανγκόκ, καλέστε το ξένο Υπουργείο ή βάλτε την επιχείρησή σας να το κάνει για εσάς. Επίσης, πολλάκις μπορείτε να ελέγξετε στον Ιστό ή ρωτήστε  τους φίλους ως προς την πρόσφατη εμπειρία τους.Αν υποβάλετε αίτηση για βίζα  σε ένα ταϊλανδικό προξενείο σε μια γειτονική χώρα,να προσέχετε ότι κάποιο υπερβολικά ενθουσιώδες προσωπικό προξενείων μπορεί να σας ρωτήσει τα πράγματα όπως "πώς επιθυμείτε την Ταϊλάνδη ή η είστε ευχαριστημένος με την επιχείρηση σας  μέχρι τώρα;" Αυτό είναι συχνά ένας τρόπος να εξαπατηθείτε στην αποκάλυψη των πληροφοριών που να δείξουν ότι εργάζεστε χωρίς μια άδεια. Να είστε προσεκτικός στο πώς απαντάτε και να απαντάτε μόνο στις ερωτήσεις που υποβάλλονται.

Η visa για πολλαπλή-είσοδο
Να θυμάστε, αυτή είναι πάντα καλύτερη να πάρει κανείς μια θεώρηση πολλαπλών-εισόδων έτσι δεν θα ειναι απαραίτητο να σπαταλήσετε το χρόνο και τη δαπάνη να επισκεφτείτε ένα προξενείο για μια νέα θεώρηση κάθε τρεις μήνες (στο γεγονός υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη γραφική εργασία αδειών εργασίας σας ή δεν μπορείτε να πάρετε μια μακριά θεώρηση). Πολλάκις, το προξενείο θα προσπαθήσει να μην  σας ενθαρρύνει για να πάρετε μια ενιαία-είσοδο και μπορεί ακόμη και να σας πει ότι δεν εκδίδουν τις θεωρήσεις πολλαπλών-εισόδων.Εντούτοις, και συχνά μια ασθενεια και μια φιλική προσέγγιση θα σας βοηθήσει να πάρετε  οτι επιδιώκετε. Το τρέχον κόστος μιας βίζας ενιαίας είσοδου είναι  2.000μπατ. Το κόστος μιας πολλαπλής  θεώρησης εισόδων για τη χρήση μέσα σε ένα έτος είναι μπατ 5.000μπατ.

Η επέκταση της θεώρησής σας μέχρι  ένα έτος πριν ήταν μια κοπιώδης διαδικασία που απαιτούσε πολύ χρόνο για να πάρει την παρόμοια γραφική εργασία  για την άδεια εργασίας σας. Τώρα, όλα αυτά έχουν αλλάξει και μπορείτε να πάρετε μια ενός έτους επέκταση στη χώρα στις περισσότερες περιπτώσεις Μερικές ημέρες προτού να λήξει η θεώρησή σας φέρνετε τα ακόλουθα έγγραφα στο τμήμα μετανάστευσης: το διαβατήριό σας, η άδεια εργασίας σας,φωτοαντιγράφο του διαβατηρίου σας που παρουσιάζει τη σελίδα εικόνων, το γραμματόσημο εισόδων και άλλα γραμματόσημα που αφορούν την παραμονή σας, αντιγράφο αδειών εργασίας σας,η  σύμβαση απασχόλησής σας ή μια επιστολή από την επιχείρηση που στην επικεφαλίδα τους να δηλώνει οτι  έχει γίνει αποδεκτή για την απασχόληση και δείχνοντας τον αρχικούς ακαθάριστους μηνιαίους σας  μισθόυς(και τη διάρκεια απασχόλησής σας), ένα αντίγραφο φωτογραφιών διαβατηρίων  . Το Palmador 1 είναι μια μορφή που απαριθμεί τους μισθούς και το φόρο που πληρώνονται για κάθε μέλος μιας επιχείρησης και απαιτείται και αυτό. Η επιχείρηση πρέπει να πληρώσει τους συνολικούς φόρους κάθε μήνα και παίρνουν τη  κίτρινη απόδειξη για να παρουσιάσουν ότι έχουν πληρώσει. Για κάθε μήνα πρέπει να αντιγράψετε την πρώτη σελίδα, η σελίδα το όνομά που σας εμφανίζεται επάνω, και την  απόδειξη που δείχνει ότι η επιχείρηση σας  πληρώνει. Ενδεχομένως το βιβλίάριο της τραπεζάς  σας. Αυτό έχει απαιτηθεί πρόσφατα. Η μετανάστευση συγκεκριμένα ζητά να συνοδεύσει ένα ταϊλανδικό μέλος προσωπικού από την επιχείρηση τον αλλοδαπό κάτω στη μετανάστευση για να βοηθήσει να μεταφράσει, να απαντήσει στις ερωτήσεις και να βοηθήσει να επιλύσει οποιαδήποτε ζητήματα. Αυτό είναι μια καλή ιδέα και πρέπει να ακολουθηθεί. Η αμοιβή εφαρμογής για μια παράταση θεωρήσεων είναι  1.900.μπατ Η ανωτέρω αλλαγή παροχών κατά διαστήματα, απαιτεί να  έχετε ένα ταϊλανδέζο μέλος προσωπικού της επιχείρησής σας για να σας βοηθήσει.

ΒΗΜΑ 2ο
Αφού εξασφαλίσετε την βίζα μπορείτε τώρα να υποβάλετε αίτηση για μια άδεια εργασίας. Εδώ είναι τα έγγραφα που απαιτούνται γενικά από τον ενδεχόμενο υπάλληλο για να αρχίσουν την διαδικασία απόκτησης για μια άδεια εργασίας:
1.Αντίγραφο απο  την  σελίδα του διαβατηρίου/προσδιορισμός της σελίδας σας διαβατήριο (η μία με την   φωτογραφία και η άλλη με τον αριθμό διαβατήριου  σας)
2. Αντίγραφο βίζας
3.Αντιγραφο διαβατηρίου με γραμματόσημο εισόδου
4.Αντίγραφο κάρτας εισόδου
5.Πιστοποίηση απο την ξένη πρεσβεία
6.Το πιστοποιητικό ενός γιατρού που δηλώνει
την καλή κατάσταση της υγείας σας (αυτό μπορεί να τακτοποιηθεί γρήγορα στην Ταϊλάνδη και κοστίζει γενικά  λιγότερο από 100 μπατ)
7.2 φωτογραφίες με χρώμα, 4χ 5 εκατοστόμετρων
8.Τρεις έως πέντε χιλιάdες μπατ (ανάλογα με το μήκος της άδειας εργασίας σας).
8. Επιπλέον, ο εργοδότης σας θα απαιτηθεί να υποβάλει το φόρο και τα νομικά έγγραφα σχετικά με τη φύση της επιχείρησης και των υπαλλήλων τους

Παίρνοντας την άδεια εργασίας

Η περιγραφή της δουλείας  είναι συχνά ο καθοριστικός παράγοντας στην έγκριση ή την άρνηση μιας άδειας εργασίας. Εκτός αν η γραπτή περιγραφή εργασίας απαιτεί τις δεξιότητες που ένας Ταϊλανδός δεν είναι πιθανό να κατέχει, οι εφαρμογές δεν θα εγκριθούν. Μια επιλογή να κερδηθεί χρόνος είναι να ζητηθεί από έναν υπάλληλος τμήματος εργασίας να προτείνει μια περιγραφή εργασίας που θα εμπέσει σε μια ταξινόμηση που μπορεί να γίνει αποδεκτή. Το  προσωπικό τμήματος εργασίας δεν θα προσφερθεί εθελοντικά για  αυτές τις πληροφορίες, αλλά εάν ρωτήσετε, θα προτείνουν γενικά μερικούς πιθανούς τίτλους εργασίας Το τμήμα εργασίας φαίνεται συχνά να θέλει να μειώσει τον αριθμό αδειών που εκδίδονται πραγματικά για να βοηθήσουν να καταδείξει ότι προστατεύουν τις ταϊλανδικές εργασίες. Επομένως εάν η επιχείρησή σας υποβάλλει αίτηση για τρεις άδειες, μπορούν να εγκρίνουν μόνο τη μια ή ενδεχομένως δύο. Είναι απίθανο ότι και οι 3 θα εγκριθούν

Ολοκλήρωση διαδικασίας
Μόλις  υποβάλλετε τα έγγραφα για μια άδεια εργασίας, δεν πρέπει να αφήσετε τη θεώρησή σας να λήξει. Το σύστημα τμημάτων εργασίας συνδέει τη βίζα που απαριθμήσατε στην αίτησή σας στη γραφική εργασία αδειών εργασίας. Ακόμα κι αν έχετε ένα διπλή - ή τριπλη θεώρηση εισόδων, δεν μπορείτε να βγείτε πάλι χωρίς ακύρωση των εγγράφων αδειών εργασίας σας. Εάν πρέπει να βγείτε απο την χώρα και να επιστρέψετε με την ίδια θεώρηση, πρέπει να πάρετε μια άδεια επανεισόδου από τη μετανάστευση. Η άδεια επανεισόδου, όπως μια άδεια εργασίας, ισχύει έως ότου λήγει η θεώρησή σας.Δεν μπορείτε να πάρετε την άδεια εργασίας σας εγκεκριμένη προτού να λήξει η θεώρησή σας, μπορεί να πρέπει να πάρετε τη θεώρησή σας εκτεταμένη. Μπορείτε πάντα να πάρετε μια επέκταση δύο εβδομάδων (είναι ένα γραμματόσημο που λέει η αίτησή ότι σας είναι `` υπό εξέταση '') και έπειτα μια περαιτέρω επέκταση μιας εβδομάδας (αυτό το γραμματόσημο λέει συνήθως η επέκταση παραμονής σας απορρίπτεται και πρέπει να φύγετε σε μια εβδομάδα). Από την άποψη των χρονικών προσδοκιών, η επεξεργασία της άδειας εργασίας σας μπορεί να απαιτήσει αρκετούς εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Εάν η άδεια εργασίας σας λήξει προτού να υποβάλετε τις εργασίες για την ανανέωση, η άδεια εργασίας ακυρώνεται και θα πρέπει να αρχίσετε από την αρχή και να υποβάλετε αίτηση για μια νέα. Η ανανέωση μιας άδειας εργασίας είναι πάντα πολύς πολύ ευκολότερος και λιγότερο δαπανηρός από την προσπάθεια να θεραπεύσει κανείς μια ληγμένη άδεια εργασίας.Εάν δεν μπορείτε να φύγετε προτού να λήξει η άδεια, πρέπει να συμπληρώσετε τη μορφή αδειών εργασίας και να την αφήσετε, μαζί με την αμοιβή αδειών εργασίας και 500 μπατ, στο τμήμα εργασίας. ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε αυτό για να αποτρέψετε την άδεια εργασίας από τη λήξη. Όταν επιστρέφετε από έξω στην  Ταϊλάνδη η άδεια εργασίας σας θα επεκταθεί σύμφωνα με τη νέα θεώρησή σας.

ΒΗΜΑ 3ο
Μόλις τακτοποιηθεί η άδεια εργασίας σας, το επόμενο βήμα είναι για την επιχείρησή σας να εκδόσει μια ταϊλανδική κάρτα προσδιορισμού φορολογούμενων. Αυτή η κάρτα ταυτότητας έχει έναν αριθμό φορολογικής ταυτότητας που θα απαιτηθεί για να απαριθμηθείται  συχνά στο μέλλον σε διάφορα έγγραφα.

ΒΗΜΑ 4ο Αδεια επανεισόδου

Πολλοί άνθρωποι παρανοούν τη διαφορά μεταξύ μιας θεώρησης και μιας άδειας επανεισόδου . Εδώ είναι το βασικό σημείο: η θεώρησή σας είναι το έγγραφο ελέγχου. Όλα εξαρτώνται από τις ημερομηνίες εκεί. Η άδεια επανεισόδου σας ή η άδεια εργασίας έχει ισχυ μέχρι την ημερομηνία που σφραγίζεται στο διαβατήριό σας για να αφήσει τη χώρα. Οποιαδήποτε επανείσοδος επιτρέπεται  όταν λήγει η θεώρησή σας. Εάν αναχωρείτε η χώρα χωρίς μια άδεια επανεισόδου, η θεώρησή σας ακυρώνεται όπως και  η άδεια εργασίας σας. Αυτό είναι μια βασική διάκριση χρειάζεται μια διαδικασία με πιο  μακροπρόθεσμη θεώρηση και μια άδεια εργασίας για να εξασφαλίστε ότι έχετε μια άδεια επανεισόδου ενώπιον της αναχωρώντας χώρας. Επίσης, για τα αρχικά ταξίδια σας μετά που θα πάρετε την άδεια θεωρήσεων και εργασίας, μπορείτε να έχετε κάποιο πεπειραμένο για να κοιτάξει  τα έγγραφά σας πριν από την αναχώρηση σας στο ταξίδι.ΒΗΜΑ 5ο Ανανέωση εισόδου και άδειας εργασίας
Επομένως θα πρέπει να ανανεώσετε τη θεώρησή σας προτού να μπορέσετε να ανανεώσετε την άδεια εργασίας σας. Αυτό μπορεί είτε να γίνει στην χώρα είτε σε μερικές περιπτώσεις εκτός χώρας. Εάν δεν μπορέσετε να πάρετε βίζα, θα πρέπει να πάρετε μια νέα βίζα από ένα ταϊλανδικό προξενείο στο εξωτερικό όπως εξηγείται ανωτέρω. . Αν είναι απαραίτητο  να πάτε στο εξωτερικό, θα πρέπει να παρέχετε τα αντίγραφα προξενείων της άδειας εργασίας σας και μιας νέας επιστολής σύστασης θεωρήσεων από την επιχείρησή σας στην επικεφαλίδα επιχείρησης. Μερικά προξενεία έχουν απαιτήσει ότι η πραγματική άδεια εργασίας (όχι ένα αντίγραφο) πρέπει να παρουσιάζεται σε αυτα. Πάλι, γί αυτό είναι καλό  να ελέγχος  με το ξένο Υπουργείο και με άλλους που με την πρόσφατη εμπειρία τους  με το προξενείο θα βοηθηθειτε για να πάρετε τις ενημερωμένες πληροφορίες. Πάλι, όλο αυτό πρέπει να γίνει προτού να λήξει η άδεια εργασίας σας.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κατ' αρχάς, να είστε υπομονετικός. Αυτό είναι ξένη χώρα, είστε φιλοξενούμενος και οι κανόνες της γραφειοκρατίας μπορούν να είναι διαφορετικοί. Η παρουσία ενός Ταϊλανδού για να βοηθήσει να επισπεύσει τα πράγματα είναι συνήθως χρήσιμη δεδομένου ότι Ταϊλανδοί καταλαβαίνουν γενικά πώς να εξετάσουν τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους τους καλύτερα και μπορούν συνήθως να εξουδετερώσουν τις ενδεχομένως αδέξιες στιγμές χωρίς πικρία. Λάβετε υπόψη οτι πιθανώς θα πρέπει να επιστρέψετε στη μετανάστευση περισσότερο από μία φορά. Είναι επομένως καλό εάν ο Ταιλανδέζος που σας συνοδεύει να μπορεί να καθιερώσει μια προσωπική σχέση με κάποιο στη μετανάστευση. Είναι σημαντικό ότι το πρόσωπο που σας συνοδεύει  είναι ευγενικό αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι είναι καλός στη λύση  τυχόν προβλήματων.
Αποσυνδεδεμένος thailandgr

 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 8823
 • Φύλο: Άντρας
  • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 05, 2008, 23:57:17 μμ »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10786
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
  • Thailand
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 16, 2010, 07:50:02 πμ »
Κάποιος μπορεί να εργαστεί  στην Ταϊλάνδη εάν έχει μια βίζα και μια άδεια εργασίας και είναι σε θέση να εκτελέσει την εργασία που δεν παραβιάζει τον νόμο απασχόλησης για αλλοδαπούς . Οποιαδήποτε εργασία που ένας αλλοδαπός μπορεί να εκτελέσει, σε οποιαδήποτε τοποθεσία και οποιαδήποτε στιγμή, υπόκειται στους υπουργικούς κανονισμούς, λαμβάνοντας υπόψη την εθνική ασφάλεια, την ευκαιρία στη φανερή δήλωση τέτοιας εργασίας στους ταϊλανδικούς υπηκόους, καθώς επίσης και την ανάγκη της αλλοδαπής εργασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ο κατάλογος ορισμένων εργασιών δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Με αυτόν, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους κανονισμούς που κλείνουν 39 επαγγέλματα για τους αλλοδαπούς και τους διατηρεί για τους ταϊλανδικούς υπηκόους.

Εδώ είναι μερικές επαγγελματικές θέσεις που δεν εμπίπτουν σε απαγορευτικούς κανονισμούς
   
Διδασκαλία αγγλικών  και μετάφραση
Η Ταϊλάνδη έχει  μεγάλες απαιτήσεις για  δασκάλους. Η πλειοψηφία των εργαζόμενων αλλοδαπών διδάσκει τα αγγλικά στην Ταϊλάνδη. Η ελάχιστη προδιαγραφή για να διδάξεις είναι ένα πτυχίο  στη γλωσσολογία ή στ'αγγλικά.  Αν και μπορείτε ακόμα να είστε σε θέση να πάρετε μια θέση διδασκαλίας χωρίς ένα πτυχίο, η αμοιβή δεν είναι συνήθως πολύ καλή. Στην πραγματικότητα,οι περισσότερες θέσεις διδασκαλίας στην Ταϊλάνδη δεν είναι συνήθως καλοπληρωμένες, ακόμα κι αν είστε φυσικός ομιλητής με το εξαιρετικό αρχείο διδασκαλίας. Τα αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα της επιχείρησης. Είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί θεση εργασίας ως μεταφραστής για τις ταϊλανδικές επιχειρήσεις στην Ταϊλάνδη.


Υπολογιστής και τεχνολογία πληροφοριών


Οι προγραμματιστές, οι σχεδιαστές Ιστού, και ο επαγγελματίας ΙΤ είναι σε ζήτηση στην Ταϊλάνδη. Ειδικά, εάν έχετε κάποια εμπειρία στον τομέα, είναι πιθανώς εύκολο  να βρεθεί εργασία σε αυτήν την βιομηχανία.

Εφαρμοσμένη μηχανική

Οι αλλοδαποί δεν επιτρέπονται για να πάρουν μια θέση πολιτικού μηχανικού έργων, αλλά υπάρχει ένας  αριθμός διαθέσιμων θέσεων για τους ειδικευμένους μηχανικούς στην Ταϊλάνδη.

Γράψιμο και κύριο άρθρο

Οι εθνικές εφημερίδες μεγάλου σχήματος και άλλα μέσα μισθώνουν μερικούς συγγραφείς-συντάκτες. Η έκδοση των  εγγράφων, των άρθρων, και η συγγραφή βιβλίων σε ανεξάρτητη βάση είναι επίσης ένας τρόπος για απόκτηση χρημάτων.

Διαχείριση ξενοδοχείων και μαγειρική

Μερικά ξενοδοχεία τουριστών μισθώνουν τους αλλοδαπούς ως  διευθυντέν δημόσιων σχέσεων, για να μιλήσουν στους φιλοξενουμένους τους, να ακούσουν και να λύσουν τα προβλήματά τους και ούτω καθεξής. Επίσης τα ξενοδοχεία και τα  εστιατόρια μισθώνουν επίσης σεφ με ειδικότητες στο ευρωπαϊκό μαγείρεμα, παραδείγματος χάριν.

Μουσική και ψυχαγωγία


Η μουσική και οι βιομηχανίες διασκέδασης είναι σκληρές να σπάσουν σε οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης. Αν και υπάρχει ένας  αριθμός μουσικών και αγγλόφωνων DJs στην Ταϊλάνδη, οι διαθέσιμες θέσεις δεν είναι πολλες. Υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία που ψάχνουν τους ταλαντούχους μουσικούς για, το εστιατόριο ή το λόμπι κοκτέιλ τους.  Εάν είστε καλοί στην κιθάρα ή το πληκτρολόγιο και ικανοί να τραγουδήσετε επίσης, θα έχετε τις καλές πιθανότητες να εργαστείτε. Οι περισσότεροι μουσικοί βέβαια είναι από Φιλλιπίνες.

Εξειδικευμένες δεξιότητες
Οι αλλοδαποί που κρίνονται οτί έχουν ειδικευτεί σε δεξιότητες έχουν την άδεια για να εργαστούν στην Ταϊλάνδη. Μερικά παραδείγματα τέτοιων ειδικεύσεων είναι: Δικηγόροι, πιλότοι, εμπειρογνώμονες επένδυσης και άλλοι.

Άνοιγμα της επιχείρησής σας

Είναι δυνατό να ανοίξετε επιχείρησή  στην Ταϊλάνδη. Δεν μπορείτε να εργαστείτε  εκτός αν εξασφαλίσετε μια άδεια εργασία.

Απαγορευμένες εργασίες
Οι αλλοδαποί δεν επιτρέπονται για να εργαστούν ως εργάτες σε πολιτιστικές ταϊλανδικές βιοτεχνίες και γεωργικούς τομείς.

 Αυτές οι εργασίες είναι οι ακόλουθες:
• Εργασία στα αλιευτικά σκάφη.. Η εν λόγω εργασία που είναι απαγορευμένη στους αλλοδαπούς δεν θα ισχύσει για τους αλλοδαπούς που έχουν έρθει στην Ταϊλάνδη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη μίσθωση της εργασίας που ολοκληρώνεται μεταξύ της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης και άλλων εθνών, και επίσης τους αλλοδαπούς των οποίων νομικό καθεστώς έχει οριστεί ως νόμιμος μετανάστης και που κατέχουν ένα πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας βάσει του νόμου που κυβερνά τη μετανάστευση.
• Γεωργία, κτηνοτροφική παραγωγή, δασονομία ή αλιεία, εκτός από την εργασία που απαιτεί την εξειδικευμένη γνώση, την αγροτική επίβλεψη, ή την άδεια εργασίας στα αλιευτικά σκάφη, ιδιαίτερα θαλάσσια αλιεία.
• Πλινθοδομή, ξυλουργική, ή άλλη οικοδομή.
• Ξύλινη γλυπτική.
• Οδηγοί για  μηχανοκίνητα οχήματα εκτός από πιλότους αεροσκαφών.
• Εποπτεία, έλεγχος, ή  υπηρεσία στη λογιστική, εκτός από τον περιστασιακό εσωτερικό έλεγχο.
• Εργάτες που κόβουν ή γυαλίζουν πολύτιμους ή ημι πολύτιμους λίθους ‐.
• Κομμωτες - μανικιουρίστες.
• Ύφανση  με το χέρι ή χρησιμοποιώντας εργαλεία από τον κάλαμο, τον ινδικό κάλαμο, τη γιούτα, το σανό, ή το μπαμπού
• Κατασκευή  εγγράφου ρυζιού με το χέρι.
• Εργασία λάκκας(ξυλουργικά).
• Παραγωγή των ταϊλανδικών μουσικών οργάνων.
• Εργασία Niello.
• Χρυσοχόος, αργυροχόος, ή χρυσή εργασία Smith κραμάτων χαλκού ‐ και ‐.
• Εργασία πετρών.
• Παραγωγή των ταϊλανδικών κουκλών.
• Παραγωγή των στρωμάτων ή των παπλωμάτων.
• Κατασκευή των κύπελλων ελεημοσυνών.
• Παραγωγή των προϊόντων μεταξιού με το χέρι.
• Παραγωγή των εικόνων του Βούδα.
• Παραγωγή μαχαιριών.
• Παραγωγή των ομπρελών .
• Παραγωγή των παπουτσιών.
• Παραγωγή των καπέλων.
• Μεσιτεία ή αντιπροσωπεία εκτός από στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.
• Επαγγελματικά πολιτικού μηχανικού έργα σχετικά με το σχέδιο και τον υπολογισμό,  την ανάλυση, τον προγραμματισμό, τη δοκιμή, τη επίβλεψη κατασκευής, ή τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, αποκλείοντας την εργασία που απαιτεί τις εξειδικευμένες τεχνικές.
• Επαγγελματική αρχιτεκτονική εργασία σχετικά με το σχέδιο, που επισύρει την παραγωγή ‐, την εκτίμηση δαπανών, ή τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.
•Σχεδιασμός ρούχων.
• Αγγειοπλαστική.
• Χειροποίητα τσιγάρα.
• Ξεναγοί.
• Κατασκευή αναμνηστικών με το χέρι.
• Να ξετυλίγει και να στρίβει το μεταξι με το χέρι.
• Γραφείου ή γραμματειακή εργασία.
• Παρέχοντας τις νομικές υπηρεσίες ή συμμετέχοντας στη νομική εργασία, εκτός από την εργασία διαιτησίας  και την εργασία σχετικά με την υπεράσπιση των περιπτώσεων σε επίπεδο διαιτησίας, υπό τον όρο ότι ο νόμος που κυβερνά τη διαφωνία της υπό εξέτασης από τους διαιτητές δεν είναι ταϊλανδικός νόμος, ή αυτό είναι μια περίπτωση όπου δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποβάλει αίτηση για την επιβολή τέτοιου βραβείου διαιτησίας στην Ταϊλάνδη.

Είναι σημαντικό να είναι γνωστό ότι καμία άδεια εργασία δεν διανέμεται στον αλλοδαπό για τις παραπάνω θέσεις εργασίας

Αποσυνδεδεμένος donaldios

 • *
 • Μηνύματα: 2
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Chrome 6.0.472.62 Chrome 6.0.472.62
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 23, 2010, 13:23:54 μμ »
Ουτοπικέ για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε για το αναλυτικό και διαφωτιστικό πόστ σου :)

Θα ήθελα ωστόσο κάποιες περαιτέρω πληροφορίες όσο αφορά το επάγγελμα των μηχανικών στην χώρα και πιο συγκεκριμένα του μεταλλειολόγου μηχανικου.

Είμαι μεταλλειολόγος μηχανικός στην Ελλάδα με εξειδίκευση στα λατομεία και τα ορυχεία και ψάχνω να βρώ μια αντίστοιχη θέση στην Ταυλάνδη.

Τι ακριβώς παίζει νομικά και οικονομικά με το συγκεκριμένο επάγγελμα;
Εμπίπτει στις γενικότερες απαγορευμένες θέσεις των πολιτικών μηχανικών η μπορώ να ελπίζω για μια "θέση στον ήλιο";

Υπάρχει κάποιος Έλληνας στην Ταυλάνδη που να εργάζεται ως μεταλλειολόγος μηχανικός σε κάποια εταιρία (γραφείο η λατομείο);
Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10786
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
  • Thailand
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 23, 2010, 22:16:52 μμ »
Ουτοπικέ για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε για το αναλυτικό και διαφωτιστικό πόστ σου :)

Θα ήθελα ωστόσο κάποιες περαιτέρω πληροφορίες όσο αφορά το επάγγελμα των μηχανικών στην χώρα και πιο συγκεκριμένα του μεταλλειολόγου μηχανικου.

Είμαι μεταλλειολόγος μηχανικός στην Ελλάδα με εξειδίκευση στα λατομεία και τα ορυχεία και ψάχνω να βρώ μια αντίστοιχη θέση στην Ταυλάνδη.

Τι ακριβώς παίζει νομικά και οικονομικά με το συγκεκριμένο επάγγελμα;
Εμπίπτει στις γενικότερες απαγορευμένες θέσεις των πολιτικών μηχανικών η μπορώ να ελπίζω για μια "θέση στον ήλιο";

Υπάρχει κάποιος Έλληνας στην Ταυλάνδη που να εργάζεται ως μεταλλειολόγος μηχανικός σε κάποια εταιρία (γραφείο η λατομείο);
Ευχαριστώ για την βοήθεια!


Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για το επαγγελμά σου.

Υποθέτω όμως ότι όπως και με άλλες ειδκότητες μηχανικών μπορείς να εργαστείς ως συμβουλος εταιρίας (παραθυράκι του νομου)

ΣΤην θέση σου θα επαιρνα ένα τηλ. στην πρεσβεια  ;)

Αποσυνδεδεμένος Giannis Nikolakis

 • ***
 • Μηνύματα: 474
 • Φύλο: Άντρας
 • ไทย
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
  • ยานีส
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 23, 2010, 22:30:29 μμ »
                                      προτείνω   εδώ  ελπίζω  κάπου  να  βοήθησα

                          http://www.tilalegal.com/thai-citizenship.php

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10786
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
  • Thailand
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 13, 2010, 06:16:47 πμ »
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

*από την ελληνική πρεσβεία  της Μπανγκοκ


http://www.box.net/shared/8yqitdy6ec

Αποσυνδεδεμένος just_George

 • *
 • Μηνύματα: 36
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Firefox 3.6.15 Firefox 3.6.15
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 14, 2011, 14:58:14 μμ »
Να επαναλάβω ότι ένας μηχανικός γενικά (όχι μόνο πολιτικός) μπορεί να εργαστεί σε τεχνική εταιρεία ως σύμβουλος χωρίς πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Δηλαδή ο πολιτικός δεν μπορεί να υπογράψει στατικά, ο Μηχανολόγος Η/Μ κ.τ.λ. Δεν μπορεί να έχει θέση εργοταξιάρχη επίσημα (δηλαδή να είναι μέρος οργανογράμματος).
Να σας ενημερώσω κιόλας ότι υπάρχει περίπτωση να αναλάβω ένα proeject κάτω.
Αν υπάρχουν έλληνες μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να κατέβουν ας επικοινωνήσουν μαζί μου.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος donaldios

 • *
 • Μηνύματα: 2
 • OS:
 • Win Server Home/2003 Win Server Home/2003
 • Browser:
 • Chrome 10.0.648.151 Chrome 10.0.648.151
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 18, 2011, 14:39:13 μμ »
Να επαναλάβω ότι ένας μηχανικός γενικά (όχι μόνο πολιτικός) μπορεί να εργαστεί σε τεχνική εταιρεία ως σύμβουλος χωρίς πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Δηλαδή ο πολιτικός δεν μπορεί να υπογράψει στατικά, ο Μηχανολόγος Η/Μ κ.τ.λ. Δεν μπορεί να έχει θέση εργοταξιάρχη επίσημα (δηλαδή να είναι μέρος οργανογράμματος).
Να σας ενημερώσω κιόλας ότι υπάρχει περίπτωση να αναλάβω ένα proeject κάτω.
Αν υπάρχουν έλληνες μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να κατέβουν ας επικοινωνήσουν μαζί μου.

Ευχαριστώ


φιλε just_George εγώ είμαι μηχανικός (μεταλλειολόγος με μαστερ) και θέλω να κατέβω μόνιμα στην ταυλάνδη. οπότε με ενδιαφέρει πολύ η εργασία σαν μηχανικός κάτω.
αν θέλεις μπορώ να σου δώσω και τα στοιχεία μου και να μιλήσουμε πιο εξειδικευμένα.

περιμένω με ανυπομονισία κάποιο pm :)

Αποσυνδεδεμένος just_George

 • *
 • Μηνύματα: 36
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 25, 2011, 10:12:36 πμ »
Ευχαριστώ όλους  που επικοινώνησαν μαζί μου.
Θα έρθω Ελλάδα τέλος Ιουνίου, αφού τελειώσω κάτι υποχρεώσεις στο εξωτερικό.
Αύγουστο θα κατέβω Samui  για διακοπές  και μετά βλέπουμε.
Οπότε τα λέμε με όλους προσεχώς !!!

Αποσυνδεδεμένος justyannis

 • **
 • Μηνύματα: 94
 • Φύλο: Άντρας
 • Dream on,until your dreams come true
 • OS:
 • Android 4.1.1 Android 4.1.1
 • Browser:
 • Chrome 18.0.1025.166 Chrome 18.0.1025.166
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 28, 2014, 10:19:38 πμ »
Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει, αν είναι εφικτό να βγάλει κάποιος work permit έχοντας βίζα non immigrant O ή πρέπει να είναι απαραίτητα non immigrant B? Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος halfway inn

 • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • ***
 • Μηνύματα: 1160
 • Φύλο: Άντρας
 • IT'S A NICE DAY TODAY IN THAILAND.....KEEP SMILING
 • OS:
 • Android 4.1.2 Android 4.1.2
 • Browser:
 • Safari 4.0 Safari 4.0
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 28, 2014, 12:28:21 μμ »
Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει, αν είναι εφικτό να βγάλει κάποιος work permit έχοντας βίζα non immigrant O ή πρέπει να είναι απαραίτητα non immigrant B? Ευχαριστώ

With Non-O (married visa) is not a problem
วันนี้เป็นวันที่ดีในเมืองไทย ..... ยิ้มแย้มแจ่มใส
It's a nice day today in Thailand....keep smiling"PG THAI AGENT"

Αποσυνδεδεμένος justyannis

 • **
 • Μηνύματα: 94
 • Φύλο: Άντρας
 • Dream on,until your dreams come true
 • OS:
 • Android 4.1.1 Android 4.1.1
 • Browser:
 • Chrome 18.0.1025.166 Chrome 18.0.1025.166
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 28, 2014, 15:05:59 μμ »
With Non-O (married visa) is not a problem

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έτσι μου είπε και ένας φίλος και μόνιμος Έλληνας παντρεμένος με Ταϊλανδη. Αλλά στο immigration που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν γίνεται. Μήπως έχει αλλάξει κάτι?
Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής : Έχω non B και work permit και η γυναίκα μου(είναι από Ρωσία) έχει non Ed (Education Visa).
Μπορεί να πάρει non O ως σύζυγος μου, απλά δεν έχω σιγουρευτεί αν μετά μπορεί να βγάλει work permit και να εργαστεί γιατί άλλοι μου λένε ναι και άλλοι όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 28, 2014, 17:22:47 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος halfway inn

 • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • ***
 • Μηνύματα: 1160
 • Φύλο: Άντρας
 • IT'S A NICE DAY TODAY IN THAILAND.....KEEP SMILING
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 30.0 Firefox 30.0
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 28, 2014, 15:12:55 μμ »
......Μπορεί να πάρει non O ως σύζυγος μου,....   : WRONG
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 28, 2014, 15:15:09 μμ από halfway inn »
วันนี้เป็นวันที่ดีในเมืองไทย ..... ยิ้มแย้มแจ่มใส
It's a nice day today in Thailand....keep smiling"PG THAI AGENT"

Αποσυνδεδεμένος justyannis

 • **
 • Μηνύματα: 94
 • Φύλο: Άντρας
 • Dream on,until your dreams come true
 • OS:
 • Android 4.1.1 Android 4.1.1
 • Browser:
 • Chrome 18.0.1025.166 Chrome 18.0.1025.166
Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 28, 2014, 15:25:41 μμ »
......Μπορεί να πάρει non O ως σύζυγος μου,....   : WRONG

Τώρα μπερδεύεται πιο πολύ το θέμα. Μου είπαν ότι γίνεται εφόσον έχω non B και work permit.
Στο immigration μου είπαν γίνεται και μου είπαν να ρωτήσω το λογιστή στην επιχείρηση που δουλεύω τι χαρτιά χρειάζονται, ο οποίος μου είπε ότι χρειάζεται η φωτοτυπία της βίζας μου, φωτοτυπία του work permit και πιστοποιητικο του γάμου. Με αυτά πηγαίνει σε Ταιλανδεζικη πρεσβεία και κάνει αίτηση για Non-O.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 28, 2014, 17:24:49 μμ από Oytopikos »

thai.gr

Απ: Αδεια εργασίας-visa
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 28, 2014, 15:25:41 μμ »