Καλώς ήρθες επισκέπτη , παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
thai.gr
Ιούλιος 31, 2014, 00:13:53 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
  Αρχική   Φόρουμ   Βοήθεια Αναζήτηση Ημερολόγιο Χάρτης Μελών Σύνδεση Εγγραφή chat greeklish Radio  
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 7   Κάτω
  Εκτύπωση  
Share this topic on FacebookShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on Reddit Θέμα: Ταιλανδέζικη κουζίνα  (Αναγνώστηκε 32645 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Thailander
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 486



Activity
0%

"Ride slower than your guardian angel can fly"


« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 08, 2008, 06:31:25 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Τοπικες σπεσιαλιτε

Κεντρικη Ταιλανδη: Πολλα απο τα πιατα αυτης της περιοχης χρησιμοποιουν σαν βαση τους κρεμα καρυδας και πολτο καυτερης πιπεριας,στην οποια προσθετουν λαχανικα μυρωδικα και καρυκευματα,φτιαχνοντας το λεγομενο καρι.Τα περισσοτερα καρι περιλαμβανουν κρεας.

Gai pud med mamuang himapaan (τηγανητο κοτοπουλο με κασιους). Οι ξηροι καρποι κασιους,το κοτοπουλο και η σαλτσα στρειδιων ειναι τα βασικα συστατικα αυτης της σπεσιαλιτε,η οποια ειναι καπως ακριβη εξαιτιας των κασιους.Συνοδευει με επιτυχια τα περισσοτερα ταιλανδεζικα πιατα.

Panang (ταιλανδεζικο κοκκινο καρι). Φτιαχνεται συνηθως με κοτοπουλο η χοιρινο.Τα υπολοιπα συστατικα ειναι σκορδο,κοκκινο κρεμμυδι,κυμβοπωγων,ψιλοκομμενα φυλλα caffir,βασιλικος και ταιλανδεζικα μπαχαρικα.

Tom kar gai (γλυκοξινη και πικαντικη κοτοσουπα). Μανιταρια,βασιλικος και ριζα galangal ανακατεμενα με δημοφιλεις σαλτσες  και καρυκευματα για μια πολυ ιδιαιτερη ταιλανδεζικη γευση.

Tom yum gung (ξινη και πικαντικη γαριδοσουπα). Τον Ιουλιο του 1999 μια ερευνα που εγινε απο την εθνικη επιτροπη πολιτισμου σε περισσοτερα απο 500 ταιλανδεζικα εστιατορια σε ολο τον κοσμο  απεδειξε οτι το συγκεκριμενο πιατο ηταν η δημοφιλεστερη ταιλανδεζικη σπεσιαλιτε,γεγονος που βρισκει συμφωνους και τους περισσοτερους Ταιλανδους.

Yum woon sen (αναμεικτα πηκτα νουντλς). Yum σημαινει ανακατευω.Το πιατο αυτο περιεχει πηκτα νουντλς (σαν φιδε) ανακατεμενα με πιπεριες,χυμο λεμονιου,σαλτσα ψαριου,πρασο,μαιντανο,κρεμμυδι και ειτε ψιλοκομενο χοιρινο (προβρασμενο) ειτε γαριδες.

Βορεια Ταιλανδη

Gang hunglay (χοιρινο κατσαρολας με πιπεροριζα). Συνδιασμος πιπεροριζας,σκονης καρι και ταιλανδεζικης σαλτσας σε μια σπεσιαλιτε κατσαρολας με γλυκια γευση,που συνηθως σερβιρεται πανω σε ρυζι.Δοκιμαστε το οπωσδηποτε.

Kow soi gai (πικαντικο καρι κοτοπουλου του βορρα). Ενδιαφερον μειγμα απο μεγαλα κομματια κοτοπουλου και μαλακα η τραγανα νουντλς σ'ενα απαλο στη γευση καρι.Το πιατο αυτο ειναι παντα αρκετα καυτερο ωστε να σας γαργαλισει το λαιμο,ομως εχει ωραια γευση και αφηνει την ευχαριστη εντυπωση γλυκου και πικαντικου συγχρονως.

Nam prik ong (ελαφρυς στη γευση πολτος απο κοκκινη πιππερια με χοιρινο και ντοματα). Ισως δυσκολευτειτε να το βρειτε στα εστιατορια υψηλης κατηγοριας,ομως ειναι απο τα αγαπημενα φαγητα των ντοπιων στο βορρα,γιατι τρωγεται ευκολα με κολλωδες ρυζι και ειναι οικονομικο.
Στο βορρα αλλα και στην υπολοιπη χωρα,θα βρειτε αμετρητες συνταγες πολτου κοκκινης πιπεριας,που φτιαχνοντε απο διαφορα ειδη πιπεριας και συνδυαζονται με λαχανικα κρεας και καρυκευματα.Το nam prik ong ειναι μια απο τις λιγοτερο καυτερες μορφες του ειδους,αλλα αν δεν σας αρεσει η κοκκινη πιπερια καλυτερα να μην το δοκιμασετε.

Βορειοανατολικη Ταιλανδη (Ισαν)

Larp (πικαντικο αλεσμενο κρεας). Το λαρπ γινεται απο μαγειρεμενο και αλεσμενο κοτοπουλο,χοιρινο,μοσχαρι η ψαρι και βασιζεται σ'ενα μειγμα μεντας,βασιλικου και αλλων μυρωδικων και μπαχαρικων.Γινεται επισης και με κρεας νεροβουβαλου αλλα στις πιο αγροτικες περιοχες.

Som tam (σαλατα παπαγιας). Αποκαλειται και παπαγια bok-bok,εξαιτιας του ηχου που κανει το γουδοχερι πανω στο γουδι,καθως ανακατευουν τα υλικα.Το βασικο συστατικο ειναι η πρασινη παπαγια σε κομματακια  ανακατεμμενη με ντοματες,φασολια,σκορδο,αποξηραμενη μικρη γαριδα,μια σταλα σαλτσα ψαριου,χυμο λεμονιου και μελι.Ολα αυτα δημιουργουν μια εντονη γευση,χαρακτηριστικη πολλων ταιλανδεζικων φαγητων.Συνηθως ριχνουν μεσα κι ενα η δυο ολοκληρα καβουρια η,αν προτιματε κατι λιγοτερο τραγανο,το σερβιρουν και με φιστικια.Οι Ταιλανδοι το προτιμουν αρκετα πικαντικο,ομως καλο θα ηταν να το παραγγειλετε χωρις κοκκινες πιπεριες,γιατι αρκει να πεσει μια καυτερη πιπερια και να καταστρεψει μια κατα τ'αλλα ευχαριστη γευστικη εμπειρια.Το som tam τρωγεται με κολλωδες ρυζι και συχνα συνοδευεται απο ψητο κοτοπουλο,τηγανητο χοιρινο και/η λαρπ.

Νοτια Ταιλανδη

Kow yum: Αυτη  η σπεσιαλιτε οφειλει την ιδιαιτερη γλυκοξινη και αλμυρη γευση της σ'ενα ειδικα φτιαγμενο μειγμα απο σαλτσα ψαριου,ψητη αλεσμενη καρυδα,γαριδες και μια ποικιλια φρουτων,λαχανικων και μυρωδικων.Σερβιρεται μ'ενα μπολ ρυζι,το οποιο ανακατευετε με το μειγμα.Δοκιμαστε το.

Mussamein gai: Πικαντικο καρι,δημοφιλες στους μουσουλμανους της Ταιλανδης,με κοτοπουλο και πατατες σε μια πηκτη σαλτσα mussamein,ενα πολυ ενδιαφερον φαγητο που συνοδευεται συνηθως με ρυζι και/η roti(πλακε ψωμι). 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 01:51:45 πμ από arny » Καταγράφηκε

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω
Thailander
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 486



Activity
0%

"Ride slower than your guardian angel can fly"


« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 09, 2008, 02:44:47 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Φρουτα
Πασιγνωστα φρουτα που ευδοκιμουν ολο το χρονο,οπως μπανανα(kluay),καρυδα(maphrao),καρπουζι(taeng moh),και ανανα(sapparot) θα βρειτε εκει σε αφθονια.Αναμεσα στα λιγοτερο γνωστα φρουτα,που επισης πωλουνται ολο το χρονο,περιλαμβανονται τα ακολουθα:

Cantaloop (πεπονι): Τροπικο πεπονι,πολυ γλυκο και ζουμερο οταν ειναι ωριμο.

Farlung (γκουαβα): Οι Ταιλανδοι τρωνε συνηθως τα γκουαβα (και τα μανκγο) οταν ακομα ειναι αγουρα,προσθετοντας τους ενα μειγμα απο ζαχαρη,αλατι και αλεσμενη κοκκινη πιπερια.

Malakor (παπαγια): Οταν ειναι αγουρο,το φρουτο χρησιμοποιειται σε σαλατα.Οταν ωριμαζει,η πορτοκαλι του σαρκα ειναι ελαφρως γλυκια και πολυ ζουμερη.

Mang-khut (μαγκουσταν): Περιζητητο,γλυκο και ασπρο φρουτο με μοβ σκληρο περιβλημα.

Ngor (ραμπουταν): Μικρο,τριχωτο και βαθυκοκκινο φρουτο με γλυκια σαρκα που θυμιζει λιτσι.

Som-oh (πομελο): Το μεγαλυτερο ολων των κιτροειδων,που μοιαζει με μεγαλο και γλυκο γκρειπφρουτ.

Εποχιακα φρουτα

Lumyai (λονγκαν): Μικρος,στρογγυλος,γλυκος καρπος με καφετι περιβλημα που ευδοκιμει στο βορρα (ιδιως στο Τσιανγκ Μαι) και θα το βρειτε κυριως την εποχη των βροχων (Ιουνιο-Σεπτεμβριο).

Ma muang (μανγκο): Υπαρχουν πολλες ποικιλιες μανγκο,οι περισσοτερες απο τις οποιες βγαινουν απο τον Απριλιο και μετα,ιδιως τους θερμοτερους μηνες.Τρωγονται συνηθως για πρωινο με κολλωδες ρυζι και σιροπι απο γαλα καρυδας (kow neeyo ma-muang).

Toorian (ντουριαν): Παραξενο στην οψη φρουτο,που μοιαζει με αγκαθωτη μπαλα ραγκμπι και εχει μυρωδια η οποια θα μπορουσε να απομακρυνει ολους τριγυρω σας.Η θα το λατρεψετε η θα το σιχαθειτε-δοκιμαστε το απο περιεργια.Βγαινει κυριως Μαιο-Ιουνιο.

Ποτο
Πολλα απο τα φρουτα που θα βρειτε στην Ταιλανδη γινονται και υπεροχοι χυμοι.Δοκιμαστε το naam farlung απο γκουαβα η το naam lumyai απο λονγκαν.
Οινοπνευματωδη πινουν κατα παραδοση οι αντρες,αλλα καθως οι πολιτισμικες αξιες αλλαζουν,γινεται ολοενα και πιο συνηθισμενο να βλεπετε νεαρες γυναικες να πινουν μπιρα (συνηθως την ταιλανδεζικη Singha) η κρασι.Οι αντρες προτιμουν μπιρα η ταιλανδεζικο ουισκι,οπως το Saeng thip και το Mekong,η τα πιο ακριβα εισαγομενα ποτα,αν θελουν να επιδειξουν κοινωνικη υπεροχη.

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 01:54:39 πμ από arny » Καταγράφηκε

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω
lost
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 237



Activity
0%

WWW
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 19, 2008, 09:01:51 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Εγώ την καταβρήκα με ρύζι και κοτόπουλο! όπου κι αν πήγαινα το ίδιο πράγμα παράγγελνα. Αν και μ αρέσουν και τα καυτερά πολύ της Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Για όσους δεν γνωρίζουν σε πολλά Ταϊλανδέζικα φαγητά σου φέρνουν δίπλα σε μικρό μπολάκι και σάλτσες καυτερές τις οποίες μπορείς να αναμιγνύεις με το φαγητό.
Καταγράφηκε
ahill2
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 9



Activity
0%

« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 17:32:24 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Αλλα δύο σαιτ http://www.thaifoodtonight.com/thaifoodtonight/index.htm  και http://www.enjoythaifood.com/ 

καλή όρεξη  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Oytopikos
Οικονομικός Μετανάστης
Γενικός συντονιστής
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 9230



Activity
33.85%

สมน้ำหน้า


WWW
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 20:20:30 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Καταγράφηκε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
misamuikos
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 53



Activity
0%


« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 28, 2008, 22:27:54 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Πολυ καλο κοτοπουλο με noudls  και ανανα...
Καταγράφηκε
thailandgr
Γενικός συντονιστής
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 7874



Activity
1.54%

OS:
Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.14 Firefox 3.0.14


WWW
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 08:55:33 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Yum voon sen (Jelly Noodle Spicy Salad)
Larb Koong ( Spicy Shrimp Salad)
Kai yang ta kri( Grilled Chicken Lemongrass)+ Moo_yang ( Grilled Pork)
Som Tam (Thai Papaya Salad)
Yum voon sen Roum mit(Jelly Noodle Spicy Salad, mince, Seafood)
Moo daddd deaw ( Deep Fried Pork)

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Καταγράφηκε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε                                    Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry
thailandgr
Γενικός συντονιστής
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 7874



Activity
1.54%

OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5 Firefox 3.5


WWW
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 14:25:52 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Με αφορμη σχετικη ερωτηση απο μελος για τα φαγητα σε καροτσια και παραδοσιακες παραγκες ....
ενα εχω να πω :
ΦΑΤΕ ΑΦΟΒΑ
Ειναι οικογενοιακες επιχηρησεις που απευθηνονται στην "γειτονια" οποτε εαν κανουν "λαδια " την πατησαν .

Τυπικο μαγαζακι γειτονίας
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Εργαζομενο κοριτσι !!
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε


Χαμογελαστοι "επιχειρηματίες"

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε



« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2009, 14:35:56 μμ από thailandgr » Καταγράφηκε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε                                    Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry
Markos
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1416



Activity
0%

OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5


« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 10:27:54 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Και αυτή τη φορά δοκίμασα (φυσικά...) κάποια φαγητά που δεν είχα δοκιμάσει στο παρελθόν.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που περιέχει η σπιρουλίνα, αλλά στην Ελλάδα την βρίσκουμε μόνο σε κάψουλες.

Σε τοπική αγορά λοιπόν, βρήκαμε σε ένα πάγκο μίας ηλικιωμένης κυριάς ένα καταπράσινο σακουλάκι που μου έκανε εντύπωση. Όταν προσπάθησα να ρωτήσω τον δικό μου τι είναι αυτό δεν κατάφερε να μου εξηγήσει, αλλά μου είπε ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Το πήραμε λοιπόν (σιγά μην το άφηνα και δεν το δοκίμαζα) και στην πορεία αφού μου εξήγησαν πως είναι δυσεύρετο και ότι μπορούν να το μαζέψουν πολύ δύσκολα και πολύ λίγες ημέρες τον χρόνο (γιατί πρέπει να είναι από πολύ καθαρά νερά) φτάσαμε στο σπίτι. Βλέποντας το σακουλάκι η μητέρα του, χάρηκε πολύ γιατί, φάνηκε να της αρέσει πολύ (ξέρετε οι Ταϊλανδοί έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη για το φαγητό...) και ανάψανε φωτιά για να μαγειρέψουν σαν tom yam με τα ίδια λαχανικά και μυρωδικά και κοματάκια χοιρινού. Πριν ολοκληρωθεί όμως έβαλαν μέσα την σπιρουλίνα και την ανακάτευαν διαρκώς.

Μπορεί εμφανισιακά να μην σας ενθουσιάσει, αλλά η γεύση του ηταν πραγματικά πολύ καλή και γεμάτη φρεσκάδα!!! 


Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Συγχώνευση : Νοέμβριος 12, 2009, 10:47:42 πμ
Απολαύστε την παραδοσιακή τεχνική προετοιμασίας του Kao Niao (sticky rice).

Για μένα είναι καθημερινότητα όταν είμαι στην Ταϊλάνδη, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν το έχετε δει... οπότε αυτή τη φορά το τράβηξα φωτογραφίες για να το δείτε ...

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Βλέπετε ότι παντού χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής. Αυτό γίνεται μόνο για το kao niao, για το kao suae (το κλασσικό ρύζι) χρησιμοποιούν steamer.

Το παραδοσιακό σκεύος που τοποθετούν το έτοιμο ρύζι (στην τελευταία φωτογραφία) λέγεται katip.

Το kao niao τρώγεται μόνο με τα χέρια, πλάθωντάς το σε μπαλάκι.


ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά από τα πολλά πεσίματα κάτι δεν πάει καλά με τις λήψεις σε υποφωτισμένο χώρο...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 12, 2009, 10:48:36 πμ από Markos, Λογος: Συγχωνευμένο DoublePost » Καταγράφηκε

Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
ladybirdsstar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1182



Activity
0%
OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0


« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 11:24:05 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Marko ωραιες φωτο. καπως ετσι κανω και εγω το sticky ! χαχαχα

Η σπιρουλινα δηλαδη τι γευση εχει περιπου? Σα χυλος φαινεται παντως
Καταγράφηκε
Oytopikos
Οικονομικός Μετανάστης
Γενικός συντονιστής
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 9230



Activity
33.85%

สมน้ำหน้า

OS:
Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5


WWW
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 11:35:59 πμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Marko ωραιες φωτο. καπως ετσι κανω και εγω το sticky ! χαχαχα

Η σπιρουλινα δηλαδη τι γευση εχει περιπου? Σα χυλος φαινεται παντως

http://www.bionaturel.gr/adynatisma-diaita/ellhnikh-spirulina.html?gclid=CL6G8OeGhZ4CFZ1h4wodXmAnqA
Καταγράφηκε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
tas67
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1415



Activity
0%

life is either a daring adventure or nothing

OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5


« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 14:16:12 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω


ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά από τα πολλά πεσίματα κάτι δεν πάει καλά με τις λήψεις σε υποφωτισμένο χώρο...

Off-Topic:

Μάρκο μου , σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού η μηχανούλα μας "κατεβαίνει" ,

εννοώ οτι ανοίγει τo διάφραγμα και χαμηλώνει η ταχύτητα , δηλ. γίνετε πιο ευαίσθητη ,

πράγμα που σημαίνει οτι όσο δυσκολεύουν οι συνθήκες ,

τόσο περισσότερο πρέπει να δίνουμε βάση στην σταθερότητα της μηχανής .

(Για ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες φωτοφράκτη χρησιμοποιούμε τρίποδο.)

Υπάρχουν βέβαια και "παράγοντες" , όπως η ποιότητα της μηχανής .

Μην ξεχνάς λοιπόν , όσο μειώνεται η ταχύτητα του κλείστρου ,

τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας θολών εικόνων ,

αρα όταν είναι για να κάνεις το κλίκ ....... σταθερά χέρια .   Κλείσιμο ματιού   Σαρκασμός

Τα παρακάτω μέλη έδωσαν ένα Ευχαριστώ στο μήνυμα σου:

Markos

Για αυτό το μήνυμα, 1 μέλος έδωσε ένα ευχαριστώ!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 12, 2009, 14:28:51 μμ από Oytopikos » Καταγράφηκε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
ladybirdsstar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1182



Activity
0%
OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0


« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 14:27:37 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Marko ωραιες φωτο. καπως ετσι κανω και εγω το sticky ! χαχαχα

Η σπιρουλινα δηλαδη τι γευση εχει περιπου? Σα χυλος φαινεται παντως

http://www.bionaturel.gr/adynatisma-diaita/ellhnikh-spirulina.html?gclid=CL6G8OeGhZ4CFZ1h4wodXmAnqA

εχω παρει στο παρελθον σπιρουλινα και ξερω αλλα επειδη ηταν σε χαπακι δεν ειχε γευση, γι αυτο ρωταω περιπου τι γευση εχει
Καταγράφηκε
mai_tai
Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 14:53:25 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

οντως το χρωμα ειναι ιδιο-απλα η σπιρουλινα απο τα φαρμακεια ειναι αγευστη και αοσμη...
Καταγράφηκε
antaios
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 707



Activity
0%
Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.

OS:
Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0


« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 12:05:53 μμ »
Πάνω « προηγούμενο επόμενο » Κάτω

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2009, 12:07:51 μμ από antaios » Καταγράφηκε

Δεν έχετε το δικαίωμα να βλέπεται εικόνες. Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.
thai.gr
   

 Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 7   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
TinyPortal v0.9.8 © Bloc
Hosted by Datahost
Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!