Αποστολέας Θέμα: Ταιλανδέζικη κουζίνα  (Αναγνώστηκε 93502 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 08, 2008, 06:31:25 πμ »
Τοπικες σπεσιαλιτε

Κεντρικη Ταιλανδη: Πολλα απο τα πιατα αυτης της περιοχης χρησιμοποιουν σαν βαση τους κρεμα καρυδας και πολτο καυτερης πιπεριας,στην οποια προσθετουν λαχανικα μυρωδικα και καρυκευματα,φτιαχνοντας το λεγομενο καρι.Τα περισσοτερα καρι περιλαμβανουν κρεας.

Gai pud med mamuang himapaan (τηγανητο κοτοπουλο με κασιους). Οι ξηροι καρποι κασιους,το κοτοπουλο και η σαλτσα στρειδιων ειναι τα βασικα συστατικα αυτης της σπεσιαλιτε,η οποια ειναι καπως ακριβη εξαιτιας των κασιους.Συνοδευει με επιτυχια τα περισσοτερα ταιλανδεζικα πιατα.

Panang (ταιλανδεζικο κοκκινο καρι). Φτιαχνεται συνηθως με κοτοπουλο η χοιρινο.Τα υπολοιπα συστατικα ειναι σκορδο,κοκκινο κρεμμυδι,κυμβοπωγων,ψιλοκομμενα φυλλα caffir,βασιλικος και ταιλανδεζικα μπαχαρικα.

Tom kar gai (γλυκοξινη και πικαντικη κοτοσουπα). Μανιταρια,βασιλικος και ριζα galangal ανακατεμενα με δημοφιλεις σαλτσες  και καρυκευματα για μια πολυ ιδιαιτερη ταιλανδεζικη γευση.

Tom yum gung (ξινη και πικαντικη γαριδοσουπα). Τον Ιουλιο του 1999 μια ερευνα που εγινε απο την εθνικη επιτροπη πολιτισμου σε περισσοτερα απο 500 ταιλανδεζικα εστιατορια σε ολο τον κοσμο  απεδειξε οτι το συγκεκριμενο πιατο ηταν η δημοφιλεστερη ταιλανδεζικη σπεσιαλιτε,γεγονος που βρισκει συμφωνους και τους περισσοτερους Ταιλανδους.

Yum woon sen (αναμεικτα πηκτα νουντλς). Yum σημαινει ανακατευω.Το πιατο αυτο περιεχει πηκτα νουντλς (σαν φιδε) ανακατεμενα με πιπεριες,χυμο λεμονιου,σαλτσα ψαριου,πρασο,μαιντανο,κρεμμυδι και ειτε ψιλοκομενο χοιρινο (προβρασμενο) ειτε γαριδες.

Βορεια Ταιλανδη

Gang hunglay (χοιρινο κατσαρολας με πιπεροριζα). Συνδιασμος πιπεροριζας,σκονης καρι και ταιλανδεζικης σαλτσας σε μια σπεσιαλιτε κατσαρολας με γλυκια γευση,που συνηθως σερβιρεται πανω σε ρυζι.Δοκιμαστε το οπωσδηποτε.

Kow soi gai (πικαντικο καρι κοτοπουλου του βορρα). Ενδιαφερον μειγμα απο μεγαλα κομματια κοτοπουλου και μαλακα η τραγανα νουντλς σ'ενα απαλο στη γευση καρι.Το πιατο αυτο ειναι παντα αρκετα καυτερο ωστε να σας γαργαλισει το λαιμο,ομως εχει ωραια γευση και αφηνει την ευχαριστη εντυπωση γλυκου και πικαντικου συγχρονως.

Nam prik ong (ελαφρυς στη γευση πολτος απο κοκκινη πιππερια με χοιρινο και ντοματα). Ισως δυσκολευτειτε να το βρειτε στα εστιατορια υψηλης κατηγοριας,ομως ειναι απο τα αγαπημενα φαγητα των ντοπιων στο βορρα,γιατι τρωγεται ευκολα με κολλωδες ρυζι και ειναι οικονομικο.
Στο βορρα αλλα και στην υπολοιπη χωρα,θα βρειτε αμετρητες συνταγες πολτου κοκκινης πιπεριας,που φτιαχνοντε απο διαφορα ειδη πιπεριας και συνδυαζονται με λαχανικα κρεας και καρυκευματα.Το nam prik ong ειναι μια απο τις λιγοτερο καυτερες μορφες του ειδους,αλλα αν δεν σας αρεσει η κοκκινη πιπερια καλυτερα να μην το δοκιμασετε.

Βορειοανατολικη Ταιλανδη (Ισαν)

Larp (πικαντικο αλεσμενο κρεας). Το λαρπ γινεται απο μαγειρεμενο και αλεσμενο κοτοπουλο,χοιρινο,μοσχαρι η ψαρι και βασιζεται σ'ενα μειγμα μεντας,βασιλικου και αλλων μυρωδικων και μπαχαρικων.Γινεται επισης και με κρεας νεροβουβαλου αλλα στις πιο αγροτικες περιοχες.

Som tam (σαλατα παπαγιας). Αποκαλειται και παπαγια bok-bok,εξαιτιας του ηχου που κανει το γουδοχερι πανω στο γουδι,καθως ανακατευουν τα υλικα.Το βασικο συστατικο ειναι η πρασινη παπαγια σε κομματακια  ανακατεμμενη με ντοματες,φασολια,σκορδο,αποξηραμενη μικρη γαριδα,μια σταλα σαλτσα ψαριου,χυμο λεμονιου και μελι.Ολα αυτα δημιουργουν μια εντονη γευση,χαρακτηριστικη πολλων ταιλανδεζικων φαγητων.Συνηθως ριχνουν μεσα κι ενα η δυο ολοκληρα καβουρια η,αν προτιματε κατι λιγοτερο τραγανο,το σερβιρουν και με φιστικια.Οι Ταιλανδοι το προτιμουν αρκετα πικαντικο,ομως καλο θα ηταν να το παραγγειλετε χωρις κοκκινες πιπεριες,γιατι αρκει να πεσει μια καυτερη πιπερια και να καταστρεψει μια κατα τ'αλλα ευχαριστη γευστικη εμπειρια.Το som tam τρωγεται με κολλωδες ρυζι και συχνα συνοδευεται απο ψητο κοτοπουλο,τηγανητο χοιρινο και/η λαρπ.

Νοτια Ταιλανδη

Kow yum: Αυτη  η σπεσιαλιτε οφειλει την ιδιαιτερη γλυκοξινη και αλμυρη γευση της σ'ενα ειδικα φτιαγμενο μειγμα απο σαλτσα ψαριου,ψητη αλεσμενη καρυδα,γαριδες και μια ποικιλια φρουτων,λαχανικων και μυρωδικων.Σερβιρεται μ'ενα μπολ ρυζι,το οποιο ανακατευετε με το μειγμα.Δοκιμαστε το.

Mussamein gai: Πικαντικο καρι,δημοφιλες στους μουσουλμανους της Ταιλανδης,με κοτοπουλο και πατατες σε μια πηκτη σαλτσα mussamein,ενα πολυ ενδιαφερον φαγητο που συνοδευεται συνηθως με ρυζι και/η roti(πλακε ψωμι). 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 01:51:45 πμ από arny »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 09, 2008, 02:44:47 πμ »
Φρουτα
Πασιγνωστα φρουτα που ευδοκιμουν ολο το χρονο,οπως μπανανα(kluay),καρυδα(maphrao),καρπουζι(taeng moh),και ανανα(sapparot) θα βρειτε εκει σε αφθονια.Αναμεσα στα λιγοτερο γνωστα φρουτα,που επισης πωλουνται ολο το χρονο,περιλαμβανονται τα ακολουθα:

Cantaloop (πεπονι): Τροπικο πεπονι,πολυ γλυκο και ζουμερο οταν ειναι ωριμο.

Farlung (γκουαβα): Οι Ταιλανδοι τρωνε συνηθως τα γκουαβα (και τα μανκγο) οταν ακομα ειναι αγουρα,προσθετοντας τους ενα μειγμα απο ζαχαρη,αλατι και αλεσμενη κοκκινη πιπερια.

Malakor (παπαγια): Οταν ειναι αγουρο,το φρουτο χρησιμοποιειται σε σαλατα.Οταν ωριμαζει,η πορτοκαλι του σαρκα ειναι ελαφρως γλυκια και πολυ ζουμερη.

Mang-khut (μαγκουσταν): Περιζητητο,γλυκο και ασπρο φρουτο με μοβ σκληρο περιβλημα.

Ngor (ραμπουταν): Μικρο,τριχωτο και βαθυκοκκινο φρουτο με γλυκια σαρκα που θυμιζει λιτσι.

Som-oh (πομελο): Το μεγαλυτερο ολων των κιτροειδων,που μοιαζει με μεγαλο και γλυκο γκρειπφρουτ.

Εποχιακα φρουτα

Lumyai (λονγκαν): Μικρος,στρογγυλος,γλυκος καρπος με καφετι περιβλημα που ευδοκιμει στο βορρα (ιδιως στο Τσιανγκ Μαι) και θα το βρειτε κυριως την εποχη των βροχων (Ιουνιο-Σεπτεμβριο).

Ma muang (μανγκο): Υπαρχουν πολλες ποικιλιες μανγκο,οι περισσοτερες απο τις οποιες βγαινουν απο τον Απριλιο και μετα,ιδιως τους θερμοτερους μηνες.Τρωγονται συνηθως για πρωινο με κολλωδες ρυζι και σιροπι απο γαλα καρυδας (kow neeyo ma-muang).

Toorian (ντουριαν): Παραξενο στην οψη φρουτο,που μοιαζει με αγκαθωτη μπαλα ραγκμπι και εχει μυρωδια η οποια θα μπορουσε να απομακρυνει ολους τριγυρω σας.Η θα το λατρεψετε η θα το σιχαθειτε-δοκιμαστε το απο περιεργια.Βγαινει κυριως Μαιο-Ιουνιο.

Ποτο
Πολλα απο τα φρουτα που θα βρειτε στην Ταιλανδη γινονται και υπεροχοι χυμοι.Δοκιμαστε το naam farlung απο γκουαβα η το naam lumyai απο λονγκαν.
Οινοπνευματωδη πινουν κατα παραδοση οι αντρες,αλλα καθως οι πολιτισμικες αξιες αλλαζουν,γινεται ολοενα και πιο συνηθισμενο να βλεπετε νεαρες γυναικες να πινουν μπιρα (συνηθως την ταιλανδεζικη Singha) η κρασι.Οι αντρες προτιμουν μπιρα η ταιλανδεζικο ουισκι,οπως το Saeng thip και το Mekong,η τα πιο ακριβα εισαγομενα ποτα,αν θελουν να επιδειξουν κοινωνικη υπεροχη.





« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 01:54:39 πμ από arny »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος lost

  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Φύλο: Άντρας
    • Thailand - Ταϊλάνδη
Απ: Καφτερά
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 19, 2008, 09:01:51 πμ »
Εγώ την καταβρήκα με ρύζι και κοτόπουλο! όπου κι αν πήγαινα το ίδιο πράγμα παράγγελνα. Αν και μ αρέσουν και τα καυτερά πολύ της Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Για όσους δεν γνωρίζουν σε πολλά Ταϊλανδέζικα φαγητά σου φέρνουν δίπλα σε μικρό μπολάκι και σάλτσες καυτερές τις οποίες μπορείς να αναμιγνύεις με το φαγητό.

Αποσυνδεδεμένος ahill2

  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 17:32:24 μμ »
Αλλα δύο σαιτ http://www.thaifoodtonight.com/thaifoodtonight/index.htm  και http://www.enjoythaifood.com/ 

καλή όρεξη  ;D

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 19:20:30 μμ »

Αποσυνδεδεμένος misamuikos

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 58
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 28, 2008, 21:27:54 μμ »
Πολυ καλο κοτοπουλο με noudls  και ανανα...

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8499
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.14 Firefox 3.0.14
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 08:55:33 πμ »
Yum voon sen (Jelly Noodle Spicy Salad)
Larb Koong ( Spicy Shrimp Salad)
Kai yang ta kri( Grilled Chicken Lemongrass)+ Moo_yang ( Grilled Pork)
Som Tam (Thai Papaya Salad)
Yum voon sen Roum mit(Jelly Noodle Spicy Salad, mince, Seafood)
Moo daddd deaw ( Deep Fried Pork)







"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 8499
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5 Firefox 3.5
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 14:25:52 μμ »
Με αφορμη σχετικη ερωτηση απο μελος για τα φαγητα σε καροτσια και παραδοσιακες παραγκες ....
ενα εχω να πω :
ΦΑΤΕ ΑΦΟΒΑ
Ειναι οικογενοιακες επιχηρησεις που απευθηνονται στην "γειτονια" οποτε εαν κανουν "λαδια " την πατησαν .

Τυπικο μαγαζακι γειτονίας


Εργαζομενο κοριτσι !!



Χαμογελαστοι "επιχειρηματίες"











« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2009, 14:35:56 μμ από thailandgr »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Markos

  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 1396
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 09:27:54 πμ »
Και αυτή τη φορά δοκίμασα (φυσικά...) κάποια φαγητά που δεν είχα δοκιμάσει στο παρελθόν.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που περιέχει η σπιρουλίνα, αλλά στην Ελλάδα την βρίσκουμε μόνο σε κάψουλες.

Σε τοπική αγορά λοιπόν, βρήκαμε σε ένα πάγκο μίας ηλικιωμένης κυριάς ένα καταπράσινο σακουλάκι που μου έκανε εντύπωση. Όταν προσπάθησα να ρωτήσω τον δικό μου τι είναι αυτό δεν κατάφερε να μου εξηγήσει, αλλά μου είπε ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Το πήραμε λοιπόν (σιγά μην το άφηνα και δεν το δοκίμαζα) και στην πορεία αφού μου εξήγησαν πως είναι δυσεύρετο και ότι μπορούν να το μαζέψουν πολύ δύσκολα και πολύ λίγες ημέρες τον χρόνο (γιατί πρέπει να είναι από πολύ καθαρά νερά) φτάσαμε στο σπίτι. Βλέποντας το σακουλάκι η μητέρα του, χάρηκε πολύ γιατί, φάνηκε να της αρέσει πολύ (ξέρετε οι Ταϊλανδοί έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη για το φαγητό...) και ανάψανε φωτιά για να μαγειρέψουν σαν tom yam με τα ίδια λαχανικά και μυρωδικά και κοματάκια χοιρινού. Πριν ολοκληρωθεί όμως έβαλαν μέσα την σπιρουλίνα και την ανακάτευαν διαρκώς.

Μπορεί εμφανισιακά να μην σας ενθουσιάσει, αλλά η γεύση του ηταν πραγματικά πολύ καλή και γεμάτη φρεσκάδα!!! 








Συγχώνευση : Νοέμβριος 12, 2009, 09:47:42 πμ
Απολαύστε την παραδοσιακή τεχνική προετοιμασίας του Kao Niao (sticky rice).

Για μένα είναι καθημερινότητα όταν είμαι στην Ταϊλάνδη, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν το έχετε δει... οπότε αυτή τη φορά το τράβηξα φωτογραφίες για να το δείτε ...













Βλέπετε ότι παντού χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής. Αυτό γίνεται μόνο για το kao niao, για το kao suae (το κλασσικό ρύζι) χρησιμοποιούν steamer.

Το παραδοσιακό σκεύος που τοποθετούν το έτοιμο ρύζι (στην τελευταία φωτογραφία) λέγεται katip.

Το kao niao τρώγεται μόνο με τα χέρια, πλάθωντάς το σε μπαλάκι.


ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά από τα πολλά πεσίματα κάτι δεν πάει καλά με τις λήψεις σε υποφωτισμένο χώρο...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 12, 2009, 09:48:36 πμ από Markos »
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

  • *****
  • Μηνύματα: 1158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 10:24:05 πμ »
Marko ωραιες φωτο. καπως ετσι κανω και εγω το sticky ! χαχαχα

Η σπιρουλινα δηλαδη τι γευση εχει περιπου? Σα χυλος φαινεται παντως

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
    • Thailand
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 10:35:59 πμ »
Marko ωραιες φωτο. καπως ετσι κανω και εγω το sticky ! χαχαχα

Η σπιρουλινα δηλαδη τι γευση εχει περιπου? Σα χυλος φαινεται παντως

http://www.bionaturel.gr/adynatisma-diaita/ellhnikh-spirulina.html?gclid=CL6G8OeGhZ4CFZ1h4wodXmAnqA

Αποσυνδεδεμένος tas67

  • *****
  • Μηνύματα: 1354
  • Φύλο: Άντρας
  • life is either a daring adventure or nothing
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 13:16:12 μμ »

ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά από τα πολλά πεσίματα κάτι δεν πάει καλά με τις λήψεις σε υποφωτισμένο χώρο...

[off-topic]
Μάρκο μου , σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού η μηχανούλα μας "κατεβαίνει" ,

εννοώ οτι ανοίγει τo διάφραγμα και χαμηλώνει η ταχύτητα , δηλ. γίνετε πιο ευαίσθητη ,

πράγμα που σημαίνει οτι όσο δυσκολεύουν οι συνθήκες ,

τόσο περισσότερο πρέπει να δίνουμε βάση στην σταθερότητα της μηχανής .

(Για ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες φωτοφράκτη χρησιμοποιούμε τρίποδο.)

Υπάρχουν βέβαια και "παράγοντες" , όπως η ποιότητα της μηχανής .

Μην ξεχνάς λοιπόν , όσο μειώνεται η ταχύτητα του κλείστρου ,

τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας θολών εικόνων ,

αρα όταν είναι για να κάνεις το κλίκ ....... σταθερά χέρια .   ;)   ;D
[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 12, 2009, 13:28:51 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

  • *****
  • Μηνύματα: 1158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 13:27:37 μμ »
Marko ωραιες φωτο. καπως ετσι κανω και εγω το sticky ! χαχαχα

Η σπιρουλινα δηλαδη τι γευση εχει περιπου? Σα χυλος φαινεται παντως

http://www.bionaturel.gr/adynatisma-diaita/ellhnikh-spirulina.html?gclid=CL6G8OeGhZ4CFZ1h4wodXmAnqA

εχω παρει στο παρελθον σπιρουλινα και ξερω αλλα επειδη ηταν σε χαπακι δεν ειχε γευση, γι αυτο ρωταω περιπου τι γευση εχει

mai_tai

  • Επισκέπτης
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 13:53:25 μμ »
οντως το χρωμα ειναι ιδιο-απλα η σπιρουλινα απο τα φαρμακεια ειναι αγευστη και αοσμη...

Αποσυνδεδεμένος antaios

  • ****
  • Μηνύματα: 683
  • Φύλο: Άντρας
  • Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Ταιλανδέζικη κουζίνα
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 11:05:53 πμ »




« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2009, 11:07:51 πμ από antaios »
Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.