Αποστολέας Θέμα: Νέα για τον τουρισμό  (Αναγνώστηκε 94256 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

 • ***
 • Μηνύματα: 350
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 85.0.4183.102 Chrome 85.0.4183.102
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #210 στις: Σεπτέμβριος 10, 2020, 13:30:41 μμ »
Yiannis πολύ ωραία όλα αυτά που μας γράφεις και μακάρι να γίνουν αλλά φιλικά κάνεις ένα λάθος.
Ξεχνάς ότι ο κοροϊδοιός Covid-19 ηρθε για να μας «τακτοποιήσει» όλα τα «κακώς κείμενα» από οικονομία ,κοινωνικά ,εργασιακά κλπ που οι πάντες το είχαν παρακάνει μέχρι και στα γεωπολιτικά που νόμιζε η κάθε μπανανία επειδή είναι εγγεγραμμένη με συμμετοχή στους Διεθνείς οργανισμούς θα έχει τα ίδια δικαιώματα και οικονομικές απολαβές των πολιτών τoυς με την top κορυφή προηγμένων Κρατών.
Αναφέρθηκες για τους μακροχρόνιους επισκέπτες ηλικιωμένους που πηγαίνουν τις διακοπές τους στην Asia Thailand ,Viet-nam,Cambodia,Laos κλπ πιθανά αλλά μέρη.
Πολλοί καλές αυτές οι ενέργειες των Τhais αλλά «έχωσαν» και μια άλλη υποχρεωτική οδηγία (έστειλα το link στο forum μια ημέρα που δεν μπορούσα να κάνω sign in) η οποία υποχρεώνει α.π.α.ν.τ.ε.ς να έχουν Ιδιωτική Ασφάλεια κοροϊδοιού Covid-19 τουλάχιστον μέχρι €1,000,000 σε περιπτώσεις που τα «τινάξουν» για έξοδα αποστολής του «κιβωτίου» στις οικείες Χώρες τους.

Επιπροσθέτως αν θυμάμαι καλά γιατι το δημοσίευμα που έστειλα στο forum ηταν πριν από 10-ήμερο ανάφερε ότι ολοι οι «μακροχρόνιοι επισκέπτες» ηλικιωμένοι θα είναι υποχρεωτικό να διαμένουν λόγω καραντίνας σε ειδικά ενοικιασμένα οικήματα παρεχόμενα από την Thai και αν σκοπεύουν να μετακινηθούν σε άλλη Πόλη με μεταφορικά μέσα τότε υποχρεωτικά απαιτούνται πρόσφατα tests κοροϊδοιού Covid-19 στα τοπικά Νοσοκομεία.
Δεδομένου ότι οι Χώρες - που καλά κάνουν οι Thais και καλώς ορίζουν – έχουν τέλεια Συστήματα Υγείας δεν χρειάζονται Ιδιωτικές πανάκριβες Ασφάλειες εκτός των ταξιδιών που τους παρέχονταν με μικρή συμμετοχή του και για ορισμένο μικρό διάστημα.
Αναφέρομαι στις Ιδιωτικές Ασφάλειες που το σταμάτησαν πέραν παραμονής ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος γιατι κυρίως Αμερικάνοι ,Βρετανοί σκηνοθετούσαν εισαγωγή από συνήθως ατυχήματα επαιρνν τις αποδείξεις εισαγωγής Ιατρού - νοσηλείας κυρίως Αsia και μετα πήγαιναν και πληρώνονταν όταν επέστρεφαν στις πατρίδες τους.
Τα σταμάτησαν οι ιδιες οι Ασφαλιστικές Εταιρείες γιατι θα βάραγαν κανόνι και εβαλαν οριο εντός τριημέρου από την νοσηλεία σε Νοσοκομείο ξένης Χώρας να ειδοποιούνται στην Χώρα τους προκειμένου να ενημερώσουν τους συμβεβλημένους πελάτες τους από την οικία Πρεσβεία της Χώρας επίσκεψης για να αποταθούν στα συμβεβλημένα με την Πρεσβεία «Υγειονομικά καταστήματα»………

Η Βρετανία είχε άριστο σύστημα υγείας αλλά μετα από το 2010 που πήγαν κυρίως Ευρωπαίοι μετανάστες να πάρουν την Βρετανική υπηκοότητα μετα από οκτώ 8 - χρόνια και ιθαγένεια μετα από 5-ετία διαλύοντας το Ν.H.S εκτινάσσοντας τις δαπάνες των Βρετανών αφού δεν πλήρωναν τα πρώτα χρόνια παραμονής τους.
Μιλάμε για τραγελαφικά δημοσιεύματα που βγήκαν στην δημοσιότητα και διαμαρτύρονταν έντονα οι Βρετανοί πολίτες που νοσηλεύονταν σε διαδρόμους των Νοσοκομείων όπως η άλλη Βρετανίδα με περίοδο κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα και την εξέτασαν στο κρεβάτι στον ….διάδρομο σε κοινή θέα.
Παραλείπω τις λαμογιές στις προμήθειες Ιατρονοσηλευτικού υλικού από αντλίες χημειοθεραπειών, κρεβάτια εναντικής κλπ. που οι ίδιοι οι Βρετανοί πολίτες αφενός έκαναν δωρεάν (αγοράζοντάς τα από το………ebay στο 1/3 της τιμής αγοράς του Βρετανικού Δημοσίου.
Νομίζω την υποχρεωτική Ιδιωτική Ασφάλεια την έχουν βάλει οι Thais σε όλους τους επισκέπτες αλλά φαντάζεσαι τώρα super power Χώρες Sweden ,Denmark με τους λαθρομετανάστες και Ευρωπαίους μετανάστες έχουν γίνει «Ελλάδα» στα συστήματα των κοινωνικών τους παροχών + εδώ και χρόνια έχουν βάλει προϋπόθεση την τοπική γλώσσα για την αγορά εργασίας προκειμένου να προστατευθούν από τους «μουσαφίρηδες» Αrabians, Indians,Bangladesh ,Africa + τους Eυρωπαίους μετανάστες.
Aναφέρομαι για top κορυφή super power Χώρες που μέχρι και η Δημόσια Παιδεία εχει γίνει «Ελλάδα» γιατί πάνε και εγγράφονται στα Σχολεία να πάρουν την golden visa Σκανδιναβού πολίτη τα βλαχαντερά «τρίτων Χωρών» περιλαμβανομένου και τους Ευρωπαίους μετανάστες.
Μην ακούτε τους υψηλούς μισθούς γιατί έχουν πανάκριβο κόστος ζωής που μέχρι και οδοκαθαριστής (ξένους βάζουν) αμείβεται στα €1,500/μήνα που είχε πάει φίλος μου και ειχε σχέση με μια Σουηδέζα και τον «έχωσε» τον πρώτο χρόνο να φαίνεται ότι πληρώνει Ασφάλεια κλπ για να πάρει πρώτη υπηκοότητα την Σουηδική και μετα την Ελληνική κλπ. (οι Γερμανοί έχουν μέχρι (5) υπηκοότητες)

Μην τρέφουμε αυταπάτες λοιπόν κανένας δεν πάει διακοπές για ξεκούραση έστω και με πιθανότητα 1% να «μπλέξει» στα «παιχνίδια» του κοροϊδοιού Covid-19 εφόσον οι «νυχτερίδες και αράχνες» που τον δημιούργησαν δεν αποφασίσουν χρονικά το τέλος.
Αν μας έλεγαν πρίν από 2-3 χρόνια ότι τα παρακάτω «συμβάντα» μπορούσαν να γίνονται στην προηγμένη Χώρα της Australia από το ένα μέρος στο άλλο λόγω lockdown τότε θα απαντάγαμε να πας σε τρελλογιατρό να σε κοιτάξει.
Όμως τα «πράγματα» είναι διαφορετικά «γίνονται» όπως μας αναφέρουν οι Mirrors.

Πηγή:
Dad-of-four dying in hospital will only be allowed to say goodbye to one child
Super-strict border controls between the neighbouring Australian states of Queensland and New South Wales mean only one of truck driver Mark Kean's four young children will be allowed to visit him in his final moments
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/dad-four-dying-hospital-only-22657056?utm_source=mirror_newsletter&utm_medium=email&utm_content=MirrorNews8&utm_campaign=daily_newsletter&ccid=677216 


 

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 10, 2020, 13:33:23 μμ από ΠΑΡΗΣ »

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

 • ***
 • Μηνύματα: 589
 • Φύλο: Άντρας
 • Yiannis... Ταξιδευειν…:)
 • OS:
 • Android 9 Android 9
 • Browser:
 • Chrome 83.0.4103.106 Chrome 83.0.4103.106
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #211 στις: Σεπτέμβριος 10, 2020, 14:10:32 μμ »
Τι μου λες βρε Παρη, εγω θελω να παω Ται, στεναχώρια μου για τα γεωπολιτικόοικονομικα του πλανητη.
Μπορεις να μου βρεις τροπο να πάω κατω να πάρω 10 χρονια παράταση ζωης;
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος android

 • **
 • Μηνύματα: 181
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Chrome 85.0.4183.83 Chrome 85.0.4183.83
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #212 στις: Σεπτέμβριος 10, 2020, 15:17:06 μμ »
Αυτό που θέλεις, φίλε Γιάννη και που προφανώς θέλουν και οι λοιποί φίλοι εδώ, αποτελεί πόθο που εξαρτάται πλέον από τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια, τα οποία εξηγεί εν μέρει ο φίλος Πάρης. Γι'αυτό ακριβώς κάθεται και τα γράφει.

Έχει χαθεί η ελευθερία σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής μας, πλέον. Και η ελευθερία στο φινάλε είναι κι αυτό που συζητάμε εδώ, το να μπορεί κάποιος να βρεθεί όπου θέλει, με ένα ταξίδι. Όλα αυτά επηρεάζονται αρνητικά πλέον, έρχονται αλλαγές που πραγματικά πριν κανα-δυο χρόνια ούτε καν φανταζόμασταν πως θα βιώσουμε.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

 • ***
 • Μηνύματα: 350
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 85.0.4183.102 Chrome 85.0.4183.102
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #213 στις: Σεπτέμβριος 10, 2020, 22:31:13 μμ »
Yiannis
Ευχομαι οτι ρώτησες ολοι μας με το καλό να το πάθουμε!!!!!!!
  ;) ;) ;)

Το πρώτο πάντως group Γάλλων τουριστών με ναυλωμένη πτήση εφθασε στο Phuket Inernational αλλα απο οτι κατάλαβα ηταν crashtest για τον κοροϊδοιό Covid-19 απο την Συγκυβέρνηση στην Thailand να δούν αν θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολο.
Η αφιξη κρατήθηκε στην αρχή μυστική για τον κόσμο για την επίσκεψή τους, ενώ ο διευθυντής του αεροδρομίου του νησιού είπε ότι προοριζόταν να δοκιμάσει τα πρωτόκολλα περιορισμού.
Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και η ειδική ομάδα COVID-19 ομολόγησαν την πρόσφατη επίσκεψη, αλλά δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμονή των Γάλλων τουριστών.
Ο διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του PhuketThani Chuangchu δήλωσε χθες ότι εχουν ηδη αναχωρήσει οι Γάλοι για την Cambodia.
Επιπροσθέτως δήλωσε ότι οι άνδρες έμειναν δύο (2) εβδομάδες σε ένα ξενοδοχείο εγκεκριμένο από την κυβέρνηση και παρακολουθούνταν από τοπικούς αξιωματούχους υγείας και μια ομάδα ασφαλείας. Δεν ανέφερε εάν τους επιτράπει να φύγουν από το ξενοδοχείο που δεν ανακοινώθηκε ποιό ηταν, αλλά είπε ότι δεν υπήρχαν αναφορές για καποιο κρούσμα.

Πηγη:
Four French tourists allowed into Phuket as part of a trial reopening
https://www.thaipbsworld.com/four-french-tourists-allowed-into-phuket-as-part-of-a-trail-reopening/

Παρατήρηση δική μου ειναι αυτή η ειδηση με ξεπερνάει να εισαι Thailand και "καραντίνα" (δέκα φορές τουκ -τούκ κτυπάω ξύλο) :-\


Αποσυνδεδεμένος YanniF

 • **
 • Μηνύματα: 151
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
 • Browser:
 • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #214 στις: Σεπτέμβριος 10, 2020, 23:03:12 μμ »
Το "Phuket Model" θα επαναπροσδιοριστεί, επεκταθεί σε όλη την Ταϊλάνδη

Από τη Μάγια Τέιλορ 10-09-2020
Ένα πολύ συζητημένο σχέδιο για να ανοίξει ξανά το Πουκέτ σε διεθνείς τουρίστες έχει οριστεί για επανάληψη και επέκταση. Το σχέδιο, παλαιότερα γνωστό ως "Phuket Model", προτείνεται να μετονομαστεί ξανά "Special Tourist Visa" και θα καλύπτει τώρα ολόκληρη την Ταϊλάνδη. (Παρατήρηση: στις αλλαγές του ονόματος κάθε πιθανού μοντέλου δεν τους φτάνει κανένας...). Όμως, στην τελευταία ενσάρκωσή του, το μοντέλο θα επιτρέψει τη συμμετοχή των τουριστών από «εγκεκριμένες χώρες». (Παρατήρηση: Συνειδητοποιώ ότι έχετε βαρεθεί να ακούτε για σχέδια...)

Προφανώς, το σχέδιο του Πουκέτ αντιμετώπισε κάποια αντιπολίτευση και μεγάλη σύγχυση, και έτσι, αξιωματούχοι αποφάσισαν την καλύτερη λύση σε όλα αυτά είναι να το επεκτείνουν σε εθνικό επίπεδο.

Ο Tossaporn Sirisamphan, από το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, λέει ότι το σχέδιο θα κυκλοφορήσει τώρα σε ολόκληρη τη χώρα (δεν είναι σαφές εάν η «ολόκληρη χώρα» το θέλει ή θα συμμετάσχει στην απόφαση).

"Το μοντέλο του Πουκέτ προκάλεσε σύγχυση και αντιπολίτευση ... Επομένως, έχουμε προσαρμόσει το σχέδιο να επιτρέψουμε στους ξένους τουρίστες να ταξιδεύουν γενικά, καθώς ορισμένες από τις επαρχίες όπως η Μπανγκόκ έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται ξένους τουρίστες."

Πριν από αυτό, το σχέδιο είχε ως στόχο μόνο το Πουκέτ, ως πιλοτικό μοντέλο σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με τους τουρίστες να πρέπει να πραγματοποιήσουν επιπλέον 7 ημέρες καραντίνας πάνω από το υποχρεωτικό 14, εάν επιθυμούν να ταξιδέψουν πέρα ​​από την επαρχία. Αυτή η απαίτηση φαίνεται να έχει καταργηθεί, τουλάχιστον για σήμερα.(Παρατήρηση: για αύριο δεν ξέρουμε αφού αλλάζουν οποφάσεις στο λεπτό...)

Ο Tossaporn αναφέρει ότι το αναθεωρημένο σχέδιο έχει την υποστήριξη του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, προσθέτοντας ότι οι αλλοδαποί τουρίστες που γίνονται δεκτοί στο πλαίσιο του καθεστώτος θα υπόκεινται στους ίδιους υγειονομικούς περιορισμούς με τους επαναπατρισμένους υπηκόους της Ταϊλάνδης.

«Θα υποστούν τα ίδια μέτρα με τους Ταϊλανδούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό. Αφού πέρασαν 14 ημέρες σε καραντίνα και έχουν απαλλαγεί από τον ιό, μπορούν να πάνε οπουδήποτε επιθυμούν. "

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει από ποιες χώρες θα προέρχονται αυτοί οι πολυαναμενόμενοι τουρίστες, με τον Tossaporn να λέει ότι τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών θα συνεργαστούν για να βρουν έναν κατάλογο χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης, Yuthasak Supasorn, λέει ότι το Βασίλειο πρέπει να αποδεχτεί την πιθανότητα νέων υποθέσεων Covid μόλις ανοίξουν τα σύνορα, επιμένοντας ότι ο αντίκτυπος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί μέσω της σωστής διαχείρισης κινδύνων.

https://thethaiger.com/hot-news/tourism/phuket-model-to-be-re-named-expanded-to-all-of-thailand
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

 • **
 • Μηνύματα: 151
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
 • Browser:
 • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #215 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 15:10:44 μμ »
Οι τουριστικές βίζες μακράς διαμονής στην Ταϊλάνδη ανακοινώθηκαν σήμερα - 90 ημέρες, ανανεώσιμες

Από το Thaiger 15-09-2020
"Οι επισκέπτες μεγάλης διάρκειας θα μπορούσαν να αρχίσουν να φθάνουν τον επόμενο μήνα."

Το ταϊλανδέζικο υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο που επιτρέπει στους ξένους τουρίστες να έρθουν στην Ταϊλάνδη, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν στην υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών και να παραμείνουν για τουλάχιστον 90 ημέρες. Το υπουργικό συμβούλιο ελπίζει ότι η νέα παρατεταμένη τουριστική βίζα θα είναι μέρος της επανεκκίνησης της τουριστικής και φιλοξενίας.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-cha ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει «ειδικές τουριστικές βίζες» για επισκέπτες που θα έπρεπε να έρθουν για τουλάχιστον 90 ημέρες. Η νέα ειδική τουριστική βίζα 90 ημερών θα μπορεί να παρατείνεται δύο φορές, για 90 ημέρες κάθε φορά. Οι επισκέπτες μεγάλης διάρκειας θα μπορούσαν να αρχίσουν να φθάνουν τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των πρωθυπουργών σήμερα. (Βασικές διατάξεις της σημερινής ανακοίνωσης παρακάτω)

«Η πιο σημαντική κατάσταση θα ήταν μια καραντίνα 14 ημερών.»

«Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν για τουρισμό ή υπηρεσίες υγείας και μπορούν να μείνουν σε εναλλακτικές κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας, σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε νοσοκομεία που λειτουργούν ως εγκαταστάσεις καραντίνας. Το σύστημα δημόσιας υγείας μας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και οι άνθρωποι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό. "

Σε αυτό το στάδιο η ανακοίνωση έθεσε τόσες ερωτήσεις όσο απαντά. Θα μπορούν τα άτομα, που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη με τουριστική βίζα που έχει λήξει (λόγω της αμνηστίας) να μπορούν να «μετακινηθούν» στη νέα βίζα ή θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Θα μπορούν οι άνθρωποι να «μετατρέψουν» τη νέα θεώρηση μακράς διαμονής σε άλλη θεώρηση από τη χώρα;

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η CCSA θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεώρηση τις επόμενες ημέρες.

Ο Traisulee Traisaranakul, αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναφέρει ότι οι νέοι επισκέπτες μακράς διαρκείας θα πρέπει να παρουσιάσουν αποδεικτικό πληρωμής για τη διαμονή των 90 ημερών + στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής για κρατήσεις ξενοδοχείων, μίσθωσης condo, επιβεβαιώσεων πτήσεων κ.λπ.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανοίξει πλήρως τον τουρισμό αυτή τη στιγμή, καθώς πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργαστεί τους εισερχόμενους επισκέπτες και να βρει εγκεκριμένες τοποθεσίες για να εξυπηρετήσει την καραντίνα των 14 ημερών. "Ο στόχος είναι να καλωσορίσουμε 100-300 επισκέπτες την εβδομάδα, ή έως 1.200 άτομα το μήνα, και δημιουργούν έσοδα περίπου 1 δισεκατομμύριο μπατ το μήνα. "

Δεν είναι επίσης γνωστό εάν η Ταϊλάνδη θα δεχτεί τουριστικούς επισκέπτες από κάθε χώρα ή απλώς προτιμώμενες χώρες «χαμηλού κινδύνου». Αυτές οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ένας υπουργός υπαινίχθηκε ότι ενδέχεται να υπάρχει «εγκεκριμένος» κατάλογος όταν βγουν οι τελικές λεπτομέρειες.

Το Thaiger θα ενημερώσει τις λεπτομέρειες της νέας τουριστικής βίζας μακράς διαμονής μόλις γίνει διαθέσιμο.

Ακολουθούν οι βασικές δημοσιευμένες διατάξεις που εγκρίθηκαν σήμερα…

1. Ένας αλλοδαπός που επιθυμεί να ταξιδέψει για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα (Ταξίδι μακράς διαμονής) στην Ταϊλάνδη.

2. Ένας αλλοδαπός που έχει αναγνωρίσει ότι είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με τα μέτρα δημόσιας υγείας της Ταϊλάνδης στην Ταϊλάνδη και συμφωνεί να διεξάγει κρατική καραντίνα σε μια εναλλακτική τοπική κρατική καραντίνα (ALSQ) για 14 ημέρες.

3. Ένας αλλοδαπός που παρέχει αποδεικτικά στοιχεία μακροχρόνιας διαμονής στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων αποδεικτικών στοιχείων πληρωμής για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή νοσοκομειακή στέγαση που παρέχει υπηρεσία Εναλλακτικής Κρατικής Καραντίνας (ASQ) στην Ταϊλάνδη και τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία…
• Απόδειξη πληρωμής για διαμονή σε ξενοδοχείο ή νοσοκομειακή στέγαση μετά την κρατική απομόνωση
• Αντίγραφο ιδιοκτησίας διαμερίσματος ή συγκυριαρχίας που ανήκει σε αλλοδαπούς ή μέλη της οικογένειας αλλοδαπών
• Αντίγραφο άδειας ενοικίασης ή πληρωμής κατάθεσης για αγορά διαμερίσματος, συγκυριαρχίας ή κατοικίας από αλλοδαπούς στην Ταϊλάνδη

https://thethaiger.com/hot-news/visa/long-stay-tourist-visas-to-thailand-announced-today-90-days-renewable
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

 • ***
 • Μηνύματα: 350
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 85.0.4183.102 Chrome 85.0.4183.102
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #216 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 10:56:35 πμ »
Το Yπουργικό συμβούλιο συμφώνησε την Τρίτη να επιτρέψει σε ξένους τουρίστες που συμφωνούν παραμονή καραντίνας 14 ημερών και να παραμείνουν για τουλάχιστον (90) ημέρες, για να βοηθήσουν την οικονομιμία.
Ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου ότι η Κυβέρνηση θα εκδώσει ειδικές τουριστικές βίζες για επισκέπτες μακράς διαρκείας. Η πιο σημαντική κατάσταση θα ειναι η καραντίνα 14 ημερών.

(το δεύτερο τμήμα της ανακοίνωσης ειναι.......επίμαχο)

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ερχονται για τουρισμό και τις υπηρεσίες υγείας και μπορούν να μείνουν σε εναλλακτικές κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας, σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε νοσοκομεία που λειτουργούν ως εγκαταστάσεις καραντίνας ", είπε.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εκπρόσωπος Traisulee Traisaranakul δήλωσε ότι οι επισκέπτες μακράς διαρκείας θα πρέπει να παρουσιάσουν απόδειξη πληρωμής για την παραμονή μακράς διάρκειας τους στη χώρα οπως είναι πληρωμή για κράτησης ξενοδοχείου ή ενοικίασης δωματίου κλπ.

«Ο στόχος είναι να καλωσορίσουμε 100-300 επισκέπτες την εβδομάδα ή έως 1.200 άτομα το μήνα και να δημιουργήσουμε εισόδημα περίπου 1 δισεκατομμυρίου μπατ το μήνα»,

Πηγή:
Cabinet approves long-term tourist visas
https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1985839/cabinet-approves-long-term-tourist-visas

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

 • ***
 • Μηνύματα: 589
 • Φύλο: Άντρας
 • Yiannis... Ταξιδευειν…:)
 • OS:
 • Android 9 Android 9
 • Browser:
 • Chrome 83.0.4103.106 Chrome 83.0.4103.106
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #217 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 11:31:49 πμ »
Αν καποιος το χρησιμοποιήσει , ας ενημερωσει για την διαδικασια, κοστος κλπ.
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

 • ***
 • Μηνύματα: 350
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 85.0.4183.102 Chrome 85.0.4183.102
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #218 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 23:32:12 μμ »
Από το Word Tourism Organization οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά……93% ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 65%.
Είχαμε μια μείωση κατά 440 million διεθνών αφίξεων με κόστος US$ 460 billion.
Σε προηγούμενο report ο Word Tourism Organization μας ανέφερε ότι οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 72%.
Πηγή:
https://www.e-unwto.org/doi/epdf/10.18111/wtobarometereng.2020.18.1.5

Tέλος μας αναφέρει ότι το 53% των Χωρών των ταξιδιωτικών προορισμών ανέστειλαν τις μετακινήσεις πάντα με προληπτικά μέτρα κατα του κοροιδοιού covid-19 ενώ συνολικά η τουριστική κίνηση μειώθηκε κατά 70% το 2020.
Πηγή:(νέα αναφορά)
https://www.unwto.org/news/international-tourist-numbers-down-65-in-first-half-of-2020-unwto-reports

https://www.youtube.com/watch?v=FxMsDCe9rVg

Δεν αναφέρει ποιοι προορισμοί ανέστειλαν τα κατασταλτικά προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κοροιδοιού civid-19 όπως και η αναφορά στο τέλος ότι οι περιορισμοί θα αίρονται σταδιακά και πάντα με την …..πρόοδο ανακάλυψης του εμβολίου κατά του Covid-19.
To “καλό» μας το επιφυλάσσουν στο τέλος αναφέροντας……ότι η επιστροφή των διεθνών αφίξεων στα επίπεδα του του 2019 θα πάρει από 2 ½ μέχρι (4) χρόνια.
H φαρμακευτική AstraZeneca που η Πρόεδρος της E.U Commission γυναικολόγος Βέλγικης καταγωγής Mrs Ursula von der Layen υπέγραψε συμβόλαιο πάνω απο €400 εκατ για εμβόλια κοροιδοιού covid-19......ανέστελε "προσωρινά" την παραγωγή του εμβολίου.