Αποστολέας Θέμα: Νέα για τον τουρισμό  (Αναγνώστηκε 173060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Android 10 Android 10
  • Browser:
  • Firefox 83.0 Firefox 83.0
    • Thailand
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #255 στις: Δεκέμβριος 18, 2020, 06:53:13 πμ »
Η Ταϊλάνδη χαλάρωσε σήμερα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για πολίτες από 56 χώρες σε μια προσπάθεια να τονώσει την πληγείσα από την πανδημία τουριστική βιομηχανία της, αν και οι επισκέπτες θα πρέπει να παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο.

Οι τουρίστες από χώρες όπως η Αυστραλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα αλλά θα χρειαστούν ένα πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι είναι αρνητικοί στην COVID-19, 72 ώρες πριν από το ταξίδι τους, καθώς και μία θέση σε ξενοδοχείο καραντίνας, δήλωσε ο Ταγουισίν Βισανουγιοθίν, εκπρόσωπος της ομάδας δράσης της Ταϊλάνδης κατά της COVID-19.

Οι επισκέπτες θα πρέπει στη συνέχεια να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την άφιξή τους, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η κανονική διάρκεια ισχύος της βίζας των 30 ημερών θα παραταθεί σε 45.

Ενώ βρίσκονται σε καραντίνα, οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε τρία τεστ COVID-19, αντί για δύο που απαιτούνταν προηγουμένως, δήλωσε ο Ταγουισίν, προσθέτοντας ότι η διενέργεια περισσότερων τεστ μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη περίοδο καραντίνας στο μέλλον.

Οι αναθεωρήσεις αυτές έρχονται καθώς η στηριζόμενη στον τουρισμό οικονομία πασχίζει να ενθαρρύνει την εγχώρια δραστηριότητα, αλλά οι ισχύουσες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις συνεχίζουν να κρατούν μακριά τους περισσότερους ξένους τουρίστες.


Capital

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #256 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:05:36 μμ »
Ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη αλλάζει για πάντα

Από τον Andrew J Wood

Την περασμένη εβδομάδα, η ομιλία του υπουργού της Ταϊλάνδης κυβέρνησης μου δείχνει ότι ο τουρισμός δεν θα επιτραπεί ποτέ να ανακάμψει σε προηγούμενα επίπεδα. Η γραφή είναι σίγουρα στον τοίχο, τα παράθυρα και την μπροστινή πόρτα, ότι υπήρξε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής στην κυβερνητική σκέψη από το υπουργικό συμβούλιο του Πρωθυπουργού Prayut Chan-o-cha.

Σε μια βαθιά ανησυχητική εξέλιξη για τη μαζική βιομηχανία Ταξιδιών και Τουρισμού της Ταϊλάνδης, η οποία πέρυσι δημιούργησε τεράστιο εισόδημα 2,2 τρισεκατομμυρίων μπατ (55,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και αντιπροσώπευε το 20% του ΑΕΠ και το 10% όλων των θέσεων εργασίας στην Ταϊλάνδη Ο πρωθυπουργός Supattanapong Punmeechaow είπε ότι η χώρα βασίστηκε πάρα πολύ στον τουρισμό και ότι αυτό ήταν απαράδεκτο.

Αυτό πρέπει να είναι τόσο ανησυχητικό για τους προγραμματιστές ακινήτων όσο και για τους επενδυτές. Εάν τα 39 εκατομμύρια τουρίστες που έλαβε η Ταϊλάνδη πέρυσι το 2019, δεν πρόκειται ποτέ να επαναληφθούν, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επενδύουμε σε νέα ξενοδοχεία;

Σύμφωνα με το The Nation της Ταϊλάνδης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Supattanapong Punmeechaow παραδέχτηκε ότι το ξέσπασμα Covid-19 είχε αποκαλύψει ρωγμές και ελαττώματα στην οικονομία της Ταϊλάνδης.

«Το ξέσπασμα Covid-19 που έπληξε την Ταϊλάνδη από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει την ευθραυστότητα της οικονομίας και ρίχνει φως στο γεγονός ότι στηριζόμαστε πάρα πολύ στις εξαγωγές και στον τουρισμό».

Αυτό είναι σίγουρα μια απόκλιση από αυτά που είπε ο Υπουργός τον Αύγουστο. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο οποίος κατέχει επίσης το χαρτοφυλάκιο Ενέργειας, ανακοίνωσε τότε τη σύσταση ενός νέου οικονομικού πλαισίου και καυχιέται ότι η νέα οικονομική επιτροπή θα ενισχύσει τον τουρισμό και την απασχόληση. Είπε ότι η επιτροπή συμφώνησε να αυξήσει τις επιδοτήσεις για τους τοπικούς τουρίστες και να δημιουργήσει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο εγγύς μέλλον για την καταπολέμηση της αυξανόμενης ανεργίας.

Ο Supattanapong Punmeechaow ο αναπληρωτής πρωθυπουργός ανησυχεί για την τοποθέτηση πάρα πολλών αυγών σε ένα καλάθι και τη διάδοση του κινδύνου. Ωστόσο, ίσως είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε να απομακρύνεστε από τον τουρισμό όταν άλλες βιομηχανίες είναι απλές και δεν είναι έτοιμες να αντέξουν το χαλαρό. Βελτιώσεις υποδομής · νομικές μεταρρυθμίσεις, αλλαγές στους κανονισμούς εταιρικής ιδιοκτησίας και μειωμένη γραφειοκρατία είναι μερικές από τις αλλαγές που ζητούν τα εμπορικά επιμελητήρια και πρέπει να εφαρμοστούν ΠΡΙΝ αρχίσουμε να μαγειρεύουμε τη χήνα που βάζει χρυσό στο πάτωμα του θησαυροφυλακίου στο τράπεζα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός που μίλησε την περασμένη εβδομάδα στο δείπνο «Restart Thailand 2021» που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό συγκρότημα Siam Paragon στην Μπανγκόκ είπε… «Το ξέσπασμα είχε ιδιαίτερα βαρύ αντίκτυπο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ωθώντας την κυβέρνηση να δαπανήσει πάνω από 800 δισεκατομμύρια μπατ για μέτρα ενίσχυσης των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής της αποπληρωμής χρέους άνω των 6,8 τρισεκατομμυρίων μπατ για 12 εκατομμύρια ΜΜΕ.

«Ωστόσο, από τον Ιούλιο και μετά, οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν μια βελτιωμένη τάση χάρη στη συνεργασία όλων των μερών για την πρόληψη της επιδημίας, παρά τον μικρό αντίκτυπο από τις πολιτικές καταστάσεις».

«Η τουριστική βιομηχανία σημείωσε βελτίωση, με περίπου 30 τοις εκατό επάγγελμα, ξεκινώντας από μόλις 6 τοις εκατό τον Απρίλιο, χάρη στις εκστρατείες οικονομικής τόνωσης της κυβέρνησης, όπως η επιδότηση αγορών« Let’s Go Halves ».

«Μέσω της Thai Credit Guarantee Corporation, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να παράσχει επιπλέον 150 δισεκατομμύρια μπατ σε δάνεια για να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

 «Η μάχη εναντίον του Covid-19 δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η κυβέρνηση έχει ακόμη πολλά έργα τον επόμενο χρόνο για την ενίσχυση της οικονομίας, την προσέλκυση ξένων επενδυτών και την κατασκευή υποδομών για μελλοντική επέκταση. "

«Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή 14 γραμμών Skytrain στην Μπανγκόκ που καλύπτουν 500 χιλιόμετρα τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια, μεγαλύτερα από το υπόγειο του Λονδίνου και τα έργα υποδομής στον Ανατολικό Οικονομικό Διάδρομο για την υποστήριξη της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, 5G και ρομποτικής.

 «Είναι απαράδεκτο να αφήσουμε την Ταϊλάνδη να επιστρέψει στην περίοδο πριν από το Covid-19. Δεδομένου ότι η παγκόσμια οικονομία αλλάζει, πρέπει να είμαστε πιο προληπτικοί στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, και οι αρμόδιοι φορείς για αυτό είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Γραφείου Επενδύσεων και το Γραφείο Ανατολικής Οικονομικής Διάδρομης », δήλωσε ο Supattanapong.

 «Το επόμενο βήμα θα είναι να τεθεί η Ταϊλάνδη στον κατάλογο των 10 κορυφαίων χωρών με ευκολία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που προτείνεται από πέντε χώρες που είναι οι σημαντικότεροι εμπορικοί μας εταίροι».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός εξήγησε περαιτέρω ότι το επόμενο έτος η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε νέες βιομηχανίες που θα βοηθήσουν στη μείωση της εξάρτησης από τις εξαγωγές και τον τουρισμό.

«Η Μπανγκόκ θα είναι το κέντρο περιφερειακών γραφείων πολυεθνικών εταιρειών, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία της Ταϊλάνδης θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η ΕΕ θα δημιουργήσει άλλες σχετικές βιομηχανίες, όπως κατασκευή έξυπνων εξοπλισμών και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό θα δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για την Ταϊλάνδη να επενδύσει περαιτέρω σε κοινοτικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, καθώς και σε μονάδες βιομάζας και ηλιακής ενέργειας στο Λάος. "

https://thethaiger.com/hot-news/tourism/thailand-tourism-is-changed-forever
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 87.0.4280.88 Chrome 87.0.4280.88
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #257 στις: Δεκέμβριος 21, 2020, 20:41:50 μμ »
Στην Thailand θα γίνει οτι και στο Yunanistan ελλάδα οπου μετα απο τα €500-σαρικα Vouchers που πετάει στο λατρευτικό πλήθος η Κυβέρνηση οσες επιχειρήσεις επιχειρήσεις δεν ειναι βιωσιμες θα εξαγοραστούν απο αλλες......και τα "χρεωστούμενα" ακολουθούν τον "παλαιό ιδιοκτήτη".......
Ενα μήνα πριν απο το Πάσχα το διάστημα 25-28 Μαρτίου συνεδριάζει το World Economic Forum και μέχρι "τώρα" ειδαμε το "Great Reset" και πάμε για αλλες "πολιτείες" θα δούμε αυτήν την φορά το "Great Restart" και η "νέα agenda" προβλέπει μειώσεις μισθών αυτην την φορά για να υπάρξει κερδοφορία.
Ενώ υπάρχει και στήριξη από World Economic Forum που μας αναφέρει για ενα Common Trust Network.
Τώρα το πώς θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών υπολογείσται απο τους Φόρους για την κλιματική αλλαγή ,νέο ψηφιακό νόμισμα οχι αυτόπου κρατάει κάθε μπανανία στην Europa -U.S.A -Arabian -Asian States (αυτα τα νομίσματα θα υπάρχουν αλλά και να μην υπάρχουν το ιδιο ειναι) θα ειναι ισοδύναμα με το νέο ψηφιακό νόμισμα.
Χοντρικά για να μην μακρυγορώ και αλλάζω θέμα θα γίνει οπως στην "μετάβαση στο € euro" οπου οι νέες τιμές μπακάλικα ,ακινήτων κλπ εκφράστηκαν απο μονάδες δραχμής ,Deutsche Mark, Dutch guilder, Franco etc σε νέες μονάδες € euro διπλασιάζοντας τις τιμές.

Πηγή:

https://www.weforum.org/projects/commonpass

Στην «πρωτοποριακή» People of China εχει τεθεί σε λειτουργία το point system των «καλών πολιτών» και «κακών πολιτών» οπου αμα συγκεντρώνεις «πόντους» πχ 1,000 εισαι «καλός πολίτης» κλπ.

Πηγή:

China creates a digital point system for "better" people

https://www.heise.de/newsticker/meldung/China-schafft-digitales-Punktesystem-fuer-den-besseren-Menschen-3983746.html

Ερευνα του Τμηματος Καταστολής Εγκλημάτων για παράνομες Κρατικές Επιδοτήσεις Επιχειρήσεων του τουρισμού

Το τμήμα Crime Suppression Division (CSD) καταστολής εγκλημάτων διερευνά το πρόγραμμα Κρατικών Επιδοτήσεων εσωτερικού τουρισμού με την επωνυμία We travel together το οποίον αφορά τις Κρατικές Επιδοτήσεις που ελαμβαναν τα Ξενοδοχεία -Εστιατόρια και αλλες επιχειρήσεις.
Στην απάτη εμπλέκονται συνολικά 312 Ξενοδοχειακές μονάδες και 202 εστιατόρια οι οποίες προφασίζονταν fake check -in οπως και εξωπραγματικές χρεώσεις δωματίων προκειμένου να εισπράξουν ημερήσιες επιδοτήσεις δαπανών  αξίας περίπου 600 έως 900 Thaibaht, καθώς και παράλογες τιμές δωματίου οπως και την εγγραφή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν ήδη κλείσει.
Παρά τη νομική δράση ερευνών, οι τουρίστες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ασκούν τα δικαιώματά τους βάσει του καθεστώτος επιδότήσεων ενω η καταγγελία είχε ως στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και την πρόληψη της απάτης πριν από το άνοιγμα της δεύτερης φάσης του σχεδίου, δήλωσε ο κυβερνήτης.Yuthasak Supasorn.

Πηγή:
https://thepattayanews.com/2020/12/19/thai-crime-suppression-division-conducting-investigation-over-alleged-fraud-in-we-travel-together-scheme-against-512-hotels-and-restaurants/

 ;) ;) ;) Την ‌πύλη ‌καθώς ‌διάβενα σκοντάφτω ‎σε ‎μια ‎πλάκα τη ‏σήκωσα ‏και ‏έγραφε την πάτησες........ ;) ;) ;)

Βανέσσα Αδαμοπούλου & Γιώτα 7 - Πάνω στην τρέλα μου - Official Video Clip

https://www.youtube.com/watch?v=-n1vHNxtXyE

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2020, 20:57:57 μμ από ΠΑΡΗΣ »
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #258 στις: Δεκέμβριος 22, 2020, 00:13:31 πμ »
Η Ταϊλάνδη είναι απίθανο να ανοίξει ξανά τις πόρτες του μαζικού τουρισμού πριν από το τέλος του 2021 έως ότου ολοκληρωθεί ο πλήρης εμβολιασμός

Τζόζεφ Ο Κόνορ

Η Ταϊλάνδη, πιθανότατα όχι, δεν θα ανοίξει ξανά τον μαζικό τουρισμό στις αρχές του επόμενου έτους ή εντός των πρώτων εννέα μηνών του 2021, αν όχι καθόλου. Αυτός είναι ο φόβος των οικονομικών εμπειρογνωμόνων που μελετούν επί του παρόντος τον αντίκτυπο του Covid 19 στην παγκόσμια οικονομία και τις προοπτικές ενός παγκόσμιου εμβολίου που θα τερματίσει την καταστροφή.

Αυτή την εβδομάδα, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης αναγκάστηκε να κινητοποιηθεί αφού το νόμισμα του βασιλείου έγινε και πάλι παιχνίδι των διεθνών χρηματοοικονομικών κερδοσκόπων που πιστεύουν ότι το τέλος της έκτακτης ανάγκης του Covid-19 παγκοσμίως θα ξεκινήσει ξανά τον ξένο τουρισμό στην Ταϊλάνδη, δημιουργώντας μια τεράστια ώθηση η οικονομία. Ένας οικονομικός αναλυτής της Krung Thai Bank το είπε: «Οι αλλοδαποί αγοράζουν κυρίως το μπροστινό μέρος της καμπύλης χρέους της Ταϊλάνδης για έκθεση σε κέρδη του μπατ».

Το Βασίλειο δεν μπορεί να αλλάξει την αμυντική του στάση έναντι του ιού, ακόμη και όταν αυξάνονται οι τεράστιες οικονομικές απώλειες

Εν τω μεταξύ, το βασίλειο αφήνεται εσωτερικά να αγωνίζεται με το αυξανόμενο χρέος των νοικοκυριών, το 90% του ΑΕΠ φέτος, και έναν αυξανόμενο αριθμό ξενοδοχείων που αποτελούν τον πυρήνα της τουριστικής υποδομής της Ταϊλάνδης που αντιμετωπίζουν μια εκτεταμένη καταστροφή. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι απλώς δεν μπορεί να παραιτηθεί από τη στάση ή την αμυντική στάση που έχει λάβει από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους και η οποία υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Το βασικό πρόβλημα για την Ταϊλάνδη είναι ο βαθύτερος αντίκτυπος του κλεισίματος των συνόρων της στον μαζικό τουρισμό. Το βασίλειο έχει πλέον εισέλθει στην υψηλή περίοδο για τη τουριστική βιομηχανία, που θεωρείται ως το κόσμημα στην οικονομική κορώνα της χώρας, η οποία διαρκεί από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους.

2 τρισεκατομμύρια μπατ θα χαθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2021, καθώς το 99% των τουριστών συνεχίζουν να είναι κλειδωμένοι από ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη.

Όπως συμβαίνει σήμερα, η Ταϊλάνδη συνεχίζει να χάνει πάνω από το 99% των ξένων επισκεπτών της, οι οποίοι το 2019 δημιούργησαν πάνω από 2 τρισεκατομμύρια για την οικονομία. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, αυτό θα αντιπροσωπεύσει, καθαρά, την καθαρή απώλεια εισοδήματος για την οικονομία της Ταϊλάνδης από την κήρυξη της έκτακτης ανάγκης.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ταϊλάνδη είναι παγκόσμιο. Η λύση στην απειλή του ιού, που έχει γίνει αποδεκτή από τις περισσότερες χώρες, είναι ένα εμβόλιο, εκτός από το ότι χρειάζεται χρόνος για την εφαρμογή ενός προγράμματος.
Υπήρξαν δύο σημαντικές ανακοινώσεις εμβολίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μία από την Pfizer και άλλη από μια εταιρεία που ονομάζεται Moderna, μια αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης.
Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, οι ΗΠΑ θα εμβολιαστούν κάποια στιγμή τον Ιούλιο του 2021. Αυτό συμβαίνει αν όλα τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Η Ταϊλάνδη έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την AstraZeneca για το εμβόλιό της, η οποία βρίσκεται στο στάδιο 3ης φάσης του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το υπουργικό συμβούλιο, την Τρίτη, επιβεβαίωσε έναν προϋπολογισμό άνω των 6 δισεκατομμυρίων για την αγορά 26 εκατομμυρίων δόσεων από τον βρετανικό φαρμακευτικό γίγαντα. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατάφεραν να μειώσουν την τιμή κάθε δόσης από 20 $ που αρχικά αναφέρθηκε σε μόλις κάτω από $ 5 ή ฿ 150 ανά δόση. Αυτό θα χορηγηθεί σε 13 εκατομμύρια Ταϊλανδούς ως μέρος της απάντησης της κυβέρνησης. Η Ταϊλάνδη προετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου στο βασίλειο για μήνες τώρα.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε να διαθέσει κεφάλαια για την αγορά εμβολίων από την AstraZeneca επειδή το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας μαζί του. Η ίδια η εταιρεία Siam Bioscience της Ταϊλάνδης ετοιμάζεται επίσης να παράγει εμβόλια », δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παραγωγή και διανομή του εμβολίου

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προγνωστική κίνηση δεδομένης της αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με το εμβόλιο Pfizer, το οποίο αν και αναφέρεται ότι είναι 95% αποτελεσματικό, απαιτείται να φυλάσσεται στους -70 βαθμούς, χωρίς αυτό, χάνει την αποτελεσματικότητά του εντός 5 ημερών. Το εμβόλιο απαιτεί προηγμένη βιομηχανική ψύξη και εργοστάσια σε όλα τα σημεία της αλυσίδας διανομής, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για καυτές χώρες όπως η Ταϊλάνδη και άλλες στη Νοτιοανατολική Ασία. Το προϊόν Moderna, σε αντίθεση, μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικά ψυγεία και είναι ισχυρό για 30 ημέρες μετά.

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να κατασκευάσει το εμβόλιο του βασιλείου στη χώρα και να οργανώσει τη διανομή του σε όλο το σύστημα δημόσιας υγείας. Το πιο αισιόδοξο σενάριο για τους ξένους οπαδούς της Ταϊλάνδης είναι το τέλος του 2021 που ξανανοίγει στον μαζικό τουρισμό. Ωστόσο, ακόμη και αν όλα έχουν προγραμματιστεί, θα φτάσουν στο τέλος του 2021 πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα, ενώ άλλες χώρες χορηγούν επίσης τα δικά τους εθνικά εμβόλια.

Είναι απίθανο η Ταϊλάνδη να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της στην απειλή Covid-19 ή πράγματι να εξαλείψει το υποχρεωτικό πρόγραμμα καραντίνας 14 ημερών πριν ολοκληρωθούν αυτές οι επιχειρήσεις.

Οι 700 περίπου θετικές δοκιμές για το Covid 19 εντός του συστήματος καραντίνας τους τελευταίους μήνες δείχνουν τον κίνδυνο αυτού που μπορεί να συμβεί ακόμη και με την τρέχουσα στάση των ξένων που εισέρχονται σήμερα στην Ταϊλάνδη. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι το τελευταίο ήμισυ ή ακόμη και το τελευταίο τρίμηνο του 2021, προτού η Ταϊλάνδη μπορέσει ακόμη και να ανοίξει ξανά τον μαζικό τουρισμό, όπως το γνωρίζαμε πριν από το Covid-19. Έκτοτε, οι κυβερνητικές αντιδράσεις στην απειλή, έχουν αλλάξει τον κόσμο στο «νέο φυσιολογικό» που περιορίζει ιδιαίτερα τα αεροπορικά ταξίδια και μπορεί να είναι μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμη.

Η Ταϊλάνδη προβάλλει μόνο 9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2021 ή το 23% του ρεκόρ του βασιλείου το 2019. Ακόμα και αυτό θα μπορούσε να είναι αισιόδοξο, δεδομένης της τάσης των κυβερνητικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και τον εντελώς απρόβλεπτο χαρακτήρα αυτής της πανδημίας. Μια ματιά στις οικονομικές προβλέψεις της Ταϊλάνδης από το Υπουργείο Οικονομικών προς την Τράπεζα της Ταϊλάνδης και άλλους οικονομικούς φορείς επιβεβαιώνει επίσης αυτό.

Επί του παρόντος, η ταϊλανδέζικη κυβέρνηση προβάλλει μόνο 9 εκατομμύρια επισκέπτες στην πρόβλεψή της για το επόμενο έτος, το οποίο έχει συνδυαστεί με πιο ισχυρές επενδύσεις, κυβερνητικά κίνητρα και ανάκαμψη στις εξαγωγές, ενώ προβλέπει ότι η οικονομία του βασιλείου θα προχωρήσει περισσότερο από 3,5% το 2021 και πιθανώς έως 4,5%.

Ο προβλεπόμενος αριθμός επισκεπτών είναι το 23% του αριθμού ρεκόρ που επιτεύχθηκε το 2019 και θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε αύξηση του τουρισμού κατά το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους, συνήθως μια πολυάσχολη στιγμή, εάν ο μαζικός τουρισμός ξαφνικά ξανανοίξει με μια αρχικά αργή απόκριση σε σύγκριση με το προ-Covid εποχή.

https://www.thaiexaminer.com/thai-news-foreigners/2020/11/19/kingdom-unlikely-reopen-to-mass-market-tourism-2021-vaccine/
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 87.0.4280.88 Chrome 87.0.4280.88
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #259 στις: Δεκέμβριος 22, 2020, 18:29:07 μμ »
Για τον «τουρισμό»……..είναι μια κάποια λύση …….αν θυμηθούμε τον Καβάφη περιμένοντας τους βαρβάρους.
Επομένως «Η καραντίνα ήταν μια κάποια λύση».
Singapore έναν πρωτότυπο τρόπο διακοπών διάλεξαν οι Singaporeans για φέτος που λόγω του Coronavirus Sars-CoV2 του παράγοντα Covid-19 δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Ο νέος τύπος διαμονής, ονομάζεται glamping, προέρχεται από τον όρο glamourous camping.
Το slogan είναι δώστε στους πελάτες την εμπειρία του ύπνου σε μια πολυτελή σκηνή σε ένα στρώμα queen size και διακοσμήστε με όμορφα Χριστουγεννιάτικα φώτα τις περιοχές αγορών και ανάπαυσης του Αεροδρομίου Changi.
Το «πακέτο» περιλαμβάνει εκπτωτικά κουπόνια και κουτιά για πικνίκ ενώ η συνολική τιμή ανέρχεται στα S $360 (περίπου 8.130 Thaibaht) €220  ανά διανυκτέρευση, εξαιρουμένων των προσωπικών αντικειμένων στο ντους.
To book -άρισμα (κρατήσεις) έχειν ήδη γίνει και είναι πλήρης.


Πηγή:
Staying overnight at an airport isn’t unheard of, especially if you miss a flight. But choosing to spend your holidays there in a tent is something entirely different.
https://www.hindustantimes.com/travel/singapore-happy-glampers-pick-airport-stays-for-year-end-holidays/story-SHfvAEap3ST9G7kWybO5JJ.html

Coronavirus: Singapore Jewel Changi Airport provides ‘glamping’ to satisfy travel cravings

https://www.youtube.com/watch?v=EkNaZbjSnvY




Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #260 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 18:59:26 μμ »
The Thaiger Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020

Η TAT κυκλοφόρησε ένα νέο σάιτ «one stop» για κρατήσεις καραντίνας (Εναλλακτική Κρατική Καραντίνα) στην Ταϊλάνδη.

https://asq.ascendtravel.com

Ο νέος ιστότοπος έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ενιαίο μέρος για κράτηση σε ξενοδοχεία καραντίνας κατά τη διάρκεια της άφιξης στην Ταϊλάνδη με μια υποχρεωτική διαμονή 14 ημερών (η οποία φαίνεται να καταλήγει ως 15 ημέρες σε πολλές περιπτώσεις) σε ένα κυβερνητικό ξενοδοχείο. Σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Ascend Travel για να παρέχει τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε για τη διαμονή σας στο ASQ.

Το ASQ είναι η διαδικασία καραντίνας δύο εβδομάδων σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη με έξοδα του ταξιδιώτη. Κάθε ξενοδοχείο συνεργάζεται με ένα επιλεγμένο νοσοκομείο για την παροχή αυτής της υπηρεσίας. Το ASQ είναι ο τύπος των ξενοδοχείων καραντίνας που βρίσκονται εντός ή γύρω από την Μπανγκόκ. Και η ALQ είναι ο ίδιος τύπος καραντίνας με την ASQ, ενώ τα ξενοδοχεία καραντίνας σε αυτήν τη λίστα βρίσκονται εκτός Μπανγκόκ.

Η Ταϊλάνδη απαιτεί σήμερα καραντίνα για όλους όσοι φθάνουν στη χώρα Ταϊλανδούς ή από αλλοδαπούς. Εάν είστε αλλοδαπός, η καραντίνα είναι δική σας δαπάνη. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης παρέχει μια δωρεάν υπηρεσία καραντίνας για τους πολίτες της Ταϊλάνδης, αλλά έχουν την επιλογή να αγοράσουν ένα ASQ με δικά τους έξοδα, εάν θέλουν κάτι πιο πολυτελές από τα παλιά στρατόπεδα. Η νέα πλατφόρμα είναι τόσο στα Ταϊλανδικά όσο και στα Αγγλικά. Υπάρχουν πάνω από 100 καταχωρημένα ξενοδοχεία ASQ / ALSQ που αναφέρονται μαζί με επιπλέον που πληρούν όλες τις απαιτήσεις καραντίνας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης.

Ο ιστότοπος περιέχει μια ποικιλία πληροφοριών, όχι μόνο με βάση την καραντίνα, για να βοηθήσει άτομα που θέλουν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή. Περιέχει επίσης κανόνες και περιορισμούς για την καραντίνα.

Η ταϊλανδέζικη κυβέρνηση έχει ήδη υποθέσει ότι δεν θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων στην Ταϊλάνδη μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2021. Η πρόσφατη επιδημία στο Samut Sakhon, και η τρέχουσα εξάπλωσή της, πιθανότατα θα ωθήσει περισσότερο αυτή την ημερομηνία.
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #261 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 22:15:01 μμ »


Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #262 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 12:25:30 μμ »
Το αεροδρόμιο U-Tapao σταματά τις εμπορικές πτήσεις λόγω της επιδημίας Covid-19

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021

Οι εμπορικές πτήσεις εντός και εκτός του Διεθνούς Αεροδρομίου U-Tapao αναστέλλονται για τον υπόλοιπο μήνα λόγω της επιδημίας Covid-19 στο Rayong και στο Chon Buri, οι οποίες ταξινομούνται ως επαρχίες «κόκκινης ζώνης» υπό μέγιστο έλεγχο. Οι πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες περιλαμβάνουν πτήσεις προς τους δημοφιλείς προορισμούς Πουκέτ και Τσιάνγκ Μάι, θα μπορούσαν να ανασταλούν περισσότερο εάν η κατάσταση του κοροναϊού στο Ραγιόνγκ και τις κοντινές επαρχίες δεν βελτιωθεί.

Η Thai AirAsia, η Bangkok Airways και η Thai Lion Air επηρεάζονται από την αναστολή της πτήσης. Το αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό για ειδικούς επαναπατρισμούς, στρατιωτικές πτήσεις και εμπορεύματα καθώς και για άλλες πτήσεις που θεωρούνται απαραίτητες.

ΠΗΓΗ: Pattaya News
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #263 στις: Ιανουάριος 15, 2021, 18:29:56 μμ »
Χρέωση τουριστών 300 μπατ ανά επίσκεψη

Ο υπουργός Τουρισμού της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε πρόταση για χρέωση ξένων τουριστών με χρέωση 300 μπατ ανά επίσκεψη. Το τέλος θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη τουριστικών προορισμών καθώς και για την παροχή ασφαλιστικών παροχών στους επισκέπτες ενώ βρίσκονται στο Βασίλειο. Η πρόταση έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Πολιτικής Τουρισμού.

Το τέλος έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οποιοσδήποτε αρρωσταίνει ή τραυματίζεται μπορεί να λάβει ιατρική περίθαλψη. 34 μπατ από τα τέλη των 300 μπατ προορίζονται για ασφαλιστική κάλυψη.

Παρά την εισαγωγή της Ειδικής Τουριστικής Θεώρησης, η Ταϊλάνδη αγωνίζεται ανεπιτυχώς να ανακτήσει μεγάλο μέρος του χαμένου διεθνούς της τουρισμού. Η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών θεωρείται ότι παίζει μεγάλο ρόλο στην απροθυμία των ανθρώπων να επισκεφθούν το Βασίλειο, ιδιαίτερα εάν συνδυάζεται με περιορισμούς καραντίνας ή αυτο-απομόνωσης στις χώρες καταγωγής τους.

ΠΗΓΗ: Bangkok News
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος android

  • ***
  • Μηνύματα: 254
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 9 Android 9
  • Browser:
  • Firefox 81.0 Firefox 81.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #264 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 09:54:43 πμ »
Η Ταϋλάνδη αυτοδιαφημίστηκε ως ένας παράδεισος, ελεύθερος από τον Covid... Δεν πήγε, όμως, κανένας...


Αυτός είναι ο τίτλος χθεσινού άρθρου του Bloomberg, που αναλύει γιατί απέτυχε παταγωδώς η τακτική της χώρας ως προς τον τουρισμό της, κατά τη περίοδο διαχείρισης της "πανδημίας", με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τεράστιας οικονομικής καταστροφής.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο, στα αγγλικά, εδώ:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/thailand-sold-itself-as-a-paradise-covid-retreat-no-one-came

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #265 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 16:32:12 μμ »
Η Ταϋλάνδη αυτοδιαφημίστηκε ως ένας παράδεισος, ελεύθερος από τον Covid... Δεν πήγε, όμως, κανένας...


Αυτός είναι ο τίτλος χθεσινού άρθρου του Bloomberg, που αναλύει γιατί απέτυχε παταγωδώς η τακτική της χώρας ως προς τον τουρισμό της, κατά τη περίοδο διαχείρισης της "πανδημίας", με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τεράστιας οικονομικής καταστροφής.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο, στα αγγλικά, εδώ:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/thailand-sold-itself-as-a-paradise-covid-retreat-no-one-came
Σωστά και αυτό γιατί περίμεναν να βγάλουν από 1000 άτομα όσα έβγαζαν από 1000000...και θεωρούν πελάτες τους ταξιδιώτες...
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος diamantis

  • ***
  • Μηνύματα: 533
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Android 10 Android 10
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.101 Chrome 85.0.4183.101
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #266 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 08:40:57 πμ »
Μα είναι απολύτως φυσιολογικό. Πολλοί  πήγαιναν όπως και εγω ένα μήνα για να κάνουν μια διακοπή από το χειμωνα σε καλοκαίρι.Με 15 ημερες καραντινα δεν υπαρχει περίπτωση να πάω, ούτε χρόνο επιπλέον έχω ούτε τα έξτρα  χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #267 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 00:56:55 πμ »
Ένα ταξιδιωτικό δελτίο για επιβάτες που εμβολιάστηκαν εναντίον του Covid-19 ή που έχουν δοκιμαστεί αρνητικά, θα δοκιμαστεί σε πτήσεις για την Emirates Airways του Ντουμπάι και την Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι. Με το ταξιδιωτικό δελτίο που εκδίδεται από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, οι επιβάτες θα μπορούν να διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων τους και να μοιράζονται τα αποτελέσματα των δοκιμών τους με αεροπορικές εταιρείες και αρχές για μελλοντικά ταξίδια.

Το ταξιδιωτικό πάσο θα προσφέρεται σε επιλεγμένες πτήσεις από το Αμπού Ντάμπι το πρώτο τρίμηνο και θα επεκταθεί  και σε άλλους προορισμούς αν η δοκιμή είναι επιτυχής. Η Emirates πρόκειται να εφαρμόσει τη φάση 1 του ταξιδιωτικού δελτίου τον Απρίλιο για πτήσεις που αναχωρούν από το Ντουμπάι. Πρόσφατα, το πρόγραμμα ταξιδιωτικού δελτίου της IATA δοκιμάστηκε επίσης στο International Airlines Group και στο Singapore Airlines.

ΠΗΓΗ: Reuters
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Android 10 Android 10
  • Browser:
  • Firefox 84.0 Firefox 84.0
    • Thailand
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #268 στις: Ιανουάριος 28, 2021, 08:24:34 πμ »
Ο τουριστικός κλάδος της Ταϊλάνδης ζητεί από την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, χωρίς την επιβολή 14ήμερης καραντίνας που ισχύει σήμερα.

Μιλώντας στην Financial Times, η γενική διευθύντρια του ξενοδοχειακού ομίλου Dusit International, Suphajee Suthumpun, καλεί την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας και τουρισμού, καθώς αυτό θα προστατεύσει τόσο τους ντόπιους όσο και τους ταξιδιώτες και θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του ιού, όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Minor International, William Heinecke, καλεί την κυβέρνηση να άρει την απαίτηση καραντίνας. Όπως επισημαίνει, υπάρχει ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν θα έρθουν στην Ταϋλάνδη ή δεν θα ταξιδέψουν σε καμία χώρα που έχει ως προϋπόθεση εισόδου την καραντίνα, επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση χρόνου. Θα πρέπει, είπε, να δράσουμε γρήγορα και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί να ταξιδέψουν στη χώρα μας, χωρίς να περάσουν από καραντίνα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς συνόρων που ισχύουν προς το παρόν στην Ταϋλάνδη, όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αιτούνται από την κυβέρνηση την είσοδό τους στη χώρα. Για όλους όσους φτάνουν στη χώρα, είτε πρόκειται για πολίτες της χώρας είτε όχι, απαιτείται καραντίνα 14 ημερών σε κρατικές εγκαταστάσεις.

Tornos

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Android 11 Android 11
  • Browser:
  • Firefox 87.0 Firefox 87.0
    • Thailand
Απ: Νέα για τον τουρισμό
« Απάντηση #269 στις: Μάρτιος 26, 2021, 15:50:31 μμ »

Οι αρχές της Ταϊλάνδης συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν από τον Ιούλιο στους ξένους που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 να ταξιδεύουν στο μεγαλύτερο τουριστικό νησί της χώρας χωρίς να τίθενται σε καραντίνα και ανακοίνωσαν νέα παραγγελία για επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

 

Με τους αριθμούς των αφίξεων να μειώνονται κατακόρυφα το έτος που πέρασε, οι αρχές της Ταϊλάνδης, μιας χώρας που εξαρτάται από τον τουρισμό, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν εμβόλια για τον πληθυσμό της και να ξανανοίξουν τη χώρα στους ξένους βάσει ενός πιλοτικού σχεδίου για διαβατήρια εμβολιασμού.

"Αν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το 50% ως το 60% του πληθυσμού, μπορούμε να ανοίξουμε τη χώρα με ασφάλεια και να προωθήσουμε την οικονομία και τον τουρισμό", δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος για την υγεία Κιατίφουμ Ουονγκραΐτζιτ.

Η βασική εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο με στόχο τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της ως το τέλος του έτους.

Η Ταϊλάνδη θα λάβει επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, όπως και επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sinovac Biotech, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης.

Με αυτές αυξάνεται σε 73 εκατομμύρια δόσεις η συνολική παραγγελία της σε εμβόλια κατά της COVID-19.

Η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό έδωσε σήμερα το πράσινο φως στο Πουκέτ, έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, να δέχεται απευθείας επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί από τον Ιούλιο, χωρίς αυτοί να τίθενται σε καραντίνα, αφότου το νησί αυτό εμβολιάσει το 70% των κατοίκων του.

Μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη εφαρμόζει αυστηρά μέτρα για την είσοδο στη χώρα, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική παραμονή σε καραντίνα, τα οποία έχουν πλήξει τον τουρισμό, αλλά έχουν συμβάλει στον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε μόλις 28.577 μέχρι στιγμής και των θανάτων από την COVID-19 σε 92.

Από τον επόμενο μήνα, η περίοδος καραντίνας σε ξενοδοχείο θα μειωθεί στο ήμισυ, δηλαδή στις επτά ημέρες, για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο Πουκέτ, την Πατάγια, το Κο Σαμούι, την Τσιάνγκ Μάι, την Πανγκ Νγκα και το Κράμπι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της τουριστικής αρχής της χώρας, κυβερνήτης Γιουτασάκ Σουπάσορν.

Ως το τέταρτο τρίμηνο του έτους, η απαλλαγή από την καραντίνα αναμένεται να εφαρμόζεται σε πέντε τουριστικούς προορισμούς, πρόσθεσε.

Η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι 3 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες θα ταξιδέψουν φέτος στην Ταϊλάνδη, σε σύγκριση με τους σχεδόν 40 εκατομμύρια το 2019 πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ