Αποστολέας Θέμα: εντυπωσεις απο μπαλι?  (Αναγνώστηκε 30088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 1107
  • Φύλο: Άντρας
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 07, 2010, 00:44:47 πμ »
 
Τον Σεμπέμβριο του 2010 έκανα διακοπές για 10 νύχτες στη Κούτα στο Μπαλί. Πέταξα με Thai με στάση στην Μπαγκόκ. Από την Μπαγκόκ μέχρι το Μπαλί η πτήση διήρκησε  περίπου 4 ώρες. Εκεί έκανα 4 εκδρομές οι οποίες περιλάμβαναν rafting,  επίσκεψη σε ένα πάρκο με ζώα,  υποβρύχιο κολύμπι και επίσκεψη σε ένα μικρό πάρκο με ζώα, και η τελευταία ήταν  εκδρομή στο ηφαίστειο,  επίσκεψη σε ινδουιστικούς ναούς και σε ένα μικρό βοτανολογικό πάρκο. Στην συνέχεια θα σας περιγράψω τι μου άρεσε και τι δεν μου άρεσε.
Τι  δεν μου άρεσε.
1)   Για να βγάλεις βίζα πρέπει να πληρώσεις 25 δολάρια ΗΠΑ, και για να φύγεις από το Μπαλί πληρώνεις 150.000 ρουπίες. Η ισοτιμία όταν πήγα εγώ ήταν 1 ευρώ προς 11.400 ρουπίες. Οπότε για να μπεις και να βγεις χρειάζεσαι 40 ευρώ περίπου.
2)   Υπάρχουν 2 ειδών ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Αυτά που δεν σου δίνουν καλή ισοτιμία και συνήθως δεν σε κλέβουν, και αυτά που σου δίνουν καλή ισοτιμία αλλά που προσπαθούν με διάφορα κόλπα να κλέψουν τον ανυποψίαστο τουρίστα. Εμένα μου έκλεψαν 4 ευρώ όταν άλλαξα 50. Και πως έγινε αυτό; Μου έγραψε την ισοτιμία στο κομπιουτεράκι και όταν του είπα πως θέλω να αλλάξω 50 ευρώ το γύρισε μπροστά του και το πολλαπλασίασε υποθέτω με το 46 και όχι με το 50 και κατόπιν το ξανάστρεψε προς εμένα, και μου έδωσε αυτό που έγραφε το κομπιουτεράκι . Ο άλλος τρόπος είναι σου μετράει τα χαρτονομίσματα (σε μικρη αξία για να είναι πολλά και να μπερδευτείς) 2 φορές την πρώτη σωστά και κατόπιν τα μετρά και δεύτερη φορά και ρίχνει κάτω μερικά.
3)   Μόλις μπείς στο αεροδρόμιο περνάς από έλεγχο για μέταλλα και οι αποσκευές από ακτίνες, έπειτα στο check in υπάρχουν αστυνομικοί που ανοίγουν τις αποσκευές και τις ελέγχουν και αναρωτιέμαι γιατί;  Μάλλον  νομίζουν ότι έφερα μια βόμβα από την Ελλάδα πέρασα από τόσα μηχανήματα δεν την βρήκαν έκανα τις διακοπές μου και κατά την επιστροφή μου πιστεύουν ότι θα την ενεργοποιήσω, επίσης με ρώτησαν κατά τον έλεγχο εάν έχω οινοπνευματώδη  ποτά ή εάν έχω αναπτήρα, και αναρωτιέμαι τι τους μοιάζει αυτούς εάν έχω οινοπνευματώδη; Ανησυχούν μήπως χάσει το ελληνικό κράτος  τον φόρο για τα οινοπνευματώδη ποτά; και στο τέλος μου είπαν ότι οι 2 πίνακες ζωγραφικής που είχα και προεξείχαν ελαφρώς από το σακβουαγιάζ  έπρεπε να τους τυλίξω, με πήγε λοιπόν ο αστυνομικός σε ένα γραφείο και για να μου τυλίξουν τους πίνακες με νάιλον με φούσκες και με χρέωσαν 70.000 ρουπίες. Σας αναφέρω εδώ ότι το ημερομίσθιο ενός σερβιτόρου ή μιας κομμώτριας είναι 40.000, αισθάνθηκα ότι με κλέβουν αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω.
4)   Στον κεντρικό δρόμο στην Κούτα  βλέπεις σε μερικά σημεία ένα σωρό από σκουπίδια χωρίς να είναι μέσα σε σακούλα έτσι χύμα. Το πεζοδρόμια όταν υπάρχουν έχουν μικρούς λάκκους και σαμαράκια και αν δεν προσέχεις θα στραμπουλίξεις κανένα πόδι. Στα σκοτεινά σημεία του δρόμου ανάμεσα στα κλαμπ βρίσκονται ινδονήσιοι και προσπαθούν να πουλήσουν στους περαστικούς βιάγκρα και κάτι σκονάκια που από ότι μου είπαν εάν τα συνδυάσεις  με αλκοόλ  γίνεσαι τύφλα, επίσης μερικές φορές σε ρωτούν και αν θέλεις χασίσι ή κοκαΐνη.
5)   Επειδή το 2002  http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Bali_bombings μουσουλμάνοι είχαν βάλει βόμβες σε ένα κλαμπ και είχαν σκοτωθεί περίπου 202 τουρίστες τα μέτρα ασφάλειας είναι μεγάλα στα κλαμπ αλλά και στα ξενοδοχεία. Στην είσοδο κάνουν έρευνα σε τσάντες καθώς και σωματικό έλεγχο, εκτός αυτού όμως μπροστά από κάθε κλαμπ ήταν 2 αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τύπου G3 A4, και βλέποντας τους κανείς όλα αυτά αισθάνεται ανασφάλεια και ότι από στιγμή σε στιγμή θα γίνει πόλεμος.
6)   Τον Φεβρουάριο του 2010 που είχα πάει στο Πουκέτ είχα βρει δωμάτιο με κλιματισμό καθαρότατο με 800 μπάτ (18 ευρώ) το βράδυ στην οδό Bazaar. Τον Σεπτέμβριο του 2010 400.000 ρουπίες (35 ευρώ) στο Μπαλί και το μπάνιο είχε μούχλα και φυσικά μύριζε άσχημα και όσο και αν ζητούσα από το φιλικό, οφείλω να ομολογήσω προσωπικό, να το καθαρίσουν για να μη πάθω άσμα η μούχλα παρέμενε εκεί, και στο τέλος κατάλαβα ότι τους μπαλινέζους δεν τους ενοχλεί η μούχλα διότι την συνάντησα και σε άλλα μέρη. Υπήρχαν βέβαια και φτηνότερα δωμάτια αλλά ήταν πραγματικά βρώμικα με παλιά έπιπλα και λερωμένα σεντόνια. Υπήρχαν και φτηνά εστιατόρια όπου μπορούσες να έχεις ένα γεύμα με 15.000 – 25.000 ρουπίες αλλά εγώ σε αυτά δεν έτρωγα γιατί δεν φαινόντουσαν καθαρά και φοβήθηκα μήπως πάθω δηλητηρίαση και χαλάσω τις διακοπές μου, έτσι έτρωγα σε μέτρια ως καλά εστιατόρια το ίδιο έκανα βέβαια και στο Πουκέτ, στο Μπαλί όμως μου κόστιζαν σχεδόν το διπλάσιο από ότι στο Πουκέτ. 

8)   Η παραλία της Κούτα είναι πολύ καλή για σερφ αλλά όχι για κολύμπι και από ότι άκουσα όλες οι παραλίες στο μπαλί είναι κάπως έτσι.
9)    Αγόρασα με 100.000 ρουπίες 3 τισερτ  απομίμηση Billabong, εν γνώση μου, και όταν τα έβγαλα από τις συσκευασίες τους διαπίστωσα ότι είχαν ελαττωματικό γάζωμα και ότι το ένα από αυτά κάνει μόνο για ξεσκονόπανο και τα άλλα 2 ότι είναι κατάλληλα να τα φορώ όταν έχω αγροτικές εργασίες.
10)   Είχε πολλούς αυστραλούς και οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς ήταν μεθυσμένοι τα βράδια.
Αυτά που μου άρεσαν
1)   Στο ξενοδοχείο το προσωπικό ήταν φιλικό και χαμογελούσαν.
2)   Στο rafting που κάναμε, διασχίσαμε με την βάρκα ένα φαράγγι και γοητεύτηκα από την φύση, τις καλλιέργειες ρυζιού και τους μικρούς χείμαρρους.
3)   Οι τοπικές τράπεζες δε σε χρεώνουν προμήθεια κατά την ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ.
4)   Στο ζωολογικό κήπο ( Bali Safari ) που επισκεφτήκαμε είχα την δυνατότητα να δω λιοντάρια, λευκές τίγρεις, κροκόδειλους, κομόντο (την μεγαλύτερη σαύρα του πλανήτη μας ), πιθήκους, ουραγκοτάγκους, ρινόκερους, ελάφια, ζέβρες, και πολλά άλλα ζώα αλλά και ψάρια που τα είχαν σε ενυδρεία όπως πιράνχας.
5)   Στο βοτανικό πάρκο είδαμε δέντρα του καφέ, της βανίλιας, της κανέλλας, των γαρύφαλλα, του πιπεριού.
Για όλους αυτούς λοιπόν που θέλουν να πάνε στο Μπαλί είτε είναι αντροπαρέα είτε ζευγάρι τους συνιστώ να δουν κανένα ντοκιμαντέρ με ζώα και φυτά στην τηλεόραση μέχρι να τους περάσει η επιθυμία, και αν δεν τους περνά τότε να πάνε Ταϋλάνδη. Το Μπαλί θα το συνιστούσα στους Αυστραλούς επειδή είναι το κοντινότερο τους τουριστικό θέρετρο. Επίσης νομίζω ότι οι έλληνες θα πρέπει να επισκέπτονται πρώτα τα κοντινά τους μέρη και αφού τα εξαντλήσουν τα μακρινά για να μην απογοητευτούν και γενικά ο κανόνας είναι στις ακριβές χώρες όλα είναι καθαρά και περιποιημένα και στις φτηνές μέσα στο ξενοδοχείο είναι ωραία και απέξω βρώμα και ακαταστασία.  Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να θέλετε να το επισκεφτείτε εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός http://wikitravel.org/en/Bali

φιλε asprogatos για τα πραγματα που δεν σου αρεσαν εχεις δικιο επειδη μαλλον πηγες για πρωτη φορα στην Ινδονησια αλλα και γενικα στην νοτιοανατολικη Ασια.
Για την βιζα πριν μερικα χρονια χρειαζοσουν 40 ευρω και επρεπε να την βγαλεις απο την Ελλαδα και η ισοτιμια του ευρω με την ρουπια ηταν 1 προς 15000!!!!Αρα τωρα ειναι φτηνοτερα και την βγαζεις επι τοπου χωρις να τρεχεις εδω στην Αθηνα και για την ισοτιμια δεν φταιει η Ινδονησια που εχει πεσει το ευρω.(για τις ρουπιες που πληρωσες φευγοντας)
Για τα ανταλακτηρια συναλλαγματος πρωτη φορα το ακουω.Απο δικες μου εμπειριες ηταν αψογοι
Για τον ελεγχο στο αεροδρομιο,εχουν αυστηροα μετρα ασφαλειας τα τελευταια χρονια διοτι απ΄το 2000 μεχρι και σημερα εχουν γινει 2-3 βομβιστικες ενεργειες με χειροτερη για την τουριστικη οικονομια τους αυτη του 2001.Ολοκληρα εμπορικα κεντρα στην περιοχη Nusa Dua εκλεισαν.
Για το θεμα των αλκοολουχων ποτων,απαγορευεται η εισαγωγη αλκοολ σε μουσουλμανικες χωρες ασχετα αν στο Μπαλι ειναι ινδουιστες
Για το θεμα των ναρκωτικων σε πληροφορω πως αυτοι που προσπαθουσαν να σου προσφερουν ναρκωτικα ηταν μουσουλμανικες καταγωγης απο την Ιαβα,κατι σαν γυφτους δικους μας.(Ολοι οι μπαλινεζοι ινδουιστες εχουν δικια τους επιχειρηση ή κανουν κατι δικο τους ) ο αυστηρος ελεγχος στην εισοδο των καλων κλαμπ ισχυει οπως και στην Ταυλανδη
Για τις παραλιες αν θες να κανεις μπανιο στο Μπαλι πας βορεια που δν ειναι τοσο τουριστικη περιοχη και εχει καλες παραλιες ,ξενοδοχεια οτι πληρωνεις περνεις και οι τουριστες τωρα αν πιουν μια μπυρα παραπανω λογικο ειναι να μεθυσουν.Συμβαινει παντου.
Δεν θεοποιω το νησι.Εχει σιγουρα αλλαξει τα τελευταια χρονια απο τις ορδες των "δυτικων"  αλλα στα μη τουριστικα μερη ειναι ακομα ΤΡΟΜΕΡΑ μαγικο!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PETROS

  • **
  • Μηνύματα: 70
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 07, 2010, 10:20:30 πμ »
Παντου υπαρχουν και ωραια και ασχημα μερη το BALI ειναι τροπος ζωης.

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

  • **
  • Μηνύματα: 73
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 07, 2010, 20:19:22 μμ »
Όλο το διάστημα διανυκτέρευα στην Κούτα έκανα όμως 4 εκδρομές που ήταν μακριά από την κούτα έτσι νομίζω ότι είδα ένα μεγάλο μέρος του νησιού, πέρασα από Sanur όπου κατάλαβα ότι τα ξενοδοχεία είναι πιο περιποιημένα. Πήγαμε στην  Nusa Dua για θαλάσσια σπορ snorkeling  και μετά με σκάφος σε ένα πάρκο εκεί κοντά που είχε μερικά ζώα. Πήγαμε επίσης στο ηφαίστειο kintamani, στο ubud στον monkey temple σε ένα παραδοσιακό χωριό σε ένα άλλο temple και σε ένα εργαστήριο χρυσοχοΐας. Επίσης πήγαμε στο Bali marine park όπου εκεί είδαμε πολλά ζώα, θέλαμε να πάμε και Bedugul  and Uluwatu Temple αλλά αναγκαστήκαμε και το ακυρώσαμε. Ίσως τώρα κάποιοι να με θεωρήσουν γκρινιάρη αλλά πρέπει να σας πω ότι είχε απίστευτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους όταν επιστρέφαμε στην κούτα από τις εκδρομές, που τις έκαναν ακόμη πιο κουραστικές. Για να έχετε μια εικόνα όταν γυρίζαμε από το rafting κάναμε 2 ώρες μέσα στο mini bus. Για όσους θέλουν πληροφορίες σχετικά με εκδρομές εδώ  www.bali-agung-tours.com/3-bali-tour-program.html . Γενικά θα έλεγα ότι πέρασα καλά αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο κάποιος έλληνας που έχει τόσες πολλές επιλογές τριγύρω από την Ελλάδα να κάνει ένα ταξίδι 16 ωρών, 14 μέσα σε αεροπλάνο για δει ζώα, τροπικά δέντρα και ορυζώνες.
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος Ivan

  • ***
  • Μηνύματα: 329
  • Φύλο: Άντρας
  • Τοῦ Ἄλμπορ τὸ φανάρι πότε θὰ φανεῖ;
  • OS:
  • Mac OS X 10.5.5 Mac OS X 10.5.5
  • Browser:
  • Safari 3.1.2 Safari 3.1.2
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 07, 2010, 20:32:42 μμ »
Σαν να λέμε AsprosGatos γιάτι κάποιος να καθήσει να μαγειρέψει ενα "ψητό" που θέλει τοση ώρα ..... αφου μέσα σε 10 λεπτά μπορεί να φτίαξει μακαρονάδα και μάλιστα κάθε μέρα με διαφορετική σάλτσα?????
               

(πάλι πείνασα.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D)
Μπροστά σου τρεῖς ἐλέφαντες ντυμένοι στὰ χρυσά,
ὄξω ἀπ᾿ τοῦ Βούδα τὴ σπηλιά, ψηλὰ στὴν Κουρνεβάλα.
Τώρα σκοντάφτεις, Γέροντα, στοῦ δρόμου τὰ μισὰ
καὶ πᾶς γιὰ νὰ λειτουργηθεῖς σὲ γάϊδαρο καβάλα.

Αποσυνδεδεμένος giannis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 1107
  • Φύλο: Άντρας
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 00:40:54 πμ »
. Γενικά θα έλεγα ότι πέρασα καλά αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο κάποιος έλληνας που έχει τόσες πολλές επιλογές τριγύρω από την Ελλάδα να κάνει ένα ταξίδι 16 ωρών, 14 μέσα σε αεροπλάνο για δει ζώα, τροπικά δέντρα και ορυζώνες.



φιλε asprogate ολη η ουσια των ταξιδειων σε πολιτισμους τις νοτιοανατολικης ασιας ειναι να προσπαθησεις να ενσωματοθεις μεσα στην ολη κατασταση σαν ντοπιος να απολαυσης τα εθιμα  της γιορτες   και οχι σαν τουριστας  που βλεπει μονο την επιφανεια και την γκλαμουρια ενος 5αστερου hotel  η ενος ωραιου κλαμπ και ενος "ακριβου" ραφτινκ

Αποσυνδεδεμένος PETROS

  • **
  • Μηνύματα: 70
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 09:21:58 πμ »
Εχει δικιο ο giannis εκανες τα  τετριμμενα την επομενη να νοικιασεις ενα μοτο η ενα ιχ και θα
δεις ενα διαφορετικο bali.

Αποσυνδεδεμένος teosep

  • ****
  • Μηνύματα: 606
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 09:31:11 πμ »
Υπαρχει ενα μεγαλο κομματι Ελληνων τουριστων ,που ταξιδευουν στο εξωτερικο και αναζητουν σουβλακι ,τζατζικι και Πασχαλη Τερζη και αφου δεν τα βρισκουν (τι εκπληξη ! ) ερχονται βριζοντας τους απολιτιστους Ασιατες . Παιδια καθηστε Καμμενα Βουρλα με φραπε 5 ευρω και φαγητο απο φουρνο μικροκυματων ......Ναι ξερω ειμαστε οι "καλυτεροι "

Πας με ανοιχτο μυαλο και ρουφας τις εικονες .....

 

Αποσυνδεδεμένος giannis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 1107
  • Φύλο: Άντρας
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 13:21:07 μμ »
Το Ανατολικό Μπαλί είναι το μέρος όπου «καπνίζει» το όρος Αγκούνγκ, ενεργό ηφαίστειο, και «ομφαλός του Κόσμου» για τους Μπαλινέζους. Πολλές οι εναλλαγές του τοπίου, από ζούγκλα έως βραχώδη έρημο στα ΒΑ του Αγκούνγκ. Το Βόρειο Μπαλί βρέχεται από την ήρεμη θάλασσα του αρχιπελάγους της Ιάβας. Είναι μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους και λένε πως έχει τα πιο άγρια βουνά, τους πιο πολλούς καταρράκτες αλλά και τους πιο πλούσιους αγρότες σε όλο το Μπαλί. Εδώ υπάρχει και το μοναδικό βουδιστικό μοναστήρι στο Μπαλί καθώς και η μοναδική βιβλιοθήκη με μπαλινέζικα χειρόγραφα. Το Δυτικό Μπαλί, που έχει αποκτήσει το προσωνύμια «Αγρια Δύση», κατοικείται από μουσουλμάνους και χριστιανούς επί το πλείστον και, πλην της παραλιακής οδού, που φέρνει γύρω όλο το νησί, έχει ελάχιστους άλλους δρόμους, όπως επίσης ελάχιστα ξενοδοχεία και ξενώνες. Τέλος, το Νότιο Μπαλί, το πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού, με το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τις ντισκοτέκ και τα πολλά μαγαζιά.

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται για πρώτη φορά το Μπαλί θα εντυπωσιαστεί από τους ανθρώπους και την φύση. Οι άνθρώποι, παρ' όλη την φτώχεια τους, είναι μονίμως με ένα τεράστιο χαμόγελο σαν τους (ΤΗΑΙ)  Θα τους δείτε, κυρίως τα πρωινά, να προσεύχονται στον «βωμό» που έχει κάθε σπίτι και σχεδόν κάθε μαγαζί. Στον βωμό που καίει ένα θυμιατό, μπροστά έχουν απιθώσει ένα πολύ μικρό καλάθι πλεγμένο από φύλλα κοκοφοίνικα γεμάτο ανθοπέταλα και ψήγματα από το φαγητό τους ενώ κάθε τόσο ραντίζουν με αγιασμό. Η όλη διαδικασία κρατάει κανά 10λεπτο. Και βέβαια μιλάμε για μηδενική (ή σχεδόν) εγκληματικότητα. Το άλλο πολύ εντυπωσιακό είναι η τροπική φύση. Τεράστια δέντρα παντού με διάφορα πολύ αρωματικά άνθη με μεθυστικές μυρωδιές ενώ οι κοκοφοίνικες είναι παντού, με τις καρύδες απλά να περιμένουν να τις πιάσετε. Παντού στα δέντρα θα δείτε κίτρινους σκίουρους - σε κάποια μέρη είναι τόσο εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους που τρώνε από το χέρι σας. Πολύ χαριτωμένα ζωάκια, οι συγκεκριμένοι όμως έχουν πολύ δυσάρεστη μυρωδιά. ΑΑΑΑ ΡΕ ΝΑΜΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ SANUR ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΚΟΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΑΖ  Η ΓΛΥΚΙΑ 39(ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑΝΑΛΙΕΣ)!!!!


Αποσυνδεδεμένος PETROS

  • **
  • Μηνύματα: 70
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 14:12:36 μμ »
Αν δωσει ο Θεος και η τυχη να ειμαστε μονιμα σε μερικα χρονια.

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

  • ***
  • Μηνύματα: 434
  • Φύλο: Άντρας
  • เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 16:11:32 μμ »
Υπαρχει ενα μεγαλο κομματι Ελληνων τουριστων ,που ταξιδευουν στο εξωτερικο και αναζητουν σουβλακι ,τζατζικι και Πασχαλη Τερζη και αφου δεν τα βρισκουν (τι εκπληξη ! ) ερχονται βριζοντας τους απολιτιστους Ασιατες . Παιδια καθηστε Καμμενα Βουρλα με φραπε 5 ευρω και φαγητο απο φουρνο μικροκυματων ......Ναι ξερω ειμαστε οι "καλυτεροι "

Πας με ανοιχτο μυαλο και ρουφας τις εικονες .....

 
ακριβως οπως το ειπες.ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ.ο τουριστας παει σε μια χωρα και κουβαλαει μαζι τη νοοτροπια του,τις συνηθειες του,τη διατροφη του,συχνα την υπεροψια του και απαιτει η χωρα και οι κατοικοι να προσαρμοστουν στα θελω του.ο ταξιδιωτης κανει ακριβως τα αντιθετα και αφηνει τη χωρα και τους ντοπιους να τον παρασυρουν στην κουλτουρα τους. ;)

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

  • **
  • Μηνύματα: 73
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 20:13:22 μμ »
Ο φίλος ο makrinikas έγραψε πιο πάνω το Bali είναι τρόπος ζωής. Για πες και σε εμάς να μάθομε πως είναι αυτός ο τρόπος ζωής, γιατί εγώ από ότι κατάλαβα από την συνομιλία που είχα με τους οδηγούς στο mini bus και από μια κομμώτρια που γνώρισα, δουλεύουν και αυτοί σαν και εμάς με αγωνία για να ζήσουν, και καμιά φορά κάνουν και 2 δουλειές.
Ο φίλος ο giannis έγραψε φιλε asprogate ολη η ουσια των ταξιδειων σε πολιτισμους τις νοτιοανατολικης ασιας ειναι να προσπαθησεις να ενσωματοθεις μεσα στην ολη κατασταση σαν ντοπιος να απολαυσης τα εθιμα  της γιορτες  και οχι σαν τουριστας  που βλεπει μονο την επιφανεια και την γκλαμουρια ενος 5αστερου hotel  η ενος ωραιου κλαμπ και ενος "ακριβου" ραφτινκ.
Εμείς οι απλοί άνθρωποι φίλε Γιάννη, πηγαίνομε διακοπές για μερικές μέρες για να ξεφύγομε από την ρουτίνα μας, να ξεχάσομε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχομε, και να δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν πηγαίνομε σαν κοινωνιολόγοι να μελετήσομε τον ντόπιο πληθυσμό. Αν υπήρχε κάποια τοπική γιορτή θα την παρακολουθούσα αλλά στις δέκα μέρες που βρισκόμουν εκεί δεν υπήρχε, ε δεν γίνονται και κάθε μέρα. Αλλά εάν θέλει κάποιος να γνωρίσει τους έλληνες σαν λαός θα ήταν ανόητο να πάει στο πιο τουριστικό νησί της Ελλάδος στην Μύκονο στην Σαντορίνη ή στη Ρόδο θα έπρεπε να πάει σε κάποιο χωριό στην Μακεδονία στην Ήπειρο η στην Πελοπόννησο και να κάνει αγροτουρισμό, το ίδιο ισχύει και για την Ινδονησία, αν θέλει κάποιος να δει τα έθιμα δεν θα πάει στο πιο τουριστικό μέρος που είναι το Μπαλί, διότι είναι προσαρμοσμένο στα γούστα των τουριστών.
Μπράβο που μας περιέγραψες μερικές από τις εντυπώσεις σου από το Μπαλί. Αυτός είναι ο σκοπός του θέματος, να γράψομε τις εντυπώσεις μας, αυτά που μας άρεσαν, και αυτά που δεν μας άρεσαν, καθώς και να δώσομε μερικές χρήσιμες διευθύνσεις στο διαδίκτυο για να αντλήσουν πληροφορίες αυτοί που ενδιαφέρονται να το επισκεφτούν, έτσι ώστε να ξέρουν τι θα βρουν εκεί που θα πάνε. Έγραψα στο πρώτο σχόλιο μου ότι γοητεύτηκα από την φύση, τις καλλιέργειες ρυζιού και τους μικρούς χείμαρρους, από τα ζώα, και ότι ο ντόπιος πληθυσμός ήταν φιλικός και χαμογελούσε (δεν εντυπωσιάστηκα από την ομορφιά τους διότι είναι πολύ ηλιοκαμένοι και μοιάζουν με τους αθίγγανους τους δικούς μας) βέβαια αν κάποιος απομακρυνθεί από τα τουριστικά μέρη, είναι βέβαιο ότι δεν θα μιλάνε αγγλικά και δεν θα μπορεί κανείς να τους συνεννοηθεί. Και βλέπω, ότι και εσύ έγραψες, «Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται για πρώτη φορά το Μπαλί θα εντυπωσιαστεί από τους ανθρώπους και την φύση» εγώ φίλε Γιάννη έγραψε περισσότερα από εσένα. Παρακαλώ και τους άλλους που έχουν επισκεφτεί το μέρος να γράψουν τις εντυπώσεις τους.
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος giannis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 1107
  • Φύλο: Άντρας
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 00:53:26 πμ »
φιλε ασπρογατε  η ινδονησια( μουσουλμανοι) εχει  τεραστιες διαφορες με το μπαλι(ινδουιστες) αρα οταν θες να πας στο Μπαλι πας μονο εκει !!!!{θα ήταν ανόητο να πάει στο πιο τουριστικό νησί της Ελλάδος στην Μύκονο στην Σαντορίνη ή στη Ρόδο θα έπρεπε να πάει σε κάποιο χωριό στην Μακεδονία στην Ήπειρο η στην Πελοπόννησο και να κάνει αγροτουρισμό, το ίδιο ισχύει και για την Ινδονησία, αν θέλει κάποιος να δει τα έθιμα δεν θα πάει στο πιο τουριστικό μέρος που είναι το Μπαλί, διότι είναι προσαρμοσμένο στα γούστα των τουριστών}.Αυτα δεν γραφεις?!!!!!!!
Το Μπαλι ειναι περιπου σαν την Κρητη και οχι σαν τηνΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ!!!Η ολη ατμοσφαιρα ο τροπος ζωης κτλ ειναι τελειος διαφορετικα σε οποιοδηποτε μερος της ινδονησιας ακομα και στο διπλανο LOMBOK εχουν αλλη κουλτουρα,εθιμα κτλ 
Τωρα αν δεν σου αρεσαν για το χρωματους ειναι θεμα γουστου το ιδιο ΧΡΩΜΑ εχουν  και στην THAILAND διοτι ειναι η φυλη  ετσι.Το 90% των λαων της νοτιοανατολικης ασιας γεννιουνται "μελαχρινοι" και δεν ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ μετα απο τον ηλιο.
και επειδη μιλας σαν τουριστας που πηγε για λιγες μερες,θεωρω οτι δεν ειναι σωστη 100% η  κριση σου.Ολη η φιλοσοφια,η κουλτουρα,οι τεχνες,ο τροπος ζωης,η ατμοσφαιρα που υπαρχει εξω απο την Κουτα ,την Νουσα Ντουα,την Τσιμπαραμ και την Σανουρ δεν συγκρινεται με τιποτα.Αυτο ειναι το πραγματικο Μπαλι.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ) ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΚΑΙ ΤΗ ¨ΘΑΛΠΩΡΗ¨ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ.

Αποσυνδεδεμένος PETROS

  • **
  • Μηνύματα: 70
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 09:18:47 πμ »
Ο καθενας εχει τις αποψεις του.

Αποσυνδεδεμένος giannis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 1107
  • Φύλο: Άντρας
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 11:08:21 πμ »
εννοειται οτι ο καθενας εχει την γνωμη του !!!!!!θυμηθηκα ενα ενα ζευγαρι ελληνων που γνωρισα την 1 φορα που πηγα και η κοπελα τα εβλεπε ολα χαλια και ανυπομονουσε να γυρισει πισω για να φαει απο τα χερακια της μαμας της ελληνικο φαγητο και αναπολουσε τις διακοπες στη μυκονο!!

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

  • ***
  • Μηνύματα: 434
  • Φύλο: Άντρας
  • เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 20:14:35 μμ »
(δεν εντυπωσιάστηκα από την ομορφιά τους διότι είναι πολύ ηλιοκαμένοι και μοιάζουν με τους αθίγγανους τους δικούς μας)

μονο για αυτο,τα σχολια και ο χρονος που σπαταλατε για απαντησεις ειναι περιττα :P

αλλα το nick τα λεει ολα! ασπρογατος...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2010, 20:16:39 μμ από paterdemon »