Αποστολέας Θέμα: Ανατολικη Ακτη  (Αναγνώστηκε 5921 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Ανατολικη Ακτη
« στις: Αύγουστος 26, 2008, 03:15:06 πμ »
Ενα θορυβωδες και φημισμενο διεθνες θερετρο, παραθαλασσιες κωμοπολεις οπου οι ντοπιοι περνουν τα Σαββατοκυριακα τους μακρια απο την Μπανγκοκ και γαληνια, ειδυλλιακα νησακια περιμενουν τους επισκεπτες στην Ανατολικη Ακτη της Ταιλανδης. Η Ανατολικη Ακτη της Ταιλανδης ειναι μια απεραντη αμμουδια που ξεκινα νοτιοανατολικα της Μπανγκοκ και καταληγει στο Χατ Λεκ, ενα χωριο της επαρχιας Τρατ, στα συνορα με την Καμποτζη. Η πλησιεστερη ακτη στην Μπανγκοκ ειναι ο βιομηχανικος πυρηνας της Ταιλανδης, οπου δεσποζουν τεραστια εργοστασια, ηλεκτροπαραγωγικες μοναδες και διυλιστηρια. Εκει οπου τελειωνουν τα εργοστασια, ξεκινα το διασημο παραθαλασσιο θερετρο Παταγια. Στ' ανοιχτα της Παταγια ξεπροβαλλουν διασπαρτα νησακια, που προσελκυουν οσους Ταιλανδους και ξενους τουριστες αναζητουν πιο ησυχα μερη.

Ολες οι κωμοπολεις κατα μηκος της Ανατολικης Ακτης βρισκονται κατα μηκος η κοντα στον Sukhumvit Highway (Highway 3), ο οποιος εκτεινεται επι 638 χιλιομετρα απο την καρδια της Μπανγκοκ μεχρι τα συνορα με την Καμποτζη. Αφου περασει την αστικη νοτιοανατολικη Μπανγκοκ, ο Sukhumvit Highway διασχιζει εξοχικα τοπια, μεχρι που φτανει στην ακτη. Μια στενη λωριδα γης που παρεμβαλλεται αναμεσα στον Κολπο της Ταιλανδης και τα ορη Ντονγκρεκ, τα οποια υψωνονται αποτομα λιγα χιλιομετρα προς την ενδοχωρα. Στο σημειο εκεινο η κυβερνηση σχεδιαζει να θεσει σε εφαρμογη μια σειρα εργων, που θα μεταμορφωσουν αυτο το κομματι της Ανατολικης Ακτης με τα ψαροχωρια στη μεγαλυτερη βιομηχανικη ζωνη της Ταιλανδης.
    Και ενω τα μεγαλα λιμανια, τα διυλιστηρια φυσικου αεριου και πετρελαιου και οι βιομηχανιες δεν προσελκυουν επισκεπτες, η Παταγια τους καλωσοριζει κατα χιλιαδες. Πολη-μαγνητης της Ανατολικης Ακτης, στην επαρχια Τσονμπουρι η Παταγια προσφερει μια τεραστια ποικιλια δραστηριοτητων στον επισκεπτη, απο γκολφ και καταδυση μεχρι θεματικα παρκα για παιδια, ενω παραμενει ο πιο δημοφιλης προορισμος των τουριστων που αναζητουν τη χαλαρωση σε παραλιες. Διασημη μεταξυ των επισκεπτων ειναι η νυχτερινη ζωη της Παταγια. Απο εκει μπορειτε να κανετε κοντινες αποδρασεις στην παραλια Μπανγκ Σαεν και στο νησακι Κο Σι Τσανγκ, λιγη ωρα με το πλοιο απο το Σι Ρατσα.
    Η ακτη μετα την Παταγια θα σας αποκαλυψει κι αλλα πανεμορφα νησια (το Κο Σαμετ και το Κο Τσανγκ) καθως και διαφορες ενδιαφερουσες και μη κωμοπολεις.
    Η παραλιακη επαρχια της Ραγιονγκ διαθετει περισσοτερα απο 100 χιλιομετρα με πανεμορφες παραλιες και εξωτικα νησια ακριβως απεναντι απο την ακτη, ενω η επαρχια εξελισσεται σε ανθηρο βιομηχανικο κεντρο. Η Ραγιονγκ καθαυτη ειναι μια αδιαφορη κωμοπολη, αν και προσφερει προσβαση στο απεναντι νησακι Κο Σαμετ, αγαπημενο στεκι των Ταιλανδων φοιτητων, που ερχονται με τις κιθαρες τους και μενουν στα φτηνα μπανγκαλοου του νησιου.
    Ακομα πιο ανατολικα βρισκεται η πολη Τσανταμπουρι, σε μια περιοχη που φημιζεται για τα τροπικα της φρουτα, οπως τα ραμπουταν και τα ντουριαν. Το Τσανταμπουρι εχει μια ανθηρη βιομηχανια πολυτιμων λιθων και ειναι κοντα στους πανεμορφους καταρρακτες και τα εθνικα παρκα των ορεων Ντονγκρεκ.
    Απο το Τρατ, στη νοτιοανατολικη γωνια της Ταιλανδης, καποιοι συνεχιζουν νοτια προς την Καμποτζη. Αλλοι επιστρεφουν στην ακτη και περνουν απεναντι στα νησια του Εθνικου Θαλασσιου Παρκου Μου Κο Τσανγκ. Αυτη η συσταδα νησιων, με μεγαλυτερο το βραχωδες και δασοφυτο Κο Τσανγκ, ειναι ενας λιγοτερο κοσμοπολιτικος τροπος για ν' απολαυσετε τον τροπικο παραδεισο, αφου οι ανεσεις ειναι ελαχιστες και τα μονα διαθεσιμα καταλυματα ειναι κατι απλα μπανγκαλοου.

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ

Μπανγκ Σαεν

Ο Sukhumvit Highway διασχιζει ο,τι εχει απομεινει απο τους ορυζωνες, που καποτε καλυπταν την περιοχη νοτιοανατολικα της Μπανγκοκ, και κατοπιν φτανει στη μεγαλη βιομηχανικη πολη Τσον Μπουρι, που οι τουριστες γνωριζουν μονο και μονο απο τους ετησιους αγωνες νεροβουβαλων. Λιγα χιλιομετρα πιο περα βρισκεται ενα απο τα παλαιοτερα παραθαλασσια θερετρα της Ταιλανδης, το Μπανγκ Σαεν, με την αμμουδια του και τα δεντρα κασουαρινα. Ο Ανοιχτος Ζωολογικος Κηπος Καο Κιεο, 18 χλμ. απο το Μπανγκ Σαεν συγκεντρωνει πλεον την προτιμηση των επισκεπτων του Σαββατοκυριακου.

Πληροφοριες: Tourism Authority of Thailand, 609 Mu 10 Phra Tham Nak Rd., Tambon Nongpue, Amphoe Bang-Lamung, Chon Buri. Λεωφορειο απο Ekamai (ανατολικο) Bus Terminal της Μπανγκοκ.

Σι Ρατσα & Κο Σι Τσανγκ

Το μικρο αλλα γεματο ζωη ψαροχωρι Σι Ρατσα ειναι η πατριδα του θαλασσινου παρασκευασματος nam phrik si racha (ναμ πρικ σι ρατσα), που θεωρειται η δημοφιλεστερη γλυκια και πικαντικη σαλτσα στην Ταιλανδη. Το χωριο αυτο καθαυτο δεν παρουσιαζει ιδιαιτερο ενδιαφερον, εκτος του οτι απο εκει παιρνει κανεις το πλοιο για το ιστορικο νησακι Κο Σι Τσανγκ.

Η μονη πραγματικα αξιολογη ατραξιον ειναι το φημισμενο νησακι Κο Λοι.

Το νησακι Κο Σι Τσανγκ, 13 χιλιομετρα ανοιχτα του Σι Ρατσα, εγινε διασημο χαρη στους ευπορους Ταιλανδους και τη βασιλικη οικογενεια που το κατεκλυσαν στα μεσα του 19ου αιωνα. Το 1892 ο βασιλιας Τσουλαλονγκορν εχτισε εκει ενα θερινο παλατι. Αλλο ενα μερος που αξιζει να δειτε ειναι ο κινεζικος ναος, ο Σαν Τσαο Πορ Καο Γιαι, ο οποιος κατακλυζεται με χιλιαδες Κινεζοταιλανδους κατα την Κινεζικη Πρωτοχρονια.
    Η δημοφιλεστερη παραλια ειναι η Χατ Τα Βανγκ, στο δυτικο ακρο του νησιου, 2 χλμ. απο την κεντρικη προβλητα και κοντα στο παλατι.

Πληροφοριες: Ιδιες με το Μπανγκ Σαεν.


ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Ανατολικη Ακτη
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 03:10:10 πμ »
Ko Σαμετ

Το Κο Σαμετ ειναι ενα μικρο νησακι σφηνοειδους σχηματος ακριβως απεναντι απο το Μπαν Πε. Διαθετει φανταστικες αμμουδιες με κρισταλλινα τιρκουαζ νερα και βρισκεται κατω απο βραχωδη ακρωτηρια, που χαρακτηριζουν την ανυδρη ενδοχωρα. Η φημη του Σαμετ οφειλεται στη σχετικα μικρη αποσταση που το χωριζει απο την Μπανγκοκ, αλλα και στους απλους, χωριατικους ρυθμους του, που δημιουργουν μια ισχυρη αντιθεση με τη ζωηρη ατμοσφαιρα της Παταγια. Το Κο Σαμετ, που καποτε ονομαζοταν Κο Καου Πιτσανταου (<<μεγαλο νησιωτικο στολιδι>>) χαρη στην υπεροχη λευκη αμμο του, εχει παρει το τωρινο του ονομα απο τα δεντρα samet η λευκοδεντρα.

Για τους ξενους το Κο Σαμετ ειναι ενα νησι γεματο απλοτητα και χαρη, ομως για τους Ταιλανδους ειναι συνυφασμενο με το μεγαλυτερο ποιητη τους, τον Σουντορν Που, ο οποιος βασισε το πρωτο και πιο γνωστο επικο του ποιημα Πρα Απαιμανι στις εμπειριες του απο τη ζωη στο νησι.
    Το νησι δεχεται σημερα γυρω στους 30.000 επισκεπτες τον χρονο και εχει γυρω στα 50 παρανομα ξενοδοχειακα θερετρα με συνολικα πανω απο 1.500 δωματια. Η αντιπαραθεση μεταξυ ιδιωτικων ξενοδοχειακων επιχειρησεων και κυβερνητικων αξιωματουχων κορυφωθηκε τον Μαιο του 1990, οταν εισεβαλλαν στο νησι ειδικες δυναμεις της αστυνομιας και εκλεισαν δεκαδες μπανγκαλοου ως παρανομα κτισματα. Αν και αυτη η δυναμικη επεμβαση δεν διηρκεσε πολυ και τελικως απετυχε, συνεβαλλε ωστοσο στην αφυπνιση της εθνικης συνειδησης για την προστασια του περιβαλλοντος και συγκεκριμενα αυτου του καποτε πρωτογονου παραδεισου, που απειλειται απο μια ανεξελεγκτη αναπτυξη.
    Παρα τις συνεχιζομενες πολιτικες διαμαχες, το νησι παραμενει ενας προορισμος για ησυχες και απλες διακοπες, χωρις τις παροχες υψηλης τεχνολογιας των αλλων εμπορικα ανεπτυγμενων νησιων της χωρας.
    Η αποβαθρα Να Νταν στη βορεια ακτη του Κο Σαμετ ειναι το πιο επαγγελματικα ανεπτυγμενο σημειο του νησιου, με ξενοδοχειακες εγκαταστασεις ολων των κατηγορειων και καθε ειδους θαλασσιες δραστηριοτητες, απο γουιντσερφινγκ και εκδρομες με σκαφη μεχρι καταδυση.
    Οι καλυτερες και πιο καθαρες παραλιες βρισκονται κατα μηκος της ανατολικης ακτης, ξεκινωντας απο τη Χατ Σαι Καεο (<<παραλια της διαμαντενιας αμμου>>) στο βορειοανατολικο ακρο του νησιου και 10 λεπτα με τα ποδια απο την αποβαθρα Να Νταν. Η παραλια Παι, που ειναι γνωστη και ως Παρανταιζ Μπιτς, ειναι ενας ορμισκος με μικρα ενοικιαζομενα μπανγκαλοου και βασικες υπηρεσιες, οπως ενα ταξιδιωτικο γραφειο κι ενα ταχυδρομειο με δυνατοτητα post restante. Οι παραλιες Τουμπ Τιμ και Πουντσα, ακομα πιο νοτια, ειναι πιο ησυχες και εχουν σχετικα ευκολη προσβαση με τα ποδια στις ερημες παραλιες της δυτικης ακτης, ενος μερους ιδανικου για αξεχαστα ηλιοβασιλεματα. Οι υπολοιπες παραλιες της ανατολικης ακτης ειναι οι Βονγκ Ντουαν, Καντλαιτ, Βαι και Κουι.

Πληροφοριες: Tourism Authority of Thailand, Ban Gon Ao, Tambon Pae, Rayong.
                    Λεωφορειο για το Ραγιονγκ απο Ekamai Bus Terminal της Μπανγκοκ.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Markos

  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • *****
  • Μηνύματα: 1396
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ανατολικη Ακτη
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 10:22:18 πμ »
Η καλύτερη παραλία του νησιού είναι το Ao Prao, και όντως έχει πολύ καλά νερά... και τρεις ξενοδοχειακές μονάδες πολύ ήσυχες και μακριά από το πολύβουο Σαιτ Καεο...

Σίγουρα όμως αξίζει κάθε βράδυ να πηγαίνει κανείς στο Σαϊτ Κάεο για φαγητό και ποτό...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος Thailander

  • ***
  • Μηνύματα: 503
  • Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Απ: Ανατολικη Ακτη
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 06, 2008, 01:56:44 πμ »
Τσανταμπουρι

Το Τσανταμπουρι (<<πολη του φεγγαριου>>), μια πολυσυχναστη εμπορικη πολη πανω στον αυτοκινητοδρομο για την Καμποτζη, αποτελει εναν ενδιαφεροντα σταθμο στο μακρυ ταξιδι για το Κο Τσανγκ. Εχει μια ανθηρη βιομηχανια πολυτιμων λιθων, φυτειες με durio zibethinus (το φρουτο με την απωθητικη μυρωδια που λατρευουν πολλοι Ταιλανδοι) και μια σημαντικη κοινοτητα Βιετναμεζων χριστιανων προσφυγων απο το Βιετναμ στα τελη του 19ου αιωνα. Κυριοτερος πολος ελξης για τους περισσοτερους επισκεπτες ειναι η ιστορικη καθολικη Εκκλησια της Αμωμης Συλληψης, που χτιστηκε σε γαλλικο ρυθμο μεταξυ 1906 και 1909 απο Βιετναμεζους μεταναστες, οι οποιοι κατεφυγαν εκει εξαιτιας των θρησκευτικων διωγμων του αυτοκρατορα Τζια Λονγκ.

Πληροφοριες: Tourism Authority of Thailand, 153/4 Sukhumvit Rd., Amphoe Muang, Rayong
                   Λεωφορειο απο Ekamai Bus Terminal της Μπανγκοκ

Τρατ & Λαεμ Νγκοπ

Οι επισκεπτες με προορισμο το πανεμορφο νησι Κο Τσανγκ θα περασουν πρωτα απο το Τρατ, μια μικρη εμπορικη κωμοπολη, και κατοπιν απο το Λαεμ Νγκοπ, ενα νωχελικο χωριουδακι και λιμανι απ' οπου φευγουν φεριμποτ για το νησι. Κανενα απο τα δυο αυτα μερη δεν κρυβει ιδιαιτερη γοητεια, ομως οι δυσχερειες της μετακινησης σ' αυτο το μερος της χωρας να σας αναγκασουν να κανετε μια διανυκτερευση πιθανον σε καποιο απο αυτα. Το Βατ Μπουπαραμ, γνωστο και ως Βατ Παι Κλονγκ, ειναι το μονο αξιολογο ιστορικο κτιριο και χρονολογειται απο το 1652, τα χρονια του βασιλια Τονγκ της Αγιουταγια.

Πληροφοριες: (T.A.T.), 100 Mu I, Trat-Laem Ngop Rd., Tambon Laem Ngop, Amphoe Laem Ngop, Trat

Ko Τσανγκ

Το Κο Τσανγκ (που σημαινει <<νησι των ελεφαντων>>) εχει καταφερει να διατηρησει μια αισθηση αγριας φυσης, παρα την τουριστικη αναπτυξη της τελευταιας δεκαετιας. Με εκταση 492 τετρ. χλμ., ειναι το δευτερο μεγαλυτερο νησι της Ταιλανδης μετα το Πουκετ. Οι αποτομοι λοφοι με τους καταρρακτες καλυπτονται απο ενα πυκνο δασος της βροχης και σχηματιζουν μια ραχοκοκαλια στο κεντρο του νησιου χωριζοντας το στα δυο. Κοντα στις ακτες αφθονουν μαγκροβια και παραθαλασσια δαση, ενω κρυσταλλινα νερα βρεχουν τις πανεμορφες παραλιες με τη λευκη αμμο.

Το Κο Τσανγκ και τα αναριθμητα μικρα νησακια τριγυρω του, που ολα μαζι αποτελουν το Εθνικο Θαλασσιο Παρκο Κο Τσανγκ, χρωστουν την περιβαλλοντικη τους επιβιωση στη σχετικα απομερη θεση τους και στον προστατευτικο χαρακτηρισμο του θαλασσιου παρκου (το 85% περιπου του κυριως νησιου θεωρειται εθνικο παρκο, ομως, οταν τιθεται θεμα τουριστικης αναπτυξης, τα ορια του παρκου γινονται ασαφη).
    Η μεγαλυτερη και δημοφιλεστερη παραλια ειναι η Χατ Σαι Καο η Παραλια της Λευκης αμμου, η οποια εκτεινεται απο το βορειοδυτικο ακρο του Κο Τσανγκ και προς τα κατω, καλυπτοντας σχεδον το ενα τριτο εκεινης της πλευρας. Η Χατ Κλονγκ Πραο, λιγο πιο νοτια πισω απο ενα λοφισκο, ειναι πολυ πιο ησυχη και μοναχικη. Νοτια της Χατ Πραο υπαρχουν κι αλλες μικροτερες, αλλα εξισου ελκυστικες, αμμουδιες, οπως η Χατ Μπαε και η Χατ Κρουατ.
    Μπορειτε να πατε με τα ποδια απο την παραλια Κλονγκ Πραο στον καταρρακτη Κλονγκ Πλου, μεσα στο τροπικο δασος. Τα αξιοθεατα στην ανατολικη ακτη του νησιου περιλαμβανουν τον καταρρακτη Ταμ Μαγιομ με τα εξι επιπεδα και τη λιμνουλα στη βαση του και τελος τον μικροτερο καταρρακτη Ντον Κεο στη βορειοανατολικη γωνια του νησιου, μετα την πολη Ντον Μαι.

Νησια κοντα στο Κο Τσανγκ

Το Κο Κουτ, το δευτερο μεγαλυτερο νησι του αρχιπελαγους, δεν υπαγεται στο Εθνικο Παρκο, γι' αυτο ειναι και το πιο ανεπτυγμενο απ' ολα. Μπορειτε να επισκεφτειτε καποιους καταρρακτες, οπως τους Κλονγκ Τσαο και Κλονγκ Αναμκοκ, παιρνοντας το καραβακι μεχρι τον Κλονγκ Τσαο και απο εκει συνεχιζοντας με τα ποδια μεσα απο τη ζουγκλα.
    Το Κο Μακ ειναι μικροτερο και πιο επιπεδο απο το Κο Κουτ. Ειναι το τριτο σε μεγεθος νησι κι ενα απο τα πιο ανεπτυγμενα.
    Το Κο Κραντατ (<<χαρτινο νησι>>) εχει μια παραλια 6,5 χλμ. με δυνατοτητες καταδυσης αναμεσα στα κοραλλια. Τα αλλα νησια που προσφερουν καταλυματα για διανυκτερευση ειναι τα Κο Πραο, Κο Νγκαμ, Κο Λαογια και Κο Βαι.

Πληροφοριες: Ιδιες με το Τρατ
                   Laem Ngop tourism office: Ban Hin Ta Boy, Laem Ngop, Τρατ
                   Φεριμποτ απο το Λαεμ Νγκοπ

Στο δρομο για την Καμποτζη

Ανατολικα και υστερα νοτια του Τρατ, ο Sukhumvit Highway, ο οποιος ειναι ευρυτερα γνωστος ως Ηighway 318, διασχιζει μια λεπτη λωριδα γης στριμωγμενη αναμεσα στις ομορφες παραλιες του Κολπου της Ταιλανδης και τα συνορα με την Καμποτζη. Στην περιοχη αυτη καποτε απαγορευοταν η κυκλοφορια λογω της παρανομης δρασης των Κοκκινων Χμερ, ομως σημερα οι δρομοι εχουν ανοιξει. Οι Ταιλανδοι συρρεουν στο καζινο που βρισκεται στα συνορα απο την πλευρα της Καμποτζης.

Η Χατ Μπαν Τσουεν, περιπου 60 χιλιομετρα νοτια του Τρατ, ειναι μια απεραντη και ελκυστικη παραλια.
    Απο την πινακιδα του 70ου χλμ. του αυτοκινητοδρομου ξεκιναει ενας δρομος που ανεβαινει μεχρι το Τζουτ Τσομ Βιβ, ενα σημειο με πανοραμικη θεα στην ακτη και στην Καμποτζη. Λιγο πιο νοτια βρισκεται η Κλονγκ Γιαι, η τελευταια κωμοπολη της περιοχης, γνωστης για το λαθρεμποριο και τη μεγαλη αγορα της στα συνορα.
    Οπως και η Κλονγκ Γιαι, ετσι και το χωριουδακι Χατ Λεκ απολαμβανει τα προνομια ενος ανθηρου λαθρεμποριου και μιας πολυσυχναστης συνοριακης αγορας. Μερικες φορες το Χατ Λεκ μοιαζει περισσοτερο με τεραστιο χωρο σταθμευσης παρα με χωριο, καθως κατακλυζεται απο Ι.Χ. και πουλμαν που ξεφορτωνουν εκδρομεις για το γειτονικο νησακι Κο Κονγκ, στην αλλη μερια των συνορων, και ιδιως για το Διεθνες Καζινο και Θερετρο Κο Κονγκ (Ko Kong International Casino and Resort).

Πληροφοριες: Ιδιες με το Τρατ
                   Ko Kong International Casino: Νησι Κο Κονγκ. Με λεωφορειο για το Χατ Λεκ απο το Τρατ και μετα με
                                                           ταχυπλοο η φεριμποτ απο το Χατ Λεκ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 06, 2008, 03:43:33 πμ από Thailander »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω