Αποστολέας Θέμα: Όπιο και άλλες ουσίες στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 9907 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10806
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
  • Thailand
Όπιο και άλλες ουσίες στην Ταιλανδη
« στις: Μάιος 22, 2008, 02:33:24 πμ »
Όταν το 1967 μια ομάδα των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε την πρώτη έρευνα οπίου στην Ταϊλάνδη που περιέλαβε τους ελέγχους επαρχιών, υπολόγισε τη συνολική παραγωγή στη χώρα σε 145 τόνους. Αν και αυτό μπορεί να ήταν πάρα πολύ υψηλό επειδή στηρίχθηκε στους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και τις εκτιμήσεις, οι ενδιαφερόμενοι ταϊλανδικοί ηγέτες κατόπιν άρχισαν να θεωρούν τον έλεγχο ναρκωτικών άμεση προτεραιότητα. Το 1969, τις ταϊλανδικές προσπάθειες καινοτόμησαν οι ενέργειες του  βασιλιά Bhumibol Adulyadej που εισήγαγε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης συγκομιδών και καθιέρωσης  νέου παλατιού Phuping στην Chiang Mai δίπλα σε ένα χωριό καλλιέργειας παπαρούνας στο βουνό Doi Pui. Προώθησε μια μακροπρόθεσμη και συνεταιριστική προσέγγιση στον έλεγχο οπίου που ενθάρρυνε την εύρεση των εναλλακτικών λύσεων εισοδηματικής παραγωγής και όχι την επιβολή αυστηρών νόμων.
Όταν το Ταμείο Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών δημιουργήθηκε το 1971, άρχισε ένα πρόγραμμα μείωσης ανεφοδιασμού στη βόρεια Ταϊλάνδη που υιοθέτησε μια προσέγγιση αντικατάστασης συγκομιδών. Σε αυτό και σε διάφορα επόμενα προγράμματα για την επόμενη δεκαετία, αυτή η προσέγγιση προσαρμόστηκε στις βόρειες ταϊλανδικές ορεινές περιοχές και τις εθνικές μειονότητες που αυξάναν την παραγωγή οπίου εκεί. Τα προγράμματα επινόησαν τις γεωργικές τεχνικές που θα μπορούσαν να εισαχθούν για να βρούν τις εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή οπίου  και τελικά την μειωμένη καλλιέργεια παπαρουνών οπίου.
Η ταϊλανδική κυβέρνηση παγίωσε τις αντιπροσωπείες ελέγχου ναρκωτικών στο γραφείο του πίνακα ελέγχου ναρκωτικών (ONCB) που καθιερώθηκε το 1976. Το 1978, και με τη βοήθεια των Ηνωμέων Έθνων και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, άρχισε τις έρευνες για την καλλιέργεια οπίου.Οι αγρότες χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που υιοθετήθηκαν μερικές φορές από τα αναπτυξιακά έργα, όπως να καλλιεργουν μεταξύ των αυλάκων την παπαρούνα οπίου με άλλες συγκομιδές για να κρύψουν την παπαρούνα, αυξανόμενη παραγωγή  κατά τη διάρκεια εναλλακτικής εποχής, και της άρδευσης,το ONCB αντιμετώπισε αυξανόμενες δυσκολίες στην εύρεση των καλλιεργειών.
Μέχρι το 1984, οι ανώτεροι υπάλληλοι της Ταιλάνδης και των Ηνωμένων Εθνών είχαν γίνει πεπεισμένοι ότι οι ικανοποιητικές εναλλακτικές λύσεις της καλλιέργειας οπίου υπήρξαν στα χωριά όπου τα προγράμματα είχαν αρχίσει κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας νωρίτερα. Επίσης, αν και οι ταϊλανδικές κυβερνητικές αντιπροσωπείες δεν εξερίζωναν ακόμα τους τομείς παπαρουνών οπίου, οι διάφορες έμμεσες μέθοδοι για να πείσουν τους καλλιεργητές  να μειώσουν την παραγωγή είχαν έναν αντίκτυπο.
Όταν η εξόντωση παπαρουνών οπίου άρχισε το 1985,το ONCB υπολόγισε ότι η παραγωγή στη χώρα είχε μειωθεί σε 33 τόνους. Με την ίδρυση αστυνομίας περιπόλου συνόρων και επιβολής αντιπροσωπείων της  στα χωριά κοντά στην  Chiang Mai, η παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 50% σε περίπου 17 τόνους το 1986. Αυτό οδήγησε την Ταϊλάνδη να γίνεται καθαρός εισαγωγέας του οπίου, μια κατάσταση που έχει συνεχιστεί μέχρι το παρόν.
Από τότε, η καλλιέργεια παπαρουνών οπίου μειώθηκε σημαντικά παρά τις καλύτερες προσπάθειες των καλλιεργητών. Σε μερικά μέρη  όπως  στην επαρχία  TAk στα σύνορα της Myanmar, είχαμε αρκετή παραγωγή και προσπάθεια αποφυγής του ελέγχου απο  τους ανώτερους υπαλλήλους επιβολής νόμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ONCB, από μια καλλιεργημένη περιοχή περίπου 1.100 εκταρίων το 2000-2001, αυτό έπεσε σε περίπου 120 εκτάρια το 2004-2005, μετά από τις προσπάθειες ολικής εξόντωσης.Το ONCB υπολόγισε ότι η παραγωγή μετά από την εξόντωση ήταν λιγότερο από 140 χιλιόγραμμα.


Για να υπολογίσει την περιοχή της καλλιέργειας παπαρουνών οπίου στην Ταϊλάνδη, το ONCB πραγματοποιεί τις ετήσιες έρευνες που συνδυάζουν την ερμηνεία των δορυφορικών καλολογικών στοιχείων με μια έρευνα ελικοπτέρων. Η εναέρια έρευνα υποστηρίζεται από τις μονάδες ελικοπτέρων από το βασιλικό ταϊλανδικό τμήμα αεροπορίας της αστυνομίας και το βασιλικό ταϊλανδικό στρατό. Η εναέρια έρευνα του 2006 κάλυψε και τις 76 πιθανές περιοχές στόχων ορεινών περιοχών. Το ΠΣΤ, οι δορυφορικοί χάρτες εικόνας, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και οι τηλεοπτικές φωτογραφικές μηχανές είναι σημαντικα εργαλεία και εξοπλισμός στη λειτουργία. Όλα τα στοιχεία αναλύθηκαν σε ένα γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών Όλα τα στοιχεία αναλύθηκαν σε ένα γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών. Το 2006, η έρευνα οπίου υπολόγισε ότι 157 εκτάρια του οπίου ήταν ακόμα καλλιεργημένα στα βόρεια της Ταϊλάνδης, έναντι σε 119 εκτάρια στην καλλιέργεια παπαρουνών οπίου 2005,και  βρέθηκαν  σε 10 διαφορετικές βόρειες επαρχίες. Η καλλιέργεια παπαρουνών οπίου έχει μειωθεί από το 1984 πότε υπήρξαν κατ' εκτίμηση 8.777 εκτάρια που καλλιεργήθηκαν στη βόρεια Ταϊλάνδη.
Η εθνική παραγωγή οπίου υπολογίστηκε σε 15,65 κλ/εκτάρια, βασισμένα στη μέτρηση καψών στον τομέα. Οι καλές βροχοπτώσεις, η χρήση της άρδευσης και το λίπασμα συμβάλλουν για να λάβουν την καλύτερη παραγωγή οπίου στην περιοχή. Η πολλαπλάσια καλλιέργεια της παπαρούνας οπίου ασκείται στην Ταϊλάνδη και έχει αυξηθεί από τρεις συγκομιδές ετησίως το 1995 σε έξι συγκομιδές ετησίως σε 2006, που η πολλαπλάσια καλλιέργεια ασκείται συχνά από τους αγρότες για να αποφύγει την εξόντωση. Με βάση την έκταση της καλλιέργειας παπαρουνών οπίου που ερευνήθηκε πριν από την εξόντωση και τη μέση παραγωγή οπίου, μια εκτίμηση 2,4 μετρικών τόνων του οπίου θα μπορούσε ενδεχομένως να παραχθεί το 2006.


Η έρευνα καλλιέργειας οπίου του 2006 πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο του 2005 μέχρι τον Απρίλιο του 2006. Συνολικά 76 πιθανές αυξανόμενες περιοχές οπίου στόχευθηκαν  χρησιμοποιώντας εναέρια μέσα. Η ομάδα επίγειων ερευνών συνέλεξε επίσης τις πληροφορίες για την τεχνική, την τιμή και την παραγωγή καλλιέργειας μέσω των συνεντεύξεων με τους αγρότες και άλλους βασικούς πληροφοριοδότες. Μετά κατάφερε να φθάσει σε έναν τομέα παπαρουνών οπίου, η ομάδα ερευνών συνέλεξε τις πληροφορίες για τη θέση συγκρίνοντας τα στοιχεία ΠΣΤ με τους τοπογραφικούς χάρτες. Οι πληροφορίες μεταφέρθηκαν αργότερα στο σύστημα βάσεων δεδομένων ερευνών για την επαλήθευση από την εναέρια έρευνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2014, 06:10:53 πμ από Oytopikos »Αποσυνδεδεμένος Jello Biafra

 • Ειδικός
 • Συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 372
 • Φύλο: Άντρας
 • Pattaya is the end of the road
  • Thailand
Μεθαμφεταμινη ή Γιαμπα
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 23, 2008, 23:40:54 μμ »
Ανηκει στα συμπαθομιμητικα (αμφεταμινη,κοκαινη)και στα ψυχοδιεργετικα(ντοπαμινη,κ.α)...ετσι προκαλει ευφορια,διεργεση σε μεγιστο βαθμο.απουσια κοπωσης και απουσια του αισθηματος της πεινας.Το χρησιμοποιουσε ο στρατος στην Καμποτζη και αλλοι στρατοι ανα τον κοσμο.
Η ευκολη και φτηνη παρασκευη του ,μαζι με την αποδοση του το εκαναν πολυ δημοφιλη στην Ταυλανδη και χρησιμοποιηται απο ολα τα κοινωνικα στρωματα ,Οι κοπελες και τα Κατοι των καραοκε και go-go για να εχουν ενεργεια να μην ντρεπονται και να παραμενουν αδυνατες,οι Γιαππις και οι λοιποι εργαζομενοι για να δουλευουν περισσοτερο και να μην κουραζονται.Οι εραστες για να εχουν ολονυκτια αποδοση  :D οι πιτσιρικαδες για να χορευουν ολη τη νυχτα κ.α.
Η διαρκεια του κραταει 6-8 ωρες σε μεγιστο βαθμο και σε "πιανει" μετα απο 15 λεπτα ενω αντιθετα η κοκαινη σε κραταει μονο 20 λεπτα και ειναι και πανακριβη.400 μπατ για ενα χαπι γιαμπα
2000-3000 για ενα γραμμαριο κοκαινη.
Ειναι σε μορφη χαπιου και τοποθετητε σε ασημοχαρτο και με σιγανη φωτια καιγεται και ρουφας τον καπνο με ενα στριμενο χαρτονομισμα  ::)ή καλαμακι.
Οι εργατες το καταπινουν ,ετσι δεν σε "πιανει" αποτομα.
Kυκλοφορει και μεγαλος αριθμος placebo στις τουριστικες περιοχες και τυχερος οποιος παρει  ;) να την γλυτωσει .
Το κακο ειναι οτι προκαλει εξαρτηση μεγιστου βαθμου περισσοτερο απο καθε αλλο ναρκωτικο,(πολυμηνη χρηση επιφερει μεγιστη φθορα ψυχης και σωματος)και ετσι σε λιγα χρονια εχει δημιουργηθει ενας μεγαλος αριθμος εξαρτημενων που δημιουργουν μεγαλα προβληματα στο κρατος και στις οικογενειες τους και οχι μονο  :-[

Το κρατος παιρνει μετρα αλλα ειναι δεν ειναι ευκολο να σταματησει το φαινομενο που εχει παρει τεραστιες διαστασεις ,οχι μονο στην Ταυλανδη .Εμφανιση εχει κανει και στην Αγγλια τα τελευταια χρονια και Αμερικη φυσικα πολυ πιο πριν με τα γνωστα προβληματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 23, 2010, 08:23:37 πμ από Jello Biafra »
After 10 years in Thailand, I don't have the spirit anymore to go back.
        Frans Vilenick


Αποσυνδεδεμένος Jello Biafra

 • Ειδικός
 • Συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 372
 • Φύλο: Άντρας
 • Pattaya is the end of the road
  • Thailand
Απ: Μεθαμφεταμινη ή Γιαμπα
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 23, 2008, 23:41:23 μμ »
Μενοντας 14 μερες στην ΒΚK σε μη τουριστικο μερος κοντα σε φτωχογειτονιες(εκει που τα σπιτια ειναι χαμηλα  ;) και κλεινουν με ρολα,οι ανθρωποι κανουν παρτυ καραοκε απο εξω,και μενοντας σε ξενοδοχειο με Ταυλανδους στην Udomsuk.ανακαλυπτεις πραγματα που σε αλλη περιπτωση δεν θα τα ανακαλυπτες.
Αλλαξα τεσσερα δωματια στο συγκεκριμενο ξενοδοχειο και καποια στιγμη σκυβοντας στο κομοδινο να βαλω το φορτιστη ανακαλυψα μια εσωτερικη προεξοχη δυσκολα να την δεις ορθιος ,που εκρυβε εναν αναπτηρα και ενα καλαμακι με ασημοχαρτο στην ακρη ή ενα χαρτινο καλαμακι και ενα μεταλικο μερος αναπτηρα ή ενα κομματι ασημοχαρτο,προιοντα χρησης γιαμπα.Ειμαι σιγουρος οτι σε καθε δωματιο υπηρχαν τετοια απομειναρια   ??? αλλα σκονισμενα αλλα προσφατα χρησιμοποιημενα.Πραγμα που δηλωνει χρηση απο πολλα ατομα(μαλλον για σεξουαλικη αποδοση και "ανεβασμα"γενικα  :-[


« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2010, 11:27:49 πμ από Jello Biafra »
After 10 years in Thailand, I don't have the spirit anymore to go back.
        Frans Vilenick


Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10806
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
  • Thailand
Απ: Μεθαμφεταμινη ή Γιαμπα
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 23, 2008, 23:43:07 μμ »
Χρήστες μεθαμφεταμίνης πριν και μετά

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες εδώ

http://www.drugfree.org/Portal/DrugIssue/MethResources/faces/index.html

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το σημαντικότερο διεγερτικό τύπου αμφεταμίνης (ATS) όσον αφορά τις παρασκευαζόμενες και διακινούμενες ποσότητες είναι η μεθαμφεταμίνη. Το 2003 οι μεγαλύτερες ποσότητες παράχθηκαν και κατασχέθηκαν και πάλι στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία (Κίνα, Μιανμάρ, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) και δευτερευόντως στη Βόρεια Αμερική (Ηνωμένες Πολιτείες) (CND, 2005). Η παραγωγή μεθαμφεταμινών στην Ευρώπη συνεχίσθηκε σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Το 2003, ανακαλύφθηκαν και αναφέρθηκαν παράνομα εργαστήρια παρασκευής μεθαμφεταμινών στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία (εθνικές εκθέσεις δικτύου Reitox, 2004· CND, 2005). Στην Τσεχική Δημοκρατία, παρασκευή μεθαμφεταμινών αναφέρεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 (UNODC, 2003α)· οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονται για τοπική κατανάλωση, μολονότι ορισμένες εισάγονται λαθραία στη Γερμανία και την Αυστρία (εθνική έκθεση Τσεχικής Δημοκρατίας, 2004). Το 2003, οι τσεχικές αρχές ανέφεραν αύξηση της παρασκευής «pervitin» (τοπική μεθαμφεταμίνη) από φαρμακευτικά προϊόντα με εμπορικό σήμα λόγω της έλλειψης εφεδρίνης (πρόδρομης ουσίας της μεθαμφεταμίνης) στην τοπική μαύρη αγορά. Μολονότι το ΕΚΠΝΤ δεν συγκεντρώνει συστηματικά στοιχεία σχετικά με τις κατασχέσεις μεθαμφεταμινών, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γερμανία, η Λιθουανία και η Νορβηγία αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν σχετικές κατασχέσεις το 2003. Επιπλέον, η Δανία ανέφερε ότι οι μεθαμφεταμίνες είναι ολοένα και πιο διαδεδομένες στην παράνομη αγορά ναρκωτικών, και η Λεττονία ανέφερε αυξημένη ποσότητα (0,8 τόνοι) κατασχεθείσας εφεδρίνης το 2003 (σε σύγκριση με το 2002) (εθνικές εκθέσεις δικτύου Reitox, 2004).

Ένας στους 20 φοιτητές στην Αμερική έχουν δοκιμάσει μεθαμφεταμίνη. Τους ελκύει η ψεύτικη πραγματικότητα που "φτιάχνει" η μεθ. Η αρχική ευφορία, η ενέργεια, η αυτοπεποίθηση που δίνει. Όταν, όμως, είναι υπό την επήρεια βλέπουν ότι τους επιτίθενται εξωγήινοι, δεν ξέρουν που βρίσκονται κι επειδή η μαστούρα κρατάει πολύ, μισή μέρα, πέφτουν σε μεγάλους κινδύνους. Μπορεί, ας πούμε, έξω να κάνει ψοφόκρυο κι επειδή ο άλλος νομίζει ότι τον κυνηγάνε μουντζαχεντίν να βγεί από το ζεστό του αυτοκίνητο και να τον βρούνε την άλλη μέρα πεθαμένο από το ψύχος. Έχουν γίνει αυτά στην Αμερική.

Από την μεθ επηρεάζεται η κρίση. Επηρεάζεται η συμπεριφορά. Συνδυάζει η μεθ την υπερκινητικότητα της κοκαΐνης και τις παραισθήσεις του LSD. Σκοτώστρα μεγάλη, δηλαδή. Γι' αυτό και θεωρείται το ισχυρότερο και πιο επικίνδυνο ναρκωτικό. Κι εθίζει με τη μια. Ο χρήστης βλέπει τρομακτικά πράγματα, νιώθει ότι τον απειλούν και οδηγείται στην παράνοια.

Η μεθαμφεταμίνη φτιάχτηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1893 από τον χημικό Ναγκάι. Από τι; Από μια ουσία των σπορ. Από εφεδρίνη. Κι ενώ στην αρχή ήταν ξεχασμένη χρησιμοποιήθηκε στον β' παγκόσμιο πόλεμο. Μεθαμφεταμίνη έπαιρναν οι γιαπωνέζοι στρατιώτες, ενώ οι Γερμανοί αμφεταμίνη. Οι καμικάζι έπαιρναν κι αυτοί μεθαμφεταμίνη και μέσα στο χαμένο τους μυαλό έκαναν τις αποστολές αυτοκτονίας.

Αποσυνδεδεμένος iron_lion

 • **
 • Μηνύματα: 82
Απ: Μεθαμφεταμινη ή Γιαμπα
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 23, 2008, 23:45:10 μμ »
Jello μπραβο για το θεμα που εβαλες.εχει παρει τεραστιες διαστασεις και καπου ειχα δει και ενα σχετικο ντοκιμαντερ πολυ φρικιαστικο!!εδειχνε φωτο κλπ και την περιπτωση ενος ζευγαριου στην αμερικη που πεθανε μες στο ψυχος..ειχανε παρει τηλεφωνο στην αστυνομια και λεγανε πως τους επιτιθενται μεξικανοι,παιξανε και το ηχητικο ντοκουμεντο!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 28, 2009, 15:36:07 μμ από Jello Biafra »

Αποσυνδεδεμένος iron_lion

 • **
 • Μηνύματα: 82
Απ: Μεθαμφεταμινη ή Γιαμπα
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 07, 2008, 08:59:15 πμ »
στον κο πανγκαν σε πλησιαζουν και σου πουλανε τα παντα.λιγο προσοχη να μην μπλεξετε.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 8835
 • Φύλο: Άντρας
  • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Μεθαμφεταμινη ή Γιαμπα
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 21, 2008, 20:42:59 μμ »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10806
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
  • Thailand
Samson Thaveesuk
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 01:53:28 πμ »
Οι ανήλικοι διακινητές ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη δεν έχουν ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία.
Ο Samson γεννήθηκε σε μια οικογένεια βουλιαγμένη στη φτώχεια, στην κεντρική ταϊλανδική επαρχία Lopburi..
Ο πατέρας του έφυγε όταν ήταν μικρός.
Η μητέρα του πέθανε δουλεύοντας στο γύρο του θανάτου, χτυπώντας με τη μοτοσικλέτα στον τοίχο του βαρελιού.
Από την έβδομη τάξη ο Samson εθίστηκε στα ναρκωτικά και έγινε βαποράκι. Συνελήφθη κι έφαγε δέκα χρόνια στην ηλικία των 17.
Μετά από τέσσερα χρόνια στα σίδερα, ο Samson για να ξεφύγει από την πλήξη της φυλακής και για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του στη φυλακή, μπήκε σε ένα νέο πρόγραμμα των φυλακών, που περιελάμβανε εκμάθηση και εκγύμναση στο άθλημα του μποξ.
Ετσι, κάθε ημέρα, έβγαζε τη στολή του φυλακισμένου και πήγαινε στο γυμναστήριο που φιλοξενείται σε παλιό εργοστάσιο.

Ο Samson τα κατάφερε και σε σύντομο διάστημα κέρδισε τον τίτλο με αντίπαλο Ιάπωνα μποξέρ σε άλλη ταϊλανδική φυλακή. Δύο μήνες αργότερα, ο Samson απελευθερώθηκε για την καλή του συμπεριφορά αλλά και για το ταλέντο του στο μποξ με τον όρο να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Οι Ταϊλανδοί έχουν παράδοση στο μποξ και το κικμπόξινγκ, το ονομάζουν ως τέχνη οκτώ άκρων κι έντεκα από τα 17 ολυμπιακά μετάλλια της χώρας έχουν έρθει στη χώρα από το μποξ. Ο Samson έχει υπερασπίσει τον τίτλο του στα μεσαία βάρη τρεις φορές και πρόσφατα στη Πνομ Πενχ στις 26 Απριλίου, πάλι με αντίπαλο Ιάπωνα.
Με 170.000 ανθρώπους πίσω από τους σίδερα, σε μια χώρα 65 εκατομμυρίων, η Ταϊλάνδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυλακισμένων στον κόσμο.
Η πλειονότητα έχει φυλακιστεί για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Τα κελιά είναι τόσο γεμάτα που οι τρόφιμοι αναγκάζονται μερικές φορές να κοιμούνται λοξά για να χωράνε..
Το ταϊλανδικό σωφρονιστικό σύστημα το 2003 άρχισε επίσημα σε εθνικό επίπεδο την εισαγωγή του μποξ, προσκαλώντας μποξέρ για να εκπαιδεύσουν τους τροφίμους.
«Αυτό που έχουν όλοι στη φυλακή είναι άφθονο χρόνο» λέει ο Wanchai Roujanavong, γενικός διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος της Ταϊλάνδης. «Είναι λοιπόν ένα καλό περιβάλλον για να αφιερωθείς στο μποξ.
Επίσης, πολλοί δύσκολα βρίσκουν δουλειά όταν αποφυλακίζονται ενώ αν ασχολούνται με το μποξ και τον αθλητισμό τα πράγματα γι’ αυτούς είναι ευκολότερα».Ο Amnat Ruenroeng, 29 ετών, προπονείται σκληρά με την υπόλοιπη ταϊλανδική ολυμπιακή ομάδα στο Danang του Βιετνάμ. Μετά από αρκετά χρόνια στις φυλακές,το μποξ έφερε ηρεμία και πειθαρχία στη ζωή του.Ο SamsonThaveesuk φυλακίστηκε στην ηλικία των 17 για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Το μποξ τον βοηθησε να βγει από τη φυλακή. Στη φωτογραφία πριν ανέβει στο ρινγκ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Δέκα γύρους μετά ήταν και πάλι πρωταθλητής...Ο Samson δέχεται τις οδηγίες του προπονητή του.Ο Samson στέκεται με τα γάντια ψηλά μετά τη νίκη του.Νεαρές κρατούμενες σε φυλακή της Μπανγκόκ προπονούνται ενώπιον του προπονητή τους.Νεαροί φυλακισμένοι προπονούνται στο σάκο.Νεαρές κρατούμενες σε διάλειμμα της προπονήσής τους εξετάζουν τα γάντια της συναθλήτριάς τους...Η Siriporn Chutikulun, διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος για γυναίκες τοξικομανείς, μιλάει στις νεαρές κρατούμενες....Φυλακισμένοι σε προπόνησή τους σε φυλακή έξω από την Μπανγκόκ.Ο Ruenroeng προετοιμάζεται στο Βιετνάμ με τον Κουβανό προπονητή του να τον επιβλέπει.Ο Ruenroeng ακούει τις συμβουλές του προπονητή του μετά την προπόνηση. Μετά από 15 χρόνια στη φυλακή για ληστεία, το μποξ του έσωσε τη ζωή...

Πηγή Time

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10806
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
  • Thailand
Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 24, 2009, 17:18:43 μμ »
http://www.nationmultimedia.com/breakingnews/30110536/2-drug-traffickers-executed

Εκτέλεση 2 Ταϊλανδών για εμπορία ναρκωτικών.

Αποσυνδεδεμένος Jello Biafra

 • Ειδικός
 • Συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 372
 • Φύλο: Άντρας
 • Pattaya is the end of the road
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
  • Thailand
Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 28, 2009, 16:02:07 μμ »
...υπενθυμιζω λοιπον τις καταγγελιες που ειχαν γινει πριν εξι-εφτα χρονια για μεγαλη πολυεθνικη με εδρα την Αμερικη,που εν τελει υποχρεωθηκε να ζητησει συγνωμη μετα την παγκοσμια κατακραυγη.Συμφωνα με οσα καταγγελθηκαν τοτε"στην Ταιλανδη η πολυεθνικη εταιρεια υποχρεωνε,μεσω αλλων τοπικων συνεργαζομενων εργοστασιων,ανηλικα παιδια να να δουλευουν πανω απο 60 ωρες την εβδομαδα για ψιχουλα"
Μια μαρτυρια Ταιλανδεζας εργατριας ηταν συγκλονιστικη¨Εργαζομασταν καθημερινα 15-18 ωρες.πολλη εργασια,λιγος υπνος,καθολου ελευθερος χρονος και αδεια μονο 13 μερες το χρονο.Για να μην καταρρεουμε καθε μερα ημασταν υποχρεωμενες να πινουμε ενα ροφημα.Ο αρχιεργατης εριχνε μεσα στο ροφημα ενα χαπι αμφεταμινης((γιαμπα)για να αντεχουμε να δουλευουμε κατα τη διαρκεια της νυχτας.Συντομα αρχισαμε να εχουμε συμπτωματα καταθλιψης,λογω παρενεργειων απο τη χρηση αμφεταμινης"κι ως συνηθως αν εχεις τετοιου ειδους καταθλιψη δεν ειναι δυσκολο να οδηγηθεις στην αυτοκτονια.

Απο την εφημεριδα 'Φιλαφλος'στη στηλη ντοπερμαν 18/10/2552
After 10 years in Thailand, I don't have the spirit anymore to go back.
        Frans Vilenick


Αποσυνδεδεμένος lostromos

 • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
 • *****
 • Μηνύματα: 4403
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 28, 2009, 18:07:11 μμ »
ειναι μια τακτικη που κανουν και σε αλλες χωρες,μεγαλες εταιριες.ενω εμεις αγοραζουμε τα φθηνα προιοντα αυτα εχουν φτιαχτει καταπατωντας καθε δικαιωμα σε ανθρωπους και πιο πολυ σε παιδια.το γιαμπα χρισιμοποιειτε οχι μονο στην παιδικη εργασια αλλα και σε ολο το φασμα των εργασιων οταν υπαρχουν πραγματικα φτωχοι και τατοχρονα λιγες θεσεις εργασιας και πολλοι εργατες.ακομα και στο θεμα των πληρωμενων γυναικων.νομιζω οτι το θεμα δεν εχει να κανει με τα ναρκωτικα που ευκολα η δυσκολα μπορει να τα βρει καποιος αλλα στο ολο συστημα πουοδηγει ολοους αυτους να τα περνουν θελοντας και μη

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 8835
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Firefox 3.6 Firefox 3.6
  • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Η χρήση ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη Αυξάνετε Ανησυχητικά
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 09, 2010, 16:38:54 μμ »


Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί τόσο στα κίτρινα πουκάμισα και στα κόκκινα πουκάμισα που σχεδόν κανείς έχει παρατηρήσει την ανεξέλεγκτη αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη.
Εχει σχεδόν πάρει διαστάσεις επιδημίας, όπως δεν γινονται και πολλά  για να τεθει υπό έλεγχο.
Το πιο διαδεδομενο  είναι "YaBa" η οποία είναι η εκδοχή της Ταϊλάνδικης αμφεταμίνης.
Είναι εξαιρετικά εθιστικό και, όπως δείχνει και το Ταϊλάνδικο όνομα της , ότι σου  αλλαζει ττην προσωπικότητά  και να σε κανει τρελό.
Ο αριθμός των τοξικομανών εθισμενων στην YaBa έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών.
Κατά τη διάρκεια του "Thaksin Drug War"  η τιμή ενός χαπιού αυξήθηκε από 60 μπατ σε  300 ή ακόμα και 350 μπατ.
Για ένα χρονικό διάστημα υπήρχε σχεδόν μηδενικη δραστηριότητα  ναρκωτικών στη χωρα.
Όμως, τωρα πλέον όλα άλλαξαν, καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί σε περίπου 200 μπατ ένα χάπι.
Φαίνεται τώρα ότι ενας στους 3 είναι έμπορος ναρκωτικών, καθώς υπάρχει γρήγορο και εύκολο κερδος χρήματων απο αυτα.Οδηγήστε γύρω από τις γειτονιες  αργά τη νύχτα, ή ακόμα και μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, και θα δείτε τους εφήβους στο πίσω μέρος των μοτοσικλετών να κάνουν προσφορές ναρκωτικών.
Το χω δει με τα μάτια μου.
Υπάρχουν συνήθως δύο μοτοσικλέτες που συμμετέχουν.
Ο πρώτος πηγαίνει μπροστά για να ελέγξετε αν η περιοχη ειναι καθαρη.
Αν είναι, τότε η δεύτερη μοτοσικλέτα, με τα ναρκωτικά, θα έρθει να κάνουν το deal με εσας.
Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι τα ναρκωτικά μπορούν να αλλάξουν χέρια αρκετές φορές πριν φτάσουν στους τοξικομανεις.
Ο τύπος στην κορυφή της αλυσίδας δεν λερωνει τα χέρια του .
Θα παρει τηλέφωνο κάποιον και θα του δώσει οδηγίες για να πάρει τα ναρκωτικά απο ένα μέρος και στη συνέχεια να τα προωθήσει σε άλλον.
Ο αλλος στη συνέχεια θα μεταπωλήσει τα ναρκωτικά σε άλλο πρόσωπο έως ότου φθάσει η ώρα των μικρών εμπόρων στο κάτω μέρος της αλυσίδας.
Οι τελευταιοι ειναι  που παίρνουν και το μεγαλύτερο ρισκο , γιατι αυτοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους τοξικομανείς.
Οποιοσδήποτε από τους τελευταίους  θα μπορούσε να δείξει με το δάκτυλο ποιος τον προμηθευει.Οι εμποροι ψηλά στην αλυσίδα θα βγαλουν και τα περισσότερα χρήματα με τον  λιγότερο κοπο.
Για παράδειγμα, θα πρέπει να αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες και πιθανώς να πληρώσουν 50 μπατ το ένα χάπι, ανάλογα με τις επαφές τους.
Από την άλλη πλευρά, ο μέσος τοπικός έμπορος ναρκωτικών θα πρέπει να αγοράζει σε πολύ μικρότερες ποσότητες.
Η σημερινη τιμη πιατσας   για 200 χάπια YaBa είναι περίπου 21.000 baht το οποίο υπολογίζεται σε μόνο 105 μπατ ανά χάπι.
Η τιμή αυτή θα αλλάξειαναλογα με την αστυνομική δραστηριότητα και αν υπήρξε καμία σημαντική κατασχεση ναρκωτικών πρόσφατα.
Απο την αστυνομία πρόσφατα κατασχέθηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια χάπια.
Θα νόμιζε κανείς ότι με αυτο θα είχε κλείσει όλη η επιχείρηση.
Όμως, οι τιμές κυμάνθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι και περίπου 23.000 μπατ για 200 χάπια.
Όμως, με μια νέα παρτιδα που μόλις εφτασε από Chiang Rai, οι τιμές άρχισαν να κατεβαίνουν και πάλι.
Αυτοι οι έμποροι πωλούν μόνο σε 3 ή 4 άτομα κάθε φορά.
Ποτέ δεν το κανουν οι ίδιοι.
Έχουν "βοηθούς" και αυτοι δινουν τις οδηγίες με το τηλέφωνοΟι μικροι  πωλούν μόνο ένα ή δύο χάπια σε τοξικομανείς την καθε φορα . 
Αγόραζουν πιθανώς τα χάπια σε συσκευασίες των 50 για  150 μπατ ανά χάπι και στη συνέχεια τα πωλούν για περίπου 200 μπατ το ενα. 
Έτσι, βγαινει ένα κέρδος περίπου 50 μπατ ανά χάπι.
Τελικά θα εχει 2.500 μπατ κέρδος μετά την πώληση YaBa σε 20 περίπου εθισμενους.
Αλλά είναι δύσκολο καθώς θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός εκεί έξω.
Σε σύγκριση με τα χρόνια του Thaksin, τώρα  ο καθένας θέλει να είναι έμπορος ναρκωτικών.
Πολλοι από αυτους είναι ναρκομανείς που πρέπει να βγαλουν επιπλέον χρήματα για τα καύσιμα της συνήθειας τους.
Ακόμη και αν αγόρασαν τα ναρκωτικα στην κανονική street price των 200 μπατ, θα προσπαθήσουν και να τα πωλησούν σε φίλους στο σχολείο για  220 μπατ ή περισσότερο.
Ωστόσο, όταν τα παιδία του σχολείου γίνουν πιο έμπειρα, θα μάθουν απο που πρέπει να πάνε  να αγοράσουν σε καλύτερη τιμή.Δεν είναι πραγματικοτητα  εαν πούμε ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα για το πρόβλημα.
Ωστόσο, τα χέρια τους ειναι δεμένα εν μέρει με τη νομοθεσία για την κατηγορια των τοξικομανών ως εγκληματίων και οχι ως ασθενων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, απο την αστυνομία έχουν συσταθεί κινητα σημείων ελέγχου σε διάφορα σημεία γύρω από τις πόλεις.
Σταματουν μοτοσικλετιστές και κάνουν τυχαίες εξετάσεις ούρων.
Αν κάποιος βρεθεί με ναρκωτικά στον οργανοισμο του , τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παει στην τοπική φυλακή για μια περίοδο 45 ημερών.
Μετά από αυτό, θα αξιολογούνται και θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σπίτι ή, αν είναι άτυχοι, την αποστολή τους σε ένα army boot camp.
Αν η αστυνομία βρει μια μικρη ποσότητα απο χάπια YaBa στον μοτοσικλετιστή στο σημείο ελέγχου θα αποσταλεί στο δικαστήριο να πληρώσει πρόστιμο, εφόσον ήταν η πρώτη του παράβαση. 
Αν ήταν 15 ή περισσότερα χάπια YaBa τότε θα εχει μια ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.
Δεν έχει καμμια  σημασία αν η ποσότητα των χαπιών ήταν μόνο για προσωπική χρηση.
Στην Ταϊλάνδη θα καταλογιστει αυτόματα το οτι ειναι εμπορος .
Κατά συνέπεια, η πλειοψηφία των κρατουμένων στις φυλακές της Ταϊλάνδης ειναι για διακίνηση ναρκωτικών.Οι φυλακές δεν είναι το καλύτερο μέρος για την απεξάρτηση.
Οι  δεσμοφύλακες δεν είναι εξοπλισμένοι-εκπαιδευμενοι ή και ακόμη δεν εχουν τα προσόντα για τη φροντίδα τους.
Αυτοι που τα ούρα τους βρέθηκαν θετικα ως προς τη χρήση ναρκωτικών αφηνονται στις φυλακες να απεξαρτηθουν μέσα από τους πόνους της στερησης .
Δεν υπάρχει καμία παροχή συμβουλών.
Στις φυλακές κρατουντται σε ξεχωριστούς χώρους. 
Όμως, λόγω του συνωστισμού, ενδέχεται να μην γινεται αυτο σε ολες τις φυλακές.
Οι μικρό-εμπόροι που πιανονται με λίγα χάπια,  ρίχνονται στον κουβα  με τους φονιάδες, βιαστές και μεγαλους εμπόρους ναρκωτικών .
Και αυτοί δεν λαμβάνουν καμία παροχή συμβουλών και σίγουρα δεν υπάρχει αποκατάσταση.
Ωστόσο, αυτό που κάνουν ειναι να κερδίσουν μετα από μερικά χρόνια στη φυλακή μια  ανεκτίμητη γνώση - εμπειρια.
Κατ 'αρχάς, μπορούν να μάθουν από τους άλλους για το πώς θα ξεφευγουν από την αστυνομία.
Θα αποκτήσουν επίσης συμβουλές από την εμπόρους ναρκωτικών για καλύτερους και ευκολότερους τρόπους πώλησης.
Και το  πιο σημαντικό, οι επαφές που θα κανουν.Σε μικρό χρονικό διάστημα μολις βγει  από τη φυλακή, δεν είναι πολύ θα αρχίσει να ασχοληται με τα ναρκωτικά και πάλι.
Είναι το μόνο πράγμα που έχει εκπαιδευτεί να κάνει.
Έχει μετατραπει πια σε ένα τοπικό έμπορο ναρκωτικών και σε σύντομο χρόνο αργότερα, αρχίζει να αγοράζει και να πουλαει  σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι πριν.
Δεν έχει σημασία αν δεν είχε χρήματα όταν βγήκε από τη φυλακή.
Μπορεί να αγοράσει με πίστωση που είναι ένα μικρό κόλπο των μεγάλων εμπόρων ναρκωτικών που χρησιμοποιούν για να τους κρατήσουν στην αγορα.
Και μην νομιζετε ότι οι άρχοντες των ναρκωτικών δίνουν όλες τις οδηγίες απο εξω. 
Πολλοί από αυτούς δινουν οδηγίες από το εσωτερικό της φυλακής, χρησιμοποιώντας  κρυφα κινητά τηλέφωνα που θάβουν στο έδαφος.
Αυτές μπαινουν μεσα  λαθραία από τους φύλακες των φυλακών που αγοράζουν φθηνά μεταχειρισμένα τηλέφωνα στην αγορά για περίπου 500 μπατ και στη συνέχεια μεταπωλούν στους κρατούμενους για τουλάχιστον 5.000 μπατ το καθε ενα + μια sim card.Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα στείλει 300.000 τοξικομανείς  αυτό το έτος σε ειδικούς καταυλισμούς ναρκωτικών. 
Αλλα αυτο που πρεπει να γινει ειναι οτι θα  πρέπει να ξεκινήσει σε επίπεδο σχολειου η εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών.
Αλλά, τα περισσότερα σχολεία δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι μαθητές τους εχουν προβλήματα με ναρκωτικά.
Το άλλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγα αποτελεσματικα κέντρα αποκατάστασης των ναρκωμανων στην Ταϊλάνδη. 
Τα περισσότερα από αυτα δίνουν μόνο φάρμακα στους τοξικομανείς και τους αρρώσταινουν.
Το μόνο που κάνουν ειναι αποτοξίνωση και οχι σωστή αποκατάσταση.
Οι τοξικομανείς που στελνονται σε στρατόπεδα του στρατού για να τους  δοθεί πειθαρχία και αποτοξινωση συχνά ξυλοκοπούνται μέχρι που απλά καθιστά πιο μνησίκακοι.Το πιο ανυσηχητικο τώρα είναι ότι έχουμε εισέλθει μόλις στην πιο επικίνδυνη περίοδο του έτους για τους μαθητές της Ταϊλάνδης με τις μεγαλες καλοκαιρινές διακοπές.
Είναι πραγματικά προετοιμασμένοι αρκετά για να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά;
Με τόσους νέους εμπόρους ναρκωτικών έξω εκεί, οι πιθανότητες είναι υψηλές και θα δούμε μια μεγάλη αύξηση των τοξικομανών κατά τη διάρκεια της περιόδου του Songkran .

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10806
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Firefox 3.6 Firefox 3.6
  • Thailand
Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 22, 2010, 18:56:10 μμ »
Χθεσινο ρεπορτάζ του AlJazeeraEnglish


Αξίζει να δείτε και ένα παλαιότερο ρεπορτάζ του ABC Australia

http://www.youtube.com/watch?v=16RJ_M7yiB8
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 22, 2010, 19:46:12 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος namtok

 • *****
 • Μηνύματα: 1414
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Firefox 3.6.6 Firefox 3.6.6
  • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 05, 2010, 18:48:10 μμ »
Δείτε τι ρισκάρει κάποιος με τα drugs στην Ταϋλάνδη.


60 άτομα σε ένα δωμάτιο 4χ7 μέτρα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10806
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Firefox 3.6.6 Firefox 3.6.6
  • Thailand
Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 12, 2010, 18:38:00 μμ »
Ενδιαφέρον άρθρο των Asia Times.

http://www.atimes.com/atimes/Southeast_Asia/LG13Ae01.html

thai.gr

Απ: Όπιο στην Ταιλανδη
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 12, 2010, 18:38:00 μμ »