Αποστολέας Θέμα: Πρωτοβουλία της Realnews για τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στη Ταϊλάνδη  (Αναγνώστηκε 3272 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 11003
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 38.0 Firefox 38.0
  • Thailand
Πρωτοβουλία της Realnews για τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στη διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα

Πρωτοβουλία, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στη διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Ταϋλάνδη, αναλαμβάνει η Realnews, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του στον realfm 97,8.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε μετά την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την αδυναμία κάλυψης των εξόδων για το ταξίδι των μελών της ελληνικής αποστολής λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας.

Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν το ποσό και να ταξιδέψουν οι μαθητές στην Ταϋλάνδη, ενώ ακόμη και αν δεν βρεθούν τα χρήματα, το κόστος θα καλυφθεί από την Realnews.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε χθες και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας δεν καλύπτει τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής της Ελληνικής Ομάδας για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη από 4-16 Ιουλίου 2015 (συνολικό κόστος αποστολής περίπου 9000€ ).

Πιστεύουμε ότι η περικοπή της χρηματοδότησης αυτών των αποστολών με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς πνευματικούς αγώνες υπονομεύει, το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τη χώρα μας. Είναι απαράδεκτο να μη συμμετέχει η χώρα με την τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό και την επιστήμη των Μαθηματικών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (I.Μ.Ο), που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1959, είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος και η χώρα μας έχει συνεχή παρουσία τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι εξαμελείς ομάδες που συμμετείχαν κατέκτησαν δύο χρυσά, πέντε αργυρά εννέα χάλκινα μετάλλια και οκτώ Εύφημες Μνείες και διακρίνονται σχεδόν όλοι οι Έλληνες μαθητές που συμμετέχουν, οποίοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Είναι σύνηθες στην άτυπη κατάταξη η χώρα μας να έχει πολύ καλή θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιλογή των μαθητών που συμμετέχουν σ΄ αυτή γίνεται μέσω των Μαθηματικών διαγωνισμών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από το 1933, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 15000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Για τη διοργάνωση. εργάζονται χωρίς καμία αμοιβή εκατοντάδες μέλη της ΕΜΕ. Η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς αυτές διοργανώσεις γίνεται από τα μέλη της Επιτροπής διαγωνισμών καθηγητές Πανεπιστημίου και Μαθηματικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς.

Η μόνη συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων όλα αυτά τα χρόνια ήταν η διάθεση αιθουσών για τη διεξαγωγή των αρχικών φάσεων του διαγωνισμού και η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και επιστροφής των έξι μαθητών και των δυο συνοδών καθηγητών, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές.

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή και η κατάκτηση μεταλλίων σε αυτούς τους διαγωνισμούς αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής σε προπτυχιακά αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και ανεβάζουν το κύρος της χώρας σε θέματα Παιδείας.

Οι μαθητές αυτοί έχουν βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων, έχουν προσκληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι έχουν γίνει δεκτοί με υποτροφίες σε ονομαστά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία δεν έχει καμιά κρατική επιχορήγηση.

Ελπίζουμε ότι Υπουργός κ. Αριστείδης Μπαλτάς θα πράξει το αυτονόητο. Θα εγκρίνει την κάλυψη των εξόδων για τη συμμετοχή της χώρας στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα».


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=420263&catID=7Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 11003
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 38.0 Firefox 38.0
  • Thailand
Τη χρηματοδότηση της συμμετοχής ελληνικών μαθητικών ομάδων σε επιστημονικές διεθνείς ή βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015 αναλαμβάνει το Ίδρυμα Ωνάση.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

"Σχετικά με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της συμμετοχής των ελληνικών μαθητικών ομάδων σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, το Ίδρυμα Ωνάση έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αναλάβει και να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων για το 2015.

Κατόπιν, λοιπόν, επικοινωνίας του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου με τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά, υπήρξε θερμή συνεργασία και συμφωνήθηκε το Ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015.

Το Ίδρυμα Ωνάση έχοντας ως βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αποτελεί και σε αυτή τη συγκυρία σταθερό αρωγό στην προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών  και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό.

Καλή τους επιτυχία!"

Σημειώνεται ότι μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στη διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Ταϋλάνδη, ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του στον Real Fm 97,8 προανήγγειλε την Πέμπτη το πρωί ότι η Realnews  αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί λύση.

Το Ίδρυμα Ωνάση ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και με απόφαση του προέδρου του, κ. Παπαδημητρίου, ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς.


http://www.enikos.gr/society/319791,To-Idryma-Wnash-gia-th-xrhmatodothsh-twn-ma8htikwn-olympiadwn.html