Αποστολέας Θέμα: Wat Phra Si Rattana Mahathat στο Phitsanulok  (Αναγνώστηκε 1182 φορές)

Αποσυνδεδεμένος namtok

  • *****
  • Μηνύματα: 1414
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Wat Phra Si Rattana Mahathat στο Phitsanulok
« στις: Ιούνιος 02, 2011, 19:17:29 μμ »
Παραμονές Χριστουγέννων του 2004 φτάσαμε στη Bangkok για ένα μήνα διακοπές. Είχαμε σκοπό να πάμε κατ'αρχήν στο Krabi. 2 h 3 ημέρες μετά την άφιξή μας όμως έγινε το τσουνάμι. Ήμασταν τυχεροί, που δεν είχαμε φύγει για Krabi. Ετσι αλλάξαμε το σχέδιο και μαζί με άλλους 5 η 6 Ταϋλανδούς (πεθερικά και φίλους τους) νοικιάσαμε ένα βαν και φύγαμε για το βορρά. Θυμάμαι περάσαμε από Lop Buri, Sukhothai, Chiang Rai, Golden Triangle, Chiang Mai από όπου επιστρέψαμε στη Bangkok. Ήταν η δεύτερη φορά που βρισκόμουν στην Ταϋλάνδη και αφενός ήταν καλό που ταξίδεψα μόνος με τόσους Ταϋλανδούς διότι επισκεφτήκαμε μέρη, όχι ευρύτερα γνωστά, από την άλλη όμως μόνο η γυναίκα μου μιλούσε αγγλικά, έτσι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω τα μέρη που επισκεφτήκαμε. Ασε, που, απο το Sukhothai και μετά αρώστησα και ήμουν με πυρετό. Σε συνδιασμό και με το κρασάρισμα του σκληρού που ήταν αποθηκευμένες οι φωτογραφίες, το ταξίδι αυτό ήταν πολύ θολό στο μυαλό μου. Μερικές ημέρες πριν, ψάχνοντας στα dvd μου για κάποιες φωτογραφίες βρήκα ένα dvd με φωτογραφίες από το ταξίδι αυτό. Έτσι σιγά σιγά θα σας δώσω ότι ενδιαφέρον υπάρχει.
 Για το σημερινό θέμα έψαξα και βρήκα πληροφορίες στο ιντερνετ, αφού και η πεθερά μου που της έδειξα τις φωτογραφίες νόμιζε οτι ήταν κάπου αλλού.
Πρόκειται για τον ναό Wat Phra Si Rattana Mahathat, ο οποίος φιλοξενεί ένα από τα πιό σεβαστά αγάλματα του Βούδα στην Ταϋλάνδη. Πρόκειται για τον Phra Phuttha Chinarat, άγαλμα,το οποίο αρχικά ήταν μπρούτζινο, στη συνέχεια όμως επιχρυσώθηκε. Είναι εξαίρετο παράδειγμα, του στυλ της ύστατης εποχής του Βασιλείου του Sukhothai. Καλουπώθηκε από τον Βασιλιά Mahathamaracha Lithai της δυναστείας του Sukhothai, 700 χρόνια πριν. Αντίγραφο του αγάλματος υπάρχει στη Bangkok, στο Wat Benchamabophit η Marble Temple. Επίσης στο Wat Saranat Thammaram,στη Rayong.
Ο ναός βρίσκεται στο Phitsanulok, που βρίσκεται, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Sukhothai, και είναι το μοναδικό στοιχείο, που αξίζει να επισκευτεί κανείς στην περιοχή.
Πάμε λοιπόν.Phra Buddha Chinnarathttps://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

thai.gr

Wat Phra Si Rattana Mahathat στο Phitsanulok
« στις: Ιούνιος 02, 2011, 19:17:29 μμ »