thai.gr

ΓΕΝΙΚΑ => ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Oytopikos στις Οκτώβριος 26, 2011, 16:31:03 μμ

Τίτλος: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Οκτώβριος 26, 2011, 16:31:03 μμ
Λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων και των πλημμυρών πολλές περιοχές της   χώρας είναι αποκλεισμένες.   Συνιστάται συνεχής ενημέρωση και επαφή με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα   πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού σας. Περισσότερες πληροφορίες για τις πληγείσες περιοχές μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Ταϊλανδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας http://www.tmd.go.th/en/  


http://www2.mfa.gr/www.mfa.gr/AuthoritiesAbroad/Asia/Thailand/EmbassyBangkok/Articles/el-GR/07102011_ALK1235.htm
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρέσβειας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Οκτώβριος 28, 2011, 04:52:03 πμ
Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (27/10/2011)

 

Λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων και των πλημμυρών πολλές περιοχές της   χώρας είναι αποκλεισμένες. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το σύνολο της Μπανγκόκ θα πλημμυρίσει  εντός των επομένων ημερών. Ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφεύγονται μη απαραίτητες μετακινήσεις. Συνιστάται συνεχής ενημέρωση και επαφή με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού σας.

 

Το διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi λειτουργεί κανονικά.Περισσότερες πληροφορίες για τις πληγείσες περιοχές μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Ταϊλανδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας http://www.tmd.go.th/en/   "
Τίτλος: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/2011)
Αποστολή από: lostromos στις Δεκέμβριος 18, 2011, 19:57:04 μμ
Η πρεσβεια μας εβγαλε την παρακατω ανακοινωση,σας την μεταφερω οπως ακριβως βρισκεται και στο αντιστοιχο site της

Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/2011)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ταϊλανδικής αστυνομίας υπάρχει αυξημένος κίνδυνος βομβιστικής επίθεσης κατά τις ημέρες των εορτών και ιδιαίτερα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στα εξής 10 σημεία της Μπανγκόκ:
Victory Monument,  Major Ratchayothin cinema complex, Seacon Square, CentralWorld, Khao San Road, Chitralada Palace, Si Sao Thewes, Mor Chit bus terminal, Soi Nana και Pata Pinklao .
Σχετικώς εφιστάται η προσοχή των Ελλήνων περιηγητών κατά τις μετακινήσεις τους στην Πρωτεύουσα
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: namtok στις Δεκέμβριος 19, 2011, 12:12:46 μμ
ακουστηκε στις ειδησεις?
Το υπουργείο Τουρισμού ζήτησε από την αστυνομία να μη δημοσιοποιεί το θέμα για να μη τρομοκρατηθούν οι τουρίστες μιας και βρισκόμαστε στην τουριστική σεζόν.
http://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/271434/bombs-put-pall-over-new-year
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: dimitrisdtc στις Δεκέμβριος 19, 2011, 12:43:45 μμ
αστειότητες...

και πως η αστυνομία έχει πληροφορίες για πιθανά μέρη που θα τοποθετηθούν βόμβες? Κι αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες από που κι ως που τα παραπάνω μέρη έχουν αυξημένες πιθανότητες βόμβας? Γιατί όχι δηλαδή στο wan wian yai, στη rachaprasong, στο ekamai κλπ ?
1.είτε λένε ότι τους κατεβει  για να δείχνουν ότι καλά εργάζονται εναντίον της τρομοκρατίας
2.είτε σκοπεύουν να τοποθετήσουν οι ίδιοι τις βόμβες κι έτσι έχουν ενημέρωση από πρώτο χέρι!
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: lostromos στις Δεκέμβριος 19, 2011, 21:10:28 μμ
αραγε υπαρχουν παρομοιες ανακοινωσεις και απο αλλες πρεσβειες η ηταν μονο απο την δικη μας;
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: Oytopikos στις Δεκέμβριος 19, 2011, 21:16:10 μμ
αραγε υπαρχουν παρομοιες ανακοινωσεις και απο αλλες πρεσβειες η ηταν μονο απο την δικη μας;

http://ukinthailand.fco.gov.uk/en/help-for-british-nationals/travel-advice#safetySecurity

http://www.thaitravelnews.net/bangkok-2/6-bombs-defused-bangkok/#.Tu-NrHqA7Ig
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: ΠΑΡΗΣ στις Φεβρουάριος 06, 2012, 22:54:45 μμ
Ειναι «πολλά τα λεφτά Αρη» για οποιον αποφασίσει να κτυπήσει  την πανέμορφη Ταυλάνδη ειτε ειναι  “nice guy” ειτε ειναι “ bad guy”.
Η «ιδεολογία»  περισσεύει γιατι οι πάντες «ζούν» την ιδεολογία του χρήματος που  «ενώνει».
Εστειλα ενα mail για ενα  “revoke” που  εγράφει οτι ανακοίνωσε η Αμερικάνικη  Πρεσβεία  αλλά δεν ανακάλεσαν οι Ευρωπαικές  Πρεσβείες προφανώς λόγω Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγγλία και ενόψει οικονομικής κρίσης.
Διαβάζοντας τα διάφορα site και ενόψει επικείμενου ταξειδιού  μου στην «υποανάπτυκτη» Ταυλάνδη  για 1,5 μήνα διαπιστώνω οτι οι «αρθρογράφοιοι» κάνουν ενα flash back απο τρομοκρατικά χτυπήματα που διαδραματίστηκαν στην  Bangkok  απο το 1970 και εντεύθεν  χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία εάν ο «ηρωας» της ιστορίας  οντως ειχε σκοπό να τα χρησιμοποιήσει  στο Βασίλειο της Ταυλάνδης.
Ειδικός δεν ειμαι σε τέτοια»  «πολιτισμικά» γεγονότα και πολλύ καλά κάνατε απο το site και προειδοποιήσατε τους αναγνώστες γιατί με «τετοια» δεν παίζουνε.
,
Ο  «ηρωάς| μας ηταν Λιβανέζος  ειχε την  Σουηδική  υπηκοότητα  και ηταν παντρεμένος με Σουηδέζα απο το 1996  πράγμα το  οποίο συνεπάγεται οτι  ειναι «αρκετά» δύσκολο  αδύνατον να κορόιδεψε τις Σουηδικές  αρχές  και γενικά  αρχές  βορείων χωρών γιατί εκεί δεν ισχύει η «αρχή» του «αυτοπροσδιοριμού» του  ατόμου που ισχύει στην «αναπτυγμένη»  Ελλάδα.

 (Ο Νόμος του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου ειναι το νομοθετικό  διάταγμα κατά το οποίο ο οποιοσδήποτε λαθρομετανάστης /μετανάστης  μπορεί να  «αυτοπροσδιορίζεται»  και να λέει οτι ειναι Ελληνας΄Γερμανός΄Γάλλος –Πορτογάλος κλπ πολίτης μόνο στο Greece  και να «αυτοπροσδιορίζει» πως θέλει να τον λένε. (ειχαμε τα γνωστά ιστορικά αρχαιοελληνικά ονόματα απο τους Αλβανούς οπως Σωκράτης –Αλέξανδρος κλπ  και το  Χασάν απο την Ισλαμική κοινότητα).
Φυσικότατα  αυτό ισχύει μόνο στο Greece  και οχι στην «υποανάπτυκτη» Ευρώπη και ειδικά στις βόρειες χώρες.

Ο  «Νόμος Καστανίδη»  για την αποσυμφόρηση των φυλακών οταν ηταν Υπουργός Δικαιοσύνης (??)  καιτά το οποίο οταν  το αδίκημα που  εχεις διαπράξει επισύρει ποινή κάτω απο 10 χρόνια και μία ημέρα τοτε η Αστυνομικές αρχές σε αφήνουν αυθημερόν ελεύθερο και γιαυτό τον «κοινωνικό λόγο» εχουμε κατακόρυφη αυξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα  και ειναι λάθος τα αμαρτωλά «στατιστικά» στοιχεία απο τους «ειδικούς» οτι η αυξηση της εγκληματικότητας οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Επανέρχομαι οτι
α.Ο «Νόμος Καστανλιδη» για την αποσυμφόρηση των φυλακών
β. ο «¨Νόμος του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου» ειναι οι δύο πρώτοι Νόμοι που ψηφίστηκαν απο την κυβέρνηση του  Γιώργου Παπανδρέου.
 Ο «ηρωάς» μας μετακινήθηκε  «μυστικά» απο το Διεθνές αεροδρόμιο Stocholm Σουηδίας  (μιλάμε για σαίνια οι τύποι) και  φυσικότατα τον «αφησανν» στο Suvarnabhumi airport /immigration οταν ηλθε καθώς ειχαν «γνώση οι φύλακες» και τον συνέλαβαν οταν πήγαινε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να φύγει.

Ο τύπος μετα απο τα γνωστα δεν ξέρω ,δεν ειδα, δεν ακουσα ομολόγησε οτι πήγε να παραλάβει «μυστικά» μια ποσότητα  4,5 τόννων δυναμίτης και 38 litters  αμωνιοδυναμίτυδα που οι Αστυνομικές αρχές ειχαν  ηδη εντοπίσει .
Προηγουμένως κάποιος αλλος συμπατριώτης –«αγωνιστής» ....και αυτός του τρομοκρατικού βραχίονα  της Hezbollah ειχε ταξιδέψει στην  Bangkok  «μυστικά» και αυτό το σαίνη απο την Σουηδία και παρέλαβε το «φορτίο» και το αποθήκευσε σφραγισμένο οπως ηταν σε μια αποθήκη σε κάποιο προάστιο της Bangkok και φυσικά μετα για «αγνωστο» λόγο επέστρεψε εκει οπου ξεκίνησε.....μυστκά .

Μετά απο την σύλληψη του «ηρωα» στο Βασίλειο της Ταυλάνδης ο Υπουργός Αμυνας της Ταυλάνδης  συνέδεσε οτι επειδή ειχαν ειδοποιηθεί απο τις πρεσβείες των USA-Israel  ο στόχος εικάζεται οτι ηταν Αμερικάνοι και Ισραηλίτες που ζουν στην Bangkok καθοτι το ετος 2010 επισκέφθηκαν την Ταυλάνδοι 120.000 Ισραηλίτες τουρίστεςμ και οι πρεσβεία του Ισραήλ ειναι σε εμπορική περιοχή και φυσικα εχει υψηλό επίπεδο ασφαλείας.

Ο «ηρωας» (δεν χρησιμοποιώ αλλον ορο για δικαιολογημένους.....λόγους) ισχυρίστηκε μετα ....απο ανακρίσεις  οτι τα υλικά που μετέφεραν δεν ηταν για την Ταυλάνδη αλλά για μία «Τρίτη» χώρα που ανεπίσημα οι ΗΠΑ  εικάζουν την Μανίλα/Φιλιππίνες  και οτι ο υποπτος ηταν υπεύθυνος για τα εγγραφα και την μεταφορά  τους μόνο και οτι  ανήκε στο παραστρατιωτικό «τμήμα» της   Hezbollah .

Αλλα στοιχεία αποδεικνύουν οτι ο «ηρωας» (Αfris....το ονομά του) ητα υπεύθυνος για το πακετάρισμα  σε 400 boxes και οχι για την παρασκευή τους αν και σημειωτέον ηταν η  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ που  εχουν ανακάλυψαν οι Ταυλανδικές αρχές ( η αλλη ηταν 1 tonnes .

Σημειωτέον ειναι οτι η ποσότητα των εκρηκτικών που ανακαλύφθηκε απο μόνη της δεν μπορεί να παρασκευαστεί βόμβα αλλά θέλει ανάμιξη και πρόσμιξη με αλλες ουσίες σε ειδική αναλογία και φυσικά η «κατάλληλη» συσκευή ενεργοποιήσης της πράγμα που οι αρχές εικάζουν οτι στόχος ΔΕΝ ΗΤΑΝ  Η ΤΑΥΛΑΝΔΗ αλλά κάποια αλλη χώρα  και οτι τα υλικά εφθασαν «transit  » στο λιμάνι.
Παράκατω οι Αστυνομικές αρχές αναφέρουν οτι δεν ευρέθησαν οπλα φορητού  οπλισμού αυτόματα και συσκευές επικοινωνίας για tele απομακρυσμένη ενεργοποίηση που «απαιτούνται» για την ενεργοποιησή τους.

Ολα αυτά δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία οτι η  Bangkok μπορεί να μην αποτελέσει  στόχος  τρομοκρατικών ενεργειών στο μέλλον απο παραστρατιωτικα τμήματα της Hezbollah  αλλά θα “παρει αρκετό διάστημα» για να πειστούν οι «αρχηγοί των οποιονδήποτε τρομοκρατικών ομάδων οτι  το the financial pain of an attack  στην Bangkok θα «στοιχισει» περισσότερο απο τον «ιδεολογικό» και το πρόσφατο γεγονός θα πρέπει να υπενθυμίσει στους πολιτικούς και τους ερευνητές  το οκονομικο  και το  ιδεολογικό στοιχείο οταν επιχειρούν παρόμοιες απειλές.

Προσωπικά  τέτοιες  ενέργειες δεν με αποθαρρύνουν να ξανα-ξανα-ξανα –επισκεφθώ την»φρικτή» και  «υποανάπτυκτη» Ταυλάνδη  αλλά  οπως το εγραψα στο site με τρομάζει μην πάμε καμμιά φορά και πέσουμε στην «ομαλότητα» οταν ολα τα πράγματα πηγαίνουν καλώς γιατί «Αργία μήτηερ πάσης κακκίας»......εκεί «στραβώνει» η δουλειά οταν ολα «φαίνονται» μια χαρά......οπως η Ταυλανδούλα την «πλήρωσε» ΑΔΙΚΑ στο τσουνάμι οταν οι ξεροκέφαλοι στην Ινδονησία αρνήθηκαν σε Αμερικλάνικα αεροπλανοφόρα και Αγγλικό να διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Αλλωστε το πρόσφατο ταξείδι στο Davos της ευπαρουσίαστης Πρωθυπουργού της Ταυλάνδης ηταν  οντως επιτυχημένο  απο τα διεθνή μέσα παρόλο την οικονομική κρίση και τα χιόνια.

Ευχομαι να «μην τραβήξει» κόκκινο φύλλο σαν τον προηγούμενο  Vejajiva  και το Thai Banker system να σταματήσει να «τυπώνει» χαρτί για να μην ανατιμηθεί το baht  και το εμφανίζουν ως «τουριστικό συνάλλαγμα» με πληθωρισμό –χαμηλά επιτόκια......horrible situation για .....κπιους.....επενδυτές......

Οσοι σκοπεύουμε να ταξειδέψουμε προσωπική εκτίμηση να αποφύγουμε τα «μελλοντικά μέρη που  θα αλλάξουν» .....τα γνωστά που «κολλάζουν αγγελούδια» που λέμε και να «μαζευτούμε» σε λιγότερα φθηνά θέρετρα και να βοηθήσουμε  τους ανθρώπους εκεί που επλήγησαν απο τις πλημμύρες.
Οι «φυσικές» καταστροφές ειναι  μια αλλη «παράμετρος» της οικονομίας.


 


Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: Dethoulas στις Φεβρουάριος 06, 2012, 23:12:54 μμ
Ειναι «πολλά τα λεφτά Αρη» για οποιον αποφασίσει να κτυπήσει  την πανέμορφη Ταυλάνδη ειτε ειναι  “nice guy” ειτε ειναι “ bad guy”.
Η «ιδεολογία»  περισσεύει γιατι οι πάντες «ζούν» την ιδεολογία του χρήματος που  «ενώνει».
Εστειλα ενα mail για ενα  “revoke” που  εγράφει οτι ανακοίνωσε η Αμερικάνικη  Πρεσβεία  αλλά δεν ανακάλεσαν οι Ευρωπαικές  Πρεσβείες προφανώς λόγω Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγγλία και ενόψει οικονομικής κρίσης.
Διαβάζοντας τα διάφορα site και ενόψει επικείμενου ταξειδιού  μου στην «υποανάπτυκτη» Ταυλάνδη  για 1,5 μήνα διαπιστώνω οτι οι «αρθρογράφοιοι» κάνουν ενα flash back απο τρομοκρατικά χτυπήματα που διαδραματίστηκαν στην  Bangkok  απο το 1970 και εντεύθεν  χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία εάν ο «ηρωας» της ιστορίας  οντως ειχε σκοπό να τα χρησιμοποιήσει  στο Βασίλειο της Ταυλάνδης.
Ειδικός δεν ειμαι σε τέτοια»  «πολιτισμικά» γεγονότα και πολλύ καλά κάνατε απο το site και προειδοποιήσατε τους αναγνώστες γιατί με «τετοια» δεν παίζουνε.
,
Ο  «ηρωάς| μας ηταν Λιβανέζος  ειχε την  Σουηδική  υπηκοότητα  και ηταν παντρεμένος με Σουηδέζα απο το 1996  πράγμα το  οποίο συνεπάγεται οτι  ειναι «αρκετά» δύσκολο  αδύνατον να κορόιδεψε τις Σουηδικές  αρχές  και γενικά  αρχές  βορείων χωρών γιατί εκεί δεν ισχύει η «αρχή» του «αυτοπροσδιοριμού» του  ατόμου που ισχύει στην «αναπτυγμένη»  Ελλάδα.

 (Ο Νόμος του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου ειναι το νομοθετικό  διάταγμα κατά το οποίο ο οποιοσδήποτε λαθρομετανάστης /μετανάστης  μπορεί να  «αυτοπροσδιορίζεται»  και να λέει οτι ειναι Ελληνας΄Γερμανός΄Γάλλος –Πορτογάλος κλπ πολίτης μόνο στο Greece  και να «αυτοπροσδιορίζει» πως θέλει να τον λένε. (ειχαμε τα γνωστά ιστορικά αρχαιοελληνικά ονόματα απο τους Αλβανούς οπως Σωκράτης –Αλέξανδρος κλπ  και το  Χασάν απο την Ισλαμική κοινότητα).
Φυσικότατα  αυτό ισχύει μόνο στο Greece  και οχι στην «υποανάπτυκτη» Ευρώπη και ειδικά στις βόρειες χώρες.

Ο  «Νόμος Καστανίδη»  για την αποσυμφόρηση των φυλακών οταν ηταν Υπουργός Δικαιοσύνης (??)  καιτά το οποίο οταν  το αδίκημα που  εχεις διαπράξει επισύρει ποινή κάτω απο 10 χρόνια και μία ημέρα τοτε η Αστυνομικές αρχές σε αφήνουν αυθημερόν ελεύθερο και γιαυτό τον «κοινωνικό λόγο» εχουμε κατακόρυφη αυξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα  και ειναι λάθος τα αμαρτωλά «στατιστικά» στοιχεία απο τους «ειδικούς» οτι η αυξηση της εγκληματικότητας οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Επανέρχομαι οτι
α.Ο «Νόμος Καστανλιδη» για την αποσυμφόρηση των φυλακών
β. ο «¨Νόμος του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου» ειναι οι δύο πρώτοι Νόμοι που ψηφίστηκαν απο την κυβέρνηση του  Γιώργου Παπανδρέου.
 Ο «ηρωάς» μας μετακινήθηκε  «μυστικά» απο το Διεθνές αεροδρόμιο Stocholm Σουηδίας  (μιλάμε για σαίνια οι τύποι) και  φυσικότατα τον «αφησανν» στο Suvarnabhumi airport /immigration οταν ηλθε καθώς ειχαν «γνώση οι φύλακες» και τον συνέλαβαν οταν πήγαινε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να φύγει.

Ο τύπος μετα απο τα γνωστα δεν ξέρω ,δεν ειδα, δεν ακουσα ομολόγησε οτι πήγε να παραλάβει «μυστικά» μια ποσότητα  4,5 τόννων δυναμίτης και 38 litters  αμωνιοδυναμίτυδα που οι Αστυνομικές αρχές ειχαν  ηδη εντοπίσει .
Προηγουμένως κάποιος αλλος συμπατριώτης –«αγωνιστής» ....και αυτός του τρομοκρατικού βραχίονα  της Hezbollah ειχε ταξιδέψει στην  Bangkok  «μυστικά» και αυτό το σαίνη απο την Σουηδία και παρέλαβε το «φορτίο» και το αποθήκευσε σφραγισμένο οπως ηταν σε μια αποθήκη σε κάποιο προάστιο της Bangkok και φυσικά μετα για «αγνωστο» λόγο επέστρεψε εκει οπου ξεκίνησε.....μυστκά .

Μετά απο την σύλληψη του «ηρωα» στο Βασίλειο της Ταυλάνδης ο Υπουργός Αμυνας της Ταυλάνδης  συνέδεσε οτι επειδή ειχαν ειδοποιηθεί απο τις πρεσβείες των USA-Israel  ο στόχος εικάζεται οτι ηταν Αμερικάνοι και Ισραηλίτες που ζουν στην Bangkok καθοτι το ετος 2010 επισκέφθηκαν την Ταυλάνδοι 120.000 Ισραηλίτες τουρίστεςμ και οι πρεσβεία του Ισραήλ ειναι σε εμπορική περιοχή και φυσικα εχει υψηλό επίπεδο ασφαλείας.

Ο «ηρωας» (δεν χρησιμοποιώ αλλον ορο για δικαιολογημένους.....λόγους) ισχυρίστηκε μετα ....απο ανακρίσεις  οτι τα υλικά που μετέφεραν δεν ηταν για την Ταυλάνδη αλλά για μία «Τρίτη» χώρα που ανεπίσημα οι ΗΠΑ  εικάζουν την Μανίλα/Φιλιππίνες  και οτι ο υποπτος ηταν υπεύθυνος για τα εγγραφα και την μεταφορά  τους μόνο και οτι  ανήκε στο παραστρατιωτικό «τμήμα» της   Hezbollah .

Αλλα στοιχεία αποδεικνύουν οτι ο «ηρωας» (Αfris....το ονομά του) ητα υπεύθυνος για το πακετάρισμα  σε 400 boxes και οχι για την παρασκευή τους αν και σημειωτέον ηταν η  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ που  εχουν ανακάλυψαν οι Ταυλανδικές αρχές ( η αλλη ηταν 1 tonnes .

Σημειωτέον ειναι οτι η ποσότητα των εκρηκτικών που ανακαλύφθηκε απο μόνη της δεν μπορεί να παρασκευαστεί βόμβα αλλά θέλει ανάμιξη και πρόσμιξη με αλλες ουσίες σε ειδική αναλογία και φυσικά η «κατάλληλη» συσκευή ενεργοποιήσης της πράγμα που οι αρχές εικάζουν οτι στόχος ΔΕΝ ΗΤΑΝ  Η ΤΑΥΛΑΝΔΗ αλλά κάποια αλλη χώρα  και οτι τα υλικά εφθασαν «transit  » στο λιμάνι.
Παράκατω οι Αστυνομικές αρχές αναφέρουν οτι δεν ευρέθησαν οπλα φορητού  οπλισμού αυτόματα και συσκευές επικοινωνίας για tele απομακρυσμένη ενεργοποίηση που «απαιτούνται» για την ενεργοποιησή τους.

Ολα αυτά δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία οτι η  Bangkok μπορεί να μην αποτελέσει  στόχος  τρομοκρατικών ενεργειών στο μέλλον απο παραστρατιωτικα τμήματα της Hezbollah  αλλά θα “παρει αρκετό διάστημα» για να πειστούν οι «αρχηγοί των οποιονδήποτε τρομοκρατικών ομάδων οτι  το the financial pain of an attack  στην Bangkok θα «στοιχισει» περισσότερο απο τον «ιδεολογικό» και το πρόσφατο γεγονός θα πρέπει να υπενθυμίσει στους πολιτικούς και τους ερευνητές  το οκονομικο  και το  ιδεολογικό στοιχείο οταν επιχειρούν παρόμοιες απειλές.

Προσωπικά  τέτοιες  ενέργειες δεν με αποθαρρύνουν να ξανα-ξανα-ξανα –επισκεφθώ την»φρικτή» και  «υποανάπτυκτη» Ταυλάνδη  αλλά  οπως το εγραψα στο site με τρομάζει μην πάμε καμμιά φορά και πέσουμε στην «ομαλότητα» οταν ολα τα πράγματα πηγαίνουν καλώς γιατί «Αργία μήτηερ πάσης κακκίας»......εκεί «στραβώνει» η δουλειά οταν ολα «φαίνονται» μια χαρά......οπως η Ταυλανδούλα την «πλήρωσε» ΑΔΙΚΑ στο τσουνάμι οταν οι ξεροκέφαλοι στην Ινδονησία αρνήθηκαν σε Αμερικλάνικα αεροπλανοφόρα και Αγγλικό να διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Αλλωστε το πρόσφατο ταξείδι στο Davos της ευπαρουσίαστης Πρωθυπουργού της Ταυλάνδης ηταν  οντως επιτυχημένο  απο τα διεθνή μέσα παρόλο την οικονομική κρίση και τα χιόνια.

Ευχομαι να «μην τραβήξει» κόκκινο φύλλο σαν τον προηγούμενο  Vejajiva  και το Thai Banker system να σταματήσει να «τυπώνει» χαρτί για να μην ανατιμηθεί το baht  και το εμφανίζουν ως «τουριστικό συνάλλαγμα» με πληθωρισμό –χαμηλά επιτόκια......horrible situation για .....κπιους.....επενδυτές......

Οσοι σκοπεύουμε να ταξειδέψουμε προσωπική εκτίμηση να αποφύγουμε τα «μελλοντικά μέρη που  θα αλλάξουν» .....τα γνωστά που «κολλάζουν αγγελούδια» που λέμε και να «μαζευτούμε» σε λιγότερα φθηνά θέρετρα και να βοηθήσουμε  τους ανθρώπους εκεί που επλήγησαν απο τις πλημμύρες.
Οι «φυσικές» καταστροφές ειναι  μια αλλη «παράμετρος» της οικονομίας.


 Τι δεν έχει άλλο??????????????
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: Yiannis στις Φεβρουάριος 07, 2012, 14:53:06 μμ
Δεν καταλαβα τιποτα.......  ??? ??? ???
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: jackbarontai στις Φεβρουάριος 11, 2012, 20:20:52 μμ
Την πλέον σωστή άποψη περί συμαχίας  είχε ο σκηνοθέτης Μάικ Μουρ στο γνωστό ντοκιμαντερ του για την 9/11 αλλά και ο Βέγγος ΄΄οταν έλεγς "άμα σε τσιμπήσουν για ψύλλο άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας"
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: gioro27 στις Φεβρουάριος 14, 2012, 11:09:55 πμ
Πάντως σήμερα εξερράγη βόμβα στην σουκουμβιτ 71 ένας τουρίστας τραυματίας προς το παρόν
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: thanaposto στις Φεβρουάριος 14, 2012, 11:54:04 πμ
Πάντως σήμερα εξερράγη βόμβα στην σουκουμβιτ 71 ένας τουρίστας τραυματίας προς το παρόν
Ένας άνδρας, που πιστεύεται πως είναι Ιρανός, τραυματίστηκε σοβαρά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όταν μία βόμβα που κουβαλούσε εξερράγη με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Λίγο πριν είχε προηγηθεί έκρηξη στο σπίτι το οποίο ο άνδρας νοίκιαζε στην περιοχή Εκαμάι στο κέντρο της πόλης.

newsbeast.gr
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: namtok στις Φεβρουάριος 14, 2012, 16:59:19 μμ
Ένας άνδρας, που πιστεύεται πως είναι Ιρανός, τραυματίστηκε σοβαρά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όταν μία βόμβα που κουβαλούσε εξερράγη με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Λίγο πριν είχε προηγηθεί έκρηξη στο σπίτι το οποίο ο άνδρας νοίκιαζε στην περιοχή Εκαμάι στο κέντρο της πόλης.

newsbeast.gr
Νεότερα
http://www.bangkokpost.com/breakingnews/279830/one-bomb-suspect-in-custody
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μπανγκόκ (16/12/201
Αποστολή από: Oytopikos στις Φεβρουάριος 15, 2012, 05:07:32 πμ
http://www.bangkokpost.com/news/security/279849/three-bomb-blasts-rock-city


Στόχοι λένε πως ήταν Ισραηλινοι .... υπήρξαν και 4 τραυματίεςΕδώ μπορείτε να τους δείτε από κάμερα στην Πατάγια όπου και μένανε

http://www.bangkokpost.com/news/security/279855/hotel-staff-shocked-by-polite-bomber


Συνδεδεμένες με τις εντάσεις και διενέξεις που σημειώνονται διεθνώς εκτιμούν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ταϊλάνδης πως είναι και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Μπανγκόκ, και προκάλεσαν το βαρύ τραυματισμό ενός άντρα, ο οποίος είχε στην κατοχή του ιρανικό διαβατήριο.
"Το επισόδειο που σημειώθηκε χθες (Τρίτη) ήταν μέρος των τρεχουσών εντάσεων που επικρατούν διεθνώς και απασχολούν την παγκόσμια πολιτική σκηνή" εκτιμά ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας και γενικος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Κ.Χ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.


Τίτλος: Ανακοινώσεις Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Νοέμβριος 06, 2013, 07:38:59 πμ
Friday, 01 November 2013

We would like to inform our VISA applicants that as of 14th of November our Embassy, as a member of the Schengen group, will implement the new VISA Information System which will require biometric data. Therefore, your presence at the Embassy premises while applying for Schengen VISA is mandatory. Thank you for your cooperation.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: lostromos στις Νοέμβριος 06, 2013, 16:48:08 μμ
λεγωντας biometric data για οσους δεν γνωριζουν σημαινει οτι ο αιτων την βιζα θα πρεπει να παρευρεθει ο ιδιος για την αιτηση αφου παιρνουν αποτυπωματα απο ολα τα δαχτυλα του καθως και την γνωστη ειδικη φωτογραφια που χρειαζεται.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: diamantis στις Νοέμβριος 07, 2013, 11:51:07 πμ
Μιλάμε πάντα για την τρίμηνη, οι τουριστικές έως 30 ημέρες δεν άλλαξε κάτι?,γιατί μπερδευόμαστε.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Νοέμβριος 07, 2013, 13:13:47 μμ
Μιλάμε πάντα για την τρίμηνη, οι τουριστικές έως 30 ημέρες δεν άλλαξε κάτι?,γιατί μπερδευόμαστε.

Μιλάμε για απαιτήσεις που υπάρχουν σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης , που πάνε να αιτηθούν βίζα στην πρεσβεία μας στην ΒΚΚ
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: diamantis στις Νοέμβριος 08, 2013, 11:48:30 πμ
O.K. Ευχαριστώ γιατί με ρώτησε ο φίλος που πάμε κάτω  να μην ανησυχεί δεν είναι για τη απλή μετάβαση αλλά θα το ρωτήσω του είπα να μην έχει  άγχος .....
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Νοέμβριος 26, 2013, 06:39:32 πμ
Ανακοίνωση Πρεσβείας Μπανγκόκ

Δευτέρα 25/11/2013


Λόγω υψηλού κινδύνου συγκρούσεων μεταξύ 25-28 Νοεμβρίου, συνιστάται σε έλληνες που βρίσκονται στην Μπανγκόκ να παρακολουθούν ειδήσεις και να αποφύγουν να βρίσκονται κοντά σε σημεία διαδηλώσεων.
Τίτλος: Απ: Πινακας Αναγγελιών
Αποστολή από: halfway inn στις Δεκέμβριος 10, 2013, 06:38:08 πμ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ BANGKOK

Διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ

Διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ αλλά και σε άλλες πόλεις της Ταϊλάνδης αναμένονται από την 09.30' π.μ. της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

Σύσταση της Πρεσβείας είναι προτού βγείτε από το ξενοδοχείο σας, να  ενημερώνεστε για το που ακριβώς προγραμματίζονται ή/και διεξάγονται διαδηλώσεις και να παραμένετε μακριά.

Επίσης στην ενδυμασία σας να μην υπάρχει κόκκινο και κίτρινο χρώμα, που είναι τα χρώματα των δυο αντιμαχομένων παρατάξεων. 

Στις πόλεις εκτός Μπανγκόκ, να αποφεύγετε τις περιοχές κοντά στα Δημαρχεία.

Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιανουάριος 16, 2014, 15:18:25 μμ
Διαδηλώσεις αναμένονται στην Μπανγκόκ από τις 13 Ιανουαρίου. Σύσταση της Πρεσβείας είναι προτού βγείτε από το ξενοδοχείο σας, να ενημερώνεστε για το που ακριβώς προγραμματίζονται ή/και διεξάγονται διαδηλώσεις και να παραμένετε μακριά (βλέπε σημεία διαδηλώσεων εδώ (http://www.mfa.gr/missionsabroad/images/stories/missions/thailand/docs/bangkok_shutdown.pdf)). Επίσης στην ενδυμασία σας να μην υπάρχει κόκκινο και κίτρινο χρώμα, που είναι τα χρώματα των δυο αντιμαχομένων παρατάξεων. Στις πόλεις εκτός Μπανγόκ, να αποφεύγετε τις περιοχές κοντά στα Δημαρχεία.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: halfway inn στις Ιανουάριος 22, 2014, 18:55:43 μμ
Ανακοίνωση Πρεσβείας Μπανγκόκ για Έλληνες ταξιδιώτες

20-01-2014

Λόγω βομβιστικών ενεργειών σε Μπανγκοκ 17 και 18 Ιανουαρίου 2014 και εκτίμησης ότι πράξεις βίας ενδέχεται πολλαπλασιαστούν έως εκλογές 2ας Φεβρουαρίου, συνίσταται στους Έλληνες ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις περιηγήσεις τους στην πρωτεύουσα.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: halfway inn στις Μάρτιος 03, 2014, 19:48:30 μμ
Ανακοίνωση Ελληνικής Πρεσβείας Bangkok

28 - 02 - 2014

http://www.mfa.gr/missionsabroad/images/stories/services/docs/temp/taxidiotikes-odigies-zikka.pdf
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Μάιος 22, 2014, 17:30:59 μμ
Η Πρεσβεία ενημερώνει τους Έλληνες κατοίκους και περιηγητές ότι από σήμερα 22.5.2014, ο στρατός έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ότι από τις 00:01 πμ μέχρι 4 πμ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Επικράτεια.

Συνιστάται συνεχής παρακολούθηση ειδήσεων, περιορισμός μη απαραιτήτων μετακινήσεων και συμμόρφωση με υποδείξεις αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιούνιος 18, 2014, 15:44:56 μμ


Η Πρεσβεία ενημερώνει τους Έλληνες κατοίκους και περιηγητές ότι από 22.5.2014, ο στρατός έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συνιστάται αποφυγή τόπων συγκεντρώσεων, συνεχής παρακολούθηση ειδήσεων, περιορισμός μη απαραιτήτων μετακινήσεων και συμμόρφωση με υποδείξεις αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.


Updated
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Αύγουστος 17, 2015, 17:07:55 μμ
The Greek Embassy in Bangkok would like to extend its deepest condolences to those who lost loved ones during the atrocious bombing incident at Erawan Shrine. Our thoughts and prayers also go to the numerous injured and otherwise affected locals and visitors who happened to be there at that fateful moment.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Αύγουστος 18, 2015, 16:13:21 μμ
Σε συνέχεια της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στο κεντρικό σημείο Chidlom της Μπανγκόκ, και ειδικότερα στο Erawan Shrine 17.08, η Ελληνική Πρεσβεία συνιστά σε όλους τους Έλληνες επισκέπτες στην Μπανγκόκ αλλά και οπουδήποτε στην χώρα, να μεριμνούν για την συστηματική προσωπική τους ενημέρωση από τα ειδησεογραφικά δελτία, να λαμβάνουν γνώση και να τηρούν κάθε σύσταση και οδηγία των τοπικών Αρχών, να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις ή πολυπρόσωπες δημόσιες εκδηλώσεις και να επιδεικνύουν εν γένει κάθε προσοχή κατά την εδώ παραμονή τους.


Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιανουάριος 07, 2016, 05:21:51 πμ
[facebook]https://www.facebook.com/276197095776890/photos/a.1035489359847656.1073741826.276197095776890/1114714018591856/?type=3&theater[/facebook]
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Αύγουστος 12, 2016, 11:25:26 πμ
Due to the recent bombings, the Embassy urges all citizens to be vigilant and avoid crowded areas.

Σε συνέχεια των πολυάριθμων βομβιστικών επιθέσεων, καλούμε όλους τους πολίτες όπως παραμείνουν σε εγρήγορση και αποφύγουν πολυσύχναστες περιοχές.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Σεπτέμβριος 01, 2016, 09:47:14 πμ
Η Ελληνική Πρεσβεία στην Ταϋλάνδη ενημερώνει ότι δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων ιού Zika στην Σιγκαπούρη αλλά και του πολλαπλασιασμού, τους τελευταίους μήνες, των κρουσμάτων του ιού σε αριθμό επαρχιών της Ταϊλάνδης, συνιστάται σε γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή σε περιπτώσεις επικείμενης εγκυμοσύνης που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ταξίδι στις χώρες αυτές, όπως έλθουν σε επαφή με τον προσωπικό τους ιατρό ή και να αποφύγουν, ει δυνατόν, την μετάβαση στην περιοχή.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Σεπτέμβριος 06, 2016, 06:03:29 πμ
Οι ομογενείς μας την Ταϋλάνδη που ενδιαφέρονται για παραδόσεις μαθημάτων της Ελληνικής γλώσσας, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν  με την Πρεσβεία μέσω e-mail στο gremb.ban@mfa.gr με θέμα “Μαθήματα Ελληνικών”. Χρήσιμο θα ήταν να περιλαμβάνονται στο μήνυμα και στοιχεία τηλεφωνικής επαφής. Παρακαλούμε επίσης να διαδώσετε την πληροφορία σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Δεκέμβριος 31, 2016, 06:58:14 πμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Ταϊλάνδη κ.Περικλής Μπούτος φιλοξενήθηκε στη τηλεόραση TNN 24's "The Diplomat Specials", όπου ευχήθηκε για το νέο χρόνο

Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Μάρτιος 14, 2017, 10:11:51 πμ
https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/photos/a.1035489359847656.1073741826.276197095776890/1486969291366325/?type=3&theater
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Απρίλιος 10, 2017, 17:04:51 μμ
Ενημερώνουμε τους ομογενείς μας ότι το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα μεταδώσει σε απ’ ευθείας σύνδεση την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μ. Σαββάτου από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Η Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 22.50 ώρα Ελλάδας και θα προβληθεί από την κεντρική ιστοσελίδα ΑΠΕ-ΜΠΕ: www.ana-mpe.gr.
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Αύγουστος 28, 2017, 15:59:39 μμ
Ο Μεσσήνιος πρέσβης, Περικλής Μπούτος, στην Ταϊλάνδη: «Να ενώσουν δυνάμεις φορείς και εξαγωγείς για την προώθηση των προϊόντων μας»

Η διερεύνηση όλο και περισσότερων ξένων αγορών για την προώθηση των μεσσηνιακών και γενικότερα των ελληνικών προϊόντων αποτελεί ζητούμενο για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου, και η πρόκληση είναι μεγάλη, ακόμα και για μακρινές χώρες όπως η Ταϊλάνδη.

Πολύ περισσότερο δε, όταν υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση να συμβάλουν καθοριστικά, όπως ο Ελληνας διπλωμάτης Περικλής Μπούτος, γιος του Μεσσήνιου πολιτικού Γιάννη Μπούτου, με καταγωγή από τον Μελιγαλά.

 Ο κ. Μπούτος, πρέσβης της Ελλάδας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης, μιλώντας μας, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του και μοιράζεται μαζί μας ιδέες και «μυστικά» για τη δημιουργία μιας στρατηγικής προώθησης. Αναφέρεται βέβαια και στις δυσκολίες του σκληρού ανταγωνισμού άλλων χωρών, αλλά υποστηρίζει πως, μέσα από συνέργειες, με σταθερή ποιότητα, ανταγωνιστικές τιμές και στοχευμένες δράσεις, μπορούν να κατακτηθούν θέσεις στα ράφια των εμπορικών κέντρων και των καταστημάτων της Μπανγκόκ και άλλων πόλεων. Απαιτείται όμως σχεδιασμός και συνεργατικότητα, για μια πολύ σοβαρή και πραγματικά δυναμική συμμετοχή -όπως ήδη κάνουν άλλες χώρες- που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών. Μια συνεργασία με μπροστάρηδες ενδεχομένως τοπικούς ή συλλογικούς φορείς (Επιμελητήρια, Δήμους, Περιφέρειες…) που θα θελήσουν να συμβάλουν στην προσπάθεια που ο ίδιος έχει ξεκινήσει.

ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα το πόσα υπόσχεται αυτή η χώρα» επισημαίνει, εξηγώντας τη δυναμική που έχουν τα εμπορικά bazaar των φιλανθρωπικών οργανώσεων, στα οποία συμμετέχουν οι περισσότερες Πρεσβείες. Κυρίως όμως οι μεγάλες εμπορικές εκθέσεις, στις οποίες δυστυχώς, για την ώρα, παρά την ενημέρωση που γίνεται στα Επιμελητήρια της Ελλάδας μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, λίγοι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται. Υπάρχουν όμως φιλοδοξίες, και στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται Ελληνοταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με στόχο να αναλάβει και τον σχεδιασμό συναντήσεων Β2Β μεταξύ επιχειρηματιών των δύο τόπων.

Η παρουσία του Περικλή Μπούτου στην Ταϊλάνδη αποτελεί ένα σημαντικό αβαντάζ για την προώθηση των προϊόντων του τόπου μας, και η δραστηριότητα της εκεί Πρεσβείας, που ενισχύεται και με νέο στέλεχος στο Εμπορικό της Γραφείο, δε μένει παρά να αξιοποιηθεί σε επίπεδο συλλογικοτήτων.  Τόσο στα bazaar -στα οποία μια  συστηματικότερη συμμετοχή της χώρας μας θα αποτελούσε το εφαλτήριο για τη διεκδίκηση δυναμικότερης μελλοντικής προβολής, καθώς φέρνει σε επαφή τους καταναλωτές με νέα ελληνικά προϊόντα που θα μπορούσαν να κατακτήσουν μια θέση στα ράφια των εμπορικών κέντρων- όσο και μέσω του Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας, που μπορεί να φέρει τους παραγωγούς σε επαφή με υποψήφιους εισαγωγείς ή πωλητές. 

Η δε ποιότητα των προϊόντων μπορεί να κατακτήσει μια σημαντική μερίδα καταναλωτών, αφού συγκεκριμένα οι εύπορες κοινωνικές τάξεις αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες προτάσεις.

ΛΙΓΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ελληνικά προϊόντα όπως φέτα, γιαούρτι, ελιές κι ελαιόλαδο σε μικρές ποσότητες, κυκλοφορούν ήδη στην ταϊλανδέζικη αγορά. Το κρασί δεν έχει την ίδια τύχη, καθώς εξαιτίας της φορολόγησης (πλησιάζει το 500%), αλλά και άλλων παραγόντων όπως η απόσταση και η βιομηχανοποιημένη παραγωγή άλλων χωρών, δεν έχει μπορέσει να ανταγωνιστεί τους οίνους της Χιλής, της Νότιας Αφρικής, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας. Διαφορετικά όμως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα για ποτά όπως το ούζο, το τσίπουρο και το vinsanto.

Επίσης, ευκαιρίες παρουσιάζονται στον τομέα των μικρογευμάτων (σνακ) καθώς οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης συνηθίζουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους.

Σημαντικό ρόλο στην προώθηση των προϊόντων της Ελλάδας μπορεί να παίξει η σταθερή, ετήσια αύξηση στην έκδοση τουριστικών θεωρήσεων  για την Ελλάδα, οι οποίες αυτό το διάστημα υπολογίζονται γύρω στις 3.000 το χρόνο. Αριθμός μικρός ακόμα, αλλά σημαντικός. Και θα μπορούσε να αυξηθεί με μια τουριστική προβολή του τόπου μας, μέσω των δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσονται με διάφορες χώρες από τις τουριστικές αρχές της Ταϊλάνδης. Εχει μάλιστα εκφραστεί προς την Πρεσβεία το ενδιαφέρον γνωστού Ταϊλανδού παραγωγού να ταξιδέψει στον τόπο μας για την παραγωγή σύντομων ντοκιμαντέρ που θα προβάλλονται περιοδικά στην κρατική τηλεόραση. Βεβαίως, το κόστος παραγωγής θα πρέπει να καλυφθεί μέσα από χορηγίες, οι οποίες καλό είναι να αναζητηθούν από τους αρμόδιους φορείς και ενδιαφερόμενους ιδιώτες – επιχειρηματίες, ακόμα και σε επίπεδο Μεσσηνίας.

Στο επιχειρηματικό σκέλος προβληματίζει ωστόσο η ύπαρξη μικρού αριθμού Ελλήνων επιχειρηματιών στην Ταϊλάνδη, αφού δεν υπάρχει αμεσότητα και δυναμική διεκδίκηση εισόδου ελληνικών εταιρειών στη χώρα. Συνολικά στην Ταϊλάνδη ζουν γύρω στους 500 Ελληνες, η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ανάμεσά τους είναι αρκετοί οι προγραμματιστές και τα στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, δικηγορικών γραφείων ή ακόμη και διεθνών οργανισμών. Ο ελληνικός επιχειρηματικός πυρήνας επικεντρώνεται γύρω από μόνο 2-3 άτομα.

ΜΑΚΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης, Περικλής Μπούτος, επιμένει στην ανάγκη προώθησης των ελληνικών προϊόντων και πιστεύει στη δυναμική τους. Αλλωστε, η συνολική μακρά εμπειρία του τον έχει διδάξει αρκετά: Σε αυτή τη θέση υπηρετεί από τις 28 Νοεμβρίου 2014, έχοντας προηγουμένως διατελέσει διευθυντής της ΣΤ2 Δ/νσης Μηχανογράφησης, Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής του Υπ. Εξωτερικών (2012-2014). Τα δε προηγούμενα πόστα του ήταν τα εξής: Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βιέννη (1991-1994), Πρόξενος της Ελλάδος στη Βενετία (1994-1998),  Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Νοβοροσίσκ (2000-2002), Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ελσίνκι (2011-2012) καθώς και στη Διεύθυνση Ελληνοτουρκικών Σχέσεων στην Αθήνα. Εχει επίσης υπηρετήσει στις Δ/νσεις Μέσης Ανατολής, Τουρκίας, Β. Αμερικής του ΥΠΕΞ, ενώ συμμετείχε στην Αποστολή Παρατηρητών Ε.Κ. (ECMM) στην Κροατία το 1992. Τέλος, το 2004 ήταν Σύνδεσμος του Υπ. Εξωτερικών με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

4 ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Ο κ. Μπούτος διαπιστώνει το εύφορο έδαφος που υπάρχει στην Ταϊλάνδη για τα ελληνικά προϊόντα κι έχει γνώση των όσων πρέπει να γίνουν από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων με τη συνεργασία των φορέων του κλάδου. Οπως επισημαίνει, ο Ελληνας επιχειρηματίας θα πρέπει να λάβει υπόψη του τους 4 τρόπους εισόδου στην αγορά αυτή, δηλαδή α) με τη συμμετοχή στα φιλανθρωπικά bazaar, β) με τη σταθερή παρουσία στις μεγάλες εμπορικές εκθέσεις, γ) με ενεργή συμμετοχή στις τυχόν εκδηλώσεις προώθησης ελληνικών προϊόντων και δ) μέσω της δικτύωσης που αναλαμβάνει το νεοϊδρυθέν Ελληνοταϊλανδικό Επιμελητήριο.

Για να έρθει όμως η επιτυχία, τονίζει ότι χρειάζονται ενέργειες δικτύωσης από κάθε πλευρά, με έντονο ενδιαφέρον από τους φορείς που οφείλουν να αναλάβουν δράση. Και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ετοιμότητα να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την συστηματική παρουσία, διαφήμιση και προβολή των προϊόντων.

πηγή (https://www.eleftheriaonline.gr/local/oikonomia/item/132575-o-messinios-presvis-periklis-boytos-stin-tailandi-na-enosoun-dynameis-foreis-kai-eksagogeis-gia-tin-proothisi-ton-proionton-mas)
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Νοέμβριος 13, 2017, 17:02:24 μμ
https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/posts/1755990814464170
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Νοέμβριος 18, 2017, 07:32:41 πμ
https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/posts/1762017797194805

https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/posts/1761989660530952
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Φεβρουάριος 01, 2018, 12:34:47 μμ
https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/posts/1852943778102206
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Φεβρουάριος 07, 2018, 04:45:55 πμ
https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/posts/1857665470963370
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Φεβρουάριος 07, 2018, 04:46:25 πμ
https://www.facebook.com/GreeceinBangkok/posts/1858428834220367
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: thailandgr στις Φεβρουάριος 09, 2018, 08:15:56 πμ
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Μάιος 22, 2018, 15:39:03 μμ
Σε 2 μήνες περίπου θα ολοκληρωθεί η θητεία του πρέσβη κ.Μπούτου στην ΒΚΚ,
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιούνιος 12, 2018, 16:05:37 μμ
https://www.facebook.com/276197095776890/posts/2006680819395167/
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Ιούλιος 19, 2018, 19:41:05 μμ
https://www.facebook.com/276197095776890/posts/2067417583321490/
Τίτλος: Απ: Aνακοίνωση Ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη
Αποστολή από: Oytopikos στις Φεβρουάριος 28, 2019, 06:50:02 πμ
https://www.facebook.com/276197095776890/posts/2409649929098252/