Αποστολέας Θέμα: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ  (Αναγνώστηκε 14759 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
    • Thailand
Αυτο που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ένα άρθρο το οποίο έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να γράψω και θα μείνει κλειδωμένο και ΜΟΝΙΜΟ για να το διαβάζουν ολοι.

ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ  ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΜΠΑΤ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ,ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΜΠΑΤ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ αλλά και πολλούς ακόμη.

Μετά από αρκετά ταξίδια  στην χώρα , μετά από διαμονή πολλών μηνών στην χώρα , μετά από την συναναστροφή μου με αρκετά μέλη και μη του φόρουμ και μετά την προσωπική επιχειρηματική μου δραστηριότητα στην αγαπημένη μας χώρα .... ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

Αρχίζω βάζοντας έναν τίτλο  

¨Όποιος επιχειρήσει να δουλέψει  ή  να ανοίξει επιχείρηση στην Ταϊλάνδη , χωρίς να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία και χωρίς να υπακούσει στο ταϊλανδικό δίκαιο ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ¨

Θα χωρίσω τους υποψήφιους επενδυτές-εργαζόμενους σε 3 κατηγορίες

Α. Αυτοί που σκοπεύουν να εργαστούν σε εταιρία ή επιχείρηση Ταϊλανδων.Εδώ έχουμε συνήθως  το φαινόμενο να ανοίγεται μια εταιρία σε ταϊλανδικό όνομα (πολλές φορές επιλέγουμε συζυγο ή έμπιστο πρόσωπο) .

Β.Αυτοί που σκοπεύουν να συνεργαστούν(μπαίνοντας συνεταιροι-μέτοχοι) ή να εργαστούν σε εταιρία ή επιχείρηση ΕΛΛΗΝΩΝ ή ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ στην Ταϊλάνδη.

Γ.Υποψηφιοι επενδυτές-αγοραστές γης

Αρχίζοντας από την δεύτερη κατηγορία θα ήθελα να αναφερθώ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ.

Σε πολλών από εμάς τα αυτιά έχουν φτάσει κατα καιρούς διάφορα ... Ο τάδε εξαπάτησε τον τάδε , ο άλλος έφαγε τόσα λεφτά από αυτούς κ.τ.λ.

Στην ζωή μου δεν μου αρέσει να βάζω σε καλούπια ή κοπάδια τους ανθρώπους.Υπάρχουν σίγουρα ΣΟΒΑΡΟΙ και ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ και ΝΟΜΙΜΟΙ Έλληνες στην Ταϊλάνδη

Δυστυχώς όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω πλέον, με συγκεκριμένα στοιχεία , την δράση αρκετών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

Που ενεργοποιούνται ? Η απάντηση είναι εύκολη ... Στα τουριστικά κέντρα της χώρας (τα μεγάλα νησιά και τις δημοφιλείς πόλεις της χώρας που αρέσκονται οι αλλοδαποί να επισκέπτονται).... Εκεί που είναι εύκολο να αμολήσουν τα τσιράκια τους ή να βρουν οι ίδιοι τα υποψήφια θύματα τους.Πολλές φορές το ψάρεμα γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Σε αυτό το σημείο και επειδή το thai.gr αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην χώρα καλό είναι , όποιος λάβει κακόβουλο ή ύποπτο προσωπικό μήνυμα να το αναφέρει σε κάποιον από τους διαχειριστές, ωστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.


Οι μεθοδοι που χρησιμοποιούν είναι πολλές και προσαρμόζονται στο εκάστοτε θύμα.Ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια όπου έχει ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην χώρα μας  πολλοί συμπατριώτες μας πήραν ένα μικρό  ή μεγάλο κομπόδεμα και κατέβηκαν κάτω με το όνειρο μιας  επιχείρησης.Αυτοί αποτελούν το τέλειο προφίλ για αυτά τα αρπακτικά.
Η εξαπάτηση αφορά σε πλασματική σύσταση εταιρίας , σε πλασματικές ή ακόμη και στην μη ύπαρξη αδειας εργασίας και πολλές άλλες παρανομίες.

Τελικός σκοπός τους είναι Ο ΔΙΩΓΜΟΣ του θύματος από την χώρα και το να καρπωθούν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΜΕΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ,

Αυτό επιτρέπει σε άτομα που έχουν παρανομήσει στην Ελλάδα να ζούν ελεύθερα στην Ταϊλάνδη ....

Όλα τα παραπάνω φυσικά , δεν τα κάνουν μόνο Έλληνες αλλά και υπήκοοι άλλων χωρών.

Στην πρώτη κατηγορία τώρα , έχετε ήδη διαβάσει την ιστορία του συμπατριώτη μας Γιάννη στο Τσιανγκ Μάι , υπάρχει δημοσιευση σχετική στο φόρουμ.
Άλλά υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις , αν διαβαζετε τα νεα στο φόρουμ(κυρίως από Πατάγια και Πούκετ) όπου ο ταϊλανδος συνέταιρος ξυπνάει στραβά μια μέρα και όλα διαλύονται αυτομάτως ....

Αλλά ακόμη και το άνοιγμα μιας επιχείρησης στο όνομα της γυναίκας μας ή ενός έμπιστου προσώπου και χωρίς την δική μας συμμετοχή ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΟΤΕ!

Στην Τρίτη κατηγορία τώρα υπάρχουν  συμπατριώτες μας που έδωσαν μεγάλα ποσά για ακίνητα σε μεσίτες ή ιδιοκτήτες και υστερα από λίγο καιρό εξαφανίστηκαν μαζί με τα χρήματα τους.

Ακόμη συμπατριώτες μας που δεν φροντισαν να κατοχυρώσουν το ακίνητο αλλά προτίμησαν την φθηνή λύση της αγοράς ακινήτου σε ταϊλανδικό όνομα και είχαν .... άσχημη κατάληξη ...

Ωραία όλα αυτά  που μας λες κ.Ουτοπικέ ... αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε και πως μπορούμε να προστατευτούμε!

Οι συμβουλές μου λοιπόν , που αφορούν και τις 3 κατηγορίες

1.Σε κάθε περίπτωση , που θέλουμε να επενδύσουμε ΕΣΤΩ και 1 μπατ ή θέλουμε να εργαστούμε σε κάποια εταιρία ή επιχείρηση στην Ταϊλάνδη ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΝΟΜΙΚΟ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

2.Σε καμμία περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε και δεν επιλέγουμε λογιστή ή δικηγόρο που χρησιμοποιεί ο υποψήφιος συνέταιρος – εργοδότης ή συνεργάτης μας.

3.Ρωτάμε και ερευνούμε όσο μπορούμε το ποιόν που έχει ο  ο υποψήφιος συνέταιρος – εργοδότης ή συνεργάτης μας.

4.Κινούμε άμεσα την διαδικασία για την βίζα μας και την άδεια εργασίας πάλι σε συνεργασία με τον λογιστή-δικηγόρο μας.

5.Δεν εργαζόμαστε ούτε μια ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

6.Σε περίπτωση που υπάρχει ήδη συνεργασία και  αισθανόμαστε ότι κάτι πάει στραβά , συμβουλευόμαστε άμεσα τον νομικό μας σύμβουλο και δεν το αναβάλουμε για αύριο.

7.Ξεχνάμε τους νόμους άγραφους και μη της Ελλάδας , καθώς και τις πονηριές που κάνουμε στην Ελλάδα και τον τρόπο που λείτουργει η αγορά,η Ταϊλάνδη έχει τους δικούς τις νόμους και τους δικους της κανόνες στην αγορά.

8.Δεν τσιγκουνευόμαστε λίγες χιλιάδες μπατ για να προσλάβουμε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα μας βοηθήσει.

9.Σε περίπτωση που θέλουμε να ανοίξουμε επιχείρηση σε όνομα ταϊλανδέζας  ή ταϊλανδού , το σκεφτόμαστε 2 και 3 φορές πριν το κάνουμε και φροντίζουμε να μάθουμε από την αρχή και μόνο απο ειδικούς ,το τι θα συμβεί ή το τι μπορούμε να κάνουμε αν μια μέρα ο ταϊλανδός-η ξυπνήσει στραβά και φροντίσει να μας πετάξει έξω ....

10.Όταν μπούμε μέτοχοι σε μια επιχείρηση πρέπει να έχουμε ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ τα χαρτιά της εταιρίας και αν είμαστε managing director ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

11.Πρεπει να φροντίζουμε να ανανεώνουμε την βίζα και την άδεια εργασίας μας πριν την λήξη τους, καθώς και να φροντίζουμε για τις φορολογικές και ασφαλιστικές μας εισφορές.

12.Πρέπει να ενημερωνόμαστε και έχουμε αυτό το δικαίωμα για το αν η εταιρία και οι υπάλληλοι της είναι ΟΚ στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις .

13.Αν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε ακίνητα ή έχουμε ήδη στην κατοχή μας και τα εκμεταλλευόμαστε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

14.Αγοράζουμε ακίνητα , γη και σπίτια ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ή ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.

15.Φροντίζουμε να μάθουμε από εξειδικευμένους ανθρώπους το καθεστώς που ισχύει στην αγορά ακινήτου και το πως θα αποφύγουμε τυχόν κακοτοπιές.Υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την επένδυση μας !Κοστίζει ελάχιστα!

16.Κλείνουμε τα αυτιά μας στους ξερόλες και στους κάθε λογής συμβουλάτορες και επιστήμονες της Ταϊλάνδης.Οι μόνοι αρμόδιοι να μας συμβουλεύσουν είναι οι κατάλληλοι επιστήμονες.

17.Επιλέγουμε ΜΟΝΟ ΕΜΠΕΙΡΑ – ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Αυτά είχα να γράψω , νοιώθω ήδη μέσα μου μια ανακούφιση και ενημερώνω όλους τους φίλους του φόρουμ οτι ... ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.....

*Το θέμα θα κλειδώσει αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει απο κάτω ΝΕΟ ΘΕΜΑ για σχολιασμό.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 05, 2013, 17:00:52 μμ από Oytopikos »