Αποστολέας Θέμα: Σκληρές αλήθειες για το ταξίδι στην Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή (σκέψεις - γνώμες)  (Αναγνώστηκε 2910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
ΓΝΩΜΗ:

Μόλις πριν από ένα χρόνο, κάνατε κράτηση για πτήση, κάνατε κράτηση σε ξενοδοχείο, λάβετε σφραγίδα βίζας κατά την άφιξη στο διαβατήριό σας. Λίγες ώρες αργότερα καθόσασταν σε μια παραλία πίνοντας πολύχρωμα ποτά από ψηλά ποτήρια. Ένα χρόνο αργότερα το να είσαι τουρίστας στην Ταϊλάνδη είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο για τους περισσότερους.

Σε αυτό το στάδιο, είναι μια πρόκληση να έρθετε στην Ταϊλάνδη, εκτός εάν έχετε πολύ βαθιές τσέπες, επείγουσα ανάγκη ή εμπίπτετε σε μια χούφτα κατηγορίες που επιτρέπονται επί του παρόντος από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ισχύουν για εσάς, υπάρχουν πολλά "εμπόδια" που πρέπει να περάσετε για να εγκριθείτε για ταξίδι στην Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή.

Επί του παρόντος, από τις αρχές Οκτωβρίου, η κυβέρνηση αναγνωρίζει μόνο ορισμένους τύπους βίζας για την είσοδο στο Βασίλειο. Όμως, όπως δείχνουν τα αποδεικτικά στοιχεία, ακόμη και αν είστε επιλέξιμοι θεωρητικά, υπάρχουν περιορισμένες εγγραφές ατόμων που επιτρέπονται να εισέλθουν. Για παράδειγμα, οι κάτοχοι θεωρήσεων της Ταϊλάνδης Elite έχουν τη δυνατότητα «επίσημα» να επανέλθουν στη χώρα από τις αρχές Αυγούστου. Στην πράξη, ωστόσο, σύμφωνα με μια πηγή στην Ταϊλάνδη Elite, όχι περισσότεροι από 50 άνθρωποι επέστρεψαν με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Σε όλο τον κόσμο, οι πληροφορίες από τις πρεσβείες της Ταϊλάνδης ήταν επίσης «ασταθείς» από αξιωματούχους σε διαφορετικές χώρες, παρέχοντας αντικρουόμενες πληροφορίες για το ίδιο είδος βίζας.

Αλλά το βασικό σημείο, με σχεδόν κάθε βίζα, είναι η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας 14 ημερών σε εγκεκριμένη από το κράτος εγκατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει και εγκεκριμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία, αλλά αυτές οι καραντίνες ξενοδοχείων (ASQs) έχουν υψηλό κόστος. Και, φυσικά, είστε σε ένα δωμάτιο με μικρή πρόσβαση σε εξωτερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ακόμα και η νέα ειδική τουριστική βίζα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή. Οι αιτούντες χρειάζονται πολλά μετρητά και πρέπει να έχουν την πρόθεση να έρχονται για τουλάχιστον 90 ημέρες, με την επιλογή να μείνουν έως και 270 συνολικά. Αλλά όταν προσθέτετε την υποχρεωτική ασφάλιση υγείας, που παρέχεται μόνο από ταϊλανδέζικες εταιρείες, πραγματοποιώντας όλες τις κρατήσεις σας μέσω της ιδιωτικής ταξιδιωτικής εταιρείας της Ταϊλάνδης Long Stay, πετώντας σε ειδικά ναυλωμένες πτήσεις, κ.λπ. κ.λπ., το κόστος αρχίζει να αυξάνεται. Και δεν έχετε αγοράσει ούτε μπύρα ούτε κάνατε μασάζ σε αυτό το στάδιο!

Το να ονομάζουμε αυτό τουρισμό είναι λανθασμένο. Όλοι αυτοί οι υψηλοί χρήστες που είναι έτοιμοι να συμπληρώσουν όλα τα χαρτιά και να πληρώσουν πολλά για να έχουν την ευχαρίστηση να έρθουν στην Ταϊλάνδη, δεν θα κάνουν τίποτα για την ευρύτερη τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης ούτε θα ανοίξουν εκ νέου τις χιλιάδες κλειστών ξενοδοχείων.

Ακόμα κι αν είστε τουρίστας, με τις καλύτερες προθέσεις να επισκεφθείτε την «ασφαλή» Ταϊλάνδη, επίσημα απαλλαγμένη από το Covid-19, τι ακριβώς πρόκειται να κάνετε εκεί; Αν η πρόθεσή σας είναι να ξεκινήσετε μια περιοδεία σε νησιά, να επισκεφτείτε τις περιοχές με τα κόκκινα φώτα ή να επιλέξετε από μια εντυπωσιακή λίστα ξενοδοχείων, πιθανότατα θα απογοητευτείτε λίγο. Υπάρχουν λίγες εκδρομές που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, οι περιοχές με τα κόκκινα φώτα - τουλάχιστον στο Πουκέτ, το Σαμούι και την Πατάγια - δεν είναι πολύ «κόκκινες» και πολλά ξενοδοχεία στις δημοφιλείς τουριστικές ζώνες, παραμένουν κλειστά. Εντάξει, υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνετε και πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε καλές ευκαιρίες με ορισμένα ξενοδοχεία και οδηγούς ταξί. Αλλά η «Ταϊλάνδη» που περιμένατε πιθανότατα δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή.

Προς το παρόν υπάρχει ένας κόσμος διαφοράς μεταξύ των «σχεδόν πίσω στις κανονικές» περιοχές και των «σχεδόν εγκαταλειμμένων» περιοχών σε όλη τη χώρα. Η Μπανγκόκ, σε όλες εκτός από τις πραγματικά τουριστικές περιοχές, είναι σχεδόν πίσω στον χαοτικό, πολυάσχολο εαυτό της. Ακόμα και η Pattaya έχει εκρήξεις δραστηριότητας τα σαββατοκύριακα, αλλά οι καθημερινές είναι δύσκολες για τη δημοφιλή «πόλη-αμαρτία». Ο εξωτερικός τουρισμός του Τσιάνγκ Μάι είναι ανύπαρκτος ενώ ο εσωτερικός τουρισμός κάνει λίγα για να κρατήσει ζωντανή τη βόρεια πόλη. Οι παραλιακές πόλεις της δυτικής ακτής του Πουκέτ είναι σχεδόν άδειες. Οι επιχειρήσεις στο Koh Samui αντιμετωπίζουν εξαφάνιση. Η Χούα Χιν επιβιώνει από μια κίνηση του Σαββατοκύριακου από την Μπανγκόκ.

Μερικά από τα μέρη που θα θέλατε πραγματικά να επισκεφθείτε μπορεί να μην είναι προσβάσιμα για τώρα ή ακόμα και να μην είναι ανοιχτά.

Σε κάποιο στάδιο, ελπίζουμε νωρίτερα και όχι αργότερα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της και να βρει έναν τρόπο να «διαχειριστεί» την κατάσταση του Covid-19 αντί να παραμείνει σε μια φούσκα ταξιδιού του εαυτού της. Όσο περισσότερο η κυβέρνηση δεν ανοίγει ξανά τον γενικό τουρισμό, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επανεκκινήσει τουριστικά τη χώρα.

Θα σκεφτόσασταν με την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου, κάποιου επιμελούς σεβασμού για την κοινωνική απόσταση και τις συνεχείς υπενθυμίσεις της καλής υγιεινής και του πλυσίματος των χεριών, οι περισσότεροι από τους παράγοντες κινδύνου για το Covid-19 μπορούν να μετριαστούν. Ο έλεγχος πριν από το ταξίδι και κατά την άφιξη παρέχει επίσης ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας. Υπάρχουν καθιερωμένοι τρόποι για την αποφυγή ενός ιού πέρα ​​από το αμβλύ εργαλείο του απλού κλεισίματος των συνόρων.

Σίγουρα ντόπιοι, που ζουν μέσα σε αυτό το Siamese Bubble για περίπου 6 μήνες, θα πρέπει επίσης να διαχειριστούν τη δική τους πρόληψη με πιθανά νέα κρούσματα να εισέλθουν στη χώρα. Η πρόσφατη εφησυχία θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια νέα επαγρύπνηση.

Τα δύο επαναλαμβανόμενα θέματα πίσω από κάθε ανακοίνωση σχετικά με πιθανά νέα ανοίγματα είναι ο «φόβος» ενός νέου κύματος του Covid-19 και «περιμένουμε απλώς ένα εμβόλιο».

Η επιτυχία της ταϊλανδικής κυβέρνησης να περιορίσει το Covid-19 σχετικά νωρίς αξίζει συγχαρητήρια, έχει όμως αντικατασταθεί από έναν παράλογο φόβο να αναπτύξει ένα χρήσιμο, επιστημονικά βασισμένο σχέδιο για το άνοιγμα των συνόρων.

Και ενώ οι ελπίδες για ένα εμβόλιο Covid-19 μοιράζονται σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, η ιστορία των επιτυχημένων εμβολίων κορανοϊού δεν είναι καλή. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ ένα εφαρμόσιμο εμβόλιο για κανένα από τους 5 άλλους κοροναϊούς. Η επείγουσα και σαφής ανάγκη για ένα εμβόλιο για το Covid-19 ανάγκασε τους επιστήμονες να ξεκινήσουν γρήγορα την έρευνα για την ανάπτυξη του και σήμερα οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. Όμως, ακόμα κι αν παραχθεί γρήγορα,θα είναι μόνο μερικώς επιτυχημένο και πολλοί άνθρωποι απλώς δεν θα πάρουν το εμβόλιο, είτε λόγω φόβου είτε από έλλειψη πρόσβασης. Επομένως, η αναμονή για ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι μεγάλης διάρκειας η να μη συμβεί ποτέ.

Οι βιομηχανίες ταξιδιού και φιλοξενίας της Ταϊλάνδης βρίσκονται σε αέναη κατάσταση. Ενώ όλοι είναι ευτυχείς να δουν μια εξέλιξη όπως η Ειδική Τουριστική Βίζα, δεν είναι καν ένα μακρινό βιώσιμο μοντέλο για την τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης πέρα ​​από το άμεσο βραχυπρόθεσμο.

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τον φόβο με την επαγγελματική διαχείριση αυτού του άβολου ιού.


Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Σωστός είσαι σε αυτά που γράφεις και συμφωνώ απόλυτα αλλά οι απόψεις αυτές είναι «αλλοτινών εποχών» όχι τώρα!
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά όλα τα media εδώ και καιρό «ετοιμάζουν» όχι την «ηρωική έξοδο» από τον κορονοϊό covid-19 που ο κόσμος «νομίζει» αλλά ανεπίσημα για άλλον ένα γύρω prolockdown περιόδου….να «χωνέψουμε» ……. «μαλακά» το real lockdown.
Ο κοροϊδοιός Sars covid-19 δεν είναι και καμία σοβαρή ασθένεια μην τρελαθούμε κιόλας διότι μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που κόλλησε ανέπτυξε «αναπνευστικά» προβλήματα και φυσικά αυτό δεν σημαίνει και «ποινή θανάτου» για  όποιον «κόλλησε» κορονοϊό Sars covid-19.
Πηγή:
https://www.nber.org/papers/w27597

Tώρα οι ειδικοί virologists ιολόγοι μας λένε για «συμπτωματικούς» και «ασυμπτωματικούς» ανθρώπους δηλαδή αυτοί που «κολλάνε» κορονοϊό Sars covid-19 και νοσηλεύονται και την άλλη «ασυμπτωματικούς»  μερίδα που εχουν κορονοϊό Sars covid-19 και δεν εχουν νοσηλεία.
Μα με αυτήν την λογική «κτυπάμε το σαμάρι» αντί για το γαϊδούρι γιατί όλοι μας ειμαστε συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί φίλοι και μπορούμε αυριο ειτε να πάμε στον περιπτερά μας και να του πούμε γειά σου φίλε με εγκαρδιότητα η από την άλλη να πάμε και να τσακωθούμε.
Αυτό τι σημαίνει …….οτι θα πρέπει να κάτσουμε σπίτι μας …..επ΄ αόριστον; ;)
Σαν ουδέτερος παρατηρητής αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι γενικά ολος ο κόσμος από ανέκαθεν είναι γεμάτος με bacteria και virus καθημερινά τριγύρω μας οπου βρισκόμαστε και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί τους.
Τα bacteria και viruses μια ζωή θα είναι απέναντί μας και μας περιμένουν μετα από κάθε lockdown σπίτι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ειτε ασκησούλες τόνωσης του αναπνευστικού ειτε εμβόλια.
Λέτε κανενός να του αρέσει; ;)
Ουτε στους ανεύθυνους γονείς που δεν εχουν χωνέψει τα παιδιά τους πρώτα μεταδίδουν τον κορονοϊό Sars covid-19 σε μεγαλύτερους ότι θα πρέπει να φοράνε μάσκα γιατί αν θέλεις να μεταδόσεις μια ασθένεια τότε πηγαίνεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά……..δεν πάς στα ……..γηροκομεία…….μην τρελαθούμε…….!!!!
Ολοι μας θεωρούμε ότι είμαστε φτιαγμένοι από ατσάλι και  δεν «μας αγγίζει» τίποτα ενώ εγωιστικά οι γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι υγιή μολονότι η γουρουνόγριπη που χαρακτηρίστηκε σαν «εποχική» στην Αμερική τυπου Victoria-b θέρισε πιτσιρικάδες οι οποίοι απεβίωσαν πάνω από 2,500 πιτσιρικάδες. (600 το ετος 2017-2018)

Δεν εννοούν να χωνέψουν οι «κηδεμόνες» ότι από την στιγμή που το Κράτος σου ταΐζει τα τσογλάνια σου με δ.ω.ρ.ε.ά.ν γεύματα οσοι είναι κάτω από το αφορολόγητο και με «τιμή» στα €2 ημερήσια μερίδα όλους τους υπολοίπους «κηδεμόνες» ανηλίκων καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς και από την στιγμή που την ζητιανιά το Voucher το έχουν κάνει «δικαίωμα» τότε και εσύ όπως όλοι μας αλλά και τα τσογλάνια σου είναι ιδιοκτησία του κάθε Κράτους και αυτό θα ορίσει την αρχή και το τέλος όχι «εσύ» και «εγώ».

Οσοι μιλάνε σήμερα για «απαλλαγή» από lockdown είναι και ρατσιστές αν όχι ακροδεξιοί αλλά και ανεύθυνοι γιατί «απαιτούν» οι…..υπόλοιποι να είναι σε lockdown state και «εγώ» freelancer και ελεύθερο πουλί όπως και όλοι οι άλλοι να φοράνε μάσκα ……να μην με κολλήσουν……εκτός «εγώ»……….. και φυσικά ολοι οι άλλοι να κάνουν τα εμβόλια ……να προστατευθώ «εγώ» να μην κολλήσω.
Κακά τα ψέματα όταν βλέπετε το Αμερικάνικο Α.Ε.Π να εχει μειωθεί συνολικά μέχρι τον Αύγουστο κατά -36% τότε μην διαμαρτύρεστε γιατι δεν κάνουμε ταξίδια αναψυχής όχι μόνο στην Thailand αλλά παντού.
Όταν βλέπετε τον πάμπλουτο Πρόεδρο Trump να τον εβαλαν να παίξει «νοσηλεία» ;)  κορονοϊό Sars covid-19 ένα μήνα πριν από τις Αμερικάνικες εκλογές και μάλιστα αυτό που κατάλαβα ηταν ότι……μας ανακοίνωσε την ουσία που θα εχει μέσα το εμβόλιο γιατι αμα τον δείξουν photo να του κάνουν καμία ένεση «μην τσιμπήσετε» ……θα είναι σαν τους δικούς μας την Ξενογιαννακοπούλου με τον Αβραμόπουλο που τους ειχαν δείξει on camera ότι έκαναν εμβόλιο για την «εποχική γρίπη» …….αλλά οι νοσηλευτές και γιατροί «διέρρευσαν» ότι στην ουσία έκαναν ενέσιμη vitamin C με Β12……..!!!!!!!!!!!!

Οι Thailanders μια χαρά τα έχουν πάει η Επτακομματική (7) Συγκυβέρνηση και αποτελούν παράδειγμα για ολον τον κόσμο να μάθουμε να Συγκυβερνώμασται.
Δεν είναι οι μοναδικοί οι Thailanders που εχουν Επτακομματική (7) Συγκυβέρνηση διότι Επτακομματική Συγκυβέρνηση εχει και το Belgium και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα η υπερχρεωμένη Ομοσπονδία Belgium μετα από 493 ημέρες από τις εκλογές της επτακομματικής (7) Συγκυβέρνησης «θυμήθηκαν» και συμφώνησαν  να διορίσουν …….Πρωθυπουργό τον Υπουργό Οικονομικών 44-χρονο Αlexander de Croo από το κόμμα των Liberal (φιλελευθέρων).

 ;) ;) ;)Chill out – relax and take it easy! ;) ;) ;)

Τώρα, τώρα (1978 - Β. Παπακωνσταντίνου)

https://www.youtube.com/watch?v=TpqyddCWGbU

Ξέρω θα μου τα «σέρνεται» αλλά παιδιά την αλήθεια όπως την καταλαβαίνω σας έγραψα μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας γιατι αμα εσείς θέλετε να πάτε στην Thailand για ταξίδια αναψυχής σας πληροφορώ ότι εγώ αρκετα καλή δουλειά και πηγαίνω από το 2016 ένα 6-μηνο κάθε χρόνο στην Bangkok σε μια εταιρεία παρακλάδι μιας πολυεθνικής και μάλιστα πριν από 2-μηνο πήρα και clearance σαν υπάλληλος της να πάω.
Γιατί μας τα κάνουν σε όλους όλα αυτά;
To εχω ξαναγράψει δεν είναι ο Χώρος να τα γράφουμε στο forum απλά ξαναγράφω μια γενική ιδέα να έχετε ότι τα κάνουν πορωμένοι θρησκόληπτοι που νομίζουν ότι ο κόσμος θα κάτσει να διαβάσει τα «πιστεύω» τους.
Αλλά τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια» ! (χe…..e)

Voucher Voucher Voucher + «επίδομα» από γονείς και πεθερικά και avirederchi.............
H κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο όπως και στους τουριστικούς τόπους που βλέπαμε καταξιωμένους ανθρώπους επιχειρήσεων και επιστήμονες να έχουν λιγότερα Έσοδα από τους τεμπέληδες «πράκτορες» τουρισμού.
 ;) ;) ;)Δεν θα δουλεύει μια ζωή το άλογο να τρώει το γαϊδούρι! ;) ;) ;)












Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Η νέα κανονικότητα στον τουρισμό: Μαθαίνοντας να ζείτε με την πανδημία

ΓΝΩΜΗ

Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης, όπως και πολλών άλλων κρατών, βρίσκεται σε ένα βαθύ κώμα που προκαλείται από κοροναϊούς, κοντά στο θάνατο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη υποστήριξη ζωής αυτήν τη στιγμή. Η πανδημία παράνοιας έχει πιάσει το έθνος, παγώνοντας τη διαχείριση κινδύνων βιοασφάλειας σε κατάσταση πλήρους περιορισμού, που σημαίνει μηδενική ανοχή για την τοπική μετάδοση Covid-19. Οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης είναι τεράστιες. Εάν συμπεριληφθούν τόσο οι άμεσες όσο και οι έμμεσες συνεισφορές, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 22% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Fitch Solutions, και το 25% της απασχόλησης.

Η συνεχιζόμενη κατάρρευση αυτού του ζωτικού πυλώνα της οικονομίας σημαίνει μαζική και αυξανόμενη ανεργία, που ενδεχομένως ανέρχεται σε 4-6 εκατομμύρια ανθρώπους, ένα κύμα πτωχεύσεων, τόσο μεταξύ των ΜΜΕ όσο και των μεγαλύτερων εταιρειών, και ανείπωτη δυστυχία μεταξύ του τεράστιου άτυπου εργατικού δυναμικού της χώρας. Αυτά είναι τα εκατομμύρια από πωλητές τροφίμων, μασέρ, οδηγοί ταξί, ξενοδοχειακοί υπάλληλοι και σεξουαλικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι συνθέτουν μαζί τη ζωντανή και φιλόξενη ανθρώπινη υποδομή λαϊκής βάσης που πέρυσι προσέλκυσε 39,8 εκατομμύρια επισκέπτες, καθιστώντας την Ταϊλάνδη τον 9ο τουριστικό προορισμό στον κόσμο και η Μπανγκόκ, η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο.

Αυτή η κλειστή πόρτα για την πολιτική ασφάλειας της δημόσιας υγείας δεν είναι βιώσιμη. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ταϊλάνδης και τους διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της χωρίς ανάκαμψη του τουρισμού και καμία ανάκαμψη του τουρισμού χωρίς ξένους τουρίστες που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 65-70% του συνόλου της βιομηχανίας.

Να ανοίξουμε ή να μην ανοίξουμε, αυτό το ζήτημα συζητείται έντονα στο Κέντρο Διοίκησης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) και στο νεότερο οικονομικό ομόλογό του, το Κέντρο Διοίκησης Οικονομικής Κατάστασης (CESA), το οποίο διαχειρίζεται σήμερα τη χώρα. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, η πολυαναμενόμενη ειδική τουριστική βίζα (STV), ικανοποιεί μόνο τις φωνές της δημόσιας υγείας στη συζήτηση. Με την απαίτηση καραντίνας 14 ημερών και ένα αρχικό όριο 1.200 ξένων επισκεπτών το μήνα, δεν διατηρείται προφίλ τοπικού κινδύνου μετάδοσης. Εάν συνεχιστεί, η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης θα πεθάνει.

Ας είμαστε πολύ σαφείς, μόνο ένα καλωσόρισμα χωρίς καραντίνα για ξένους επισκέπτες μπορεί να παραδώσει τους αριθμούς που απαιτούνται για την αναζωογόνηση του κλάδου. Το STV επιτρέπει σε 40 τουρίστες την ημέρα να εισέλθουν στο Βασίλειο το 2019 οι ημερήσιες αφίξεις ήταν κατά μέσο όρο περίπου 110.000.

Πώς να ανοίξουμε με ασφάλεια; Αυτό είναι το μεγάλο αίνιγμα που αντιμετωπίζει η Ταϊλάνδη και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο για τις οποίες τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι σημαντικός οικονομικός μοχλός. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα εμβόλια. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να εξαλείψουν την ασθένεια παγκοσμίως. Η ιδέα ότι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η απειλή αυτής της ασθένειας κάπου είναι να την εξαλείψει παντού είναι απλά παραπλανητική. Μια πιο ρεαλιστική λύση βρίσκεται στα λόγια του Ευρωπαίου Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ): «Το τέλος της πανδημίας είναι η στιγμή που εμείς ως κοινότητα θα μάθουμε πώς να ζούμε με αυτήν την πανδημία».

Μπείτε στο νέο φυσιολογικό της τουριστικής βιομηχανίας: Μαθαίνοντας να ζείτε με την πανδημία. Το να μάθεις να ζεις με το Covid-19 στην Ταϊλάνδη σημαίνει να αποδεχτείς ότι μπορεί να υπάρχει τοπική μετάδοση, αποδεχόμενοι μερικούς ανθρώπους να αρρωσταίνουν. Σημαίνει να ανοίξετε ξανά τα σύνορά σας, και είσοδο χωρίς καραντίνα για ξένους τουρίστες, αν και υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Η Ταϊλάνδη δεν θα είναι μόνη. Πολλές κυβερνήσεις και πολλά στοιχεία της διεθνούς αλυσίδας αξίας ταξιδιού και τουρισμού βιάζονται ήδη να κατασκευάσουν την απαραίτητη υποδομή για τη διάσωση της βιομηχανίας από μια παγκόσμια κατάρρευση. Για την Ταϊλάνδη, το πρώτο βήμα πρέπει να είναι να αναιρεθεί η πανδημία της παράνοιας που επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν γιατί πρέπει να διαχειριστούν τους κινδύνους και πώς μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια, χωρίς να συντρίψουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Το δεύτερο βήμα είναι να αναγνωρίσουν όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες και ολόκληρη η αλυσίδα της τουριστικής βιομηχανίας ότι το νέο κανονικό απαιτεί μέγιστη ευελιξία. Για την κυβερνητική γραφειοκρατία αυτό σημαίνει μια δραματική αλλαγή της νοοτροπίας, από τη δημιουργία εμποδίων στην ευκολότερη πρόσβαση. Για τον κλάδο, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρεώσεις ακύρωσης και πλήρεις επιστροφές χρημάτων σε κάθε βήμα του ταξιδιώτη.
Διατηρώντας αυτήν τη νέα νοοτροπία μπροστά και στο κέντρο, μπορεί κανείς να εντοπίσει δύο τύπους επισκεπτών που μπορεί να διαχειριστεί η Ταϊλάνδη για το άμεσο μέλλον: Όσοι είναι πρόθυμοι να δεχτούν και να πληρώσουν για καραντίνα 14 ή λιγότερων ημερών και εκείνοι που δεν είναι.

Για το πρώτο, οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν ορθάνοιχτα με ελάχιστα φράγματα. Χωρίς περιορισμούς στις χώρες προέλευσης, χωρίς προπληρωμένες προϋποθέσεις διαμονής και ασφάλιση υγείας Covid-19 μόνο για την περίοδο καραντίνας. Ψηφιακοί νομάδες, snowbirds, παλιννοστούντες, τουρίστες μακράς διαμονής, επιχειρηματίες, ιατρικοί τουρίστες, όλοι πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι. Η μόνη απαίτηση: Πιστοποιήσιμο αρνητικό τεστ Covid-19 το πολύ 72 ώρες πριν από την πτήση. Επανέναρξη της βίζας κατά την άφιξη. Αυτή η νέα φιλόξενη νοοτροπία θα δημιουργούσε μια μικρή αλλά χρήσιμη και ανθρώπινη αύξηση στις αφίξεις ουσιαστικά χωρίς κίνδυνο. Θα πρέπει βέβαια να συνοδεύεται από μια ταχεία αύξηση της διαμονής εναλλακτικών κρατικών καραντίνων (ASQ) σε ολόκληρη τη χώρα και στην ικανότητα μεταφοράς αεροσκαφών. Το να το κάνουμε ακόμη πιο φιλόξενο, για όσους μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν ήδη σπίτια εδώ, θα ήταν η επιλογή αυτο-καραντίνας, όπως εφαρμόζεται σήμερα στο Χονγκ Κονγκ. Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες λαμβάνουν ένα άλλο γρήγορο τεστ Covid-19 και, εάν είναι αρνητικό, εξοπλισμένο με βραχιολάκι παρακολούθησης GPS και συνοδεύονται στον καταχωρισμένο τόπο κατοικίας τους, όπου παραμένουν για 14 ή λιγότερες ημέρες. Οι συσκευές παρακολούθησης παρακολουθούνται για να βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες δεν απομακρύνονται.

Για το δεύτερο, εισαγάγετε το «ταξίδι φούσκας», ταξίδια χωρίς καραντίνα από χώρες και περιοχές με χαμηλούς ρυθμούς μετάδοσης Covid-19 σε, αρχικά, καθορισμένες περιοχές στην Ταϊλάνδη που στοχεύουν να είναι απαλλαγμένες από ιούς. Στην περίπτωση αυτή, η CCSA θα πρέπει να δώσει εντολή στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MOPH) να προβεί σε συστηματικές, μεγάλης κλίμακας δοκιμές παρακολούθησης και παρακολούθησης για την κάλυψη όλων των κατοίκων και των μεταναστών εργαζομένων που είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με τουρίστες. Σε όλους τους δοκιμασμένους θα δοθεί κατάσταση υγείας και εφαρμογή παρακολούθησης, η οποία θα ενημερωθεί καθώς συνεχίζονται οι τακτικές δοκιμές. Ανταποκρινόμενοι στο πόλεμο των επιδημιολόγων ότι οι δοκιμές, οι δοκιμές και οι περισσότερες δοκιμές είναι το κλειδί για την ασφαλή ζωή με την πανδημία, οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας θα αποτελούσαν μια σημαντική αλλαγή πολιτικής για το MOPH. Μέχρι σήμερα, η Ταϊλάνδη είχε πολύ χαμηλό ποσοστό δοκιμών, ακόμη χαμηλότερο από τις φτωχότερες χώρες όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Αυτό πρέπει να αλλάξει εάν θέλετε να ανοίξετε τις φυσαλίδες ταξιδιού με ασφάλεια.

Όταν το Covid-19 άρχισε να εξαπλώνεται σε έναν απροετοίμαστο κόσμο στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Μπανγκόκ και η Ταϊλάνδη κατέταξαν σε πρώτη θέση την αναμενόμενη σοβαρότητα των κρουσμάτων. Το πρώτο κρούσμα ιού εκτός Κίνας καταγράφηκε εδώ, και κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών, πριν από το κλείσιμο, επισκέφτηκαν σχεδόν τρία εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες. Όμως, το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας της δημόσιας υγείας του Βασιλείου, που κατατάσσεται στην έκτη θέση στον κόσμο πριν από την πανδημία, και η προθυμία του λαού της Ταϊλάνδης οδήγησαν στο σημείο που σήμερα η Ταϊλάνδη θεωρείται εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης πανδημίας. Είναι καιρός η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτό το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας της δημόσιας υγείας και να σώσει την τουριστική βιομηχανία και τα πολλά εκατομμύρια πολιτών που εξαρτώνται από αυτή.


 
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Μπορώ να αποφύγω την απομόνωση 14 ημερών στην Ταϊλάνδη εάν έχω εμβολιαστεί;

Τώρα που τα εμβόλια Covid-19 ξεκινούν σε ορισμένες χώρες, το επόμενο ερώτημα που σχετίζεται με την Ταϊλάνδη είναι: αν έχω κάνει το εμβόλιο για το Covid-19, μπορώ να ταξιδέψω στο Βασίλειο χωρίς να κάνω τις 14 (ή 15 σε ορισμένες περιπτώσεις) ημέρες καραντίνας;

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας εξέδωσε δήλωση που αναφέρει ότι, βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, «όλοι όσοι εισέρχονται στην Ταϊλάνδη πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 14 ημέρες καραντίνας». «Η καραντίνα θα ισχύει, ακόμη και για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί».

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας λέει ότι ο λόγος είναι επειδή η διαδικασία εμβολιασμού μόλις ξεκίνησε σε ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει απόφαση ή μελέτη σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο σε ένα πραγματικό περιβάλλον ζωής. Σε αυτό το στάδιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με την κατάσταση.

Προς το παρόν, εάν έρχεστε στην Ταϊλάνδη, με οποιαδήποτε βίζα, εμβολιαστείτε ή όχι, θα χρειαστεί να κάνετε την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας 14 ημερών, με δικά σας έξοδα, σε εγκατάσταση ASQ.  :( >:( >:(
Life is too short to be living somebody else's dream