ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ > ΛAOΣ

Laos covid-19

(1/2) > >>

YanniF:
Το Λάος επεκτείνει τα μέτρα Covid-19 και προετοιμάζεται για εμβολιασμούς

Phayboune Thanabouasy 24 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρωθυπουργός του Λάος, κ. Thongloun Sisoulith, έχει δώσει οδηγίες στις αρχές να προετοιμαστούν για την παροχή εμβολιασμών καθώς η χώρα επεκτείνει τα μέτρα Covid-19. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε δήλωση την Τρίτη ότι είκοσι τοις εκατό του πληθυσμού του Λάος πρόκειται να εμβολιαστεί έως τα μέσα του επόμενου έτους, με τις ομάδες κινδύνου να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού μετά από συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Thongloun και της Εθνικής Ειδικής Ομάδας για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Covid-19.

Το Λάος πρόκειται να λάβει και να διανείμει ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 τον Απρίλιο του επόμενου έτους, σύμφωνα με έκθεση του Τμήματος Ελέγχου των Μεταδοτικών Νόσων. Τα εμβόλια παρέχονται από φιλικές χώρες και διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο της COVAX Alliance. Ο πρωθυπουργός Thongloun ανέθεσε επίσης να προετοιμαστεί ένας προϋπολογισμός για την αγορά εμβολίων για να εξασφαλιστεί μια σταθερή προσφορά μετά την εξάντληση της δωρεάς.

Οι αρχές του Λάος δήλωσαν ότι η χώρα εξακολουθεί να κινδυνεύει από ένα δεύτερο κύμα Covid-19, καθώς ορισμένες γειτονικές χώρες συνεχίζουν να πολεμούν ενάντια στα κρούσματα.

Χθες, το Λάος απαγόρευσε προσωρινά την εισαγωγή θαλασσινών από την Ταϊλάνδη καθώς το Βασίλειο της Ταϊλάνδης βιώνει ένα κύμα νέων εστιών Covid-19. Εν τω μεταξύ, μεταξύ των νέων μέτρων πρόληψης Covid-19, ο πρωθυπουργός Thongloun διέταξε την αναστολή των διεθνών εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, καθώς και συναυλίες ή μεγάλες συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων γαμήλιων τελετών, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν αλλά πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των επισκεπτών. Ανέφερε επίσης ότι τα κρατικά κέντρα καραντίνας θα πρέπει να βελτιωθούν προκειμένου να στεγάσουν ασθενείς σε περίπτωση νέας επιδημίας. Οι πτήσεις τσάρτερ με χώρες που αντιμετωπίζουν ξέσπασμα του Covid-19 πρέπει να παραμείνουν σε αναστολή.

Το Λάος επιβεβαίωσε 41 περιπτώσεις Covid-19 με μηδενικούς θανάτους.

YanniF:
Η Lao Airlines αναστέλλει τις πτήσεις charter
 
Η Lao Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις charter από και προς άλλες χώρες για να μειώσει τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος Covid-19 προκαλούμενο από εισερχόμενους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με την Lao Airlines, η τελευταία πτήση ναύλωσης στη διαδρομή Λάος-Νότιας Κορέας έφυγε την Κυριακή, ενώ η τελευταία πτήση ανθρωπιστικής βοήθειας που επέστρεψε τους Λάο εργαζόμενους από το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. Όποιος εισέλθει στο Λάος με ανθρωπιστική πτήση πρέπει να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να περάσει 14 ημέρες σε ένα καθορισμένο κέντρο καραντίνας.

«Αναστέλλουμε όλες τις πτήσεις τσάρτερ βάση διαταγής της Εθνικής Ομάδας για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Covid-19», δήλωσε ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Lao Airlines, κ. Noudeng Chanthaphasouk. "Με βάση αυτήν την παραγγελία, όλες οι πτήσεις charter θα ανασταλούν έως τις 23 Ιανουαρίου." Η μόνη διεθνής διαδρομή που είναι προς το παρόν σε λειτουργία είναι η πτήση δύο φορές την εβδομάδα από Βιεντιάν προς Κουνμίνγκ στην Κίνα.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβώς βέβαιοι για το πόσο καιρό θα ανασταλούν οι πτήσεις τσάρτερ επειδή περιμένουμε να ακούσουμε για πιθανά νέα μέτρα πρόληψης ιών που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση. Τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται στη διαδρομή Vientiane-Kunming καθαρίζονται σχολαστικά μετά την αποβίβαση των επιβατών για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και του πληρώματος », δήλωσε ο κ. Noudeng.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφηκαν στο Λάος παραμένει μόλις 41. Σαράντα από αυτούς έχουν αναρρώσει, ενώ ένας παραμένει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στις 28 Δεκεμβρίου.

YanniF:
Ενημέρωση covid-19 της 28/12/2020


YanniF:
Τελευταίες πληροφορίες Covid-19 στις 14/1/2021


Oytopikos:
Και όμως, υπάρχει μία χώρα με επτά εκατομμύρια κατοίκους η οποία ενάμισι χρόνο μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού μόλις κατέγραψε τον πρώτο θάνατο στο έδαφός της.

Πρόκειται για το Λάος, το οποίο ανέφερε την Κυριακή τον πρώτο θάνατο από την COVID-19, χάνοντας τη θέση του στη λίστα των ελάχιστων χωρών παγκοσμίως, χωρίς ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ στη χώρα.


Πρόκειται για μία γυναίκα 53 ετών από το Βιετνάμ που είχε υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ αυτών και σακχαρώδη διαβήτη και εργάζονταν σε ένα κλαμπ καραόκε σε ένα χωριό έξω από την πρωτεύουσα Βιεντιάν, σύμφωνα με την κρατική ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων «Vientiane Times» που επικαλέστηκε την εθνική ομάδα δράσης κατά της COVID-19.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης έχει εκτοξευτεί στη χώρα με πληθυσμό επτά εκατομμύρια κατοίκους, από τον προηγούμενο μήνα, όταν οι χειρότερες εξάρσεις μετάδοσης των κρουσμάτων εμφανίστηκαν στη γειτονική Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη.


Το Λάος έχει επιβεβαιώσει 1.302 περιστατικά μόλυνσης, από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: topontiki.gr

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση