Αποστολέας Θέμα: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη  (Αναγνώστηκε 10091 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ผู้เข้าชม

 • Επισκέπτης
Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« στις: Ιούνιος 01, 2008, 12:21:33 μμ »
Ποιος ήταν ο Κεφαλλονίτης που ξεκίνησε άφραγκος από το νησί του για να καταλήξει πάμπλουτος και δοξασμένος πρωθυπουργός στην Αυλή του βασιλιά Ναράι; Η μυθιστορηματική βιογραφία του Κωνσταντίνου Γεράκη αναπλάθει το σκηνικό του 17ου αιώνα σε Ευρώπη και Ανατολή
Ο Κωνσταντίνος Γεράκης ή Κοστάντζο Φαλκόνε ήταν Έλληνας πρωθυπουργός του Σιάμ την περίοδο 1683 - 1688.

Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά το 1647 , ο πατέρας του Γιώργος ήταν κυβερνήτης του νησιού. Σε ηλικία 13 ετών για άγνωστο λόγο εγκατέλειψε το νησί και έγινε ναύτης υπηρετώντας σε πολλά αγγλικά πλοία ταξιδεύοντας κυρίως στις Ινδίες. Το 1669 εγκατέλειψε το επάγγελμα του ναύτη και έγινε υπάλληλος της Αγγλικής εταιρείας ανατολικών Ινδιών και εργάστηκε στις αποθήκες της εταιρείας στο Μπάνταμ της Ινδονησίας. Ο Γεράκης σαν υπάλληλος της εταιρείας έκανε πολλά ταξίδια σε χώρες της Ασίας και έκανε φιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της, εν τω μεταξύ είχε αλλάξει και το επώνυμο του σε Φάλκον (Falcon) (Κοστάντζο Φαλκόνε). Το 1675 εγκαταστάθηκε στο Σιάμ συνεχίζοντας να εργάζεται για την εταιρεία, εκεί έμαθε την γλώσσα και άρχισε να δημιουργή φιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της βασιλικής αυλής.

Το 1679 ο Γεράκης έγινε υπεύθυνος εμπορίου στου βασιλείου του Σιάμ και διερμηνέας στην βασιλική αυλή, ενώ πολύ γρήγορα απέκτησε και τον τίτλο του ευγενούς. Από το 1680 εγκαταλείπει την εταιρεία ανατολικών Ινδιών ενώ γίνετε προσωπικός σύμβουλος του βασιλιά Ναράι. Το 1683 έγινε πρωθυπουργός και τον Μάιο του ίδιου χρόνου παντρεύτηκε την Μαρί Γκιμάρ , πορτογαλικής καταγωγής, αφού πρώτα είχε βαπτιστεί καθολικός. Έκανε μεγάλη περιουσία και με δική του πρωτοβουλία το 1684 ξεκίνησαν οι συνομιλίες με την Γαλλία για εμπορική συνεργασία που τελικά επιτεύχθηκε το επόμενο έτος. Η συμφωνία αυτή όμως οδήγησε σε πόλεμο το Σιάμ με την Αγγλική εταιρεία ανατολικών Ινδιών η οποία έληξε με την αποβίβαση στο Σιάμ Γαλλικής στρατιωτικής δύναμης. Ο Γεράκης τιμήθηκε από τον Γάλλο βασιλιά με τον τίτλο του Ιππότη του τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και Αγίου Πέτρου .

Παρόλο που η εμπορική συμφωνία με την Γαλλία εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Σιάμ οι Γάλλοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα και την αντιπάθεια του λαού με την ρατσιστική συμπεριφορά τους κάτι το οποίο δεν το περίμενε ο Γεράκης. Το 1688 ο βασιλιάς Ναράι αρρώστησε βαριά από άγνωστη ασθένεια δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους του να δράσουν. Τον Μάιο ο Γεράκης προσκλήθηκε στην πρωτεύουσα του Σιάμ , Αγιουτάγια, σε συνάντηση με τον Φεράτσα ο οποίος ήταν ο ηγέτης της αντιβασιλικής παράταξης. Ο Φεράτσα αιχμαλώτισε τον Γεράκη, με την κατηγορία της προδοσίας, και αφού βασανίστηκε επί 5 μέρες αποκεφαλίστηκε στις 5 Ιουνίου 1688, αρνούμενος την κατηγορία. Στις 11 Ιουλίου πέθανε και ο Βασιλιάς Ναράι. Ο Φεράτσα ανακηρύχθηκε βασιλιάς και έδιωξε όλους τους ξένους οδηγώντας την χώρα σε απομόνωση και τέλος την κατοχή της από την Βιρμανία.Tον 17ο αιώνα στο βασίλειο του Σιάμ, τη σημερινή Ταϊλάνδη, φουντώνει ο ανταγωνισμός των αποικιακών δυνάμεων της Ευρώπης που επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με εμπορικούς πράκτορες, ιεραποστόλους, διπλωμάτες και τυχοδιώκτες. Μετά τους Μουσουλμάνους και τους Πορτογάλους που δέσποζαν ως τότε στο εμπόριο της χώρας, δραστηριοποιούνται Αγγλοι, Γάλλοι και Ολλανδοί με τις δικές τους εταιρείες και τα δικά τους συμφέροντα, φυσικά αντιμαχόμενα. Στο παλάτι του βασιλιά του Σιάμ Ναράι, μέσα σε ένα περιβάλλον εξωτικό γεμάτο σκλάβους, υπουργούς και κατασκόπους, γρήγορα αποκτάει την εμπιστοσύνη του βασιλιά και φθάνει να χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις και τέλος να διοριστεί πρωθυπουργός της χώρας ένας Κεφαλλονίτης: ο Κωνσταντίνος Γεράκης. Η φήμη του είναι μεγάλη στον χώρο του εμπορίου, ενώ εκδηλώνει ενδιαφέρον και για τον προσηλυτισμό στον χριστιανισμό του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και την προώθηση γαλλικών συμφερόντων. Οι ισορροπίες διαταράσσονται και γρήγορα ενορχηστρώνεται η αντίδραση των άλλων αποικιακών δυνάμεων και φυσικά των μανδαρίνων του βασιλιά που βλέπουν τον ξένο να τους υποσκελίζει. Η εξέγερση κατά του καθεστώτος το 1688 έχει ως αποτέλεσμα την ποθητή ανατροπή του Γεράκη. Μάταια τον βασανίζουν για να τους αποκαλύψει πού έχει κρύψει την περιουσία του. Οδηγείται τελικά στον δήμιο. Ο Γεράκης, που ξεκίνησε από το μηδέν και κατέκτησε πλούτη, γυναίκες και εξουσία, ήταν μόλις 41 χρόνων.

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Γεράκη απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν και έναν έλληνα συγγραφέα, τον πρέσβη επί τιμή Γεώργιο Σιώρη, ο οποίος έγραψε το βιβλίο Γεράκης. Ο έλληνας πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Εστία το 1993. Το βιβλίο εκείνο, παρ' ότι παρουσίαζε πλούσιο υλικό από ξένα έργα για την ιστορία του Σιάμ, συνολική εκτίμηση καθώς και απόψεις άλλων συγγραφέων για τον Γεράκη, άφηνε κενά όσον αφορά τα περιστατικά και τις ενέργειες του ανθρώπου που ξεκίνησε από την Κεφαλλονιά για να καταλήξει να ελέγχει πλήρως μια εξωτική χώρα γεμάτη φατρίες. Από αυτή την άποψη, η συγγραφέας Κλερ Κιφ-Φοξ όχι μόνο συναρμολόγησε τα κομμάτια της ιστορίας από την αρχή ως το τέλος, αλλά συμπλήρωσε τα κενά των αρχείων και έδωσε ονόματα σε σκλάβους, υπηρέτες ή παλλακίδες, πρόσωπα ασήμαντα, όπως γράφει, που δεν τα αναφέρει η ιστορία αλλά διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στη μεγάλη αυτή πολύχρωμη νωπογραφία που ήταν το Σιάμ στο τέλος του 17ου αιώνα.

Η εξιστόρηση της Κιφ-Φοξ ξεκινάει από το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, αποικίας της Δημοκρατίας της Βενετίας τότε, όπου ο δωδεκάχρονος Κωνσταντίνος, παιδί παραμελημένο από την οικογένειά του, συνάντησε τον πλοίαρχο Χάουαρντ, κυβερνήτη ενός αγγλικού εμπορικού πλοίου, και του ζήτησε να τον πάρει μαζί του σαν μούτσο στο πλοίο. Ο πλοίαρχος Χάουαρντ θα του μάθει τα πάντα, αγγλικά και αριθμητική, να διαβάζει τους χάρτες, να χρησιμοποιεί την πυξίδα, να κρατάει τα βιβλία του πλοίου. Κοντά στους πορτογάλους ναυτικούς ο Κωνσταντίνος θα μάθει τη γλώσσα τους, που θα του χρειαστεί πολλές φορές αργότερα στις πορτογαλικές παροικίες της Ανατολής. Στο Λονδίνο, όπου θα φθάσει με τον πλοίαρχο Χάουαρντ, θα καταφέρει να προσληφθεί στην Αγγλική Εταιρεία των Αγγλικών Ινδιών και θα αφήσει για πάντα τον περιορισμένο ορίζοντα της Μεσογείου. Στο Μαντράς της Ινδίας θα αντιληφθεί τις ευκαιρίες της Ανατολής, αλλά στο Μπαντάμ, ένα νησί της Ιάβας που ανήκε στους Ολλανδούς, θα του δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει νέα πορεία γεμάτη εξαιρετικά ριψοκίνδυνες αποστολές. Οπου φθάνει ο Κωνσταντίνος μαθαίνει τη γλώσσα των ντόπιων.

Μια πειρατική σχεδόν επιχείρηση που κατέληξε σε ναυάγιο τον καθιστά γνώστη τού γεγονότος ότι ο σουλτάνος της Σινγκόρας θέλει να κηρύξει πόλεμο στο Στέμμα του Σιάμ χωρίς πραγματικά να διαθέτει την πυρίτιδα που ισχυρίζεται ότι έχει. Η επόμενη κίνηση του Γεράκη είναι να ειδοποιήσει τον βασιλιά του Σιάμ στη χρυσή Αγιούντια, την πόλη με το παλάτι, το «στρατόπεδο των Γιαπωνέζων», το χωριό των Πορτογάλων και τις άλλες συνοικίες των ξένων. Σε αυτό το περιβάλλον της ασιατικής μεγαλούπολης με το διεθνές μωσαϊκό θα παιχθούν οι υπόλοιπες πράξεις του δράματος με σκηνές πολιτικού, εμπορικού, θρησκευτικού και, ουχ ήττον, ερωτικού ανταγωνισμού. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Γεράκη ξαναζεί ένα πλήθος πρωταγωνιστών και κομπάρσων της εποχής.

Το σπίτι του υπάρχει ακόμα και σήμερα και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 15:20:18 μμ από thailandgr »ผู้เข้าชม

 • Επισκέπτης
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 08, 2008, 21:23:09 μμ »
Βιβλιογραφία

    * Γεράκης ο Έλληνας πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ , του Γεώργιου Σιώρη, Εκδόσεις Εστία, 1993
    * Κωνσταντίνος Γεράκης - Ο υπουργός των Μουσώνων , Κλερ Κιφ-Φοξ, Εκδόσεις Τροχαλία 2001.
    * Το Γεράκι του Σιάμ, εκδόσεις BELL, Αθήνα 2005
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 16:01:13 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 8318
 • Φύλο: Άντρας
  • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 20:56:10 μμ »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10907
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
  • Thailand
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 29, 2010, 10:36:20 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10907
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
  • Thailand
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 03, 2011, 02:38:52 πμ »
Ο Κωνσταντίνος Γεράκης δεν κατάφερε,αν και βρρικσόταν στην δεκάδα με τους διαγωνιζόμενους, να αναδειχθεί ως ο δυτικός με την πιο σημαντική επιροή στο Σιάμ.

Νικητής  αναδείχτηκε ο βέλγος Chao Phraya Abhai Raja Gustave Rolin-Jaquemyns.

http://www.bangkokpost.com/travel/news/224261/siam-top-european-named

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10907
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Firefox 5.0 Firefox 5.0
  • Thailand
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 19, 2011, 18:01:40 μμ »
Επίσκεωη του πρέσβη της Ταϊλάνδης στον Δήμαρχο Κεφαλονιας

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε και που παρέθεσε προς τιμή του Ταϊλανδού Πρέσβη ο κ. Παναγής Γεράκης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες να ανακηρυχθεί το έτος 2012 στη χώρα μας, ως «έτος Κωνσταντίνου Γεράκη».Τον Πρέσβη της Ταϊλάνδης κ. Preudtipong Kulthanan και συνεργάτες του, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Μεταξύ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας όπου εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Κεφαλλονιάς.

         Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Κεφαλλονιά συνδέεται με την Ταϊλάνδη διότι Αντιβασιλέας της (τότε ως Σιάμ) υπήρξε ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Γεράκης, γεγονός που έχει αποδεχθεί και έχει τιμήσει η ασιατική χώρα. Μάλιστα η μεγάλη αξία του γεγονότος αυτού επιβεβαιώνεται και από τις τιμητικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Ταϊλάνδη υπέρ του κ. Παναγή Γεράκη απογόνου του Αντιβασιλέα.

        Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο κ. Παναγής Γεράκης με την σύζυγό του κ. Μέμη Γεράκη και στελέχη του Δήμου.

       Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε και που παρέθεσε προς τιμή του Ταϊλανδού Πρέσβη ο κ. Παναγής Γεράκης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες να ανακηρυχθεί το έτος 2012 στη χώρα μας, ως «έτος Κωνσταντίνου Γεράκη».

Αποσυνδεδεμένος halfway inn

 • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • ***
 • Μηνύματα: 1186
 • Φύλο: Άντρας
 • IT'S A NICE DAY TODAY IN THAILAND.....KEEP SMILING
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Αξίζει να διαβαστεί αυτό?
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 03:57:47 πμ »
Πώς ένας Ελληνας τυχοδιώκτης κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Η ρήση πως «όποια πέτρα και εάν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα από κάτω», επιβεβαιώνεται από την περίπτωση του Κωνσταντή Γεράκη, ενώ τυχοδιώκτη από την Κεφαλλονιά ο οποίος είχε μεγάλη τυχοδιωκτική δράση και διορίστηκε μάλιστα πρωθυπουργός του Σιάμ (της σημερινής Ταϊλάνδης) την περίοδο 1683- 1688.

Ο Κωνσταντής Γεράκης, γεννήθηκε το 1647 στο Κάστρο της Ασσου στην Κεφαλλονιά και εγκατέλειψε το νησί του για άγνωστο λόγο σε ηλικία 13 ετών και έγινε ναύτης σε αγγλικά πλοία ταξιδεύοντας κυρίως στις Ινδίες, αλλάζοντας μάλιστα το όνομα του σε Constance Phaulkon (από το falcon που στα αγγλικά σημαίνει γεράκι), αναφέρει το Wikipedia.

Ο Γεράκης, εγκατέλειψε το 1669 το επάγγελμα του ναύτη και άρχισε να εργάζεται σαν υπάλληλος της περιβόητης αγγλικής εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, στις αποθήκες του Μπάνταμ της Ινδονησίας. Αποτέλεσμα ήταν, ο Ελληνας τυχοδιώκτης να ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ασίας και να αποκτήσει φιλικές σχέσεις με διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη.

Σε κάποιο ταξίδι του στο Σιάμ, όπως ονομαζόταν τότε η Ταϊλάνδη, ο Γεράκης πιάστηκε αιχμάλωτος. Οι ικανότητές του έφτασαν στα αυτιά του πρωθυπουργού της χώρας και τον γοήτευσαν, με αποτέλεσμα να τον διορίσει υπεύθυνο Εμπορίου της χώρας, ενώ λόγω των αρκετών ξένων γλωσσών που μιλούσε γρήγορα διορίστηκε βασιλικός διερμηνέας.

Οι δοσοληψίες και οι σχέσεις του με την Γαλλία η οποία τότε επιθυμούσε διακαώς να επεκτείνει τις εμπορικές τις βλέψεις στην περιοχή, τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει την εταιρεία Ανατολικών Ινδιών το 1860 και το 1683 διορίζεται πρωθυπουργός του Σιάμ. Το 1684 ξεκίνησαν οι συνομιλίες με την Γαλλία για εμπορική συνεργασία που τελικά επιτεύχθηκε το επόμενο έτος και οδήγησε σε πόλεμο το Σιάμ με την Αγγλική εταιρεία Ανατολικών Ινδιών, ο οποίος έληξε με την αποβίβαση στο Σιάμ Γαλλικής στρατιωτικής δύναμης. Ο Γεράκης τιμήθηκε από τον Γάλλο βασιλιά με τον τίτλο του Ιππότη του τάγματος του Αγίου Μιχαήλ . Το 1682 παντρεύτηκε την Μαρία Γκυομάρ ντε Πίνια, μιγάδα γιαπωνεζο-πορτογαλικής καταγωγής. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο γιούς, τον João και τον Jorge.

Σύντομα ωστόσο, ο Γεράκης βρέθηκε στη δίνη των δολοπλοκιών μεταξύ των Γάλλων, των Ολλανδών και των Πορτογάλων, με τις δύο τελευταίες χώρες να καταγράφουν απώλειες στις εμπορικές συναλλαγές τους, λόγω της δράσης του Γεράκη. Ετσι ξεκίνησε ένα περίεργο παιχνίδι αντιδράσεων από μερίδα των κατοίκων του Σιάμ, αν και σύμφωνα με πολλές ιστορικές πηγές η όλη κατάσταση ενδέχεται να ήταν «στημένη» από τους αντιπάλους του.

Για την τυχοδιωκτική φύση του Γεράκη, έγραψε και ο Γάλλος συγγραφέας Abbé de Choisy ο οποίος το 1685 ήταν απεσταλμένος της γαλλικής πρεσβείας στο Σιάμ:

«Ηταν ένας από εκείνους στον κόσμο που έχουν εξυπνάδα, γενναιοδωρία, μεγαλοπρέπεια, πολεμική αρετή, και ήταν γεμάτος από πολλές ιδέες, αλλά ίσως το μόνο που ήθελε ήταν να τα έχει καλά με τα γαλλικά στρατεύματα, ώστε να προσπαθήσουμε να γίνει βασιλιάς μετά το θάνατο του αφεντικού του, γεγονός το οποίο θεωρούσε επικείμενο. Ηταν περήφανος, σκληρός, ανελέητος, και με υπέρμετρη φιλοδοξία. Υποστήριζε τη χριστιανική θρησκεία, διότι θα μπορούσε να τον υποστηρίξει και αυτή με την σειρά της. Εγώ ποτέ δεν θα τον εμπιστεύονται σε πράγματα στα οποία δεν θα συμμετείχε και ο ίδιος».

Το 1688 ο βασιλιάς Ναράι του Σιάμ αρρώστησε βαριά από άγνωστη ασθένεια δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους του να δράσουν. Λίγο αργότερα, ο Γεράκης προσκλήθηκε στην πρωτεύουσα του Σιάμ, Αγιουτάγια, σε συνάντηση με τον Φεράτσα του ηγέτη της αντιβασιλικής παράταξης. Ο Φεράτσα αιχμαλώτισε τον Γεράκη και το Διάδοχο με την κατηγορία της προδοσίας, και τελικά τους δολοφόνησε. Στις 11 Ιουλίου πέθανε και ο Βασιλιάς Ναράι, έξαλλος με τα νέα που είχε μάθει αλλά ανήμπορος να αντιδράσει. Ο Φεράτσα αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς ηγούμενος ενός ξενοφοβικού καθεστώτος.

Το σπίτι του Γεράκη στο Λοπμπούρι υπάρχει ακόμα και σήμερα και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, ωστόσο οι ιστορικοί ακόμη διχάζονται για το εάν ήταν ένας απλός καιροσκόπος και τυχοδιώκτης ο οποίος ήθελε να ανέλθει στην κορυφή της ηγεσίας του Σιάμ, ή εάν χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» των μεγάλων συμφερόντων που συγκρούονταν τότε στην ευρύτερη περιοχή.

Γκραβούρα του Κωνσταντή ΓεράκηΤο σπίτι του Γεράκη στο Λοπμπουριiefimerida.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2014, 02:36:31 πμ από Oytopikos »
วันนี้เป็นวันที่ดีในเมืองไทย ..... ยิ้มแย้มแจ่มใส
It's a nice day today in Thailand....keep smiling"PG THAI AGENT"

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

 • ************
 • Γενικός συντονιστής
 • *****
 • Μηνύματα: 10907
 • Φύλο: Άντρας
 • สมน้ำหน้า
 • OS:
 • Android Android
 • Browser:
 • Firefox 35.0 Firefox 35.0
  • Thailand

Αποσυνδεδεμένος namtok

 • *****
 • Μηνύματα: 1412
 • Φύλο: Άντρας
 • OS:
 • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
 • Browser:
 • Chrome 40.0.2214.111 Chrome 40.0.2214.111
  • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 16, 2015, 20:01:39 μμ »
http://www.mixanitouxronou.gr/konstantinos-gerakis-o-kefalonitis-pou-egine-prothipourgos-sto-siam-vasanisthike-ke-ektelestike-stin-platia-tis-bangkogk-apo-tous-stasiastes/
Πολλές ιστορικές ανακρίβειες! Η Bangkok τότε δεν υπήρχε. Πρωτεύουσα ήταν η Αγιουτάγια. Και φυσικά δεν είχε μόνο μια πλατεία.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος xhamster

 • *
 • Μηνύματα: 28
 • OS:
 • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
 • Browser:
 • Firefox 35.0 Firefox 35.0
Απ: Το γεράκι του Σιάμ ..Κωνσταντίνου Γεράκη
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 18, 2015, 10:44:45 πμ »
μολις ενημερωσα τους συγγενεις του