Αποστολέας Θέμα: Οικονομικά νέα  (Αναγνώστηκε 178229 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #255 στις: Σεπτέμβριος 28, 2020, 21:10:46 μμ »
Bank Of Thailand Press Release
Monetary Policy Committee’s Decision 6/2020


H BoT με το υπ. αριθμό No. 66/2020 report μας ενημερώνει για συρρίκνωση της Ταϊλανδικής οικονομίας (2020) λιγότερο των αρχικών εκτιμήσεων ενώ προβλέπει σταδιακό ξεκίνημα της οικονομίας το 2021 με μειωμένο όμως ρυθμό των αρχικών εκτιμήσεων.
Η εγχώρια ζήτηση, τόσο η ιδιωτική κατανάλωση όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις, αναμένονται λίγο να ανακάμψουν ενώ η αγορά εργασίας παρέμεινε εύθραυστη με την Απασχόληση και τα εισοδήματα των νοικοκυριών να παραμείνουν μειούμενα και θα χρειαστεί χρόνος για την ανάκαμψή τους, το οποίον θα εχει ως αποτέλεσμα την  επιδείνωση της Ικανότητας Εξυπηρέτησης του Χρέους των νοικοκυριών που με τη σειρά της επηρεάζει την ιδιωτική κατανάλωση.
Συνολικά, οι οικονομικές δραστηριότητες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια πριν επιστρέψουν στο προ πανδημικό επίπεδο.
Ο πυρήνας του πληθωρισμού θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ενώ δεδομένου της οικονομικής ανάκαμψης, ο πληθωρισμός σταδιακά θα αυξηθεί και θα παραμείνει κοντά στο χαμηλό εύρος των στόχων το 2021.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα παρέμεινε υγιές παρά τις αυξανόμενες ευπάθειες της οικονομίας ενώ οι εμπορικές τράπεζες εχουν ισχυρά επίπεδα παροχής κεφαλαίων και αντιμετώπισης ζημιών των δανείων.
Πηγή:


Αν δεν πάει στον αγύριστο ο κοροϊδοιός covid-19 μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας με ημίμετρα γιατί τα είδαμε και τα χαΐρια μας με τους gauleiters Europeans οταν «πέταξε» ο προηγούμενος Πρόεδρος E.C.B  bazooka- άρχης Mario Draghi στόχο πληθωρισμό 2% και μάλιστα το τόνισε whatever it takes ότι και να γίνει (θα σας σκίσω) και γίναμε ……..
Ο στόχος πληθωρισμού 2% τον υιοθέτησαν στην New Zealand αρχές 1990 και αποτελεί κυριολεκτικά θρησκεία κάθε Οικονομολόγου Κυβερνητικού αλλά με μια «μικρή» διαφορά.
Η New Zealand έχουνε μυαλό δεν είναι “taratazum” σαν τους Europeans gauleiters που «έσφιξαν» ένα 2% πληθωρισμό το οποίον σημαίνει οι τιμές κάθε χρόνο θα αυξάνονταν κατά 2%.......ανεξαρτήτου αν τα …….εισοδήματα άμεσα -έμμεσα  μειώνονται…… και οι φόροι αυξάνονται……
Η New Zealand έδωσαν δουλειές στον κόσμο (χρήματα) και πέτυχαν μια ανάκαμψη της οικονομίας τους μετα το 1985 -1990 όπου μέχρι σήμερα είναι η καλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Δεν μπορείς να κάνεις copy/paste στην οικονομία αδιαφορώντας για τον κόσμο σου όταν δεν έχει χρήματα ενώ ειδικότερα για την Thailand όταν η BoT μας λέει για πυρήνα πληθωρισμού αρνητικό (δηλαδή ο βασικός πληθωρισμός κάπου στο 0,01% και το τωρινό report μας λέει αρνητικό) πάει να πει «στεγνό» ……για τον κόσμο που τρέχει για τον τον άρτον ημών τον επιούσιον .
Να μου κρατάς σαν και εμάς εδώ το 2014 «τεχνικά» τον πυρήνα του πληθωρισμού χαμηλό και αρνητικό στην Thai (οπωρο-κηπευτικά ,καύσιμα ,ποτά ……τσιγάρα) ενώ οι τιμές των καυσίμων και άλλων ειδών ενέργειας άμεσοι και έμμεσοι φόροι αυξάνουν τότε απλά κοροϊδεύεις copy/paste ξανά τον εαυτό σου.
Να σας δώ μετα την corona season πως θα «μαζέψετε» ολο αυτό το Χρέος των δανείων στα Κράτη γιατι ποιος επαγγελματίας θα δεχθεί να φορολογηθεί επιπλέον η μειωμένη παραγωγή εμπορευμάτων…..;
Οπότε …… «όλοι μαζί» θα συμφωνήσουμε Φόρο διοξειδίου CO2 που θα πληρώσουν όλοι…….εκτός των Chinese ;) που κορόιδα είναι θα κάνουν τον … «κινέζο»!







Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #256 στις: Σεπτέμβριος 30, 2020, 21:11:58 μμ »
BOT Press Release No. 70/2020

Press Release on the Economic and Monetary Conditions for August 2020

Η ΒοΤ στο σημερινό της report μας λέει μία γενική παραδοχή και για το Yunanistan.
Τι είναι αυτό που είναι μαύρο και σε κυνηγάει συνέχεια από πίσω;
Το μαύρο σου το χάλι!
Ασταθή αγορά εργασίας με την κατανάλωση να εχει επιδεινωθεί όπως και μείωση των εξαγωγών κατά 13,6% από εκτιμώμενο 14,3% ενώ επλήγη περισσότερο ο αγροτικός τομέας.
Ο τουρισμός 100% κάτω λόγω της πανδημίας Covid-19 ενώ τα «καλά» για τον κόσμο τα αφήνει στο τέλος…..
Αρνητικό πληθωρισμό παρόλο……τις αυξήσεις στα ειδη διατροφής ,ενέργεια, με τον πυρήνα του πληθωρισμού να πηγαίνει χαμηλότερα (αρνητικός απλά δεν το αναφέρει….).
Η ανεργία ελαφριά μειώθηκε αλλά ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων παραμένει υψηλός.
Πηγή:
Bank of Thailand
30 September 2020
https://www.bot.or.th/English/PressandSpeeches/Press/2020/Pages/n7063.aspx

Αυτά με «ξεπερνάνε» με πάνω από $11 τρις που έχουν διαθέσει οι Κεντρικές Τράπεζες του πλανήτη αλλά……ο πληθωρισμός εξαιρετικά χαμηλός και…… αρνητικός και μάλιστα ο «πυρήνας» του παρόλο τις αυξήσεις (άμεσα -έμμεσα) όπως και φορολογία στα είδη διατροφής…….!

 ;)Tα «Corona -economics» make up  μου θυμίζουν το παρακάτω ανέκδοτο……!!! ;)

3 μεθυσμένοι μπαίνουν σε ένα ταξί...
Ο οδηγός καταλαβαίνει ότι είναι μεθυσμένοι. Ανάβει την μηχανή και την ξανασβήνει. Τους λέει "φτάσαμε".
Ο πρώτος του έδωσε λεφτά. Ο δεύτερος του είπε και ευχαριστώ. Ο τρίτος του τραβάει μια σφαλιάρα.
Ο ταξιτζής σοκαρίστηκε και σκέφτηκε ότι τον κατάλαβε. Τότε τον ρώτησε
- Τι βαράς
Και ο μεθυσμένος του απαντά
 ;)- Για να μάθεις να μην τρέχεις, παραλίγο να μας σκοτώσεις! ;)

This is Boss Life | Avon






« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2020, 21:17:48 μμ από ΠΑΡΗΣ »
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #257 στις: Οκτώβριος 01, 2020, 23:14:26 μμ »
Μια παροιμία λέει ότι : «Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».

 ;) ;)Άσχετο με τα «Ασιατικά» αλλά για να πάρουμε μια «γεύση» για το μέλλον που προοιωνίζει δυσοίωνο….. ;) ;)
Η Αμερικάνικη Οικονομία μειώθηκε το Α.Ε.Π το πρώτο τετράμηνο του 2020 κατά 5% ενώ κατά το δεύτερο τετράμηνο η μείωση «άγγιξε» και ξεπέρασε το ……-31,4% η μεγαλύτερη μείωση του Α.Ε.Π από το 1947.
Mια μικρή ανάκαμψή πήγε να γίνει και αυξήθηκε λίγο η κατανάλωση η οποία όμως έκανε offset ισοφαρίστηκε λόγω μειώσεως των εξαγωγών.
Πηγή:
https://www.bea.gov/
Πηγή:
https://www.bea.gov/data/gdp/gross-domestic-product

Έπίσης θα ήθελα να στείλω πολλές ευχαριστίες στον γίγαντα τον «παλιό» της Patong τον Σπύρο από την Αυστραλία τα όσα μου είχε στην Patong στο Jungceylon  και προσωπικά αλλά και στα διεθνή 100% έπεσες «μέσα» γίγαντα Σπύρο.
Eνα παράδειγμα θα δώσω για την Αμερική (από όσα μου είχε προβλέψει) ήταν ότι θα στριμωχτεί τόσο που θα είναι έτοιμη να σκάσει…….
Παγκόσμια εβδομάδα εορτασμού της Ιδρύσεως λειτουργίας  75 χρόνια των U.N από την ίδρυσή του το 1945 …………και 30 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας και………..διαβάζω γίγαντα Σπύρο…….
Η Αμερική «τραβήχτηκε» αποσύρθηκε από τους εξής Οργανισμούς:
United Nations Human Rights Council (UNCHR)
United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)
World Health Organization
Paris Climate Accords
Kόντρα μέχρι χαστούκια κατά της European Union και πάρα πολλά ακόμα........

Τα θερμά συγχαρητήρια στον γίγαντα «παλιό» της Patong τον Σπύρο από την Αυστραλία.
(συγνώμη για το post στους συντονιστές αλλά τον έχω ακόμα στα αυτιά μου τον Σπύρο που μου είχε προβλέψει εξαιρετικά προσωπικά θέματα 100% επιτυχώς και το θεωρώ υποχρέωση δημόσια σαν από κοινού «Thailanders” να τον ευχαριστήσω).


 
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #258 στις: Οκτώβριος 05, 2020, 23:16:24 μμ »
Το αφεντικό της World Bank ανακοίνωσε ότι τόσο η World Bank οσο και το I.M.F στοχεύουν να «κουρέψουν» (δηλαδή να τα πληρώσει ο αναπτυγμένος κόσμος) τα Χρεη των φτωχών Κρατών.
Μετα από την εγκριση και των G-20 το Φθινοπωρο ο στόχος είναι να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Debt Service Suspension Initiative από τον Απρίλιο 2021.
Μίλησε καθαρά για debt relief -hair cut που είναι το ίδιο με το write down -write off που έγινε στην Ελλάδα κούρεμα Ομολόγων……….
Η πανδημία εξαφάνισε ολη την κορώνα -βοήθεια και αν δεν πάρουμε μέτρα θα εκτοπιστούν περισσότεροι από 150 εκατ. άνθρωποι να ζούν κάτω από το οριο φτώχειας.
Επίσης ανακοίνωσε βοήθεια των φτωχών Κρατών $10,2 δις σε εμβόλια κατά του κορονοϊόυ  Sars covid-19 ενώ η «πανδημία» του κορονοϊόυ  Sars covid θα αυξήσει κατά 20% του Α.Ε.Π το Χρέος στις ανεπτυγμένες οικονομίες και 10% του Α.Ε.Π στις αναπτυσσόμενες.
Πηγή:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-19/world-bank-looking-to-cut-poor-nations-debt-stock-malpass-says?sref=xTkgnLSf
World Bank Aims to Cut Poor Nation Debt Stock



1.Αρχίζει να μου αρέσει το I.M.F που δήλωσε η αναδιάρθρωση του Χρέους μετα από default state χρεοκοπία εχει αποδειχθεί (……Ελλάδα……)  ότι εκτοξεύει την πτώση του Α.Ε.Π μιας Χώρας όπως και εισροές κεφαλαίων……δανεισμού……..!

2.Δεν θα αναφερθώ για την Ελλάδα όλοι «καταλαβαίνουν» τι γίνεται ότι ξεπουλάμε την Ελλάδα στο Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος (ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών κ Δένδιας το είπε στην Βουλή 45% Ελληνική επικράτεια στο Ιόνιο ,Κεφαλλονιά 70% ξένη κατοχή, Στροφάδες με 30% κατοχή και Διαπόντια νησιά με70% Ελληνική κατοχή κλπ
Είμαστε ευχαριστημένοι με την ζητιανιά τα επιδόματα Vouchers ,…..να μας ταΐζει το Κράτος τα παιδιά δωρεάν και €2 η μερίδα στους παιδικούς σταθμούς baby parking κλπ. (όσοι είναι πάνω από το αφορολόγητο)……και «δεν πληρώνω» …..αφού υπάρχουν κοροϊδα που πληρώνουν παραπάνω για «εμένα»……!!!


Θα αναφερθώ σε καθώς πρέπει Ομοσπονδίες όπως του Canada που μίλησα σήμερα παραλία με έναν δικό μας Έλληνα δικηγόρο που εργάζεται μάλλον εργαζόταν στο Toronto γιατι τώρα εργάζεται διαδικτυακά στην Αθήνα.
Τα ίδια ισχύουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις Vancouver,Quebec που έχω και μια φίλη Ιρανή με (7) πτυχία και καμμιά δεκαριά μεταπτυχιακά και μιλάει 7-8 γλώσσες.
 
H World Bank δεν κοιτάει τα ρεζιλίκια στο Toronto χιλιάδων αστέγων μολονότι το 1/3 των κατοικιών είναι κενά και το άλλο 1/3 το έχουν αγοράσει Πακιστανοί. Ινδοί κλπ και δεν μένουν τα κρατάνε αγορασμένα....... ;
Τιμές κατοικιών το πιο μικρό σπίτι (πιο μικρό από γκαρσονιέρα) να θέλεις να αγοράσεις οι τιμές ξεκινούν από το λιγότερο Ca$600,000. (€380,000)
Διαμερίσματα δυο υπνοδωματίων σε πολυκατοικία το χειρότερο να θέλετε να αγοράσετε οι τιμές ξεκινούν από τα Ca$900,000. (€575,000)
Η πιο normal ΄τιμή είναι  Ca$1,200,000 - $1,500,000. (€800,000 - €1,000,000).
Τιμές ενοικίων από τα Ca$1,000 -$1,500. (€600 - €950)

Aυτή η πολλή πολιτισμικότητα έφερε……αυξήσεις ενώ στην ουσία δεν υφίσταται όπως για παράδειγμα οι  Ευρωπαίοι μετανάστες Πολωνοί, Σλοβάκοι (όσοι δεν έχουν πάει Austria-German) , Έλληνες κλπ. ζούνε σε δικές τους περιοχές και είναι αποκομμένοι από τον ντόπιο πληθυσμό.
Τα ίδια και χειρότερα είναι και στην Sweden ,Norway ,Denmark γιατί ο φίλος που μίλησα εργαζόταν τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλα Κράτη και τώρα ήρθε Ελλάδα και εργάζεται διαδικτυακά από το σπίτι.

Τα γράφω γιατι δεν μου αρέσει η «κριτική» που δέχονται όλα τα Κράτη της Europa (εκτος German federations Austria Switzerland Holland Belgium Croatia Serbia ) όταν δεν υπακούν στις directives.
H Europa δεν θα είναι στα υπόλοιπα Κράτη η caricature της π Σοβιετικής Ένωσης στο «κεφάλι» τους !






« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 05, 2020, 23:32:41 μμ από ΠΑΡΗΣ »
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #259 στις: Οκτώβριος 06, 2020, 12:48:13 μμ »
Η Αυτού Εξοχότητα ο Βασιλιάς Maha Vajiralongkorn προσυπέγραψε διάταγμα διορισμού του Mr Arkom Termpittayapaisith σαν νέου Υπουργού Οικονομικών του Βασιλείου ο οποίος είχε επιλεγεί για αυτήν την θέση από τον Πρωθυπουργό Mr Gen. Prayut Chan-ocha.
Ο νέος Υπουργός Οικονομικών Mr Arkom Termpittayapaisith αντικατέστησε τον απελθόντα Predee Daochai ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του την 1 Σεπτ. ένα μήνα μετα την ανάληψη των καθηκόντων του επικαλούμενος λόγους υγείας.

Πηγή:
https://tna.mcot.net/english-news/line-today-english-news-554817




Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #260 στις: Οκτώβριος 07, 2020, 21:46:07 μμ »
BOT Press Release No. 72/2020
Monetary Policy Report, September 2020

Ti να πουn και τι να αναρτήσουν οι ανθρωποι αφησαν αμετάβλητο το επιτόκικο στο 0,50% και απο εδώ και πέρα ........«Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ»! :) :) :)
Οταν οι οικονομολόγοι πάνε να γίνουν θρησκειολόγοι αυτα γίνονται ......γιατι "εγώ" που δεν ειμαι γιατρός εχω την θέληση σε "εσένα" να σου κάνω εγχείρηση κλπ.Εσύ θα κάτσεις:

Πηγή:
https://www.bot.or.th/English/PressandSpeeches/Press/2020/Pages/n7263.aspx

Τον Ιούνιο, το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία εν μέσω της αυξανόμενης πτώσης lλόγω COVID-19, προβλέποντας ότι η παγκόσμια παραγωγή θα μειωθεί κατά 4,9% το 2020, 1,9 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις προβλέψεις του Απριλίου.
Στην ομιλία της την Τρίτη, η Georgieva είπε ότι η εικόνα σήμερα είναι λιγότερο ανησυχητική. "Εκτιμούμε τώρα ότι οι εξελίξεις στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο ήταν κάπως καλύτερες από το αναμενόμενο, επιτρέποντας μια μικρή ανοδική αναθεώρηση των παγκόσμιων προβλέψεών μας για το 2020", είπε. Η ενημερωμένη πρόβλεψη θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή:
IMF chief warns of "long ascent" toward global recovery (μακρύς ο ανήφορος η κοντινότερος ο .....κατήφορος;)
https://english.cctv.com/2020/10/07/ARTI3ajlCEJ1xb5JBsKjOI6d201007.shtml?spm=C69523.PDoRdCIUTBov.EiFD0kE9SqhK.9
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #261 στις: Οκτώβριος 09, 2020, 22:06:24 μμ »
Ο  World Trade Organization ανακοίνωσε την τελική υποψηφιότητα για πρώτη φορά δύο γυναικών για την Προεδρεία.
Η πρώτη υποψηφιότητα είναι στην Νιγηριανή Okonjo-Iweala, 66-χρονη που είναι Υπουργός Οικονομικών και εχει διατελέσει και Υπουργός Εξωτερικών.
Η δεύτερη είναι στην Κορεάτισα 53-χρονη Υοο που είναι ηδη Υπουργός Εμπορίου στην Νότιο Κορέα.

Πηγή:
Race to Become WTO Leader Narrows to the Final Two Candidates
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-07/two-women-advance-to-final-round-of-wto-leadership-race
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #262 στις: Οκτώβριος 10, 2020, 12:24:17 μμ »
Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε «μέσα στην κρίση» βγήκανε και η Κοινότητα των Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT+) για την ψηφοφορία υπέρ των “νόμιμων δικαιωμάτων” που αφορούν πολιτικές εταιρικές σχέσεις ζευγαριών του ίδιου φύλου και μεγαλύτερα δικαιώματα της κοινότητας των Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT+).
Η πρόσφατη έγκριση του Νομοσχέδιου ;)για την πολιτική εταιρική σχέση της κυβέρνησης και η τροποποίηση των αστικών και εμπορικών κωδικών, αποτέλεσαν θετικό στοιχείο για ζευγάρια του ίδιου φύλου.
Εάν επικυρωθεί από το κοινοβούλιο, η Thailand θα είναι η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία και η δεύτερη στην Ασία μετά την Τaiwan, που θα νομιμοποιήσουν τα ομοφυλοφιλικά σωματεία.

Πηγή:
https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1999839/kingdom-still-divided-over-lgbt-rights?utm_campaign=enewsletter%20regular&utm_source=enewsletter_alert&utm_medium=Breaking%20news%20(every%20%203%20hours)&_extid=subscriber150369

Άλλο πάλι και “τούτο” οι Thais θα πήραν «μαθήματα» από την Ελληνική διεφθαρμένη πολιτική που αντί να ψηφίζουν Νόμο υπέρ/κατά ενός κοινωνικού θέματος αυτοί ψήφιζαν 11 χρόνια Μνημονίου όχι Νόμους αλλά σχέδιο Νόμου δηλαδή Νομοσχέδιο που «αύριο» έρχονται οι «Βροντάκηδες» και αλλάζει εύκολα ολο το Νομοσχέδιο γιατί δεν απαιτείται η απαρτία πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου όπως στην ψήφιση Νόμου.
Ενας Νόμος καταργείται με την ψήφιση Νέου Νόμου έχοντας πλειοψηφία του Κοινοβουλίου ενώ ένα η…..πολλά Νομοσχέδια καταργούνται απλα ……με την υπογραφή ενός Υπουργού και μάλιστα αλλάζει η ετυμηγορία τους υποστηρίζοντας τα ακριβώς αντίθετα που ίσχυαν.

Οι useful idiots is an all “weather” issue and glue for majority of people.
What about of fraud and tax invasion?


Κάτσε ρε φίλε παράδειγμα χρωστάω €500,000 και παραπάνω Φορολογία -τράπεζες κλπ.
Κορόιδο ειμαι να τα πληρώσω «παντρεύομαι» και χιμπατζή να μην τα πληρώσω και μετα τον «γάμο» μεταβιβάζω τα χρέη μου, υποθήκες στο «εταιρον το ήμισυ» και μετα την «κάνω» με «ελαφρά πηδηματάκια» ……divorce διαζύγιο.
Όταν το «εταίρο το ήμισυ» που εχω κάνει και «συμβόλαιο» ;) με το αζημίωτο δεν εχει καταθετικό λογαριασμό και ακίνητη περιουσία (αντε για τα μάτια του κόσμου του γράφω και ένα «βοσκοτόπι» ;) σε κανένα βλαχωχόρι) ….τοτε «μηδέν λάβεις εκ του μη έχοντος»…….δηλαδή τα χρέη μου «μεταβιβάζονται» στον «κυρίαρχο» λάο…….!
Το «κράξιμό» μου δεν αφορά να θίξω την προσωπικότητα κανενός διότι κάθε πολίτης εχει δικαίωμα αλλά εστιάζεται ότι ακριβώς παίδες τα ιδια γίνονται και στις «υιοθεσίες» ;)οπου ο «κηδεμόνας» Α-B-C-D μου είναι αδιάφορη η ονομασία του γένους αλλά χρωστάνε έχοντας υποθήκες και κρυφές πρόσθετες υποθήκες ακινήτων πάνω από τα €800,00 εως και €2,000,000 που έχουμε δει.
«Υιοθετώ» ;) ένα «μωρό» ;) μικρό η «μεγάλο» μου είναι αδιάφορο και του μεταβιβάζω ολα τα cash μετρητά και την υπόλοιπη  ακίνητη και κινητή περιουσία μου και από εδώ και πέρα θα πάρετε τον «γκιώνη» μου σε όσους χρωστάω.
Το επόμενο «βήμα» αποφυγής να πληρώσω συνήθως μεγάλα ποσά από €1,800,000 και πάνω προέρχεται από την ίδια την «τράπεζα» που χρωστάω η οποία στα βιβλία της τρέχοντος έτους με εχει στην λίστα με τα «κόκκινα δάνεια» και δεν μπορεί να πάει στην Κρατική Εθνική Τράπεζα εκάστου Κράτους να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση.
Βρίσκει «useful idiots» ;) με το «μεροκάματο» ;) και μεταβιβάζει τα χρέη μου του τρέχοντος έτους και μειώνει η Τράπεζα πρόσκαιρα για ένα χρόνο στα βιβλία της ελέγχου το υψος των «κόκκινων δανείων» της για να πάρει χρηματοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα της Χώρας.
 :)Next year the same "story" with other actor and actress......! :)
Δυστυχώς θα τα δούμε αμμεσα τα επομενα χρόνια αυτά στην Thailand γιατι όπως βλέπουμε η Μητροπολιτική περιοχή της Bangkok «μεγαλώνει» και τα ακίνητα στα παλιά οικόπεδα και «βοσκοτόπια» ;) θα αντικατασταθούν με ουρανοξύστες εκτινάσσοντας και άλλο τις τιμές ενώ στις «παλιές» περιοχές υποτίθενται θα «εκλογικευτούν» διότι υπάρχουν υποθήκες τοκοχρεωλυσίων κλπ.
Με την «τρέχουσα» κατάσταση δικαιώματα αποκτούν οι Φοροφυγάδες και οσοι χρωστάνε «κόκκινα δάνεια» εις βάρος της πλειοψηφίας των νομοταγών πολιτών.
“Παντρεύομαι” και “υιοθετώ” μέχρι χιμπατζή όταν «δεν πληρώνω».
Αυτό είναι «δικαίωμα» ;) η κατάχρηση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας ;) στα «βοσκοτόπια» τηςπαρανομίας;
 
 







« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2020, 12:39:37 μμ από ΠΑΡΗΣ »
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 86.0.4240.75 Chrome 86.0.4240.75
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #263 στις: Οκτώβριος 14, 2020, 21:07:31 μμ »
Με την ανατίμηση του Thai baht κατά 6% από την αρχή του χρόνου ο Υποδιοικητής της Bank of Thailand (BoT) Mathee Supapongse ανήγγειλε μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής επιτρέποντας από την αρχή του Νέου Ετους περισσότερη εκροή κεφαλαίων, για να μετριασθεί η ανατίμηση του Τhaibaht.
Η Bank of Thailand (BoT) θα αυξήσει το όριο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα και θα επιτρέψει τη μεταφορά χρημάτων των καταθέσεων ιδιωτών-εταιρειών σε ξένο νόμισμα .
Όπως ανακοίνωσε ο ο Υποδιοικητής της Bank of Thailand (BoT) Mathee Supapongse  η δέσμευση για χαλάρωση των κανόνων σχετικά με την εκροή κεφαλαίων είναι συνέπεια ανατίμησης του Thaibaht από τα χαμηλά 17-μηνου τον Απρίλιο και απειλεί να δημιουργήσει περισσότερες προκλήσεις για την οικονομία της Ταϊλάνδης, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και τις εξαγωγές.
Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που θα διευκολύνει τους επενδυτές της Thailand να επενδύσουν στο εξωτερικό δήλωσε ο Mathee Supapongse.
Επομένως, αυτό το νέο μέτρο όχι μόνο θα βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στο Thaibaht αλλά και στη διαφοροποίηση των κινδύνων.

Πηγή:
Thai central bank to ease overseas investment rules to temper Thai baht
http://www.xinhuanet.com/english/asiapacific/2020-10/14/c_139440490.htm

Kάποτε θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την οικονομική από την νομισματική πολιτική διότι αμα κρατάω ξένο συνάλλαγμα στην Κεντρική Τράπεζά λογικό είναι «οι αγορές» εφόσον δεν το δίνω ανατιμούν το νόμισμά μου αυξάνοντας τις εισαγωγές τους στην Χώρα μου και να κερδίσουν.
Θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!
Ενώ η China στην διάρκεια εορτασμού των  75th United Nations ψηφίστηκε σαν μέλος του Human Rights Council τα έτη 2021-2023.

Το I.M.F προειδοποιεί τους πάντες κόψτε τον λαιμό σας και βρείτε λεφτά ειδάλλως με όσα πήρατε να κάνετε …..περισσότερα και μιλάει για αστάθεια που θα φέρει περισσότερες χρεοκοπίες και headwinds ……με το standard scenario -4,4% της Παγκόσμιας οικονομίας.
Αναφέρεται και σε έλλειψη ρευστότητας ορισμένων τραπεζικών συστήματων με τους δείκτες απασχόλησης να είναι πιο κάτω από τα πρό «κορώνας» (αηδίας) περίοδο και το «καλό» μας λέει ότι 90 million άνθρωποι θα πέσουν σε εξαθλίωση απολύτου φτώχειας ενώ οι φτωχοί …..θα γίνουν φτωχότεροι.

Πηγή:
A Long, Uneven and Uncertain Ascent   (OCTOBER 13, 2020)
(Κύρου…..ανάβασης ……..η ζωή τραβάει…..την ανηφόρα…)

https://blogs.imf.org/2020/10/13/a-long-uneven-and-uncertain-ascent/

IMF revises global GDP forecast as COVID-19 pandemic continues



«Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω»……αφήστε τα «ταξιδάκια» αν δεν είναι για εργασία και «μαζευτείτε» αφήστε να περάσει η μπόρα της «κορώνας» μην βρεθείτε με άλλα 90 εκατ. ανθρώπους και κλαίτε την μοίρα σας όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει το I.M.F …..οι φτωχοί θα γίνουν……φτωχότεροι.
 ;)Μετεωρολογικό δελτίο δυνατών «ανέμων» μου θυμίζει η αναφορά του I.M.F……! ;)



 



« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 14, 2020, 21:09:25 μμ από ΠΑΡΗΣ »
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 86.0.4240.75 Chrome 86.0.4240.75
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #264 στις: Οκτώβριος 16, 2020, 21:53:09 μμ »
H China και η Thailand συμφώνησαν στην δημιουργία "fast tracks" και "green lanes" για να διευκολύνουν τη ροή ανθρώπων και αγαθών, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την Πέμπτη, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους από την παγκόσμια πανδημία της «κορώνας».
Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yi's με τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha στην Bangkok.

Πηγή:
https://news.cgtn.com/news/2020-10-15/China-Thailand-agree-to-create-fast-tracks-for-people-and-goods-UC95r1fSpy/index.html

Η Mitsubishi Motors Corp. συμφώνησε με την Kρατική εταιρεία Hλεκτρικής ενέργειας της Thailand να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός συστήματος που θα επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να τροφοδοτούν κατοικίες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και για άλλους σκοπούς.
Ο τοπικός βραχίονας της αυτοκινητοβιομηχανίας, Mitsubishi Motors (Thailand) Co., υπέγραψε Μemorandum of Understanding με την Αρχή Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Thailand, ζητώντας συνεργασία για την ανάπτυξη, τον έλεγχο και τη συλλογή δεδομένων για μετατροπή ενέργειας από μπαταρίες EV στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, σύμφωνα με σε δήλωση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Πηγή:
Mitsubishi Motors, Thai government firm to develop EV-to-home power supply ;)
https://www.japantimes.co.jp/news/2020/10/16/business/mitsubishi-thai-government-firm-develop-ev-home-power-supply/

Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 86.0.4240.75 Chrome 86.0.4240.75
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #265 στις: Οκτώβριος 17, 2020, 20:49:13 μμ »
BOT Press Release No. 73/2020

Η BoT στο νέο της report μας αναφέρει ότι τα εκκρεμεί δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μειώθηκαν από τα 6,89 τρις Thaibaht στο 1,35 τρις Thaibaht με μειώσεις επιτοκίων ,αναβολή πληρωμών (μπα…..καινούργια …..μέθοδος είναι αυτή να μετράμε……ότι μειώσαμε ….το Χρέος……) και «αναδιαρθρώσεις» του Χρέους (το οποίον μειώνεται για την επιχείρηση και το «φορτώνεται» ο «λαός»……).
Στην λιανική τα εκκρεμεί δάνεια ύψους 400 δις Thaibaht εχει γίνει αναστολή πληρωμών 3-6 μήνες …….ενώ άλλα 950 δις Thaibaht οι Τράπεζες «συνεννοήθηκαν» με τους καταναλωτές και «συμφώνησαν» ότι θα τα πληρώσουν μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Μόλις το 6% των εκκρεμών δανείων ύψους 950 δις Thaibaht οι Τράπεζες δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους.
Στον τομέα του τουρισμού υπολειτουργούν στην pro “κορώνα» περίοδο μόνο το 26% των επιχειρήσεων.
Ο ψυχολογικός κίνδυνος των δανειοληπτών υφίσταται όσων δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δάνεια διότι μπορούν να αποφασίσουν ευκαιριακά να μην εξυπηρετήσουν τα δάνεια.
Η συνέχιση των στάσεων πληρωμών δημιουργεί κινδύνους για τη σταθερότητα του συστήματος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς δεν θα μπορούν να έχουν ταμειακές εισροές με την σταση πληρωμών του χρέους να αφαιρεί 200 δις. Thaibaht ετησίως από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι οφειλέτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες τους ή δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για αμοιβαία επίλυση σχετικά με την «αναδιάρθρωση» του χρέους με τις τράπεζες τους, μπορεί να επικοινωνήσουν με το Debt Exit Fast Lane στο link: https://www.1213.or.th/App/DebtCase
Πηγή:
https://www.bot.or.th/English/PressandSpeeches/Press/2020/Pages/n7363.aspx

Δεν…….νομίζω οι «καταναλωτές» να ήθελαν να πληρώσουν τα δάνειά τους και……να μην βρήκαν τις…..Τράπεζες αλλά …..το αντίθετο…..πήραν τα χρήματα από τις Τράπεζες οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές……και μην τον είδατε τον…..Παναγή……!
Επίσης «αναδιάρθρωση» και debt relief όπως και αναστολή πληρωμών 6-μήνου με μειώσεις επιτοκίων ξέρετε τι σημαίνει;
Οι Τράπεζες θα πανε στην BοT και θα πούν είχαμε μια (-Α) μείωση κερδοφορίας μας και χασούρα (-Β) από τις «αναδιαρθρώσεις» και debt relief και θα πάρουν ολη την χασούρα τους ενώ η BoT θα «μεταβιβάσει» την χασούρα των δανείων …..στον Προϋπολογισμό να τα πληρώσουν όσοι ποτέ δεν δανείστηκαν η έχουν εξοφλήσει το Χρέος τους.
Κερδισμένοι οι μπαταχτσήδες που θα σκηνοθετήσουν από διαζύγια μέχρι γάμους με χιμπατζήδες και L.G.B.T lesbian, gay, bisexual, και transgender . «κοινότητας» των transgenders ,transman ,transwoman, και με «συμβόλαιο» μέσω offshores companies που είναι 100% οι ίδιοι ιδιοκτήτες……θα μεταβιβάσουν την υπόλοιπη περιουσία τους.
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος …..που είναι ο «κυρίαρχος» λαός………!

Κάποτε θα πρέπει να το καταλάβει το τσερβέλο των Τραπεζιτών δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» διότι η θα δημιουργήσεις χρήμα αλλά ……….. Argentina - Zimbabwe και Venezuela και τους «τελειώνεις» με υπερπληθωρισμό η θα δημιουργήσεις όπως τώρα που «μας τελείωσε το τύπωμα» και εχουμε e-money ηλεκτρονικό χρήμα από το οποίον δανείζονται οι Κυβερνήτες  με τον κόσμο να είναι στην καρακοσμάρα του «ευτυχισμένος» που «κρατάει» χρήματα ……αλλά οι τιμές των προιόντων αυξάνουν.
Όταν εχουμε υπερ-πληθωρισμό χρήματος τα επιτόκια μηδενίζονται και αυξάνουν τα commodities εμπορευμάτων που με την σειρά τους αυξάνουν καθημερινά τις τιμές.
Κορόιδα δεν είναι οι σύγχρονες οικονομίες να βυθιστούν στον υπερπληθωρισμό και αναγκαστικά θα εχουμε το «σύνδρομο του 1970» αλλά……στασιμοπληθωρισμό που είναι «θάνατος».







Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 86.0.4240.75 Chrome 86.0.4240.75
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #266 στις: Οκτώβριος 18, 2020, 12:25:34 μμ »
Η σταθερή ισοτιμία του Singapore ($) και η ανατίμηση του Thaibaht έχουν κάνει την Singapore -Bangkok -Chiang Mai (και συμπληρώνω γιατί δεν αναφέρεται το Hua Hin π κατοικία της του αποβιώσαντος Βασιλιά αγοράζουν αέρα -πατέρα Γερμανοί) της ακριβότερες πόλεις στην Asia.
H Βangkok από την 75-η θέση που κατείχε πριν από δύο (2) χρόνια έκανε «άλμα» και πήρε την 47-η θέση πιο ακριβή πόλη κατατασσόμενη στις 50 ακριβότερες πόλεις του πλανήτη.

Πηγή:
https://www.bangkokpost.com/business/1814124/bangkok-jumps-up-cost-of-living-table

Από την άλλη Beijing and Shanghai,καταλαμβάνουν την (24) και (19) θέση αντιστοίχως ενώ η Seoul από την 8-η θέση έπεσε 17 θέσεις παρακάτω εξω από την πρώτη 20-άδα ακριβότερων πόλεων.
Bangkok -Hanoi ανέβηκαν κατά 64 θέσεις και 25 θέσεις αντίστοιχα ακριβότερων πόλεων που κατείχαν πριν από χρόνια.

Πηγή:
https://www.bangkokpost.com/property/1945444/thai-cities-getting-pricier-for-expats

Έχει πολλή χρήσιμα στοιχεία η έρευνα από το ECA Cost of Living survey, όπως τιμή λίτρου (1lt) πετρελαίου στο London $1,77 ,Hong Kong $2,35, New York $0,93, Sydney $1,08.
Γυμναστήριο ετήσια συνδρομή London $1,243 , Hong Kong $1,355, New York $929, Sydney $963.
Ο καφές στα καταστήματα εχει κόστος London $3,66 , Hong Kong $5, New York $4,56, Sydney $3,19.

Πηγή:
https://www.eca-international.com/news/july-2020/singapore-remains-in-the-top-20-most-expensive-loc

Απλά τα πράγματα λόγω «κορώνας» έγινε «φθηνή» η Αμερική (ενώ ακρίβυναν τοσο το κόστος ζωής οσο και των ενοικίων και αγορά κατοικίας, Φοίτηση Πανεπιστημίων κλπ) και ψάχνουν τώρα όπως και στον Canada να φορολογήσουν τον πλούτο για άνω των $20,000,000.
Δυστυχώς αυτήν την νοοτροπία Bolshevik την «έζησε» και η Europa όταν πήγαν να φορολογήσουν τους πλούσιους και είχαμε «μετανάστευση» κεφαλαίων ….. Switzerland Lugano…….. Lichnestain κλπ.
Σήμερα οι πολίτες είναι στην καρακοσμάρα τους με τα Vouchers - Vouchers - Vouchers αφού αλλα κορόιδα με πληρώνουν…..για να κάθομαι από την άλλη να ταΐζουμε δ.ω.ρ.ε.ά.ν γεύματα στα baby parking παιδικούς σταθμούς και αμα χρωστάω και «δεν πληρώνω» έχουμε το «ακατάσχετο» δηλαδή να ……πληρώσει ο άλλος……που δεν χρωστάει.
Οι πολιτικοί μπορεί να έχουν βρεί «fashionable» την «εύκολη οδο» quantitative but not qualitative easing αλλά κάποτε θα έρθει το «τέλος» και θα αποκαλυφθεί ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός……!
Θα εκτοξευθούν τα επιτόκια χρήματος για να πληρώσουμε τα «ετοιμα» που τρώγαμε και «ξύναμε το ξυστό»……ενώ αντι να σχεδιάζουμε για «περισσότερα» θα πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες με το «ευκολο χρήμα» προτού το «spiral» βγει εκτός ελέγχου.







Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος YanniF

  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • iOS 10.3.4 iOS 10.3.4
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #267 στις: Οκτώβριος 18, 2020, 16:08:11 μμ »
Οι ξένοι επενδυτές και οι επιχειρηματίες αναζητούν σαφήνεια για την τρέχουσα «κατάσταση» στην Ταϊλάνδη

Από το The Thaiger17-10-2020
Με την Ταϊλάνδη να παλεύει με έναν ασφαλή και βιώσιμο τρόπο για να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της και τα πλάνα των διαδηλώσεων του δρόμου που φτάνουν σε ένα παγκόσμιο κοινό, ξένοι επενδυτές λένε ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν στην Ταϊλάνδη υπό τη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης ζητά πρόσθετες λεπτομέρειες και ένα μακροπρόθεσμο «σχέδιο» για το πώς η Ταϊλάνδη θα ανοίξει αργά και πώς οι ξένες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν στη χώρα υπό τους τρέχοντες «περιορισμούς». Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ανακοινώθηκε βιαστικά το πρωί της Πέμπτης στις 4 π.μ. και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το ταϊλανδικό υπουργικό συμβούλιο χθες το απόγευμα, στέλνει ανάμικτα μηνύματα στις επιχειρήσεις και το εμπορικό επιμελητήριο της Ταϊλάνδης ζητά περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο πρόεδρος του TCC Kalin Sarasin αναφέρει ότι οι ξένοι επενδυτές ρωτούν αν μπορούν να προχωρήσουν στη διοργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων στην Ταϊλάνδη, μετά την απαγόρευση των διατάξεων για συγκεντρώσεις περισσότερων από 5 ατόμων. Τα άτομα που βρίσκονται σε άμαξα BTS Skytrain, ή ακόμα και η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης είναι συγκεντρώσεις περισσότερων από 5 ατόμων, οπότε το TCC θέλει απαντήσεις σε αυτό που, συγκεκριμένα, επιτρέπεται και τι όχι.

Το Έθνος αναφέρει ότι τα εμπορικά επιμελητήρια στις επαρχίες της Ταϊλάνδης ρωτούν επίσης τον Kalin εάν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

«Θα χρειαστούν λίγες μέρες για να κριθεί εάν ο κανόνας έκτακτης ανάγκης θα πλήξει την εμπιστοσύνη ξένων-επενδυτών. Η οικονομία θα μπορούσε να ξεφύγει από ζημιές από πολιτικές αναταραχές εάν οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες τερματιστούν σύντομα. "

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, η ιαπωνική «πίστη στην Ταϊλάνδη παραμένει υψηλή», ο πρόεδρος του JETRO Atsushi Taketani λέει ότι οι Ιάπωνες επενδυτές «εξακολουθούσαν να είναι σίγουροι στην Ταϊλάνδη και παραμένουν δεσμευμένοι να οδηγήσουν την οικονομία της ανεξάρτητα από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση».

Η Βιομηχανική Αρχή της Ταϊλάνδης αναφέρει ότι τα βασικά οικονομικά εκθέματα της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του Ανατολικού Οικονομικού Διάδρομου, δεν θα επηρεαστούν από την κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων.

Και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αρχής, Attapon Jirawatjanya, δήλωσε ότι… «οι συνεχιζόμενες αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις θα αποτελούσαν βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».

https://thethaiger.com/news/business/foreign-investors-and-businesspeople-seek-clarity-about-the-current-situation-in-thailand
Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 86.0.4240.75 Chrome 86.0.4240.75
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #268 στις: Οκτώβριος 20, 2020, 12:44:17 μμ »
Υannif
θέλουμε και την πίττα αγγιχτη αλλά και το σκύλο χορτάτο λές οι διαδηλώσεις να ειναι το τωρινό πρόβλημα ......η να μην "την αρπάξω" τον υπόλοιπο Χειμώνα με τα ταταρτατζούμ θρησκειολόγους πορωμένους θρησκόληπτους που μπλέξαμε.....
Εχω τύχει στην Malaysia Kuala Lumpur να πέφτει γερό ξύλο και χημικά απέναντι απο τους Twin Petronas Tower οταν ετρωγα με παρεα σε ενα υπαιθριο εστιατόριο.
Πέρασαν Αστυνομικοί με καραμπίνες και κράνη αλλά ειπα στην παρέα dont disturb απλά σηκωθείτε βάλτε τα διαβατήρια στο στόμα και ψηλα τα χέρια οπως και κάναμε και πέρασε ολοκληρη διμοιρία Αστυνομικών και ουτε σημασία μας εδωσαν.
Αλλου ειναι το πρόβλημα ενω κάποτε θα πρέπει να αρχίσει το debate corona απο τα διεφθαρμένα Μ.Μ.Ε.
Κοίτα το Καλοκαίρι οι ζεστές Χώρες λέγανε στους πολίτες τους μην πηγαίνετε στις "κρύες Χώρες" λόγω "κορώνας" και τα ιδια κάνουν τώρα οι "κρύες Χώρες" για τις "ζεστές Χώρες" να προφυλάξουν τους πολίτες τους.
Οι Thais λένε αμαν την βαψαμε τώρα που σταμάτησαν τα ταξίδεια και απο την απέναντι πλευρά μιλάμε για πλούσιες Χώρες Austria -Switzerlan λένε την βάψαμε αμα κλείσουν κ.α.ι αυτον των Χειμώνα τα πανάκριβα resort στις Αλπεις με τις τρελλές τιμές για Suites aparments να πάει ο αλλος να "πηδήξει" με θέα τις Απλεις απο €1,000 και πάνω η ημέρα.....

Που θα εχεις δικιο σαν αντίλογος;
Τα χειμερινά lobbyism sport οντως ηταν αιτία εξάπλωσης της "κορώνας" εν αντιθέσει με τα θερινά sport διακοπές που χαλαρώνει ο αλλος ειδικά στην Thailand.

https://tiroler-adler-runde.at/

Οπως οι Thais ετσι και οι Austrians ντόπιος πλυθυσμός ειναι στα παλιά τους τα παπούτσια για ski etc γιατι εχουν εκτοξευθεί τα ενοίκια και η αγορα κατοικίας ενω εχουν στο κεφάλι τους και τα λαμόγια της Κλιματικής Αλλαγής ecomodernic να ζητάνε να παει η τιμή του λίτρου βενζίνης μέχρι και €4 και €1 η πλαστική σακούλα.
Προσωπική εκτίμηση ειναι οτι ολα κάποτε εχουν ημερομηνία λήξης αναφορικά με τα τρελλά νούμερα του παρελθόντος που κατέγραφε ο κλάδος του τουρισμού γιατι εχθρός του φθηνού .......ειναι το φθηνότερο......και να το γράψω διαφορετικά δεν μπορεί το 1% να ζει σεβάρος του 95% των επιχειρήσεων που πάνε "εμπλοκή" lockdown.
Πάρε παράδειγμα την Ελλάδα που εχουμε τέλειο καιρό και μαςζηλεύει ολος ο πλανήτης (ασχετα αμα εχουμε γκάου Bolchevic πολιτικάντηδες) ειχαμε τουρισμό στα 30 εκατ.το 2019 και φέτος .....3 εκατ με 25,000 κρούσματα και ......300 θανάτους ε.π.π.λ.έ.ο.ν απο τον Ιούλιο που αρχισαν οι "βολτούλες" να "πάμε"και να "ερθουν" να μας δούν χωρίς lockdown.
Δηλαδή αμα εγραφα και εγω αφήστε ρε παιδια τον κόσμο ελεύθερο θα...αγάπούσa τον τουρισμό ......η θα ηθελα την πλήρη καταστροφή του;

Ομως φωνάζει ο Ελληνας παράδειγμα απο το Νamos villas και απο την Λευκάδα -Κεφαλονιά που εμειναν οι σουίτάρες με €1,500 -€2,000 η βραδυά αδειες.......
θέλετε να γίνουμε Belgium με 12,000 κρούσματα την ημέρα;
Το Βrookings οπου αρπάχτηκα με εναν διακεκριμένο "δημοσιογράφο"που εγραφε για το Brexit και "ρατσισμός" κλπ κουραφέξαλα μας τα εχουν κάνει κουδούνια να γράψει στον Boris να βάλει και εναν Αφρικανό στο Κοινοβούλιο που δεν εχουν σήμερα και μετα να μιλάνε για τα κουραφέξαλα του.
Αλλα εχει γράψει οτι οι Κυβερνήσεις το θέλουν το lockdown να επιβάλλουν τα μέτρα να μην εχουν διαδηλώσεις αλλά ολα αυτα στο μέτρο του επιτρεπτού οταν ο κόσμος δεν φωνάζει ......και για αυτο παρατηρούμε τώρα πάνε για local lockdown Κοζάνη ,θα πάνε και την θεσσαλονίκη κλπ και Αθήνα ανα περιοχές κλπ που σημαίνει "θα το τραβηξουν"......και αλλο αμα ο κόσμος κάθεται ........


Για αλλο μπήκα να κάνω post αλλά με ξεπερνάει να βλέπω τους Germans να πανε να αποκλείσουν αν δεν το εκαναν ηδη την Austria etc οταν δεν κοιτάνε τα χάλια τους λόγω λαθρομεταναστών και Ευρωπαιων μεταναστών αυξήθηκαν τα κρουσματα "κορώνας".




« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2020, 12:49:32 μμ από ΠΑΡΗΣ »
Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΡΗΣ

  • ***
  • Μηνύματα: 522
  • Φύλο: Άντρας
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 86.0.4240.75 Chrome 86.0.4240.75
Απ: Οικονομικά νέα
« Απάντηση #269 στις: Οκτώβριος 20, 2020, 12:53:09 μμ »
Προσοχή από τις 16 Δεκεμβρίου όλοι οι μη ενεργοποιημένοι για δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες Λογαριασμοί στο Paypal θα χρεώνονται με £12 περίπου €13.
Αν δεν εχετε κάνει sign in στον λογαριασμό σας στο Paypal για συνεχόμενους 12 μήνες οι ανωτέρω χρεώσεις θα σας …..γίνουν στο επόμενο login όταν βάλετε Κάρτα……
Πηγή:
https://www.paypal.com/uk/signin
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αμα κάνετε login και δεν εχετε βάλει Τραπεζική Κάρτα ότι θα χρεωθείτε με £12 περίπου €13.
Οι Χρεώσεις θα επιβληθούν από 16 Δεκεμβρίου το ποιον σημαίνει ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχετε κάνει απλά login στον λογαριασμό σας.
Ενημερώσεις θα σας έρθουν από το PayPal 60-ημέρες – 30-ημέρες και 7-ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου ενώ αν θέλετε να αποφύγετε τις μελλοντικές χρεώσεις μη ενεργού Λογαριασμού στο PayPal μπορείτε να κάνετε login και να τον απενεργοποιήσετε.
Πηγή:
https://www.paypal.com/en/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-full
Ενημέρωση από το link:
PayPal to introduce £12/yr fee for 'inactive' accounts – act now to dodge it
https://www.moneysavingexpert.com/news/2020/10/paypal-to-introduce-p12-yr-fee-for--inactive--accounts---act-now/
Οι Τραπεζικές Χρεώσεις υπόψιν……..δεν κοστίζουν φθηνότερα……..!
Προσωπικά κάνω αγορές από China και βάζω κάρτα στον Λογαριασμό μου και μετα τις πληρωμές που κάνω online την βγάζω κάνοντας delete και αν την χρειαστώ πάλι τις κάνω +add πρόσθεση κ.ο.κ. ενώ έχω λάβει και χρήματα από εμπόρους κλπ ακόμα και όταν έχω κάνει αφαίρεση delete της κάρτας.
Απλά να αλλάζετε τακτικά το password στο PayPal………δεν το αφήνουμε το ίδιο μην το……ξεχάσουμε.


Youtube :Sensual Kim Basinger Striptease in 9 1/2 Weeks Movie